سبد خرید 0
معرفی دوره آموزش رایگان بورس
آموزش 0 تا 100 بورس
نمایش ویدیو درباره معرفی دوره رایگان بورس - همیارسرمایه

مدرس

استاد مهرناز سلطانی

نوع دوره

آنلاین

پشتیبانی

آنلاین ، تلفنی ، واتساپ

بروز رسانی

بروز رسانی منظم

در دوره آموزش رایگان بورس چه چیز هایی یاد میگیریم ؟
سرفصل های دوره
  • مفاهیم اولیه سرمایه گذاری
  • سرمایه گذاری در بورس به چه صورت است؟
  • ویژگی های یک بورس کار حرفه ای
  • انواع افق های سرمایه گذاری و ارتباط آن به نوع شخصیت فرد
  • انواع سرمایه گذاران
  • حقیقی و حقوقی
  • چرا شرکت ها در بورس عرضه میشوند؟
  • کارگزاری ها و سایر شرکتهای مربوط به بورس
  • دامنه نوسان
  • ویژگی های یک معامله گر حرفه ای
  • استراتژی ها مناسب بازار سرمایه
  • ریسک پذیری و مدیریت سرمایه
  • مفهوم پول هوشمند در بازار بورس
بیوگرافی مدرس دوره رایگان بورس
استاد مهرناز سلطانی
مینی دوره رایگان بورس
این دوره به چه کسانی توصیه می شود ؟
شروع دوره رایگان بورس
دوره های حرفه ای بورس مجموعه همیار سرمایه
نظرات شرکت کنندگان دوره بورس
نمایش ویدیو درباره نظر شرکت کنندگان دوره رایگان بورس همیارسرمایه 3
نمایش ویدیو درباره نظر شرکت کنندگان دوره رایگان بورس همیارسرمایه 2
نمایش ویدیو درباره نظر شرکت کنندگان دوره رایگان بورس همیارسرمایه 1
نمایش ویدیو درباره نظر شرکت کنندگان دوره رایگان بورس همیارسرمایه 5
نمایش ویدیو درباره نظر شرکت کنندگان دوره رایگان بورس همیارسرمایه 6
نمایش ویدیو درباره دوره رایگان بورس
نمایش ویدیو درباره نظر شرکت کنندگان دوره رایگان بورس همیارسرمایه 7
نمایش ویدیو درباره نظر شرکت کنندگان دوره رایگان بورس همیارسرمایه 4
نمایش ویدیو درباره دوره رایگان بورس
سوالات متداول دوره بورس

خیر، در این دوره تنها مباحث مقدماتی و ساز و کار و نحوه عملکرد بورس شرح داده میشود و برای موفقیت شما نیاز به آموزش های بسیار بیشتری دارید.

تمام علاقه مندان به فعالیت در بازار بورس باید با مفاهیم سرمایه گذاری، نحوه عملکرد بورس و اوراق بهادار، سازمان ها و کارگزاری و سایر شرکت های وابسته به بورس آشنا شوند تا با علم کامل سراغ فعالیت در این بازار بروند.

خیر، مباحث مربوط به تابلوخوانی بسیار تخصصی تر و کامل تر است و به همین منظور یک دوره مجزا برای ان طراحی شده است.

تحلیل بازار و روش های تحلیلی بسیار پیچیده تر و مفصل تر از یک جلسه هستند ولی در این دوره انواع روش های تحلیلی و اساس کار انها شرح داده میشود تا برای شرکت در دوره های تحلیلی مربوطه آماده شوید.

آخرین مقالات دنیای بورس

آموزش رایگان بورس

در آموزش رایگان بورس مقدمه بر بازار سهام با پوشش اصول اولیه بازار سهام، چرایی نیاز به سرمایه‌گذاری در آن و عناصر مالی مختلفی که در زمان امروز وجود دارد آغاز می‌شود. سپس به‌صورت گام‌به‌گام در مورد چیستی سهام، مزایای فراوان سرمایه‌گذاری در آن، منظور از بورس اوراق بهادار و شاخص بازار بورس، تابلو بازار بورس، عرضه اولیه خواهیم گفت تا شما را بهتر برای آنچه در بازار است آماده کنیم. همچنین انواع تحلیل‌های حاضر در بازار (تحلیل فاندامنتال بازار بورس و تکنیکال، تابلوخوانی) و تفاوت آنها با یکدیگر را بررسی خواهیم کرد.

همچنین دوره‌های بورس مجموعه همیار سرمایه از یک رویکرد آموزشی چندرسانه‌ای منحصربه‌فرد پیروی می‌کند. ما برای هر یک از دوره‌های سرمایه‌گذاری چند ویدئوی کوتاه و آموزنده رایگان قرارکرده ایم تا شما رو به صورت مقدماتی با بازارهای مختلف آشنا کنیم و سپس نکات عملی را برای کمک به شما در کسب درآمد بیشتر در بازار سهام ارائه می‌دهیم: برای یافتن بهترین سهام، بررسی‌های ما را در مورد سهام در قسمت تحلیل بنیادی سهام بخوانید.

 

محتوا پنهان
14 آموزش رایگان بورس
14.3 آموزش 0 تا 100 بورس و نحوه عملکرد بازار سهام
14.3.12 تحلیل بازار سهام چیست؟

در این محتوا و مقاله آموزش 0 تا 100 بورس، ما برخی از راه‌هایی را بررسی می‌کنیم که از طریق آنها آموزش خود در مورد بازار سهام به شما در تصمیم‌گیری بهتر و ایجاد دانش مالی در طول مسیر می‌تواند کمک کند.

سازمان بورس و اوراق بهادار ایران - همیارسرمایه

سازمان بورس و اوراق بهادار

سازمان بورس و اوراق بهادار ایران (SEO) مرجع نظارت بر بازار مالی ایران است که فعالیت بورس‌ها، انجمن‌ها و مؤسسات مالی را تنظیم می‌کند. هدف آن حفظ بازار شفاف و کارآمد و حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران است.

سازمان بورس و اوراق بهادار ایران (SEO) در سال 1385 تأسیس شد. سازمان یک مؤسسه عمومی غیردولتی با استقلال حقوقی و مالی است و از طریق هزینه خدمات و حق‌پذیرش اخذ شده از شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و سایر درآمدها تأمین می‌شود.

هدف کلی سازمان بورس و اوراق بهادار ایران ایجاد فضای امن برای سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار از طریق نظارت بر فعالیت‌های مشارکت‌کنندگان در آن بازار و اطمینان از این کارایی است.

انصاف و نظم بر بازارهای اوراق بهادار حاکم است. نتایج چنین نظارتی موجب تسهیل استقرار سرمایه و متعاقب آن بهبود متغیرهای کلان اقتصادی می‌شود. برای تحقق این اهداف، مجموعه‌ای از آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی تدوین، تصویب و ابلاغ شده است.

کلیه صرافی‌ها، مؤسسات مالی و واسطه‌ها موظف به ثبت‌نام توسط SEO جهت فعالیت در بازار مالی هستند.

قوانین و مقررات حاکم بر قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران از یک مفهوم ساده بیرون‌آمده است. یعنی همه سرمایه‌گذاران اعم از نهادی و فردی باید به تمام واقعیت‌های اساسی که برای تصمیم‌گیری صحیح برای خرید، پس‌انداز و فروش اوراق بهادار نیاز دارند دسترسی داشته باشند. به همین منظور سازمان بورس و اوراق بهادار ایران کلیه سهام عام را ملزم به ثبت‌نام در SEO کرده است و شرکت‌های پذیرفته شده در بورس موظف‌اند اطلاعات مالی و سایر داده‌های مؤثر در تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران را منتشر کنند.

ارکان و نهادهای بازار سرمایه - همیارسرمایه

ارکان و نهادهای بازار سرمایه

سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه ایران مستلزم شناخت کامل قوانین آن است. برای افرادی که مایل به سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه ایران هستند نهادهای مالی، سازمان‌هایی هستند که در معاملات مالی و پولی مانند سپرده‌ها، وام‌ها، سرمایه‌گذاری‌ها و مبادلات ارزی فعالیت می‌کند. نهادهای زیرساخت و وابسته به سازمان بورس طیف وسیعی از عملیات تجاری در بخش خدمات مالی شامل بانک‌ها، شرکت‌های سرمایه‌گذاری، شرکت‌های بیمه، شرکت‌های کارگزاری و معامله گران سرمایه‌گذاری را در بر می‌گیرند.

ضروری است با ارکان و نهادهای بازار سرمایه ایران آشنا باشند. در ادامه نهادهای ارائه‌دهنده خدمات بورس ذکر شده است.

  • شرکت کارگزاری
  • کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار
  • شرکت تأمین سرمایه
  • شرکت سبدگردان
  • شرکت مشاور سرمایه‌گذاری
  • صندوق سرمایه‌گذاری
  • شرکت پردازش اطلاعات مالی
  • مؤسسه رتبه‌بندی اعتباری
  • کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران
  • شرکت سرمایه‌گذاری

چرا مؤسسات مالی مهم هستند؟

نهادهای مالی و نهادهای ارائه‌دهنده خدمات بورس ازاین‌جهت مهم هستند که بازاری را برای پول و دارایی‌ها فراهم می‌کنند، به‌طوری‌که می‌توان سرمایه را به طور مؤثر به جایی که بیشترین سود را دارد تخصیص داد. به‌عنوان‌مثال، یک بانک از مشتریان سپرده می‌گیرد و پول را به وام گیرندگان قرض می‌دهد.

بدون بانک به‌عنوان یک واسطه، بعید است که هر فردی وام‌گیرنده واجد شرایطی پیدا کند یا بداند چگونه وام را ارائه دهد. از طریق بانک، سپرده‌گذار می‌تواند در نتیجه سود دریافت کند. به همین ترتیب، بانک‌های سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذارانی را پیدا می‌کنند تا سهام یا اوراق قرضه یک شرکت را به بازار عرضه کنند.

یکی از رایج‌ترین بازارها برای کسب سو و سرمایه‌گذاری بازار بورس اوراق بهادار تهران است. در سایت همیار سرمایه مقالات آموزشی زیادی دررابطه‌با بازار بورس، کریپتو و فارکس منتشر شده است که به سرمایه‌گذاران کمک بسیاری خواهد کرد.

آموزش 0 تا 100 بورس و نحوه عملکرد بازار سهام - همیارسرمایه

آموزش 0 تا 100 بورس و نحوه عملکرد بازار سهام

بازار سهام مانند یک جلسه معاوضه، حراج خانه و مرکز خرید است که همه در یک واحد قرار گرفته‌اند.

بازار سهام به‌عنوان یک بازار مبادله یا بازار مبادله‌ای: بازار سهام دارای فروشندگان زیادی است، از جمله سرمایه‌گذاران فردی و نهادی؛ مانند صندوق‌های تأمینی، طرح‌های بازنشستگی و بانک‌های سرمایه‌گذاری که اقلام مختلف را خریدوفروش می‌کنند، به‌عنوان‌مثال، شرکت‌های سهامی عام پذیرفته شده در بورس.

بورس‌های مهم بازار سهام عبارت‌اند از: بورس نیویورک (NYSE)، بورس نزدک و بازارهای فرابورس. هرکدام برای شرکت‌هایی که می‌خواهند از خدمات خود برای جذب سرمایه از سرمایه‌گذاران استفاده کنند، شرایط فهرست‌بندی متفاوتی دارند. بورس اوراق بهادار تهران نیز همانند سایر بورس ها از خدمات جذابی برخوردار است.

بازار سهام به‌عنوان یک‌خانه حراج: یکی دیگر از جنبه‌های بازار سهام، سیستم قیمت‌گذاری حراج مانند آن است. برخلاف فروشگاه‌های خرده‌فروشی که در آن یک قیمت تعیین شده برای هر کالا وجود دارد، قیمت سهام همیشه تغییر می‌کند؛ زیرا خریداران و فروشندگان تلاش می‌کنند تا به قیمت بازار سهام شرکت برسند.

بسیاری از عوامل داخلی و خارجی بر قیمت سهام تأثیر می‌گذارد. به‌عنوان‌مثال، سود یک شرکت و چشم‌انداز رشد آن (عوامل داخلی) می‌تواند بر قیمت سهام آن تأثیر بگذارد. در همین حال، هر چیزی از انتخابات آتی گرفته تا احساس سرمایه‌گذاران در مورد جهت‌گیری اقتصاد (عوامل خارجی) نیز می‌تواند بر قیمت سهام تأثیر بگذارد.

بازار سهام به‌عنوان یک مرکز خرید: در نهایت، بازار سهام یک مرکز خرید دارد؛ زیرا یک فروشگاه یک‌جا است. همه شرکت‌های سهامی عام را در خود جای‌داده است و به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهد هر سهامی را که به‌صورت عمومی معامله می‌شود خریداری و بفروشند.

بورس‌های بازار سهام به‌عنوان بازارهای اولیه و ثانویه برای سهام یک شرکت عمل می‌کنند. آنها به شرکت‌ها اجازه می‌دهند تا به طور مستقیم سهام را از طریق عرضه اولیه عمومی (IPO) به فروش برسانند تا پول نقد جمع‌آوری کنند و تجارت خود را گسترش دهند.

شرکت‌ها می‌توانند در صورت نیاز به جذب سرمایه اضافی، چندین پیشنهاد ثانویه سهام خود را تکمیل کنند، مشروط بر اینکه سرمایه‌گذاران مایل به خرید باشند. در همین حال، صرافی‌ها نقدینگی را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کنند؛ زیرا آنها می‌توانند سهام را بین یکدیگر بفروشند.

سازمان بورس و اوراق بهادار - همیارسرمایه

بازار بورس اوراق بهادار

قبل از شروع هر کار جدید، مهم است که اصول اولیه را یاد بگیرید. این برای مبتدیانی که وارد بازار سهام می‌شوند نیز صادق است. به زبان ساده، بازار سهام مکانی است که خریداران و فروشندگان برای معامله سهام گرد هم می‌آیند.

قبل از رسیدن اینترنت، مردم برای خریدوفروش سهام در حلقه معاملات جمع می‌شدند. اما امروزه تمام معاملات با استفاده از پایانه‌های کامپیوتری در دفاتر کارگزاران انجام می‌شود. علاوه بر این، اصطلاحات “بازار سهام” و “بورس” به‌جای یکدیگر استفاده می‌شوند.

هدف بازار بورس اوراق بهادار کارآمد و شفاف‌تر کردن اطلاعات است.

چرا آموزش بورس مهم است؟

همه ما می‌دانیم که آموزش بورس مهم است. اما دقیقاً آموزش در بورس به چه معناست؟ و چرا این امر برای سرمایه‌گذاران مهم است؟

بازار سهام یک سیستم پیچیده است و شما نمی‌توانید فقط وارد آن شوید و معامله را شروع کنید. شما باید بدانید که همیشه در حال انجام چه کاری هستید. آموزش بازار سهام به شما کمک می‌کند تا با دادن ابزار و دانش لازم برای موفقیت به‌عنوان یک سرمایه‌گذار، تصمیمات بهتری بگیرید.

آموزش بازار سهام به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید چرا چیزی مانند دانستن زمان فروش یا خرید سهام بر اساس تغییرات اخیر قیمت مهم است! همچنین به درک اینکه چرا انواع خاصی از سرمایه‌گذاری‌ها احتمال موفقیت و سود بیشتری نسبت به سایرین دارند کمک می‌کند.

برای مثال، صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک تمایل دارند در بازارهای صعودی عملکرد خوبی داشته باشند، اما در طول بازارهای نزولی، پول خود را از دست می‌دهند، زیرا مدیران آن‌ها باید از هر فرصتی که به وجود می‌آید بدون ازدست‌دادن پول حداکثر استفاده را کنند (بنابراین آنها مقادیر کمتری را سرمایه‌گذاری می‌کنند).

این نوع دانش کار را برای سرمایه‌گذارانی که ممکن است با این نوع استراتژی سرمایه‌گذاری آشنا نباشند، اما همچنان می‌خواهند در آن شرکت کنند، آسان‌تر می‌کند زیرا می‌دانند چقدر می‌تواند مهم باشد!

آموزش بورس و بازار سهام فرصتی برای کسب دانش در مورد معاملات سهام و به‌طورکلی معاملات فراهم می‌کند.

آموزش رایگان بورس برای چه کسانی مناسب است؟ - همیارسرمایه

آموزش رایگان بورس برای چه کسانی مناسب است؟

برای موفقیت در هر زمینه‌ای، داشتن دانش خوب از آن حوزه خاص بسیار مهم است. انواع مختلفی از پلتفرم‌های معاملاتی در جهان بازار سهام وجود دارد که فضای آزاد و فرصت‌هایی را برای معامله‌گران فراهم می‌کند تا بتوانند به‌راحتی معامله کنند، اما درک بخش خوب معامله آن‌قدرها مهم نیست، بنابراین درک کامل ریسک‌های موجود در بازار سهام مهم است که در نهایت در هر شرایطی منجر به موفقیت در بورس شود.

شما می توانید در مقاله آموزشی ریسک های سیستماتیک و غیر سیستماتیک به خوبی با ریسک های بازار سرمایه آشنا شوید.

بورس هرگز افراد را به دلیل منطقه جغرافیایی، تجربه یا سایر عناصر محدود نمی‌کند. هرکسی که مشتاق مبادله باشد، می‌تواند با قاطعیت وارد دنیای سیستم معاملات سهام شود؛ بنابراین اینکه آموزش رایگان بورس برای چه کسانی مناسب است؟ می‌تواند برای همه افراد مناسب باشد فقط قبل از ورود به بازار آموزش لازم است.

این روزها تعداد مؤسسات آموزشی بورس در سراسر جهان در حال افزایش است که دوره‌های مختلفی را برای افرادی که نیاز به یادگیری بیشتر در مورد بورس اوراق بهادار دارند ارائه می‌دهند. بااین‌حال، مهم است که دوره مناسبی را انتخاب کنید که با انتظارات، خواسته‌ها و پیش‌نیاز شما مطابقت داشته باشد.

اگر به دنبال یک مجموعه آموزشی خوب در بازار بورس برای کسب درآمد بسیار بهتر و زیاد و موفقیت در دنیای معاملات و بازار سرمایه هستید، مجموعه همیار سرمایه یکی از برترین ارائه‌دهندگان دوره‌های بورسی، کریپتو و فارکس مطابق با نیاز شماست.

بازار سهام انواع مختلفی از پلتفرم‌های معاملاتی دارد که بسته به‌راحتی معامله گران فرصت‌های نامحدود و زمان زیادی را برای معامله در اختیار معامله گران قرار می‌دهد. فرابورس، بورس کالا، بورس انرژی از مواردی هستند که سرمایه‌گذاران و معامله گران می‌توانند فعالیت داشته باشند؛ بنابراین قبل از درگیرشدن در این دنیای معامله‌گران و معامله‌گری، آگاهی کامل از ریسک‌های موجود در معاملات ضروری است.

مزایای بورس اوراق بهادار - همیارسرمایه

مزایای بورس اوراق بهادار

وقتی یک سرمایه‌گذار تصمیمات درستی می‌گیرد، شانس بیشتری برای رزرو سود از این سرمایه‌گذاری‌ها وجود دارد.

پس بازار سهام واقعاً غیرقابل‌پیش‌بینی است. بااین‌حال، سرمایه‌گذاری در سهام چندین مزیت عمده نسبت به سایر سرمایه‌گذاری‌ها دارد.

از نظر اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بر بخش‌های هر کشور تأثیر زیادی گذاشته است. برخی از مزایای بورس اوراق بهادار به شرح زیر است:

  •  دسترسی به سرمایه و نقدشوندگی

هدف اصلی بورس، جمع‌آوری پول برای شرکت پذیرفته شده در بازار است. بورس اوراق بهادار افزایش آسان سرمایه مقرون‌به‌صرفه برای اداره معامله را تسهیل می‌کند.

بازارپذیری و نقدشوندگی آسان بورس اوراق بهادار، عرضه سریع و پایدار سرمایه به کسب‌وکار را از طریق تأمین خریدوفروش سهام و اوراق بهادار تضمین می‌کند.

سهام به‌طورکلی به‌عنوان دارایی‌های نقد شناخته می‌شود، زیرا می‌توان آنها را به‌راحتی به پول نقدی که از چندین خریدار در هر مقطع زمانی تشکیل شده است، تبدیل کرد.

بورس اوراق بهادار همچنین با ارائه قیمت عادلانه سهام منتشر شده، مذاکرات بهتری را در انتشار سهام و اوراق بهادار تسهیل می‌کند.

  • بازاری مطمئن و قابل‌اعتماد

بورس اوراق بهادار به شرکت پذیرفته شده در بورس کمک می‌کند تا با برخورداری از اعتماد سرمایه‌گذاران، جایگاه و شهرت بالاتری در بازار تجاری کسب کند.

این امر شرکت را در کانون توجه قرار می‌دهد و دید آن را در حوزه عمومی افزایش می‌دهد که به سرمایه‌گذاری کمک می‌کند و حمایت قابل‌توجهی را در افزایش عرضه و تقاضا در بازار ارائه می‌دهد.

  • کنترل بیشتر بر مدیریت

بورس اوراق بهادار شرکت را تسهیل می‌کند تا کنترل بیشتری بر مدیریت خود داشته باشد. با ایجاد سرمایه از بورس، شرکت از کنترل خارجی امور مدیریتی خود مصون می‌ماند.

از دخالت‌های غیرضروری مؤسسات مالی؛ مانند سرمایه‌های خطرپذیر، بانک‌ها و سایرین که وام‌های وثیقه می‌دهند کاملاً اجتناب می‌شود.

  • صرفه‌جویی در هزینه

در بورس اوراق بهادار باعرضه سهام از ارزش وثیقه بالا برای وام‌های بانکی و سایر منابع مالی کاملاً اجتناب می‌شود. تحمیل هزینه‌های هنگفت آن از طریق انتشار عمومی سرمایه صرفه‌جویی می‌شود.

بورس اوراق بهادار به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد که از طریق ابزارهای بازار سرمایه با هزینه کم در مقایسه با سایر وام‌ها، سرمایه خود را تأمین کنند.

  • بازدهی بالاتر در کوتاه‌مدت

بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین مزیت سرمایه‌گذاری در سهام این است که در مقایسه با سایر راه‌های سرمایه‌گذاری مانند بانک، پتانسیل ایجاد بازده بالا در مدت‌زمان کوتاه را دارد.

  • سود سرمایه‌گذاری

یکی از مهم‌ترین مزایای سرمایه‌گذاری در بورس این است که سرمایه‌گذاران فرصت کسب درآمد بیشتر را دارند. باگذشت زمان، اگر ارزش بازار سهام افزایش یابد، قیمت یک سهم خاص می‌تواند افزایش یا کاهش یابد.

بااین‌حال، سرمایه‌گذارانی که پول خود را در شرکت‌های باثبات گذاشته‌اند، شاهد رشد سود خواهند بود. به همین ترتیب، سرمایه‌گذاری در چندین سهام مختلف به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا با اهرم رشد در بخش‌های مختلف و در نتیجه سود، ثروت خود را ایجاد کنند.

  • پرداخت سود سالانه

سود سهام به پاداشی اطلاق می‌شود که شرکت به سرمایه‌گذاران خود می‌دهد. به عبارت ساده، درآمد اضافی شرکت برای سرمایه‌گذاران است که سالانه توسط هر شرکت پرداخت می‌شود.

درآمد سود سهام می‌تواند به سرمایه‌گذار کمک کند تا برای سرمایه‌گذاری دیگری برای رشد پرتفوی خود استفاده کند.

  • فرآیند آسان خریدوفروش

فرآیند خریدوفروش در بورس برای همه سرمایه‌گذاران ساده و آسان است. خرید سهام با کمک یک کارگزار مالی انجام می‌شود.

آیا بورس همیشه سود ده است؟ همیارسرمایه

آیا بورس همیشه سود ده است؟

وقتی صحبت از سرمایه‌گذاری در بازار سهام می‌شود، چیزی به نام رویکرد عالی وجود ندارد. هر سرمایه‌گذار منحصربه‌فرد است و سبک سرمایه‌گذاری خود را بر اساس وضعیت مالی فعلی، ترجیحات فردی و ریسک‌پذیری خود دارد. برای شکل‌دادن به استراتژی سرمایه‌گذاری شخصی خود به‌عنوان یک سرمایه‌گذار خودگردان، با درنظرگرفتن چند عامل کلیدی شروع کنید.

اهداف خود را مشخص کنید چرا که درک روشنی از اینکه چرا می‌خواهید در وهله اول سرمایه‌گذاری کنید به شما کمک می‌کند تا اهداف خاصی را تعیین کنید. فکرکردن به این که چقدر و تا چه زمانی می‌خواهید سود به دست آورید، مفید است. بنابراین، آیا برای کوتاه‌مدت سرمایه‌گذاری می‌کنید یا بلندمدت؟ پس آیا بورس همیشه سود ده است؟ بله، اگر واقعاً به این موضوع علاقه دارید، ارزشش را دارد. قطعاً سخت است؛ اما غیرممکن نیست. اگر می‌خواهید چیزی از این موضوع به دست آورید، باید زمان مناسبی به آن اختصاص دهید.

تفاوت بورس و فرابورس

بورس و فرابورس گزینه‌های جذاب برای سرمایه‌گذاران هستند و به‌واسطه کارگزاران که متولی انجام خریدوفروش در این بازار محسوب می‌شوند انجام می‌گردد. فرق بازار بورس و فرابورس چیست؟ شما می‌توانید با مطالعه مقاله گشتی در بورس و فرابورس  تفاوت این دو بازار را به طور مفصل متوجه شوید.

بورس و فرابورس گزینه‌های جذاب برای سرمایه‌گذاران است و اکثر مردم جهت افزایش ارزش سرمایه خود به دست به فعالیت‌های اقتصادی می‌زنند که یکی از بهترین روش‌ها ورود به بازار سرمایه است که زیرمجموعه آن بورس و فرابورس است.

اما اگر به طور مختصر بخواهید درباره تفاوت بورس و فرابورس بدانید این‌گونه می‌توان گفت که؛

  1. شرایط پذیرش شرکت‌ها در بورس سخت‌گیرانه‌تر از فرابورس است.
  2. به‌خاطر همین شرایط سخت‌گیرانه، بورس ریسک کمتری نسبت به فرابورس داشته است.
  3. کارمزد خریدوفروش در فرابورس کمتر از بورس است.
  4. دوره ثبت شرکت‌ها در فرابورس به علت ساده‌تر بودن شرایط پذیرش نسبت به بورس کمتر است.

تقسیم‌بندی بازار بورس و فرابورس

بورس بازاری است که قیمت‌گذاری و خریدوفروش کالا اوراق بهادار در آن انجام می‌شود و از بورس اوراق، بورس کالا، بورس انرژی تشکیل شده و به دو زیر مجموعه تقسیم میشود: بازار اول و دوم. اما اینکه بازار اول و دوم بورس چیست | تفاوت شاخص بازار اول و دوم را به طور مفصل تر می توانید در سایت همیار سرمایه مطالعه کنید و با لیست شرکت‌های بازار دوم بورس نیز آشنا شوید.

تقسیم بندی بازار بورس و فرابورس - همیارسرمایه

دومین بازار سرمایه ایران به نام فرابورس در ابتدای سال ۱۳۸۷ با مجوز شورای‌عالی بورس شکل گرفت و انواع بازار فرابورس به هفت زیرمجموعه تقسیم می‌شود شامل:

انواع روش‌های سرمایه‌گذاری در بورس

سرمایه‌گذاری می‌تواند بسیاری از مردم را بترساند؛ زیرا گزینه‌های زیادی وجود دارد و تشخیص اینکه کدام سرمایه‌گذاری برای سبد شما مناسب است دشوار است. این قسمت شما را با انواعی از رایج‌ترین انواع سرمایه‌گذاری، از سهام گرفته تا ارزهای دیجیتال آشنا می‌کند و توضیح می‌دهد که چرا ممکن است بخواهید هرکدام را در سبد خود قرار دهید. اگر در مورد سرمایه‌گذاری جدی هستید، ممکن است منطقی باشد که یک مشاور مالی پیدا کنید تا شما را در انواع روش‌های سرمایه‌گذاری در بورس راهنمایی کند و به شما کمک کند تا بدانید کدام سرمایه‌گذاری می‌تواند به شما در رسیدن به اهداف مالی شما کمک کند.

  • سهام

سهام، ممکن است شناخته‌شده‌ترین و ساده‌ترین نوع سرمایه‌گذاری باشد. هنگام خرید سهام، در حال خرید سهام مالکیت در یک شرکت سهامی عام هستید. بسیاری از بزرگ‌ترین شرکت‌های کشور به‌صورت عمومی معامله می‌شوند، به این معنی که می‌توانید سهام آن‌ها را خریداری کنید.

چگونه می‌توانید درآمد کسب کنید: وقتی سهامی را می‌خرید، امیدوار هستید که قیمت آن بالا برود تا بتوانید آن را برای کسب سود بفروشید. البته خطر این است که قیمت سهام ممکن است کاهش یابد، در این صورت شما پول را از دست خواهید داد.

  • اوراق قرضه

وقتی یک اوراق قرضه می‌خرید، اساساً به یک واحد تجاری وام می‌دهید. به‌طورکلی، این یک کسب‌وکار یا یک نهاد دولتی است. شرکت‌ها اوراق قرضه شرکتی منتشر می‌کنند، درحالی‌که دولت‌های محلی اوراق قرضه شهرداری را منتشر می‌کنند. چگونه می‌توانید درآمد کسب کنید: درحالی‌که پول قرض داده می‌شود، وام‌دهنده سود پرداخت می‌کند. پس از سررسید اوراق، اصل پول خود را پس می‌گیرید.

نرخ بازده اوراق قرضه معمولاً بسیار کمتر از سهام است، اما اوراق قرضه نیز ریسک کمتری دارند. البته هنوز مقداری ریسک وجود دارد. شرکتی که از آن اوراق قرضه می‌خرید ممکن است فسخ شود یا دولت ممکن است نکول کند. بااین‌حال، اوراق قرضه خزانه، اسکناس و اسناد خزانه‌داری، سرمایه‌گذاری بسیار مطمئنی محسوب می‌شوند.

توضیحات تکمیلی دررابطه‌با اوراق قرضه، از جمله لیست انواع اوراق قرضه (8 نوع مختلف + توضیحات مکمل) را می‌توانید مطالعه کنید.

  • صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک

به شما امکان می‌دهند پول خود را با سرمایه‌گذاران دیگر جمع کنید تا مجموعه‌ای از سهام، اوراق قرضه یا سایر اوراق بهادار خریداری کنید که ممکن است بازآفرینی آن‌ها به تنهایی دشوار باشد. این اغلب به عنوان پورتفولیو نامیده می شود. قیمت صندوق سرمایه گذاری مشترک، که به عنوان ارزش خالص دارایی (NAV) نیز شناخته می شود، بر اساس ارزش کل اوراق بهادار موجود در پرتفوی، تقسیم بر تعداد سهام موجود در صندوق تعیین می شود. این قیمت بر اساس ارزش اوراق بهادار نگهداری شده توسط پرتفوی در پایان هر روز کاری در نوسان است. توجه داشته باشید که سرمایه گذاران صندوق سرمایه گذاری در واقع مالک اوراق بهاداری نیستند که صندوق در آن سرمایه گذاری می کند. آنها فقط سهام خود صندوق را دارند.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک می‌توانند در طیف گسترده‌ای از اوراق بهادار سرمایه‌گذاری کنند: سهام، اوراق قرضه، کالاها، ارزها و مشتقات.صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، بسته به آنچه در آن سرمایه‌گذاری شده‌اند، بسیاری از ریسک‌های مشابه سهام و اوراق قرضه را حمل می‌کنند. اگرچه این ریسک اغلب کمتر است، زیرا سرمایه‌گذاری‌ها ذاتاً متنوع هستند.

  • صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF)

صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF) شبیه به صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک هستند؛ زیرا مجموعه‌ای از سرمایه‌گذاری‌ها هستند که شاخص بازار را دنبال می‌کنند. برخلاف صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک که از طریق یک شرکت صندوق خریداری می‌شوند، سهام ETFها در بازارهای سهام خریدوفروش می‌شوند. قیمت آنها در طول روز معاملاتی در نوسان است، درحالی‌که ارزش صندوق‌های مشترک صرفاً ارزش خالص دارایی سرمایه‌گذاری‌های شما است که در پایان هر جلسه معاملاتی محاسبه می‌شود.

  • گواهی سپرده (CD)

گواهی سپرده (CD) ، نوعی حساب پس انداز با نرخ بهره ثابت است که معمولاً بالاتر از یک حساب پس انداز معمولی است. همچنین دارای یک مدت زمان ثابت و یک تاریخ ثابت برای برداشت است که به عنوان تاریخ سررسید شناخته می شود. شما وجوه را در یک CD برای مدتی قفل می کنید که معمولاً از سه ماه تا پنج سال متغیر است. CD ها کارمزد ماهانه ندارند، اما اکثر آنها جریمه برداشت زود هنگام دارند. هر چه مدت وام طولانی‌تر باشد، نرخ بهره شما بیشتر می‌شود.

  • Options

یک اختیار معامله یک راه پیچیده‌تر برای خرید سهام است. هنگامی که یک آپشن خریداری می‌کنید، توانایی خرید یا فروش یک دارایی را با قیمتی معین در زمان معین خریداری می‌کنید. دو نوع اختیار وجود دارد: اختیار خرید، برای خرید دارایی، و اختیار فروش، برای اختیار فروش.

ارزهای دیجیتال

ارزهای دیجیتال یک گزینه سرمایه‌گذاری نسبتاً جدید هستند. بیت‌کوین معروف‌ترین ارز دیجیتال است، اما تعداد بی‌شماری از ارزهای دیجیتال مانند لایت‌کوین و اتریوم وجود دارد. ارز دیجیتال هر ارزی است که منحصراً به صورت الکترونیکی در دسترس است. نسخه های الکترونیکی ارز در حال حاضر بر سیستم های مالی اکثر کشورها غالب است.

چیزی که ارز دیجیتال را از ارز الکترونیکی که در حال حاضر در اکثر حساب های بانکی متمایز می کند این است که هرگز شکل فیزیکی به خود نمی گیرد. هیچ‌گونه حمایت دولتی ندارند. شما می‌توانید آنها را در صرافی‌های ارزهای دیجیتال بخرید و بفروشید.

  • بورس انرژی

یکی از بهترین مکانیسم‌های قیمت‌گذاری برای انواع حامل‌های انرژی (اعم از نفت، گاز، برق و سایر حامل‌های انرژی) بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا باهدف نقدینگی و رقابت‌پذیری بالا، بورس انرژی است. با وجود زیرساخت‌های موجود در صنعت برق کشور، بورس برق ایران نیز به‌عنوان یکی از بازارهای فعال در بورس انرژی از ابتدای سال 1392 فعالیت خود را آغاز کرد.

در بازار بورس انرژی محصولات متنوعی از پتروشیمی، نفت، گاز طبیعی گرفته تا برق مورد معامله قرار می‌گیرد. این محصولات هم در رینگ داخلی و هم در رینگ بین‌المللی معامله می‌شوند.

  • کالاها

کالاها محصولات فیزیکی هستند که می‌توانید در آنها سرمایه‌گذاری کنید. آنها در بازارهای آتی رایج هستند که در آن تولیدکنندگان و خریداران تجاری (به‌عبارت‌دیگر، حرفه‌ای‌ها) به دنبال محافظت از سهام مالی خود در کالاها هستند.

بورس کالا

بورس کالا جایی است که کالاهای مختلف و محصولات مشتقات آنها خریدوفروش می‌شود. کالا به هر ماده خام یا محصول کشاورزی اولیه‌ای گفته می‌شود که می‌توان آن را خرید یا فروخت، اعم از گندم، طلا یا نفت خام و بسیاری دیگر. در واقع بورس کالا یک بازار تنظیم شده است که در آن معاملات کالا صورت می‌گیرد.

معامله گران ممکن است تصمیم بگیرند که کالاها را تحویل فیزیکی ندهند و در عوض در قراردادهای آتی معامله کنند. قرارداد آتی توافقی است برای خرید یا فروش مقدار ثابتی از یک کالا به قیمت از پیش تعیین شده و در تاریخ انقضای مشخص شده. هنگامی که شما در بورس کالا شرکت می‌کنید، چنین کالاهایی می‌توانند سبد دارایی شما را متنوع کنند.

انواع کالاها

قبل از شروع معامله کالا، با انواع کالاهای موجود برای تجارت آشنا شوید. رایج‌ترین دسته‌بندی‌ها عبارت‌اند از:

  1. کشاورزی (به‌عنوان‌مثال دانه سویا، برنج، لاستیک)
  2. فلزات (به‌عنوان‌مثال فلزات صنعتی مانند آلومینیوم، مس و سرب، و فلزات گران‌بها مانند طلا و نقره)
  3. انرژی (به‌عنوان‌مثال گاز طبیعی، نفت خام، زغال‌سنگ)

برای شرکت در بورس کالا، باید نحوه معامله در بورس کالا را بدانید. به‌عنوان نمونه شما می‌توانید آموزش خرید خودرو از بورس کالا را در مقالات منتشر شده همیار سرمایه مطالعه نمایید.

انواع سهم‌های سرمایه‌گذاری در بورس

همان‌طور که در تحقیق در مورد سهام غوطه‌ور می‌شوید، اغلب می‌شنوید که آنها با اشاره به دسته‌های مختلف سهام و طبقه‌بندی‌های مختلف موردبحث قرار می‌گیرند. انواع سهامی که باید با آنها آشنا باشید در زیر آورده شده است.

سهام عادی و سهام ممتاز

بیشتر سهامی که مردم در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند، سهام عادی هستند. سهام عادی نشان‌دهنده مالکیت جزئی در یک شرکت است، با سهامداران حق دریافت سهم متناسبی از ارزش هر دارایی باقیمانده در صورت انحلال شرکت. در صورت شکست شرکت بدون داشتن دارایی باقیمانده، آنها در معرض خطر ازدست‌دادن همه چیز هستند.

سهام ممتاز متفاوت عمل می‌کند، زیرا به سهامداران نسبت به سهامداران عادی ترجیح می‌دهد تا در صورت انحلال شرکت، مقدار مشخصی پول را پس بگیرند. سهامداران ممتاز همچنین حق دارند قبل از سهامداران عادی، سود سهام را دریافت کنند.

نتیجه خالص این است که سهام ممتاز به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری اغلب بیشتر شبیه سرمایه‌گذاری‌های اوراق قرضه با درآمد ثابت نسبت به سهام عادی معمولی است. اغلب، یک شرکت فقط سهام عادی را عرضه می‌کند. این منطقی است، زیرا سهامداران اغلب به دنبال خرید آن هستند.

سهام بزرگ، متوسط و کوچک

سهام همچنین بر اساس ارزش کل سهام آنها طبقه‌بندی می‌شود که به آن ارزش بازار می‌گویند. شرکت‌هایی که بیشترین سرمایه بازار را دارند، سهام با سرمایه بزرگ نامیده می‌شوند که سهم‌های با سرمایه متوسط و کوچک شرکت‌های کوچک‌تر را نمایندگی می‌کنند.

تابلو بازار بورس - همیارسرمایه

تابلو بازار بورس

تابلو بازار بورس یک اصطلاح عامیانه است که  در ایران برای اشاره به بورس (tsetmc.com)، استفاده می‌شود.

این اصطلاح از روزهای اولیه معاملات موردتوجه قرار گرفت، جایی که مظنه سهام و فعالیت‌های معاملاتی به‌صورت دستی در یک تابلوی بزرگ برای معامله گران و کارگزاران به‌روز می‌شد تا از چاله‌های معاملاتی در امان باشند.

امروزه، بیشتر معاملات به‌صورت الکترونیکی انجام می‌شود و قیمت‌ها و داده‌های معاملات به‌صورت دیجیتالی در تابلو بازار بورس در دسترس هستند.

اطلاعات مربوط به یک سهم از جمله: شاخص بازار بورس و فرابورس، نماد شرکت، بازارپذیرش شده، سهامداران عمده، تاریخچه قیمت سهم و… در تابلوی سهم درج می‌شود و در تابلوخوانی نیز به معامله گران کمک می‌کند.

شاخص بازار بورس چیست؟

شاخص بازار بورس یک شاخص بازار عملکرد گروه خاصی از سهام، اوراق قرضه یا سایر سرمایه‌گذاری‌ها را بررسی می‌کند. سرمایه‌گذاری‌ها اغلب حول یک صنعت خاص، مانند سهام فناوری، یا حتی بازار سهام به‌طورکلی، گروه‌بندی می‌شوند.  برای آشنایی بیشتر با شاخص بازار بورس، توصیه می‌شود مقاله آموزشی شاخص بورس چیست؟ را مطالعه فرمایید.

هیچ اندازه مشخصی در مورد شاخص‌های بازار وجود ندارد. آنچه مهم است این است که هر یک دارای حجم نمونه به‌اندازه کافی بزرگ باشد تا رفتار کلی بخش اقتصادی را که قصد نمایش آن را دارند نشان دهد.

شاخص بازار سهام نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران چگونه احساس می‌کنند یک اقتصاد در حال پیشرفت است. یک شاخص داده‌ها را از شرکت‌های مختلف در صنایع جمع‌آوری می‌کند. این داده‌ها با هم تصویری را تشکیل می‌دهند که به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند سطوح قیمت فعلی را با قیمت‌های گذشته مقایسه کنند تا عملکرد بازار را محاسبه کنند.

عرضه اولیه - همیارسرمایه

عرضه اولیه

IPO یک عرضه اولیه عمومی است. در یک IPO، یک شرکت خصوصی سهام خود را در بورس اوراق بهادار فهرست می‌کند و آنها را برای خرید در دسترس عموم قرار می‌دهد.

بسیاری از مردم IPOها را فرصت‌های بزرگی برای کسب درآمد می‌دانند. شرکت‌های پرمخاطب زمانی که در بورس عرضه می‌شوند عناوین اخبار را با افزایش قیمت سهام به دست می‌آورند. اما باید بدانید که IPOها سرمایه‌گذاری‌های بسیار پرخطری هستند که بازدهی متناقضی را در طولانی‌مدت ارائه می‌دهند.

عرضه اولیه ممکن است اولین باری باشد که عموم مردم می‌توانند سهام یک شرکت را خریداری کنند، اما درک این نکته مهم است که یکی از اهداف عرضه اولیه عمومی این است که به سرمایه‌گذاران اولیه در شرکت اجازه داده شود سرمایه‌های خود را نقد کنند.

IPO می‌تواند یک برنامه تقریباً بی ابهام برای افزایش پول شما باشد. بااین‌حال، مردم ممکن است در سرمایه‌گذاری تردید کنند؛ زیرا مطمئن نیستند که آیا عرضه اولیه می‌تواند بازده خوبی داشته باشد یا خیر!

اما خوب است بدانید که قیمت سهام معمولاً پس از عرضه اولیه سهام افزایش می‌یابد. به همین دلیل است که مردم برای اشتراک سهام شرکت‌های آینده‌دار عجله می‌کنند. هدف این است که سهام باکیفیت را با قیمت مناسب به دست آورید که بعداً آنها را با قیمت‌های بالاتر بفروشند.

صرف دانستن معنی و تعریف IPO کمکی نخواهد کرد. همچنین نحوه سرمایه‌گذاری را هم بدانید. 14 مرحله “خرید عرضه اولیه سهام” انلاین و افلاین  به شما در خرید عرضه اولیه کمک بزرگی خواهد کرد. اما برای شروع سرمایه گذارید و خرید در بازار سهام، داشتن کد بورسی الزامی است که نحوه دریافت کد بورسی را توضیح خواهیم داد.

نحوه دریافت کد بورسی - همیارسرمایه

نحوه دریافت کد بورسی

برای دریافت کد بورسی کافی است شما یک شماره‌حساب بانکی جهت واریز مبالغ به‌حساب پس از فروش سهام در آینده داشته باشید.

  • یک کارگزاری را برای ثبت‌نام انتخاب کنید (کارگزاری امین آوید پیشنهاد می‌شود)
  • دکمه شروع ثبت‌نام آنلاین کد بورسی را بزنید.
  • با موبایل یا کامپیوتر، اطلاعات شخصی خود را به‌دقت وارد کنید.
  • در مرحله آخر شهر محل زندگی خود را انتخاب کنید و نزدیک‌ترین آدرس به خود را انتخاب کنید.
  • شما می‌بایست با کارت شناسایی یک روز پس از تکمیل فرم به یکی از آدرس‌های گفته شده مراجعه کنید و احراز هویت شوید باید مراحل ۱ و ۲ حتماً آنلاین انجام شده باشد. از زمان کرونا به بعد امکان ثبت‌نام به‌صورت آنلاین فراهم شده است.
  • در انتها اطلاعاتی مربوط به بورس از شما پرسیده شده و اگر پاسخش را نمی‌دانید تیک‌ها را بزنید و ادامه دهید تا پاسخ‌های صحیح را همان لحظه بیاموزید تا ثبت نهایی شود.

 کد بورسی چیست؟

کد بورسی شناسه یکتای شما برای معاملات در بورس اوراق بهادار و یا فرابورس است که با داشتن آن می‌توانید برای خود یا شرکت خود سهام خریدوفروش کنید.

کد بورسی مانند شماره ملی منحصربه‌فرد است پس از داشتن کد بورسی می‌توانید از طریق یک یا چند کارگزاری به خریدوفروش سهام بپردازید. حتی اگر از چند کارگزاری خریدوفروش آنلاین سهام انجام دهید کد بورسی شما یکسان خواهد بود زیرا پس از تکمیل مراحل اولیه درخواست شما در سازمان بورس انجام می‌شود

بعد از داشتن کد بورسی لازم است رمز خریدوفروش آنلاین سهام دریافت کنید و معاملات خود را آغاز کنید اکنون در چند دقیقه می‌توانید هم‌زمان برای دریافت کد بورسی و خرید آنلاین سهام به طور هم‌زمان و انجام یک سری مراحل اقدام کنید با این روش می‌توانید به‌صورت آنلاین برای آن کد بورسی دریافت کنید

خواندن مقاله چگونه کد بورسی بگیریم؟ توصیه می شود.

حداقل سرمایه موردنیاز برای فعالیت در بورس چقدر است؟

سرمایه برای ورود به بازار بورس  نسبت به سایر بازارهای سرمایه کمتر است. حداقل سرمایه موردنیاز برای فعالیت در بورس 500 هزار تومان است اما در سامانه‌های معاملات آنلاین شما برای شروع سرمایه‌گذاری، حداقل مبلغ ۵۰۴  هزار تومان نیاز دارید (با لحاظ‌کردن کارمزد معامله).

اما توجه داشته باشید در بازار طلا یا سکه می‌خواهید معامله کنید به هیچ نمی‌توانید که با چنین مبالغی کار کنید. شما باید مبلغ سرمایه را بالاتر ببرید و باتوجه‌به قیمت روز سکه، سرمایه‌گذاری کنید. برای خرید ملک هم به سرمایه‌های بیشتر نیاز دارید.

بورس بازاری است که تنها با 500 هزار تومان می‌توانید  اقدام به سرمایه‌گذاری نمایید.

تحلیل بازار سهام چیست؟همیارسرمایه

تحلیل بازار سهام چیست؟

تجزیه‌وتحلیل بازار سهام بهترین راه برای معامله گران برای اطلاع از تصمیمات سرمایه‌گذاری خود است.

تجزیه‌وتحلیل روندها و الگوهای معاملات سهام شما می‌تواند راه خوبی برای بهبود بازده شما باشد و درعین‌حال در مورد نحوه عملکرد بازار نیز اطلاعات بیشتری کسب کنید. روش‌های مختلفی برای رویکرد به تحلیل بازار سهام وجود دارد، اما هدف نهایی این است که پیش‌بینی کنیم. فعالیت‌های آینده یک ابزار، بخش یا بازار چگونه خواهد بود. معامله گران با انجام تجزیه‌وتحلیل کامل بازار سهام، بینش بهتری نسبت به بهترین سهام برای خرید به خود می‌دهند.

انجام تجزیه‌وتحلیل بازار سهام به روش‌های مختلفی انجام می‌شود، اما به‌طورکلی تحت دو نوع تحلیل قرار می‌گیرند:

  1. تحلیل بنیادی
  2. تجزیه‌وتحلیل تکنیکال (فنی)

هنگامی که بر این انواع تجزیه‌وتحلیل مسلط شوید، می‌توانید به‌راحتی ارزیابی کنید که آیا می‌خواهید سهمی را خریداری کنید؟ علاوه بر موارد فوق، تابلوخوانی نیز به معامله گران کمک شایانی خواهد کرد.  بیایید نگاهی به تفاوت این دو نوع تحلیل با یکدیگر بیندازیم.

تحلیل بنیادی

روش تحلیل بنیادی سهام شامل ارزیابی یک کسب‌وکار در سطح مالی پایه است. سرمایه‌گذاران از تحلیل بنیادی برای تعیین اینکه آیا قیمت فعلی سهام یک شرکت منعکس‌کننده ارزش آتی شرکت است یا خیر استفاده می‌کنند.

تحلیل بنیادی از عوامل مختلفی مانند محیط اقتصادی فعلی و امور مالی شرکت برای تخمین ارزش سهام آن استفاده می‌کند. نسبت‌های کلیدی مختلف نیز برای تعیین سلامت مالی و درک ارزش واقعی سهام در تحلیل فاندامنتال بازار بورس برای یک شرکت استفاده می‌شود.

  • نسبت قیمت به سود (P/E) : نسبت P/E نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران چقدر حاضرند برای درآمد یک شرکت بپردازند. ارزش P/E بالاتر می‌تواند به معنای ارزش بیش از حد سهام باشد. یا ممکن است به این معنی باشد که بازار انتظار دارد شرکت در طول زمان عملکرد بسیار خوبی داشته باشد. از طرف دیگر، مقدار P/E پایین از نظر بازار نامطلوب تلقی می‌شود.
  • سود هر سهم (EPS) : EPS زمانی مفید است که شرکت‌هایی که در همان صنعت فعالیت می‌کنند نیاز به مقایسه داشته باشند. EPS یک شرکت نشان‌دهنده سودآوری آن است. ازاین‌رو، معامله گران افزایش EPS را نشانه خوبی می‌دانند. هر چه ارزش EPS بیشتر باشد، ارزش خرید سهام شرکت بیشتر است.
  • نسبت قیمت به دفتر (P/B): نسبت P/B برای مقایسه ارزش بازار یک شرکت باارزش دفتری آن استفاده می‌شود. به دنبال ارزشی است که بازار سهام برای سهام یک شرکت نسبت به ارزش دفتری شرکت قائل می‌شود. شرکتی که از سلامت مالی خوبی برخوردار باشد، بیش از ارزش دفتری خود معامله می‌کند، زیرا سرمایه‌گذاران در حین قیمت‌گذاری سهام، رشد آتی شرکت را در نظر خواهند گرفت.
  • بازده حقوق صاحبان سهام (ROE) : میزان استفاده مؤثر شرکت از دارایی‌های خود برای تولید درآمد را اندازه‌گیری می‌کند. ROE بالا به این معنی است که یک شرکت با دارایی‌های موجود، سود بیشتری به دست می‌آورد. ازاین‌رو، با همه موارد برابر، بهتر است در بلندمدت در شرکت‌های با ROE بالا سرمایه‌گذاری کنید.
  • نسبت قیمت به سود به رشد (PEG): نسبت PEG به تعیین ارزش سهام یک شرکت و درنظرگرفتن رشد سود شرکت کمک می‌کند. نسبت PEG، همراه با نسبت P/E، می‌تواند به‌دست‌آوردن تصویر واضح‌تری از سهام یک شرکت نسبت به ارزش P/E به‌تنهایی کمک کند.

تجزیه‌وتحلیل  تکنیکال (فنی)

روش تحلیل تکنیکال شامل بررسی داده‌های تولید شده از طریق فعالیت‌های بازار مانند حجم و قیمت است. تحلیلگرانی که چنین تحلیلی از سهام را دنبال می‌کنند از شاخص‌ها و ابزارهای تکنیکال مانند نمودارها و نوسانگرها برای شناسایی الگوهایی استفاده می‌کنند که می‌توانند روند یا جهت قیمت را در آینده نشان دهند.

تحلیلگران تکنیکال داده‌های معاملاتی تاریخی یک اوراق بهادار را بررسی می‌کنند و حرکت آتی اوراق بهادار را تخمین می‌زنند. اغلب برای فارکس و کالاها استفاده می‌شود. مفروضات تحلیل تکنیکال بر اساس  موارد زیر است:

·        تحلیل تکنیکال فرض می‌کند که قیمت بازار سهام منعکس‌کننده همه چیزهایی است که بر یک شرکت تأثیر می‌گذارد یا می‌تواند تأثیر بگذارد.

·        تحلیلگران تکنیکال معتقدند که تمام عوامل مؤثر بر شرکت در اوراق بهادار قیمت‌گذاری می‌شوند.

·        قیمت از یک‌روند پیروی می‌کند. به این معنی است که به‌محض ایجاد یک‌روند، قیمت‌های آتی تمایل به پیروی از جهت روند دارند. چنین فرضی اساس بسیاری از استراتژی‌ها برای معاملات فنی است.

·         تحلیل تکنیکال شامل استفاده از الگوهای نمودار برای تجزیه‌وتحلیل حرکات در بازار و مطالعه روندها است.

انواع نمودارها در تحلیل تکنیکال

تجزیه‌وتحلیل تکنیکال نمودار بر روی یافتن الگوها و روندهای بازار متمرکز است.

معامله‌گر قادر خواهد بود این کار را با کمک انواع مختلف نمودار فنی و داشتن درک درستی از توابع نمودار انجام دهد.

درک نحوه تفسیر نمودارها حتی اگر معامله‌گر تجربه‌ای نداشته باشد، ضروری است. او باید اصول ساده‌سازی یک نمودار تحلیل تکنیکال ساده را درک کند.

برای شروع با اصول اولیه، سه نوع عمده نمودار برای تحلیل تکنیکال قابل‌استفاده است و فهرست شامل نمودار شمعی، میله‌ای و خطی است.

با درک این نمودارها، معامله‌گر می‌تواند تصمیمات آگاهانه‌ای در مورد بازارهای سهام و سایر کالاها بگیرد.

جدا از این سه نمودار چندین نوع نمودار وجود دارد. بااین‌حال، ما سه مورد برتر را در اینجا موردبحث قرار داده‌ایم، زیرا بسیاری از معامله گران به آنها اعتماد دارند و در سراسر جهان از آنها استفاده می‌کنند.

نمودار شمعی - همیارسرمایه

نمودار شمعی-همیارسرمایه

نمودارهای کندل استیک یا شمعی این نمودار با نمایش باز و بسته‌شدن، قیمت بالا و پایین برای هر دوره‌ای که برای شمع تعیین شده است، کمک می‌کند. بدنه هر شمع نشان‌دهنده قیمت‌های بسته‌شدن و باز شدن است درحالی‌که از کم‌وزیاد بودن خبر می‌دهند. بااین‌حال، در این مورد، رنگ هر شمع عمدتاً به تنظیمات اعمال شده بستگی دارد. بااین‌حال، بیشتر نمودارها از قرمز و سبز به‌عنوان رنگ‌های پیش‌فرض استفاده می‌کنند. این نمودار برای افراد متوسطی که مایل به معامله کالاها، شاخص‌ها، سهام و فارکس هستند نیز به‌اندازه کافی خوب است. تا حد زیادی، این نوع نمودار محبوبی است که در تجزیه‌وتحلیل تکنیکال فارکس نیز استفاده می‌شود.

نمودار میله‌ای

نمودار میله ای - همیارسرمایه

نمودار میله‌ای عملاً قیمت‌های باز و بسته‌شدن، بالا و پایین را برای هر دوره تعیین شده برای میله نشان می‌دهد خط عمودی نشان‌دهنده بالاترین و کمترین قیمت است و خط تیره به سمت چپ، قیمت افتتاحیه را نشان می‌دهد، درحالی‌که خط تیره به سمت راست، قیمت بسته‌شدن را نشان می‌دهد. توانایی تشخیص اینکه آیا میله به سمت انتهای خود بالا می‌رود یا پایین، احساسات بازار (نزولی یا صعودی) را برای آن زمان نشان می‌دهد. این نمودار به معامله‌گران کمک می‌کند در حین انجام تجزیه‌وتحلیل نمودار، اطلاعات دقیق‌تری کسب کنند که در درک داده‌ها و سطوح ضروری برای انجام یک معامله موفق مفید است.

نمودار خطی

نمودار خطی - همیارسرمایه

نمودار خطی چیزی جز قیمت پایانی را نشان نمی‌دهد. هر قیمت بسته‌شدن با آخرین قیمت بسته همراه است تا یک خط ثابت تشکیل شود که به‌راحتی قابل‌پیگیری است. اغلب، این نوع نمودار برای مقالات وب، روزنامه‌ها، و تلویزیون‌ها به دلیل روش ساده ارائه اطلاعات استفاده می‌شود. برای مبتدیانی که مایل به معامله سهام هستند، نمودار خطی می‌تواند با انتخاب رنگ خنثی تر، به تنظیم احساسات معاملاتی کمک کند،

در نهایت، هنگامی که یاد گرفتید چگونه این نمودارها را تجزیه‌وتحلیل کنید، ایجاد ثبات در معاملات بسیار آسان‌تر خواهد شد.

تعریف اندیکاتورها

اندیکاتورها  به ابزارهای تحلیل تکنیکی اشاره دارند که توسط سرمایه‌گذاران برای تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاری بر اساس حرکت‌های قیمت آتی که عمدتاً از قیمت‌های تاریخی به دست می‌آیند، استفاده می‌کنند. سرمایه‌گذاران تحت‌تأثیر سیگنال‌های تولید شده توسط شاخص‌ها، نقاط ورود و خروج را تعیین می‌کنند.

سرمایه‌گذاران همیشه استفاده از شاخص‌ها را برای زمان‌بندی سرمایه‌گذاری‌های خود و گرفتن سودآورترین تصمیم‌ها در اولویت قرار می‌دهند. شاخص‌ها از ساده تا پیچیده متغیر هستند و استفاده نادرست از آنها می‌تواند منجر به ضرر شود. ازاین‌رو، تقریباً هر کاربر قبل از سرمایه‌گذاری، شاخص‌ها را مطالعه می‌کند. حتی معامله گران آماتور نیز از اندیکاتورهای ساده برای معامله استفاده می‌کنند.

اندیکاتورهای محبوب برای معاملات روزانه عبارت‌اند از: شاخص قدرت نسبی (RSI)، واگرایی میانگین متحرک (MACD)، شاخص جهت‌دار متوسط، در تعادل – حجم و غیره. درعین‌حال، شاخص‌های تکنیکال محبوب برای معاملات نوسانی هستند. میانگین متحرک، حجم، باند بولینگر، استوکاستیک و غیره.

اندیکاتور  RSI و اندیکاتورMACD  جزو اندیکاتورهای پرطرف‌دار هستند که بهترین عملکرد را در بازارهای پرطرف‌دار دارند.

1.      اندیکاتور RSI

اندیکاتور RSI - همیارسرمایه

شاخص قدرت نسبی (اندیکاتور  RSI) یکی دیگر از شاخص‌های محبوب حرکت است که به‌عنوان معیاری برای تغییرات قیمت و سرعت تغییر آنها برای یک دوره خاص عمل می‌کند.

اندیکاتور بین صفر تا 100 در نوسان است. معامله‌گران می‌توانند سیگنال‌ها را هنگامی که به دنبال واگرایی می‌گردند و زمانی که اندیکاتور از خط مرکزی عبور می‌کند که 50 است، شناسایی کنند. اگرچه، اگر RSI به 70 یا بالاتر برسد، نشان‌دهنده شرایط اشباع خرید و در زیر 30، اشباع فروش در نظر گرفته می‌شود. است.

  • در یک بازار صعودی ، RSI تمایل دارد در محدوده 40-90 باقی بماند و منطقه 40-50 به‌عنوان حمایت عمل کند.
  • در طول یک بازار نزولی، RSI تمایل دارد در محدوده 10-60 باقی بماند و منطقه 50-60 به‌عنوان مقاومت عمل کند.

اگر قیمت‌های پایه یک بالا یا پایین جدید ایجاد کنند که توسط آن تابید نشده است، این واگرایی می‌تواند نشان‌دهنده یک معکوس قیمت باشد.

2.اندیکاتور MACD

اندیکاتور MACD - همیارسرمایه

معامله گران از واگرایی میانگین متحرک (اندیکاتور MACD) برای مشاهده جهت و حرکت روندی استفاده می‌کنند که سیگنال‌های مختلفی را ارائه می‌دهد. هنگامی که قیمت در یک فاز صعودی است، MACD بالای صفر است، درحالی‌که MACD زیر صفر نشان‌دهنده یک دوره نزولی است

اندیکاتور MACD از دو میانگین متحرک استفاده می‌کند. اگر دو میانگین به هم برسند یا همگرا شوند، سناریو همگرایی در نظر گرفته می‌شود و حرکت قیمت کاهش می‌یابد. درحالی‌که اگر میانگین‌ها واگرا باشند، سناریو واگرایی است و حرکت افزایش می‌یابد.

استراتژی با ایجاد یک خط MACD و خط سیگنال شروع می‌شود. اگر MACD از خط سیگنال عبور کند و از بالای خط سیگنال حرکت کند، معمولاً سیگنال خرید است و اگر MACD از زیرخط سیگنال عبور کند، سیگنال فروش یا کوتاه است.

3. حجم در تعادل (OBV)

On-Balance-Volume (OBV) در طول زمان برای اوراق بهادار اعمال می‌شود، جایی که جریان حجم معاملات را اندازه‌گیری می‌کند. افزایش OBV نشان‌دهنده تمایل خریداران برای ورود به بازار است. در مقابل، کاهش OBV زمانی که فروش حجم از حجم خرید پیشی ارزش OBV بر اساس حجم معاملات در نوسان است. افزایش OBV نشان‌دهنده رفتار خریداران نسبت به ورود به بازار، فشار حجم مثبت و حرکت روبه‌بالا قیمت است. به می‌گیرد، قیمت‌های پایین‌تری را پیشنهاد می‌کند؛ بنابراین، OBV یک نشانگر تأیید برای یک‌روند پیوسته است.

نشانگر جهت متوسط (ADX)

نشانگر جهت متوسط (ADX) - همیارسرمایه

معامله گران و سرمایه‌گذاران از شاخص جهت‌گیری متوسط (ADX) برای اندازه‌گیری قدرت و حرکت روند استفاده می‌کنند. هنگامی که مقدار ADX از 0 به 100 حرکت می‌کند. خواندن زیر 20 نشان‌دهنده روند ضعیف، بین 20 تا 40 نشان‌دهنده روند قوی و بالای 40 نشان‌دهنده روند شدید است.ADX بالاتر از 40 است، یک‌جهت قوی، چه به سمت بالا یا پایین، در راه است. یک‌روند ضعیف یا بدون روند زمانی که نشانگر زیر 20 باشد، پیشنهاد می‌کند.

هنگامی که خط ADX در حال افزایش است، قدرت نیز افزایش می‌یابد و انتظار می‌رود قیمت در جهت روند حرکت کند. درحالی‌که، اگر ADX سقوط کند، قدرت کاهش می‌یابد و ممکن است باعث تغییر در روند اولیه شود.

برای ایجاد ایده‌های معاملاتی، معامله گران ممکن است شاخص‌های تکنیکال را با اشکال ذهنی‌تر تجزیه‌وتحلیل تکنیکال، مانند الگوهای نمودار ترکیب کنند. باتوجه‌به ماهیت کمی آنها، شاخص‌های تکنیکال می‌توانند در سیستم‌های معاملاتی خودکار نیز گنجانده شوند.

امیدواریم مطالب این سایت برای شما آموزنده بوده باشد و از حداکثر پتانسیل خود در دنیای عملی استفاده کنید. همچنین با به اشتراک گذاشتن مطالب این سایت با خانواده و دوستان خود و کمک به ما در رسالت خود در گسترش سواد مالی، به ما کمک کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://hamyarsarmaye.com/?p=63840