poa چیست؟ 8 تفاوت Pow-pos-poa
برای این که بگوییم poa چیست ابتدا باید در باره بلاکچین و موضوعات مرتبط با آنکمی اطلاعات داشته باشیم .بلاکچین جزو موضوعات پراهمیت دنیای رمزارز است که با توسعه و تداوم آن ارزهای دیجیتال میتوانند در مسیر پیشرفت بیشتری قرار بگیرند یکی از مفاهیم مهم در بلاکچینها مکانیزم اجماع است که بهواسطه آن مکانیزمهای poa pos pow نیز معنادار میشوند در این مقاله به طور گسترده درباره مکانیزمهای دیگر نیز توضیحاتی را به شما ارائه خواهیم داد.
پیشنهاد ویژه : از کمپین آموزش ارز دیجیتال رایگان همیارسرمایه دیدن کنید.
مکانیزم اجماع چیست؟
برای درک این مفهوم باید بدانید که الگوریتم اجتماع در بلاکچین، به شبکه اجازه میدهد تا روی یک نسخة مشترک از دادهها، به توافق برسند این یعنی زمانی که دادهها به علت غیرمتمرکز بودن بلاکچین بر روی نودها یا همان سیستمهای متفاوت قرار میگیرند این الگوریتم باعث میشود تا اطلاعاتی که به طور گسترده در اختیار این نودها قرار گرفته است بهروز باشند این مکانیزم ارز اهمیت بسیار بالایی برخوردار است علت آن هم رابطه مستقیم با امنیت دفاتر توزیع شده و بلاکچین است زیرا این الگوریتم بلاکچین را در برابر هکرها وکسانی که قصد انتشار مطالب نامعتبر را دارند محافظت میکند.
الگوریتم اجماع اعتبار (reliability) را در شبکه بلاکچین و اعتماد بین نودها در محیط محاسباتی توزیع شده ایجاد میکنند. پروتکل اجماع تضمین میکند هر بلاک جدید که به شبکة بلاکچین افزوده میشود، تنها نسخة واقعی است و توسط تمام گرهها یا نودها مورد تأیید واقعشده است.
از جمله کارکردهای این الگوریتم انجام میدهد انتخاب رهبر برای هر مجموعهای از اعضا خواهد بود که این رهبران نیز از خود اعضا هستند.
کاربرد دیگر آن سیستم پاداشدهی برای دیگر نود شبکه که در تأمین امنیت و حفاظت از بلاکچین نقش داشتند نیز است که این تأمین امنیت با تأیید صحت تراکنشها توسط این نودها و برای گیری باتوجهبه اطلاعات قبلی صورت خواهد گرفت .
powچیست؟
گواه اثبات کار (proof of work) یک الگوریتم اجماع است که باعث جلوگیری از حملات سایبری میشود مشهورترین ارزی که از این مکانیزم استفاده میکند بیتکوین است در رده های بعد باتوجه به محبوبیت میتوان از ارز دوجکوین نام برد.
گواه اثبات کار یا همان pow رابطه مستقیمی با استخراج و ماینینگ دارد برای فهم این مکانیزم باید دانست که در آن ماینر ها بر سر حل معماهای سخت محاسباتی به رقابت می پردازند. پس از حل شدن این معماهاامکان تایید شدن آن توسط دیگران وجود دارد بنابراین زمانی که یک ماینر پاسخ این یک معما که در واقع هش یک بلاک است را پیدا میکند، آن بلاک را به شبکه ارسال مینماید سایر ماینرها این پاسخ را تایید میکند و آن بلاک طی مدت کوتاهی تایید میشود. احتمال میزان موفقیت هر استخراجکننده به نسبت میزان قدرت محاسباتی خود در شبکه بستگی دارد که این میزان باتوجهبه طراحی هوشمند بیتکوین با افزایش قدرت محاسباتی میزان سختی شبکه نیز افزایش پیدا میکند تا فرایند ماینینگ را سختتر کند و تقریباً زمان ایجاد هر بلاک به 10 دقیقه برسد که البته این کندی نیز میتواند یکی از معایب آن باشد.
بعدازاین استخراج بحث گواه اثبات کار به میان میآید که نوعی امضای معتبر برای هر بلاک تشکیل شدن توسط فرایند استخراج است. برای این اثبات باید فرایند محاسبات منحصربهفرد ریاضی را طی کند.
هزینه استخراج اینگونه ارزها بالا است به علت هزینههای انرژی و زمانبر بودن آن پس از استخراج آن ماینرها سعی در جبران این مقدار هزینه دارند و قیمتها میتواند صعود داشته باشد همچنین به علت فروش این ماینرها نقدینگی موردنظر برای ارزها ایجاد میشود.
اگر می خواهید راجع به بهترین نرم افزار های استخراج اتریوم بدانید حتما مقاله ما را در این زمینه مطالعه کنید.
pos چیست؟
الگوریتم گواه اثبات سهام (proof of work) نوع دیگری از الگوریتمهاست که در آن نودها برای تأیید تراکنشها کوینهای خود را سپردهگذاری میکنند به این کار استیک کردن میگویند و به افرادی که این کار را انجام میدهند استیکر (staker) یا ولیدیتور (validator) لقب داده میشود.
در این روش دو عمل باعث افزایش شانس برای کسب درآمد خواهد بود که یکی از آنها مقدار کوین استیک شده و دیگری مدتزمان استیکینگ است. اهدافی که در این بخش دنبال میشود همانند گواه اثبات کار تأیید تراکنشها و تأمین امنیت آنهاست اما روش رسیدن به آنها متفاوت است و در این روش هیچ ماینینگی وجود ندارد و طبیعتاً خبری از هدررفت آنهمه انرژی بالا نیست بهعلاوه در مقایسه با قسمت قبل که توضیحات آن را خدمت شما ارائه دادیم گواه اثبات سهام یا pos سرعت پردازش بالاتری دارد.
شاید بتوان گفت یکی از معایب این سیستم داشتن امنیت پایینتر نسبت به مکانیزمهای pow است زیرا در این بخش تمرکززدایی کمتری وجود دارد و همین میتواند حملات به این سیستمها را بیشتر کند.
در همه صرافی ها میتوانید لیست ارزهای استیک شده و شرایز آن ها را مشاهد ه کنید البته باید با آگاهی کامل به این حوزه وارد شوید زیرا امکان کلاهبرداری نیز وجود دارد.
برای مثال روی کلمه pos در باینس کلیک کنید تا وارد این بخش در صرافی بایننس شوید.
poa چیست؟
Poa یا گواه اثبات اعتبار (Proof of Authority) در برخی موارد مشابه با pos عمل کرده است. در این الگوریتم بهجای استیک کردن کوین بهنوعی افراد اعتبار خود را استیک میکنند! این به آن معناست که ولیدیتور ها در گواه اثبات اعتبار تعداد محدودتری هستند اما این تعداد محدود به طور کامل باید شخصیت حقیقی خود را تأیید کنند و همینطور این اطلاعات در اختیار عموم قرارداده شود علاوهبرآن باید سرمایهگذاری سنگینی نیز انجام دهند تا خود در سود و یا زیان این پروژه شریک باشند.
از مزایای این گواه اثبات میتوان به مقیاسپذیری بالا و همچنین امنیت بالاتر اشاره کرد زیرا همانطور از نام آن پیداست تأییدکنندگان تراکنش معتبر هستند و این نوع الگوریتم برای شرکتهای خصوصی و همچنین نهادهایی که حریم خصوصی برای آنها حیاتی است میتواند کاربرد بسیار زیادی داشته باشد.
البته باید این را هم درنظر گرفت که به علت مشخصبودن اطلاعات تأییدکنندگان در صورت تحتفشار قراردادن این افراد میتوانند تراکنشهای نامعتبر خود را تأیید کنند.
درکل هرکدام یک از این روشها از مزایا و معایب متفاوتی برخوردارند که این موضوع باتوجهبه نحوه استفاده از آنها میتواند بازده آنها را برای افراد تغییر و در انتخاب آنها کمک کنند.
درباره مهرناز سلطانی
نویسنده کتاب: ثروت نهفته در بورس ایران ،مدرس و مربی دوره های بورس و هوش مالی مقدماتی و پیشرفته ،بنیان گذار مجموعه همیار سرمایه ،تحلیگر و معامله گر بورس اوراق بهادار ،نویسنده روزنامه همشهری در حوزه بورس کارشناس رادیو اقتصاد سیما سخنران در سمینارها و همایش های مالی نگارنده بیش از 150 مقاله آموزشی در بازارهای مالی
نوشتههای بیشتر از مهرناز سلطانی
دیدگاهتان را بنویسید