گزارش بنیادی بانک پارسیان
تحلیل صنعت
بانک ها نقش عمده ای در پیشرفت تمام صنایع کشور ایفا کرده و وظیفه ای سنگینی در این خصوص در آینده برعهده دارند. درحال حاضر در کشور چند بانک تخصصی به ارائه خدمات به صنعت گران در عرصه های مختلف می پردازند. با این وجود سایر بانک های عمومی ، بزرگ و پر سابقه کشور هم از فعالیت های تولیدی و صنعتی غافل نمانده اند و بعضا خدمات خوبی در این عرصه ارائه می کنند.
وظایف بانک به عنوان یک نهاد اقتصادی شامل مواردی چون، تجهیز و توزیع اعتبارات، عملیات اعتباری، عملیات مالی، خرید و فروش ارزها، نقل و انتقال وجوه، وصول مطالبات اسنادی و سود سهام مشتریان، پرداخت بدهی مشتریان، قبول امانات، نگهداری سهام و اوراق بهادار و اشیای قیمتی مشتریان، انجام وظیفه قیمومیت و وصایت برای مشتریان، انجام وکالت خریدها و فروش را بر عهده دارند. بانک ها به عنوان عامل پرداخت کننده از طریق اجرای چک ها یا حساب های جاری مشتریان، فعالیت می کنند که چک های کشیده شده در وجه مشتریان درآن بانک را پرداخت می کنند و چکهای سپرده به حسابهای جاری مشتریان را جمع آوری می کنند.
بانکداری در کشور
علی رغم فعالیت های گسترده بانک های دولتی در کشور، رقابت قابل توجهی میان آنها جهت پیشی گرفتن از یکدیگر و ایجاد نوآوری وجود نداشت.
در ایران بانک ها به پنج دسته تقسیم می شوند : بانک های تجاری دولتی، بانک های تخصصی دولتی، بانک های خصوصی، بانک های قرض الحسنه و بانک های مشترک ایرانی و خارجی.
بانک های تجاری دولتی : ملی، سپه، پست بانک
بانک های تخصصی دولتی: مسکن، کشاورزی، صنعت و معدن، توسعه تعاون و توسعه صادرات
بانک های قرض الحسنه: قرض الحسنه مهر ایران و قرض الحسنه رسالت بانک های مشترک ایرانی و خارجی: بانک مشترک ایران- ونزوئلا
بانک های خصوصی: شامل پارسیان، اقتصاد نوین، کارآفرین، سینا، تجارت، ملت، صادرات، سامان، پاسارگاد، قوامین، انصار ،حکمت ایرانیان، دی، گردشگری، ایران زمین، سرمایه، آینده و خاورمیانه
صنعت بانکداری با ۱۶ شرکت در بورس اوراق بهادار تهران و بازار فرابورس یکی از گروههای مورد توجه سهامداران می باشد.
تاریخچه بانکداری در ایران:
در مورد تاریخچه بانک و بانکداری گفته شده که در امپراطوری بابل، معاملات بانکی به شیوه ابتدایی آن رواج داشته و حتی در قانون حمورابی، مقرراتی برای دادن وام و قبول سپرده های تجاری ذکر شده و دستورهایی درباره سرمایه گذاری آمده است، به علاوه در یونان قدیم نیز معابد در کنار دیگر تجار به کار صرافی، اشتغال داشتند و در این راستا سپرده های مردم را گرفته و به اشخاص دیگر وام می دادند. همچنین در چین و ایران باستان نیز، روش هایی از مبادلات پولی و دادن وام وجود داشته است. به مرور زمان و با پیشرفت جوامع، اشکالی از نهادهای مختلف که پاسخگوی نیازهای اعتباری مردم باشد، به وجود آمده و صرافان نیز در این میان، همواره مقامی ممتاز داشته اند، اما نخستین موسسه مالی خصوصی با نام بانک در سال ۱۱۷۱ میلادی به نام بانک «ونیز» آغاز به کار کرد.
اشکال مختلف بانکداری با تاسیس بانک بارسلونا در ۱۴۰۱، بانک آمستردام در ۱۶۰۹ و بانک انگلستان در ۱۶۹۴ میلادی ادامه یافت، البته در قرون وسطی با گسترش حیطه نفوذ کلیسا، فعالیت های بانکداری در اروپا به شدت محدود شد. تحریم ربا در آیین مسیحیت باعث شد که فعالیت های بانکداری دراروپا در انحصار یهودیان قرار گیرد، ولی با پایان قرون وسطی و شکل گیری رنسانس و ضعیف شدن کلیسا، صنعت بانکداری در اروپا شکل گرفت. شاید نخستین بانک مدرن و جدید را بتوان بانک فرانسه دانست که در سال ۱۷۱۶ میلادی به موجب یک مجوز دولتی به صورت خصوصی تاسیس شد و به فعالیت های مربوط به پذیرش سپرده های مردم، اعطاء وام و همچنین انتشار اسکناس پرداخت و در سال ۱۷۱۸ با خرید سهام سهامداران بانک از طرف دولت، بانک فرانسه به یک بانک کاملاً دولتی تبدیل شد. گرچه انتشار اسکناس زیاد توسط بانک فرانسه و ناتوانی عدم استطاعت بانک در پرداخت دیون خود، باعث ورشکستگی آن در سال ۱۷۲۰ شد، لیکن با ایجاد بانک فرانسه در واقع بانکداری جدید نیز در اروپا شکل گرفت و به مرور بر تعداد بانک ها با کارکردهای مختلف، افزوده شد. گذشت زمان و رشد بیرویه بانک های ناشر اسکناس و عدم نظارت قانونی دولت بر عملیات بانکی، موجب شد تا بانک ها از موازین لازم برای ایجاد تسهیلات اعتباری تجاوز کنند، حتی حمایت مالی شرکت های سهامی را بدون محدودیت و بیتوجه به عواقب آن، در سیستم بانکی پذیرا شوند. تندروی در اعطای اعتبارات و زیاده روی در پرداخت وام، سرانجام موجب توقف و ورشکستگی بانک های متعدد، یکی پس از دیگری شد، به طوری که دخالت و نظارت دولت را، به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در کار بانکداری ضروری گردانید، و به علاوه در راستای نظارت دولت بر عملیات بانکی، لازم شد که انتشار اسکناس را هم خود دولت به طور انحصاری با تاسیس بانک ناشر اسکناس (بانک مرکزی) به عهده گیرد و نظارت قانونی مستقیمی هم بر بانک ها اعمال کند، به گونه ای که امروزه، یکی از اصول سه گانه حاکم بر عملیات بانکی را اصل نظارت بانکی دانسته اند.
تاریخچه بانک پارسیان:
بانک پارسیان به صورت شرکت سهامی عام و با مالکیت اشخاص غیر دولتی و به استناد قانون اجازه تأسیس بانک های غیر دولتی مصوب فروردین ماه ۱۳۷۹، ماده(۹۸) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و ضوابط تأسیس بانک غیر دولتی مصوب نهصد و چهل و هشتمین جلسه مورخ ۱۳۷۹/۰۹/۲۰ شورای پول و اعتبار تأسیس یافته و در چارچوب قانون پولی و بانکی کشور مصوب سال ۱۳۵۱ ، قانون عملیات بانکی بدون ربا، قانون تجارت و مقررات اساسنامه بانک، در مرداد ۱۳۸۰ ، نسبت به انجام پذیره نویسی سهام و تشکیل مجمع مؤسس اقدام نمود و پس از انجام تشریفات و ثبت رسمی بانک به شماره ۱۷۸۰۲۸ در تاریخ ۱۳۸۰/۰۶/۱۵ در اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غیر تجاری تهران ، به موجب نامه شماره ۲۳۴۸/هـ – مورخ ۲۶ شهریور ماه ۱۳۸۰ مجوز آغاز فعالیت را از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دریافت نمود. بدین ترتیب ارائه خدمات بانک پارسیان از اسفند ماه ۱۳۸۰ آغاز گردید.
مدت زمان :
بانک از تاریخ ثبت برای مدت نامحدود تشکیل شده است.
اطلاعات شرکت
نماد: وپارس
نام شرکت: بانک پارسیان
موضوع فعالیت : انجام امور بانکی
مدیر عامل: کورش پرویزیان
مدیر مالی : مهدی صیدی
حسابرس : موسسه حسابرسی دش و همکاران
آدرس: تهران شهرک قدس ( غرب ) بلوار شهید فرحزادی نبش خیابان زرافشان غربی پلاک ۴ ساختمان ادارات مرکزی بانک پارسیان طبقه همکف
نشانی امور سهام : تهران، بلوار کشاورز ، جنب هتل اسپیناس ، پلاک ۱۳۰
شماره تلفن : ۸۱۱۵۱-۰۲۱
شناسه ملی : ۱۰۱۰۲۲۰۳۴۰۱
آدرس وبسایت: www.Parsian-bank.ir
ایمیل: Info@Parsian-bank.net
موضوع فعالیت: انجام امور بانکی
سال مالی: ۲۹/۱۲
سرمایه : ۱۵۶۳۴۰۰۰۰
موضوع فعالیت:
شرکت مدیریت فناوری بورس تهران فقط گردآورنده ی اطلاعات برای معرفی شرکت های پذیرفته شده در بورس و فرابورس است. این شرکت نظارت،مسئولیت یا آگاهی در باره ی چگونگی ارائه خدمات اداره سهام شرکت ها، توزیع سود، وضعیت افزایش سرمایه آنها و موارد مشابه دیگر ندارد و مرجع رسیدگی به شکایات یا رفع کاستی های شرکت ها نمی باشد.
رقبا
بانک های دولتی با نگاه اول و خصوصی ها با نگاه دوم دست به رقابت می زنند . این رقابت البته مانند چاقویی ۲ لبه است که می تواند همه را دچار درد سر سازد یا اینکه موجب پیشرفت کل صنعت شود. یکی از معمول ترین دردسر های رقابت در بین رقبای موجود جنگ قیمت هاست که توان سود دهی یک صنعت را به شدت تضعیف می کند. مبارزات تبلیغاتی هم جنبه دیگری از این رقابت است که ممکن است سطح تنوع خدمات و محصولات را به نفع همه شرکتهای آن صنعت افزایش دهد .
عملکرد بانک و میزان دستیابی به اهداف
استراتژی های کلان بانک پارسیان به شرح زیر است:
- افزایش سطح همکاری با صندوق توسعه ملی (ارزی و ریالی)
- دید گاه استراتژیک نسبت به وصول مطالبات غیر جاری جهت افزایش دارایی های مولد بانک
- گسترش خدمات بانکداری بر مبنای درگاه های الکترونیکی
- مدیریت موثر دارایی ها و خروج دارایی های غیر مولد اعم از فروش و املاک تملیکی مازاد
- پذیرش شرکتهای تابعه بانک پارسیان در بورس اوراق بهادار
- ایجاد سامانه رتبه بندی مشتریان اعتباری در بانک پارسیان
- طراحی مدل اقتصاد مقاومتی (تاب آوری) بانک پارسیان
- طراحی و اجرای سواپ اسلامی در صنعت بانکداری اسلامی
- طراحی مدل کسب و کار بانکداری بنگاه های کوچک و متوسط
- شناسائی و توسعه ابزارهای اطلاع رسانی بارویکرد استفاده از ابزارهای جدید
- تدوین و تصویب سیاست های مسئولیت اجتماعی بانک
- مدل سازی، تدوین فرآیندها و ارتقاء شیوه ارزیابی عملکرد واحدهای ستادی
- پیاده سازی و ارائه زیر ساخت برای شتابدهنده ها و فین تک ها
- توسعه زیر ساخت مشتریان ارزنده (سامانه پارس)
- بازنگری و یکسان سازی فرآیند محصولات و خدمات از نگاه مشتریان
- پیگیری جهت استفاده از ظرفیت قانونی ماده ۱۴ قانون حداکثری استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی جهت افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها
بانک پارسیان، ضمن عبور از چالش ها، با بهبود کفایت سرمایه بانک، کاهش تسهیلات غیر جاری و افزایش بهره وری با تمرکز بیشتر بر درآمد های غیر مشاع شاهد رشد و تنوع حوزه های فعالیت بانک و خدمت رسانی بیش از پیش به فعالان اقتصادی و حمایت از تولید و اشتغال درکشور باشد.
مهمترین منابع،ریسک ها و روابط
گسترش فعالیتهای مرتبط با حوزه بانکداری و تنوع خدمات و محصولات بانکی، ورود به حوزه های بین المللی و بروز بحرانهای مالی و اقتصادی، عواملی هستند که همواره بر پیچیدگی فرایندهای مرتبط با صنعت بانکداری می افزایند و سبب می شوند که فعالیت بانکها همواره در معرض تهدید انواع ریسک قرار گیرد.
ریسکهای عمده صنعت بانکداری عبارتند از :
– ریسک اعتباری ؛ احتمال بروز زیان ناشی از عدم ایفای به موقع تمام یا قسمتی از تعهدات ناشی از دریافت خدمات اعتباری، توسط طرف مقابل. در صورتی که بررسی ها و گزارشات، نشان دهنده عبور شاخص های ریسک اعتباری از آستانه پذیرش ریسک بانک باشد، مدیریت ارشد بانک در صورت صلاحدید اقدام به تغییر سیاست های کلان بانک در راستای اعطای تسهیلات و تعهدات می نماید. همچنین به منظور جلوگیری از بروز ریسک تمرکز در پورتفوی تسهیلات بانک، سیاستهایی در راستای ایجاد ظرفیت های لازم برای تامین مالی بنگاههای کوچک و متوسط و پروژه های دانش بنیان دنبال می شود که با توجه به اهمیت تمرکز بر این دو حوزه برای خروج از رکود و دستیابی به توسعه پایدار، بانک پارسیان (سهامی عام) در ایجاد درآمدهای پایدار در آینده از نقش عمده ای برخوردار می باشد.
– ریسک نقدینگی ؛ احتمال به خطر افتادن توانایی موسسه مالی در تامین منابع نقد جهت پرداخت بدهی ها، ایفای تعهدات و افزایش دارایی ها سیاست ها و خط مشی های مدیریت ریسک نقدینگی.
به منظور سنجش ریسک نقدینگی با استفاده از تحلیل روند جریان های ورودی و خروجی وجوه در سپرده ها و تسهیلات، جدول شکاف پویای نقدینگی حاصل شده و با بدست آوردن ترکیب دارایی های نقد که به عنوان سپر نقدینگی می توانند در نظر گرفته شوند، امکان پوشش شکاف نقدینگی توسط دارایی های نقد در بازه های زمانی آتی بررسی می شود.
– ریسک بازار ؛ احتمال خطر ناشی از عدم قطعیت درآمد های پورتفوی معاملاتی یک مؤسسه مالی به واسطه تغییر در شرایط بازار شامل قیمت دارایی، نرخ بهره ، نوسانات بازار و نقدینگی بازار. ریسک بازار به ریسک ناشی از تغییرات محیط کلان اقتصادی می پردازد.
– ریسک عملیاتی؛ احتمال بروز زیان ناشی از نامناسب بودن و عدم کفایت فرآیندها و روش ها، افراد و سیستم های داخلی و یا ناشی از رویدادهای خارج از بانک. تعریف ریسکهای عملیاتی شامل ریسکهای حقوقی می باشد ولی ریسک استراتژیک و شهرت خارج از دامنه این تعریف قرار می گیرد.
اطلاعات کلی شرکت:
سرمایه شرکت:
سرمایه بانک در بدو تاسیس مبلغ ۳۱۰٫۰۰۰ میلیون ریال (شامل تعداد ۳۱۰ میلیون سهم به ارزش اسمی هر سهم ۱٫۰۰۰ ریال) بوده است که طی چند مرحله به شرح زیر به مبلغ ۱۵۶٫۳۴۰٫۰۰۰ میلیون ریال (شامل تعداد ۱۵۶٫۳۴۰میلیون سهم به ارزش اسمی هرسهم ۱٫۰۰۰ریال) افزایش یافته است.
روند روزانه قیمت پایانی هر سهم بانک پارسیان در چهار ماهه اول سال۹۹:
ارزش هر سهم بانک پارسیان از ابتدای سال ۱۳۹۹ (۳۱/۰۱/۱۳۹۹) تا پایان معاملات روز (۳۱/۰۴/۱۳۹۹) تیر ماه با رشد ۲۷۹ درصدی مواجه شده و از ۱۲۷۵ ریال به ۴۸۴۰ ریال رسیده است.
این در حالی است که از ابتدای سال ۹۸ تا انتهای سال ۹۸ (فروردین تا اسفند ماه) سهم بانک پارسیان ۴۹۷ درصد رشد کرده بود که از قیمت ۱۰۵۸ ریال به قیمت ۶۳۲۱ ریال رسیده بود.
نمودار قیمت پایانی سهم:
نمودار قیمت سهم طی سالهای اخیر:
ترکیب سهامداران:
بررسی دارایی های بانک
ضریب ریسک انواع دارایی های بانک ها متناسب با مخاطرت احتمالی و براساس آیین نامه کفایت سرمایه، به ترتیب ۰ درصد،۲۰ درصد،۵۰ درصد و ۱۰۰ درصد موزون می شوند. در جدول زیر درصد دارایی های ریسکی بانک پارسیان را برای دوره ۱۲ماهه سال ۹۸ قرار داده ایم. همانطور که مشاهده می کنید ۷۳٫۲۶ درصد از دارایی های بانک دارای ریسک صفر می باشد.
نسبت کفایت سرمایه
نسبت کفایت سرمایه (CAR یا Capital Adequacy Ratio) حاصل تقسیم سرمایه پایه به مجموع داراییهای موزون شده به ضرایب ریسک برحسب درصد است.
در ایران این نسبت برای بانک های مختلف متفاوت است. این نسبت برای بانک های ایران بین ۴ تا ۵ درصد می باشد. در حالت کلی دو نوع فرمول برای نسبت کفایت سرمایه مطرح است:
- نسبت سرمایه تقسیم بر دارایی ها: این نسبت برای دوره ۱۲ ماهه سال ۹۸ بانک پارسیان ۹٫۵۸% و برای سه ماهه اول سال ۹۹، ۹٫۴۷ درصد می باشد.
- نسبت سرمایه تقسیم بر دارایی های تعدیل شده بر حسب ریسک : پایین بودن این نسبت ریسک های اعتباری، بازار و عملیاتی را بالا می برد و بانک در زمان رویارویی با مشکلات کلان اقتصادی توان بازپرداخت بدهی های خود را نخواهد داشت. هرچقدر این نسبت بیشتر باشد قدرت اعتباردهی، که جزء فعالیت های عملیاتی بانک ها می باشد بالاتر است. با توجه به محاسبات انجام شده این نسبت برای بانک تجارت حدود ۱۰ درصد می باشد که نشان دهنده ی وضعیت خوب بانک درخصوص قدرت اعتبار دهی در سال مورد گزارش می باشد.
بانک پارسیان بر این عقیده است که رعایت قانون کشور و پیروی از استاندارد های بین المللی برای اندازه گیری کفایت سرمایه و نقدینگی، بهترین روش مقابله با بحران ها و حفظ سرمایه بانک است.
بازده دارایی ها
بازده کل دارایی های یک شرکت به عنوان نتیجه فعالیتها و کارایی شرکتها در رابطه با بکارگیری آنها می باشد. یکی از معیارهای اندازهگیری کارایی، محاسبه بازده داراییهاست. بازده داراییها، توانایی شرکت را در ایجاد سود با توجه به میزان سرمایه گذاری انجام شده در شرکت اندازه گیری میکند . اعتبار بازده داراییها، به اندازه گیری مناسب سود و داراییهای مورد استفاده شرکت بستگی دارد.
از تقسیم سودخالص عملیاتی شرکت بر منابع بکار گرفته شده بدست می آید. بازده داراییها را میتوان بر اساس سیستم دوپونت بدست آورد. برای بدست آوردن این نرخ از نسبت گردش داراییها و نسبت حاشیه سود خالص استفاده می شود.
گردش داراییها از تقسیم فروش بر مجموع داراییها بدست می آید همچنین حاشیه سود خالص از تقسیم سود خالص متعلق به سهامداران عادی بر فروش بدست می آید
استفاده صرف از این نسبت برای نتیجه گیری کلی درباره دارایی ها، گمراه کننده خواهد بود. بنابراین، این امر زمانی مفید خواهدبود که میزان ریسک دارایی های سودآور را نیز در نظر بگیریم.
با توجه به نمودار نسبت بازده دارایی های بانک پارسیان برای ۵ سال گذشته ،این نسبت در سال سال ۹۴ بیشترین بازده را طی ۵ سال اخیر داشته است.
ترکیب کلی بدهی های بانک پارسیان
در نمودار زیر ترکیب کل بدهی های بانک پارسیان به اختصار آورده شده است. بنابر ماهیت بانک ها، قسمت عمده بدهی ها مربوط به سپرده های سرمایه گذاری مدت دار (۶۸٫۷۴%) ذخایر(۱۳٫۵۲%) و بدهی به بانک مرکزی (۸٫۴۷%) می باشد.
روند مانده سپرده های سرمایه گذاری و مانده تسهیلات اعطایی:
تسهیلات اعطایی طی تیر ماه ۱۳۹۹ حدود ۳۶.۲۲ درصد بیشتر از تسهیلات وصولی طی تیر ماه ۱۳۹۹ بوده است.
سود سپرده های سرمایه گذاری تحقق یافته (هزینه) طی تیر ماه ۱۳۹۹ بالغ بر ۱۱,۰۵۲,۳۲۳ میلیون ریال بوده که ۲.۲۹ درصد کمتر از متوسط هزینه تحقق یافته سپرده سرمایه گذاری طی ۳ ماه گذشته بوده است.
درآمد تسهیلات:
طبق صورت مالی ۳ ماهه۹۹، درآمد تسهیلات اعطایی و سپرده گذاری سهم ۷۰ درصد از کل درآمد های بانک را به خود اختصاص داده است . درآمد تسهیلات اعطایی و سپرده گذاری سهم در سال مالی۹۸، ۶۹ درصد از کل درآمد های بانک را به خود اختصاص داده بود.
انتظار می رود تسهیلات اعطایی طی سال ۱۳۹۹ نسبت به دوره مشابه سال قبل حدود ۱۵ درصد رشد یابد. همچنین انتظار می رود سود حاصل از سرمایه گذاری ها در سال ۱۳۹۹ حدود ۴ درصد از درآمدهای بانک را طی سال ۱۳۹۹ تشکیل دهد و سود پرداختی به سپردههای سرمایه گذاری حدود ۱۴ درصد رشد نسبت به سال گذشته داشته باشد.
درآمد تحقق یافته تسهیلات اعطایی طی تیر ماه ۱۳۹۹ بالغ بر ۹,۷۷۹,۰۲۲ میلیون ریال بوده که ۱.۸۳ درصد کمتر از متوسط درآمد تحقق یافته تسهیلات اعطایی طی ۳ ماه گذشته بوده است
بررسی وضعیت مالی:
نسبت بدهی:
نسبت بدهی مجموع بدهی ها را با مجموع دارایی ها مقایسه میکند. این نسبت معیاری برای سنجش توانایی بانک در جهت استفاده از دارایی ها برای پوشش بدهی هاست. ماهیت فعالیت بانک به گونه ای است که بخش عمده ای از مصارف بانک از طریق بدهی (سپرده ها) تامین می شود. این نسبت در بانک ها نسبتا رقم بالایی است. میانگین ۵ ساله این نسبت برای بانک پارسیان حدود ۹۶٫۹۹% می باشد که این نسبت در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ از حدود ۹۳% درصد به ۱۰۱ درصد افزایش یافته است.
نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام:
این نسبت مشخص میکند چه رابطه ای میان طلبکاران و سهامداران وجود دارد و درصدی از بدهی ها را که توسط حقوق صاحبان سهام پوشش داده میشود، تعیین میکند.
در واقع این نسبت نشان می دهد بانک برای تامین مالی دارایی هایش چند برابر حقوق صاحبان سهام خود را استقراض نموده است. بالا بودن این نسبت ریسک سپرده گذاری را افزایش می دهد. پایین بودن آن نیز بیانگر بلوکه شدن بخشی از منابع مالی سهامداران و یا عدم موفقیت بانک در جذب سپرده ها می باشد. همانطور که مشاهده می شود مقدار این نسبت در سال ۹۷ به کمترین میزان خود رسیده است. از ۷۲- در سال ۹۷ به ۱۳٫۵۳ در سال ۹۸ افزایش یافته است.
صورت سود و زیان بانک پارسیان:
پیش بینی سال ۹۹ طبق دو سناریو انجام شده است.
سناریوی اول: فرض پرداخت مالیات از در آمد
سناریوی دوم: عدم پرداخت مالیات (همانند سال های گذشته)
پیش بینی ۹ ماهه ۹۹، طبق سناریوی دوم انجام شده است
مدیر عامل بانک پارسیان بیان داشته است که، مجموع درآمدهای بانک از ۱۴۸ هزار و ۶۱۷ میلیارد ریال در سال ۹۷ به ۱۵۶ هزار و ۶۵۲ میلیارد ریال بالغ شده که به دلیل تحریم ها و بالا بودن هزینههای ترازنامه بانک و سود سپرده و همچنین هزینههای ناشی از معوقات انباشته در گذشته، همچنان تا هدف سودآوری بانک فاصله داریم که البته نسبت به مدت مشابه گذشته شاهد کاهش زیان و بهبود بهتری در این بخش هستیم.
درآمد تسهیلات اعطایی بانک در پایان خرداد ماه ۱۳۹۹ مبلغ ۲۳۰۱۹۳۲۰ میلیون ریال می باشد که نسبت به سال قبل به میزان ۳۸ درصد رشد داشته است.
در سال مالی ۱۳۹۸ درآمد تسهیلات اعطایی با رشد ۱۰ درصدی همراه بوده که پیش بینی می گردد در سال ۱۳۹۹ نیز روند بهبود ادامه داشته باشد، هر چند به واسطه شیوع ویروس کرونا و در نتیجه حاکم شدن رکود اقتصادی در بسیاری از فعالیت ها و همچنین سیاست های حمایتی دولت و بانک مرکزی ج.ا.ا درخصوص حمایت از افراد و اقشار آسیب دیده، تحقق آن نیازمند برنامه ریزی و مدیریت دقیق تر و هوشمندانه تر خواهد بود
سود سپرده گذاری و سرمایه گذاری ها:
انتظار می رود سود حاصل از سرمایه گذاری ها در سال ۱۳۹۹ حدود ۴ درصد از درآمدهای بانک را طی سال ۱۳۹۹ تشکیل دهد که حدود ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته رشد خواهد داشت. همچنین انتظار می رود که سود پرداختی به سپرده های سرمایه گذاری حدود ۱۴ درصد رشد نسبت به سال گذشته داشته باشد.
درآمد کارمزد:
در پایان اسفند ۱۳۹۸ درآمد کارمزدی مبلغ ۳،۵۷۵،۵۲۷ میلیون ریال بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل(۳،۰۴۷،۲۲۲ میلیون ریال) به میزان ۱۹ درصد افزایش یافته است.
کارمزد دریافتی طی سال ۱۳۹۸،حدود ۲ درصد از مجموع درآمدهای بانک را تشکیل داده بود.
در ۳ ماهه سال ۹۹ درآمد کارمزد معادل ۷۵۹،۸۴۳ میلیون ریال می باشد.
سود (زیان) خالص دوره:
سود (زیان) خالص عبارتست از مابه التفاوت مجموع درآمدها و هزینه های بانک طی دوره، پس از کسر مالیات. محاسبه می شود
نمودار روند سود و زیان خالص بانک:
نسبت سهم بانک از درآمدهای مشاع به دارایی ها
این نسبت نشان دهنده توان ایجاد درآمدهای مشاع بانک در استفاده از دارایی های آن است. بالا بودن این نسبت حاکی از کارایی بانک در تخصیص دارایی ها به منظور ایجاد درآمد است. روند این نسب طی ۵ سال اخیر برای بانک پارسیان در نمودار زیر نشان داده شده است:
نتیجه مبادلات و معاملات ارزی:
نتیجه مبادلات و معاملات ارزی شامل سود (زیان) حاصل از خرید و فروش ارز و سود (زیان) تسعیر ارز در بانک می باشد.
خالص سود مبادلات و معاملات ارزی طی دوره مالی سال ۱۳۹۸ حدود ۲۳ درصد از مجموع درآمدهای بانک را تشکیل داده که با توجه به حفظ وضعیت باز ارزی مثبت بانک پیش بینی می شود معادل تغیرات نرخ ارز تا پایان سال ۱۳۹۹ درآمد داشته باشد.
این مقدار در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷، ۱۱ درصد کاهش یافته است.
ارزشگذاری با استفاده از رویکردP/E
با توجه به داده های تاریخی ۵ساله مربوط به سود هر سهم بانک پارسیان میزان سود هرسهم برای سال مالی ۹۹ طبق جدول زیر قابل پیش بینی می باشد.
قیمت سهم در تاریخ تهیه گزارش(۱۰/۰۶/۱۳۹۹) ۵۷۸۰ ریال می باشد ، لذا با توجه به میزان EPS تخمینی (۲۵) برآورد می شود.
در تاریخ تهیه گزارش بانک پارسیان برابر (۸۲٫۵۷) می باشد لذا با توجه به EPS پیش بینی شده ارزش ذاتی سهم بانک پارسیان برابر با ۱۰۴۸۶ریال می باشد که این قیمت از قیمت درحال معامله بیشتر می باشد لذا سهام بانک پارسیان زیر ارزش ذاتی درحال معامله می باشد.
با مقایسه بانک پارسیان با صنعت که برابر ۶۴٫۸۴ می باشد در می یابیم که میزان بانک پارسیان از صنعت و حتی از بازار کمتر می باشد.
ارزش دفتری سهم (به ازای هر سهم)، ۷۳۴٫۲۵ ریال می باشد و سهم نیز ۷٫۸۷ می باشد.
روند سود سازی به ازای هر سهم:
عملکرد دوره ای بر حسب سودخالص:
- ۳ ماهه سال گذشته ۴۸ ریال زیان
- ۶ ماهه سال گذشته ۶۱۵ ریال زیان
- ۹ ماهه سال گذشته ۸۸۷ ریال زیان
- ۱۲ ماهه سال گذشته ۸۵ ریال زیان
- ۳ ماهه سال جاری ۸ ریال سود
خلاصه بررسی گزارش های بانک پارسیان:
خلاصه وضعیت سال مالی ۹۸:
- افزایش ۱۸ درصدی درآمدهای مشاع ۱۲ ماهه ۱۳۹۸ در مقایسه با دوره مشابه (از مبلغ ۸۱,۶۲۰,۱۰۰ میلیون ریال به مبلغ ۹۵,۹۱۲,۹۹۰ میلیون ریال رسیده است)
- کاهش ۹ درصدی درآمدهای غیر مشاع ۱۲ ماهه ۱۳۹۸ در مقایسه با دوره مشابه (از مبلغ ۶۲,۰۸۱,۲۶۰ میلیون ریال به مبلغ ۵۶,۲۵۷,۱۶۰ میلیون ریال رسیده است)
- کاهش ۴۴ درصدی جمع درآمدها ۱۲ ماهه ۱۳۹۸ در مقایسه با دوره مشابه(از مبلغ ۱۶,۴۶۸,۰۳۰ میلیون ریال به مبلغ ۹,۳۰۰,۷۴۲ میلیون ریال رسیده است)
- سود خالص به زیان خالص تبدیل شده و زیان ۸۵ ریالی به ازای هر سهم تحقق یافته است (از مبلغ ۲۳۷۸۶۱ میلیون ریال به مبلغ ۱۳۳۲۲۱۰۰- میلیون ریال رسیده است)
خلاصه وضعیت ۳ ماهه سال۹۹:
- افزایش ۱ درصدی درآمدهای مشاع ۳ ماهه ۱۳۹۹ در مقایسه با دوره مشابه (از مبلغ ۲۲,۵۰۷,۷۴۰ میلیون ریال به مبلغ ۲۲,۷۷۹,۵۲۰ میلیون ریال رسیده است)
افزایش ۵۴ درصدی درآمدهای غیر مشاع ۳ ماهه ۱۳۹۹ در مقایسه با دوره مشابه (از مبلغ ۱۳,۶۹۸,۰۷۰ میلیون ریال به مبلغ ۲۱,۱۰۸,۴۰۰ میلیون ریال رسیده است)
- افزایش ۱۷۱ درصدی جمع درآمدها ۳ ماهه ۱۳۹۹ در مقایسه با دوره مشابه (از مبلغ ۳,۷۹۲,۵۰۷ میلیون ریال به مبلغ ۱۰,۲۸۴,۶۸۰ میلیون ریال رسیده است)
- افزایش ۱۷۱ درصدی جمع درآمدها ۳ ماهه ۱۳۹۹ در مقایسه با دوره مشابه(از مبلغ ۳,۷۹۲,۵۰۷ میلیون ریال به مبلغ ۱۰,۲۸۴,۶۸۰ میلیون ریال رسیده است)
- در ۳ ماهه سال ۹۹ زیان خالص به سود خالص تبدیل شده است و سود ۸ ریالی به ازای هر سهم تحقق کرده است (از مبلغ ۱۱۳۲۹۸۹- میلیون ریال به مبلغ ۱۲۰۲۳۷۱ میلیون ریال رسیده است)
بررسی ترازنامه (۱۲ ماهه ۹۸):
دارائی ها: افزایش ۳۲ درصدی
بدهی ها: افزایش۲۲ درصدی
حقوق صاحبان سهام: افزایش ۰ درصدی (از مبلغ ۵,۶۵۶,۰۵۰- میلیون ریال به مبلغ ۱۱۳,۶۰۱,۸۵۵ میلیون ریال رسیده است)
نسبت بدهی: از ۱۰۰٫۴۶% به ۹۳٫۰۳% کاهش یافته است.
بازده دارایی ها: از ۰٫۰۲% به ۰٫۸۲- % کاهش یافته است
دارائی های ثابت: عمده مانده داراییهای ثابت مربوط به زمین و ساختمان شعب و ساختمان مرکزی بانک می باشد. این مبلغ نسبت به سال گذشته ۱۵۸ درصد رشد داشته که این رشد ناشی از تجدید ارزیابی دارایی ها در اسفند سال ۱۳۹۸ می باشد همچنین بیان داشته است که افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران در آینده نزدیک عملیاتی شود.
بررسی ترازنامه (۳ ماهه ۹۹):
دارائی ها: افزایش ۱ درصدی
بدهی ها :افزایش ۱درصدی
حقوق مالکانه: افزایش ۱ درصدی (از مبلغ ۱۱۳,۵۹۰,۸۸۱ میلیون ریال به مبلغ ۱۱۴,۷۹۳,۲۵۲ میلیون ریال رسیده است)
نسبت بدهی: از ۹۳٫۰۳% به ۹۳٫۰۴% افزایش یافته است.
بازده دارایی ها: از ۰٫۰۶ -% به ۰٫۰۷ % افزایش یافته است.
ارزش گذاری سهم (باتوجه به جایگاه سهم در صنعت):
دیدگاهتان را بنویسید