گزارش هفته اول دی ماه
اخبار خارجی
والاستریتژورنال: ایران به آژانس قصد خود برای آغاز غنیسازی ٢٠ درصد را اعلام کرد
🔹خبرنگار روزنامه والاستریت ژورنال خبر داد که امروز آژانس بینالمللی انرژی اتمی به شورای حکام اطلاع داد که ایران در تاریخ ٣١ دسامبر ٢٠٢٠ (١١ دی ١٣٩٩) نامهای ارسال کرده و در آن از قصد خود برای تولید اورانیوم غنی شده ٢٠ درصد در فردو را در راستای طرح مجلس ایران اعلام کرده است.
تائید جهانی اولین واکسن کرونا روند دسترسی کشورهای فقیر را تسهیل کرد
سازمان جهانی بهداشت اولین مجوز اضطراری برای استفاده از یکی از واکسنهای تولید شده علیه بیماری همه گیر «کووید ۱۹» را صادر کرد.
این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد با استفاده اضطراری از واکسن شرکتهای «فایزر» و «بیون تک» برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا موافقت کرده است. مجوز سازمان جهانی بهداشت مسیر را برای استفاده از این واکسن در کشورهایی که مایل به تهیه آن هستند تسهیل میکند.
ماری آنجلو سیمائو، مدیر بخش دسترسی به داروها در سازمان جهانی بهداشت درباره صدور مجوز اضطراری برای واکسن «فایزر» و «بیون تک» گفت: «این گامی بسیار مثبت در راستای تضمین دسترسی همگانی به واکسن های کرونا است.»
هشدار ایران به سازمان ملل درباره ماجراجویی آمریکا در خلیج فارس
🔹️نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نیویورک طی نامه ای به رئیس شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که ماجراجویی نظامی آمریکا در خلیج فارس و دریای عمان، به ویژه در هفتههای اخیر افزایش یافته است.
🔹️در این نامه آمده است: از آنجاکه چنین ماجراجویی نظامی در تضاد آشکار با اهداف و اصول سازمان ملل بوده و دارای آثار جدی بر صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی است، از شورای امنیت انتظار میرود آمریکا را وادار سازد به اصول و قواعد حقوق بین الملل پایبند باشد و این اقدامات غیرقانونی خود را متوقف کند.
اخبار داخلی
ظریف: ایران بهدنبال جنگ نیست اما از مردم، امنیت و منافعش دفاع میکند
🔹ظریف در واکنش به تحرکات نظامی آمریکا در منطقه نوشت، ایران بهدنبال جنگ نیست ولی بیدرنگ از مردم، امنیت و منافع ملی خود دفاع میکند.
🔹ظریف نوشت: ترامپ و همراهانش بهجای مبارزه با کرونا در آمریکا، میلیاردها دلار برای ارسال بمبافکنهای «بی-۵۲» و ناوگروه به منطقه ما به باد میدهند.
🔹اطلاعات از عراق نشاندهنده نقشه بهانهسازی برای جنگ است.
🔹ایران به دنبال جنگ نیست اما آشکارا و بیدرنگ از مردم، امنیت و منافع حیاتی خود دفاع خواهد کرد.
بورس بالاتر از مسکن و سکه قرار گرفت
مقایسه نرخ رشد سالانه قیمتی بازارهای موازی بین سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۸ حاکی از آن است که بازار بورس با رشد سالیانه ۵۱ درصد بالاترین نرخ رشد را در بین چهار بازار رقیب به خود اختصاص داده است. رتبه دوم با رشد میانگین ۴۲ درصد سالیانه به بازار سکه تعلق داشته است. بازار ارز با میزان رشد ۳۶ درصد سالیانه در رتبه سوم قرار دارد.
درآمد ایران از صادرات بنزین در سال جاری چقدر بوده است؟
🔹ایران در هفت ماهه سال ۹۹ به عنوان صادرکننده فعال بنزین در منطقه حضور داشته و در این مدت از محل صادرات بنزین درآمدی حدود ۱.۴ میلیارد دلار به دست آورده است.
🔹ایران که تا ۲ سال پیش واردکننده بنزین بود و حتی در سال ۹۷، روزانه تا ۴.۵ میلیون لیتر در روز بنزین به کشور وارد میکرد، حالا به عنوان صادرکننده این فرآورده استراتژیک در منطقه و جهان شناخته میشود. این در شرایطی است که در سال ۸۵، ایران روزانه بیش از ۲۷ میلیون لیتر بنزین وارد میکرد که موجب خروج ارز از کشور و وابستگی شدید برای تامین امنیت انرژی کشور بود.
کدام واکسن های کرونا در لیست خرید ایران قرار دارند / همه ی آنچه تاکنون درمورد واردات واکسن کرونا می دانیم
ایران از کوواکس ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن کرونا خریده و حدود ۲۰۰ میلیون دلار مربوط به این قرارداد نیز به طور کامل تامین شده است. ۴ میلیون دوز دیگر نیز قرار است از چین بخرد. با هند و روسیه هم در ارتباط است تا واکسن مورد نیاز را خریداری کند، اما هنوز تعداد آن مشخص نیست. نیاز کشور نیز ۱۹ تا ۲۹ میلیون دوز عنوان شده است
تحلیل شاخص
شاخص_کل
شاخص کل بازار سرمایه این هفته شرایط خوبی نداشت و در آخر هم به زیر سطح 1.400 میلیون واحدی نفوذ کرد . اگر از محدوده ی حمایتی بین 1.350 تا 1.380 بر نگردد کار برای رشد مجدد دشوار میشود ، باید منتظر واکنش شاخص به سطوح فعلی باشیم و ببینیم که فاز جدیدی از ریزش استارت میخورد یا روند این دو هفته ی اخیر تنها یک اصلاح زمان بر بوده و شاهد ادامه ی روند رو به رشد شاخص خواهیم بود .
شاخص_هم_وزن
این شاخص نتوانست بالای سطح 470 هزار واحدی خودش را تثبیت کند و اندکی دچار اصلاح شد ، فعلا به محدوده ی خط روند صعودی موقت خود رسیده و نزول بیشتر و نفوذ به سطح 455 هزار واحدی اندکی کار را سخت خواهد کرد و برگشت در این محدوده ها برای روند صعودی اش بهتر است .
شاخص_رایانه
شاخص در این دو روز گذشته دچار افت شده و روی خط 68798 قرار دارد. اگر در هفته آینده شاخص روندی صعودی داشته باشد محدوده مقاومت بعدی شاخص 71034 می باشد و اگر روند نزولی ادامه داشته باشد محدوده حمایتی پیش روی شاخص حدود خط 66160 می باشد.
شاخص_دارویی
شاخص در این چند روز گذشته دچار افت شده و روی خط 134004 قرار دارد. اگر در هفته آینده شاخص روندی صعودی داشته باشد محدوده مقاومت بعدی شاخص 143941 می باشد و اگر روند نزولی ادامه داشته باشد محدوده حمایتی پیش روی شاخص بعد از خط 131119 حدود خط 123425 می باشد.
شاخص_سرمایه_گذاری
شاخص در این چند روز گذشته دچار افت شده و روی خط 32425 قرار دارد. اگر در هفته آینده شاخص روندی صعودی داشته باشد محدوده مقاومت بعدی شاخص 33417 می باشد و اگر روند نزولی ادامه داشته باشد محدوده حمایتی پیش روی شاخص حدود خط 30177 می باشد.
شاخص_شیمیایی
شاخص در این هفته همچنان در کانال نزولی گذشته خود افت داشته و روی خط 87153 قرار دارد. با توجه به اینکه در محدوده حمایت قرار دارد اگر در هفته آینده شاخص روندی صعودی داشته باشد محدوده مقاومت بعدی شاخص 93871 می باشد و اگر روند نزولی ادامه داشته باشد محدوده حمایتی پیش روی شاخص حدود خط 85339 می باشد.
شاخص_فلزات_اساسی
شاخص در این چند روز گذشته همچنان به روند نزولی خود ادامه داده و روی خط 997028 قرار دارد. اگر در هفته آینده شاخص روندی صعودی داشته باشد محدوده مقاومت بعدی شاخص 1084373 می باشد و اگر روند نزولی ادامه داشته باشد محدوده حمایتی پیش روی شاخص حدود خط 969453 می باشد.
شاخص_قند_و_شکر
شاخص در این چند روزه همچنان دچار افت شده و روی خط 180733 قرار دارد. اگر در هفته آینده شاخص روندی صعودی داشته باشد محدوده مقاومت پیش روی شاخص 188953 می باشد و اگر روند نزولی ادامه داشته باشد محدوده حمایتی پیش روی شاخص حدود خط 172496 می باشد.
شاخص_کاشی_و_سرامیک
شاخص روی سقف خودش یعنی حدود خط 70238 قرار دارد. اگر در هفته آینده شاخص مقاومت خودشو بشکونه و روندی صعودی داشته باشد محدوده مقاومت بعدی شاخص 73287 می باشد و اگر روند نزولی شود، محدوده حمایتی پیش روی شاخص حدود خط 64577 می باشد.
شاخص_لاستیک
شاخص در روزهای ابتدایی هفته دچار افت شده بود ولی دو روزی هست که مجدد فاز صعودی گرفته و روی خط 419544 قرار دارد. اگر در هفته آینده روند صعودی شاخص ادامه داشته باشد محدوده مقاومت بعدی شاخص 441470 می باشد و اگر روند نزولی مجددا شروع شود محدوده حمایتی پیش روی شاخص حدود خط 399812 می باشد.
شاخص_ماشین_آلات
شاخص در سه روز گذشته در حال اصلاح بوده و روی خط 361071 قرار دارد. اگر در هفته آینده شاخص روندی صعودی داشته باشد محدوده مقاومت بعدی شاخص 377270 می باشد و اگر روند نزولی ادامه داشته باشد محدوده حمایتی پیش روی شاخص حدود خط 354065 می باشد.
شاخص_نیروگاهی
شاخص در هفته گذشته نیر در کانال نزولی خود دچار افت شده و روی خط 1795 قرار دارد. اگر در هفته آینده شاخص روندی صعودی داشته باشد محدوده مقاومت بعدی شاخص 1951 می باشد و اگر روند نزولی ادامه داشته باشد محدوده حمایتی پیش روی شاخص حدود خط 1730 می باشد.
شاخص_خودرو
گروه خودرو کماکان در جاده ای لغزنده حرکت میکند و حمایت 308 هزار واحد را هم از دست داد و اینک باید دید با سطح 291 هزار واحدی چگونه برخورد خواهد کرد ،اگر این سطح هم از دست رفت نزول تا 264 هزار واحد هم آسان میشود .
شاخص_چندرشته_ای
این گروه به لطف نمادی به بزرگواری شستا به سطح حمایتی 155 هزار واحد رسید و حمایت بعدی 136 هزار است و باید دید عملا تک سهم شستا که تکان دهنده ی این گروه است به خود می آید یا خیر ؟
شاخص_اطلاعات_ارتباطات
این گروه پس از نزولی به نسبت قوی از سطح 1160 واحدی تا میانگین 50 روزه اش ریخت و به آن واکنش نشان داد ، باید دید میتواند مسیر رو به رشد خود را مجدد ادامه دهد و از سطح 1160 عبور کند و به 1260 برسد یا خیر .
شاخص_محصولات_فلزی
این شاخص پس از افت سه روزه ای که داشت تا سطح حمایتی 330 هزار واحدی اصلاح کرد نزول بیشتر و پایین تر از سطح 305 هزار واحدی کار را سخت خواهد کرد ، اما اگر شاهد رشدی بودیم با عبور از محدوده 345 هزار واحدی صعود تا 360 هزار واحد هم ممکن است .
شاخص_سیمان
گروه سیمانی هم در سه روز آخر هفته وارد فاز اصلاحی شد و اینک به سمت سطح 10240 واحدی در حرکت است ، احتمال برگشت از این سطح و رشد مجدد تا 10600 و سپس 11200 واحد هم هست .
شاخص_انبوه_سازی
گروه انبوه سازی در این هفته اوضاع خوبی نداشت و البته که در سزح حمایتی 13200 واحدی نشانه هایی ا ز برگشت را شاهد بودیم ، اگر بتواند به واکنش مثبت خود ادامه دهد با عبور از 13700 واحد تا 14800 واحد هم میتواند رشد داشته باشد و سپس واکنش به آن سطوح را بررسی خواهیم کرد .
شاخص_بانکی
این گروه که در نیمه ی دوم هفته از وجود چند نماد بزرگش هم بی بهره بود مجدد ریخت و به نزدیکی سطح حمایتی 8000 واحدی رسید و باید دید میتواند از این سطح برگردد یا آن را هم خراب میکند و به سمت 7300 واحد و پایین تر میرود .
شاخص_پالایشی
نفت این گروه به بازار هم سرایت کرده و بازاری را با خود به آتش کشیده و باید دید آیا از سطوح فعلی تمایلی به رشد نشان خواهد داد یا باز هم خواهد ریخت و به 3.750 میلیون واحد هم خواهد رسید ؟
شاخص_زراعت
گروه زراعت پس از رشد شارپی که داشت کمی استراحت کرده و البته به سطح 214 هزار واحدی واکنش مثبتی نشان داده و باید دید میتواند حرکت رو به رشدش را تثبیت کند و به سمت 222 هزار و 232 هزار واحد اوج بگیرد ؟
دیدگاهتان را بنویسید