گزارش هفته آخر شهریور ماه
اخبار خارجی
امیرعبداللهیان: دولت آمریکا با حفظ تحریمهای ضد ایرانی نشانه منفی ارسال میکند
وزیر امور خارجه در مصاحب با شبکه «انبیسی»: ایران آماده است به زودی مذاکرات احیای برجام را از سر بگیرد، اما دولت بایدن با عدم برداشتن تحریمهای اقتصادی و اعمال تحریمهای جدید علیه تهران، نشانه منفی ارسال کرده است.
آنها میگویند «ما آماده بازگشت به عمل تعهدات خود هستیم»، با این حال هیچ اقدامی برای اثبات اراده واقعی به دولت جدید ایران و به ملت ایران انجام نشده است. در عین حال آنها تحریمهای جدید اعمال کردهاند.
گفتوگوی بورل و لاوروف درباره برجام
وزیر خارجه روسیه گفتوگویی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با محوریت برجام داشته است.
بیانیه سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا مطرح کرده بود:
بورل درباره برجام بر ضرورت از سرگیری مذاکرات در وین تاکید کرد.
برجام (توافق هستهای) یک ابزار مهم برای عدم اشاعه جهانی، صلح در خاورمیانه و امنیت بینالمللی است اما زمان باقی مانده برای بازگشت به اجرایی کردن آن نامحدود نیست.
نشست وزرای خارجه آمریکا و شورای همکاری خلیجفارس درباره ایران
وزرای خارجه آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس روز گذشته گفتوگویی با محوریت ایران و برنامه هستهای کشورمان برگزار کردند.
وزیر خارجه آمریکا پس از این جلسه در جمع خبرنگاران مدعی شد:
هر روز ایران به اقدامات مغایر خود با توافق ادامه میدهد.
ما به نقطهای خواهیم رسید که بازگشت به برجام دیگر مزایای توافق را دربر نداشته باشد.
منابع همچنین مدعی شدند که حاضران در نشست درخصوص مزایای محدود کردن برنامه هستهای ایران از طریق بازگشت آمریکا به برجام توافق کردند اما درباره امتیازاتی که ایران باید درصورت بازگشت دوجانبه به توافق هستهای دریافت کند، به اجماع نرسیدند.
اخبار داخلی
اینفوگرافیک/ سرمایهگذاران بازارهای دارایی در نیمه اول امسال چقدر سود کردند؟/ ثبت بیشترین بازدهی برای خریداران یورو
در شش ماه اول امسال بازدهی همه بازارهای دارایی مثبت بود و در این بین بیشترین سود نصیب خریداران یورو شد.
طی شش ماه گذشته بازار ارز تحت تاثیر اخبار مربوط به برجام نوسانات زیادی داشت و روند آن عمدتا صعودی بود.
بر این اساس بررسیها نشان میدهد قیمت دلار از ابتدای فروردین تا پایان شهریور ماه ١٠درصد افزایش یافته و یورو با رشد ۱۴.۱درصدی سودآورترین بازار دارایی بوده است.
بازار طلا هم متاثر از رشد قیمت دلار در مسیر افزایشی قرار داشت و به این ترتیب خریداران طلا طی شش ماه اول امسال ۶درصد و سرمایهگذاران بازار سکه ۵.۳درصد سود کردند.
بورس هم در این مدت سودآور بود و با رشد ۶درصدی شاخص کل در آخرین روز شهریور ماه نسبت به ابتدای سال، بازدهی این بازار هم مثبت شد.
وزیر صمت: بخشی از تورم با اجرای برنامههای نظام توزیع کالاوخدمات رفع می شود
رضا فاطمی امین:
اگر نظام توزیع کالا و خدمات ارتقاء یابد نقش بسیار حائز اهمیتی در مهار تورم و نقدینگی خواهد داشت که اثرات مثبت خود را بر سفره مردم و معیشت آنها نشان خواهد داد.
اجرای پروژههای برنامه باید به صورت مداوم مورد پایش و رصد قرار گیرد که به همین منظور یک ماه آینده (هفته اول آبان ماه) اولین جلسه پایش به منظور بررسی عملکردهای این برنامه برگزار خواهد شد.
برنامه مرتبط با حوزه خودرو نیز تدوین و اهداف کمی، راهبردها و پروژه ها تعریف شده است که در این زمینه نیز با ذینفعان حوزه خودرو جلسه هماهنگی برگزار گردید.
وزیر صمت: صادرات محصولات صنعتی پنج میلیارد دلار افزایش مییابد
سید رضا فاطمی امین:
بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته طی ۶ ماهه دوم سال جاری پنج میلیارد دلار تولیدات صنعتی داخلی بیش از سال گذشته به کشورهای خارجی صادر خواهد شد.
برای حل مشکلات تولیدگنندکان از اوایل شهریورماه گروه ویژهای برای فعال کردن واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل تشکیل شده است.
برای صادرات ضوابط کلی تعریف و طی هفته آینده بخشی از مشکلات بنگاههای تولیدی حل میشودـ
تحلیل شاخص
شاخص_کل
شاخص کل در هفته ای که گذشت افت زیادی داشت. البته فروش اوراق توسط دولت کم تاثیر در این افت نبود و حتی سهامی که جزو عرضه های اولیه نیز بودند را خیلی زود از صف خرید به سمت صف فروش و منفی شدن سوق داد که این میتواند نشان از کم بودن قدرت نقدینگی نیز باشد. در حال حاضر شاخص کل روی خط 1.385 میلیون قرار دارد. با توجه به موقعیت چارت و اوضاع کلی بازار این احتمال می رود که در هفته پیش رو نیز شاهد افت شاخص تا محدوده های 1.313 میلیون که حمایت همزمان تریگر صعودی و حمایت استاتیک چارت هست باشیم. خبر مثبتی در گروه پالایشی و در آخر تایم روز چهارشنبه منتشر شد که باعث شد تا از میزان افت شاخص در آن روز کاسته شود و همین خبر میتواند به بهبود جو بازار در هفته پیش رو کمک کند. در صورت حمایت از شاخص و شروع مجدد روند رو به رشد، هدف های در مسیر آن حدود 1.420 میلیون و 1.485 میلیون می باشد. همچنین در صورت ادامه افت شاخص کل، حمایت های در مسیر آن در ابتدا محدوده 1.358 و در صورت شکست آن حدود 1.313 میلیون می باشد.
شاخص_هم_وزن
شاخص هم وزن نیز هم قدم با شاخص کل در این هفته دچار افت شد و با این افت حمایت های مختلفی از جمله MA50 و حمایت تریگر صعودی خود را نیز از دست داد. در حال حاضر شاخص هم وزن روی خط 415550 قرار دارد. با توجه به چارت شاخص هم وزن که در حال حاضر چارت روی محدوده حمایت استاتیک 417400 قرار دارد، در صورتی که از چارت حمایت شود و شاهد روند صعودی شاخص هم وزن باشیم، هدف های در مسیر شاخص حدود 431000 و 440000 می باشد. همچنین در صورت ادامه افت شاخص هم وزن و از دست رفتن حمایت MA100، اولین حمایت های در مسیر چارت حدود 399000 و 385000 می باشد.
شاخص_فلزات_اساسی
شاخص فلزات اساسی در هفته ای که سپری شد دچار افت شد و با این افت حمایت MA50 خود را نیز شکست تا عدد شاخص فلزات اساسی در انتهای هفته روی خط 1.075 میلیون قرار بگیرد. با توجه به موقعیت چارت این احتمال می رود تا شاخص گروه تا خط روند صعودی خود افت داشته باشد و بعد از آن تغییر روند بدهد. در صورتی که شاخص شروع به رشد کند، هدف های در مسیر شاخص حدود 1.100 میلیون و 1.220 میلیون می باشد. همچنین در صورت افت و شکست حمایت تریگر صعودی، کف های حمایتی در مسیر حدود 1.030 میلیون و 996000 می باشد.
شاخص_پالایشی
شاخص پالایشی در هفته ای که سپری شد دچار افت شد و همسو با بازار روندی منفی داشت و حتی حمایت کف کانال صعودی خود را در روز سه شنبه شکست. در روز آخر هم گروه پالایشی منفی بود تا اینکه خبر آمدن گزارش مثبت و سودهای خوب به یکباره ورق را برگرداند و در تایم آخر بازار چهارشنبه شاهد مثبت شدن گروه پالایشی و رشد عدد شاخص بودیم. در انتهای هفته عدد شاخص گروه روی خط 4.647 میلیون ایستاد که دقیقا زیر کف کانال صعودی است و باید ببینیم در هفته آینده چارت موفق به شکست آن می شود یا خیر. در صورت وقوع این اتفاق شاخص پالایشی می تواند تا هدف های 4.884 میلیون در گام اول و در صورت ادامه روند صعودی تا حدود 5.425 میلیون به رشد خودش ادامه دهد. همچنین در صورت ادامه افت شاخص پالایشی، حمایت های در مسیر شاخص این گروه حدود 4.374 میلیون و 3.926 میلیون می باشد.
شاخص_بانکی
شاخص بانکی در ادامه افت هفته پیش و شکست حمایت کف کانال صعودی باز هم افت سنگینی را تجربه کرد و در حال حاضر شاخص بانکی روی خط 6760 قرار دارد. البته جایگاه کنونی چارت در حال حاضر در نزدیکی محدوده حمایتی قوی قرار دارد که امیدها برای تغییر فاز به صعودی را افزایش می دهد. اگر شاخص بانکی در هفته پیش رو حمایت شود و بتواندمجددا رشد کند، اولین هدف های در مسیر آن حدود 6870 و 7550 می باشد. همچنین در صورت ادامه افت شاخص و شکست حمایت 6560 ، حمایت بعدی در مسیر شاخص حدود 6255 می باشد.
شاخص_خودرو
شاخص خودرو در هفته ای که سپری شد حمایت کف کانال صعودی خودش را نیز از دست داد و با افتی که داشت در انتهای هفته روی خط 198200 قرار گرفت. در صورتیکه با شروع معاملات در هفته جدید و با توجه به اینکه چارت در نزدیکی محدوده حمایت استاتیک خود قرار دارد، شاهد حمایت و شروع روند صعودی مجدد در گروه خودرویی باشیم، هدف های در مسیر چارت حدود 211700 و 225300 می باشد. همچنین اگر شاخص این گروه به افت خودش ادامه دهد، شاخص خودرو می تواند حداقل تا محدوده حمایتی 193000 و در ادامه محدوده 180400 به افتش ادامه دهد.
شاخص_شیمیایی
شاخص شیمیایی نیز با افتی که در هفته گذشته تجربه کرد روی خط حمایتی همزمان استاتیک و MA50 خودش قرار گرفته که امیدها برای بازگشت روند به صعود را بیشتر میکند. در حال حاضر شاخص شیمیایی روی خط 102170 قرار دارد. با توجه به موقعیت چارت شاخص که روی محدوده حمایتی قرار دارد و نحوه معاملات گروه در روز آخر، احتمال رشد مجدد شاخص با شروع هفته جدید بیشتر است. در صورتی این اتفاق هدف های در مسیر شاخص شیمیایی حدود 107000 و 111000 میباشد. ضمناً اگر شاخص این گروه به افت خودش ادامه دهد و حمایت موجود از دست برود، حمایت بعدی از شاخص حدود 93700 می باشد.
شاخص_لاستیک
شاخص لاستیک نیز در این هفته با شکست خط روند صعودی خود به شدت افت داشت و با این افتی که متحمل شد در نهایت روی خط 274900 قرار گرفت. جایگاه کنونی چارت محدوده ای حمایتی است و در سری گذشته که چارت به این محدوده رسیده حمایت شده و رشد داشته است. در صورت حمایت مجدد از چارت و شروع مجدد رشد، هدف های در مسیر شاخص حدود 293500 و 312368 می باشد. همچنین اگر شاهد ادامه افت شاخص و از دست رفتن حمایت موجود در هفته جاری باشیم، باید شاهد افت سنگین تری تا محدوده 215000 باشیم.
شاخص_ماشین_آلات
شاخص ماشین آلات در این هفته افت داشت تا با این افت در محدوده حمایتی استاتیک خود یا همان خط 262000 قرار بگیرد. کندل روز آخر از قدرت افت زیاد سخن می گوید که باید ببینیم با شروع هفته آیا باز هم شاهد افت عدد شاخص خواهیم بود یا خیر. البته ادامه روند منفی محتمل تر است. در صورتیکه افت شاخص گروه ادامه داشته باشد و حمایت موجود از دست برود، کف های حمایتی در مسیر آن حدود 246700 و 239800 می باشد. همچنین در صورت شروع روند صعودی، اولین هدف های در مسیر حدود 271500 و 287200 می باشد.
شاخص_نیروگاهی
تنها گروهی که در این هفته منفی بازار توانست در مجموع رشد کند گروه نیروگاهی بود و همین مورد باعث شد تا عدد شاخص نیروگاهی در انتهای هفته روی خط 2437 به کار خودش پایان داد. در صورتی که ما شاهد ادامه رشد شاخص گروه باشیم، اولین هدف های مقاومتی در مسیر شاخص حدود 2474 و 2695 می باشد. همچنین در صورت افت مجدد شاخص، اولین حمایت های از چارت 2225 و 1975 می باشد.
شاخص_قند_و_شکر
شاخص قندوشکر نیز گویا قرار نیست از این اوضاع نامناسب رهایی یابد و در این هفته که سپری شد باز هم شاهد افت شاخص گروه بودیم. در حال حاضر چارت شاخص گروه روی محدوده حمایتی ضعیفی قرار دارد که در صورت شکست آن باید شاهد افت خیلی بیشتری در این گروه باشیم. شاخص قندوشکر در حال حاضر روی عدد 125500 قرار دارد. در صورت ادامه روند منفی که محتمل تر می باشد، اولین کف حمایتی استاتیک از چارت حدود 95000 می باشد. همچنین در صورت تغییر روند چارت و شروع فاز صعودی، اولین هدف های در مسیر حدود 135200 و 144000 می باشد.
شاخص_دارویی
شاخص دارویی نیز همچون در ادامه افت دو هفته گذشته اش، در این هفته نیز با افت به کارش پایان داد. در روز انتهایی هفته چارت شاخص دارویی روی MA50 به کارش پایان داد که البته در نزدیکی محدوده حمایتی استاتیک چارت دارویی نیز هست. شاخص دارویی در حال حاضر روی خط 120480 قرار دارد. با توجه به چارت و معاملات کلی بازار در روز آخر این احتمال می رود که شاهد شروع مجدد روند رو به رشد در شاخص دارویی باشیم. در صورت وقوع این اتفاق هدف های اولیه در مسیر حدود 123200 و 130800 می باشد. همچنین در صورت ادامه افت شاخص دارویی، کف های حمایتی در مسیر شاخص حدود 117800 و 115000 می باشد.
شاخص_سرمایه_گذاری
شاخص سرمایه گذاری گویا قرار نیست از این اوضاع نامناسب رهایی یابد و در این هفته که سپری شد باز هم شاهد افت شاخص گروه بودیم که البته در این مسیر تمامی حمایت های استاتیک موجود هم از دست رفته اند و این نشان دهنده وخامت اوضاع این گروه هست. شاخص سرمایه گذاری در حال حاضر روی عدد 24270 قرار دارد که با توجه به چارت کلی گروه، پیش بینی ادامه افت از قوت بیشتری برخوردار است. در صورت وقوع این اتفاق حمایت نزدیکی به موقعیت کنونی عدد شاخص گروه وجود ندارد و در صورت اتفاقی خاص یا مثبت شدن جو کلی بازار باید شاهد ادامه افت شاخص سرمایه گذاری در مدت های مدید باشیم. اما در صورتی که شاخص گروه رشد خودش را مجددا آغاز کند، اولین هدف های مسیر آن حدود 25200 و 26900 می باشد.
شاخص_کاشی_و_سرامیک
شاخص این گروه در هفته ای که سپری شد و با توجه به قرار داشتن در محدوده حمایتی قوی به نسبت اکثر صنایع افت کمتری را تجربه کرد و در نهایت عدد شاخص این گروه روی خط 45550 به کار خودش پایان داد که البته محدوده حمایتی MA50 چارت نیز هست. اگر در هفته جاری شاهد حمایت از چارت و رشد شاخص گروه باشیم، اولین هدف های مقاومتی در مسیر شاخص حدود 47700 و 51100 می باشد. همچنین در صورت ادامه افت و شکست حمایت موجود، اولین کف های حمایتی در مسیر شاخص حدود 44400 و 42300 می باشد.
شاخص_رایانه
شاخص رایانه با افتی که در هفته اخیر داشت به حمایت خط تریگر صعودی اش رسیده است و در انتهای هفته عدد شاخص روی خط 60000 به کار خودش پایان داد. با توجه به موقعیتی که شاخص رایانه در آن قرار دارد باید ببینیم روند کلی بازار به چه گونه ای می باشد. اگر روند صعودی در این گروه شروع شود این احتمال می رود که شاخص گروه حداقل تا محدوده 62000 و در ادامه تاحدود 63000 به رشد خود ادامه دهد. همچنین در صورت ادامه افت شاخص رایانه و از دست رفتن حمایت موجود ، اولین کف های حمایتی در مسیر آن حدود 59400 و 55800 می باشد.
شاخص_اطلاعات_ارتباطات
گروه اطلاعات ارتباطات نیز از جمله گروه هایی است که پس از شروع افت سنگین مرداد99 بازار سرمایه همچنان احوال خوشی ندارد و در ین روزها باز هم با افتی سنگین به محدوده کمترین میزان پس از سقف تاریخی خود رسیده است. البته در سری پیش که شاخص گروه به این عدد رسیده شاهد رشد آن بودیم و همین موضوع امید به بازگشت را تقویت میکند اما با وضع فعلی بازار و جو کلی آن، شاخص می تواند باز هم به افتش ادامه دهد. شاخص اطلاعات ارتباطات در انتهای هفته روی خط 658 ایستاد. در صورتی که با شروع هفته جدید معاملاتی شاهد حمایت از شاخص گروه باشیم، هدف های در مسیر آن حدود 749 و 802 می باشد. همچنین در صورت ادامه افت شاخص و از دست رفتن حمایت فعلی ، اولین کف حمایتی در مسیر شاخص حدود 645 می باشد.
شاخص_زراعت
شاخص زراعت در این هفته با افت سنگینی که داشت در نهایت روی خط 227300 قرار گرفت که محدوده حمایتی قوی شاخص می باشد و باید در ادامه دید که با شروع هفته جدید آیا از چارت حمایت می شود و ما شاهد رشد مجدد از این محدوده هستیم یا خیر. در صورت شروع روند صعودی هدف های در مسیر شاخص زراعت حدود 277800 و 294500 می باشد. همچنین در صورت ادامه افت شاخص و از دست رفتن حمایت موجود، اولین حمایت های در مسیر آن حدود 223200 و 213800 می باشد.
شاخص_چند_رشته_ای
شاخص چند رشته ای همچون هفته گذشته، در این هفته نیز افت کرد. البته از قدرت افت در روز آخر کاسته شد و کندلی که زده شد نشان از تلاش چارت برای بازگشت است. جایگاه شاخص چند رشته ای در انتهای هفته روی خط 163190 می باشد. با توجه به جایگاه شاخص و نوع معاملات روز چهارشنبه، این احتمال می رود که با شروع هفته روند صعودی خفیفی را شاهد باشیم که در اینصورت هدف های در مسیر شاخص حدود 169200 و 188400 می باشد. همچنین در صورت ادامه روند منفی، کف های حمایتی در مسیر شاخص حدود 159000 و 151000 می باشد.
شاخص_انبوه_سازی
شاخص انبوه سازی نیز که اصلا اوضاع مناسبی ندارد و و بعد از ماه ها منفی خوردن و افت، امیدها برای برگشت از روند منفی را زنده کرده بود، همچون هفته گذشته اش در این هفته نیز افت سنگینی را تجربه کرد و مجدد به کف خود پس از سقف ماکسیمم تاریخی برگشت. البته روند نشان از قدرت افت دارد و امید ها برای حمایت از شاخص در این محدوده کمرنگ تر است. در حال حاضر شاخص انبوه سازی روی خط 8749 قرار دارد. با توجه به چارت، شاخص اگر به محدوده حمایتی که روی آن قرار دارد واکنش نشان دهد و مجدد رشد داشته باشد، هدف های در مسیر آن حدود 9325 و 10110 می باشد. همچنین در صورت ادامه افت شاخص و شکست محدوده حمایتی موجود، اولین حمایت در مسیر چارت حدود 8200 می باشد.
شاخص_سیمانی
گروه سیمانی ها در این هفته نیز علی رغم افزایش قیمت سیمان در طی این ماه ها، اما همچنان تحت تاثیر جو منفی بازار و البته بحث ادامه دار حول قیمت گذاری دستوری سیمان روندی منفی داشت و افت سنگینی را تجربه کرد. این روند منفی به گونه ای بود که در روز آخر حتی حمایت خط روند نزولی گذشته چارت نیز از دست رفت تا در نهایت عدد شاخص سیمانی در انتهای هفته روی خط 9755 به کار خودش پایان دهد. البته چارت شاخص گروه در منطقه حمایتی قرار دارد و علی رغم روند منفی بازار اما احتمال برگشت روند به صعودی نیز دور از انتظار نیست. در صورت وقوع این اتفاق، اولین هدف های در مسیر شاخص حدود 10100 و 10550 می باشد. همچنین در صورت ادامه روند منفی، اولین حمایت های در مسیر حدود 9480 و 9190 می باشد.
شاخص_محصولات_فلزی
شاخص محصولات فلزی در این هفته نیز همچون هفته گذشته به روند منفی خود ادامه داد و همچنین در این راه حمایت معتبری را که روی آن قرار داشت را نیز از دست داد تا با هفته ای سراسر منفی شاخص محصولات فلزی در انتهای هفته روی خط 211120 به کار خودش پایان دهد. البته در حال حاضر چارت روی محدوده حمایتی استاتیک می باشد و بسته به وضعیت کلی بازار احتمال رشد از این محدوده در هفته پیش رو وجود دارد. در صورتیکه با شروع معاملات در هفته جدید شاهد حمایت از شاخص و شروع روند صعودی باشیم، هدف های در مسیر رشد شاخص حدود 229000 و 242000 می باشد. همچنین در صورت ادامه افت و از دست رفتن حمایت موجود، کف های حمایتی در مسیر شاخص حدود 205000 و 193000 می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید