گزارش تحلیل بنیادی شرکت تولیدی چدن سازان
((نوشته شده توسط: مریم خاقانی))
اخبار جهانی:
طی هفته گذشته تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا نرخ رشد اقتصاد جهانی به ویژه چین افت پیدا کرد. در حالی که قیمت فولاد و سنگ آهن به دلیل افزایش تقاضا بیشتر شده است.
با وجود آنکه احتمال دارد در ماه آینده این ویروس مهار شود، انتظار می رود شاهد کاهش اثرات منفی این ویروس باشیم و از افت قیمت در ماه آینده جلوگیری شود.
یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت فولاد و سنگ آهن می تواند کاهش عرضه این فلزات از جانب استرالیا و برزیل که بزرگترین عرضه کنندگان این دو فلز هستند اشاره کرد که علت آن می تواند بدی آب و هوا در این فصول باشد.
چین نیز در حال انبار کردن فلزات اساسی از جمله مس، روی و فولاد است که این کاهش عرضه بر افزایش قیمت فلزات تاثیر گذار است.
با وجود آنکه نرخ فلزات در سطح جهانی روبه افزایش است اما نرخ فلزات لندن (LME) رو به کاهش است.
معرفی صنعت:
یکی از مهم ترین محصولات تولیدی شرکت چدن سازان؛ غلتک است. این محصول در پروسه تولید صنایع کاغذ، نیشکر، لاستیک، ورقه های فولادی به کار می رود. یکی از اصلی ترین ابزار تولید، فولاد می باشد. باتوجه به آنکه فولاد یکی از کلیدی ترین محصولات صنایع است، درنتیجه چدن نیز نقش مهمی در این راستا دارد.
اطلاعات شرکت
نماد: چدن
نام شرکت: تولیدی چدن سازان
مدیر عامل: ابوالقاسم قدمی
تلفن: ۰۳۱-۳۵۷۲۱۳۳۰
فکس: ۰۳۱-۳۵۷۲۱۴۴۰
آدرس: اصفهان- شهرک صنعتی جی- خیابان چهارم- شماره ۱۳۶
وب سایت:ایمیل: info@csroll.com
سال مالی: ۲۹/۱۲
موضوع فعالیت:
طراحی انواع غلتک نورد و کلیه قطعات سنگین صنعتی تولید انواع غلتک ها و قطعات سنگین صنعتی از جنس چدن های آلیاژی مشاوره در امور ریخته گری ارائه خدمات آزمایشگاهی
تاریخچه شرکت
شرکت تولیدی چدن سازان مفتخر است که با اتکا به دانش فنی و مدیریتی خود و با استفاده از متخصصین داخلی و خارجی در ۲ دهه اخیر توانسته است به اهداف اصلی خود که تولید محصول قابل رقابت با بهترین سازندگان اروپایی بوده است دست یابد.
از تاریخ ۹۵/۱۲/۲۴ به عنوان ۵۱۲ امین شرکت، در بخش ساخت محصولات فلری با نماد چدن در بورس پذیرفته شد و برای اولین بار در تاریخ ۲۱//۹۶/۰۶ با قیمت هر سهم ۱۹۵۰ ریال مورد معامله قرار گرفت.
پیشنهاد می شود مقاله تحلیلی وتجارت را مطالعه نمایید.
عمده محصولات شرکت عبارتند از:
- غلتک (براساس خط نورد)
- قطعات سنگین فولادی و چدنی
- کوکیل و متعلقات
- غلتک های صنایع غذایی
مهم ترین ریسک های صنعت:
- ریسک فروش
- ریسک تغییرات نرخ ارز و تاثیر آن بر فروش
- ورود رقبای خارجی
اعضای هیئت مدیره:
سهامداران:
محصولات و تولیدات شرکت( سال ۹۸):
با توجه به افزایش مقدار و نرخ فروش غلطک و شمش و همچنین افزایش نرخ دلار، انتظار می رود حاشیه سود به نسبت پایدای افزایش یابد و تا پایان سال شرکت فروش یهتری داشته باشد.
نمودار قیمتی سهم:
افزایش سرمایه:
سرمایه شرکت در بدو تاسیس یک میلیون ریال ( ۱۰۰ سهم ۱۰ هزار ریالی) بوده که طی چند مرحله افزایش سرمایه به شرح زیر ۱۷۰میلیارد تومان (به ارزش اسمی هر سهم ۱۰۰۰ ریال ) افزایش یافته است تا شرکت قادر به تامین مخارج، سرمایه گذاری های جدید، تکمیل طرح های در دست اقدام و تقویت سرمایه در گردش باشد.
(واحد به میلیون ریال)
بررسی روند سود و فروش:
در ۹ ماه ابتدای سال ۹۸ شرکت ۱,۷۹۸,۸۲۱ میلیون ریال فروش داشته که ۱,۵۹۰,۴۴۸ میلیون ریال آن به فروش داخلی (۸۸ درصد) و ۲۰۸,۳۷۳ میلیون ریال آن به فروش صادراتی( ۱۲ درصد) اختصاص داشته است که افزایش فروش نسبت به مدت مشابه سال قبل ناشی از افزایش نرخ فروش محصولات می باشد. فروش داخلی افزایش داشته در حالی که فروش صادراتی شرکت کاهش یافته است. با این وجود بیشترین فروش شرکت، در دی ماه بوده است.
درحالی که احتمال آن میرفت فروش چدن در زمستان نسبت به فصول دیگر بهتر باشد اما در بهمن ماه مجموع فروش شرکت ۱۸۸ میلیارد ریال ، شامل ۱۸۱ تن غلتک های مستعمل ( به اضمام هزینه های بازسازی و تکمیل) به نرخ هر کیلوگرم ۱۲۰۰۰۰ ریال بوده (۱۹ درصد کمتر از دی ماه) که در مقایسه با دی ماه عملکرد مطلوبی نداشنه و علت آن هم کاهش نرخ و مقدار فروش نسبت به ماه قبل بوده است. در حالی که بوش نسبت به ماه قبل فروش بهتری داشته.
باتوجه به آنکه انتظار می رود نرخ دلار در آینده نیزصعودی باشد، این افزایش نرخ بر نر فروش غلطک و شمش نیز تاثیر گذار خواهد بود و به تناسب دلار نرخ این دو محصول نیز رشد می یابد.
درآمد عملیاتی ۱۱ ماهه ۲۲۲۰ میلیارد ریال است و میانگین فروش ۱۰ ماهه ۲۰۳ میلیارد ریال بوده است. یعنی در ۱۱ ماهه سال ۹۸ نسبت به ۱۱ ماهه سال ۹۷ فروش شرکت رشد ۸۶ درصدی داشته.
نمودار عملکرد فروش شرکت از ابتدای سال ۹۶:
نمودار حاشیه سود شرکت از ابتدای سال ۹۶:
جدول نسبت سود به فروش: (میلیون ریال)
جدول بهای تمام شده: ( میلیون ریال)
با توجه به آنکه جمع بهای تمام شده در ۹ ماهه سال ۹۷ برابر با ۳۸۸,۸۸۳ میلیون ریال بوده. مجموع بهای تمام شده ۹ ماهه ۹۸ به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه و دستمزد، نسبت به مدت مشابه سال قبل تقرببا ۲ برابر شده است
نسبت های مالی :
خلاصه عملکرد شرکت در سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۱۳۹۷ در مقایسه با دوره های مشابه قبلی به شرح جدول ذیل می باشد: (ارقام به میلیون ریال است)
افزایش هزینه مالی، ناشی از افزایش نرخ ارز و شرایط تحریم ها است. به همین خاطر شرکت جهت خرید مواد اولیه و تامین سرمایه در گردش نیاز به دریافت تسهیلات دارد .
محاسبه ارزش ذاتی سهم
سود و زیان خالص هر سهم در سال گذشته ۹۵۲ریال به ازای هر سهم بوده و با توجه به بررسی های انجام شده EPS سهم باتوجه به گزارش ۹ ماهه سال جاری ۹۵۳ ریال است.
باتوجه به آنکه سود محقق شده در ۹ ماه ابتدایی سال ۹۷، برابر با ۲۴۴ و سود محقق شده ۹ ماهه سال ۹۸،برابر با ۹۵۳ میلیون ریال می باشد، سود هر سهم تا پایان سال جاری ۱۲۶۹ به روش ttm می باشد.
ارزش ذاتی سهم با توجه به P/Eسهم که در آخرین روز معاملاتی(۹۸/۱۱/۰۷) ، ۱۰٫۱۹ است ۱۲۹۳۱ریال می باشد و با توجه به P/E گروه سهم که ۳۲٫۹ است، ارزش ذاتی سهم ۴۱۷۵۰ریال می باشد و ارزش دفتری سهم نیز ۳۹۰۰ ریال محاسبه شده اس. این در حالی است که در آخرین روز معاملاتی سهم(۹۸/۱۲/۰۷) قیمت پایانی سهم ۱۲۹۲۹ ریال بوده است.
ارزش دفتری سهم در سال های۹۶ و ۹۷ به ترتیب ۲۶۵۵ و ۴۹۲۳ ریال بوده که قیمت سهم نیز به ارزش دفتری شان نزدیک بوده اما در ۹ ماهه سال جاری ارزش دفتری با قیمت سهم، حدود ۹۰۰۰ ریال اخلاف دارد.
با توجه به اینکه P/E سهم از P/Eگروهش کمتر است می توان نتیجه گرفت از لحاظ P/E این سهم نسبت به سهام هم گروهش برای سرمایه گذاران جذابیت کمتری دارد
دیدگاهتان را بنویسید