گزارش بنیادی پکرمان
در تحلیل بنیادی پکرمان (شرکت گروه صنعتی بارز) به بررسی معرفی و تاریخچه، ریسک ها، بررسی گزارش ها و عملکرد و ارزش هر سهم شرکت خواهیم پرداخت.
معرفی شرکت گروه صنعتی بارز:
در گزارش بنیادی پکرمان به بررسی تاریخچه و گزارش ها و ارزش سهم خواهیم پرداخت.
گروه صنعتی بارز (با نام قبلی مجتمع صنایع لاستیک کرمان) در فروردین ماه 1372 افتتاح گردید.اولین فعالیت تجاری گروه صنعتی بارز در سال 1373 آغاز گردید. ظرفیت اولیه سالانه بارز برابر با 25 هزار تن انواع تایر، تیوب و نوار وسایل نقلیه سبک و سنگین و همچنین تایرهای کشاورزی بود.
رفته رفته با بکارگیری تکنولوژی توانست بیشترین سهم بازار تایر را بین شرکت های تایرساز ایران کسب کند.
گروه صنعتی بارز (پکرمان) بیشترین سهم از تولید لاستیک داخلی را در اختیار دارد. این شرکت که مالک اصلی بارز کردستان با ظرفیت 36 هزار تنی است و عملا بالغ بر 120 هزار تن تایر کشور را تولید می کند.
درسال 98گروه صنعتی بارز (کارخانجات بارز کرمان و بارز کردستان) با تولید حدود 107 هزار تن 45% از سهم تولید کشور را به خود اختصاص داد.
تاریخچه
مجتمع صنايع لاستيك سيرجان (سهامي خاص) با نام امروزي گروه صنعتي بارز در تاريخ دوم تير ماه 1363 در اداره ثبت شركتها و مالكيت صنعتي تهران به ثبت رسيد و مورخ 16 ديماه 1366 صاحبان سهام، نام شركت به مجتمع صنايع لاستيك كرمان و همچنین، نوع آن از سهامي خاص به سهامي عام تغيير يافت.
در تاريخ 24 دي ماه 1384 به موجب مصوبه مجمع فوق العاده صاحبان سهام، نام مجتمع به گروه صنعتي بـارز (سهامي عام) تغيير کرد. شركت در تاريخ 24/06/1376 در بورس اوراق بهادار تهران پذيرفته شد.
مركز اصلي شركت در تهران و كارخانه آن در كيلومتر 25 جاده كرمان – جوپار واقع است.
دفتر مركزي : تهران، خيابان سهروردي شمالي، خيابان هويزه غربي، شماره 103
اطلاعات بیشتر را از سایت شرکت صنعتی بارز (https://www.barez.com/) میتوانید مطالعه کنید.
ماهیت کسب و کار شرکت گروه صنعتی بارز:
موضوع فعاليت شركت بهره برداري از كارخانجات شركت در خصوص انواع تاير، تيوب و نوار با ظرفيت 500,25 تن، است که در تاريخ فروردين 1373 آغاز گرديده است.
به علت پايين بودن حجم توليد در نيمه اول سال1373 و عدم كسب درآمد قابل توجه، پنج ماهه اول سال مذكور بهره برداري آزمايشي تلقي شد و در نتيجه تاريخ بهره برداري واقعي كارخانه در 01/06/1373 منظور شد.
همچنين، مورخ 17/03/1380 بهره برداري از خط تاير سواري راديال سيمي (مستقل از پروانه قبلي) در بهار سال 1380 تعيين گشت كه توليد انبوه نيز از ابتداي سال مذكور صورت گرفت.
با توجه به آغاز بهره برداري از پروژه تايرهاي راديال باري – اتوبوسي تمام سيمي در سال 1385 و حصول ظرفيت مطلوب تا اوايل سال 1387 پروانه هاي بهره برداري قبلي كلاً ابطال و پروانه بهره برداري جديدي مورخ 19/4/1387 جهت كليه محصولات توليدي بارز صادر گرديد.
مزایا:
- سودآوری مناسب لاستیک بارز کردستان با توجه به تولید رادیال سواری
- طرح توسعه افزایش تولید به میزان 44000 تن از سال 1402 به بهره برداری خواهد رسید.
- پتاسنیل آزاد سازی نرخ
- سهم بازار بالا و کیفیت بالای محصولات
معرفی نماد پکرمان
- نام شرکت: گروه صنعتی بارز
- نماد بورسی: پکرمان
- سال تاسیس: 1363
- پذیرفته شدن در بورس: 1376
- بازار: بازار دوم بورس
- موضوع فعالیت: تولیدی بازرگانی
- گروه: لاستيك و پلاستيک
- سال مالی: 30/12
محصولات و خدمات:
- تایر بایاس
- تایر رادیال
- تیوب
- نوار
- باری-اتوبوسي رادیال
طرحهاي توسعه
- طرح توسعه كارخانه بارز كرمان
سود سهام پيشنهادي (قابل تقسيم) با توجه به وضعيت نقدينگي و توان پرداخت گروه هر سهم 600 ريال خالص جمعاٌ به مبلغ 1515900 ميليون ريال ميباشد که از تاریخ 1399/7/1 به كليه سهامداران حقيقي از طريق سيستم بانكي (بانك پاسارگاد) تعلق میگیرد.
مهمترین منابع، ریسک ها و روابط
ریسک های شرکت و راه حل های آن شامل:
در گزارش بنیادی پکرمان ریسك احتمال وقوع رویدادی در آینده است که میتواند اثری معكوس بر دستیابی به اهداف داشته باشد. جهت کنترل ریسك تغییرات
بیرونی و درونی که بر روی راهبرد و اهداف کسب وکار اثر دارند شناسایی شده و مورد ارزیابی قرار میگیرد.
-
ریسكهای عدم تخصیص به موقع ارز نیمایی:
1-مذاکره با مسئولین ذیصالح جهت تسریع در خرید خارجی،
2 -تالش جهت افزایش موجودی انبار مواد اولیه
-
ریسك تامین منابع مالی و کمبود سرمایه در گردش به واسطه شرایط نقدی مرسوم شده در بازار خرید مواد و قطعات:
- تامین نقدینگی مورد نیاز شرکت از طریق اخذ تسهیالت از بانك و استقراض از
سهامدار عمده (تاپیكو) - پیش فروش محصولات
-
ممنوعیت صادرات و از دست رفتن سهم بازار بارز در کشورهای هدف:
1 -مذاکره با مسئولین ذی صلاح جهت آزادسازی صادرات
2 -طراحی تایرهای جدید
3 -اخذ گواهینامه Emarkبرای سایزهای منتخب
-
افزایش زمان خرید مواد و قطعات و تجهیزات خارجی:
- طراحی و برنامه ریزی خرید آتی برای مواد خارجی پرمصرف نظیر کائوچوی طبیعی و استیل کورد
- تالش جهت افزایش موجودی انبار مواد اولیه
- داخلی سازی مواد اولیه و قطعات تا حد امكان
-
ریسكهای مالی :
مهمترین ریسك شرکت در این زمینه نرخ ارز، نرخ مواد اولیه، نرخ تورم و نقدینگـی می باشد. شرکت در صورت مواجهه با ریسك های مذکور افزایش قیمت تایر متناسب با تغییرات، کاهش قیمت تمام شده و اخذ تسهیالت برای جبران نقدینگی را در دست اقدام خواهد داشت. همچنین افزایش نرخ ارز منجر به شناسایی زیان تسعیر بدهی ارزی، کاهش سود و خروج نقدینگی در صورت پرداخت بدهی خواهد شد.
نکات مهم در گزارش بنیادی پکرمان
- اهم برنامههاي عملياتي و طرحهاي توسعه شركت:
- گسترش بازارهاي فروش محصولات
- توليد محصولات و معرفي محصولات جديد
- شرکت بارز به مدت 16 سال متوالی است که رتبه 1 میزان تولید تایر کشور را حفظ نمودهاست. این میزان تولید در سال 98 برابر 33% از کل تولیدات تایر کشور است.
- مبلغ حاصل از فروش محصولات تایر بایاس و رادیال بخش بسیار زیادی از فروش کل شرکت را تشکیل میدهد؛ بنابراین صرفا به بررسی تغییرات تولید و فروش این 2 محصول پرداخته شده است.
- به طور کلی بارز برای سه دسته مختلف مشتریان محصولات خود را تولید مینماید. نمایندگان فروش، انواع خودرو سازیها و بازارهای صادراتی. بنابراین رشد و رونق صنایع خودروسازی میتواند تاثیر مستقیمی بر روی وضعیت فروش شرکت بگذارد.
- به همین ترتیب وضعیت نامناسب صنعت خودرو در زمینه پرداخت معوقات منجر به مشکلات نقدینگی در صنعت تایر شده است.
- وضعیت تولید و فروش کارخانه طی فصول مختلف دائما در حال نوسان بوده و به جز یک دورهی تقریبا یکساله که فروش کاهش یافته است، در بقیه فصول مقدار قابل قبولی به فروش رسیده است.
سهامداران (عمده):
- شركت سرمايه گذاري نفت وگازوپتروشيمي تامين (51 درصد)
- شركت سرمايه گذاري گروه توسعه ملي (32 درصد)
- صندوق سرمايه گذاري مشترك بانك خاورميانه (1.95درصد)
اطلاعات هیئت مدیره:
عملکرد ماهانه تولید و فروش گروه صنعتی بارز:
- درآمد ماهیانه شرکت در اسفند ماه امسال 403 میلیارد تومان بوده است که نسبت به بهمن ماه 99 افزایش 0.02% داشته است.
- مقایسه فروش شرکت در اسفند ماه 99 با ماه مشابه در سال 98 نشان می دهد میزان درآمد شرکت 147% افزایش یافته است.
- درامد اسفند ماه شرکت 43% بیشتر از متوسط فروش سال 99 بوده است
- تمامی درامد شرکت از طریق فروش داخلی بوده است.
- شرکت از ابتدای سال مالی تا انتهای اسفند ماه 99 در مجموع مبلغ 3364 میلیارد فروش داشته است که نسبت به فروش شرکت در مدت مشابه سال98 رشد 99% داشته است.
بررسی نسبت مالی پکرمان طی سال جاری:
طبق گزارش ینیادی پکرمان، طی فصل پاییز درآمد عملیاتی شرکت 11 درصد افزایش داشته اما به دلیل افزایش 43 درصدی بهای تمام شده نسبت به فصل قبل و افت حاشیه سود سبب شده سود فصل پاییز شرکت نسبت به فصل تابستان 57 درصد کاهش داشته باشد.
در حالی که سود خالص گروه صنعتی بارز در 6ماهه نخست سال 992 ریال به ازای هر سهم بود، اعلام سود خالصی تنها 1311 ریالی به ازای هر سهم نشان از عملکرد ضعیف این شرکت در سه ماهه سوم سال آنهم با وجود اخذ مجوزهای عجیب افزایش نرخ محصولات از سوی دولت دارد.
رشد و افزایش میزان فروش در کنار رشد عجیب و بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصدی نرخهای فروش محصولات اصلی شرکت در ۹ماهه نخست سال ۱۳۹۹ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از اصلیترین دلایل رشد درآمدها و سود خالص بوده است.
بازده دارایی ROA
بازده حقوق صاحبین سهامROE
نمودار روند سود خالص
بررسی صورت سود وزیان پکرمان طی سال99:
حاشیه سود خالص و ناخالصMargin
حاشیه سود عملیاتی Ebit
بررسی مقادیر فروش پکرمان طی 4 سال اخیر
مقادیر فروش لاستیک بایاس و رادیال و سایر محصولات شرکت در سال قبل به بیش از ۸۴ هزار و ۹۰۰ تن رسید که ۱۲ درصد بیشتر از سال قبل از آن محسوب میگردد.
بررسی مبلغ فروش پکرمان طی 4 سال اخیر
همان طورکه در نمودارهای بالا مشاهده می کنید(تایر رادیال) محصول استراتژیک گروه صنعتی بارز با نماد پکرمان می باشد. جمع کل درآمدهای عملیاتی شرکت در سال 1399 به بیش از 33 هزار و 645 میلیارد ریال رسید که 100 درصد بیشتر از سال 98 محسوب میگردد.
پوشش درآمد گروه صنعتی بارز:
- 12 ماهه سال 98: 129%
سه ماهه اول99: 491.9 میلیارد تومان
سه ماهه دوم99: 795.7 میلیارد تومان
سه ماهه سوم99: 886.9 میلیارد تومان
بررسی نرخ فروش پکرمان طی 4 سال اخیر
نرخ فروش محصولات شرکت، در گزارش بنیادی از اهمیت بسیار بالایی رخوردار است به ویژه در شرکتهای تولیدی.
در واقع کاربر با استفاده از این نمودار می تواند بررسی کند که محصولات شرکت با چه قیمتی به فروش رسانده می شود .قطعا افزایش نرخ فروش به همراه افزایش میزان تولیدات و افزایش میزان فروش شرکت، باعث افزایش سودآوری شرکت در ماه های آینده خواهد شد.
با توجه به دریافت مجوز مورخ 1399/08/27 از انجمن صنفی صنعت تایر نرخ فروش تایرهای رادیال سواری به میزان 50 درصد افزایش و از تاریخ 1399/08/28 لازم الاجرا شد. نرخ فروش محصولات شرکت نسبت به سال 98 در حدود 75 درصد افزایش داشته است.
باتوجه به گزارش بنیادی پکرمان، نرخ فروش لاستیک بایاس شرکت در ماه قبل با افزایش ۲۲ درصدی در اسفند ماه مواجه شد و به بیش از ۶۴۳ میلیون ریال در هر تن رسید.
نرخ فروش اسفند ماه شرکت نسبت به نرخ متوسط کل سال افزایش بیش از ۶۰ درصدی داشته است. نرخ لاستیک رادیال شرکت نیز نسبت به بهمن ماه با ۳.۷ درصد کاهش به ۵۵۷ میلیون و ۸۰۰ هزار ریال در هر تن رسید.
صورت سود و زیان و ارزش بنیادی پکرمان:
در گزارش بنیادی پکرمان ارزش هر سهم در سال 99 برابر با 2859 ریال برآورد شده است.
گروه صنعتی بارز در 9 ماهه 131 تومان به ازای هر سهم سود ساخته است. سهم در فصل اول و دوم به ترتیب 25 و75 تومان سود ثبت کرده است. سود سال گذشته سهم 68 تومان بوده است. سود 9 ماهه 99 رشد 289 درصدی نسبت به 9 ماهه 98 دارد.
در فصل اول فروش 492 و در فصل دوم فروش 796 میلیارد تومانی را داشت و در فصل سوم فروش شرکت عدد مناسب 887 میلیارد تومان بوده است. فروش سال گذشته 1700 و ۹ ماهه 99 برابر 2200 میلیارد.
این تایرساز در 9 ماهه ابتدایی سال مالی 99، 456 میلیارد تومان سود عملیاتی شناسایی کرده که 288 درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است و 52 درصد نسبت به فصل قبل 99 کاهش داشته است. در کل سال مالی گذشته این شرکت 213 میلیارد سود عملیاتی گزارش کرده بود.
حاشیه سود شرکت در 9 ماهه 23 درصد بوده است و در سال مالی گذشته 16 درصد ثبت شده است. در فصل جاری افزایش هزینه ها سبب شده حاشیه سود شرکت به عدد حداقلی 15 درصد برسد.
پکرمان که در 3 ماه پاییز روند نزولی در پیش گرفته بود در زمستان با پس گرفتن روند صعودی 2 ماه متوالی رکورد شرکت را جابه جا کرد و رکورد نهایی شرکت را به ثبت رساند.
سال گذشته جریان تولید صنعت تایر و لاستیک به دلیل فشار یک باره ای که از جانب تحریم ها ایجاد شد، دچار شوک شد.
جریانات ثبت سفارش و مشکلات حمل مواد اولیه، تخصیص ارز، فرایند انتقال وجه و تجهیزات که به نوعی به طور مستقیم و غیر مستقیم توسط کشورهای ثالث انجام میشد با مشکلی جدی روبه رو شده بودند.
شرکتهای تایر سازی نیز که از این شوک اعمال شده در صنعت مستثنا نبودند دچار کمبود مواد اولیه در انبارها شدند و نتوانستند همچون قبل چرخ تولید این صنعت را بچرخانند. اما کم کم در زمستان سال گذشته با مدد بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت کارخانجات تجهیز و روند تولید به تدریج به روال عادی بازگشت.
از شروع امسال تاکنون پیشروی تایرسازان به گونهای بوده است که در صورت تداوم آن پیشبینی میشود صنعت تایرسازی رکورد تولیدی خود را فتح کنند.
دیدگاهتان را بنویسید