گزارش بنیادی پسهند

در گزارش بنیادی پسهند (شرکت صنايع لاستيكي سهند) ابتدا به بررسی تاریخچه، سهامداران عمده و سپس بررسی گزارشها و عملکرد آن و چشم انداز آتی و همچنین ارزش ذاتی سهم خواهیم پرداخت.
معرفی صنعت
- تسمه نقاله وسیله ای است که برای حمل و انتقال مواد در صنایع مختلف از جمله صنایع معدن، فولاد، غذایی، و غیره کاربرد دارد. تسمه نقاله به عنوان مهمترین اجزای نوار نقاله معرفی میشود و کالاهای مختلف بر روی آن قرار میگیرند تا جابه جا شوند.
- قاب یکی دیگر از اجزای این وسیله مکانیکی است. قاب مانند پوشش محافظ از تسمه در برابر آسـیب محافظـت میکنـد. همه نوارهای نقاله از قطعاتی بـه شکل اسـتوانه بـه نام غلتک تشـکیل شـده اند. این غلتکها با یکدیگر مرتبط اند و تسمه ها دور آنها به چرخش در می آیند. همه وسایل مکانیکی به یک موتور محرک نیاز دارند تا شروع به حرکت کنند.
- یکی دیگر از اجـزای مؤثر بر عملکرد نوار نقاله موتور محرک اسـت. سرعت موتور محرک با قطعهای به نام گیربکس تنظیم میشود. ارسال دستور موتور به تسمه ها و غلتکها توسط اتصالات انجام میشود. میزان سفتی تسمه نیز با قطعه ای به نام سفتکن نوار تنظیم میشود.
معرفی شرکت
شرکت صنایع لاستیکی سهند در سال ۱۳۳۸ در زمینی به مساحت ۱۸۰۰۰ متر مربع با هدف تولید انواع کفپوش و قطعات و نوارهای لاستیکی در نزدیکی تهران راه اندازی و با گذشت کمتر از سه دهه به اولین و بزرگترین تولید کننده تسمه نقاله، کفپوش های ورزشی وانواع ورقه ها و قطعات لاستیکی و تنها مجری آسترکردن سطوح با ورقه های مات لاستیکی در ایران تبدیل شد.
این واحد تولیدی به عنوان تامین کننده نیازمندی های صنایع سبک و سنگین کشور مسئولیت شگرفی را بر عهده گرفت. اکنون شرکت صنایع لاستیکی سهند جز واحدهای تجاری فرعی شرکت کربن ایران و واحد تجاری نهایی گروه تاپیکو، با سرمایه 35 میلیارد تومانی در زمینه تولید تسمه نقاله فعالیت می کند.
جایگاه شرکت در صنعت
تسمه نقاله مصرفی در ایران از دو محل تولیدات داخلی و واردات تامین میشود. میزان مصرف کشور در حال حاضر ۱۴ هـزار تن است که واردات سهم ۵۰ درصدی به خود اختصاص داده است. تأمین کنندگان داخلی تسمه نقاله در ایران دو گروه هستند. گروه اول شرکت های تولید کننده داخلی، شامل صنایع لاستیکی سهند، لاستیک دنا و زرین بسپار ایرانیان است و این گروه حدود ۵۰ ٪نیاز کشور را تأمین می کند. بخش دیگر تسمه نقاله کشور از طریق واردات از کشورهای مختلف از قبیل چین، ترکیه، هند، آلمان، ایتالیا و تایوان و … تأمین می شود.
معرفی نماد
نام شرکت: صنایع لاستیکی سهند
نماد بورسی:پسهند
سال تاسیس:1338
بازار: بازار دوم بورس
پذیرفته شدن در بورس:1380
گروه: لاستیک و پلاستیک
موضوع فعالیت: تولیدی
محصولات و خدمات:
- روکش غلطک
- تولید آستر لاستیکی
- تسمه نقاله لاستیکی
- کفپوش لاستیکی
- قطعات لاستیکی
سهامداران (عمده)
مهم ترین ریسکها و روابط
- بالا بودن نرخ تسهیلات بانکی
- نوسانات نرخ ارز
- واردات محصولات مشابه از طریق بد اظهاری
- عدم اجرای پروژه تسمه نقاله سیمی
- احتمال ورود رقبای فعلی و یا رقیب جدید جهت راه اندازی خط تولید تسمه نقاله سیمی
- افزایش ناگهانی قیمت مواد اولیه
- عدم اجرای قوانین مربوط به استاندارد ملی تسمه نقاله برای محصولات مشابه وارداتی
فرصت های حاکم بر محیط کسب و کار شرکت :
- قدمت بالای فعالیت سهند در این صنعت
- کم بودن تعداد رقبای داخلی
- دسترسی آسان به برخی مواد اولیه اصلی داخلی به دلیل هم گروه بودن با شرکت های تولید کننده دوده، روغن و کائوچوهای مصنوعی
- تولید تسمه نقاله سیمی سرمایه بر بودن صنعت تولید تسمه نقاله
- انجام سرمایه گذاری ها در سنوات گذشته برای نوسازی برخی ماشین آلات و تجهیزات و همچنین اجزای خط
- داشتن برند معتبر در تولید تسمه نقاله لاستیکی مستحکم شده با مواد نسجی، کفپوش و ورق های لاستیکی
طرح توسعه
شرکت طرح تولید تسمه نقاله استیل کورد و توسعه تولید محصول تسمه نقاله منجید دار را در دستور کار قرار دارد. این طرح با هدف تولید 2400 تن در سال انواع تسمه نقاله منجید دار و سیمی و حجم سرمایه گذاری در حدود 68 میلیارد تومان آغاز شده است. طبق آخرین گزارشات مالی شرکت در پایان شهریورماه پیشرفت فیزیکی 70 درصد داشته است. انتظار می رود طرح توسعه مذکور در سال 1401 به بهره برداری برسد. تسمه نقاله های لاستیکی با توجه به مواد اولیه مصرفی اسـتحکام بخش، به دو گروه عمده منسـوج دار( منجیـد دار) و سـیمی (اسـتیل کورد) تقسیم می شوند.
از مهم ترین نکته مثبت طرح مزبور می توان به عدم حضور رقبای داخلی در بخش تولید تسمه نقاله های استیل کورد و اعلام آمادگی خریداران مهم این محصول جهت پیش خرید بخشی از محصولات تولیدی اشاره کرد.
لازم به ذکر است به منظور تامین مالی طرح توسعه مذکور شرکت برنامه افزایش سرمایه از 350 میلیارد ریال به 500 میلیارد ریال از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی را در دستور کار داشته و در مرحله اظهارنظر حسابرس و بازرس قانونی قرار دارد.
خلاصه ای از تحلیل بنیادی پسهند
روند فروش در گزارش شرکت صنایع لاستیکی سهند
عملکرد آبان ۱۴۰۰ و مقایسه با مهر و تابستان پسهند این شرکت در آبان فروش 26.8 میلیارد تومانی را ثبت کرد که نشان از که افزایش 39% نسبت به دوره 1 ماهه مشابه سال قبل، افت 17.0 درصدی نسبت به مهر و رشد 5.0 درصدی نسبت به میانگین فروش ماهانه تابستان دارد. پسهند در تابستان با فروش 76.4 میلیارد تومان به سود خالص 29.1 میلیارد تومان رسیده بود. آخرین معاملات این سهم در قیمت 29420 ریال به ثبت رسیده است.
قیمت تسمه نقاله تحت تاثیر قیمت ماده اولیه(کائوچو مصنوعی) است که آن نیز به قیمت نفت بستگی دارد. قیمتگذاری محصولات شرکت نیز در اختیار هیات مدیره شرکت و با در نظر گرفتن حاشیه سود است.نرخ فروش تسمه نقاله نسبت به ابتدای سال 1400 ،تقریبا 50 درصد افزایش داشته است.
- کاهش (۱۲.۶۳) درصدی فروش آبان ۱۴۰۰ در مقایسه با ماه گذشته
- رشد ۳۹.۲۳ درصدی فروش آبان ۱۴۰۰ در مقایسه با آبان ۱۳۹۹
- رشد ۶۱.۴۱ درصدی فروش ۸ ماهه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته
تولید
تولید آبان ماه کمتر از ماه قبل بوده اما در تولید تجمعی بهتر از سال قبل عمل کرده است. بخشی از تولید این ماه موجودی شده و به فروش نرسیده است. نکته قابل توجه رشد 20 درصدی نرخ فروش در آبان ماه است.
روند حاشیه سود
جهت حفظ حاشیه سود سال 99 شرکت نیاز به افزایش 30 درصدی نرخ فروش نسبت به متوسط سال 99 دارد. پیش بینی می شود نرخ فروش شرکت در رمستان امسال نیز با افزایش نرخ جزئی همراه باشد.
بهای تمام شده
تقریبا 70 درصد بهای تمام شده را مواد مستقیم مصرفی تشکیل می دهد. سهم سربار تولید نیز 21درصد است. مواد اولیه مورد نیاز پسهند کائوچو طبیعی، کائوچو مصنوعی، دوده صنعتی و فیلر، منجید میباشد که بخشی از مواد اولیه شرکت از داخل کشور تهیه میشود و بخشی نیز وارداتی است. کائوچو مصنوعی و منجید مهم ترین ماده مصرفی برای تولید تسمه نقاله هستند. عمده کائوچو مصنوعی و و دوده صنعتی شرکت به ترتیب از شرکت پتروشیمی تخت جمشید و شرکت کربن ایران تامین میکند.
روند قیمت سهم
با یک اصلاح ۷۵٪ از پیک قیمتی به محدوده قیمتی تابستان ۱۳۹۸ رسیده است.
همچنان شرکت بهای تمام شده بالایی دارد و در نهایت سودی چشمگیر نمیسازد که در صورت افزایش نرخها شاید بتوان انتظار بهبود سودسازی سهم را داشت. برآورد می شود تا پایان سال 1400 شرکت موفق به تحقق سود 350 تومانی به ازای هرسهم شود.
قیمت روز سهم در تاریخ 17 آذرماه 1400 برابر 2,942 تومان بود که EPS TTM روی تابلو با این گزارش به عدد 343 رسید که با P/E 8.56 در حال معامله شدن میباشد.
دیدگاهتان را بنویسید