گزارش بنیادی شرکت پاکدیس
((نوشته شده توسط: مریم خاقانی))
معرفی صنعت غذا:
صنایع غذایی یکی از گسترده ترین صنایع، محسوب شده و دارای زیر شاخه های فراوانی مانند خط تولید رب و پوره ، خط تولید کنسرو غیر گوشتی ، خط تولید فراورده های گوشتی ، خط تولید پفک و پاپ کورن ، خط تولید آجیل و خشکبار ، خط تولید سس ، خط تولید بستنی ، خط تولید کیک و کلوچه می باشد.
صنعت غذا در ایران به دلیل وابستگی کم به واردات نسبت به سایر صنایع از مزیت نسبی برخوردار است. همچنین از دیگر مزایای این صنعت می توان به عدم وابستگی آن به فصول خاص اشاره نمود، به این معنی که در تمام فصول سال تقاضای برای این صنعت وجود دارد.
یکی از فاکتورهای مهمی که برای سرمایه گذاری در صنعتی باید به آن توجه کرد، پس از تولید فروش محصولات است که در صنعت غذایی به دلیل مصرف رو به افزایشی که وجود دارد، این موضوع ریسک سرمایه گذاری این صنعت را کاهش می دهد.
از دیگر مزایای این صنعت به حاشیه سود خالص پایین صنعت غذا در بازار بورس می توان اشاره کرد. این حاشیه سود پایین از این جهت حائز اهمیت است که تاثیر افزایش نرخ محصولات یا سود حاصل از افزایش نرخ تسعیر ارز بیشتر می شود. در چنین حالتی افزایش فروش شرکت با وجود ثابت یا کم بودن هزینه ها، منجر به افزایش سود خالص شرکت خواهد شد.
صنایع غذایی بالاترین سهم را در ایجاد اشتغال کشور داشته.
معرفی و تاریخچه شرکت غذایی :
واحد الکل سازی شرکت به دلیل مشکلات زیست محیطی از تاریخ 1398/05/01 تعطیل بوده است که این شرکت از ابتدای سال جاری تولید لکل خود را با استفاده از ماده اولیه دکستروز، که پساب خروجی آن در مقایسه با ملاس چغندر قند آلودگی کمتری دارد، به طور آزمایشی در دستور کار کارشناسان مربوطه قرار داده بود.
از تاریخ 01/05/98 تولید واقعی الکل با استفاده از ماده اولیه ذکر شده در شرکت آغاز و مقرر شده تا زمانی که مواد اولیه مورد نیاز (دکستروز) برای تولید الکل قابل تامین و به صرفه باشد، نسبت به تولید و فروش الکل اقام نماید.
اطلاعات شرکت غذایی پاکدیس:
نماد: غديس
نام شرکت: پاکديس
مدیر عامل: ناصر صمدي
تلفن: 044-32354002
فکس: 044-32354006
آدرس: اروميه-کيلومتر 3 جاده دريا
وب سایت:
ایمیل: info@pakdisco.com
سال مالی: 12/29
موضوع فعالیت شرکت:
طبق ماده 2 اساسنامه عبارت است از تهيه،توليد،کشت مواد اوليه صنايع غذايي،ايجاد مزارع و ترويج کشاورزي،خريداري،تاسيس کارخانجات مواد غذايي بخصوص استحصال انگور و توزيع و فروش آبميوه جات،کنسروجات و نوشابه هاي غير الکلي در سراسر ايران همچنين صادرات و واردات کليه محصولات و مايحتاج موضوع فعاليت شرکت ميباشد.
ریسک های صنعت غذایی:
بررسی ریسکهای صنعت مواد غذایی
ریسک تامین مواد اولیه: برخی از محصولات غذایی که برای تولید محصولات شان به واردات مواد اولیه نیاز دارند، یا وجود تحریم ها، جهت تامین مواد اولیه محصولاتشان دچار مشکل می شوند.
ریسک نوسانات نرخ ارز: شرکتها دلار مورد نیاز خود را با نرخ دلار مرجع تامین میکنند که تکنرخی شدن ارز یا افزایش نرخ مبادلاتی باعث افزایش بهای تمام شده آنها میشود. در حال حاضر نحوه تخصیص ارز به واردات مواد اولیه، از دغدغههای اصلی فعالین اقتصادی بهویژه صنعت غذا است.
ریسک قیمتگذاری محصولات: قیمت محصولات این شرکتها را سازمان حمایت از مصرفکنندگان تعیین میکند و از طرفی اجازه فروش آزاد محصولات خود را ندارد.
ریسک نوسانات نرخ بهره: تعيين نرخ بهره بانكي به عنوان يک شاخص بسيار مهم و تأثيرگذار در اقتصاد کشور و مقايسه آن با نرخ بهره در جهان و نرخ تورم داخلي، از آيتم های مهمي بوده که در صورت عدم رعايت تعيين نرخ بهره واقعي منطبق با سياست های جديد اقتصاد مقاومتي و اصلاح ساختار بانكي، ريسک ناشي از تعيين نرخ بهره غير واقعي مي تواند در فعاليت های بنگاه های ا قتصادی تأثير بسزايي داشته باشد.
ریسک رقابتی: یکی از مهمترین عواملی که میتواند زمینه توسعه رقابتپذیری صنایع غذایی در ایران را فراهم کند، دسترسی به مواد اولیه باکیفیت و قیمت مناسب است. صنایع تبدیلی و غذایی ایران از این نظر دچار مشکل است.
محصولات شرکت:

برندهاي شركت :
نام های تجاری شرکت شامل؛ سانديس، بارلتا، کوگنت، وبس، ساندا، پاکديس، قلعه گنج، بالدرلو، سانديسمالت، نوژا و شهد سردشت می باشند که اکثر محصولات با برند معروف “سانديس” به بازار مصرف عرضه می گردند.
ترکیب اعضاء هیئت مدیره:

سهامداران عمده شرکت:


سرمایه شرکت و روند افزایش سرمایه شرکت:
شرکت غذایی پاکدیس در تاریخ 07/12/98 شرکت درخواست افزایش سرمایه خود از محل تجدید ارزیابی را ارائه کرده است. اما تاکنون آگهی افزایش سرمایه ای از این شرکت به ثبت نرسیده است.
بررسی روند سود و فروش شرکت:
غدیس تنها شرکت بورسی است که تولید کننده الکل طبیعی 96% و الکل صنعتی 90% می باشد. این روزها نیز به دلیل نیاز شدید به الکل برای مصارف ضدعفونی تقاضا برای این محصول افزایش یافته است که منجر به افزایش تولید شرکت شده است.
غدیس با راه اندازی تولیدات جدید نوشابه گاز دار، فروش جدید صادراتی، راه اندازی کارخانه الکل سازی ارومیه و… در مقایسه با سایر شرکت های گروه غذایی از پتانسیل مناسبی در سود سازی برخوردار است.
میزان فروش شرکت در سال 98 ، در مقایسه با فروش سال گذشته تقریبا دوبرابر شده است. افزایش فروش هم عمدتا به دلیل افزایش فروش داخلی شرکت بوده است. درآمد عملیاتی شرکت در دوره گذشته بیشتر به دلیل فروش الکل و نوشابه بوده است.
شرکت براساس عملکرد 11 ماهه برای سال مالی 1398/12/29 مبلغ 2691192 میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل 59% رشد داشته است.
نمودار حاشیه سود ناخالص از ابتدای سال 96:

نمودار عملکرد فروش شرکت از ابتدای سال 96 تا سال 98:

جدول نسبت سود به فروش شرکت:

نمودار حاشیه سود خالص و ناخالص شرکت:

عملکرد مالی شرکت:
بر اساس گزارش حسابرسی نشده در دوره 9 ماهه منتهی به 1397/09/30 به ازای هر سهم 237 ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 30٪ رشد داشته که بیشتر ناشی از افزایش 33٪ درآمدهای عملیاتی شرکت بوده است. این شرکت براساس عملکرد 9 ماهه برای سال مالی منتهی به 29/12/ 1397مبلغ 66،275 میلیون ریال سود خالص محقق کرده است.
مجموع فروش شرکت در 9 ماهه 98، ۲,۲۲۰,۶۳۹ میلیون ریال می باشد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 57 درصد افزایش داشته است. افزایش فروش به دلیل افزایش فروش محصولاتی مانند الکل و نوشابه گازدار و انرژی زا می باشد.
مواد اولیه داخلی شرکت:
در مجموع ۱,۶۷۱,۶۰۲ میلیون ریال هزینه بایت خرید مواد اولیه در طی نه ماهه 98 انجام شده است که 91 درصد آن (بخش عمده آن) مواد داخلی بوده اند و 9 درصد صرف خرید مواد وارداتی شده است. این مقدار در مقایسه با سال قبل 841,994 میلیون ریال افزایش داشته است که این افزایش به دلیل افزایش نرخ خرید و افزایش تعداد به خصوص مواد وارداتی بوده است.
جدول بهای تمام شده:

بهاي تمام شده كالاي فروش رفته به ميزان 51% نسبت به دوره مشابه سال قبل افزايش دارد كه اين افزايش ناشي از افزايش هزينه مواد مصرفی می باشد..
عمده هزینه شرکت را هزینه سربار تشکیل می دهد. اما در 9 ماهه سال جاری مواد مصرفی نسبت به قبل، رشد 78 درصدی داشته است که منجر به افزایش بهای تمام شده شده است.
نسبت های مالی:

سود خالص سهم در مقایسه با سال گذشته 227,267 افزایش یافته است که منجر به افزایش تقریبا 4.5برابری EPS شده است.
سود عملیاتی نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از دو برابر افزایش یافته است. کاهش حاشیه سود شرکت نیز به دلیل افزایش فروش می باشد که شرکت داشته.
محاسبه ارزش ذاتی سهم:
با توجه به داده های سود هر سهم برای سال های قبل، سود و زیان خالص هر سهم در 9 ماهه جاری 1048ریال به ازای هر سهم بوده و با توجه به بررسی های انجام شده EPSسهم برای سال جاری (باتوجه به روش (ttm 1107 محاسبه شده است.
ارزش ذاتی سهم به روش ttm:
با توجه به P/Eسهم در آخرین روز معاملاتی (1399/01/26) که 44.35 می باشد 49095 ریال می باشد و با توجه به P/Eگروه سهم که 42.50 می باشد ارزش ذاتی سهم 47047 ریال می باشد .
ارزش دفتری سهم (Book value)، 2139 و فروش به ازای هر سهم در سال 98 ، 11086 ریال می باشد.
قیمت پایانی سهم در آخرین روز معاملاتی 49139ریال بوده است که نشان دهنده آن است که ارزش سهم از ارزش ذاتی اش (با توجه به P/E گروه) بالاتر است. که این افزایش نسبت به دلیل بالا بودن eps محقق شده می باشد.
نسبت P/B سهم نشان می دهد که قیمت بازاری هر سهم غدیس 22.97 برابر ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام آن (به ازای هر سهم) است.

روند سود آوری (سود به ازای هر سهم):

دیدگاهتان را بنویسید