گزارش بنیادی سیمان خوزستان

((نوشته شده توسط: مریم خاقانی))
معرفی صنعت سیمان:
سیمان جزء یکی از کالاهای استراتژیک می باشد و نقش اساسی در توسعه اقتصادی دارد به طوری که بین تولید و مصرف سیمان و شاخص وابستگی مثبتی وجود دارد و بر جهت رشد اقتصادی کشورها اثر مستقیم دارد.
بعد جهانی سیمان:
در چند سال اخیر بحث زیست محیطی در صنعت سیمان باعث شده است تا کشورهای صنعتی جهان توجه چندانی به رشد این صنعت نداشته باشند و ترجیح می دهند در این صنعت یک وارد کننده باشند تا یک صادره کننده. البته باید توجه داشت که سه کشور بزرگ چین ،هند،آمریکا با توجه به استراتژی های مخصوص خودشان در این مورد استثنا می باشند
بزرگترین تولید کنندگان و مصرف کنندگان سیمان جهان:
۵ کشوری که بیشترین تولید سیمان در جهان را دارند شامل کشورهای:
چین،هند،آمریکا، ترکیه، ایران می باشند
و بیشترین کشورهای مصرف کنندگان سیمان در جهان: .
چین،هند،آمریکا ،روسیه ، برزیل ،هلند می باشند.
اخبار داخلی صنعت سیمان:
به تازگی از سوی انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان تقاضای افزایش نرخ سیمان داده شده است. با توجه به این موضوع که نرخ هر پاکت سیمان حدود ۱۳هزار تومان است، این صنف تقاضای افزایش سیمان را دادهاند؛ اما درحالحاضر با توجه به شرایط بازار تا پایان سال احتمال افزایش نرخ دوباره سیمان وجود ندارد و سال آینده وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره افزایش نرخ آن تصمیمگیری خواهد کرد.
علت تقاضای افزایش قیمت سیمان با توجه به رکورد ساخت و ساز در کشور رو می توان این چنین عنوان کرد:
در دو سال گذشته هزینههای تولید افزایش یافته، اما موضوع آن است که بازار سیمان در رکود بهسر میبرد و این موضوع سبب رقابت منفی در بازار سیمان شده است، بنابراین افزایش نرخ سیمان به سال آینده موکل شده است.
البته باید به اینکه هم توجه داشت که در اردیبهشت سال ۹۸ قیمت سیمان افزایش ۳۷ درصدی داشته است.
مدیریت شرکت اعتقاد دارد پروژه سیمان ارض العماره عراق با ظرفیت ۸۶۰,۰۰۰تن در اسفند ماه سال جاری به مرحله تولید و فروش برسد.
معرفی و تاریخچه شرکت سیمان خوزستان:
اطلاعات شرکت:
نماد نماد: سخوز
نام شرکت: سیمان خوزستان
مدیر عامل: محمد حاج نایب
تلفن: ۰۶۱۴۳۵۸۳۰۰۱
فکس: ۰۶۱۴۳۵۸۳۳۱۱
آدرس شرکت: خوزستان .کیلومتر ۲۲رامهرمز -هفتکل . دشت دنا
سال مالی :۲۹/۱۲
ایمیل:
INFO@KHCCO.COM
موضوع فعالیت شرکت:
استخراج و بهربرداری از کلیه معادن مورد نیاز صنعت سیمان از جمله:سنگ آهک،خک رس،سنگ گچ،سنگ آهن،سیلیس،و غیره۰۰۰
تاسیس شرکت های جدید یا سهیم شدن در شرکت های موجود جهت پیگیری اهداف شرکت، مشارکت در صادرات-واردات و صدور خدمات فنی ومهندسی می باشد.
معرفی شرکت:
کارخانه سیمان خوزستان در زمینی به مساحت ۱۰۰هکتار در منطقه دشت دنا در ۱۲۰ کیلومتری شرق شهرستان اهواز احداث شده و تحت پوشش هلدینگ شرکت فارس خوزستان و سیمان تامین شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) می باشد.
عملیات ساخت کارخانه در سال ۱۳۷۲آغاز شد و فاز اول آن با ظرفیت روزانه ۳۰۰۰تن کلینکر در اسفندماه سال ۱۳۷۶ به تولید رسید و فاز دوم نیز با ظرفیت روزانه ۵۰۰۰تن کلینکر در دی ماه سال ۱۳۸۸ مورد بهره برداری قرار گرفت .دسترسی آسان به آب های خلیج فارس ،نزدیکی به مرزهای خاکی و آبی کشور عراق و وجود طرح های عمرانی در استان خوزستان به خصوص پروژه های کشاورزی صنایع نفت پتروشیمی و صنایع پایین دستی آنها موقعیت استراتژیک و امتیازات ویژه ای برای این شرکت فراهم نموده است.
شرکت سیمان خوزستان در حال حاضر با تولید سالانه ۲/۵ میلیون تن کلینکر و سیمان شامل،تیپ های ۵،۲،۱و سیمان چاه نفت (کلاس G)و سیمانهای پوزولانی وسرباره ای با کیفیت بسیار بالا یکی از بزرگترین کارخانه های سیمان کشور محسوب می شود.
چالش های پیش رو شرکت سیمان خوزستان:
یکی از چالش هایی که شرکت در این مدت با آن رو به رو می باشد اختلاف قیمتی ۱۰۰/۰۰۰ریالی و سیمان پاکتی۱۵۰۰۰۰ریالی سیمان فله که شرکت های دیگر با قیمت کمتر به فروش می رسانند
کاهش صادرات به کشور به کشورهای همسایه به خصوص عراق یکی از چالش های پیش رو شرکت می باشد
استراتژی های فروش شرکت:
۱-توسعه محصول از بعد کیفیتی و تولید محصول بنا به نیاز مشتریان جدید
۲-ارسال محصولات به مناطق مختلف جغرافیایی
۳-کنترل قیمت تمام شده محصول
۴-اعمال سیاست های تنظیم بازار
۵-شناسایی پروژوه های عمرانی و سیمانی و برنامه ریزی اصولی جهت ارایه محصول
استراتژدی های شرکت:
- رهبری اصولی هزینه های شرکت
- به روز رسانی زیر ساخت های ارتباطی شرکت
- ارتقا سطح تخصصی منابع انسانی
- مدیریت موثر ذینفعان شرکت
- مدیریت تامین منابع مالی شرکت
- بازاریانی و فروش موثر
محصولات شرکت:
از محصولات این شرکت می توان به کلینکر که یکی از مواد اصلی تولید سیمان می باشد وتولید خود سیمان در بسته های پاکتی و به صورت فله اشاره کرد
کلینکر چیست؟
در تولید سیمان پرتلند، دانههای حرارت دیدهای است، که معمولاً ۲۵ میلیمتر(قطر) دارند و از حرارت دادن به سنگ آهک و آلومینیوم سیلیکات (خاک رس) در طی مرحله کوره سیمان به وجود میآیند.
کلینکر جزء یکی از مواد اولیه تولید سیمان بهشمار رفته و یک محصول فرایندی است و برحسب نوع سیمان، در ترکیب سیمان استفاده میشود. بهطور کلی سیمان را به دو طریقه تر و خشک تهیه میکنند. در روش تر مواد اولیه (کلینکر)در آب با هم مخلوط و آسیا میگردند و در متد خشک مواد اولیه (کلینکر) در حالت خشک مخلوط و آسیا میشوند.
برای تولید آن باید ابتدا سنگ آهک را به وسیلهٔ دینامیت منفجر نمود و پس از استخراج در سنگ شکنهای مخصوص به تدریج آن را خرد نمود. گرد سنگ را در آسیاهای ساچمهای با دوغاب خاک رس مخلوط مینمایند. در این روش آسیا، خرد شدن سنگ به نرمی انجام میشود و به گرد تبدیل میشود و دوغاب حاصل به مخازن مخصوص هدایت میشود.
این مواد با یکدیگر جوش خورده و تشکیل گلوله هائی به اندازه ۴ تا ۳۰ میلیمتر میدهند که به آنها تفاله کوره یا Clinker میگویند
رتبه شرکت در زمینه تولید و صادرات در سال گذشته:
شرکت از لحاظ تولید محصول در سال ۹۷ در رتبه چهارم قرار گرفته بوده و از لحاظ صادرات شرکت در رتبه هفتم صادرات قرار گرفته است
ترکیب اعضاء هیئت مدیره:
تهدیدات صنعت سیمان:
۱-سیاست گذاری کشور در برقراری ارتباط خارجه بخصوص کشورهای همسایه مانند عراق،سوریه،افغانستان
۲-تحریم ها تاثیرات منفی و بسیار شدیدی بر مبادلات خارجی با اکثر کشورها و همچنین تهیه تجهیزات . قطعات دارند
۳- رکود ساخت ساز مسکن و پروژهای عمرانی شرکت
سهامداران عمده شرکت:
سرمایه شرکت و روند افزایش سرمایه شرکت:
شرکت سیمان خوزستان با سرمایه اولیه ۱۰۰میلیون ریال شروع به فعالیت کرده و سرمایه فعلی شرکت ۶۵۰ میلیارد ریال می باشد که علت تقاضای افزایش سرمایه ای که داشته، در جهت پرداخت بدهی های طرح توسعه ساخت کارخانه سیمان العماره عراق است.
در ۹ ماهه سال ۹۸ مجموع دارایی های شرکت ۵۹۸٫,۳۷۲,۲ میلیون ریال و مجموع بدهی های شرکت در این دوره ۳۷۷,۳۸۳, ۲ میلیون ریال بوده است که کاهش سرمایه در گردش شرکت نسبت به سال گذشته منجر شد تا شرکت اقدام به افزایش سرمایه از محل آورده نقدی نماید اما تاکنون آگهی افزایش سرمایه شرکت ثبت نشده است.
بررسی روند سود و فروش شرکت:
میزان فروش شرکت در دی ماه سال ۹۸ ، ۴۵۶,۸۶۱،میلیون ریال بوده است که در مقایسه با فروش آذرماه که ۵۶۳,۷۸۱ میلیون ریال بوده فروش کاهش ۱۹ درصدی داشته است که علت این کاهش فروش را می توان تولید کمتر در دی ماه به همراه نرخ فروش کمتر دانست.
شرکت از ابتدای سال مالی تا پایان دوره نه ماهه توانسته به ازای هر سهم ۵۵۲ ریال سود سازی کند که نسبت به دوره مشابه سال گذشته کاهش ۲۷ درصدی داشته است
میزان فروش شرکت از ابتدای سال مالی تا پایان دی ماه ۴,۰۳۹,۴۴۷ میلیون ریال بوده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته که میزان فروش آن برابر است با ۲,۲۸۱,۸۸۹ میلیون ریال بوده است رشدی حدودا ۷۷ درصدی داشته که این رشد را می توان حاصل از افزایش نرخ فروش محصولات شرکت دانست
شرکت از ابتدای سال مالی جاری تا پایان دوره ۹ ماهه سال مالی مبلغ ۳,۵۸۲,۸۷۵میلیون ریال فروش داشته است که از این مقدار ۱,۹۶۶,۳۱۱میلیون ریال مربوط به فروش داخلی بوده است و مبلغ ۱,۶۱۶,۵۶۴میلیون ریال مربوط به صادرات محصولات شرکت بوده است.
نمودار قیمتی سهم:
نمودار حاشیه سود ناخالص از ابتدای سال ۹۶:
همانطور که در عکس هم مشاهده می شود، سود ناخالص شرکت در خرداد و تیر ماه ۹۷ بیش از سایر ماه ها است.
نمودار حاشیه سود خالص از ابتدای سال ۹۶:
سود خالص شرکت نیز دز خرداد و تیر ماه ۹۷ نسبت به سایر ماه ها افزایش یافته یود.
نمودار عملکرد فروش شرکت از ابتدای سال ۹۶:
جدول نسبت سود به فروش شرکت:
نمودار حاشیه سود خالص و ناخالص شرکت:
عملکرد مالی شرکت:
عملکرد مالی شرکت:
موجودی مواد و کالای شرکت نسبت به سال مالی گذشته ۲۹۶,۷۸۶میلیون ریال کاهش یافته است که علت این کاهش را می توان کاهش موجودی کالای در جریان شرکت که عمدتا (کلینکر ) دانست.
دارایی های ثابت شرکت در دوره نه ماهه سال مالی۹۸ نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۲۵۳,۲۰۸ میلیون ریال کاهش داشته است که علت این کاهش را می توان ناشی از استهلاک ماشین آلات خط تولید و افزایش نرخ تعمییرات اساسی به میزان ۶۲,۲۸۸ میلیون ریال می باشد.
تسهیلات پرداختنی شرکت نسبت به دوره مشابه سال گذشته در مجموع ۴۶ در صد کاهش یافته است.
مجموع درآمدهای شرکت در سال مالی جاری ۳,۵۸۲,۸۷۵میلیون ریال بوده است که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۶۹ درصد افزایش داشته است.
فروش داخلی شرکت در سال مالی جاری ۲۶ درصد رشد داشته که فروش بیشتر باعث افزایش حجم تولید از ۹۴۱,۴۴۵ تن در دوره مشابه سال قبل به ۱,۱۹۳,۶۴۱تن در دوره مالی جدید می باشد.
بهای تمام شده کالای فروش رفته در سال دوره نه ماهه سال ۹۸ نسبت به دوره مشابه شرکت در سال گذشته افزایش داشته است که دلیل این افزایش عبارت است از کاهش موجودی کالا در جریان ساخت و افزایش حقوق و دستمزد کارکنان شرکت و هزینه بسته بندی سیمان پاکتی شرکت می باشد.
هزینه های مالی شرکت در دوره نه ماهه سال جاری ۱۱۰,۳۰۶میلیون ریال بوده است که نسبت به دوره مشابه سال گذشته۴۲ درصد کاهش داشته که علت این موضوع تسویه اوراق سلف موازی و دریافت وام های جدید می باشد.
سایر درآمدها و هزینه های غیر عملیاتی نسبت به سال گذشته کاهش چشم گیری داشته است که علت این کاهش حجم نقدینگی می باشد.
نکته قابل توجه در بررسی گزارش تفسیری صورت مالی دوره نه ماهه سال مالی جاری احتمال کاهش سود پراختی به سهامداران می باشد که علت این کاهش پرداختی به خاطر روند افزایش سرمایه از از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران می باشد.
مواد اولیه داخلی شرکت:
جدول بهای تمام شده:
بهای تمام شده نسبت در دوره ۹ماهه نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۱۱۸۲۶۲۴ بوده حدودا دو برابر شده است ،که علت آن آفزایش قیمت مواد مستقیم و بهای کالای تولید شده و بهای کالای رفته می باشد.
نسبت های مالی:
محاسبه ارزش ذاتی سهم:
با توجه به داده های سود هر سهم برای سالهای قبل سود و زیان خالص هر سهم در سال گذشته ۱۰۶۹ریال به ازای هر سهم بوده و با توجه به بررسی های انجام شده EPSسهم تاکنون و در طی سال جاری ۵۵۲ ریال محاسبه شده است.
ارزش ذاتی سهم به روش ttmو با توجه به P/Eسهم در آخرین روز معاملاتی(۰۶/۱۲/۹۸) که ۱۰٫۹۹ می باشد ۹,۴۷۳ ریال می باشد و با توجه به P/Eگروه سهم که ۲۰٫۲۰ می باشد ارزش ذاتی سهم ۲۴,۳۰۸ریال می باشد و ارزش دفتری سهم پیش از ثبت افزایش سرمایه ۳۲۳۲ ریال و پس از افزایش سرمایه ۱۱۵ درصدی، ۱۵۰۰ ریال می باشد.
باید توجه داشت که پس از افزایش سرمایه، با افزایش تعداد سهام سود خالص به ازای هر سهم نیز کاهش می یابد
در آخرین روز معاملاتی (۰۶/۱۲/۹۸) قیمت پایانی سهم ۹,۴۷۸ ریال بوده است که نشان دهنده آن است که ارزش سهم از ارزش دفتری آن بیشتر است.
با توجه به اینکه P/Eسهم از P/Eگروهش کمتر است می توان نتیجه گرفت این سهم نسبت به سهام هم گروهش برای سرمایه گذاران جذابیت کمتری دارد.
دیدگاهتان را بنویسید