0 تا 100 خزامیا : تحلیل از P/E سهم تا EPS سهم تا امروز…
((نوشته شده توسط: مریم خاقانی))
تاریخچه:
شرکت تولید کننده خودروهای تجاری زامیاد، در سال ۱۳۴۲ در سه راه آذری در تهران به عنوان اصلی ترین کارخانه گروه صنعتی رنا تاسیس گردید و فعالیت خود را با واردات، مونتاژ و تولید انواع خودروهای تجاری بنزینی و گازوئیلی مطابق با استانداردهای روز بین المللی آغاز کرد.
این شرکت در سال ۱۳۵۰ با توجه به گسترش فعالیتها و توسعه محصولات خود، به محل فعلی این شرکت واقع در کیلومتر ۱۵ جاده قدیم کرج انتقال یافت و با هدف افزایش بهره وری، دستیابی به تیراژ بالادر تولید خودروهای تجاری و توسعه ناوگان حملونقل تجاری کشور فعالیت خود را تا به امروز ادامه داده است .
خزامیابا راه اندازی ۱۱ خط تولیدی و بیش از ۲۲۰۰ نفر پرسنل فعالیت خود را ادامه داد و تا به امروز تداومی روبه رشد داشته است . به اجمال ، از مهمترین الزاماتی که زامیاد بر اساس آن تشکیل شد می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
- بکارگیری و استفاده از ظرفیتهای موجود و خالی صنعت کشور در صنعت خودروسازی بخصوص خودروهای تجاری
- افزایش بهره وری در صنعت خودروسازی و دستیابی به تیراژ بالاتر تولید خودروهای تجاری جهت تسهیل در امر حمل ونقل
این شرکت ماموریت خود را تامین نیاز بازارهای داخل و خارج از کشور در زمینه وسائط نقلیه تجاری زمینی برای جابجایی مسافر وکالا قرارداده و در حال حاضر مدیریت و تولید سهم بسیاری از محصولات مورد نیاز کشور در این زمینه را دارا می باشد.
ریسک های حاکم بر صنعت خودروسازی
سرمایه گذاری وفعالیت در صنعت خودروسازی کشور با ریسکهای با اهمیتی همراه است که مهمترین آنها به شرح زیر میباشد:
- ریسک نقدینگی
- ریسک اعتباری
- ریسک نرخ سود (بهره)
- ریسک نوسانات نرخ ارز و ارزش پول
- ریسک های قانونی (تعرفه های گمرکی، تغییر قوانین، استانداردهای زیست محیطی)
- ریسک محیطی، بازار و معاملاتی
- ریسک شهرت
- ریسک سیاسی و…….
زامیاد در گروه سایپا
درحال حاضر زامیاد یکی از شرکت های بزرگ گروه خودروسازی سایپا می باشد که به واسطه اندوخته تجربه بیش از نیم قرن فعالیت تولید خودروهای تجاری، میتوان اذعان داشت که این شرکت، تا حدودی بسیار زیادی به چشم انداز خویش در مسیر رشد و توسعه دست یافته است. به صورتی که، زامیاد بازوی توانمند گروه خودروسازی سایپا در حوزه تولید و عرضه انواع خودروهای تجاری محسوب می شود.
شرکای تجاری زامیاد
ایویکو – Industrial Vehicle Corporation شرکت زامیاد در تولید خودروهای تجاری سنگین خود با شرکت ایویکو همکاری میکند. ایویکو، یک شرکت خودروسازی ایتالیایی است که در زمینه تولید انواع کشنده، کامیون ،اتوبوس و موتورهای دیزل فعالیت میکند و دفتر مرکزی و کارخانه اصلی آن، در شهر تورین، ایتالیا قرار دارند.
این شرکت، شاخهای از شرکت صنایع سی ان اچ محسوب میشود و از مشارکت و سرمایهگذاری چند شرکت اروپایی از جمله فیات، لانچیا و افیسینه مکانیکه ،یونیک و ماگیروس تشکیل شده است.
امروزه شرکت ایویکو نقش بسزایی را در بازار خودروهای تجاری و موتورهای دیزلی بازی میکند. بیشترین فروش این شرکت را خودروهای حمل مسافر، وسایل نقلیه سبک، نیمه سنگین و سنگین تجاری، ماشینآلات نظامی و کامیونهای ۳٫۵ تنی، تشکیل میدهند. نام شرکت ایوکو سال تاسیس ۱۹۷۵ دفتر مرکزی تورین، ایتالیا محصولات خودروهای تجاری، موتورهای دیزلی.
عوامل تاثیرگذار بر صنعت خودرو را می توان به دو گروه زیر طبقه بندی نمود:
- عوامل تاثیرگذار بر بازار فروش شرکت: این عوامل عمدتاش شامل نیازهای مشتریان و قدرت خرید ایشان، روش های فروش، مقررات و قوانین قیمت گذاری، تکنولوژی، قیمت محصولات مشابه و واردات می باشد.
- عوامل تاثیرگذار بر فرایند تولید محصول و هزینه ها: شرایط سیاسی، تحریم ، نرخ ارز، تعرفه های گمرکی، مقررات قانونی، قیمت بسته های حامل انرژی، عوامل زیست محیطی، جریان های نقدی، هزینه های مالی )نرخ سود بانکی(، وضعیت صنایع مرتبط و نرخ های مواد اولیه محصولات، سرمایه گذاران خارجی، سرعت تغییر فناوری و…..
اطلاعات شرکت
نماد: خزامیا
نام شرکت: زامیاد
مدیر عامل: بهروز غفاری
تلفن: ۲۲۲۶۲۱۸۵
فکس: ۲۲۹۲۰۰۱۲
آدرس: تهران – کیلومتر ۱۵ جاده قدیم تهران کرج وب سایت: info@zamyad.co.ir
موضوع فعالیت
عبارتست از طراحی، ساخت، نصب (مونتاژ)، واردات، صادرات، خرید و فروش انواع خودروهای بنزینی، دیزلی و گازسوز شامل انواع کامیونهای سنگین و سبک، وانت ،مینی بوس، اتوبوس و خودروهای سواری و کلیه قــوای محرکـه خــودروهـای بنزینـی، گازوئیلی و گازسوز از جمله موتــور، گیربــکس، کمک دنده، اکسلها و میـل گـــاردان و همچنین طـــراحی، ساخــت ،واردات، صــادرات، خرید و فروش انواع لوازم یدکی و قطعات یـــدکی خودروهای مزبور و ایجاد یا تاسیس تعمیرگاههــا، نمایندگیهای تجاری و موضوع فرعی آن شامل هر نوع فعالیت صنعتــی، بازرگانی، خدماتی و مالی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم به موضوع شرکت مربوط باشد از جمله خرید وفروش اوراق بهادار و سهام شرکتهای مختلف.
وضعیت معاملات و قیمت سهام
شرکت زامیاد در تاریخ ۱۳۷۷/۱۲/۱۶ در بورس اوراق بهادار تهران در گروه خودرو با نماد خزامیا درج شده و سهام آن برای اولین بار در تاریخ ۱۸/۱/۱۳۷۸ مورد معامله قرار گرفته است.
اعضای هیئت مدیره
محصولات
محصول اصلی شرکت شامل خودروهای تجاری سبک می باشد که در شبکه فروش سطح کشور به ۳ طریق انجام می شود:
- بصورت حضوری از طریق نمایندگی ها ( و یا غیرحضوری )
- اینترنتی( به فروش رسیده استو روش های فروش در شرکت بصورت پیش فروش و قطعی می باشد که عمدتاش به صورت نقدی انجام شده است
سهامداران شرکت
مقایسه سهم با شاخص صنعت خودرو
سهم در مقایسه با صنعت خودرو جز سهم جا مانده است .و انتظار رشد از این سهم دور از انتظار نیست.
سرمایه شرکت و روند افزایش سرمایه
شرکت خرامیا طی دو مرحله به شرح جدول زیر است.
سرمایه شرکت در بدو تاسیس مبلغ ۱۵ میلیون ریال ( ۱۵۰ سهم، به ارزش اسمی هر سهم ۱۰۰,۰۰۰ریال) ، بوده که بعد از دو مرحله
افزایش سرمایه در حال حاضر سرمایه آن به مبلغ ۵,۵۲۹,۸۹۲ میلیون ریال رسیده است (شامل حدود ۵۵۳۰میلیون سهم ، به ارزش اسمی هر سهم ۱۰۰۰ ریال)
بررسی روند فروش وسود
روند فروش سالانه۱۳۹۶-۱۳۹۸ با توجه به نمودار نمودار خزامیا آورده شده، فروش شرکت در سال ۹۸ نسبته به مدت مشابه در سال های ۹۶و ۹۷ به ترتیب ۱۶۲ و۱۲۲درصد افزایش یافته که بیانگر افزایش چشم گیری در میزان فروش شرکت طی دو سال اخیر است.
فروش شرکت در درسه ماه اول سال ۹۸ نسبت به ۳ ماهه های سال ۹۶حدود۵۰% و سال ۹۷ حدود ۳۳% افزایش پیدا کرده است.
در ۶ ماه دوم سال ۹۸و نسبت به سال ۹۶حدود۱۳۴ % و نسبت به سال ۹۷حدود۱۱۲% افزایش داشته است.
همچنین در دوره ۹ ماه سال جاری شرکت نسبت به سال ۹۶حدود۱۹۴ % و نسبت به سال ۹۷حدود۴۱۹% رشد داشته است.
نمودار فروش خزامیا
نمودار حاشیه سود
جدول نسبت سود به فروش
عملکرد مالی شرکت
شرکت زامیاد در دوره یک ماهه منتهی به دی ماه از محل فروش محصولات خود ۴,۰۰۳,۹۲۰ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مجموع فروش ۹ ماه ابتدای سال ۷۷ % افت ولی نسبت به دوره مشابه سال قبل خود ۴۶۲% افزایش داشته. طی عملکرد ۱۰ ماهه نیز ۲۱۸۵۰۰۳۵ میلیون ریال درآمد فروش داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۹۵% رشد داشته.
از دلایل افزایش فروش شرکت در سال جاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تنوع بخشی به تولید محصولات، پیش فروش محصولات،روش های تامین مالی ارزان تر، توسعه داخلی سازی
در گزارش ۹ ماهه شرکت نسبت به مدت مشابه سال مالی قبل خود میزان مطالباتش ۴۵ درصد و ۱۵۹ درصد ارزش سهامش رشد پیدا کرده.است
باوجود آنکه شرکت زامیاد در ۶ ماه ابتدای سال فروش خوبی داشته اما ۸۹ ریال زیان (به ازای هر سهم) شناسایی کرده بود اما حرکت ۳ماه اخیرش مثبت بوده و هزینه های مالی شرکت نیز افزایش داشته. در گزارش ۹ ماهه، زیان هر سهم به ۳ریال افت پیدا کرده است که نسبت به ۹ ماهه سال پیش ۹۷ درصد کاهش داشته که این افزایش سود عمدتا به دلیل رشد ۱۵۹% درآمدهای عملیاتیش است.
شرکت ۱۹۷۵ میلیارد ریال وام جدید گرفته اما ۴۲۵۰ میلیارد ریال اصل وام را پرداخت نموده است و این تامین مالی و رشد درآمد سالانه موجب عملکرد مثبت شرکت در صورت مالیش گردیده است.
گزارش ۹ ماهه نشان می دهد که شرکت در پائیز به نسبت فصول گذشته عملکرد بهتری داشته است.
سال ۹۷ مبلغ فروش شرکت ۱۱,۳۶۲,۵۲۱ میلیون ریال بوده ولی طی ۹ ماهه ابتدای سال جاری ۱۹,۱۹۹,۰۷۷ میلیون ریال فروش داشته که تاثیر این افزایش فروش را در سود ناخالص شرکت نیز می توان مشاهده کرد.
همچنین برآورد کرده است که در ۳ ماه پایانی سال ۹۸، ۹,۳۵۱,۹۱۱ میلیون ریال فروش داشته باشد در نتیجه فروش شرکت در سال ۹۸ حدود ۲۸,۵۵۰,۹۸۸ میلیون ریال خواهد شد. یعنی درآمد عملیاتی خزامیا در سال مالی ۹۸ نسبت به سال گذشته بیش از ۲ برابر رشد یافته است.
افزایش ۵۰ درصدی تعداد فروش محصولات در ۹ماهه سال ۹۸ و افزایش نرخ فروش به نسبت دوره مشابه سال قبل، دلیل اصلی رشد بیش از دو برابری سود ناخالص شرکت در مقایسه با دوره مشابهه سال ۹۷ بوده است.
بهای تمام شده و نسبت های مالی
محاسبه ارزش ذاتی
باتوجه داده های سود هر سهم برای سالهای قبل، سود (زیان) خالص سهم در سال مالی ۱۳۹۷ به ازای هر سهم (۱۳۴)ریال بوده است.
EPS سهم تا کنون (طی یک سال) ،(۴۵) ریال محاسبه شده است و باتوجه به اینکه P/E سهم در ۲۹ بهمن ماه ۹۸ یعنی آخرین روز معاملاتی (۶۲٫۹۲) و P/E گروه (۳٫۷۶) بوده است، ارزش ذاتی سهم به روش ttm محاسبه شده است. براساس P/E سهم ۲۸۳۱ ریال و براساس P/E گروه ۱۶۹ ریال محاسبه شده است
ارزش دفتری سهم نیز ۵۶۰ ریال محاسبه شده است. این در حالی است که قیمت سهم در آخرین روز معاملاتی بازار (۹۸/۱۱/۲۹)، ۳۰۲۰ریال بوده است.
باتوجه به اینکه P/E سهم از P/E گروهش پایین تر است، می توان نتیجه گرفت که این سهم نسبت به سهم های هم گروهش برای سرمایه گذاران جذابیت کمتری دارد.
باتوجه به اینکه شرکت زیان ده بوده و EPS آن منفی است، استفاده از P/E امکان پذیر نمی باشد.
در اين مقاله قرار است راجب سهام خزاميا اطلاعات كاربردى را در خدمتتان قرار دهيم. شركت توليدى خودروهاى تجارى زامياد در سال 1342 در ميدان آذرى، به عنوان اصلىترين كارخانه گروه صنعتى رنا تاسيس شد.
اين شركت فعاليت خود را با واردات، مونتاژ و توليد انواع مختلفى از خودروهاى تجارى بنزينى تا گازوئيلى مطابق استانداردهاى روز بينالمللى آغاز كرد. اين شركت در سال 1350 باتوجه به گسترش فعاليتها و همچنين توسعه محصولاتش، به محل فعلى خود واقع در كيلومتر 15 جاده قديم كرج منتقل شد و همچنين با راه اندازى 11 خط توليدى و بيش از 2200 نفر پرسنل فعاليت خود را ادامه داد و تا به امروز تداومى رو به رشد داشته است.
- محل كارخانه: تهران، جاده قديم كرج، كيلومتر 15
- كل متراژ ساختمان: 101.644متر مربع شامل: ( كارخانه و خدمات پس از فروش)
- كل متراژ زمين كارخانه: 25 هتار شامل: 20 هكتار زمين كارخانه در تهران و 5 هكتار زمين خدمات پس از فروش در تهران
قیمت سهام خزامیا
قيمت سهام خزاميا در تاريخ امروز يعنى 16 آذر 98 در بيشترين حد خود 16.170 و در كمترين حالت خود 15.800 معامله شده است. خزاميا سهمى است كه براى شناخت بهتر آن ابتدا بهتر است تا نگاهى داشته باشيم به صورتهاى مالى خزاميا و همچنين تحليل بنيادين اين سهم.
كدال خزاميا
گزارش فعاليت يك ماهانه منتهى به 30/8/1399 در كدال خزاميا : شركت زامياد طى عملكرد 1 ماهه منتهى به 30/8/99 معادل 2.727.405 ميليون ريال از محصولات خود را به فروش رسانده كه نسبت به دوره 1 ماهه مشابه سال قبل 1% افزايش داشته است.
خزاميا با سرمايه ثبت شده 5.529.892 ميليون ريال طى عملكرد 8 ماهه سال مالى منتهى به 30/12/1399 مبلغ 19.125.282 ميليون ريال درآمد فروش داشته است كه نسيبت به مدت مشابه سال قبل 34% رشد داشته است.
تاریخ مجمع خزامیا
DPS | |
آخرين مجمع: 29/12/1398 | |
سود واقعى:195 | P/E مجمع: 77/82 |
سود نقدى: 0 | |
درصد توزيع: 0% |
تحلیل سهم خزامیا
براى اينكه به تحلیل خزامیا برسيم، ابتداى امر بهتر است به جدول EPS سهم توجه كنيم تا اطلاعات مهمى مثل تحقق سود مالى و زمان بازگشت پول را در اين سهم كاملا درك كنيم:
EPS | |
سال مالى: 29/12/1399 | |
تحقق سود: 2 | دوره: 6 ماهه |
سود TTM: 256 | P/E TTM: 63/047 |
ارزش بازارى سهم: B 89.252.46
حالا كه با اطلاعات بالا براى تحليل سهم خزاميا و بورس مجازی آشنا شديد، بهتر است نگاهى هم به نمودار خزاميا كنيد تا بتوانيم زمانيكه به سراغ تحليل آن مىرويم، همه جانبه سهم را بررسى كنيم و با اطلاعاتى كه از سهم داريم، چشماندازى هم نسبت به آينده خزاميا و نحوه صعودى بودن يا نزولى بودن اين سهم داشته باشيم.
اهداف كلان خزاميا در راستاى تحقق چشم انداز |خزاميا چارت اهداف|
حوزههاى استراتژى زامياد | اهداف كلان زامياد |
بازار و محصول | · رهبرى در بازار محصولات سبك و تمايز قيمت و كيفيت در خودروهاى سنگين و نيمه سنگين.
· داشتن سبد محصول هماهنگ با قدرت خريد مشتريان بر اساس نقشه راه محصولات. · ورود به بازارهاى صادراتى.
|
مالى | سودآورى پايدار براى سهام داران و ايجاد توازن بين اهداف كوتاه مدت و بلند مدت (از طريق: افزايش فروش ريالى (درآمد مالياتى)، افزايش بازده فروش، افزايش دفعات گردش موجودى، كاهش دارايىهاى راكد) |
مديريت و رهبرى | · داشتن فرهنگ و زيرساختهاى مديريت مالى و سرمايهگذارى
· داشتن فرهنگ مديريت حرفهاى و پاسخگو در سازمان · محور قرار گرفتن برنامه استراتژيك در تمامى فعاليتهاى سازمان |
توليد و پشتيبانى توليد | · يكپارچگى در فرايندهاى توليدى و بهرهگيرى از سيستمهاى مديريت كيفيت جامع به عنوان يك مزيت رقابتى شرت
· تحقق برنامه توليد براساس نقشه راه محصولات |
منابع انسانى | دستيابى به نيروى انسانى ماهر و بهرهور براساس تقويت فرهنگ تيمى و افزايش قابليتهاى رقابتى |
برخى از دستاوردهاى شركت زامياد |بلوك خزاميا| در يك سال اخير
با وجود فشارها و تحريمهاى وارده بر صنعت خودرو و سهام خودرو، شركت زامياد توانسته است دستاوردهاى قابل توجهى را در قالب رشد توليد و طرحهاى پروژهاى به دست آورد، از آن جمله مىتوان به موارد زير اشاره كرد:
- كسب سهم بيش از 50 درصدى توليد خودروهاى تجارى سبك كشور
- رسيدن به بالاترين تعداد توليد و فروش ساليانه طى 8 سال گذشته
- شكستن ركورد توليد روزانه در زامياد
- كسب تاييديههاى سازمان ملى استاندارد
- اجراى سيستم مديريت كارخانه در زامياد
- بهره بردارى از پروژه بارانداز شركت زامياد
- كسب عنوان پرپتانسيلترين شركت خودرويى در بازار بورس
- افزايش 54 درصدى تعداد فروش محصولات سبك نسبت به سال 97
- افزايش 43 درصدى توليد محصولات تجارى نسبت به سال 97
- ثبت رشد 157 درصدى درآمد ريالى نسبت به سال 97
- اهتمام ويژه داخلى سازى مجموعههاى دانش محور از جمله اجراى كيت گاز در سال98
- اجراى فاز يك پروژه بهسازى سالن رنگ (نوسازى كابين و كورههاى PVCوآستر)
- اجراى پروژه مكانيزاسيون حمل بدنه سالن رنگ و تهويه مطبوع سالن روتوش رنگ
اطلاعات بالا برخى از دستاوردهاى بلوك خزاميا در سال پيش به حساب مىآيد كه پايان سال كنونى اين اطلاعات به روز رسانى مىشود.
سرمايه و صاحبان سهام شركت
سرمايه شركت در بدو تاسيس مبلغ 15 ميليون ريال بوده كه طى چندين مرحله به مبلغ 5530 ميليارد ريال ( شامل تعداد 5530 ميليون سهم، به ارزش اسمى هر سهم 1000 ريال) افزايش يافته است.
در پايان سال 98 تعداد 46.785 نفر سهامدار شركت زامياد هستند كه شركت سايپا با در اختيار داشتن 2.134.583.000 سهم (39%) بزرگترين سهامدار شركت مىباشد.
سال | سرمايه در ابتداى سال | درصد افزايش سرمايه | سرمايه در پايان سال | محل افزايش سرمايه |
1394 | 2400 | 4/130% | 5530 | مازاد تجديد ارزيابى دارائيها |
1395 | 5530 | – | 5530 | |
1396 | 5530 | – | 5530 | |
1397 | 5530 | – | 5530 | |
1398 | 5530 | – | 5530 |
جايگاه شركت در صنعت
بازارهاى اصلى شركت در داخل كشور و مشتمل بر خدمات حمل و نقل، باربرى عمومى و خصوصى با مالكيت حقيقى و حقوقى مىباشد. مزيت رقابتى شركت عمدتا خوشنام بودن برند آن و ظرفيت حمل بار بالا در مقايسه با محصولات مشابه بوده است؛ سال نود و هشت در مجموع 72.130 دستگاه انواع خودروى تجارى، در كشور توليد شده است كه شركت زامياد موفق به كسب بيش از نيمى از سهم توليد خودروهاى تجارى سبك در كل كشور گرديد.
بيان سياستهاى تامين مالى و سياستهاى اعتبارى شركت
سياستهاى مالى هر شركتى طبيعتا باعث شفافيت سرمايه آن سهم مىشود كه خزاميا نيز از آن بينصيب نيست؛ موارد زير جزء سياستهاى مالى زامياد خودرو بشمار مىآيد.
- افزايش حد اعتبارى بانكها
- وصول چكهاى برگشتى مشتريان و بدهى نمايندگان از سنوات گذشته
- استفاده از حد اعتبارى تامين كنندگان كالا و خدمات
- انجام پيش فروش محصولات شركت باتوجه به وضعيت جارى بازار و انعقاد قرارداد با شركتهاى ليزينگى جهت فروش محصول
- برنامه ريزى جهت وارد نمودن قطعات خودروهاى سنگين
- تسويه و تبديل تسهيلات با نرخ گران به تسهيلات با نرخ ارزان
- وارد نمودن قطعات خودروهاى سنگين و ورود بيشتر قطعات و خدمات پس از فروش
و در آخر…
براى آنكه بتوانيد يك سهم مناسب و بدون ريسك خريدارى كنيد، هميشه به اطلاعات شركت و نحوه سودآورى و … توجه كنيد، البته هيچ سهمى فارق از ريسك نيست و در واقع ريسك پذيرى جزء ذات بازار بورس و سهام به حساب مىآيد اما خب به هر حال يادگيرى تحليل تکنیکال بورس و بنیادین و توجه به جزئيات سهم مىتواند شما را در امر خريد بيشتر يارى كنيد، در اين مطلب سعى شد درباره P/E خزاميا، اهداف خزاميا و … صحبت شود تا به يك تحليل جامع از اين سهم دست پيدا كنيم و افق پيش روى خزاميا را پيش بينى كنيم.
دیدگاهتان را بنویسید