گزارش بازار های داخلی و خارجی هفته دوم مهرماه ۱۳۹۸ + نمودار سهام مستعد رشد

اخبار خارجی
سقوط قیمت نفت :
شاخص نفت خام نیویورک هفته گذشته بیشترین افت از ماه جولای را به ثبت رسانده است کاهش شدید قیمتها در حالی بود که قبل آن نفت رکورد بزرگی در جهت افزایش قیمت ها شکسته بود . این نوسان بیش از همه تحت تاثیر حمله به تاسیسات نفتی عربستان و کاهش و افزایش مقدار تولید نفت این کشور بوده است و موضوعاتی چون افزایش نگرانی ها از رشد اقتصاد جهانی به دنبال کاهش امید به صلح تجاری بین چین و آمریکا و بیم و امید به رفع تحریمهای ایران از دیگر موضوعات اثر گذار بر بازار نفت بوده است .به نقل از رویترز، روز پنجشنبه، قیمتهای نفت در حالی تثبیت شد که با نگرانی از چشمانداز اقتصادی جهان و کاهش تقاضای نفت و رشد ذخایر آمریکا ۲ درصد دیگر هم سقوط کرده است.
دادههای اقتصادی ضعیف از سوی آمریکا و اروپا باعث شد که بازارهای سهام والاستریت به پایینترین سطح یک ماهه خود برسند. با تشدید نگرانیها در مورد کندتر شدن اقتصادهای جهان، چشمانداز تقاضای نفت ضعیفتر شد. طی اجلاس هفته انرژی روسیه ، عربستان و روسیه سعی می کنند به بازار اطمینان دهند که حمله به تاسیسات نفتی عربستان تاثیری در عرضه نفت به بازار نگذاشته است زیرا پس از حمله به تاسیسات نفتی عربستان موقتا تولید نفت اوپک بیشترین کاهش طی ۱۶ سال گذشته را تجربه کرد .در بیشتر روزهای سال ۲۰۱۹، میانگین قیمت نفت برنت حدود ۶۶ دلار در هر بشکه بوده که از قیمتی که معمولا در زمان کمبود نفت پیش بینی می شود بسیار کمتر است و هم اکنون قیمت نفت برنت حدود ۵۸ دلار است. با ادامه احتمالی کاهش نفت سال آینده با مخاطراتی مواجه شوند. نفت به تازگی بدترین سه ماهه خود را از نظر تقاضا نسبت به سال گذشته به پایان رسانده و این مسئله عربستان را تحت فشار قرار میدهد چون اقتصاد این کشور به شدت وابسته به دلارهای نفت است و همچنین قصد دارد سهام شرکت بزرگ آرامکو را در همین ماه در بورس عرضه کند .
تحلیل #نفت برنت: نفت تا ۵۷ دلار اصلاح کرد و به نظر می رسد پایان روند اصلاحی آن است. در صورت حمایت تا ۶۹ دلار و شکست این مقاومت تا ۷۵ دلار رشد خواهد کرد.
افزایش انس طلا :
گزارش دفتر مطالعات اقتصادی دپارتمان صنعت ، نوآوری و علوم استرالیا نشان میدهد ، مهم ترین دلیل افزایش قیمت طلا به ازای هر اونس از اواسط ماه مه ۲۰۱۹ به بعد، به دلیل تصمیم آمریکا بر ادامه جنگ تجاری و افزایش میزان تعرفه از ۱۰ به ۲۵ درصد روی ۲۰۰ میلیارد دلار کالای وارداتی از چین از دهم ماه مه بوده است . به نظر میرسد ترس از رکود جهانی اقتصاد ، نااطمینانی از شرایط ژئو پلیتیک منطقه خاورمیانه ناشی از تنش ایران و آمریکا ، مسائل مربوط به غزه و جنگ داخلی سوریه موتور محرک افزایش قیمت طلا در ادامه سال ۲۰۱۹ به شمار می آیند و به این ترتیب طبق پیش بینی انجام شده در مرکز فوق انتظار می رود قیمت طلا در بازه زمانی سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ به طور متوسط سالانه حدود ۴ درصد افزایش یابد .
جدول هفتگی انس طلا
قیمت پایانی | تاریخ شمسی | تاریخ میلادی |
۱۴۹۶ | ۰۶/۰۷/۱۳۹۸ | ۲۸/۰۹/۲۰۱۹ |
۱۴۷۳ | ۰۸/۰۷/۱۳۹۸ | ۳۰/۰۹/۲۰۱۹ |
۱۴۸۰ | ۰۹/۰۷/۱۳۹۸ | ۰۱/۱۰/۲۰۱۹ |
۱۵۰۰ | ۱۰/۰۷/۱۳۹۸ | ۰۲/۱۰/۲۰۱۹ |
۱۵۰۵ | ۱۱/۰۷/۱۳۹۸ | ۰۳/۱۰/۲۰۱۹ |
تحلیل #طلای_جهانی : طلا پس از حمایت و پایان پول بک به کانال برگشت و در صورت ادامه حمایت می تواند تا ۱۶۰۰ دلار رشد کند.

استخراج بیت کوین مجاز شد

ضمن اعلام قانونی شدن فعالیت استخراج بیت کوین ، بر اساس تصمیم هیئت وزیران فعالیت استخراج رمز ارزها مجاز شناخته شد.از این پس سرمایهگذاران در صورت دریافت مجوز از اداره صنعت معدن و تجارت میتوانند به ادارات برق شهرستانهای تابعه در هر استان مراجعه و با خرید برق دائم صنعتی به صورت مجاز از شبکههای برق استفاده کنند.
مدیرعامل برق استان تهران برق مصرفی برای تولید هر بیت کوین را ۷۲ هزار کیلووات ساعت دانست و گفت: تعرفه برق مصرفی مراکز تولید ارز دیجیتال با قیمت متوسط ریالی برق صادراتی با نرخ تسعیر سامانه نیما محاسبه و دریافت میشود.
وی فعالیت در زمان اوج بار را ممنوع اعلام و خاطرنشان کرد: ساعات و زمان اوج مصرف برق در طی سال تعیین، ابلاغ و مصرف برق توسط واحدهای عملیاتی از طریق کنتورهای هوشمند کنترل میشود.
تحلیل #بیت_کوین : بیت کوین کماکان بعد از سقوط هفته پیش ۴۰درصدی به علت هش ریت در حال رنج خوردن در محدوده ۸۱۰۰ تا ۸۳۰۰ دلار است و برای بازگشت به روند صعودی بایستی مقاومت ۸۸۰۰ دلار را بشکند.

تحلیل دلار :
#دلار: دلار طبق تحلیل هفته گذشته با حفظ محدوده ۱۱۰۰۰ تومان رنج خورد. کماکان با شیب صعودی نسبتا ضعیف در حال رشد است و در صورت شکست ۱۲۰۰۰ تومان میتواند تا ۱۳۰۰۰ تومان افزایش یابد.

اخبار داخلی :
رشد چهار درصدی شاخص بورس در هفته دوم مهر ماه
شاخص بورس در پایان روز چهارشنبه ۱۰ مهر ماه به عدد ۳۲۶ هزارو ۱۱۷ واحد رسید که در مقایسه با پایان هفته گذشته حدود چهار درصد افزایش داشت .
در پنج روز معاملات هفتهای که گذشت شاخص بورس ۱۱ هزار و ۷۰۸ واحد رشد داشت، شاخص کل در پایان روز چهارشنبه (سوم مهر ماه) با عدد ۳۱۴ هزار و ۴۰۹ واحد به معاملات پایان داد که این رقم در روز چهارشنبه (دهم مهر ماه) به عدد ۳۲۶ هزار و ۱۱۷ واحد رسید.
نمودار شاخص کل :
همانطور که مشاهده می شود شاخص کل بورس سقف کانال ۹ ماهه را شکسته و در حال پولبک است . با توجه به افزایش حجم نقدینگی جدید و برگشت سریع روند های نزولی طی هفته گذشته احتمال صعود بلند مدت است و همانطور که از منفی های بازار ماهده می شود اصلاح ها تا زمانی که ارزش معاملات بالا است کوتاه مدت خواهد بود مگر اینکه پولبک به پایین سقف کانال به صورت پر قدرت انجام شود .
شاخص کل (هم وزن) در پایان هفته گذشته ۹۱ هزار و ۵۵۰ واحد بود که در هفته جاری این عدد به ۹۶ هزار و ۴۲۱ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) از ۶۱ هزار و ۲۸۴ واحد به عدد ۶۴ هزار و ۵۴۴ واحد رسید.
ارزش بورس اوراق بهادار تهران در هفته ای که گذشت ۱۲ هزار و ۸۷ میلیارد ریال بود که در مقایسه با هفته گذشته ۲ درصد افزایش را تجربه کرد، همچنین ارزش فرابورس در مدت ذکر شده سه هزار و ۳۶۱ میلیارد ریال بود که نسبت به مدت مشابه هفته گذشته کمتر از یک درصد رشد داشت.
در هفته منتهی به ۱۰ مهر ماه بانک ها، بیمه و بازنشسته، مواد دارویی، رادیویی، انبوه سازی، رایانه، خودرو، حمل و نقل، کانی های غیرفلزی، صنایع غذایی به جز قند و شکر، کانی های فلزی و قند و شکر از جمله صنایعی بودند که بیشترین میزان بازدهی را به خود اختصاص دادند و طبق آمار ارائه شده در هفتهای که گذشت مواد دارویی و بانک ها، و بیمه و بازنشسته با بیشترین میزان بازدهی همراه بودند.
در هفتهای که گذشت، بانکها و موسسات اعتباری، خودرو و قطعات، فلزات اساسی، شیمیایی، سرمایه گذاری ها، انبوه سازی املاک و مستغلات، بیمه و بازنشستگی، حمل و نقل انبارداری و ارتباطات، دارویی، صنایع غذایی به جز قند و شکر نسبت به دیگر صنایع بیشترین حجم معاملات را داشتند.
همچنین بانک ها و موسسات اعتباری، خودرو و قطعات، شیمیایی، فلزات اساسی، دارویی، صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله، فرآورده های نفتی، صنایع غذایی به جز قند و شکر، انبوهسازی املاک و مستغلات، سیمان، آهنک و گچ، سرمایه گذاری ها، حمل و نقل انبارداری و ارتباطات، بیمه و بازنشستگی، مخابرات، استخراج کانه های فلزی بیشترین میزان از ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند.
نمودار سهم های ارزنده و پر حجم


نماد وبملت تاثیر گذار بر شاخص :
وبملت بعد از ۴ ماه بسته بودن ،در روز چهارشنبه با ۵۰% رشد قیمت بازگشایی شد و باعث ۲۷۳۶ واحد تاثیر مثبت روی شاخص شد .
حجم معاملات ۶۱۴M
حجم حقیقی : خرید ۶۷% – فروش ۳۳%
حجم حقوقی : خرید ۳۳% – فروش ۶۷%
ورود پول حقیقی :۱۳۵۰B
هم اکنون قیمت ۶۵۱ تومان است و P/E 3 و EPS برابر با ۲۴۲ تومان میباشد .
نماد گروه خودرویی همگام با رشد شاخص کل :
با توجه به اینکه شاخص کل همچنان بر مدار رشد قرار دارد ، کلیت گروه خودرویی همگام با این رشد در حرکت است . بر این اساس در ماه جاری نیز این صنعت بورسی می تواند روزهای خوبی را برای سهامداران خود رقم بزند و این در حالیست که هنوز افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها از سوی دو شرکت بزرگ ایران خودرو و سایپا اعمال نشده است در صورتی که این موضوع نیز اجرا شود گروه خودرو می تواند رشد بسیار خوبی را تجربه کند.از سوی دیگر عملکرد شرکتهای خودرو ساز در نیمه اول سال نشان میدهد که درآمد ایران خودرو و پارس خودرو کاهش یافته و درآمد زامیاد و سایپا رشد کرده است با این حال درآمد خودرو سازان به طور میانگین نسبت به پارسال ۱۱ درصد کاهش یافته است که با وجود افزایش قیمت شرکتهای خودرو ساز نتوانسته اند به میزان درآمدهایشان اضافه کنند که بخشی از دلایل این کاهش مقدار تولید ناشی از اعمال تحریم ها در تامین قطعات و افزایش قیمت ها و کاهش قدرت خریدار می باشد .
خودرو :هدف بعدی سقف کانال میان مدتی

درباره مهرناز سلطانی
نویسنده کتاب: ثروت نهفته در بورس ایران ،مدرس و مربی دوره های بورس و هوش مالی مقدماتی و پیشرفته ،بنیان گذار مجموعه همیار سرمایه ،تحلیگر و معامله گر بورس اوراق بهادار ،نویسنده روزنامه همشهری در حوزه بورس کارشناس رادیو اقتصاد سیما سخنران در سمینارها و همایش های مالی نگارنده بیش از 150 مقاله آموزشی در بازارهای مالی
نوشتههای بیشتر از مهرناز سلطانی
دیدگاهتان را بنویسید