0 تا 100 معاملات آتی سکه چیست؟ چگونه وارد بازار آتی سکه شویم؟

معاملات آتی سکه طلا چگونه انجام میشود؟
سود و زیان در قرارداد آتی سکه طلا
چگونه وارد بازار آتی سکه شویم؟
- اصطلاحات و مواردی که برای ورود به بازار آتی سکه باید دانست
- نحوهی ورود به بازار آتی سکه
اصطلاحات و مواردی که برای ورود به بازار آتی سکه باید دانست
نحوهی ورود به بازار آتی سکه
قرارداد آتی سکه چیست؟
افراد برای اینکه بتوانند از دارایی و سرمایههای مازاد خود به بهترین شکل استفاده کنند همواره در پی بازارهای سرمایهگذاری بوده و هستند و میخواهند در بازاری سرمایهگذاری کنند که بهترین سود را برای آنها به همراه داشته باشد. از طرف آن بازار دارای امنیت بوده و بهصورت قانونی نیز موارد آن انجام شود.
بازارهای سرمایهگذاری مختلفی همچون بازار سکه، بازار ارز، بازار بورس و بازار مسکن وجود دارد. قرارداد آتی سکه نیز یکی از بازارهای سرمایهگذاری بوده که علاوه بر امنیت معامله و قانونمندی آن، سود خوبی را برای سرمایهگذار به همراه دارد.
در بازار قرارداد آتی سکه بهجای اینکه افراد وارد بازار سکه طلا شوند و در آن به معامله بپردازند این قرارداد را که جایگزین سکه میباشد خریدوفروش میکنند و از اختلاف قیمتی که ایجاد میشود سود به دست میآورند. چند سالی که این بازار آتی سکه بیشتر شناخته شده و مردم رغبت بیشتری برای سرمایهگذاری در آن دارند.
در ادامه مقاله توضیح دقیقی در مورد قراردادهای آتی سکه و همچنین بندهایی که در این قرارداد میآید ارائه داده میشود.
قرارداد آتی سکه یک توافقنامهای است که بین خریدار و فروشنده منعقد میشود، مبنی بر خریدوفروش تعداد مشخصی سکه بهار آزادی با مشخصات معین و قیمتی مشخص که زمان تحویل سکهها به خریدار در قرارداد مشخصشده است. قرارداد آتی سکه بهصورت یک قرارداد استاندارد میباشد که مشخصات دارایی با دقت در آن ذکرشده است. لازم به ذکر است که در قرارداد آتی سکه نام خریدار و فروشنده ذکر نمیشود و قراردادها قابل خریدوفروش هستند. از ویژگیهای قرارداد آتی سکه میتوان به سازمانیافتگی کامل، قوانین مشخص، استاندارد بودن و هزینه معاملاتی پایینشان اشاره کرد.
قرارداد آتی سکه یک توافقنامهای است که بین خریدار و فروشنده منعقد میشود، مبنی بر خریدوفروش تعداد مشخصی سکه بهار آزادی با مشخصات معین و قیمتی مشخص که زمان تحویل سکهها به خریدار در قرارداد مشخصشده است. قرارداد آتی سکه بهصورت یک قرارداد استاندارد میباشد که مشخصات دارایی با دقت در آن ذکرشده است.
همچنین این قراردادها زیر نظر اتاق پایاپای بورس انجام میشود و طرف معامله هر یک از طرفین قرارداد اتاق پایاپای بورس میباشد به همین دلیل ریسک عدم انجام تعهد آن بسیار پایین است. میتوان پوشش ریسک را یکی از کاربردهای قراردادهای آتی نام برد. به این شکل که برای دارایی سکه طلا که قرارداد آتی آن وجود دارد میتوان با اتخاذ موقعیتهای معکوس در بازار آتی سکه پوشش ریسک انجام شود. بهطور مثال اگر فردی بخواهد در یک دوره هیچ سود و ضرری نداشته باشد و فقط ارزش دارایی او حفظ شود بهمحض خرید سکه اقدام به گرفتن موقعیت فروش در بازار آتی سکه نماید بدینصورت ریسک سرمایهگذاری روی سکه طلا را پوشش داده است.
قرارداد آتی سکه چه بندهایی دارد؟
قرارداد آتی سکه شامل بیش از بیست بند در قرارداد میباشد که به بیان هرکدام از آن میپردازیم. مشخص شدن دارایی پایه اولین بند قرارداد میباشد که همان سکه طلای تمام بهار آزادی طرح امام خمینی میباشد. بندهای بعدی شامل اندازه قرارداد آتی، استاندارد تحویل و ماه قرارداد آتی میباشد که به ترتیب ده سکه، بر اساس استاندارد بانک مرکزی و تمام ماههای سال است.
حد نوسان قیمت روزانه، دوره معاملاتی و تاریخ تحویل نیز از دیگر بندهای این قرارداد است که توضیحات هرکدام شامل حداکثر تا ۵ درصد با توجه به قیمت تسویه روز قبل در مورد حد نوسان قیمتی، دوره معاملاتی که در اطلاعیه آن دوره می آید و تاریخ تحویل نیز از اولین روز کاری بعد از آخرین روز معاملات تا پایان قرارداد میباشد، بیانشده است.
محل تحویل نیز جزء بندهای قرارداد میباشد که اتاق پایاپای بورس بوده و حداقل تغییر قیمت سفارش که در قرارداد ذکر میشود ۵۰۰۰۰ ریال به ازای هر قرارداد است. میزان وجه تضمین اولیه نیز جز مهمترین بندهای قرارداد میباشد که طبق فرمول مشخصی معین گشته و در قرارداد آتی سکه ذکر میشود. همچنین مقدار حداقل وجه تضمین که به میزان ۷۰ درصد وجه تضمین اولیه است در قرارداد مشخص میگردد.
از مشخصات دیگری که در بندهای قرارداد آتی سکه بیان میشود حداکثر حجم سفارش، واحد قیمت و کارمزد معاملات است که به ترتیب شامل حداکثر ۲۵ قرارداد، ریال برای هر سکه و ۳۰۰۰۰ ریال بابت معامله هر قرارداد میباشد. لازم به ذکر است که کارمزد تسویه و تحویل ۵۰۰۰۰ ریال بابت هر قرارداد میباشد که در بندهای قرارداد آمده است. ساعت معامله، نماد کالا و سقفهای مجاز موقعیتهای باز که ۲۵۰ موقعیت در هر نماد معاملاتی میباشد جزء بندهای قرارداد آتی سکه است. لازم به ذکر است میزان و نحوه جریمهها در صورت انجام تخلف و مهلت ارائه گواهی آمادگی تحویل جزء بندهای این قرارداد میباشد.
همانطور که بیان شد قرارداد آتی سکه یکی از راه های سرمایهگذاری میباشد و از نظم و قانونمندی خاصی بهره مند است. این بازار دارای قراردادهایی با بندهای دقیق میباشد که کاملاً قانونی بود و پشتیبانی سازمان بورس از آن، امنیت آن را تأمین میکند، همچنین باید در نظر داشت که قرارداد آتی سکه بهتر از بازار سکه طلا بوده زیرا میتوان بهراحتی در نوسانات بازار سود بیشتری از آن کسب نمود. قرارداد آتی سکه شامل بیش از بیست بند است، تمامی خصوصیات این معاملات در آن ذکرشده و امکان وقوع بیقانونی در آن وجود ندارد.
برخی از سوالات متداول :
درباره مهرناز سلطانی
نویسنده کتاب: ثروت نهفته در بورس ایران ،مدرس و مربی دوره های بورس و هوش مالی مقدماتی و پیشرفته ،بنیان گذار مجموعه همیار سرمایه ،تحلیگر و معامله گر بورس اوراق بهادار ،نویسنده روزنامه همشهری در حوزه بورس کارشناس رادیو اقتصاد سیما سخنران در سمینارها و همایش های مالی نگارنده بیش از 150 مقاله آموزشی در بازارهای مالی
نوشتههای بیشتر از مهرناز سلطانی
دیدگاهتان را بنویسید