چگونه وارد بازار آتی سکه شویم؟
2018-08-01
ارسال شده توسط مدیریت
214 بازدید
چگونه وارد بازار آتی سکه شویم؟ | یکی از پرحجمترین بازارهای سرمایهگذاری، بازار قراردادهای آتی میباشد و بازار آتی سکه نیز طرفداران زیادی در بازار قرارداد آتی دارد. یک قرارداد آتی توافقنامهای است که در آن یک دارایی با ویژگی مشخص و در زمان معین خریدوفروش شود، اما قیمت آن در زمان توافق مشخص شده باشد، درنتیجه قرارداد آتی سکه توافقنامهای است که در آن فروشنده موظف میشود در زمان معین تعداد مشخصی سکه را به خریدار تحویل دهد و خریدار نیز متعهد میشود که در زمان دریافت سکه مبلغی را که در روز قرارداد توافق شده پرداخت کند.
بازار آتی سکه به دلیل ویژگیهای منحصربهفردی که نسبت به بازار بورس دارد فعالان در حوزهی سرمایهگذاری را به سمت خود سوق میدهد، اما تمام این شرایط و پویایی این بازار دلیل بر این نمیشود که بدون داشتن اطلاعات کافی وارد این بازار شد. برای ورود به این بازار باید با اصطلاحات و موارد موجود در آن آشنا بود و از شیوهی معاملات و قوانین حاکم بر بازار اطلاع داشت. در این مقاله با نحوهی ورود به بازار آتی سکه و اصطلاحات رایج در آن آشنا خواهید شد.
سرفصلهایی که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته، در زیر ذکر شده است:
- اصطلاحات و مواردی که برای ورود به بازار آتی سکه باید دانست
- نحوهی ورود به بازار آتی سکه
اصطلاحات و مواردی که برای ورود به بازار آتی سکه باید دانست
اولین موضوعی که باید در مورد آن اطلاعات داشته باشید دارایی پایه و اندازهی قرارداد آتی است. دارایی پایه عبارت است از کالایی که در قالب قرارداد آتی معامله میشود، که در قرارداد آتی سکه دارایی پایه سکهی طلا است. سکههای متفاوتی ازلحاظ کمی و کیفی در بازار موجود است به همین دلیل شرایط قابلقبول سکه توسط بورس تعیین میشود. در حال حاضر سکهی تمام بهار آزادی طرح امام خمینی(ره) که بر اساس استاندارد بانک مرکزی با وزن ۸٫۱۳۳ و عیار ۹۰۰ بوده، مورد تأیید بورس کالای ایران است.
اندازهی قرارداد آتی یکی از مفادی است که در قرارداد آتی ذکر میشود. سازمان بورس اندازهی قراردادهای آتی سکه را تعیین می کند و هر سرمایهگذار میتواند مضرب صحیحی از آن را مورد معامله قرار دهد. اندازهی قرارداد آتی سکه ۱۰ عدد سکه بهار آزادی میباشد. درواقع هر سرمایهگذار به ازای هر قرارداد، ۱۰ سکهی طلا را خریداری کرده یا به فروش میرساند. بهطور مثال اگر فردی میخواهد ۴۰ سکه را خریداری کند باید ۴ قرارداد آتی سکه را بخرد.
موضوع مهم دیگری که باید برای ورود به سکه آتی دانست، مفهوم وجه تضمین است. وجه تضمین ضروریترین مبلغی است که خریدار و فروشنده به منظور اطمینان از بدهی احتمالی واریز مینمایند و بهنوعی ضمانت معامله محسوب میشود. این مبلغ در حسابی که در اختیار بورس است نگهداری میشود و مقدار حداقل آن را نیز بورس تعیین میکند. درواقع وجه تضمین در سود و ضرر شما در سکه آتی تأثیرگذار نیست، اما برای اینکه بیشتر سود کنید طبیعتاً باید قراردادهای بیشتری داشته باشید و این امر مستلزم آن است که وجه تضمین بیشتری پرداخت کنید. بدینصورت به ازای قراردادهای بیشتر شما وجه تضمین بیشتری را پرداخت میکنید و به ازای افزایش قیمت و بهشرط اینکه شما خریدار بوده باشید، بیشتر سود میکنید.
مفهوم بعدی که باید به آن پرداخت، حداکثر حجم سفارش و سررسید در بازار قراردادهای آتی میباشد. حداکثر حجم سفارش به معنی تعداد مشخصی قرارداد در بازار آتی بوده و بهنوعی محدودیت برای سفارش گذاری است. این پارامتر به عواملی همچون نوسانات بازار و عمق بازار بستگی دارد و در تمام بازارهای مالی وجود دارد. دلیل وجود حداکثر حجم سفارش این است که امکان معامله را برای همه فراهم کند و کسی که سرمایهی زیاد دارد نتواند تمام بازار را در اختیار گیرد.
آخرین روز معاملات که در قرارداد آتی مشخص شده است را سررسید در بازار آتی گویند که این تاریخ توسط بورس تعیین میشود. سرمایهگذار میبایست سه روز قبل از آخرین روز معاملاتی آمادگی خود را برای تسویه نهایی به کارگزار اعلام کرده و میتواند تسویه کند یا موقعیتهای خود را ببندد. در تسویهی نهایی فروشندهی سکه باید سکهها را تحویل داده و خریدار نیز باید مبلغ سکهها را بر اساس قیمت ذکر شده در قرارداد واریز نماید.
نحوهی ورود به بازار آتی سکه
برای ورود به بازار سکه آتی ابتدا باید با مراجعه به کارگزاری و ارائه مدارک، درخواست خود را برای دریافت کد معاملاتی اعلام نمایید و سپس بعد از بررسی مدارک هویتی و فرمهای موردتقاضا کد معاملاتی از طریق سازمان بورس به کارگزاری ارائه شده و متعاقباً کارگزاری کد معاملاتی را به شما اعلام میکند و شما اجازهی ورود به این بازار را پیدا میکنید. بعد از دریافت کد معاملاتی با توجه به مقدار سرمایهگذاری که میخواهید در بازار آتی سکه انجام دهید باید وجه تضمین اولیه را به حساب در اختیار بورس واریز کنید. پسازآن میتوانید درخواست خرید یا فروش را به کارگزاری اعلام کنید.
روش معاملات آتی سکه به این صورت است که هم از خرید و هم از فروش میتوان سود کرد، یعنی پس از اتخاذ موقعیت خرید یا فروش میتوان بهصورت روزانه و تا زمان سررسید قرارداد، بهدفعات کالا را خریدوفروش کرد و از سود بهدستآمده بهرهمند شد. لازم به ذکر است که سود یا زیان در هرروز بر اساس قیمت نهایی محاسبه میشود، اگر قیمت کاهش یابد از حساب خریدار کسر و بهحساب فروشنده واریز میشود و اگر قیمت افزایش یابد از حساب فروشنده کسر و بهحساب خریدار واریز میگردد.
نحوهی ورود به بازار آتی سکه ساده است اما برای آنکه در این بازار متضرر نشوید و به سود دست پیدا کنید باید بازار طلا را به خوبی بشناسید و قدرت تحلیل نوسانات آن را داشته باشید.
بهطورکلی برای ورود به بازار آتی سکه باید شرایط اقتصادی، سیاسی و وضعیت بازار را به خوبی در نظر بگیرید و علاوه بر آن اطلاعات کافی درزمینهی قراردادهای آتی داشته باشید. همچنین قدرت تحلیل و پیشبینی از بازارهای اقتصادی میتواند کمک شایانی به شما دهد. نحوهی ورود به سکه آتی ساده بوده و بعد از دریافت کد معاملاتی بهراحتی میتوانید در این بازار معامله کنید، اما برای به دست آوردن سود باید با بازار طلا به خوبی آشنا باشید و نوسانات آن را به خوبی تحلیل کنید تا در بازار آتی سکه دچار ضرر نشوید. مشاورانی هم وجود دارند که در زمینه مشاوره آتی سکه فعالیت می کنند. از کمک آنان هم می توانید استفاده کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
بررسی تغییرات نرخ سود بانکی و اثرات آن بر بازار سرمایه
عوامل مختلفی بر بازار سرمایه اثر گذار هستند که تاثیرات هریک بر این بازار نتیجه...
مفهوم اصلاح بازار بورس چیست؟
زمانی که در روزهای متوالی داد و ستد سهام اغلب شرکت ها با افزایش قیمت...
آشنایی با سایت تدان و کاربرد آن
آشنایی با سایت تدان و کاربرد آن سامانه «تدان» ، مخفف عبارت «تحلیل دادههای ناشران»...
معاملات الگوریتمی چیست؟(Algorithmic trading)
در تعریف معاملات الگوریتمی در بورس می توان گفت معاملات الگوریتمی معاملاتی هستند که توسط...
چه شرکتهایی در بورس مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت می شوند؟
ماده ۱۴۱ قانون تجارت چیست؟ یکی از مهم ترین قوانینی که در بازار بورس وجود...
مفهوم پذیره نویسی سهام و تفاوت آن با عرضه اولیه
در بازار سرمایه احتمالاً با واژه پذیره نویسی در بازار سرمایه برخورد داشتهاید. در واقع...
دیدگاهتان را بنویسید