پنج جنبه هوش مالی کدام است؟
2018-07-20
ارسال شده توسط مدیریت
521 بازدید

به بخشی از هوش انسان که برای حل مشکلات مالی از آن استفاده میشود هوش مالی گویند. ما با استفاده از هوش مالی میتوانیم از یک راه مشخص و با انجام کارهای خاص، درآمد مالی خود را افزایش دهیم. کسب پول بیشتر، حفاظت از پول، بودجهبندی و برنامهریزی برای پول، تقویت پول و ارتقا اطلاعات مالی پنج جنبه اصلی هوش مالی بهحساب میآیند، که منجر به افزایش هوش مالی شده، و درنتیجه آن، توان مالی حاصل میشود.
پنج جنبه از هوش مالی، سرفصلهای مورد بحث در این مقاله میباشند که عبارتاند از:
- کسب درآمد بیشتر
- محافظت از پول
- بودجه بندی و برنامه ریزی برای پول
- استفاده از پول به عنوان اهرم مالی
- بهبود اطلاعات مالی
– کسب درآمد بیشتر
هر فرد با توجه به هوشیاری مالی که دارد از تواناییهای خود بهره میبرد تا بتواند مسیر صحیح کسب درآمد بیشتر را بیابد. فردی که پول بیشتری به دست میآورد از هوش مالی بالاتری برخوردار است. بنابراین امکان دارد شخصی از هوش آکادمیک بالایی برخوردار باشد اما در کسب درآمد بیشتر، ناتوان باشد. بهعنوانمثال شخصی که در ماه ۱ میلیون تومان درآمد دارد در مقایسه با شخصی که ۲ میلیون تومان درآمد در ماه به دست میآورد هوش مالی ضعیفتری دارد. یا اگر دو شخص حقوق ماهیانه یکسانی معادل ۱ میلیون تومان داشته باشند، کسی که توانسته باشد پول بیشتری را برای خود پسانداز نماید، از هوش مالی بالاتری برخوردار است. آنچه ملاک ثروت یک شخص است میزان کسب درآمد اوست نه خود پول. هرکدام از ما به یک روشی کسب درآمد میکنیم، فقط کافی است راه مناسب برای به دست آوردن درآمد بیشتر را پیدا کنیم.
– محافظت از پول
شاید پول به دست آوردن ساده باشد اما حفاظت از آن قطعاً مشکل خواهد بود. بسیاری از افراد بخش اعظمی از درآمد خود را در جهت پرداخت مالیات از دست میدهند. شخصی که ۲۰ درصد مالیات میدهد در مقابل شخصی که ۴۰ درصد مالیات میدهد از هوش مالی بالاتری برخوردار است زیرا توانسته از پول خود بیشتر محافظت کند.
آنچه ملاک ثروت یک شخص است میزان کسب درآمد اوست نه میزان پول او. فردی که پول بیشتری به دست میآورد از هوش مالی بالاتری برخوردار است.
– بودجه بندی و برنامه ریزی برای پول
قبلاً گفتیم هوش مالی فرد با مقدار هزینه مصرفشده توسط فرد و مقدار پولی که پسانداز میکند، سنجیده میشود. سرمایهگذاری وابسته به درآمد مالی بالا نمیباشد، فقط کافی است شخص از هوش مالی خود به بهترین نحو استفاده نماید. زمانی که پول به دست آوردهاید باید برای استفاده صحیح از آن برنامهریزی داشته باشید. هوش مالی شخصی که در طول سال ۲۰ میلیون تومان به دست میآورد و ۵ میلیون آن را پسانداز میکند نسبت به شخصی که همین مقدار درآمد را در طول سال به دست آورده اما نتوانسته هیچ مقداری از آن را پسانداز کند، بالاتر است. بنابراین هر چه بودجهبندی و برنامهریزی شما برای پول بیشتر باشد هوش مالی شما بیشتر شده و درنتیجه آن درآمد شما افزایش مییابد. اولویتبندی در هزینهها موجب بهبود وضعیت مالی شما خواهد شد.
– استفاده از پول به عنوان اهرم مالی
در بخش قبل ذکر شد که اگر برای مصرف پول خود برنامهریزی کنیم پول بیشتری میتوانیم پسانداز نماییم. در این بخش میخواهیم در مورداستفاده از این پسانداز بهعنوان یک اهرم مالی صحبت کنیم. یعنی از روشهایی استفاده کنیم تا پولی که پسانداز کردهایم به یک منبع مالی برای ما تبدیل شود. یکی از روشهای تقویت پول، سرمایهگذاری در بانک میباشد. برخی از افراد ممکن است پول خود را در صندوقهای سرمایهگذاری قرار دهند. این روشها اگرچه ممکن است برای شما درآمدی ایجاد نماید و بهعنوان یک اهرم مالی بکار رود ولی هوش مالی را افزایش نخواهد داد زیرا که هوشیاری مالی فرد درگیر سرمایهگذاری نشده است.
– بهبود اطلاعات مالی
همانطوری که همه میدانیم، یک کودک در طول رشد خود ابتدا راه میرود و سپس دویدن را میآموزد. یک شخص نیز برای اینکه بتواند سودهای زیادی از پول خود به دست آورد باید اصول مبانی مالی را یاد بگیرد و بر اطلاعات مالی خود بیفزاید. اگر اطلاعات مالی خود را افزایش دهید، هوشیاری مالی در شما افزایش مییابد. اگر بهطور مداوم به اطلاعات مالی خود بی افزایید، باگذشت زمان مفاهیم مالی پیچیدهتری را میتوانید درک نمایید.
بهطور خلاصه میتوان گفت مهارتی که به کمک آن بتوانید درآمد مالی خود را مدیریت کنید، هوش مالی نامیده میشود. به دست آوردن پول و چگونه خرج کردن آن نیازمند هوش مالی میباشد. در جهت کسب درآمد علاوه بر اینکه باید بدانیم از چه مسیری میتوانیم به درآمد برسیم، باید چطور استفاده کردن از این درآمد را نیز بیاموزیم، که این مسئله نیازمند محافظت و برنامهریزی پول میباشد تا بتوانیم بهعنوان یک اهرم مالی از آن بهره ببریم. تمامی این مباحث ذکرشده نیازمند داشتن بخشی از مفاهیم پایه مالی و بهبود این اطلاعات نیز خواهد بود.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
طبقه بندی پول در ذهن
مردم پول را طبقه بندی می کنند و بسته به این که از کجا آمده و در کجا خرج می شود برخورد متفاوتی با آن می کنند .
این رفتار برای اولین بار توسط پرفسور تالر استاد اقتصاد رفتاری دانشگاه شیکاگو مطرح گردید . گرایش مردم به تفکیک پول ها بر حسب ملاک هایی ذهنی مثل اینکه از کجا تحصیل شده و یا بناست در کجا خرج شود را حسابداری ذهنی می نامند .
آزادی مالی ; 4 قانون رسیدن به آزادی مالی + مثال
آزادی مالی و راه رسیدن به آن چیست؟ دستیابی به آزادی مالی برای بیشتر افراد...
«کریس گاردنر» منشانه رفتار کنید!
شاید دیدن این سکانس تو یه فیلم قرن بیست، شما رو ببره به گذشته های...
چگونه در زندگی موفق و ثروتمند باشیم (دستیابی به موفقیت درونی) + قسمت سوم
چگونه در زندگی موفق و ثروتمند باشیم (دستیابی به موفقیت درونی) + قسمت سوم از...
چگونه در زندگی موفق و ثروتمند باشیم (دستیابی به موفقیت های خارجی) +قسمت دوم
چگونه در زندگی موفق و ثروتمند باشیم دستیابی به موفقیت های خارجی قسمت دوم ۱-...
چگونه میتوان با ۳ گام موفق زندگی بهتر و شاد داشته باشیم : قسمت دوم
چگونه میتوان با ۳ گام موفق زندگی بهتر و شاد داشته باشیم در پست قلبی...
دیدگاهتان را بنویسید