هوش مالی و اهرم کردن پول
2018-08-11
ارسال شده توسط مهرناز سلطانی
بهینهسازی و استفاده مطلوب از شرایط برای انجام امورات زندگی، ازجمله مواردی است که ذهن افراد را درگیر خود میکند. یکی از مهمترین امور افراد جامعه، کسب درآمد و پیشرفت مالی میباشد. طبیعی است که هر سرمایه گذاری دوست دارد بهترین بازده را از سرمایهگذاری خود داشته باشد و به بیشترین سود ممکن برسد. برای انجام سرمایهگذاری با حداقل سرمایه و بیشترین سود، نیازمند ابزاری مناسب هستیم که ما را در این زمینه یاری نماید.
مبحث اهرم کردن پول یکی از مواردی است که میتواند کمک شایانی در این زمینه انجام دهد، البته هوش مالی و اهرم کردن پول در کنار هم میتوانند تأثیر بیشتری را در بهتر انجام دادن سرمایهگذاری داشته باشند.
سرفصلهای عنوانشده در این مقاله، شمارا با مفهوم اهرم سازی پول آشنا خواهد کرد:
- اهرم مالی چیست؟
- نکات مهم در مورد اهرم سازی پول
- ارتباط هوش مالی و اهرم کردن پول
اهرم مالی چیست؟
به روشی که برای زیاد کردن سود و زیان مالی استفاده میشود، اهرم مالی گویند. از طریق اختیار در معاملات، قراردادهای آتی، ودیعهها و دیگر ابزارهای مالی میتوانید، اهرم مالی ایجاد نمایید. بیشترین استفاده از راهکارهای اهرم مالی، در معاملات املاک و مستغلات از طریق استفاده از وام و یا خرید خانه میباشد.
روشهای معمولی که برای اهرم کردن پول مورداستفاده قرار میگیرد عبارتاند از:
- قرض گرفتن پول
- خریدن دارایی ثابت
- استفاده از ابزار مشتقه همچون قراردادهای آتی و ودیعهها
کسی که برای تأمین مالی خود از بدهیها استفاده میکند در اندیشه اهرم سازی پول میباشد. بهطور مثال، شخصی ۱۰ میلیون تومان پول دارد و میخواهد که آن را وارد کسبوکار کند. اگرچه این مقدار برای شروع کار کافی است اما برای سرمایهگذاری پرسودتر باید هزینه بیشتری در اختیار داشته باشد، لذا ۱۰ میلیون تومان دیگر از بانک وام میگیرد، پس در حال حاضر ۲۰ میلیون تومان برای سرمایهگذاری کسبوکار خود در اختیار دارد که فرصتهای بیشتری را برای او فراهم خواهد کرد. درواقع این شخص از اهرم کردن پول برای ایجاد فرصتهای بیشتر در سرمایهگذاری بهره برده است.
زمانی که شخص از اهرم مالی برای سرمایهگذاری خود استفاده میکند، نکتهای که باید موردتوجه او قرار گیرد، زیان در سرمایهگذاری است. اگر سرمایهگذاری درست پیشبینی نشود زیان احتمالی که شامل حال او میشود بزرگتر خواهد بود. بهطور کل اهرم مالی ریسک بیشتری را به دنبال خواهد داشت.
نکات مهم در مورد اهرم سازی پول
برای داراییهایی از اهرم مالی استفاده نمایید که کنترل نسبی بر درآمدها و هزینههای آن رادارید. از روشهایی چون روشهای کنترلی هوش مالی، افزایش درآمد، حفاظت از پول و برنامهریزی پول برای اهرم سازی استفاده نمایید. از مشورت گرفتن با مشاوران مالی که خود سرمایهگذار نمیباشند بپرهیزید. به یاد داشته باشید که آموزش مالی موجب افزایش هوش مالی شما خواهد شد.
اهرم مالی از دو جنبه بر سود اثر میگذارد. زمانی که بازده سرمایهگذاری حاصل از وام، از هزینه بهره بیشتر شود، سود را افزایش میدهد، اما از جنبه دیگر که خطرساز هم است، زمانی است که بازده سرمایهگذاری از هزینه بهره کمتر باشد. بنابراین استفاده از اهرم خطرناک است و سرمایهگذار باید قادر باشد سرمایهگذاری را کنترل نماید تا متضرر نشود. خرید سهام ازجمله سرمایهگذاریهای است که قابلکنترل توسط سرمایهگذار نمیباشد.
بهرهگیری از هوش مالی در کنترل سرمایهگذاری بسیار مؤثر میباشد. بنابراین نکاتی در اهرم سازی پول باید موردتوجه قرار گیرد:
۱٫ برای داراییهایی از اهرم مالی استفاده نمایید که کنترل نسبی بر درآمدها و هزینههای آن دارید.
۲٫ هوش مالی خود را افزایش دهید تا بتوانید بدون افزایش ریسک به سود بیشتری دستیابید، افزایش سود لزوماً به معنای افزایش ریسک نمیباشد.
۳٫ بهجای استفاده از پول دیگران برای اهرم کردن پول، از روشهای دیگری چون روشهای کنترلی هوش مالی، افزایش درآمد، حفاظت و برنامهریزی پول برای اهرم سازی استفاده نمایید.
۴٫ از مشورت گرفتن با مشاوران مالی که خود سرمایهگذار نمیباشند بپرهیزید، این افراد اغلب از هوش مالی پایینی برخوردارند.
۵٫ به یادگیری مباحث مالی بپردازید. به یاد داشته باشید که آموزش مالی موجب افزایش هوش مالی شما خواهد شد.
ارتباط هوش مالی و اهرم کردن پول
پسانداز پول در بانک ازجمله روشهای اهرم سازی درگذشته بوده که به دلیل نوسانات حاکم بر اقتصاد امروز جامعه، منسوخشده است. اهرم کردن پول یک روش هوش مالی است که به ارزیابی بازده سرمایهگذاری میپردازد. استفاده از اهرمهای مالی، این امکان را برای سرمایهگذار فراهم میسازد که از سرمایهگذاری در دارایی خود، به بازده بیشتری دست یابد.
اغلب مردم گمان میکنند که سرمایهگذاریهایی که سود بیشتری دارند، ریسک بیشتری را نیز به دنبال خواهند داشت، اما شخصی که از هوش مالی خود به بهترین نحو استفاده نماید میتواند سرمایهگذاریهای پرسود با کمترین ریسک داشته باشد. اگر سرمایهگذار بتواند درآمدها و هزینههای سرمایهگذاری خود را تحت کنترل قرار دهد، با ریسک کمتری مواجه خواهد شد و این نشان از هوش مالی بالای او خواهد بود. شخصی که در سرمایهگذاری خود ۲۰ درصد سود به دست آورده است، در مقابل کسی که فقط توانسته ۱۰ درصد سود از سرمایهگذاری خود به دست آورد، از هوش مالی بالاتری برخوردار است.
با توجه به نوسانات اقتصادی بازار و افزایش تورم، باید به دنبال راهی باشیم که بتوانیم ارزش پول خود را بیشتر از نرخ تورم افزایش دهیم. یکی از راهکارها استفاده از اهرم مالی برای سرمایهگذاری میباشد. اهرم سازی مالی، یعنی از کمترین دارایی خود بیشترین و بهترین استفاده ممکن را داشته باشید. سرمایهگذاران با هوش مالی بالا در سرمایهگذاریهایی از اهرم استفاده میکنند که بر آن سرمایهگذاری کنترل داشته باشند تا ریسک در سرمایهگذاری کاهش یابد. بنابراین اگر میخواهید ثروتمند شده و به استقلال مالی برسید، باید از روشهای هوشمندانه بهره برده و یک اهرم مالی مناسب پیدا کنید.
درباره مهرناز سلطانی
نویسنده کتاب: ثروت نهفته در بورس ایران ،مدرس و مربی دوره های بورس و هوش مالی مقدماتی و پیشرفته ،بنیان گذار مجموعه همیار سرمایه ،تحلیگر و معامله گر بورس اوراق بهادار ،نویسنده روزنامه همشهری در حوزه بورس کارشناس رادیو اقتصاد سیما سخنران در سمینارها و همایش های مالی نگارنده بیش از 150 مقاله آموزشی در بازارهای مالی
نوشتههای بیشتر از مهرناز سلطانی
دیدگاهتان را بنویسید