الگوهای هارمونیک و روش معامله با آن را بشناسید

الگو هارمونیک : انواع مختلفی از الگوها وجود دارد، و واقعاً لازم نیست تحلیلگران تکنیکال بر همه آنها مسلط باشند. در عوض، مهم است که بفهمیم آنها چگونه شکل می گیرند و چه پیامی را منتقل می کنند. الگوهای قیمت نشان می دهد که قیمت یک دارایی چگونه به خطوط یا مناطق در بازار، از جمله خطوط روند، واکنش نشان می دهد. الگوهای معاملاتی می توانند انتقال بین شرایط مختلف بازار، مانند روندهای صعودی و نزولی، یا ادامه شرایط حاکم را نشان دهند. هنگامی که درک شود، معامله گران می توانند از الگوهای معاملاتی برای پیش بینی رفتار قیمت در آینده و استفاده از فرصت های معاملاتی سودآور در بازار استفاده کنند.
یکی از پرکاربردترین الگوها در بازار سهام الگو های هارمونیک هستند، اجزای تشکیل دهنده الگو های هارمونیک XABCDE می باشند. الگو های هارمونیک براساس ترکیب فیبوناچی ریتریسمنت و اکسپنشن مشخص میشوند.
جامع ترین آموزش رایگان بورس در وب سایت همیارسرمایه (لطفا به صفحه اشاره شده مراجعه کنید)
الگوهای هارمونیک در تحلیل تکتیکال چیست؟
الگوهای هارمونیک اولین بار توسط اچ ام گارتلی در سال 1932 در کتابی تحت عنوان “سود در بازار سهام” نوشته شد. گارتلی الگویی را ایجاد و به نام خود نامگذاری کرد که سال 1935 در کتابی به نام سود در بازار سهام آن را بیان کرد. او در مورد یک الگوی 5 نقطه ای (معروف به Gartley) نوشته است.
تعداد کمی از نویسندگان دیگر وجود دارند که روی این نظریه الگو کار کرده باشند، اما بهترین کار تا جایی که می دانبم توسط اسکات کارنی در کتاب “معاملات هارمونیک” او انجام شده است. همچنین اسکات کارنی الگوهایی مانند “خفاش” ،”خرچنگ”، “5-0” و “کوسه” را نیز ابداع کرد و به قوانین معاملات خود ، اعتبار ، عمق واقعی دانش و مدیریت ریسک/پول را اضافه کرد.
الگوهای هارمونیک الگوهای نموداری هستند که بخشی از یک استراتژی معاملاتی را تشکیل می دهند و طبق اصول الگوها و تکنیک های معاملاتی هارمونیک، این الگوها می توانند به معامله گران کمک کنند تا با پیش بینی حرکات بازار آتی، روند قیمت گذاری را تشخیص دهند.
الگوهای هارمونیک متعددی برای تحلیل وجود دارد، که هر کدام می توانند برای تشخیص نوع متفاوتی از روند مورد استفاده قرار بگیرند. با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که قبل از پیروی از هر الگوی، باید به توانایی خود در انجام تحلیل تکنیکال خود اطمینان داشته باشید، به طوری که همیشه بتوانید سریع ترین و بهترین تصمیمات معاملاتی خود را بگیرید.
الگوهای هارمونیک
الگوهای هارمونیک از کارآمدترین و موثرترین الگوهای معاملاتی در تحلیل تکنیکال هستند. در مقایسه با الگوهای دیگر، آنها پیشرفتهتر هستند و یادگیری اصول الگوها و تکنیک های معاملاتی هارمونیک میتوانند به تحلیلگران تکنیکال کمک کنند تا اطلاعات بیشتری از قیمت را در بازارها رمزگشایی کنند.
آنها تجزیه و تحلیل قیمت خام را با ابزار ریاضی ترکیب می کنند تا ساختارهای هندسی ایجاد کنند که فرصت های معاملاتی واجد شرایط بیشتری را در بازارها فراهم می کند. الگوهای هارمونیک اساساً به معاملهگران اجازه میدهد تا نظم را در قیمتهای بینظم مشاهده کنند و درک کنند که چگونه نوسانات و اصلاحات قیمت با دنبالههای فیبوناچی مرتبط است.
الگوهای هارمونیک سیگنالهای معاملاتی قدرتمند و با احتمال بالا را با ورودیها، حدضررها و اهداف واضح تولید میکنند که احتمالاً نسبتهای ریسک/پاداش جذابی را ارائه میدهند. این الگوها منطقه بازگشت بالقوه را برای معامله گران فراهم می کند
تئوری اولیه پشت الگوهای هارمونیک مبتنی بر حرکات قیمت/زمان است که به روابط نسبت فیبوناچی و تقارن آن در بازارها پایبند است.
تجزیه و تحلیل نسبت فیبوناچی در هر بازار و در هر نمودار زمانی به خوبی کار می کند. ایده اصلی استفاده از این نسبتها، شناسایی نقاط عطف کلیدی، اصلاحات به همراه یک سری از نوسانات بالا و پایین است.
پیش بینی ها و اصلاحات مشتق شده با استفاده از این نقاط نوسان (بالا و پایین) سطوح قیمتی کلیدی را برای اهداف یا توقف ها نشان می دهد.
الگوهای هارمونیک با استفاده از دنبالههای فیبوناچی، ساختارهای الگوی هندسی (نوسانها و پاها) را میسازند. این ساختارهای هارمونیک که بهعنوان الگوهای مشخص (هارمونیک) شناسایی میشوند، فرصتهای منحصربهفردی را برای معاملهگران فراهم میکنند، مانند حرکتهای بالقوه قیمت و نقاط چرخش کلیدی یا برگشت روند. این عامل یک مزیت برای معاملهگران میافزاید، زیرا الگوهای هارمونیک سعی میکنند اطلاعات بسیار قابل اعتمادی را در مورد اطلاعات ورودی قیمت، حدضضرها و اطلاعات هدف قیمت ارائه کنند. این ممکن است یک تمایز کلیدی با سایر اندیکاتورها/نوسانگرها و نحوه کار آنها باشد.
چگونه الگوهای هارمونیک بکشیم؟
ترسیم الگوهای هارمونیک چیزی بیش از اتصال ساده نقاط در نقاط خاصی از نمودار است. آنها اصلاحات فیبوناچی را در نظر می گیرند که سطوح حمایت و مقاومت بالقوه هستند. این اعداد چگونه تعیین می شوند؟ آنها از دنباله FIbonacci گرفته شده اند و هر سطح فیبوناچی با میزان عقب نشینی یک سهم از اوج های قبلی خود مرتبط است. سطوح استاندارد مورد استفاده شامل 23.6%، 38.2%، 61.8% و 78.6% می باشد.
اصول الگوها و تکنیک های معاملاتی هارمونیک به طور کلی به این صورت است که دارای پنج نقطه روی نمودار هستند که می توانند برای ایجاد تصویر به هم متصل شوند. بنابراین ترسیم الگوی هارمونیک در واقع به منظور درک سطوح اصلاح فیبوناچی است. نوع الگویی که در نهایت ترسیم می کنید احتمالاً به این بستگی دارد که آیا حرکت قیمت در آینده صعودی یا نزولی هست.
این الگوها چه شکلی هستند؟
تجزیه و تحلیل نمودار پیشرفته، مانند الگوهای هارمونیک، عمدتاً توسط معاملهگران با تجربهتر استفاده میشود، کسی که میتواند به راحتی روندهای یک ماهیت خاص را تشخیص دهد و درک کند و یک الگوی واقعی را در مقابل ارائه نادرست یا پرچم نادرست شناسایی کند.
با این حال، هر نوع الگوی هارمونیک نسبت فیبوناچی و شکل هندسی متفاوتی دارند. ما این نقاط را X، A، B، C و D نام گذاری می کنیم. هر الگوی هارمونیک از مجموعه قوانین خاص خود پیروی می کند که در ادامه مقاله با جزئیات بیشتر مورد بحث قرار خواهد گرفت.
انواع الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال
اگرچه انواع مختلفی از الگوهای هارمونیک وجود دارد، اما تنها تعداد کمی از آنها امتحان خود را پس داده اند زیرا بیشتر در نمودارهای قیمت شکل می گیرند. در این قسمت به بررسی الگوهای هارمونیک پرکاربرد می پردازیم و تفاوت های آنها را بیان می کنیم.
تا کنون 9 الگوی هارمونیک وجود دارد که برای پیش بینی بازار استفاده می شود. الگوهای هارمونیک پرکاربرد در ادامه آورده شده است:
- الگوی گارتلی یا Gartley
- الگوی پروانه
- الگوی خفاش
- الگوی کوسه
- الگوی AB=CD
- الگوی خرچنگ
- الگوی سایفر
- الگوی 5-0
لگوی گارتلی یا Gartley
الگوهای هارمونیک پرکاربرد، الگوی گارتلی یا Gartley مشهورترین الگوی نمودار است. این یک الگوی نمودار ادامه چهار موجی است. عمدتاً به اصلاح قیمت به سطح فیبوناچی 78.6٪ یا صعودی یا نزولی بستگی دارد.
الگوی گارتلی توسط HM Gartley ایجاد شده و دارای دو قانون اساسی می باشد:
- اصلاح نقطه B باید 0.618 از XA باشد
- بازگشت نقطه D باید 0.786 حرکت XA باشد
این شبیه به الگوی BAT است که پایه XA به اصلاح BC منتهی می شود، با این تفاوت که اصلاح نقطه B باید دقیقاً 0.618 از XA باشد. نقطه توقف ضرر اغلب در نقطه X قرار می گیرد، در حالی که سود برداشت اغلب در نقطه C تعیین می شود.
الگوی گارتلی یا Gartley یک الگوی صعودی 5 نقطه ای است. این الگوها شبیه الگوهای “M” یا “W” هستند و با 5 نقطه محوری کلیدی تعریف می شوند.
الگوهای گارتلی توسط 2 پایه برگشتی و 2 پایه نوسان ضربه ای ساخته می شوند و یک الگوی 5 نقطه ای را تشکیل می دهند. همه این نوسانات با نسبت فیبوناچی مرتبط هستند. مرکز (چشم) الگو “B” است که الگو را تعریف می کند، در حالی که “D” عمل یا نقطه ماشه ای است که در آن معاملات انجام می شود. این الگو سطوح ورود، توقف و هدف را از سطح “D” نشان می دهد.
از بیشترین الگوهای هارمونیکی که در نمودار سهام با آن مواجه میشوید گارتلی صعودی یا Bullish Gartley است که در زیر به عنوان مثال به یک الگوی هارمونیک اشاره میکنیم :
همانطور که در تصویر میبینید خط AB بین فیبوی ۳۸٫۲ تا ۶۱٫۸ XA اصلاح کرده، اگر از ۶۱٫۸ پایینتر بیاید الگو هارمونیک نیست.
خط BC بین فیبوی ۳۸٫۲ تا ۸۸٫۶ AB بازگشت دارد و خط CD بین فیبوی ۱۲۷٫۲ تا ۱۶۱٫۸ BC اصلاح میکند.
دقت کنید در الگوی گارتلی همیشه عدد قیمتی D بالاتر از عدد قیمتی X میباشد. محدوده نقطه D منطقه خرید مناسب سهم می باشد.
بعد از خرید سهم باید حد سود و حد ضرر نعیین کرد ، حد ضرر را با توجه به تحلیل تکنیکال کلاسیک تعیین کنید ، اما در تعیین حد سود میتوان همانند شکل زیر اقدام کرد. درباره نهادهای مالی بورس بیشتر بدانبد.
اولین نقطه حد سود میتواند نقطه طلایی فیبو در محدوده ۶۱٫۸ خط CD باشد ، دومین محدوده نقطه مقاومتی C و سومین محدوده نقطه مقاومتی E می باشد. تا اینجا با توجه به فیبوی بازگشتی و نقاط مقاومت حد سود سهم را مشخص کردیم اما در نقطه A چه کنیم تا هم از طمع دور باشم و هم باعث ضرر نشود ، بهترین راه کار خروج پله ای می باشد که بهتر است در نقطه A یک پله خروج از سهم انجام دهیم ،
بعد از آن با توجه به فیبوی اکسپنشن میتوان اهداف بعدی قیمتی سهم را گمانه زنی کرد به این ترتیب محدوده فیبوی ۱۲۷٫۲ خط AD و محدوده فیبوی ۱۶۱٫۸ خط AD میتواند اهداف بعدی ما برای خروج از سهم می باشد. با ابوناچی آشنا شوید.
چرا الگو گارتلی صعودی یا Bullish Gartley مهم هست؟
الگوی گارتلی صعودی یا Bullish Gartleyبه شناسایی فرصتهای خرید با احتمال بالاتر در هر بازار (فارکس، سهام، آتی و غیره)، در هر بازه زمانی (بین روز، نوسان، موقعیت) کمک میکند.
منعکس کننده همگرایی فیبوناچی اصلاحی و سطوح گسترش در نقطه D است که سطح حمایت قوی تر را نشان می دهد، بنابراین احتمال بازگشت بازار را بیشتر می کند.
X-to-A به طور ایده آل در جهت روند کلی حرکت می کند، در این صورت حرکت از A-to-D منعکس کننده اصلاح کوتاه مدت روند صعودی تعیین شده است.
هنگامی که نزدیک به انتهای کانال روند نزولی یا به عنوان واکنشی از حمایت قابل توجه در نقطه X مشاهده می شود، ممکن است معکوس روند را نشان دهد.
ممکن است نسبت ریسک در مقابل پاداش مطلوب تری را فراهم کند، به خصوص در هنگام معامله با روند کلی.
الگو پروانه:
الگوی پروانه یکی دیگر از الگوهای هارمونیک است . الگوی پروانه از ترکیب های مختلف نسبت های فیبوناچی، نخستین بار توسط برایس گیلمور کشف شد که برای شناسایی اصلاحات بالقوه استفاده کرد و از پنج نقطه X، A، B، C و D تشکیل شده است.. الگوی پروانه، الگوی معکوس است که از چهار پایه تشکیل شده است که با علامت X-A، A-B، B-C و C-D مشخص می شود.
پروانه یک الگوی نمودار معکوس چهار موجی است. بیشتر در پایان روند قبلی شکل می گیرد. با توجه به معکوس شدن روند اصلی، قرار دادن حد ضرر ثابت در این الگو دشوار است، اما نسبت ریسک به پاداش بزرگی را ارائه می دهد.
مهمترین نسبتی که باید تعریف شود، 0.786 اصلاحی پایه XA است. این به ترسیم نقطه B کمک می کند و به معامله گران در شناسایی PRZ کمک می کند .
دید سریع تفاوت این الگو با الگوی گارتلی در این است که نقطه D پایینتر از نقطه X قرار میگیرد ، به شکل زیر توجه کنید :
این الگو می تواند دو شکل تشکیل دهد: الگوی پروانه صعودی که نشان می دهد معامله گران چه زمانی باید خرید کنند، الگوی پروانه نزولی، که نشان می دهد معامله گران چه زمانی باید بفروشند. الگوی پروانه صعودی در پایین روند و الگوی نزولی در بالای روند شکل می گیرد.
الگوهای پروانه ای به معامله گران کمک می کند تا پایان حرکت فعلی را تشخیص دهند و بتوانند معامله را انجام دهند.
الگوهای پروانه صعودی و الگوی پروانه نزولی، دارای ویژگی های زیر هستند که می توان آنها را شناسایی کرد.
- AB می تواند تا 78.6٪ از پای XA را دوباره دنبال کند
- قبل از ریتریس می تواند بین 38.2٪ – 88.6٪ AB دوباره دنبال شود
- CD می تواند بسط 1.618٪ – 2.618٪ از AB باشد
- CD همچنین می تواند تا 1.272٪ – 1.618٪ از پای XA باشد.
- نقطه D به عنوان PRZ (منطقه برگشت بالقوه) شناخته می شود.
- از نقطه D، می توانید معامله ای را با توقف در بالاتر (زیر) نقطه قیمت در D وارد نمایید.
خط AB در محدوده فیبوی ۳۸٫۲ تا ۷۸٫۶ خط XA بازگشت دارد ، خط BC در محدوده فیبوی ۳۸٫۲ تا ۸۸٫۶ خط XA و خط CD در محدوده فیبوی ۱۲۷٫۲ تا ۱۶۱٫۸ XA اصلاح خواهد کرد.
اولین نقطه حد سود میتواند نقطه طلایی فیبو در محدوده ۶۱٫۸ خط CD باشد ، دومین محدوده نقطه مقاومتی C و سومین محدوده نقطه مقاومتی A می باشد. پیشنهاد میشود مطلب ما در خصوص “معاملات الگوریتمی چیست” را بخوانید.
بعد از آن با توجه به فیبوی اکسپنشن میتوان اهداف بعدی قیمتی سهم را گمانه زنی کرد به این ترتیب محدوده فیبوی ۱۲۷٫۲ خط AD و محدوده فیبوی ۱۶۱٫۸ خط AD میتواند اهداف بعدی ما برای خروج از سهم می باشد.
الگوی خفاش
خفاش یک الگوی بسیار دقیق است که معمولاً نسبت به بسیاری از الگوها به توقف ضرر کمتری نیاز دارد.
الگوی خفاش صعودی شبیه یک “M” کشیده شده است. این الگو یک ساختار اصلاحی 5 نقطه ای است که در سال 2001 توسط اسکات کارنی کشف شد.
مانند الگوی گارتلی، الگوی خفاش یک الگوی اصلاحی و ادامهدهنده است که زمانی شکل میگیرد که روند به طور موقت جهت خود را معکوس کند اما سپس به مسیر اصلی خود ادامه دهد.
در الگو هارمونیک خفاش (BAT) صعودی، قیمت از نقطه X به سمت نقطه A افزایش می یاد و دارای 0.886 اصلاح XA قدرتمند به عنوان عنصر تعیین کننده در PRZ است. سایر عناصر کلیدی الگوی خفاش عبارتند از:
حرکت AB باید 0.382 یا 0.500 اصلاح حرکت XA باشد
بعد از این اصلاح، پیش بینی BC باید حداقل 1.618 باشد
اگر بازگردانی حرکت BC در سطوح اصلاحی 0.382 تا ۰.۸۸۶ حرکت AB باشد، CD باید اصلاح 1.618 حرکت BC باشد.
الگوی AB=CD معمولاً گسترش یافته است
در آخر شاهد افت قیمت به وسیله خط CD هستیم که نقطه D در سطح اصلاحی ۱.۶۱۸ تا ۲.۶۱۸ موج BC ، قرار گرفته است. این نقطه همچنین در نسبت ۰.۸۸۶ موج XA قرار دار. در این الگو نقطه D را میتوان ابتدای روند پر قدرت صعودی تلقی کرد و در این نقطه با ارسال سفارش و خرید وارد معامله شد. حد سود در این الگو به ترتیب موارد زیر می باشد:
- تراز ۶۱.۸ خط CD
- نقطه C
- نقطه A
- در صورت شکست مقاومت قیمتی می توان انتظار داشت که چارت قیمت تا تراز ۱.۲ ۲۷۲ ADو سپس تا تراز ۱.۶۱۸ AD رشد کند. حد ضرر الگوی هارمونیک خفاش صعودی را میتوان از نقطه Dکمی پایینتر در نظر گرفت.
الگوی خفاش نزولی نیز دارای تمامی مشخصات گفته شده در حالت عکس می باشد
الگوی هارمونیک خفاش نزولی شبیه یک “W” کشیده شده است. نسبت ها یکسان هستند، با این استثنا که الگو با کاهش قیمت از X به A شروع می شود. AB نشان دهنده یک حرکت به سمت بالا، BC نشان دهنده حرکت به سمت پایین، و CD نشان دهنده یک موج به سمت بالا است. نقطه D نشان می دهد که معامله گران کجا به دنبال کاهش قیمت هستند و توضیح می دهد که چرا این یک الگوی نزولی است.
اندازه گیری های فیبوناچی خاصی برای هر نقطه در ساختار خود دارد. لازم به ذکر است که D یک نقطه نیست، بلکه منطقه ای است که احتمالاً قیمت در آن معکوس می شود. این نقطه به عنوان منطقه معکوس بالقوه (PRZ) شناخته می شود.
این الگو به معاملهگران اجازه میدهد تا درست زمانی که الگوی تکمیل شده و زمانی که روند از سر گرفته میشود، با قیمت مناسب وارد روند شوند.
تفاوت اصلی الگوی خفاش با الگوی گارتلی در جایی است که تکمیل میشود. در یک اصلاح فیبوناچی 88.6 درصدی پای X-A. اصلاحات درونی آن نیز کمی متفاوت است.
چگونه الگوی هارمونیک خفاش را تشخیص دهیم؟
الگوی هارمونیک خفاش از نسبت های مختلف فیبوناچی پیروی می کند. یکی از راههای اصلی برای متمایز کردن آن از الگوی سایفر، نقطه B است که اگر از 50 درصد اصلاح فیبوناچی پایه XA بالاتر نرود، خفاش است، در غیر این صورت میتواند به یک ساختار سایفر تبدیل شود.
معاملهگران باید در نظر داشته باشند که در بازههای زمانی پایینتر، استفاده از استراتژی بازار الگوی خفاش دارای چالشهایی است، زیرا این الگو در بازههای زمانی پایینتر ظاهر میشود.
قوانین اصلی الگوی خفاش شامل مواد ذیل است:
- پای AB می تواند بین 38.2٪ تا 50٪ از پای XA را بازیابی کند
- پای BC می تواند بین 38.2٪ – 88.6٪ از پای AB دوباره ردیابی کند
- پایه CD می تواند تا 88.6٪ از پای XA را بازیابی کند
- پایه CD همچنین می تواند گسترشی بین 1.618٪ – 2.618٪ از پای AB باشد
الگوی کوسه
الگوی کوسه نوع دیگری از الگوهای هارمونیک است. این الگو یکی از الگوهای هارمونیک جدیدتر است
الگوی هارمونیک کوسه توسط اسکات کارنی کشف شد. الگوی هارمونیک کوسه یک الگوی شکار حد ضرر است به همین دلیل به الگوی کوسه نامگذاری شده است. قیمت بالا و پایین را می شکند تا معامله گران خرده فروشی را حذف کند. زیرا موسسات بزرگ نمیخواهند معاملهگران خردهفروش سود ببرند. این روش توسط کوسه های بزرگ بازار استفاده می شود.
کوسه یکی از الگوهای هارمونیک است که نزدیک به الگوهای پروانه و خفاش است.تفاوت اصلی بین آنها این است که در کوسه ، آخرین نقطه بسیار بالاتر از نقطه شروع است. این باعث می شود شکل کمی تغییر یافته به نظر برسد.
اگر خطوط مشروط را از نقطه اول به دوم ، از دوم به پنجم و از پنجم تا اول ترسیم کنید ، یک مثلث باریک با زاویه حاد در آخرین نقطه از شکل می گیرید. نقاط کوسه معمولاً به عنوان 0xABC (برای سایر الگوهای هارمونیک – XABCD) گفته می شود. این به این دلیل است که کوسه می تواند به یک الگوی 5-0 تبدیل شود. بر این اساس ، الگوی 5-0 از نقطه X شروع می شود ، نقطه دوم کوسه.
کوسه ایده آل دارای نسبت های همبستگی زیر است:
XB – از 1.13 تا 1.61 ، AC – از 1.61 تا 2.24 ، 0C – 1.13. کوسه صعودی دارای بخش 0C در پایین شکل است. خط 0x از پایین به بالا می رود ، خط BC از بالا به پایین می رود. نقطه B بالاتر از نقطه X است ، نقطه A در زیر نقاط X و B. در کوسه “خرس” قرار دارد ، خط 0x از بالا به پایین هدایت می شود ، خط BC از پایین به بالا است. نقطه B در زیر نقطه X قرار دارد ، نقطه A بالاتر از نقاط X است و B. بخش 0C در بالای شکل قرار می گیرد.
در الگوی کوسه سه قانون فیبوناچی زیر باید رعایت شود:
- پایه AB باید اصلاحی بین 1.13 و 1.618 از پایه XA را نشان دهد.
- پایه BC 113 درصد از پای OX خواهد بود
- پای CD 50 درصد از فیبوناچی اصلاحی پایه BC را هدف قرار می دهد
الگوی AB=CD
ساده ترین الگوی هارمونیک الگوی AB=CD است. از دو موج مساوی تشکیل شده و نشان دهنده یک الگوی طبیعی است. هنگامی که این الگو شکل می گیرد، معکوس شدن روند قیمت رخ می دهد.
معمولاً در هنگام اصلاح قیمت شکل می گیرد. پس از اصلاح، یک حرکت تکانشی شروع می شود.
تشکیل AB = CD یک الگوی 4 نقطه ای است که در آن پای AB حرکت قیمت اولیه را تشکیل می دهد. پس از اصلاح/عقب نشینی پا ، قیمت با ایجاد یک حرکت برابر ، پای CD ، الگوی را تکمیل می کند. برخی از معامله گران تصمیم می گیرند که تعداد شمع هایی را که برای ایجاد پای AB لازم است ، حساب کنند و به دنبال یک مقدار مربوطه ایجاد شده در پای CD باشند.
انواع
دو نوع الگوی AB=CD بر اساس جهت الگو وجود دارد.
- الگوی نمودار AB=CD صعودی
- الگوی نمودار AB=CD نزولی
برای شناسایی قوانین الگوی صعودی و نزولی در نمودار قیمت الگوی AB=CD ، قوانین زیر را دنبال کنید.
تجزیه و تحلیل شکست الگوی AB=CD
اساساً در الگوی AB=CD سه موج وجود دارد.
- دو موج تکانشی
- یک موج اصلاحی
اگر این سه موج از نسبت فیبوناچی خاصی پیروی کنند، آنها را الگوی هارمونیک AB=CD مینامیم. زیرا تمام الگوهای هارمونیک کاملاً بر اساس ابزار فیبوناچی هستند.
پس از تقسیم این الگو به سه جزء، قادر خواهید بود الگوی AB=CD را به درستی شناسایی و معامله کنید.
سه جزء به شرح زیر است:
- AB یک موج تکانشی است
- BC باید یک موج اصلاحی باشد
- CD یک موج تکانشی است
الگوی صعودی
- موج AB از پایین به بالا شروع می شود
- BC باید به سمت پایین تا سطح فیبوناچی 61.8 موج AB حرکت کند.
- موج CD (نقطه D) باید در سطح فیبوناچی 127.2 موج BC تشکیل شود.
- یک الگوی ایده آل باید دو نقطه بالا را برآورده کند/به آن نزدیک شود.
الگوی نزولی
- موج AB از بالا به پایین شروع می شود و موج اولیه است
- موج BC باید به سمت بالا تا سطح فیبوناچی 61.8 موج AB حرکت کند
- نقطه D باید در سطح فیبوناچی 127.2 موج BC تشکیل شود و باید در انتهای روند تشکیل شود.
الگوی خرچنگ ( crab)
الگوی خرچنگ در سال ۲۰۰۱ کشف شد. مانند دیگر الگوهای هارمونیک الگوی خرچنگ نیز یک الگوی بازگشتی است. اندیکاتور تشخیص الگوی هماهنگ cTrader یک ابزار تحلیل تکنیکی و تشخیص الگوی قدرتمند برای معامله گران است. این الگوها ساختارهای قیمتی را نشان می دهند که شامل ترکیبی از اصلاحات و پیش بینی های فیبوناچی متمایز و متوالی است.
این الگو با الگوی پروانه مشابه است با این تفاوت که در محاسبات آن تفاوت وجود دارد.
در یک الگوی گاوی (صعودی) نقطه B یک پولبک با نسبت ۰.۳۸۳ و ۰.۶۱۸ از موج XA است.
موج BC به اندازه ۰.۳۸۲ تا ۰.۸۸۶ از موجAB محسوب می شود و CD نسبت ۲.۶۱۸ تا ۳.۶۱۸ از موج است.
نقطهD امتداد ۱.۶۱۸ موج XA است و در این نقطه موقعیت های خرید اتخاذ می شود و حد ضرر کمی پایینتر از نقطه ورود تعیین می گردد. عکس این کار هنگام معامله با الگوی هارمونیک خرچنگ نزولی انجام میشود.
در الگوی خرسی (نزولی) موقعیت فروش در نزدیکی D اتخاذ میشود و حد ضرر نیز کمی بالاتر تعیین می گردد.
خرچنگ نزولی یک افت قیمت از نقطه X به نقطه A، سپس یک افزایش قیمت جزئی، یک افت کوچک و سپس یک صعود سریع به نقطه D را دنبال خواهد کرد.
قوانین الگوی خرچنگ
- پس از حرکت XA، نقطه B بایستی بین ۳۸.۲ درصد تا ۶۱.۸ درصد قرار گیرد. بازگشت XA به طور ایده آل بایستیم کمتر از ۶۱.۸ درصد باشد.
- حرکت AB در جهت مخالف روند موج قبلی خود یعنی XA است.
- حرکت بعدی که BC میباشد بین ۳۸.۲ درصد تا ۸۸.۶٪ نسبت های فیبوناچی موج AB ادامه می یابد. در این الگو نقطه C هرگز نباید از نقطه A عبور کند .
- پس از حرکت BC، قیمت دوباره در جهت مخالف موج XA باز میگردد.حرکت CD، بزرگترین موج در الگوی خرچنگ است و معمولاً تا ۱۶۱.۸ XA ادامه می یابد. گاهی اوقات اندازه این حرکت قیمت بیشتر میشود و به این ۲۲۴ درصد تا ۳۶۱.۸٪ ادامه میدهد
الگوی هارمونیک سایفر
الگوی Cypher توسط Darren Oglesbee کشف و تعریف شد.
الگوی Cypher که در ابتدا توسط دارن اوگلزبی کشف و تعریف شد، یک الگوی 4 پا است. این الگو به اندازه الگوهای دیگر رایج نیست، اگرچه به طور گسترده در معاملات و تحلیل هارمونیک استفاده می شود. به دلیل وقوع نادر، معاملهگران باید فضایی را برای تنظیمات سطوح Fib که در نمودار الگو استفاده میشود، ایجاد کنند.
الگوی هارمونیک سایفر از نظر بصری یک الگوی معکوس از الگوی رایج تر هارمونیک پروانه است. این به اندازه الگوی پروانه رایج نیست و با قوانین سختگیرانه ای که بر الگوی هارمونیک سایفر حاکم است متمایز است.
الگوی Cypher دارای پنج نقطه (X، A، B، C و D) و چهار پایه (XA، AB، BC، و CD) است. این الگو نیز می تواند صعودی یا نزولی باشد. نسبت های فیبوناچی و حرکات قیمت یک همبستگی قوی وجود دارد.
همچنین مانند هر الگوی نمودار هارمونیک دیگری، چندین شرایط باید رخ دهد تا بتوانید الگوی Cypher را شناسایی کنید. عناصر اصلی این الگو عبارتند از:
- الگوی Cypher با نقاط X و A شروع می شود
- نقطه B به سطح فیبوناچی 0.382 – 0.618 پای XA باز می گردد.
- نقطه C زمانی تشکیل می شود که قیمت ها پایه XA را حداقل 1.272 یا در محدوده 1.130 – 1.414 فیبوناچی گسترش دهند.
- نقطه D زمانی تشکیل می شود که سطح فیبوناچی 0.782 XC را دوباره دنبال کند. نقطه D همچنین جایی است که انتظار می رود قیمت ها معکوس شوند
- اهداف به عنوان سطوح اصلاحی فیبوناچی 0.382 و 0.618 در پای CD تعیین می شوند
الگوی هارمونیک 5.0
این الگوی کمی پیچیده تر است زیرا شامل یک ABCD و همچنین پای قبل از آن است.
همانطور که از نام آن پیداست یک الگوی نمودار هارمونیک معکوس 5 نقطه ای است. بر خلاف سایر الگوهای هارمونیک، الگوی 5-0 با نقطه “0” شروع می شود. این یک الگوی نمودار پیچیده است، اما احتمال برد بالایی دارد. با معامله آن با عرضه و تقاضا، بهترین استراتژی معاملاتی ایجاد می شود.
این الگوی کمی پیچیده تر است زیرا شامل یک ABCD و همچنین پای قبل از آن است. در اینجا سطوح فیبوناچی برای جستجوی الگوی هارمونیک 5.0 صعودی آمده است:
- یک پا به پایین با برچسب 0X و یک پا به بالا با برچسب XA. مرحله اول باید 113.0٪ یا 161.8٪ به عقب برگردد.
- AB یک پایه پایین است که از 1.13 تا 1.618 فراتر از نقطه X ادامه دارد. (مرحله دوم باید 161.8٪ یا 224.0٪ به عقب برگردد.)
- BC دوباره یک گام به بالا است که از 1.618 تا 2.24 XA گسترش می یابد.
- در پایان، CDیک پایه پایین است. (باید 50.0% به عقب برگردد. در صورت شکست اصلاحی، اصلاح بعدی در 88.6% قرار دارد که از آنجا باید واکنش نشان داده شود.)
در الگوی صعودی 5-0 شرط یک ساختار صعودی 5-0 این است که نقطه C باید یک اوج بالاتر را تشکیل دهد و موج 0XAB باید یک موج نزولی را با ایجاد پایینهای پایینتر نشان دهد.
نتیجه گیری
معاملات با استفاده از عمل قیمت و اندیکاتورها ابزار قدرتمندی برای سود بردن از واکنش های بازار است. همانطور که مشخص است، هیچ استراتژی کامل نیست، اما با مدیریت ریسک مناسب، یک استراتژی خوب دوام زیادی خواهد داشت و نتیجه مورد انتظار را به همراه خواهد داشت. همانطور که همه می دانیم، هنگام معامله الگوها در بازه زمانی بالاتر، مانند نمودارهای هفتگی، باید همیشه از هرگونه فاندامنتال آگاه باشیم. همچنین، در کوتاهمدت، باید همیشه از اخبار مورد انتظار در مورد انتشارات اقتصادی که ممکن است باعث ایجاد سر و صدای کوتاهمدت شود، آگاه باشیم. تحلیل تکنیکال وقتی همه در وحشت یا سرخوشی هستند کار نمی کند. ا الگوهای هارمونیک پرکاربرد و اصول الگوها و یادگیری تکنیک های معاملاتی هارمونیک به معامله گر کمک می کنند تا توسعه بازار و تغییرات قیمت ابزار را پیش بینی کند.
دیدگاهتان را بنویسید