اوراق سلف چیست ؟ + نکته مهم “قرارداد سلف” در بازار بورس
همواره بازار بورس مجازی یکی از گزینههای پیشنهادی برای سرمایهگذاران است و با توجه به سود و ریسکی که در آن وجود دارد افراد زیادی تمایل حضور در این بازار را دارند.
یکی از انواع آن بورس کالا است که در کنار بورسهایی مانند بورس ارز و بورس سهام در حال فعالیت بوده و علاقهمندان خاص خود را دارد. در بورس کالا کمی شیوه کار با بورسهای دیگر متفاوت است و اغلب در آن قراردادهایی بسته میشود که به دادوستد یک نوع کالای مشخص مربوط بوده و انجام میشود.
در بازار بورس کالای ایران دادوستد انواع محصولات صنعتی و کشاورزی بهصورت نقد، نسیه و سلف صورت میگیرد و میتواند در ادامه راه معاملات ابزارهای مشتقه و قراردادهای آتی نیز به این بازار اضافه شود.
قرارداد سلف یکی از قراردادهای موجود در بازار بورس کالای ایران است و در حقیقت قراردادی است که کالا با یک قیمت مشخص و در زمانی تعیین شده تحویل خریدار گشته و بهای آن نیز در هنگام معامله و ابتدای کار پرداخت میشود.
وجود بورس کالا و قراردادهای مختلف در آن سبب میشود که شرایط انجام معاملات تسهیل شود و نرخ قیمت کالاهای اساسی و دیگر مواد اولیه بر اساس عرضه و تقاضا مشخص گردد، از طرفی وجود تضمین در تعهدات طرفین و وجود ابزارهای مدیریت ریسک سبب شده تا افراد با اطمینان بیشتری در این بازار به فعالیت بپردازند.
یکی دیگر از قراردادهایی که نام آن در کنار قرارداد سلف همیشه به گوش میخورد قرارداد اوراق سلف موازی است که در حقیقت از قرارداد سلف مشتق شده و دارای مزایای بیشتری است. در ادامه مقاله سعی میشود ابتدا توضیحاتی در مورد انواع قراردادها در بورس کالای ایران بیان شود و سپس در مورد قرارداد سلف و قرارداد سلف موازی توضیحاتی ارائه شود.
انواع قراردادهای قابل معامله در بورس ایران کداماند؟
قراردادهای مختلفی در بورس کالای ایران وجود دارد و هرکدام دارای مزایایی برای خریدار و فروشنده است. این قراردادها بسیار شبیه به دادوستدهای موجود در بازارهای فیزیکی میباشند.
قرارداد نقدی یک از قراردادهای موجود در بازار بورس کالا بوده و در آن خریدار موظف است تمامی مبلغ قرارداد و کارمزد کارگزار را بهصورت نقد پرداخت کرده و در همان زمان نیز فروشنده باید ظرف مدت ۳ روز، مورد معامله را تحویل خریدار نماید.
قرارداد دیگر قرارداد نسیه است که بهنوعی یکی از ابزارهای تأمین مالی خریدار بهحساب میآید. در این قرارداد کالا بهصورت فوری تحویل خریدار شده و مبلغ آن در تاریخی که مشخص شده، پرداخت میشود.
قراردادی که بهعنوان ابزار تأمین مالی فروشنده به کار گرفته میشود و بهنوعی به اقتصاد کشور و شرکتهای تولیدکننده کالا بسیار کمک میکند، قرارداد سلف است. در قرارداد سلف کل مبلغ معامله در حین عقد قرارداد به فروشنده پرداخت میشود و فروشنده متعهد میگردد که کالا را در زمان تعیین شده به خریدار تحویل دهد.
قرارداد اختیار خرید و قرارداد اختیار فروش از دیگر قراردادهای حوزه بورس کالا است که در قرارداد اختیار خرید، خریدار با پرداخت مبلغی مشخص این حق را پیدا میکند تا در یک تاریخ مشخص مقدار مشخصی از یک کالا یا اوراق بهادار مبتنی بر کالا را از هر فروشندهای که انتخاب میکند خریداری کند.
در مقابل فروشنده اختیار شده نیز موظف میشود تا آن کالا را بر اساس قیمت مشخص شده به خریدار بفروشد. در قرارداد اختیار فروش نیز موضوع به همین صورت است منتها تفاوت آن در این است که خریدار با پرداخت مقدار مشخصی مبلغ این حق را دارد تا در زمان معین، کالا را به قیمت تعیین شده به فروشنده اختیار شده بفروشد.
یکی دیگر از قراردادهایی که در بورس کالا وجود دارد قرارداد آتی بوده که در آن فروشنده موظف میشود که کالا را باقیمت معین و در زمان مشخص به خریدار بفروشد و خریدار نیز موظف به خرید در همان زمان مقرر میشود، که برای تضمین هر دو طرف مبلغی را بهعنوان وجه تضمین در اتاق پایاپای قرار میدهند.
منظور از قرارداد سلف در بازار بورس چیست؟
قرارداد سلف در بازار بورس نوعی قرارداد است که در آن بین خریدار و فروشنده توافق میشود که مقدار کالای مشخصی در تاریخی که بین دو طرف توافق شده ردوبدل شود و فروشنده کالا را به خریدار در آن زمان تحویل دهد.
کل مبلغ معامله و قیمت کالا در روز عقد قرارداد تعیین میشود و تمامی آن توسط خریدار پرداخت میشود. این قرارداد از جنبههای مختلفی برای فروشنده سودآور است زیرا میزان سرمایه اولیه را برای تولید کالا توسط این قراردادها تأمین کرده است و در چرخه تولید عملیات سریعتر انجام میشود.
از طرفی خریدار به امید اینکه کالا در آینده قیمت مناسبی در بازار خواهد داشت و میتواند از طریق این قرارداد به سود خوبی دست یابد، در آن سرمایهگذاری میکند.
معمولاً خریدار امید دارد که قیمت کالای خریدار شده در آینده بالا رود. معاملات سلف تا حدودی در دسته معاملات آتی قرار میگیرند با این تفاوت که کل مبلغ در ابتدا از سمت خریدار پرداخت میشود و تحویل کالا در زمان مقرر از سوی فروشنده صورت میپذیرد و این تحویل از سمت سازمانهای نظارتی بورس تضمین میشود.
معمولاً در بیشتر کشورها قراردادهای سلف خارج از بورس صورت میپذیرد و در غالب قرارداد توافقی انجام میشود اما در ایران این قراردادها در بورس و طبق استانداردهایی انجام میشود. معاملات سلف در اتاق پایاپای صورت میپذیرد و این معاملات بهصورت کاملاً رسمی هستند.
باید در نظر داشت که اوراق سلف ماهیتاً با اوراق مشارکت و سهام متفاوت بوده و خریدار در آن سهی از مالکیت آن شرکت نخواهد داشت. معمولاً در این قراردادها اندازه سود تا حدودی مشخص است و برای افرادی که قدرت ریسکپذیری پایینتری دارند مناسبتر است.
اوراق سلف در مقایسه با اوراق اجاره دارای سود بیشتری هستند اما از میزان ریسک بالاتری برخوردار هستند. باید یادآور شد که این قرارداد قابل انتقال به شخص دیگر نبوده و فرد باید تا زمان تحویل کالا برای دریافت آن منتظر بماند و پس از دریافت کالا آن را به فروش رساند.
قرارداد سلف دارای محدودیتهایی میباشد که به چند مورد از آن اشاره میکنیم، تأمین مالی بلندمدت در آن امکانپذیر نیست و کالاها باقیمتی پایینتر از قیمت نقدی آن به فروش میرسند زیرا ارزش زمانی پول در نظر گرفته میشود.
از طرفی این ابزار فقط برای تأمین مالی تولیدکنندگان بوده و سایر فعلان حوزه اقتصادی امکان استفاده از آن را ندارند، همچنین بازار ثانویه در آن وجود نداشته و خریداران باید تا زمان سررسید، منتظر بمانند.
قرارداد سلف موازی چیست و چه مزایای دارد؟
قرارداد سلف موازی همانند قرارداد سلف است با این تفاوت که خریدار میتواند قبل از تاریخ سررسید، قرارداد را به شخص سومی انتقال دهد. خریداران پس از خریداری کالا و یا بهاصطلاح عرضه اولیه میتوانند در بازار ثانویه قراردادهای خود را به شکل سلف موازی استاندارد عرضه نمایند.
باید یادآور شد که در معاملات سلف موازی خصوصیت اهرم و فروش استقراضی وجود ندارد. قرارداد سلف موازی موجب شده برخی از محدودیتهای قرارداد سلف از بین رود. در حقیقت سلف موازی علاوه بر تأمین مالی تولیدکننده، در اوراق بهادار کالا نیز بهعنوان نوعی سرمایهگذاری تلقی میشود.
در سلف موازی قدرت نقد شوندگی بالاتر رفته و تراکنش مالی بیشتری در آن صورت میپذیرد و از طرفی ریسک آن کمتر شده است. قرارداد سلف موازی دارای مزایای متفاوتی است که ازجمله آن میتوان به امکان کشف قیمت بهصورت لحظهای و روزانه برای کالاها اشاره کرد، یعنی همواره قیمت کالاها بر اساس خریدوفروش اوراق مشخص هستند و درنتیجه قیمتها شفافتر هستند.
قرارداد سلف موازی بهخوبی ریسک را پوشش میدهد و در این زمینه بهتر از قرارداد سلف عمل میکنند، زیرا اجازه تغییر وضعیت را به خریدار میدهد. بهعنوانمثال یک خریدار پس از مدتی و قبل از سررسید، دیگر نیازی به کالا ندارد و میتواند در بازار ثانویه قرارداد خود را باقیمتی مناسب به فروش رساند، این موضوع علاوه بر اینکه از ریسک میکاهد، قدرت نقد شوندگی را نیز بالا میبرد که از دیگر مزیتهای سلف موازی است.
همانطور که بیان شد سلف موازی همان قرارداد سلف است که در آن اجازه فروش قرارداد به شخص ثالث در بازار ثانویه داده شده است. همین یک نکته توانسته مزایای مختلفی را برای خرید آن حاصل کند و رغبت سرمایهگذاری در آن را بیشتر و بیشتر کند.
فرایند انجام معاملات قرارداد سلف و سلف موازی در بورس کالای ایران
برای انجام معاملات در بورس کالا و انجام قراردادهای سلف و سلف موازی میبایست مانند بورس سهام به کارگزاری مراجعه کرده و با دادن مدارک، کد بورسی یا کد معاملاتی دریافت شود.
حال باید در نظر داشت که قرارداد سلف موازی در دو بازار عرضه اولیه و معاملات ثانویه فعال میباشد. در مرحله عرضه اولیه داراییهای پایه بهصورت مزایده و حراجی به خریداران عرضه میشود و خریداران پس از خرید، فروشندگان را موظف میکنند تا در زمان مقرر دارایی و کالا را تحویل دهند.
حال پس از اتمام عرضه اولیه خریداران میتوانند در نقش فروشنده ظاهر شوند و قراردادهای خود را در قالب قراردادهای سلف موازی به افراد دیگر در بازار ثانویه به فروش رسانند.
معمولاً عرضه اولیه چند روز قبل از شروع عرضه، از طریق سازمان بورس کالا اطلاعرسانی میشود. عرضه اولیه در چهار بازه زمانی بهصورت حراجی برگزار میشود. اولین آن دوره زمانی سبز است که در حقیقت پیش گشایش بازار بوده و به مدت ۶۰ ثانیه کارگزار فروشنده حجم و نرخ کالا را اعلام میکند و کارگزار خریدار نیز حجم مورد تقاضا را ثبت میکند.
در دوره زمانی زرد یا حراجی کارگزاران فروش میتوانند در ۲۰ ثانیه اول افزایش عرضه دهند و خریداران و فروشندگان میتوانند نرخ را تغییر دهند. خریداران نمیتوانند قیمتی بالاتر از قیمت فروشنده پیشنهاد دهند.
در دوره زمانی قرمز تنها کارگزارانی حضور دارند که قیمت فروشنده در زمان زرد را پذیرفته باشند و معمولاً این کارگزاران خرید قیمت نهایی خود را در چند ثانیه آخر اعلام میکنند زیرا اگر زودتر اعلام کنند، کارگزاران دیگر قیمت بیشتری اعلام میکنند.
به این دوره، دوره رقابت میگویند. دوره زمانی آبی که نتایج نهایی در آن اعلام میشود و تنها ناظر تالار بورس صحت معاملات را تأیید و دستور قطعی شدن را میدهد.
همانطور که گفته شد بازار بورس کالا دارای قراردادهای گوناگونی است که هرکدام کاربرد خود را در شرایطی خاص دارند. یکی از آنها قرارداد سلف و قرارداد سلف موازی هست که هم به فروشنده و تأمینکننده کالا کمک میکند و هم خریداران به سود خوبی میرساند.
در قرارداد سلف خریداران بعد از خرید کالا منتظر میمانند تا در زمان مقرر کالا را تحویل گیرند اما در قرارداد سلف موازی خریدار میتواند در میانه زمان این قرارداد را به شخص دیگری انتقال دهد. قرارداد سلف موازی توانسته قدرت نقد شوندگی را افزایش دهد و از طرف دیگر از میزان ریسکپذیری بکاهد.
شايد ابتدايىترين سوال در اين مقاله اين باشد كه اوراق سلف چيست؟ كه بايد در پاسخ به اين سوال گفت كه در قرارداد سلف عرضهكنده، بخشى از دارايى پايه را به ازاى بهاى نقد و مطابق قرارداد سلف به فروش مىرساند.
در اين مقاله قرار است تا راجع به معاملات سلف، اوراق سلف موازى و همچنين تفاوت قرارداد آتى و سلف توضيحاتى برايتان شرح داده شود، پس اگر مىخواهيد تا با دنياى سلف و پيچيدگىهاى ان آشنا شويد، تا انتهاى اين مطلب با ما باشيد.
اوراق سلف چيست؟
قرارداد سلف، قراردادى است كه براى تامين مالى فروشنده به كار مىرود. درواقع با استفاده از قرارداد سلف شما وجه مورد نياز براى تكميل كالاى خود را از مشترى مىگيريد و در آينده حصول تكميل شده را در تاريخ قرارداد به او ارئه مىدهيد.
طى اين قرارداد كالاها با قيمتى كمتر از قيمت نقدى، به خريداران فروخته خواهد شد. (اگر اين قابليت وجود نداشت، ديگر استفاده از اين قرارداد كارايى خاصى براى خريدار نداشت.) فرض كنيد شما يك سرمايه گذار هستيد و احتمال مىدهيد كه در ماههاى پيش رو براى توسعه كارخانه خود به كالايى نياز داريد.
در مقابل هم مدير كارخانه به وجه نقد براى تكميل محصولاتش نياز دارد. شما و مدير كارخانه قرارداد سلف ميان خود مىبنديد كه طى آن، شما پول خريد محصولات را به طور كامل در موقع انعقاد قرارداد پرداخت مىكنيد. معمولا مبلغ پرداختى هم كمتر از قيمت كالاى تكميل شده است.
اگر شما اين كالاها را خريدارى كرده باشيد، در واقع كالا را با قيمتى پايين تر از قيمت واقعىاش خريدارى كردهايد، كه البته اگر به قصد فروش خريدارى كرده باشيد مىتوانيد از تفاوت قيمت خريد و فروش سود كنيد. در اين نوع از قرارداد فرد خريدار اميدوار است قيمت كالا در آينده افزايش پيدا كند. به طور كلى انگيزه معاملهگران از عقد قرارداد سلف با هم فرق دارد.
-
فروشنده يا توليدكننده
قرارداد سلف براى اينكه بتواند براى فروش و توليدش برنامهريزى كند، به اين قرار داد مىپيوندد. با عقد معاملات سلف، از يك طرف فروشنده مطمئن مىشود كه بعد از توليد محصولف خريدارى براى آن كالا وجود دارد و از طرف ديگر اين اطمينان را حاصل مىكند كه با كسرى بودجه مواجه نخواهد شد.
-
خريدار
در بازار سلف، با عقد اين قرارداد مىتواند براى خريد مواد مورد نياز توليد و فروش آينده شركت برنامهريزى كند. همچينين دير هم نگران افزايش قيمت مواد مورد نظر خود را نخواهد داشت.
محدوديتهاى بازار سلف
يكى از محدوديتهاى معاملات سلف غير قبل انتقال دادن آن هست. يعنى خريدار اين قرارداد بايد تا زمانيكه قرار است كالا را تحويل بگيردف منتظر بماند. به عبارت ديگر، دارنندگان ين قرارداد با مشكل نقدشوندگى مواجه مىشوند و نسبت به تغييرات قيمت نمىتوانند واكنش نشان دهند. علاوه بر ايها هيچ بازار ثانويه ديگرى هم براى معامله اوراق سلف وجود ندارد.
براى جبران اين مورد، قراردادى طراحى شده است كه طى آن فرد مىتواند تا قبل از زمان سررسيد، آن را به شخص ديگرى انتقال دهد كه در واقع به آن قرارداد اوراق سلف موازى مىگويند.
قرارداد اوراق سلف موازى استاندارد چيست؟
همانطور كه گفته شد، قراردادى طراحى شده است كه طى آن فرد مىتواند تا قبل از زمان سررسيد، آن را به شخص ديگرى انتقال دهد كه در واقع به آن قرارداد اوراق سلف موازى مىگويند. تا به اينجاى ماجرا متوجه شديم كه اوراق سلف چيست وحالا بايد به سراغ اوراق سلف موازى برويم تا بدانيم شرايط اين قرارداد چيست و چگونه مىتوان از آن استفاده برد.
به دليل محدوديت قراراد سلفف قرارداد سلف موازى طراحى شده است كه در بازار سلف بسيار كاربردى است و جاى وجودش حس مىشد.
قرارداد سلف، قراردادى است كه براى تامين مالى فروشنده به كار مىرود. درواقع با استفاده از قرارداد سلف شما وجه مورد نياز براى تكميل كالاى خود را از مشترى مىگيريد و در آينده حصول تكميل شده را در تاريخ قرارداد به او ارئه مىدهيد.
قرارداد سلف موازى درواقع همان قرارداد سلف است كه تنها تفاوت آن اين است كه در اين قرارداد دارنده و يا خريدار آن مىتواند قبل از سررسيد درج شده و پيش از دريافت مورد ذكر شده در قرارداد، معادل دارايى پايه خريدارى شده را به شخص ديگرى بفروشد.
قرارداد سلف موازى استاندارد از اهرمهاى مالى بورس كالاى ايران هم بحساب مىآيد. اين اوراق برخلاف اوراق سلف قابليت عامله شدن در بازارهاى ثانويه را نيز دارا هستند. يكى از برترىهاى آن هم نسبت به اوراق سلف معمولى توان نقدشوندگى آن است.
باتوجه به وجود بازگردانها به راحتى مىتوان اين اوراق را به پول نقد تبديل كرد. براى جلوگيرى از ريسك نوسانات قيمت هم براى دارندگان اين اوراق دو ابزار اختيار خريد و فروش تبعى در نظر گرفته شده است.
-
اختيار خريد تبعى
منظور از اختيار معامله تبعى، اختيارى است كه با معامله سلف استاندارد از سوى خريدار به سمت عرضه كننده داده مىشود. بر اسس اين حق اختيار عرضهكننده يا همان فروشنده شركت توليدى، اختيار خريد مقدار مشخصى از دارايى پايه به قيمت اعمال را در تاريخ سررسيد خواهد داشت. منظور از قيمت اعمال، همان قيمتى است كه در قرارداد اختيار معامله براى خريد يا فروش دارايى پايه ثبت گشته است.
-
اختيار فروش تبعى
نوعى حق اختيار است كه بر حسب آن معمله سلف استاندارد، از سوى عرضهكنده به خريدار داده مىشود كه براساس آن خريدار اختيار فروش مقدار معينى از دارايى پايه را با قيمت اعمال شده در تاريخ سررسيد خواهد داشت. تمام اطلاعات مهم ياد شده راجب اينكه اوراق سلف چيست در جدول ذيل به طور خلاصه بيان شده است:
اوراق سلف | قرارداد سلف، قراردادى است كه براى تامين مالى فروشنده به كار مىرود |
اوراق سلف موازى | قراردادى طراحى شده است كه طى آن فرد مىتواند تا قبل از زمان سررسيد، آن را به شخص ديگرى انتقال دهد كه در واقع به آن قرارداد اوراق سلف موازى مىگويند. |
اختيار خريد تبعى | اختيارى است كه با معامله سلف استاندارد از سوى خريدار به سمت عرضه كننده داده مىشود. |
اختيار فروش تبعى | خريدار اختيار فروش مقدار معينى از دارايى پايه را با قيمت اعمال شده در تاريخ سررسيد خواهد داشت |
دارايىهايى كه در قالب اوراق سلف موازى استاندارد معاملهمىشوند بايد داراى چه ويژگى باشند؟
- بايد قابليت انتقال فيزيكى كالا وجود داشته باشد. شمش فولاد، ورقه گرم فولاد، سنگ آهن، نفت و… از مثالهاى بارز در تاريخ سررسيد عرضه كننده مىتواند انها را به خريداران تحويل دهد.
- كالاهايى قابليت معامله دارند كه هيچ محدوديت قانونى و قيمتى براى آنها وجود نداشته باشد. منظور از محدوديت قيمتى اين است كه دارايى پايه از طريق دولت قيمتگذارى نشده باشد و اين توانايى وجود داشته باشد كه بتوان ان را توسط معاملات انجام شده در بازار قيمتگذارى كرد.
تفاوت قرارداد آتی و سلف
وجود اين دو بازار بزرگ (سلف) و (آتى) در كنار يكديگر بسيار كارآمد و موفق بوده است. چرا كه هر كدام ويژگىهاى متفاوتى را دارا هستند و مورد استفاده بخشى از بازارها قرار مىگيرند. جدول زير در برگيرنده تمامى تفاوتهاى قرارداد آتى و سلف است:
تفاوتها | |
1 | انعطاف بيشتر در بازارهاى غير متمركز سلف نسبت به بازارهاى متمركز آتى: در بازارهاى سلف خارج از بورس، اقلام و شرايط قراردادها بر اساس نياز طرفين مبادله، تهيه و طراحى مىشود. استفادهكنندگان از اين قراردادها مىتوانند به ميل خود نوع و كيفيت الا را مشخص كنند و زمان تحويل و اندازه قرارداد را براساس بر طبق نيازهايشان تنظيم كنند. در حاليكه در بازارهاى آتى كه در محل بورسهاى كالا يا اوراق بهادار مورد معامله قرار مىگيرند، قراردادهاى مربوط به يك دارايى بر طبق استاندارد بوده و داراى اندازه و كيفيت و سر رسيد و محل تحويل يكسان است. |
2 | ماهيت بازارهاى مشتقه خارج از بورس خصوصى است و انجام معاملات ىتواند به صورت محرمانه باقى بماند و افراد و رقبا از آن اطلاع پيدا نكنند. در حالى كه در قراردادهاى آتى اين اطلاعات ثبت و ضبط شده و معمولا هم چون در بورس معاله ىشوند مىتوانند در معرض مشاهده باشند. |
3 | امكان لغو يا خاتمه قرارداد در بازارهاى خارج از بورس بسيار مشكل است. اما در آن طرف سكه مشكلات عدم انتقال قرارداد به شخى ثالث هم قبل از سر سيد مىتواند مسئله ساز شود. |
4 | در مكانيزم قراردادهاى آتى بورس سپرده تضمين وجود دارد اما در معاملات سلف خير. |
5 | اندازه قراردادهاى آتى بورس كوچكتر از قرادادهاى سلف است. |
6 | قراردادهاى خارج از بازار بورس داراى ريسك اعتبارى بوده كه در طرف ديگر يعنى قرارداد آتى همه چيز بستگى به قيمت روز دارد |
7 | قراردادهاى بازارهاى خارج از بورس جزء قراردادهاى خصوصى هستند در حاليكه قراردادهاى آتى بسيار قانونمند و تحت نظارت قانون هستند. |
و در آخر…
در اين مقاله فهميديم كه قرارداد سلف، قراردادى براى تامين مالى فروشنده به كار مىرود. درواقع با استفاده از قرارداد سلف شما وجه مورد نياز براى تكميل كالاى خود را از مشترى مىگيريد و در آينده حصول تكميل شده را در تاريخ قرارداد به او ارئه مىدهيد.
طى اين قرارداد كالاها با قيمتى كمتر از قيمت نقدى، به خريداران فروخته خواهد شد. (اگر اين قابليت وجود نداشت، ديگر استفاده از اين قرارداد كارايى خاصى براى خريدار نداشت.) فرض كنيد شما يك سرمايه گذار هستيد و احتمال مىدهيد كه در ماههاى پيش رو براى توسعه كارخانه خود به كالايى نياز داريد.
در مقابل هم مدير كارخانه به وجه نقد براى تكميل محصولاتش نياز دارد. شما و مدير كارخانه قرارداد سلف ميان خود مىبنديد كه طى آن، شما پول خريد محصولات را به طور كامل در موقع انعقاد قرارداد پرداخت مىكنيد. معمولا مبلغ پرداختى هم كمتر از قيمت كالاى تكميل شده است.
سعى شد تا به اين سوال كه اوراق سلف چيست؟ پاسخ مناسبى در اختيارتان قرار گذاشته شود تا در بين سرمايهگذارىهايتان بهترين انتخاب را داشته باشيد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
انواع اوراق بدهی چیست ؟ لیست بهترین اوراق بدهی ایران
بورس انرژی و برق چیست ؟ سود و زیان سال 1399
لیست انواع اوراق قرضه (8 نوع مختلف + توضیحات مکمل)
همه چیز در مورد “ترازنامه” : از آموزش خواندن تا بررسی ترازنامه یک شرکت
فرابورس چیست ؟ از تفاوت با بورس تا 8 قدم گرفتن کد فرابورس
بورس کالا چیست ؟ 0 تا 100 نحوه خرید و فروش در بورس کالا ایران
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام وقت بخیر بابت مقاله اموزنده و مفید شما سپاسگزارم ما تامین کننده عمده کلیه مقاطع فولادی دراصفهان بابرند تجاری مدیران آهن زاینده رود هستیم واز مقالات شما بهره خاصی را میبریم