معرفی کتاب سودآوری در وال استریت نوشته معامله گر بزرگ پیتر لینچ
بررسی و خلاصه کتاب وال استریت: اگر به تازگی شروع به کار با بورس کردهاید و میخواهید کتابی را برای درک اصول سرمایهگذاری/نحوه کارکرد بازار بخوانید، کتاب One up on Wall Street اثر پیتر لینچ قابل فراموشی نیست.
وبینار معرفی بازارهای سرمایهگذاری و یافتن نقطه ورود با تحلیل تکنیکال
دوره مستر فارکس
دورهی آموزشی(فارکس) تحلیل بازارهای مالی بینالمللی
یکی از بهترین کتابهایی است که تا به حال در بورس منتشر شده است و پرفروشترین کتاب تاریخ است. این کتاب در ابتدا در سال 1989 توسط سرمایه گذار محبوب و مدیر صندوق، پیتر لینچ منتشر شد. در این مقاله، ما به بررسی کتاب One up on Wall Street می پردازیم و چند مورد از بهترین نکات برجسته شده در کتاب را مورد بحث قرار می دهیم. به خواندن مقاله ادامه دهید.
این کتاب، مجموعهای از بهترین کتابها برای کمک به شما در کار، برقراری ارتباط و مدیریت بهتر، نشان داده شده است.
درباره پیتر لینچ
در وال استریت یک نفر نوشته: پیتر لینچ اول از همه مغز معاملات است. اگر پیتر لینچ را نمی شناسید، اجازه دهید شما را با او آشنا کنیم.
پیتر لینچ یک سرمایه گذار آمریکایی و مدیر سابق صندوق است. او بین سالهای 1977 تا 1990 صندوق ماژلان را در Fidelity Investments مدیریت میکرد. در این دوره، پیتر لینچ به طور متوسط سالانه 29.2 درصد بازده سرمایهگذاریهای خود را داشت. علاوه بر این، چیزی که این موضوع را جذابتر میکند این است که بازده کسب شده به طور مداوم شاخص بازار را با ضریب حداقل دو شکست میدهد.
در این دوره 13 ساله، دارایی های تحت مدیریت پیتر لینچ که در ابتدا 18 میلیون دلار در سال 1977 بود، به 14 میلیارد دلار افزایش یافت. پیتر لینچ یکی از مدیران نادر صندوق است که برای 13 سال متوالی بازده نسبتاً بالایی به سرمایه گذاران خود داد. پیتر لینچ بعداً پس از بازنشستگی، سه کتاب پرطرفدار به نامهای «ضرب و شتم در خیابان»، « آموختن اندوختن» و «بر بلندای وال استریت» نوشت.
بی اعتمادی به بازار سهام نه تنها در آمریکا در دهه های 1950 و 1960 بلکه در خانواده و بستگان پیتر لینچ نیز یک نگرش غالب بود. تقریباً همه به او توصیه می کردند که از بورس دوری کند. پیتر اولین شغل خود را به عنوان یک نفر در یک زمین گلف به دست آورد، جایی که میشنید رئیسجمهورها و مدیران اجرایی درباره سرمایهگذاریهای پیروزمندانهشان صحبت میکنند که باعث شد در موقعیت خانوادگیاش تجدیدنظر کند که بازار سهام مکانی برای از دست دادن پول است.
او در سراسر دبیرستان به تحصیل در کالج بوستون ادامه داد و در آنجا همراه با تاریخ، روانشناسی و علوم سیاسی، متافیزیک، معرفت شناسی، منطق، دین و فلسفه یونان باستان را مطالعه کرد.
پیتر اولین سهام خود را در سال 1963 خرید که در کمتر از 2 سال 5 برابر شد که بعداً به او کمک کرد تا هزینه تحصیلات تکمیلی خود را در وارتون بپردازد. در طول سال پایانی خود در بوستون، او یک دوره کارآموزی تابستانی را در Fidelity که بهترین شرکت سرمایه گذاری در آن زمان بود، گذارند. او به تحقیق و نگارش گزارش و بازدید از شرکتها مانند تحلیلگران معمولی سپرده شد.
معرفی کتاب سود آوری در وال استریت
کتاب سودآوری در وال استریت کتاب پرفروش ملی است که هر سرمایهگذاری باید داشته باشد.
پیتر لینچ مدیر شماره یک پول آمریکا است. شعار او: سرمایه گذاران متوسط می توانند در زمینه خود متخصص شوند و می توانند سهام برنده را به همان اندازه متخصصان وال استریت با انجام کمی تحقیق انتخاب کنند.
بیش از یک میلیون نسخه از این کتاب مهم در زمینه سرمایه گذاری فروخته شده است که در آن پیتر لینچ، مزایایی را که سرمایه گذاران متوسط نسبت به افراد حرفه ای دارند و چگونه می توانند از این مزایا برای دستیابی به موفقیت مالی استفاده کنند، توضیح می دهد.
در مقدمه جدیدی که به طور خاص برای این نسخه از کتاب “One Up on Wall Street” نوشته شده است، لینچ دیدگاه خود را در مورد افزایش باورنکردنی سهام اینترنت و همچنین فهرستی از بیست شرکت برنده دهه 90 با فناوری پیشرفته ارائه می دهد.
موفقترین مدیر پول آمریکا میگوید که چگونه سرمایهگذاران متوسط میتوانند با استفاده از آنچه میدانند، افراد حرفهای را شکست دهند. این که بسیاری از این برندگان از فناوری پایینی برخوردار هستند، از نظریه او حمایت می کند که سرمایه گذاران آماتور می توانند به دریافت پاداش های استثنایی از شرکت های ساده و پیش پا افتاده ای که در زندگی روزمره خود با آنها مواجه می شوند، ادامه دهند.
به گفته لینچ، فرصت های سرمایه گذاری در همه جا وجود دارد. از سوپرمارکت گرفته تا محل کار، در تمام طول روز با محصولات و خدمات روبرو هستیم. با توجه به بهترین ها، می توانیم شرکت هایی را پیدا کنیم که قبل از اینکه تحلیلگران حرفه ای آنها را کشف کنند، در آنها سرمایه گذاری کنیم.
لینچ میگوید فرصتهای سرمایهگذاری برای افراد غیرعادی فراوان است. به سادگی با مشاهده تحولات معاملاتی و توجه به دنیای نزدیک خود از سوپرمارکت گرفته تا محل کار، در تمام طول روز با محصولات و خدمات روبرو هستیم. می توانید شرکت های بالقوه موفق را قبل از تحلیلگران حرفه ای کشف کنید. سهامی که ده برابر یا بیشتر افزایش می یابد و یک سبد سهام متوسط را به عملکردی ستاره تبدیل می کند.
لینچ، مدیر ستاره سابق صندوق چند میلیارد دلاری ماژلان فیدلیتی، نشان می دهد که چگونه به رکورد شگفت انگیز خود دست یافته است. لینچ با نوشتن با جان روچیلد، دستورالعملهایی را ارائه میدهد که به آسانی میتوان آنها را با بررسی صورتهای مالی شرکت و با شناسایی اعدادی که «واقعاً» مهم هستند، متمایز کرد. او توضیح میدهد که چگونه میتوان دستورالعملهایی را برای سرمایهگذاری در شرکتهای چرخهای، چرخشی، و با رشد سریع ارائه کرد.
لینچ وعده میدهد که اگر فراز و نشیبهای بازار و گمانهزنیهای بیپایان در مورد نرخهای بهره را نادیده بگیرید، در بلندمدت (از پنج تا پانزده سال) پرتفوی شما به شما سود خواهد داد. ثابت شده است که این توصیه جاودانه است و «One Up on Wall Street» را به پرفروش ترین کتاب تبدیل کرده است. و اکنون این کلاسیک در هزاره جدید مانند همیشه ارزشمند است.
پشت هر سهمی یک تجارت وجود دارد
هسته اصلی فلسفه سرمایهگذاری لینچ، که در کتاب مورد بحث قرار میگیرد، این است که «پشت هر سهام، یک تجارت وجود دارد» و بنابراین، عملکرد یک سهام در نهایت منعکسکننده عملکرد کسبوکار، یعنی پویایی سود است. لینچ چندین بار تکرار میکند که درک چشماندازهای تجاری از طریق دانش دست اول یک محصول خاص (که ممکن است هر روز مصرف کنید) کلید موفقیت است. به گفته استاد سرمایهگذاری، تلاش برای زمانبندی بازار یا صرف زمان برای فکر کردن به مسیر آینده بازار، اتلاف وقت است.
این کتاب بر سه ایده اصلی متمرکز شده است:
- شرایط شخصی قبل از شروع سرمایه گذاری، 2) نحوه یافتن بهترین ایده های سرمایه گذاری، و 3) مدیریت سبد.
ابزار سرمایه گذاری اصلی معرفی شده توسط لینچ، شش دسته موارد سرمایه گذاری برای شرکت های مختلف است که به تصمیم گیری در مورد موضوعات کلیدی برای تمرکز در هر مورد و همچنین تصمیم گیری در مورد زمان خرید و فروش چنین شرکت هایی کمک می کند. همچنین به مدیریت سبد در تصمیم گیری در مورد وزن های خاص برای هر سهام کمک می کند.
این کتاب همچنین دارای چند چک لیست مفید برای بهترین شرکت ها و اشتباهات معمول در سرمایه گذاری است.
در نهایت، یکی دیگر از ابزارهای تحلیلی بسیار مفیدی که توسط لینچ معرفی شده است، نمودار قیمت سهم در مقابل سود است، که در آن دو خط برای هر شاخص در کنار هم قرار میگیرند (زمانی که قیمت سهم به طور قابل توجهی از خط درآمد منحرف میشود، معمولاً سیگنالی برای خرید یا فروش سهام است).
کتاب دارای سه بخش است.
- بخش 1 (فصل 1 تا فصل 5) – نحوه انتخاب سهام با نشانه ها است.
- بخش 2 (فصل 6 تا فصل 15) – در یک شرکت به دنبال چه چیزی باشید. هر شرکتی متفاوت است و نویسنده فرصت های سرمایه گذاری را در 6 دسته طبقه بندی می کند.
- رشد دهندگان کند
- دارای درآمد پایدار
- رشد سریع
- دوره ای
- دارایی پخش می شود
- چرخشی
بنابراین سرمایه گذاری درهر شرکت جنبه متفاوتی نسبت به دیگری دارد.
- بخش 3: فصل 16 تا فصل 20 – چگونه پورتفولیو خود را بسازید.
برای بررسی اجمالی و آشنایی با این کتاب خلاصه ای از فصول اول آن در ادامه آورده شده است.
بررسی بخش اول کتاب سود آوری در وال استریت
بخش اول تاکید می کند که باید آن قسمت از پس انداز خود را که نیازی به خرج کردن آن برای چند سال آینده ندارید و حتی می توانید از دست بدهید، اختصاص دهید، و بهتر است قبل از شروع به تخصیص مبلغ قابل توجهی، مالک ملکی باشید که در آن زندگی می کنید و بخشی از سرمایه شما در سرمایه گذاری های سهام باشد.
لینچ همچنین تاکید می کند که یک فرد برای اینکه سرمایه گذار موفقی باشد باید ویژگی های خاصی داشته باشد، از جمله تصمیم گیری با اطلاعات ناقص. سایر ویژگی های کلیدی عبارتند از: صبر، عقل سلیم، اتکا به خود، تحمل درد، نگرش باز، جدایی، پشتکار، فروتنی، انعطاف پذیری، تمایل به پذیرش اشتباهات، توانایی نادیده گرفتن هراس عمومی.
به گفته لینچ، یک آماتور دارای چند مزیت نسبت به سرمایه گذاران حرفه ای است، نه تنها به این دلیل که او توسط سیاست های قوانین رسمی محدود نمی شود و می تواند در مورد وزن های سهام منعطف تر باشد، بلکه مهمتر از همه به این دلیل است که یک آماتور می تواند روی محصولات واقعی تمرکز کند.
تا زمانی که ارزش گذاری معقول باشد و ترازنامه طولانی نشود، شرکت هایی که محصولات عالی دارند احتمالاً در نهایت رشد درآمدی قوی ایجاد می کنند که قیمت سهام آنها را در طول مسیر افزایش می دهد.
این بخش از کتاب همچنین دارای خلاصهای کوتاه از چالشهای رفتاری کلیدی است زیرا هر سرمایهگذار از سه حالت احساسی عبور میکند:
- نگرانی
- رضایت
- و تسلیم.
او نگران پس از سقوط بازار یا به نظر می رسد که اقتصاد دچار تزلزل شده است، که او را از خرید شرکت های خوب با قیمت های مقرون به صرفه باز می دارد. سپس بعد از اینکه با قیمت های بالاتر خرید می کند، از خود راضی می شود زیرا سهامش در حال افزایش است. این دقیقاً زمانی است که او باید به اندازه کافی نگران باشد تا اصول اولیه را بررسی کند، اما اینطور نیست. سپس، در نهایت، هنگامی که سهام او در روزهای سخت سقوط می کند و قیمت ها به کمتر از آنچه او پرداخت کرده بود میرسد، تسلیم می شود و سریع می فروشد.
لینچ همچنین خاطرنشان می کند که همیشه برخی عدم اطمینان وجود دارد و هیچ کس نباید انتظار داشته باشد که همیشه با سهام خود درست عمل کند. مهم این است که برای ضررهای گاه به گاه آماده باشید.
هرگز نباید بپرسید که آیا این بازار خوبی برای سرمایه گذاری است؟ پاسخ به این سوال آسان نیست.
مردم همیشه علاقه مند هستند که بدانند آیا بازار سهام در حال حاضر خوب است یا خیر! هزاران متخصص از جمله تحلیلگران تکنیکال، کارشناسان طلا، اقتصاددانان کلان و پیشبینیکنندگان تلاش میکنند تا بازار، رونق و رکود، تورم، نرخ بهره، سیاست بانک مرکزی و غیره را پیشبینی کنند، اما با هیچ ثبات مفیدی نتوانستهاند.
روی کسب و کارها تمرکز کنید و بازار عمومی را نادیده بگیرید. وظیفه شما انتخاب سهام مناسب است. اگر بازاری با ارزش بیش از حد باشد، هیچ شرکتی را برای سرمایه گذاری پیدا نمی کنید زیرا هیچ یک از سهام وجود ندارد.
این بدان معنا نیست که چیزی به نام بازار بیش از حد ارزش گذاری شده وجود ندارد، اما جای نگرانی در مورد آن وجود ندارد.
لینچ سرمایهگذاری را با یک بازی پوکر مقایسه میکند که در آن شما در طول زمان برنده میشوید و روش درست را در مقابل برنده شدن در هر دور دنبال میکنید. در رابطه با ایده این پایان نامه در مورد عدم قطعیت، توصیه لینچ علیه تلاش برای زمان بندی بازار و ترجیح او برای ماندن همیشه در بازار است.
او به پنج سال گذشته قبل از چاپ دوم کتاب اشاره میکند و میگوید که اگر بهترین 30 روز از سال 1994 را از دست بدهید، بازدهی شما نصف آن چیزی است که میتوانستید با سرمایهگذاری کامل در طول دوره به دست آورید.
یک ایده نهایی که در قسمت اول کتاب مورد بحث قرار گرفت این است که سهام بهترین بازده بلندمدت را در مقایسه با سایر طبقات دارایی ارائه می دهد. من در یادداشتهای خود درباره سرمایهگذاری پستی در این مورد دارم که در آن تأکید میکنم در حالی که شاخص بازار سهام ممکن است از تمام داراییهای دیگر عملکرد بهتری داشته باشد، بیش از نیمی از سهام افراد در واقع ضرر میکنند، بنابراین هشداری مهم برای دستیابی به نتایج سرمایه گذاری عالی خرید 5 سهم و انتظار است.
بررسی دو بخش دیگر از کتاب سود آوری در وال استریت
دو بخش دیگر از کتاب، شاید برای یک سرمایه گذار فعال، جالب ترین باشد. برای پیدا کردن یک مولتی باگر (سهامی که چندین بار بازده تحویل می دهد)، باید سعی کنید شرکت هایی با رشد سریع و اندازه نسبتا کوچک پیدا کنید. نگاه کردن به اطراف خود در مراکز خرید (این روزها اینترنت) می تواند نقطه شروع باشد.
شغل، سرگرمیها یا سرگرمیهای فرزندانتان میتواند کمک بزرگی برای شناسایی شرکتهایی باشد که محصولات یا خدمات به تازگی در حال محبوب شدن هستند تا زمانی که بازار هنوز این موضوع را کشف نکرده باشد.
لینچ مفهوم بسیار مفیدی را در مورد نحوه طبقه بندی سهام بر اساس ویژگی های کلیدی معرفی می کند که به درک عواملی که باید در هر سهام جستجو شود و همچنین به تخصیص سرمایه بین دسته های مختلف، کمک می کند.
- رشد دهندگان کند (رشد درآمد تک رقمی). برای داشتن سود سهام به عنوان سهام دفاعی برای محافظت از پرتفوی خود در شرایط رکود و داشتن سرمایه برای خرید سهام ارزانتر / بهتر در اصلاح، مفید است.
10-12 درصد رشد ثایت درآمد؛ انتظار بازده هنگفتی نداشته باشید، اگر سهم شما در عرض یک سال 50 درصد رشد کرد، به سود گرفتن فکر کنید.
- رشد دهندگان سریع (20-25٪ رشد درآمد، شرکت های ایده آل جوان در صنایع پایدار). بهترین دسته برای پیدا کردن مولتی بگر.
- سرمایه گذاری در سهم دوره ای (بیشتر شرکت های کالایی و همچنین خودروها، خطوط هوایی). برای خرید در پایان رکود عالی است. تمایز این دسته از سهام با رشد درآمد ثابت مهم است زیرا هر دو اغلب شرکتهای بزرگی هستند که در چند سال گذشته رشد درآمد خوبی داشتند، اما این رشد میتواند به سرعت برای یک شرکت دورهای معکوس شود. زمان بندی برای سرمایه گذاری موفق در دوره ای مهم است.
فرآیندی که لینچ پیشنهاد میکند سرمایهگذاران از جستجوی اطراف برای بهترین محصولات و سپس انجام تحقیقات در مورد شرکت با نگاهی به وضعیت مالی آن، درک پیشینه بیشتر در مورد تجارت و صنعت، شروع کنند. یکی از عوامل کلیدی که در مرحله دوم باید در نظر گرفته شود، قیمت (نسبت E/P) است که نباید خیلی بالا باشد. پتانسیل رشد درآمد مهمتر از سطح واقعی E /P است
لینچ تاکید می کند که پتانسیل رشد درآمد مهمتر از سطح واقعی E/P است. نکته بسیار مهمی که او در کتاب به آن اشاره میکند این است که یک سهمی که درآمد آن با نرخ سالانه 15 درصد رشد میکند، بازدهی بهتری نسبت به سهام 10 برابری E/P با رشد 10 درصدی دارد.
فرمولی که او برای تصمیم گیری در مورد جذاب بودن یک سهام پیشنهاد می کند این است که مجموع بازده سود و نرخ رشد را در نظر بگیرید (PEG) و آن مجموع را بر نسبت E/P تقسیم کنید. چنانچه این عدد 2 برابر یا بالاتر باشد مناسب است در حالی که با نسبت 1x چشم انداز سرمایه گذاری ضعیفی را ارائه می دهد.
سطح نرخهای بهره نیز بر چنین نسبتهایی تأثیر میگذارد، و در نرخهای پایین بیسابقه، ممکن است فرد مجبور شود نسبتهای هدف خود را ۰.۵ برابر کاهش دهد (بنابراین یک شرکت ایدهآل میتواند نسبت ۱.۵ برابری را به جای ۲ برابر توسط لینچ توصیهشده داشته باشد).
این کتاب در مورد نسبت های مالی و ارزش گذاری نیز بحث می کند. یک نکته جالب که فکر می کنم ارزش برجسته کردن را دارد این است که باید به دنبال شرکت های با حاشیه بالا در تولیدکنندگان باشید (چون قصد دارید آنها را در بلندمدت نگه دارید تا بتوانند دوره های خوب و بد را تحمل کنند)، در حالی که اگر یک شرکت با سود دوره ای را خریداری کنید در این صورت، بهتر است یک کسب و کار با حاشیه کم داشته باشید، زیرا در مرحله بهبودی درآمد مطلق آن رشد بسیار بیشتری خواهد داشت.
- خواندن فصل 15 این کتاب را به شدت توصیه میکنیم زیرا فهرستی را برای تصمیمگیری سرمایهگذاری مشخص میکند که به نظر بسیار مفید است. داشتن چک لیست به طور کلی بسیار مفید است زیرا احساسات را از فرآیند تصمیم گیری حذف و آن را عینی تر می کند و امیدواریم به نتایج بهتری منجر شود.
- فصل 17 چند پیشنهاد مفید در مورد زمان فروش سهام باتوجه به موقعیت آن دارد (پایدار، چرخشی، رشد سریع و غیره). خواندن این فصل را هم به شدت توصیه می کنم.
همچنین قویاً شما را تشویق میکنم که فصل 18 را بخوانید زیرا تصورات غلط رایج در مورد سرمایهگذاری را توضیح میدهد، مانند: “اگر قبلاً قیمت تا این حد بالا رفته است، چگونه ممکن است بالاتر برود؟” یا “اگر قبلاً این مقدار کاهش یافته است، احتمالاً نمی تواند خیلی بیشتر کاهش یابد”.
بخش پایانی کتاب سود آوری در وال استریت
در بخش پایانی کتاب، لینچ جنبه های عملی مدیریت سبد سهام را مورد بحث قرار می دهد. نویسنده پیشنهاد می کند که به جای هدف قرار دادن تعداد ثابتی از سهام (10-20-30)، سرمایه گذار باید فقط سهام هایی را خریداری کند که: الف) دارای مزیت است، و ب) شرکت پس از تکمیل تحقیقات لازم، چشم انداز خوبی دارد. ممکن است فقط یک سهم باشد، یا ممکن است بیشتر باشد.
جالب اینجاست که لینچ در مقابل استفاده از استاپ ضررها صحبت می کند زیرا با نوسانات زیاد بازار، ممکن است مجبور شوید یک سهام خوب با چشم انداز مناسب را بفروشید. «وقتیحد ضرر را رعایت میکنید، اعتراف میکنید که سهام را کمتر از ارزش امروز میفروشید».
لینچ پیشنهاد می کند که بهترین زمان برای خرید زمانی که مردم تمایل به فروش دارند تا ضررهای مالیاتی یا در طول اصلاحات را دریافت کنند (مهم است فهرستیازاز شرکت های بزرگ برای خرید با قیمت های پایین تر داشته باشید) .
خلاصه ای از کتاب One up on the Wall Street توسط پیتر لینچ
در کتاب One up on the Wall Street ، پیتر لینچ میگوید که اگر سرمایه گذاری از اصول سرمایه گذاری کلی و رویکرد سرمایه گذاری عقل سلیم پیروی کند، چگونه یک سرمایه گذار معمولی می تواند بازده عالی از سرمایه گذاری خود در بازار سهام داشته باشد. لینچ معتقد است که با کمی تحقیق و نظم و انضباط ثابت، هر فرد عادی می تواند در سرمایه گذاری پیشی گرفته و بازدهی ثابتی داشته باشد.
برای شروع، پیتر لینچ از ایده “سرمایه گذاری در آنچه می دانید!” حمایت می کند.
او پیشنهاد میکند که اگر سرمایهگذاران آماده بررسی سهام عادی باشند، بسیاری از سرمایهگذاریهای بزرگ میتوانند مد نظر قرار گیرند. اکثر مردم فقط باید به اطراف محل کار خود یا مکان هایی که در آن بازدید می کنند نگاه کنند تا از این فرصت ها استفاده کنند. یک فرد عادی سال ها قبل از اینکه سرمایه گذاران حرفه ای نام آنها را بشنوند در دید بسیاری از شرکت ها و محصولات محلی جالب قرار می گیرد. اگر این سرمایه گذاران این شرکت های در حال رشد محلی را بیابند و در آنها سرمایه گذاری کنند، مطمئناً می توانند بازده شگفت انگیزی داشته باشند.
نکته آخر چیست؟
اگر فکر می کنید محصول یک شرکت به طور قابل توجهی رشد می کند، سؤال این است: آن محصول چند درصد از درآمد یا درآمد خالص را تشکیل می دهد؟ برای شرکتهایی مانند Procter و Gamble، Pampers ممکن است محصولی در حال رشد سریع باشد، اما تأثیر آن بر شرکت ممکن است خیلی کم باشد.
چند سوال که به آنها پاسخ داده شده است
چه کسی باید “One Up on Wall Street” را بخواند؟
صادقانه؟ هر سرمایه گذار
اگر تازه کار هستید و نمیدانید از کجا باید شروع کنید، این کتاب قطعا برای شما مناسب است. اگر مدت زیادی در این بازی بودهاید، این کتاب دیدگاههای تازه و ارزش سرگرمی را ارائه میدهد.
از کتاب چه انتظاری باید داشت؟
از یک مدیر صندوق بسیار با تجربه انتظار اشتراک گذاری روشنگرانه داشته باشید. در “One Up on Wall Street”، پیتر لینچ به چند محدودیت یک صندوق بزرگ اشاره می کند و این که چرا ما سرمایه گذاران معمولی انعطاف بیشتری نسبت به یک مدیر صندوق داریم. همچنین، او به مهمترین ویژگی سهام که باید از آن اجتناب کرد و چگونگی یافتن سبد سرمایه گذاری مناسب اشاره میکند. سهامی که پتانسیل ارائه بازدهی 10 برابری را دارد. اگر وقت دارید، اکیداً به شما توصیه می کنم این کتاب را بردارید و خودتان آن را بخوانید.
سه درسی که بعد از خواندن کتاب خواهیم آموخت
v درس 1: برنامه بازی داشته باشید، نوع سهام را بدانید
درست مانند زمانی که در حال خرید یک گوشی هستید، باید زمان را برای شناخت محصولات صرف کنید، آنها را با هم مقایسه کنید. نیازها و محدوده قیمت خود را مشخص کنید. سپس، چند مورد را فهرست کنید و مزایا و معایب آنها را با هم مقایسه کنید.
درک نوع سهامی که در آنها سرمایه گذاری می کنید به تصمیم گیری شما در زمان فروش/خرید/نگهداری کمک می کند. این به جلوگیری از اشتباهات ناشی از احساسات کمک می کند.
-
درس 2: مزیت خودی
شکست دادن بازیکن بزرگ ساده است، اما آسان نیست، آنها از من و شما مدبرتر هستند. برای هر «نکات»ی که دریافت کردهایم، به احتمال زیاد آنها هم از قبل آن را میدانند، و این در صورتی است که راهنماییها برای شروع دقیق باشند. پس چطور میتوانیم با پسران بزرگ لیگ رقابت کنیم؟ ساده، با خود بودن.
این به معنای سرمایه گذاری در آنچه می دانید، یا بهتر از آن، در صنعتی است که در آن می توانید اطلاعات دست اول را قبل از عموم به دست آورید. به عنوان مثال، اگر در صنعت خودرو کار می کنید، ممکن است قبل از دیگران متوجه شوید که فروش در 2 ماه گذشته افزایش یافته است. ارزش این اطلاعات بسیار بیشتر از به اصطلاح نکات است زیرا واقعی هستند.
حتی اگر نمی توانید در محیط کاری خود هیچ «اخبار داخلی» دریافت کنید، فقط به عنوان یک مصرف کننده به محیط اطراف خود توجه کنید.
-
درس 3: تمرین 2 دقیقه ای
ایده ساده است، قصه گو باشید.
تصور کنید که در مورد یک فرصت سرمایه گذاری بالقوه برای یک غریبه در آسانسور صحبت می کنید. طوری توضیح می دهد که حتی فرد 12 ساله هم بتواند بفهمد. این نه تنها به شما کمک می کند تا خود را از تصمیم گیری های عاطفی کنترل کنید، بلکه به شما کمک می کند تا هر شکافی را که به زمان بیشتری برای تحقیقات بیشتر نیاز دارد، شناسایی کنید.
در اینجا چند ایده در مورد اینکه چه چیزی باید در طرح 2 دقیقه ای شما گنجانده شود، گفته شده.
- نوع شرکت (به عنوان مثال گردش مالی)
- بخش ها و ارکان کسب و کار
- روند درآمد/سود در 5 سال گذشته
- سلامت مالی (مانند جریان نقدی سالم، بدهی های سنگین، افزایش مطالبات، سرمایه بالا)
- روند سود سهام (سیاست پرداخت سود سهام وجود دارد؟)
- خطرات چیست؟
- سهامداران اصلی چه کسانی هستند؟
- آیا اخیراً سهامدار تغییر کرده است؟
- مقایسه PE تاریخی + مقایسه رقیب
برای جمع آوری این اطلاعات باید حداقل چند ساعت سرمایه گذاری کنید، عمدتاً از گزارش های مالی شرکت و وب سایت ها باید استفاده کرد.
“قبل از خرید یک سهام، دوست دارم بتوانم یک مونولوگ دو دقیقه ای ارائه کنم که دلیل علاقه من به آن، اتفاقاتی که برای موفقیت شرکت باید بیفتد و مشکلاتی که در مسیر آن وجود دارد را پوشش دهد. زمانی که بتوانید داستان یک سهام را برای خانواده، دوستان خود تعریف کنید، و حتی یک کودک هم بتواند آن را درک کند، آنگاه درک درستی از موقعیت دارید.
در پایان
در این مقاله، ما به بررسی کتاب One Up on Wall Street پرداختیم. اگر کتاب را بهطور کلی میبینید، کتاب ONE UP ON WALL STREET نوشته پیتر لینچ کتابی است که باید بخوانید، مخصوصاً برای همه مبتدیان بازار سهام. استراتژی های پیتر لینچ در این کتاب بسیار ساده، منطقی، عملی و به راحتی قابل تکرار هستند. سرمایه گذاران تازه کار می توانند با خواندن این کتاب از مزایای بسیار خوبی بهره مند شوند.
این کتاب همچنین به شما نشان می دهد که چگونه می توانید شرکت های نادیده گرفته شده ای را که سایر سرمایه گذاران نادیده می گیرند پیدا کنید. او همچنین تکنیکهای انتخاب سهام را برای یافتن شرکتهایی که قبلاً روزانه با آنها روبرو میشوید توضیح میدهد. نکته این است که شرکت های بسیار سودآور زیادی در آمریکای شرکتی وجود دارند که کسل کننده و غیر هیجان انگیز به نظر می رسند. علاوه بر شرکتهایی که به سرعت در حال رشد و کسلکننده هستند، این کتاب سرمایهگذاری سود سهام و سرمایهگذاری در موقعیتهای چرخشی را پوشش میدهد. همچنین در نظر می گیرد که سرمایه گذاران در هنگام سقوط بازار سهام چه کاری باید انجام دهند. فرض اصلی او این است که افرادی مانند من و شما در اقتصاد شرکت می کنند و به خوبی از روندهای جدید و فرصت های سرمایه گذاری آگاه هستند.
امیدوارم این مقاله در بررسی کتاب پیتر لینچ برای شما مفید بوده باشد. نظر خود را در مورد این کتاب و نقد آن در بخش نظرات زیر با ما در میان بگذارید. از خواندن نظرات و بازخوردهای شما خوشحال خواهیم شد.
دیدگاهتان را بنویسید