مزایا و معایب سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال
2018-08-27
ارسال شده توسط مهرناز سلطانی

ارزهای دیجیتال انقلابی را در سیستم پرداخت ایجاد کردند و به سرعت توانستند در میان مردم فراگیر شوند. این ارز توانست سیستم پرداخت بدون واسطه را راهاندازی کند که بسیاری از شرکتها و افراد راغب به استفاده از این پول شدند، زیرا تراکنشهای آنها مخفی بوده و قابلپیگیری نمیباشد.
همین امر باعث شده روزبهروز بر ارزش این ارز افزوده شود به طوری که بهعنوان یکی از بازارهای سرمایهگذاری به آن نگریسته شود.
کسانی که در اوایل شروع کار این ارز ریسک کردند و مقداری مزایا و معایب سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال خریداری کردند بعد از مدتی سود خوبی از بالا رفتن ارزش این پول دیجیتال نصیبشان گردید، اما در حال حاضر برای ورود به این بازار سرمایهگذاری باید تحقیقات بیشتری کرد و با اطلاعات بیشتری وارد این بازار شد. هر بازار سرمایهگذاری دارای مزایا و معایبی میباشد که آن را با دیگر بازارهای سرمایهگذاری متفاوت میکند.
بازار ارز دیجیتال نیز از این قاعده مستثنا نبوده و باید با خصوصیات آن آشنا شد. در این مقاله سعی شده تا بهصورت اجمالی این مزایا و معایب بیان شوند تا افراد سرمایهگذار با وسعت دید بیشتری نسبت به این بازار شروع به سرمایهگذاری در آن کنند.
سرفصلهایی که در این مقاله بررسیشده در زیر عنوان شده است:
- مزایای سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال
- معایب سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال
پیشنهاد ویژه : دوره ارز دیجیتال رایگان همیارسرمایه را از دست ندهید!
مزایای سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال
اولین مزیت ارز دیجیتال که شاید مهمترین آن باشد انتقال پول بهصورت شخص به شخص است که هیچ واسطهای دراین بین حضور ندارد و نمیتواند در انتقال پول دخالت یا نظارت داشته باشد.
این امر میتواند یک امتیاز محسوب میشود زیرا انتقال پول بهصورت محرمانه بوده و هیچ ردی از خود به جای نمی گذارد. از طرفی نبود واسط بین تراکنشها سبب میشود که مسائلی مانند کارمزد دیگر معنا و مفهومی مانند قبل نداشته باشد و عملیات انتقال پول با هزینه کمتری صورت پذیرد.
دومین مزیت پولهای دیجیتال جهانی بودن و فراگیری آن است که محدود به یک کشور یا یک قاره نمیباشد. حتی کشورهایی که ممکن است به دلیل مسائل سیاسی، محدودیتهایی را در تعاملات پول و ارز واقعی داشته باشند بهراحتی میتوانند از این پول دیجیتال استفاده کنند.
جابجایی سریع پول در شبکه ارزهای دیجیتال از دیگر مزایای این سیستم میباشد، انتقال پول در سیستمهای سنتی با سرعت پایینی همراه بوده و نیازمند زمان بیشتری میباشد اما در پرداخت آنلاین ارزهای دیجیتال علاوه بر اینکه در همان لحظه پول را انتقال می دهند امکان خطا نیز در آن بسیار پایینتر میباشد.
شفافیت از دیگر مزایای ارزهای دیجیتال میباشد. ارزهای دیجیتال از سیستم بلاک چین استفاده میکنند که در آن مبدأ و مقصد تراکنش و مقدار آن مشخص نمیباشد اما بقیه افراد حاضر در آن میتوانند صحت معامله را بر اساس الگوریتمهای بلاک چین تأیید کنند و چون تمامی افراد میتوانند بر تمامی معاملات نظارت داشته باشند درنتیجه شفافیت معاملات بالا بوده و از طرفی به میزان قابلتوجهی به امنیت آن نیز میافزاید. همانطور که گفته شد امنیت بالای ارزهای دیجیتال نیز بهعنوان مزیت آن بهحساب میآید که نسبت به بانکداری سنتی به میزان بیشتری میباشد.
زیرا در بانکداری سنتی متصدیان بانک به حسابهای افراد دسترسی دارند اما در این سیستم فقط خود شخص به آن دسترسی دارد. تمامی این موارد کمک میکند که افراد بیشتر ترغیب شوند تا در این بازار سرمایهگذاری کنند، و افزایش سرمایهگذاری برابری میکند با افزایش ارزش و افزایش سودآوری برای سرمایهگذار.
اولین مزیت ارز دیجیتال که شاید مهمترین آن باشد انتقال پول بهصورت شخص به شخص است که هیچ واسطهای دراینبین حضور ندارد و نمیتواند در انتقال پول دخالت یا نظارت داشته باشد. دومین مزیت پولهای دیجیتال جهانی بودن و فراگیری آن است که محدود به یک کشور یا یک قاره نمیباشد.

معایب سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال
همانطور که نبود واسطه در معاملات ارزهای دیجیتال از چند دیدگاه مزایایی را به همراه دارد از طرفی میتواند بهعنوان یک عیب هم باشد زیرا اگر در معامله بهاشتباه یک مقدار ارز دیجیتال را به یک حساب انتقال دهید، چون خریدار ناشناس بوده و هیچ مرجعی برای تأیید اشتباه انجام دادن معامله وجود ندارد پیگیری آن بسیار دشوار بوده و تقریباً برگشت آن غیرممکن است.
از طرفی چون میزان ارزش ارز دیجیتال در ابتدا بسیار پایین بوده و ناگهان رشد چند صد درصدی داشته میتوان سرمایهگذاری در آن را یک سرمایهگذاری ریسکی تلقی کرد. سرمایهگذاری ریسکی همانطور که سود بالایی به همراه دارد و سود بالا از مزایای آن بهحساب میآید، میتواند ضرر سنگینی به همراه داشته و از معایب نیز باشد.
همچنین نمیتوان ارزش دقیق آن را تخمین زد و فقط بر اساس میزان عرضه و تقاضا و سهمی که در مبادلات جهانی دارد ارزش آن را تا حدودی میتوان حدس زد که این موضوع خود یک عیب محسوب میشود.
درجه پذیرش و نوسان در ارزش ارزهای دیجیتال از دیگر معایب آن میباشد. چون هنوز بسیاری از افراد با این موضوع آشنایت نداشته و یا در صورت آشنایی با آن، ریسک ورود به این بازار سرمایهگذاری یا تبادل ارز را نمیپذیرند و میزان استفاده از آن کم است. از طرفی به دلیل تغییر نرخ تقاضا، ریسک سرمایهگذاری در آن بالا بوده و نوسانات زیادی در ارزش این ارزها وجود دارد که از دیگر معایب آن میباشد. باید در نظر داشت که نرمافزارها و سیستمهای معاملاتی این حوزه همچنان نیاز به پیشرفت داشته و چون در ابتدای راه هستند ممکن است دارای مشکلات و معایبی باشند که باید بهمرور برطرف شود.
با توجه به مواردی که بیان شد مزایای این بازار نسبت به پول فیزیکی و سیستم بانکداری سنتی بسیار متفاوتتر و بهتر میباشد و امکاناتی را در اختیار افراد میگذارد. افراد در معاملات ناشناس باقی می مانند و امنیت معاملات خود و دیگران را تأمین می کنند، بنابراین حس امنیت در آنها دوچندان می شود، به همین دلیل پیشرفت این بازار و سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال به سرعت رشد پیدا کرد، زیرا دو عامل شفافیت و امنیت را در اختیار افراد قرار داده است. البته این سیستم دارای معایبی نیز میباشد که بیشتر بهعنوان نقص میتوان به آن اشاره کرد تا عیب که مطمئناً بهمرورزمان برطرف خواهد شد و با آسودگی خیال بیشتری میتوان در این بازار سرمایهگذاری کرد.
برچسب ها:
ارزهای دیجیتال
درباره مهرناز سلطانی
نویسنده کتاب: ثروت نهفته در بورس ایران ،مدرس و مربی دوره های بورس و هوش مالی مقدماتی و پیشرفته ،بنیان گذار مجموعه همیار سرمایه ،تحلیگر و معامله گر بورس اوراق بهادار ،نویسنده روزنامه همشهری در حوزه بورس کارشناس رادیو اقتصاد سیما سخنران در سمینارها و همایش های مالی نگارنده بیش از 150 مقاله آموزشی در بازارهای مالی
نوشتههای بیشتر از مهرناز سلطانی
دیدگاهتان را بنویسید