مدیریت سرمایه; 0 تا 100 بهترین روش های مدیریت سرمایه
مدیریت سرمایه چیست ؟ مدیریت سرمایه و ثروتمند شدن تلفیقی از علم و هنر است. برای ثروتمند شدن نه تنها باید از اصول خاصی پیروی کرد بلکه باید باور و استراتژی خاصی داشت و به آنها پایبند بود .ثروتمندان عادات و ویژگی های مالی مشابهی دارند که اگر از آنها مطلع باشیم سریعتر به مقصد می رسیم. این عادات مانند دانه های برف هستند که کم کم جمع و سپس ما را با بهمنی از موفقیت رو به رو خواهند کرد.
به عنوان مثال مدیریت سرمایه در بورس و در سایر بازارهای مالی یکی از مؤثرترین عاداتی است که ثروتمندان آن را به خوبی بلد هستند و اجرا میکنند. به خاطر داشته باشید پول و ثروت مانند پرنده بال دارد و اگر دقیق نباشید فوراً میپرد. چگونه مدیریت مالی داشته باشیم؟ در ادامه اصول مدیریت سرمایه را مرور میکنیم.
فرقی نمی کند که شما یک نوسانگیر یا معامله گر روزانه باشید، قوانین مدیریت سرمایه و پول جنبه مهمی است که همه معامله گران باید در هر معامله ای که باز می کنند یاد بگیرند و اجرا کنند.
معامله گران هرگز نباید پول بیشتری را سرمایه گذاری کنند تا اینکه از پس ضررشان بر نمی آیند. همیشه به یاد داشته باشید که دستورات حد ضرر و سود را تنظیم کنید.
شما به عنوان سرمایه گذار باید خطرات ناشی از معامله را بپذیرید هیچ کس دوست ندارد پول از دست بدهد، اما معامله گران باید درک کنند که این بخشی از سرمایه گذاری است است.
برای ادامه یادگیری در مورد مدیریت سرمایه و بهترین راه های حفظ سرمایه، ما مراحل مدیریت سرمایه و لیست بهترین کتاب های مدیریت سرمایه برای معامله را ذکر کرده ایم.
مدیریت سرمایه چیست؟
مدیریت سرمایه برای اکثریت قریب به اتفاق مردم یک معما است. در حالی که اکثر مردم می دانند که پول از طریق اقتصادهای جهانی جریان می یابد، تعداد کمی از پیچیدگی های استفاده از آن سرمایه برای یک شرکت را درک می کنند. بنابراین، بسیاری تلاش می کنند تا بفهمند مدیریت سرمایه چیست.
اما در بازار مالی، مدیریت پول زمانی است که ما پول خود را در بازار قرار می دهیم و چگونه آن پول را مدیریت می کنیم.
Advisory HQ، یک سازمان برتر اخبار و رتبه بندی متمرکز بر دنیای معاملات، مدیریت سرمایه را به عنوان “یک استراتژی مالی با هدف تضمین حداکثر کارایی در جریان نقدی شرکت” تعریف می کند. بنابراین، پاسخ به “مدیریت سرمایه چیست؟” به سادگی “مدیریت پول یک شرکت” است. اگرچه در واقعیت، تعریف دقیقتر مدیریت سرمایه بسیار پیچیدهتر است.
مدیریت سرمایه عمدتاً در مورد خروج به موقع است تا در مجموع از معامله سود ببریم. اما پس از آن دو احساس، یعنی حرص و طمع و ترس در مسیر معامله ما قرار می گیرند.
وقتی یک معامله گر مبتدی وارد بازار می شود فکر می کند که چقدر سود خواهد داشت اما وقتی یک معامله گر حرفه ای وارد بازار می شود فکر می کند که با انجام معامله در بازار چقدر ضرر خواهد کرد.
تعادل بین ریسک و پاداش به معنای مدیریت سرمایه است. اگر می خواهید وارد بازار سهام شوید، باید صبورانه منتظر سطوح ورودی مورد نظر خود باشید.
تعادل در مدیریت سرمایه
یک تعریف دقیق مدیریت سرمایه باید شامل تعادل باشد. هدف نهایی مدیر سرمایه، حداکثر بهره وری در میان تعدادی از عوامل رقیب است. همانطور که Advisory HQ بیان می کند، “گاهی اوقات می توان وضعیت مالی یک شرکت را با کاهش هزینه های غیر ضروری بهبود بخشید. در مواقع دیگر، می توان با اعمال یک تغییر کوچک در یکی از حوزه های اصلی کسب و کار، درآمد را افزایش داد. دانستن اینکه چه اقداماتی باید در چه زمان هایی اجرا شود، مدیریت سرمایه موثر است.
آموزش مدیریت سرمایه
مهم نیست که در چه مرحله ای از حرفه خود هستید، مهم است که به توسعه مهارت ها و آموزش جدید ادامه دهید. مهارت های لازم برای رشد و مدیریت ثروت را در طول زمان بیاموزید. آموزش مدیریت سرمایه نکته نهایی است که می تواند پیچیده ترین باشد.
آموزش مدیریت سرمایه با تکیه بر یک پیشینه تئوری قوی، مفاهیم اساسی مالی و مدیریت سرمایه، از جمله تنوع، ریسک و بازده و کارایی بازار و نحوه رشد و مدیریت سرمایه را در طول زمان به شما آموزش می دهد.
اساساً آموزش مدیریت سرمایه در معاملات یک استراتژی دفاعی است که به منظور حفظ سرمایه است. این راهی است برای تصمیم گیری در مورد تعداد سهام یا لات در هر زمان معین بر اساس سرمایه موجود شما.
آموزش مدیریت سرمایه گذاری راهی عالی برای ماندن در صدر صنعت مدیریت دارایی در حال تغییر است. مدیران بالقوه سبد سرمایه گذاری را در معرض آخرین روندهای صنعت و استراتژی های سرمایه گذاری، قرار می دهند.
هنگامی که آموزش مدیریت سرمایه و پورتفولیو را آموختید، مجموعه مهارت های مدیریت پورتفولیو خود را با یادگیری چگونگی واجد شرایط بودن بهتر فرصت های سرمایه گذاری، متنوع سازی پرتفوی ها و مدیریت ریسک افزایش می دهید.
اساتید مدیریت سرمایه برای تحلیل چارچوب های سرمایه گذاری از مدل های تخصیص دارایی استفاده می کنند. این به شما کمک می کند تا هوشیار بمانید و مهارت های جدیدی را به کار بگیرید.
چنانچه آموزش مدیریت سرمایه ، چه پس از ارتقاء یا به عنوان یک برنامه در روند کسب تجربه و آموزش ادامه دار رخ دهد، می تواند مهارت های بیشتری را برای سرمایه گذاران فراهم کند که برای اداره بهتر سبد سرمایه گذاری خود از آنها استفاده خواهند کرد. حتی مدیران باتجربه نیز میتوانند با استفاده از دورههای آموزشی که استعدادهای مدیریت را توسعه میدهند، آموزش مدیریت سرمایه را گسترش دهند
با در نظر گرفتن این موضوع، در اینجا نگاهی به مزایایی که شما در نتیجه سرمایه گذاری در آموزش مدیریت سرمایه از آن برخوردار خواهند شد، آورده ایم:
- شناسایی دارایی ها
- محاسبه ارزش زمانی پول و بازده ترکیبی
- درک کارایی بازار برای بازارهای مالی
- نشان دادن دانش در مورد جنبه های اساسی در امور مالی مانند ریسک و بازده، و همچنین تنوع.
- بررسی اصول اولیه تئوری پورتفولیو
- ارزیابی مفاهیم مالی به عنوان بخش جدایی ناپذیر فرآیند مدیریت سرمایه
مدیریت سرمایه کوتاه مدت
تعریف مدیریت سرمایه شامل تمرکز داراییها و بدهیها میشود: یک شرکت باید دارایی کافی داشته باشد تا «معامله بتواند به راحتی هزینهها و بدهیهای خود را بدون هیچ گونه خطری برای هسته مدیریت کند».
برای یک کسب و کار مبتنی بر کالا، این دارایی ها شامل مواد خام است. مدیریت دارایی های مواد خام یک شرکت تضمین می کند که تمام مواد خام لازم برای جلوگیری از هرگونه توقف تولید وجود دارد. علاوه بر این، کالاهای تولیدی باید در سریع ترین زمان ممکن برای جمع آوری حساب های دریافتنی به بازار عرضه شود. این پول می تواند تمام حساب های پرداختنی را تسویه کند و در نهایت، هر درآمد اضافی، فنری برای چرخه بعدی ایجاد می کند.
با این حال، شرکت ها به ندرت تمام بدهی ها را قبل از شروع یک چرخه جدید پرداخت می کنند و به ندرت کل موجودی به سرعت به فروش می رسد. به همین دلیل است که مدیران سرمایه باید بین جریانهای مختلف اطلاعات تعادل برقرار کنند تا بهترین اقدام را برای جلوگیری از سقوط شرکتها تحت بدهی خود تعیین کنند.
مدیریت سرمایه در زندگی
برای اینکه یک سرمایه گذار موفق باشید لازم نیست هوش خیلی بالا، دیده تجاری غیرمعمول یا اطلاعات نهانی داشته باشید. آنچه مهم است:
- داشتن یک چارچوب منطقی استوار برای تصمیم گیری
- توانایی کنترل احساسات
- کنترل تختی از چارچوب است
برای مدیریت سرمایه در زندگی ، داشتن چارچوبی روشن که با استراتژی مدیریت ریسک موفق همسو باشد، حیاتی است. آستانههای روشن و اقدامات مداخلهای واضح در مورد سرمایهگذاری بیش از حد یا کمسرمایه، به همان اندازه ضروری هستند.
با آموزش مدیریت سرمایه در زندگی، شما می توانید بیاموزید که چگونه با درآمدتان زندگی را مدیریت کنید و چگونه می توانید سرمایه خود را بیشتر کنید و به عبارتی چه کار انجام دهید تا پول برای شما کار کند. داشتن سرمایه به افراد کمک می کنند که بتوانند ابزار های بیشتری در اختیار داشته باشند.
برای داشتن سرمایه گذاری مالی هدفمند و مدیریت سرمایه در زندگی چهار گام را باید طی کنید:
- گام اول تعیین هدف
- گام دوم شناخت بازارهای بالقوه
- گام سوم انتخاب زمینه سرمایه گذاری
- گام چهارم انتخاب ترکیب صحیح از ریسک و بازدهی
مدیریت سرمایه در فارکس
مدیریت سرمایه در فارکس چیزی است که بسیاری از افراد خواه از طریق عدم آگاهی یا بیکاری باشد، در معاملات خود از آن غافل هستند. معامله گرانی که مدیریت سرمایه در فارکس را نادیده می گیرند، این کار را به ضرر خود انجام می دهند. در واقع، آموزش مدیریت سرمایه یکی از عواملی است که اغلب یک معامله گر موفق را از یک معامله گر ناموفق متمایز می کند.
به عبارت ساده، مدیریت سرمایه در فارکس مجموعه ای از قوانینی است که معامله گران موفق برای مدیریت موثر پول خود از آن پیروی میکنند. به حداقل رساندن زیان، به حداکثر رساندن سود و افزایش اندازه حساب معاملاتی آنها.
مدیریت سرمایه در فارکس اغلب، و به طور قابل درک، با مدیریت ریسک اشتباه گرفته می شود، زیرا مفاهیم تقریبا مشابهی هستند. مدیریت ریسک بیشتر در مورد شناسایی، تجزیه و تحلیل و کمی کردن تمام ریسک های مرتبط با معاملات است تا به طور موثر آنها را مدیریت کنید و با انجام این کار، از خود در برابر جنبه های منفی معامله محافظت کنید.
روش های مدیریت سرمایه
آموزش مدیریت سرمایه اهمیت ویژهای دارد زیرا فشارسنج دقیقی برای ارزیابی سلامت مالی بلندمدت یک کسبوکار است و تضمین میکند که جریان نقدی کافی برای انجام تعهدات کوتاهمدت آن همیشه حفظ میشود.
عواملی مانند نرخ بهره، تقاضای بازار برای بازده معاملات، وضعیت اقتصادی، نرخ ارز (یا روند بازار) بر مدیریت سرمایه تأثیر زیادی دارند. ارتباطات متقابل بین این جنبهها، مدیریت سرمایه را به امری پیچیده تبدیل میکند که نیاز به توجه زیادی دارد. به عنوان مثال، همهگیری، اقتصاد جهانی را به رکود سوق داده است که ناشی از بسته شدن مرزها، فروپاشی تجارت و ممنوعیت سفر است.
1. نیازهای مالی فعلی و آینده را تجزیه و تحلیل کنید
اولین قدم در آموزش مدیریت سرمایه ایجاد یک برنامه مدیریت سرمایه موفق، تجزیه و تحلیل نیازهای مالی بلند مدت و کوتاه مدت آینده شماست. در حالی که پرداختهای اجاره، خدمات آب و برق، حقوق و دستمزد و تامینکننده تحت نیازهای مالی کوتاهمدت طبقهبندی میشوند. ارتقاء ماشین آلات و تجهیزات، خرید املاک و مستغلات برای شرکت و سایر فعالیت های توسعه نیاز به سرمایه بلند مدت دارد. بنابراین، تجزیه و تحلیل نیازهای مالی فعلی و آینده شما هنگام تهیه استراتژی سرمایه در گردش سازمان ضروری است.
2. منابع مالی سرمایه در گردش خود را ارزیابی کنید
حسابهای نقدی جاری، دریافتنیهای تجاری و موجودیها را بررسی کنید تا مطمئن شوید که وجوه موجود برای برآورده کردن نیازها، کافی است. در صورت لزوم تنوع ایجاد کنید؛ می توانید وام کوتاه مدت را برای پر کردن کمبود سرمایه یا سرمایه گذاری کوتاه مدت برای به دست آوردن درآمد اضافی انتخاب کنید.
3. تصمیمات مدیریت استراتژیک عاقلانه بگیرید
آنچه بهتر عمل می کند، بدیهی است که به تصمیمات استراتژیک اتخاذ شده در رابطه با عملیات و دارایی ها بستگی دارد. با این حال، مدیریت سرمایه خود هنری است که هر واحد تجاری و فرد باید برای بقا در هر صنعتی تسلط داشته باشد.
4. برای پول خود برنامه ریزی کنید
بدون برنامه، بسیار آسان است که با کمبود پول مواجه شوید، زیرا می تواند خرج کردن بیش از حد را آسان تر کند.
اگر از هزینه های غیرضروری خود نتوانید صرف نظر کنید، ممکن است در پس انداز خود دچار مشکل شوید. به منظور مبارزه با این امر، مقداری برای تهیه بودجه صرف کنید.
با آموزش مدیریت سرمایه برای استفاده از پول خود برنامه ریزی کنید. علاوه بر هزینه های روزانه و ماهانه ، به اهداف پس انداز خود برای آینده نیز فکر کنید.
5. هر روز به امور مالی خود رسیدگی کنید
بدون اطلاع از موقعیت خود، نمی توانید پیشرفت کنید. هر روز پنج دقیقه برای بررسی بودجه خود وقت بگذارید. بررسی روزانه وضعیت مالی ممکن است خسته کننده به نظر برسد. با این حال، نیازی به زمان زیادی ندارد. از یک برنامه برای تعیین سریع وضعیت مالی و بازگشت به زندگی خود استفاده کنید.
6. هزینه های خود را کاهش دهید
همانطور که شروع به یادگیری مدیریت سرمایه می کنید، ابتدا نگاهی به هزینه های خود بیندازید. هزینه هایی که بتوانید آنها را از بودجه در نظر گرفته شده ماهانه حذف کنید قدم مثبتی است. حتی کاهش هزینه های غیر ضروری 200 هزار تومان از بودجه شما می تواند منجر به صرفه جویی 2 میلیون و 400 هزار تومانی در سال شود. کاهش بودجه یکی از بهترین روش های مدیریت سرمایه است که می توانید برای پس انداز آسان تر از آن استفاده کنید!
7. هنگام آموزش مدیریت سرمایه ، امتیاز اعتباری خود را درک کنید
وام دهندگان مایلند به وام گیرندگانی که امتیازات اعتباری خوب دارند، شرایط وام بهتر و نرخ بهره پایین تری ارائه دهند. همانطور که برای وام های بزرگ مانند وام مسکن درخواست می کنید، کاهش اندک نرخ بهره می تواند برای شما صرفه جویی کند.
سه استراتژی اساسی مدیریت سرمایه
استراتژی های مدیریت سرمایه به سه دسته تقسیم می شوند: محافظه کارانه، تهاجمی و پوشش ریسک.
· استراتژی های محافظه کارانه
استراتژی های محافظه کارانه شامل «تامین مالی سرمایه در گردش با ریسک کم و سودآوری کم» است. در این رویکرد، «به جز داراییهای ثابت و داراییهای جاری دائمی، بخشی از سرمایه در گردش موقت نیز از منابع بلندمدت تأمین مالی میشود». یعنی سرمایهگذاریهای بلندمدت که تمایل به نرخ بهره پایینتر و سودآوری کمتر دارند، بخشی از چرخه تولید فعلی را تأمین مالی میکنند. یک استراتژی محافظه کارانه پاداش فوری کمتر اما امنیت بیشتری را به شرکت ارائه می دهد.
· استراتژی های تهاجمی
استراتژی های تهاجمی سود را به ایمنی ترجیح می دهند. صندوقهای کوتاهمدت با نرخهای بهره بالاتر، هزینههای چرخه جاری را تأمین میکنند و «وجوه بلندمدت فقط برای تأمین مالی داراییهای ثابت و بخشی از سرمایه در گردش دائمی استفاده میشود». این استراتژی “هزینه بهره را به قیمت ریسک بالا ذخیره می کند.”
· استراتژی های پوشش ریسک
استراتژی های پوششی در جایی بین استراتژی های محافظه کارانه و تهاجمی قرار می گیرند. آنها به قدری متنوع هستند که تعریف دقیق تر از محدوده این مقاله خارج می شود. با این حال، افراد ماهر در مدیریت سرمایه از تعدادی روش برای مدیریت ریسک و بازده استفاده می کنند، چه درازمدت و چه کوتاه مدت.
به عبارتی مدیریت سرمایه یک تاکتیک حیاتی است که همه معامله گران باید برای حفظ سرمایه خود از آن استفاده کنند. با مدیریت ریسک و اندازه معاملات خود، معامله گران می توانند اطمینان حاصل کنند که می توانند برای مدت طولانی در بازار بمانند و از فرصت های معاملاتی سودآور سرمایه گذاری کنند.
هدف از مدیریت پول برای معامله گران، محدود کردن ریسک آنها و در عین حال هدف دستیابی به رشد هر چه بیشتر در حساب معاملاتی خود از افزایش یا کاهش اندازه موقعیت آنها است.
یکی دیگر از جنبه های مهم مدیریت سرمایه برای معامله گران، کنترل ریسک است. معامله گران می توانند با تعیین حد ضرر ، از سرمایه خود در برابر ضررهای بزرگ در مدت زمان کوتاه محافظت کنند. علاوه بر این، معاملهگران با افزایش حجم معاملات و به خطر انداختن درصد کمی از حساب خود در هر معامله خاص، میتوانند مطمئن شوند که در صورت مخالفت با آنها، پول زیادی از دست نمیدهند.
”]انواع مدیریت سرمایه
قبل از اینکه نوع مناسبی از برنامه سرمایه گذاری را برای خود و خانواده تان انتخاب کنید، ابتدا ارزیابی کنید که امروز به چه چیزی نیاز دارید و برای آینده چه می خواهید. سرمایه گذاری یکی از بهترین راه ها برای استفاده حداکثری از پول و دستیابی سریع به اهداف مالی است. ترفند مدیریت سرمایه این است که نوع مناسبی از برنامه سرمایه گذاری را برای هدف مالی خود پیدا کنید.
بدهی و حقوق صاحبان سهام دو نوع اصلی منبع سرمایه هستند و انواع مختلفی از بدهی و حقوق صاحبان سهام وجود دارد.
جایی که شما سرمایه را تأمین می کنید (بدهی یا حقوق صاحبان سهام) تأثیر قابل توجهی بر هزینه و شرایط اعمال شده برای سرمایه خواهد داشت. ساختار سرمایه شما ترکیبی از بدهی و حقوق صاحبان سهام است که برای تامین مالی عملیات و رشد معاملاتی استفاده می شود.
اگر در مورد سرمایه گذاری جدی هستید، ممکن است منطقی باشد که یک مشاور مالی پیدا کنید تا شما را از طریق آموزش مدیریت سرمایه راهنمایی کند و به شما کمک کند تا متوجه شوید کدام سرمایه گذاری و مدیریت سرمایه می تواند به شما در رسیدن به اهداف مالی تان کمک کند.
انواع مختلف سرمایه گذاری شامل موارد زیر می باشد:
- سهام
- اوراق قرضه
- صندوق های سرمایه گذاری مشترک
- صندوق های قابل معامله در بورس (ETF)
- گواهی سپرده (CD)
- معاملات مشتقه
- معاملات آتی
- ارزهای دیجیتال
- کالاها
- آپشن
برای آشنایی بیشتر با انواع مدیریت سرمایه، در ادامه 3 استراتژی مدیریت سرمایه برای معامله گران توضیح داده شده است که به عنوان ترفند مناسبی از برنامه سرمایه گذاری جهت تحقق هدف مالی استفاده می شوند.
3 استراتژی مدیریت سرمایه برای معامله گران
1. تخصیص بودجه
شکی نیست که فرصت های معاملاتی تقریبا نامحدودی در بازار وجود دارد.
خواه معامله گران به فارکس، سهام، کریپتو یا کالاها علاقه مند باشند، این شانس وجود دارد که بتوانند فرصت معاملاتی متناسب با سبک معاملاتی خود بیابند. با این حال، یک چیز وجود دارد که می تواند مانع استفاده از این فرصت های معملاتی شود.
این بدان معناست که معامله گران باید سیستمی برای تخصیص سرمایه معاملاتی به هر بازاری که می خواهند معامله کنند داشته باشند. در بیشتر موارد، این ممکن است به معنای معامله در حداکثر یک یا دو بازار باشد.
تخصیص وجوه معمولاً در سطح بالایی انجام می شود. به این معنی که تصمیم می گیرید معامله گر در کدام بازار معامله کند. آیا آنها فارکس یا کالا را انتخاب می کنند؟ آیا آنها سرمایه کافی برای معامله هر دوی این بازارها را دارند؟
در حالی که معامله گران قطعاً باید تصمیم بگیرند که چه چیزی را معامله کنند، همچنین باید سیستمی داشته باشند که برای هر بازاری که در آن معامله می کنند، چقدر وجوه تخصیص دهند.
-
اندازه موقعیت
اندازه موقعیت، تخصیص بودجه شما را به سطح دیگری می رساند.
تکنیکهای اندازهگیری موقعیت شامل تصمیمگیری در مورد میزان تخصیص در هر معامله و میزان ریسک در هر معامله است.
به عنوان مثال، یک معامله گر می خواهد EUR/USD، USD/JPY و USD/CAD را معامله کند. بسته به اندازه سرمایه معاملاتی خود و تجربه قبلی در معاملات این جفت ارزهای فارکس، معاملهگر ممکن است بخواهد مبالغ مختلفی را به هر معامله اختصاص دهد.
اندازه موقعیت مهم است زیرا معامله گران می توانند از قبل تعیین کنند که چقدر پول می خواهند در یک معامله خاص بگذارند.
-
استفاده از حد ضرر
استفاده از حد ضرر سومین مؤلفه یک استراتژی معاملاتی موفق مدیریت سرمایه است.
هنگام استفاده از حد ضرر، معامله گران خطی را روی نمودار می کشند و میزان ضرری که می خواهند در معرض آن قرار گیرند را محدود می کنند.
اکنون اکثر پلتفرمهای معاملاتی دارای سطوح حد ضرر هستند که میتوانند متناسب با سبکهای معاملاتی مختلف و سطوح مدیریت ریسک تنظیم شوند.
مزیت مهم دیگر استفاده از دستور حد ضرر این است که معامله گران مجبور نیستند برای نظارت بر حرکات قیمت جلوی رایانه بنشینند و منتظر بمانند. هنگام تنظیم سطح حد ضرر ترجیحی خود، اکثر پلتفرم های معاملاتی پس از رسیدن به سطح تعیین شده، آن را اجرا می کنند.
نکته: حد ضرر سفارشی است برای فروش یک دارایی زمانی که به قیمت معینی برسد، و برای کمک به محدود کردن ضرر معاملهگران در یک موقعیت طراحی شده است. این کمک می کند در صورتی که بازار مخالف آنها حرکت کند و آنها نتوانند خودشان از موقعیت خارج شوند، محافظت لازم را ایجاد کند.
مدیریت سرمایه در گردش
مدیریت سرمایه در گردش یک استراتژی معاملاتی است که برای اطمینان از عملکرد کارآمد شرکت با نظارت و استفاده از داراییها و بدهیهای جاری برای مؤثرترین استفاده از آنها طراحی شده است. مدیریت سرمایه در گردش می تواند مدیریت جریان نقدی و کیفیت سود شرکت را با استفاده بهینه از منابع آن بهبود بخشد.
کارایی مدیریت سرمایه در گردش را می توان با استفاده از تحلیل نسبت اندازه گیری کرد.
مدیریت سرمایه در گردش مستلزم نظارت بر دارایی ها و بدهی های شرکت برای حفظ جریان نقدی کافی جهت تامین هزینه های عملیاتی کوتاه مدت و تعهدات بدهی کوتاه مدت آن است
. مدیریت سرمایه در گردش شامل ردیابی نسبت های مختلف از جمله نسبت سرمایه در گردش، نسبت جمع آوری و نسبت موجودی است.
جنبه های مدیریت سرمایه در گردش
به طور کلی دو جزء مدیریت سرمایه در گردش وجود دارد یا می توان گفت دو جنبه از مدیریت سرمایه در گردش. به شرح زیر هستند:
- دارایی های جاری
داراییهای جاری آن دسته از داراییهایی هستند که میتوانند به راحتی ظرف یک سال به پول نقد تبدیل شوند. به طوری که می توان از دارایی های جاری برای برآورده کردن عملیات روزانه ضروری یک معامله استفاده کرد. مدیریت دارایی های جاری، هدف اصلی مدیریت موثر سرمایه در گردش است.
دارایی های جاری همیشه پول نقد یا نزدیک به وجه نقد بوده است. به عنوان مثال: پیش پرداخت های کوتاه مدت، موجودی های نقدی و بانکی، مطالبات، هزینه های پیش پرداخت، سرمایه گذاری های موقت، موجودی کالاهای نهایی، موجودی مواد اولیه، موجودی کالاهای در دست اجرا و غیره.
- بدهی های جاری
بدهی های جاری مطالباتی از طرف های خارجی است که انتظار می رود ظرف یک سال از دوره حسابداری قابل پرداخت باشد. به عنوان مثال: بستانکاران برای کالاهای خریداری شده، وام های کوتاه مدت، مالیات ها و سود سهام قابل پرداخت، هزینه های معوقه، پیش پرداخت های دریافتی در مقابل فروش، سایر بدهی هایی که سررسید آنها ظرف یک سال است
مراحل مدیریت سرمایه
قدم اول مدیریت سرمایه: اهداف مالی خود را تعیین کنید
در راستای آموزش مدیریت سرمایه گذاری، یکی از اصول اولیه در استراتژی و مدیریت سرمایه در بورس و بازارهای جهانی، مشخص کردن اهداف مالی و اقتصادی است. باید اهداف
مالی خود را هر چه دقیقتر تعیین کنید و هر تلاشی برای رسیدن به اهدافتان انجام دهید. اهداف، همان آرزوهای ذهنی ما هستند که روی کاغذ نوشته شدهاند. به هر هدفی که رسیدید، خوشحال باشید اما قانع نشوید و به حرکت ادامه دهید.
وقتی بحث نوشتن اهداف به میان میآید، عده زیادی از مردم با خود میگویند: “نیازی به این کار نیست؛ اهدافم را در ذهنم نگه میدارم یا وقت نوشتن و مرور اهدافم را ندارم”. اگر شما هم مانند این دسته از افراد میاندیشید، وقت آن رسیده است که تغییری در نگرش و دیدگاه خود ایجاد کنید. در واقع اهداف مکتوب شده اثربخشی بسیار بالاتری در این مسیر خواهند داشت و شما را نسبت به خودتان و نگرشی که دارید، مسئول میکنند.
بنابراین اهدافتان را مکتوب کنید و آنها را به ایستگاههای کوچکتر تقسیم کنید. تنها به اهداف بلند مدت اکتفا نکنید و به دنبال دستاوردهای کوتاه مدت نیز باشید تا مسیر روشنتر و واضحی در مدیریت سرمایه خود داشته باشید. همچنین جهت بهترشدن مدیریت سرمایه لازم است معیاری برای اندازهگیری میزان پیشرفت خود داشته باشید.
قدم دوم مدیریت سرمایه: اولویت بندی کنید
مدیریت زمان داشته باشید. مطمئناً هر روز کارها و وظایفی خواهید داشت که باید آنها را به نحو مناسب انجام دهید. چگونگی مدیریت این مسئولیت های روزانه، کیفیت و چگونگی
موفقیت شما را در تمام زمینه ها مشخص میکند. قبل از اینکه روز خود را شروع کنید، لیستی از فعالیت ها، مسئولیت ها و وظایف پیش روی خود تهیه کنید و آنها را اولویت بندی و کنید و با دقت، تمام کارهای خود را یک به یک از روی لیست تکمیل کنید. ثروتمندان اغلب وقت و انرژی خود را روی انتخاب فرصت های ارزشمند و پربازده سرمایه گذاری می کنند.
همچنین برای مدیریت سرمایه لازم است هزینه های خود را اولویت بندی کنید. چه درآمد شما زیاد باشد و چه کم، در هر صورت شما باید اولویت های هزینه های خود را بنویسید. نوشتن اولویت های هزینه تا حد زیادی جلوی خرج های غیر ضروری را در طی ماه می گیرد. این امر میتواند به عنوان مهمترین اصل از اصول مدیریت سرمایه باشد. بنابراین برای اینکار وقت و انرژی زیادی صرف کنید و سعی کنید این تمرین را برای سایر کارهای روزانهتان نیز انجام دهید.
قدم سوم مدیریت سرمایه: سرمایه تان را کنترل کنید
مراقب دخل و خرجتان باشید. ببینید پولتان کجا میرود و کجا خرج می شود؟ پولی که به دست میآوریم باید در مسیر درست خود حرکت کند. آن دسته از افرادی که می دانند پولشان را بابت چه خرج می کنند، معمولاً کمتر خرج کرده و بیشتر پسانداز میکنند.
با یادداشت کردن همهی خرج و مخارجتان، هیچوقت بیش از بودجه تان خرج نخواهید کرد. کاری کنید پول به صورت خودکار بابت پسانداز از حقوق شما کم شود. اگر پولی در دست نداشته باشید، آن را خرج نمی کنید. این روش خوبی برای مدیریت سرمایه و پس انداز در هر ماه است.
میتوانید حسابی جداگانه باز کرده و هر روز مقداری از پولتان را به آن انتقال دهید تا در آخر ماه بتوانید پس انداز نسبتاً خوبی داشته باشید. اما یادتان باشد که نباید از این حساب برداشتی داشته باشید و بهتر است دسترسی آن را برای خود دشوار سازید.
قدم چهارم مدیریت سرمایه: همه درآمدتان را خرج نکنید
سعی کنید هر ماه ۱۰ تا ۲۰ درصد از درآمدتان را پس انداز کرده و از آن در سرمایهگذاریهای مطمئن و پیشرو مانند خرید سهام استفاده کنید، اما اگر نتوانستید آنقدر هم پسانداز کنید نگران نباشید. مدیریت سرمایه را با کنار گذاشتن میزان حتی خیلی کمی از حقوقتان شروع کنید.
مهم این است که پیوسته مقداری هرچند کم را پسانداز کنید. اگر ۵۰۰ میلیون تومان درآمد کسب کنید و همه را خرج کنید باز هم ورشکستهاید. برای این که بتوانید به ثبات مالی پایدار دست پیدا کنید باید کمتر ازدرآمد و منابع مالی خود خرج کنید.
پیشنهاد میکنم کتاب اثر مرکب از دارن هادری را مطالعه کنید؛ این کتاب میتواند روش مدیریت سرمایه شما را متحول سازد؛ آن هم با قدمهای کوچک ولی مستمر.
قدم پنجم مدیریت سرمایه: سعی کنید مقروض نباشید
وامهای با بهره سنگین نگیرید و کمتر سراغ وامهای کوتاهمدت بروید و دچار بدهیها و هزینههای کمرشکن نشوید. پولی که صرف سود وام میشود، پولی است که میتواند پس انداز شود.
این امر یکی از اصول ساده در آموزش مدیریت سرمایهگذاری است که متأسفانه توسط افراد بسیاری در جامعه رعایت نمیشود. بیدلیل نیست که افراد حتی با سرمایهگذاری مناسب هم نمیتوانند به نتیجه خوبی برسند، چرا که همیشه مجبور به پرداخت قسطهای سنگین میشوند.
قدم ششم مدیریت سرمایه: سرمایه اولیه را همیشه حفظ کنید
سرمایه اولیه ما باید حفظ شود و از این سرمایه اولیه، سود حاصل و به آن اضافه شود. این اصل یکی از اصول مهم سرمایه گذاریست که باید در همه حال در نظر داشته باشیم.
همچنین درآمد را دوباره سرمایهگذاری کنیم. این نکته مهمی است که درآمد خود را صرف امورات زندگی روزمره نکنیم و برای بهتر شدن مدیریت سرمایه مان کاری کنیم که با سرمایهگذاری مجدد ، ارزشی روز افزون در زندگی ما پیدا کند.
این روش برای مدیریت سرمایه در بورس و سایر بازارهای مالی به کار میرود؛ بنابراین هیچگاه بعد از انجام یک معامله خوب و رسیدن به سود قابل قبول، احساسی برخورد نکنید. بگذارید سود مرکب به دادتان برسد و شما را هرچه سریعتر به ثروت و فراوانی برساند. یادتان باشد که سود شما در این بازارها به صورت درصدی است. در نتیجه هرچه سرمایه اولیه بزرگتری برای شروع معامله داشته باشید، سود بیشتری عایدتان خواهد شد.
قدم هفتم مدیریت سرمایه: بر روی خودتان سرمایه گذاری کنید
دانش مالی صحیح و کافی ، برای پیشرفت ضروری است. از هر منبع و فردی برای افزایش سواد مالی خود استفاده کنید. بگذارید پول برای شما کار کند نه برعکس. افرادی که ثروتمند نمی شوند عموما حاضر نیستند کتاب ارزشمندی بخرند که درآمدشان را ۱۰ برابر افزایش دهد اما حاضرند به راحتی چند برابر هزینه برای لباس و تفریح بپردازند.
از فرصت های زندگی به خوبی استفاده کنید و با مدیریت سرمایه همیشه در زمان مناسب در مکان مناسب حضور داشته باشید. بیشتر وقتتان را با افرادی بگذرانید که مشوق شما به سوی موفقیت و تعالی باشند تا بتوانید انسان مفیدتری برای جامعه باشید.
هر شخصی در طول زندگی اش بخشی از دستاورد خود را کنار گذاشته و سعی دارد که آن را سرمایه گذاری کرده تا از کم ارزش شدن آن جلوگیری کند. در واقع سرمایه یک چیز است اما شیوه استفاده و مدیریت آن یک چیز دیگر. هر سرمایه داری لزوماً راه های مدیریت سرمایه را نمی داند و برای این کار باید آموزش دید تا بتوان به آن هدف نهایی که همان افزایش ارزش است دست پیدا کرد.
هر شخصی بای بیاموزد که در درجه اول سرمایه اش را حفظ کند و در مراحل بعدی بتواند از آن سود به دست بیاورد. این که ما همان میزان سرمایه ای را داشته باشیم که ده سال پیش داشتیم هنر نیست. بحث این است که از پول خودتان جهت تکثیر پول بهره ببرید.
برای رسیدن به این درجه میتواند از آموزش مدیریت سرمایهگذاری که توسط اساتید مختلفی به فروش میرسند استفاده کرده و با اجرای راه و روشهای اصولی، سرمایه خود را افزایش دهید.
- خودت را بشناس
نوع مدیریت سرمایه دقیقاً با روحیات شما ارتباط مستقیمی دارد. به خودتان کنید؟ خویشتن خویش را بشناسید. فردی ریسک پذیر هستید؟ جرات خطر کردن دارید و آیا می توانید مسئولیت انتخابتان هر چه که باشد را بپذیرید؟ این ویژگی های شخصیتی در شیوه مدیریت سرمایه شما تأثیر گذار است. بنابراین پیش از هر تصمیمی پی ببرید که با خودتان چند چندید؟ ریسک چیست؟
پیش از شروع مدیریت پول و سرمایه و مدیریت سرمایه گذاری باید ببینید که در چه حوزه ای تمایل به سرمایه گذاری دارید. مسکن، طلا، صنعت، ارز، بورس و … مسیرتان را روشن کنید و تمام معایب و مزایای سرمایه گذاری در آن پروژه خاص را بررسی کنید و در دنیای سرمایه گذاری دانستن این نکته الزامیست که معمولاً سرمایه گذاری هایی با سود خوب ریسک بیشتری داشته و اگر اهل این ریسک نیستید در حوزه های امن تری چون طلا و مسکن وارد شوید.
یک سرمایه گذار همیشه باید نسبت سود و ریسک را بسنجد. برای مثال اگر ریسک در معامله ای 3 و میزان سود 2 باشد بهتر است که سرمایه گذاری در آن زمینه را فراموش کنید مگر اینکه بیش از اندازه ریسک پذیر باشید. روش های مدیریت سرمایه را به خوبی مطالعه کنید. آگاهی نسبت به قدمی که می خواهید بردارید درواقع ضمانتی برای موفقیت شماست.
- تقویت هوش مالی
در ارتباط با مدیریت سرمایه باید هوش مالی خود را تقویت کنید. هوش مالی در واقع به نوع رفتار شما به پول و سرمایه بر میگردد. در شرایطی که پول در آوردن کار ساده ای نیست توانایی استفاده از سرمایه و کسب سود و زایش پول در واقع نشان دهنده هوش مالی شما خواهد بود. بنابراین اگر به مدیریت سرمایه می اندیشید بدانید که این مدیریت با هوش مالی گره خورده است و باید هر دو را همزمان و در کنار هم ارتقا بدهید.
- کسب مداوم درآمد
چند درصد از سرمایه داران بزرگ دنیا با اینکه سرمایه و ثروت افسانه ای دارند اما دیگر کار نمی کنند؟ سرمایه دار بودن به معنای بیکار ماندن نیست. همچنان درآمد کسب کنید و با افزایش پولتان از میزان کارتان نکاهید. زیرا پول، پول می آورد. تا جایی که میتوانید به کارتان ادامه بدهید. اگر سرمایه تان بزرگ شد در کنارش کارهای بزرگ کرده و درآمدهای بزرگ تر کسب کنید و این درآمد را دوباره به سرمایه بدل کند. افتادن در این دایره طلایی بسیار لذتبخش خواهد بود.
- وام لازم نیست
برخی فکر میکنند برای موفقیت در سرمایه گذاری و یا مدیریت سرمایه، گاهی گرفتن وام و اضافه کردن آن به کل سرمایه اتفاق بدی نیست. اولاً به این نکته توجه کنید، پولی که وام گرفته اید هرگز سرمایه محسوب نمی شود زیرا باید پس از مدتی با درصدی سود آن را بازگردانید. هنر واقعی، افزایش عددی سرمایه از خود سرمایه است وگرنه اینکه با گرفتن وام مبلغ را بالا ببرید هنر نیست.
- دنبال کردن سرمایه داران موفق
شاید خیلیها معتقد باشند که هر کسی راه و مسیر مخصوص به خود را می رود و نمی توان برای همه یک نسخه پیچید. این جمله کاملاً درست است اما ناقض استفاده از تجربیات دیگران هم نیست. در نیا سرمایه داران بزرگی هستند که در واقع شیوه دوره مدیریت سرمایه آن ها امروز در قالب کتاب و جزوات دانشگاهی تدریس می شود.
اگر ما قرار است مطلبی را بخوانیم افراد موفق پیش تر آن مطالب را زندگی کردهاند. بنابراین دنبال کردن آن و یا خواندن مسیر موفقیتشان میتواند الهام بخش ما باشد.
با مدیریت سرمایه و در کل آشنایی با روشهای مدیریت سرمایه به راحتی میتوانید در روزها و لحظه هایی که خیلی از افراد توانایی حفظ درآمد و سرمایه خود را ندارند نه تنها سرمایه اولیه خود را افزایش دهید بلکه به مرور زمان آن را افزایش داده و بهترین بهره را از سرمایه خود ببرید.
کتابهای مدیریت سرمایه در معاملات
هنگامی که تازه شروع به کار می کنید، مهم است که اصول سرمایه گذاری و گزینه های مختلف در دسترس را درک کنید، بنابراین می توانید هوشمندانه ترین مسیر را برای آینده مالی خود انتخاب کنید. با افزایش درآمد، سبد سرمایه گذاری شما نیز می تواند گسترش یابد.
چه یک حرفه ای در امور مالی باشید که به دنبال ارتقای خود هستید یا یک سرمایه گذار آماتور سرمایه گذاری های ، بهترین کتابهای سرمایهگذاری شما را در مسیر درست هدایت می کنید.
منابعی مانند کتاب می توانند به شما کمک کنند تا متوجه شوید که سرمایه گذاری نباید ترسناک یا پیچیده باشد. در اینجا بهترین کتاب های سرمایه گذاری برای مبتدیان وجود دارد که نقاط عالی برای شروع هستند.
لیست ما از بهترین کتاب های مدیریت سرمایه برای معامله را ببینید.
- سیستم مدیریت پول یک معامله گر (A Trader’s Money Management System) – Bennett A. McDowell
- راهنمای قطعی استراتژی های اندازه گیری موقعیت (Definitive Guide to Position Sizing Strategies)- Van Tharp
- سودآوری و تجارت سیستماتیک: رویکرد کمی برای مدیریت سود، ریسک و پول (Profitability and Systematic Trading: A Quantitative Approach to Profitability, Risk, and Money Management)- Michael M. Harris
- استراتژی های سود: باز کردن عملکرد معاملات با مدیریت پول (Profit Strategies: Unlocking Trading Performance with Money Management)- David C. Stendahl
- روشهای سرمایهگذاری وارن بافتThe Warren Buffett Way-
- استراتژی های معاملاتی با بیشترین احتمال موفقیت High Probability Trading Strategies
درباره مهرناز سلطانی
نویسنده کتاب: ثروت نهفته در بورس ایران ،مدرس و مربی دوره های بورس و هوش مالی مقدماتی و پیشرفته ،بنیان گذار مجموعه همیار سرمایه ،تحلیگر و معامله گر بورس اوراق بهادار ،نویسنده روزنامه همشهری در حوزه بورس کارشناس رادیو اقتصاد سیما سخنران در سمینارها و همایش های مالی نگارنده بیش از 150 مقاله آموزشی در بازارهای مالی
نوشتههای بیشتر از مهرناز سلطانی
دیدگاهتان را بنویسید