ماموریت غیر ممکن۷

چگونه در بازار منفی کسب سود کنیم؟
بسیاری از سهامدارن روزهایی که در آن بازار منفی است را کابوس خود میدانند. آنها همواره این سوال برایشان پیش میآید که آیا کسب سود از بازار منفی امری شدنی است؟
و یا هنگامی که بازار منفی است باید چه کنیم تا سرمایهمان در امان باشد؟ در ادامه بهترین راهکار در پاسخ به این سوال ارائه شده است.
زمانی که بازار سهام کاهش یافته و همه از ترس عملکرد باور نکردنی بازار سردرگم هستند. سوالی پیش میآید که اکنون با سرمایه گذاری خود باید چه کنیم؟
پاسخ کوتاه به این سوال: هیچ کاری انجام ندهید! تعجب نکنید! زمانی که بازار سهام و قیمت سهام پایین میآید، هیچ اقدامی نکنید. دست روی دست گذاشتن و کاری انجام ندادن بسیار سخت است. چرا که این امر در مقابل غریزه طبیعی ما قرار دارد و محتاط بودن را زیر سوال میبرد. هیچکس دوست ندارد اخرین نفری باشد که دست به اقدام میزند و حرکتی میکند. اما این همه چیز نیست!
خرید در کف، فروش در سقف
زمانی که بازار سهام کاهش می یابد و سرمایهگذاریهای سهامداران ارزش خود را از دست میدهد، هرکس می خواهد به نوبه خود واکنشی نشان دهد. از سوی دیگر،آنها میخواهند زمانی که بازار سهام در حال روند صعودی است سرمایه خود را افزایش دهند. اما مشکل اینجا است که همواره نمیتوان عملکرد آینده بازار را درست زمانبندی کرد. گول تصادفی بودن بازار را نخورید!
پژوهشها نشان می دهد که این میل احساسی و هیجانی به زمانبندی کردن بازار، با هدف “در کف خریدن و در سقف فروختن” به بسیاری از سرمایهگذاران لطمه می زند. با توجه مقالات اقتصاددانان بزرگ، بسیاری از سرمایه گذاران دنبالهروی بازدهیهای اخیر میباشند. بنابراین زمانی که بازار سهام رو به افزایش است پول بیشتری وارد بازار میشود، اما زمانی که بازار سهام روند نزولی دارد، جریان پول از بازار خارج میشود.
در واکنش به این عملکرد، میتوان اذعان داشت که سرمایه گذاران در واقع در کف میفروشند و در سقف میخرند! درست نقطه مقابل آنچه که در بازار باید باشد. جدول زیر این امر را نشان میدهد. میله های خاکستری نشان دهنده ورود و خروج پول از صندوق های سهام می باشند و خطوط سبز بیانگر بازدهی بازار می باشند. همبستگی بالای این دو مورد به سادگی قابل مشاهده است.
آیا می توان سهام را در بالاترین قیمت فروخت و قبل از افت و روند نزولی از سرمایه محافظت کرد؟
مشکل این دیدگاه این است که هیچ کس زمان دقیق سقف یا کف قیمتی سهام را نمیداند. چرا که اگر شما زمان دقیق خرید و فروش را می دانستید بدون شک یک میلیاردر بودید و در حال حاضر در یک هواپیمای جت خصوصی در سفر بودید!
در یک مقاله توسط هافمن و همکاران، گزارش شده است که تحمل ریسک سرمایه گذاران در بدترین ماه از رکود ۲۰۰۸ کاهش یافته است. این امر واکنشهای عاطفی سرمایه گذاران و اهمیت پایبندی به استراتژی سرمایه گذاری خود را برجستهتر مینماید. بنابرانی اگر سرمایه خود را در بورس گذاشته اید، در زمانی که بازار قوی بود احساس اعتماد به نفس داشته باشید. و زمانی که بازار نزولی است، به استراتژی خود پایبند باشید. چرا که اگر وحشت کنید و هیجانی عمل کنید، فقط ضرر خود را بیشتر خواهید کرد.
اگر پرتفوی من ارزش خود را از دست داد، باید بنشینم و تماشا بکنم؟
برای سرمایه گذاران بلند مدت، این بهترین استراتژی است. شما باید واکنش احساسی و هیجانی خود را کنترل کنید. اگر شما سرمایه گذار بلند مدت هستید (که بهتر است همینطور باشید!)، مطمئن باشید که پرتفوی شما بازخواهد گشت. اگر سرمایه خود را بفروشید دیگر سهمی در بازار سهام نخواهید داشت. در این صورت وقتی قیمت روند صعودی خود را شروع میکند در آن موقع خود را سرزنش خواهید کرد.
کسب سود از بازار منفی!
با اندکی دقت میتوان فهمید که از دست دادن سود احتمالی نوعی ضرر است! زمانی که طبق تحلیل های قوی و استراتژی محکم خود میتوانید ۱۰۰ درصد سود کنید ولی وقتی به سود ۶۰ درصد رسیدید کامل از سهم خارج میشوید، در اصل ۴۰ درصد از سود خود را از دست داده اید.
عکس این موضوع نیز صادق است. زمانی که برای جلوگیری از کاهش ارزش سهم، آن را میفروشید،در واقع سود کرده اید. بگذارید واضح تر بگویم؛ بهترین استراتژی برای مقابله با بازار منفی و کسب سود از آن خرید و فروش پلهای می باشد. (برای اطلاعات بیشتر راجع به این استراتژی خرید سهام کلیک کنید) بدین صورت که وقتی به سود مناسبی رسیدید، مقداری از سهم که شامل سرمایه اصلی و سود مناسب از آن است را بفروشید و مابقی را نگه دارید. به این روش اصطلاحا سیو سود میگویند. در این حالت حتی اگر بازار هم منفی باشد، شما سود خود را کرده اید و جای نگرانی نیست.
بنابراین بهترین روش برای مقابله با طمع و جلوگیری از ضررهای احتمالی در بازار منفی که خود نوعی کسب سود میباشد، پایبندی به استراتژی، عدم اقدامات احساسی و هیجانی و خرید و فروش پلهای میباشد.
نویسنده: جواد فروغی
دیدگاهتان را بنویسید