ضریب همبستگی (Correlation Coefficients) چیست؟

همبستگی سهام رابطه ای را که بین دو سهم و حرکت قیمت مربوطه آنها وجود دارد را توصیف می کند. همچنین می تواند به رابطه بین سهام و سایر طبقات دارایی مانند اوراق قرضه یا املاک اشاره کند. حتی اگر کنترل سرمایه گذاری خود را به یک مشاور مالی واگذار کرده اید، باز هم ایده خوبی است که با اصول همبستگی سهام آشنا شوید. درک این اصول می تواند شما را به تنهایی مدیریت پورتفولیو بهتری کند.
یکی از رایج ترین اصطلاحات در بازارهای مالی، از جمله بازار فارکس یا بازار سهام، ضریب همبستگی است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع تفاوت یک معامله گر موفق با یک معامله گر آماتور توجه به این ضریب همبستگی در معاملات است. همبستگی به معامله گر کمک می کند تا کمترین خطای ممکن را در سرمایه گذاری داشته باشد و به فرصت های سرمایه گذاری بهینه تری دست یابد. در این مقاله به تعریف ضریب همبستگی (Correlation Coefficients) چیست؟ و نکات مهم مرتبط با همبستگی در بازارهای مالی می پردازد. لطفا تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
ضریب همبستگی (Correlation Coefficients) چیست؟
ضریب همبستگی یک معیار آماری است که همبستگی بین دو اوراق بهادار را منعکس می کند. ضریب همبستگی ابزار مفیدی برای شناسایی اوراق بهادار همبسته یا غیرهمبسته است که در توسعه یک سبد متنوع ضروری و در مدیریت پورتفولیو بسیار مفید است، به همین خاطر، در نظارت پیشرفته پورتفولیو ضریب همبستگی محاسبه می شود.
همچنین ضریب همبستگی(Correlation Coefficients) یک معیار مالی مفید است که چگونگی حرکت قیمت دارایی های مختلف را نسبت به یکدیگر توصیف می کند. این رابطه بین دو اوراق بهادار برای تجزیه و تحلیل روابط بین بازار، روابط سهام و روابط بازار، مفید است.
در امور مالی و سرمایه گذاری، همبستگی یک معیار آماری است که میزان حرکت دو سهام یا اوراق بهادار را نسبت به یکی و دیگری محاسبه می کند. انتظار می رود مقدار ضریب همبستگی پس از محاسبه بین -1 و +1 کاهش یابد.
این رابطه بین دو موقعیتی که در پورتفولیوی خود دارید یا در نظر دارید به دست آورید، به ما می گوید. در یک دوره زمانی معین، زمانی که ضریب همبستگی مثبت باشد، دو اوراق بهادار مورد نظر با هم حرکت می کنند. برعکس، زمانی که ضریب همبستگی منفی است، دو دارایی در جهت مخالف حرکت می کنند.
تعیین رابطه موقعیت های شما با یکدیگر برای تجزیه و تحلیل و پیش بینی بازده مورد انتظار و ریسک آینده پرتفوی شما ارزشمند است.
همچنین ضریب همبستگی (Correlation Coefficients) معیاری است که قدرت و جهت رابطه بین دو اوراق بهادار یا متغیر مانند سهام و شاخص معیار، کالاها، اوراق قرضه یا سایر انواع دارایی ها را با سری داده ها را اندازه گیری می کند و میتوان از آن برای مقایسه عملکرد دو نوع مختلف دارایی استفاده کرد: ارز خارجی و طلا، شاخص S&P 500 و بازده اوراق، صندوق قابل معامله در بورس و نفت خام، یا حتی ارز دیجیتال و شاخص سهام فناوری معیار. . این مقاله بر روی سهام تمرکز دارد.
همبستگی رابطه دو سهم را بر اساس بازده آنها (درصد سود یا زیان) اندازه گیری می کند، نه قیمت های تاریخی آنها، که در نحوه اندازه گیری بتا مشابه است. بسیاری از سرمایه گذاران و تحلیلگران از همبستگی برای تعیین اینکه آیا یک سهم در همان جهت سهام دیگر یا شاخص معیار حرکت می کند استفاده می کنند.
محاسبات همبستگی نیز یکی از اصلیترین عوامل سرمایهگذاری، یک استراتژی برای ایجاد یک سبد بر اساس عوامل مرتبط با بازده اضافی است. در همین حال، معامله گران کمی از همبستگی های تاریخی و ضرایب همبستگی برای پیش بینی تغییرات کوتاه مدت در قیمت اوراق بهادار استفاده می کنند.
محاسبه ضریب همبستگی به عنوان بخشی از یک استراتژی سرمایه گذاری، می تواند در تأیید جهت یک سهم به معیار آن یا برعکس اینکه آیا سهام و معیار در جهت مخالف حرکت می کنند مفید باشد.
همبستگی
کاربرد رایج کلمه همبستگی به رابطه بین دو یا چند شی (ایده ها، متغیرها…) اشاره دارد. در آمار واژه همبستگی به رابطه بین دو متغیر اشاره دارد. از ضرایب همبستگی جهت سنجش قوی بودن میزان رابطه بین دو متغیر استفاده می شود.
انواع مختلفی از ضریب همبستگی وجود دارد، اما محبوب ترین و رایجترین فرمولها، فرمول ضریب همبستگی پیرسون است.
همبستگی پیرسون (همچنین R پیرسون نامیده می شود) یک ضریب همبستگی است که معمولاً در رگرسیون خطی استفاده می شود. در واقع، وقتی کسی به ضریب همبستگی اشاره می کند، معمولاً در مورد پیرسون صحبت می کند.
انواع فرمول های ضریب همبستگی.انواع مختلفی از فرمول های ضریب همبستگی وجود دارد.
جامع ترین آموزش رایگان بورس در وب سایت همیارسرمایه (لطفا به صفحه اشاره شده مراجعه کنید)
همبستگی پیرسون چیست؟
همبستگی بین مجموعههای دادهها معیاری است که نشان میدهد آنها چقدر به هم مرتبط هستند. رایج ترین معیار همبستگی در آمار، همبستگی پیرسون است. (PPMC)نام کامل همبستگی لحظه محصول پیرسون است. به زبان ساده، به این سوال پاسخ می دهد که آیا می توانم یک نمودار خطی برای نمایش داده ها رسم کنم؟ دو حرف برای نشان دادن همبستگی پیرسون استفاده می شود: حرف یونانی rho (ρ) برای یک جامعه و حرف “r” برای یک نمونه.
مثال زندگی واقعی؛ همبستگی پیرسون در هزاران موقعیت واقعی زندگی استفاده می شود. به عنوان مثال، دانشمندان در چین میخواستند بدانند که آیا رابطهای بین تفاوت ژنتیکی جمعیتهای برنج علفهای هرز وجود دارد یا خیر. هدف کشف پتانسیل تکاملی برنج بود. همبستگی پیرسون بین دو گروه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همبستگی لحظه محصول پیرسون مثبت بین 0.783 و 0.895 برای جمعیت علف هرز برنج را نشان داد. این رقم بسیار بالا است، که نشان دهنده یک رابطه نسبتاً قوی است.
چگونه از ضریب همبستگی استفاده می شود؟
برای دو متغیر، فرمول فاصله هر نقطه داده را از میانگین متغیر مقایسه میکند و از آن استفاده میکند تا به ما بگوید رابطه بین متغیرها تا چه حد میتواند با یک خط فرضی که از میان دادهها کشیده میشود مطابقت داشته باشد. این همان چیزی است که می گوییم همبستگی ها به روابط خطی نگاه می کنند.
مثال: یک متغیر ممکن است تعداد شکارچیان در یک منطقه و متغیر دیگر جمعیت آهو باشد. شاید با افزایش تعداد شکارچیان، جمعیت آهوها کاهش یابد. این مثالی از همبستگی منفی است: با افزایش یک متغیر، متغیر دیگر کاهش می یابد. همبستگی مثبت زمانی است که دو متغیر به یک شکل واکنش نشان می دهند و با هم افزایش یا کاهش می یابند. دما بر حسب سلسیوس و فارنهایت همبستگی مثبتی دارند.
فرمول ضریب همبستگی: تعریف
از فرمول های ضریب همبستگی برای یافتن اینکه چقدر رابطه قوی بین داده ها وجود دارد استفاده می شود. فرمول ها مقداری بین 1- و 1 برمی گرداند که در آن:
- 1 نشان دهنده یک رابطه مثبت قوی است.
- -1 نشان دهنده یک رابطه منفی قوی است.
- نتیجه صفر نشان می دهد که هیچ رابطه ای وجود ندارد.
مقادیر ضریب همبستگی به چه معناست؟
ضریب همبستگی r یک مقدار بدون واحد بین -1 و 1 است. اهمیت آماری با مقدار p نشان داده می شود. بنابراین، همبستگی ها معمولاً با دو عدد کلیدی نوشته می شوند: r = و p =0
هر چه r به صفر نزدیکتر باشد، رابطه خطی ضعیف تر است.
- ضریب همبستگی 1 به این معنی است که به ازای هر افزایش مثبت در یک متغیر، نسبت ثابتی در متغیر دیگر افزایش مثبت دارد. به عنوان مثال، اندازه کفش ها در ارتباط (تقریبا) کامل با طول پا بالا می رود. به عباتری مقادیر r مثبت یک همبستگی مثبت را نشان می دهد، که در آن مقادیر هر دو متغیر تمایل به افزایش با هم دارند.
- ضریب همبستگی 1- به این معنی است که : مقادیر r منفی یک همبستگی منفی را نشان می دهد، که در آن مقادیر یک متغیر با کاهش مقادیر متغیر دیگر تمایل به افزایش دارند.
- صفر به این معنی است که برای هر افزایش، افزایش مثبت یا منفی وجود ندارد. این دو فقط به هم مرتبط نیستند.
مقدار مطلق ضریب همبستگی به ما قدرت رابطه می دهد. هر چه عدد بزرگتر باشد، رابطه قوی تر است. برای مثال |-.75| = 0.75 که رابطه قوی تری از 0.65 دارد.
مقادیر 1 و -1 هر دو نشان دهنده همبستگی های “کامل” مثبت و منفی هستند. دو متغیر کاملاً همبسته با هم با نرخ ثابت تغییر می کنند. ما می گوییم آنها یک رابطه خطی دارند. هنگامی که بر روی یک نمودار پراکنده ترسیم می شود، تمام نقاط داده را می توان با یک خط مستقیم متصل کرد.
p-value به ما کمک می کند تا بر اساس آنچه از نمونه مشاهده می کنیم، به طور معناداری نتیجه بگیریم که ضریب همبستگی جامعه با صفر متفاوت است یا خیر.
انواع ضریب همبستگی
در این بخش، ما بر روی همبستگی محصول( پیرسون) تمرکز می کنیم. این یکی از رایج ترین انواع معیارهای همبستگی است که در عمل استفاده می شود، اما موارد دیگری نیز وجود دارد. یکی از انواع مرتبط نزدیک، همبستگی اسپیرمن است که از نظر کاربرد مشابه است اما برای داده های رتبه بندی شده قابل استفاده است.
فرمول ضریب همبستگی پیرسون
گفته شد که ضریب همبستگی خطی میزان رابطه بین دو متغیر را مشخص می کند و با r نشان داده می شود. این ضریب همبستگی متقاطع نیز نامیده می شود زیرا رابطه بین دو کمیت را پیش بینی می کند. حال اجازه دهید به روش آماری محاسبه ضریب همبستگی برویم.
اگر x و y دو متغیر مورد بحث باشند، ضریب همبستگی را می توان با استفاده از فرمول محاسبه کرد.
n = تعداد مقادیر یا عناصر
∑x = مجموع لیست مقادیر 1
∑y = مجموع فهرست مقادیر 2
∑xy = مجموع حاصل ضرب مقادیر 1 و 2
∑x2 = مجموع مجذورهای ارزش اول
∑y2 = مجموع مجذورهای مقدار دوم
چه محدودیت هایی را باید در نظر گرفت؟
- همبستگی فقط به دو متغیر در دست نگاه می کند و بینشی در مورد روابط فراتر از داده های دو متغیره ارائه نمی دهد.
- این تست نقاط پرت را در دادهها تشخیص نمیدهد (و در نتیجه منحرف میشود) و نمیتواند روابط منحنی را به درستی تشخیص دهد.
نحوه پیدا کردن ضریب همبستگی
همبستگی تقریباً در همه جا در آمار استفاده می شود. تصحیح رابطه بین دو یا چند متغیر را نشان می دهد. به صورت عددی بیان می شود که به ضریب همبستگی معروف است. به طور عمده دو نوع همبستگی وجود دارد:
- همبستگی مثبت
- همبستگی منفی
- همبستگی صفر یا بدون همبستگی
همبستگی سهام چیست؟
به طور کلی، همبستگی سهام به نحوه حرکت سهام نسبت به یکدیگر اشاره دارد. در حالی که میتوانیم به طور کلی در مورد همبستگی مثبت یا منفی طبقات دارایی صحبت کنیم، میتوانیم به طور خاص همبستگی را کمی کنیم.
مایکل دبلیو لندسبرگ، مدیر سرمایهگذاری و سرمایهگذاری در مدیریت ثروت خصوصی لندسبرگ بنت، میگوید: «همبستگی سهام در مقیاس ۱- تا ۱ است و با مشاهده یک جفت سهام در یک زمان و محاسبه میانگین حرکت آنها محاسبه میشود.
منظور از همبستگی این است که در طی یک دوره چند ماهه یا سالی، اندازه گیری شود تا درک کنیم که دو یا چند سهم چگونه حرکت می کنند. یک سرمایهگذار میتواند با مشاهده اینکه چگونه هر یک از بازده متوسط خود در طول زمان عملکرد بهتری دارند یا کمتر از آنها عمل میکنند، متوجه ارتباط دو سهم میشود.
همبستگی مثبت
مقدار یک متغیر به صورت خطی با افزایش متغیر دیگر افزایش می یابد. این نشان دهنده یک رابطه مشابه بین هر دو متغیر است. بنابراین ضریب همبستگی آن در این مورد مثبت یا 1 خواهد بود.
همبستگی منفی
زمانی که مقادیر یک متغیر با افزایش مقادیر متغیر دیگر کاهش می یابد. در این صورت ضریب همبستگی منفی خواهد بود.
همبستگی صفر یا بدون همبستگی
یک موقعیت دیگر وجود دارد که هیچ رابطه خاصی بین دو متغیر وجود ندارد.
همبستگی سهام مثبت در مقابل منفی
- وقتی سهام به صورت پشت سر هم به سمت بالا یا پایین حرکت می کنند، می توانند همبستگی مثبت داشته باشند. مقدار همبستگی 1 به این معنی است که دو سهم دارای همبستگی مثبت کامل هستند.
- اگر یک سهم به سمت بالا حرکت کند در حالی که سهام دیگر نزولی شود، یک همبستگی منفی کامل خواهند داشت که با مقدار -1 مشخص می شود.
- اگر به نظر می رسد هر سهم کاملاً مستقل از دیگری حرکت می کند، می توان آنها را نامرتبط در نظر گرفت و دارای ارزش 0 است.
نحوه محاسبه همبستگی سهام
ماشینحسابهای آنلاینی وجود دارند که میتوانند به شما در تعیین همبستگی سهام کمک کنند، اما این امکان وجود دارد که اعداد را به تنهایی اجرا کنید. برای پیدا کردن همبستگی بین دو سهم، با یافتن میانگین قیمت برای هر یک شروع میکنید. یک دوره زمانی انتخاب کنید، سپس قیمت روزانه هر سهم را برای آن دوره زمانی جمع کنید و بر تعداد روزهای آن دوره تقسیم کنید. این میانگین قیمت است.
در مرحله بعد، یک انحراف روزانه برای هر سهم محاسبه می کنید. انحراف قیمت سهام در یک روز معین منهای قیمت متوسط است. بنابراین اگر میانگین قیمت سهام ۲۵ دلار به ازای هر سهم و قیمت روزانه ۲۶.۵۰ دلار برای یک روز خاص باشد، انحراف آن ۱.۵۰ دلار خواهد بود. شما این محاسبه را برای هر روز در بازه زمانی که برای هر سهم اندازه میگیرید انجام خواهید داد.
گام بعدی این است که همه چیز را کنار هم قرار دهید. اینجاست که می تواند کمی پیچیده شود.
ابتدا مربع هر انحراف روزانه را برای هر سهم پیدا کنید. سپس این مربع انحراف روزانه مربوط به سهام اول را برای روز اول در نظر بگیرید و آن را در مربع انحراف روزانه سهام دوم در روز اول ضرب کنید، تا زمانی که این کار را برای هر روز در دوره انجام دهید، فهرست را پایین بیاورید.
این باید سه مجموعه اعداد را به شما بدهد: تمام انحرافات مجذور برای سهام یک، همه انحرافات مجذور برای سهام دو و یک گروه سوم از همه اعدادی که با ضرب انحرافات مجذور روزانه هر سهم در یکدیگر به دست آوردید. تمام مجذور انحرافات روزانه را برای سهام یک در نظر بگیرید و آنها را با هم جمع کنید، قبل از اینکه جذر جمع را بگیرید. این انحراف معیار است. همین کار را برای سهام دو انجام دهید. سپس انحراف معیار دو سهم را در یکدیگر ضرب کنید و این عدد را برای لحظه کنار بگذارید.
در نهایت، تمام اعداد مجموعه سه را جمع کنید ،حاصل ضرب دو انحراف مجذور هر روز در یکدیگر و قبل از گرفتن جذر آنها را با هم جمع کنید. سپس این عدد را بر حاصلضرب انحراف معیار دو سهم تقسیم کنید.
عدد حاصل بین 1- و 1 متغیر خواهد بود که منعکس کننده همبستگی دو سهم با یکدیگر است.
انواع همبستگی در بازارهای مالی
همانطور که گفته شد انواع دارایی ها در بازارهای مالی با یکدیگر همبستگی دارند و انواع همبستگی در بازارهای مالی عبارتند از:
- همبستگی کالا/کالا
- همبستگی کالاها / سهام
- همبستگی جفت ارز/کالا
- همبستگی جفت ارز / جفت ارز
به طور کلی همانطور که پیشتر گفته شد، ضریب همبستگی در بازارهای مالی به معامله گران و سرمایه گذاران کمک می کند تا ریسک معاملات را پوشش دهند. ممکن است بپرسید چگونه؟ در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
نقش همبستگی برای مدیریت ریسک در بازارهای مالی
به طور کلی در بازارهای مالی وقتی ارزش سهام چند شرکت هماهنگ با یکدیگر بالا یا پایین میرود، ضریب همبستگی آنها مثبت است.
برعکس، وقتی ارزش سهام یک شرکت بالا می رود، ارزش سهام شرکت دیگر کاهش می یابد، همبستگی آنها منفی است.
و زمانی که افزایش یا کاهش ارزش سهام یک شرکت تأثیری بر ارزش سهام شرکت دیگر نداشته باشد، همبستگی آنها صفر است. یعنی معاملات این دو شرکت هیچ ربطی به هم ندارند.
نقش همبستگی برای مدیریت پورتفولیو
همبستگی اغلب در مدیریت پرتفوی برای اندازه گیری درجه تنوع در دارایی های یک سبد سرمایه گذاری استفاده می شود.
سبد سرمایه گذاری ترکیبی از دارایی ها، مانند کالاها، سهام یا ارزها است.
نظریه پورتفولیو مدرن (MPT) از ضریب همبستگی تمام دارایی های یک سبد سرمایه گذاری برای کمک به تعیین کارآمدترین حد سرمایه استفاده می کند. این مفهوم به بهینه سازی بازده مورد انتظار در برابر سطح معینی از ریسک کمک می کند. دارایی هایی که همبستگی کمی با یکدیگر دارند به کاهش ریسک کلی یک سبد کمک می کند.
با این حال، همبستگی می تواند در طول زمان تغییر کند و تنها در یک چارچوب زمانی مشخص قابل بررسی است. به عنوان مثال، دو دارایی که در گذشته دارای درجه بالایی از همبستگی بودند، می توانند در آینده نامرتبط شوند و به طور جداگانه شروع به حرکت کنند. این یکی از مشکلات نظریه MPT است.
همبستگی در بازار سهام
در طول دورههای افزایش نوسانات بازار مالی، انواع سهام بیشتر از یکدیگر مرتبط هستند. حتی اگر در بخش های مختلف باشند. ممکن است در بورس بارها دیده باشید که رشد سهام یک شرکت به طور خودکار باعث رشد سهام شرکت های دیگر شده است و برای دانستن این موضوع باید به همبستگی آن شرکت ها توجه کنید.
بنابراین یک سرمایه گذار حرفه ای زمانی که مشغول تحلیل تکنیکال است، برای اینکه بتواند نمودارها و اندیکاتورها را به طور دقیق ترسیم کند، به منظور افزایش میزان سود و کاهش ریسک معاملات خود، باید به همبستگی سهامی که می خواهد معامله کند توجه داشته باشد.
همبستگی در بازار فارکس
بازارهای بینالمللی نیز میتوانند در زمانهای نوسانات بازار همبستگی زیادی پیدا کنند.
مفاهیم اصلی بازارهای مالی تقریبا یکسان است و در بازار فارکس با اصطلاح بسیار مهم همبستگی مواجه خواهید شد و ضریب همبستگی نقش بسیار مهمی در بازار فارکس نیز دارد.
با این تفاوت که در بازار فارکس، ارزهای کشورهای مختلف یا جفت ارز معامله می شود و ارزها نقش اصلی را در یک معامله دارند.
در واقع شرایط اقتصادی، میزان صادرات و واردات، شرایط اجتماعی و سیاسی یک کشور تعیین کننده ارزش پول آن کشور است.
در بازار فارکس، جهت حرکت جفت ارز، ضریب همبستگی را تعیین می کند. اگر جهت حرکت جفت ارزها همسو باشد، همبستگی آنها قوی است و برعکس، اگر جهت حرکت دو ارز مخالف باشد، همبستگی ضعیف است.
بنابراین، اگر به هر دلیلی جهت حرکت جفت ارز تغییر کند، ریسک معاملات افزایش می یابد.
چرا همبستگی سهام برای سرمایه گذاران مهم است؟
در حالی که ممکن است روی نحوه واکنش تک تک سهام در سبد خود به بازار مستقل از سهام دیگر متمرکز شده باشید، درک اینکه چگونه آنها در کنار سایر سهام حرکت می کنند می تواند دید منسجم تری از سبد سهام به شما بدهد.
تنوع بخشی یک استراتژی برای مدیریت ریسک است. این در اصل به این معنی است که تمام تخم مرغ های خود را در یک سبد قرار ندهید. داشتن ترکیبی از انواع مختلف سهام، صندوق های سرمایه گذاری متقابل، اوراق قرضه و سایر سرمایه گذاری ها به شما این امکان را می دهد که سبد خود را در برابر نوسانات اجتناب ناپذیر در بازار عایق کنید. سبدهایی که در یک سهم یا بخش خاص دارای “اضافه وزن” هستند نسبت به نوسانات بازار بسیار حساس تر هستند. درک همبستگی سهام می تواند به شما در جلوگیری از آن کمک کند.
لندسبرگ (Landsberg) میگوید: «همبستگی سهام مهم است زیرا میتواند به سرمایهگذار نشان دهد که ممکن است آنطور که فکر میکند متنوع نباشد».
خلاصه ای از ویژگی های ضریب همبستگی
برخی از ویژگی های ضریب همبستگی به شرح زیر است:
- ضریب همبستگی در همان اندازه گیری باقی می ماند که دو متغیر در آن هستند.
- علامتی که همبستگی های ضریب دارد همیشه با واریانس یکسان خواهد بود.
- مقدار عددی همبستگی ضریب بین -1 تا +1 خواهد بود که به مقدار اعداد واقعی معروف است.
- مقادیر 1 و -1 هر دو نشان دهنده همبستگی های “کامل” مثبت و منفی هستند. دو متغیر کاملاً همبسته با هم با نرخ ثابت تغییر می کنند. ما می گوییم آنها یک رابطه خطی دارند. هنگامی که بر روی یک نمودار پراکنده ترسیم می شود، تمام نقاط داده را می توان با یک خط مستقیم متصل کرد.
- مقدار منفی ضریب نشان می دهد که همبستگی قوی و منفی است. و اگر r به سمت -1 نزدیک شود، به این معنی است که رابطه به سمت منفی پیش می رود.
- وقتی r به سمت +1 نزدیک می شود، به این معنی است که رابطه قوی و مثبت است. با این کار می توان گفت که اگر 1+ نتیجه همبستگی باشد، رابطه در حالت مثبت است.
- زمانی که ضریب همبستگی به صفر نزدیک شود، همبستگی ضعیف نشان داده می شود. وقتی r نزدیک به صفر است، می توانیم نتیجه بگیریم که رابطه ضعیف است.
- ضریب همبستگی میتواند بسیار مبهم باشد زیرا نمیتوان گفت که شرکتکنندگان راستگو هستند یا خیر.
- ضریب همبستگی زمانی که دو متغیر را مبادله می کنیم، تحت تأثیر قرار نمی گیرد.
- ضریب همبستگی یک عدد خالص بدون تأثیر هیچ واحدی بر آن است. همچنین وقتی یک عدد را به همه مقادیر یک متغیر اضافه می کنیم، تحت تأثیر قرار نمی گیرد. می توانیم همه متغیرها را در یک عدد مثبت ضرب کنیم. تاثیری بر ضریب همبستگی ندارد. همانطور که بحث کردیم، “r” تحت تاثیر هیچ واحدی قرار نمی گیرد زیرا “r” یک مقیاس ثابت است.
- ما از همبستگی برای اندازه گیری ارتباط استفاده می کنیم اما این بدان معنا نیست که ما در مورد علیت صحبت می کنیم. منظور ما صرفاً این است که وقتی دو متغیر را به هم مرتبط میکنیم، ممکن است این احتمال وجود داشته باشد که متغیر سوم بر آنها تأثیر بگذارد.
به طور خلاصه
ضریب همبستگی یک معیار آماری است که همبستگی بین دو اوراق بهادار را منعکس می کند. ضریب همبستگی زمانی مثبت است که هر دو اوراق بهادار در یک جهت (بالا یا پایین) حرکت می کنند و زمانی که دو اوراق در جهت مخالف حرکت می کنند منفی است. تعیین رابطه بین دو اوراق بهادار برای تجزیه و تحلیل روابط بین بازار، روابط بخش- سهام و روابط بخش- بازار مفید است. این شاخص همچنین می تواند با شناسایی اوراق بهادار با همبستگی کم یا منفی با بازار سهام به تنوع بخشی به سرمایه گذاران کمک کند.
دیدگاهتان را بنویسید