آیا سرمایهگذاری روی ارزهای دیجیتال منطقی است؟

پاسخ به این سؤال که آیا سرمایهگذاری روی ارزهای دیجیتال منطقی است یا خیر کمی دشوار است. زیرا اولاً دیدگاههای متخصصین حوزه سرمایهگذاری در مورد ارزهای دیجیتال کمی متفاوت است و در عین متفاوت بودن به جنبههای مثبت و منفی آن اشاره میکنند که قابلتأمل میباشد. از طرفی افراد سرمایهگذار نیز برای خود اولویتها و پارامترهایی دارند که ممکن است از دیدگاه بعضی از آنها این سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال منطقی باشد اما ازنظر سرمایهگذار دیگر توجیه منطقی برای سرمایهگذاری در بازار وجود نداشته باشد. اگر بخواهیم بهطورکلی به انواع بازارهای سرمایهگذاری نگاهی بیاندازیم همواره میتوان دلایلی را برای عدم ورود به آن پیدا کنیم و همینطور به این نکته باید توجه کنیم که هیچیک از بازارهای سرمایهگذاری کامل نبوده و دارای مشکلاتی هستند. پس میتوان اینگونه نتیجه گرفت که مدل بینش فرد نسبت به بازار سرمایهگذاری و ترتیب اولویتبندی مواردی که در بازارهای سرمایهگذاری تأثیرگذار میباشند، میتواند سرمایهگذاری را در آن بازار برای فرد منطقی جلوه دهد یا خیر. بازار ارزهای دیجیتال نیز از این قاعده مستثنا نبوده و در ادامه مقاله دیدگاههای مثبت سرمایهگذاری در این بازار و دلایل عدم ورود به این بازار را بررسی میکنیم تا درنهایت فرد سرمایهگذار با برآیند این دلایل تشخیص دهد که سرمایهگذاری روی ارزهای دیجیتال منطقی است یا خیر.
پیشنهاد ویژه : دوره ارز دیجیتال رایگان همیارسرمایه را از دست ندهید!
سرفصلهای بررسیشده در این مقاله در زیر آمده است:
- دیدگاههای مثبت سرمایهگذاری روی ارزهای دیجیتال
- دلایلی برای عدم سرمایهگذاری روی ارزهای دیجیتال
دیدگاههای مثبت سرمایهگذاری روی ارزهای دیجیتال
اولین دلیل و دیدگاه مثبتی که نسبت به سرمایهگذاری در این بازار وجود دارد رشد سریع و فوقالعاده این بازار در سال ۲۰۱۷ بود که هیچ سرمایهگذاری نتوانست آن را نادیده بگیرد، مخصوصاً کسانی که در بازار ارز فعالیت داشتند بهشدت به دنبال کسب اطلاعات و ورود به این بازار بودند. سرعت تراکنش این ارز و امنیتی که دارد دیگر دلیل منطقی ورود به این بازار میباشد. وقتی امنیت تراکنش توسط الگوریتم بلاک چین تأمین میشود و معاملات در آن قابل پیگیری نمیباشد، این اطمینان برای افراد سرمایهگذار ایجاد میشود که با خیال آسودهتری در این بازار سرمایهگذاری کنند، بسیاری از سرمایهگذاران وجود دارند که نمیخواهند کسی از معاملات و مقدار دارایی آنها باخبر باشد. از دیگر دلایل منطقی برای ورود به این بازار میتوان به عدم کنترل توسط نهادی خاص اشاره کرد، به همین دلیل هیچوقت این بازار تعطیل نیست و بهراحتی میتوان از این ارز در مبادلات استفاده کرد. شاید این سؤال پیش آید که به هر صورت تحت یک قوانینی این عملیات باید صورت پذیرد، در جواب باید گفت که هر ارز دیجیتال بر اساس پروتکلی که توسط بنیانگذاران آن ارز دیجیتال توافق میشود شکل میگیرد.
در معاملات ارزهای دیجیتال افراد میتوانند بر معاملات دیگر نظارت داشته باشند و این یعنی شفافیت معاملات، که میتواند جزو دلایل منطقی سرمایهگذاری روی ارزهای دیجیتال باشد. وقتی شما در بازاری معامله میکنید که میتوانید بر تمام معاملات آن نظارت کنید یعنی احتمال تقلب در آن بسیار پایین میباشد. از دیگر دلایل مثبت و منطقی برای سرمایهگذاری در این بازار این است که بسیاری از شرکتهای بزرگ، ارز دیجیتال را بهعنوان پول قانونی مبادلات خود قرار دادهاند و این یعنی اطمینان به این ارز جدید. ارز دیجیتال نسبت به نوسانات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بیرونی التهاب چندانی از خود نشان نمیدهد زیرا حجم این ارز بر اساس یک قانون مشخص افزایش پیدا میکند که بنیانگذاران ارزهای دیجیتال آن را مشخص میکنند درنتیجه بانکها یا دیگر نهادها نمیتوانند در آن دخالت داشته باشند و مقدار ارزها را نسبت به همدیگر افزایش یا کاهش دهند که باعث افزایش یا کاهش ارزش پول دیجیتالی شود.
رشد سریع و فوقالعاده بازار ارز دیجیتال، سرعت تراکنش این ارز و امنیت، عدم کنترل توسط نهادی مشخص، نظارت بر معاملات و شفافیت آن، قرار گرفتن بهعنوان پول قانونی بسیاری از شرکتهای بزرگ و واکنش نداشتن نسبت به مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بیرونی میتواند بهعنوان دلایل منطقی سرمایهگذاری در ارز دیجیتال دانست.
دلایلی برای عدم سرمایهگذاری روی ارزهای دیجیتال
همانطور که گفته شد نرخ رشد ارز دیجیتالی بسیار زیاد بود اما میزان حجم این پول نسبت به پولهای رایج جهان بسیار کم میباشد که این موضوع میتواند بهعنوان یک دلیل برای عدم سرمایهگذاری در آن باشد. از دیگر دلایل عدم ورود به این بازار میتواند نوسانات بسیار شدید در آن باشد که به همین دلیل، بسیاری از بانکها نمیتوانند آن را بهسادگی قبول کنند و در مبادلات روزمره استفاده نمایند. البته باید در نظر داشت که این ارز در ابتدای راه خود میباشد و با افزایش حجم این پول و همگانی شدن آن، این پول دیجیتال به یک ثبات نسبی دست پیدا میکند. نبود پشتوانه لازم برای این ارز از دیگر تهدیدات به شمار میرود و میتواند جزو دلایل منطقی برای عدم ورود به آن بود، البته این دلیل در حال حاضر بیان میشود و با گذشت زمان و رفع نواقص این ارز، این معایب برطرف خواهند شد. البته لازم به یادآوری است که پشتوانه پول دیجیتال امنیت آن است. شایان ذکر است که دلایل فنی نیز از سمت متخصصان حوزه بازار آنلاین بیان شده است که یکی از این دلایل سرمایهگذاری بلندمدت در این حوزه را به چالش میکشد. به نظر برخی از فعالین این حوزه، سرمایهگذاری بلندمدت روی ارز دیجیتال با ضرر قطعی همراه است زیرا آنها معتقدند که کامپیوترهای کوانتومی قادر به از بین بردن این بازار هستند. زیرا آنها بر این باورند که ارز دیجیتال میتواند نشانه دستیابی فرد یا گروهی به کامپیوتر کوانتومی واقعی باشد و این موضوع به این معناست که مسائلی که ارز دیجیتال بر پایه آنها بنا شده است در چشم برهم زدنی حل خواهد شد که در نتیجه آن این بازار نابود خواهد شد.
همانطور که بیان شد دلایل مثبت و دیدگاههای درستی در مورد سرمایهگذاری در بازار ارز دیجیتالی موجود است و از طرفی نکات و دلایل قابلتأملی برای عدم ورود به آن نیز وجود دارد، بااینحال افراد مختلف با توجه به برداشت و تحلیل خود از این دلایل و سایر اطلاعاتی که دارند، تصمیم به سرمایهگذاری یا عدم سرمایهگذاری در این بازار میگیرند. اگر بهصورت کلی بخواهیم در مورد سرمایهگذاری در این بازار اظهارنظر کنیم میتوان اینگونه گفت که بازار ارز دیجیتال فرصت مناسبی برای سرمایهگذاری در کوتاهمدت میباشد اما برای سرمایهگذاری بلندمدت باید بیشتر تأمل کرد.
درباره مهرناز سلطانی
نویسنده کتاب: ثروت نهفته در بورس ایران ،مدرس و مربی دوره های بورس و هوش مالی مقدماتی و پیشرفته ،بنیان گذار مجموعه همیار سرمایه ،تحلیگر و معامله گر بورس اوراق بهادار ،نویسنده روزنامه همشهری در حوزه بورس کارشناس رادیو اقتصاد سیما سخنران در سمینارها و همایش های مالی نگارنده بیش از 150 مقاله آموزشی در بازارهای مالی
نوشتههای بیشتر از مهرناز سلطانی
دیدگاهتان را بنویسید