دجابر – داروسازی جابرابن حیان

گزارش بنیادی دجابر
اخبار جهانی:
- روسیه از اهدای دارویی به چین برای مقابله با کرونا خبر داد
روسیه دارویی برای مقابله با بیماری کرونا را به چین تحویل داده است و اکنون چینی ها در حال آزمایش آن در کشورشان هستند.
- کشف دارو و واکسن ویروس کرونا، نفت را گران کرد
شیوع ویروس کرونا بر فعالیتهای اقتصادی جهان تأثیر زیادی گذاشت. در این میان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به دنبال کاهش بیشتر عرضه نفت هستند. آنها به دنبال کاهش ۵۰۰ هزار بشکه دیگر از این نفت هستند که در صورت تحقق، مجموع کاهش تولید نفت اوپک پلاس به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه خواهد رسید. به گزارش رویترز خبر دستیابی به دارو و واکسن برای مقابله با ویروس کرونا امیدواری به فعالیتهای اقتصادی را بیشتر کرد و تقاضا را برای نفت خام افزایش داد.
- آمریکا از توانمندی صنعت داروسازی ایران درمانده است
رئیس سازمان غذا و دارو، در خصوص تامین داروی بیماران MPS، گفت: داروهای این بیماران از اقلامی است که شرکت تولید کننده آنها آمریکایی هستند که در تامین آنها مشکلاتی ایجاد شد. شرکت وارد کننده داروهای این بیماران، ارز را در بانکهای اروپایی نشانده است اما آن شرکت به دلیل تهدیدهای آمریکاییها جرأت نمیکند دارو را تحویل دهد.
اخبار داخلی:
- ۲۰ قلم کمبود دارو داریم
رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس گفت: اینکه برخی مسئولان وزارت بهداشت اعلام میکنند کمبود دارو نداریم درست نیست و با کمبود ۲۰ قلم دارو در کشور روبرو هستیم البته در شرایط تحریمی سختی قرار داریم.تامین داروهای خاص و شیمی درمانی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
- ماندگاری ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو در سال ۹۹
واردات بیش از ۱۴۰۰ قلم کالا به کشور ممنوع شد و دولت اعلام کرد برای واردات کالاهای اساسی ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص خواهد داد و برای واردات سایر کالاها، واردکنندگان باید از سامانه نیما استفاده کنند. دولت در لایحه بودجه سال ۹۹ نیز اعلام کرد که منابع ارز ۴۲۰۰ تومانی را تامین کرده و تخصیص آن ادامه خواهد داشت. هرچند مصادیق تخصیص این ارز محدود شده اما دارو جزو بخشهایی است که همچنان در سال آینده ارز دولتی را دریافت خواهد کرد.
- اصلاح مصوبه دریافت عوارض فوب کالا
هیات دولت همچنین به منظور حل مشکل واردکنندگان دارو، مواد اولیه و مواد بیولوژیک و بستهبندی و تجهیزات دامپزشکی و لوازم آزمایشگاهی در زمینه دریافت اخذ عوارض در زمان ثبت سفارش کالا، تصویبنامه مربوط به دریافت عوارض فوب کالا را اصلاح کرد. مطابق این تصمیم، تعرفه های مربوط به تولیدات، واردات و کنترل کیفیت دارو شامل هر قلم دارو، مواد اولیه و مواد بیولوژیک و بسته بندی و تجهیزات دامپزشکی و لوازم آزمایشگاهی (قیمت فوب) به میزان ۱٫۶۵ درصد مبلغ فوب، در مرحله ترخیص کالا از گمرک اخذ می شود.
- صادرات داروی ایرانی به ۵۰ کشور دنیا
وزیر بهداشت: قبل از انقلاب تنها ۲۵ درصد از داروهایمان را در داخل کشور تهیه میکردیم، اما امروز ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز جمعیت ۸۳ میلیونی در داخل تهیه میشود و ما در همین شرایط تحریم به ۵۰ کشور دنیا دارو صادر میکنیم. امروز کمبودهای دارویی ما یکسوم روز مشابه در سال قبل است.
معرفی و تاریخچه شرکت:
اطلاعات شرکت:
نماد: دجابر
نام شرکت: داروسازی جابر ابن حیان
مدیر عامل: مهدی زرین
تلفن: ۷-۴۴۵۰۳۳۲۳-۰۲۱
فکس: ۰۲۱۴۴۵۰۳۵۳۰
آدرس: تهران – کیلومتر۵ جاده مخصوص کرج – صندوق پستی ۱۷۳۹-۱۳۱۸۵
وب سایت:
ایمیل: headoffice@jaber-pharma.com
سال مالی: ۲۹/۱۲
موضوع فعالیت: تولید وفروش دارو، احداث وایجاد کارخانجات داروئی ، سرمایه گذاری درسایرشرکتها ، اخذ نمایندگی، ایجاد شعبه واعطای نمایندگی درداخل وخارج از کشور.
در تاریخ ۰۷/۱۰/۱۳۷۴ سهام شرکت برای اولین بار در بورس به صورت عمومی عرضه شد
در سال ۱۳۳۹ ه.ش شرکت کوچکی با نام اسکوئیپ ایران تحت لیسانس اسکوئیپ آمریکا در تهران آغاز به کار کرد.در آن زمان تولیدات شرکت محدود به تعدادی از داروهای کورتیکواستروئیدی قلبی و عروقی، ضدسرفه و تقویتی بود. با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران، کلیه شرکتهای چند ملیتی از جمله شرکت اسکوئیب ملی شدند و تحت پوشش سازمان صنایع ملی قرار گرفتند. به این ترتیب نام جابرابن حیان برای شرکت انتخاب شد که از سال ۱۳۷۰ بصورت شرکت سهامی عام درآمده است . در حال حاضر شرکت داروسازی جابرابن حیان یکی ازبزرگترین تولیدکنندهای آنتی بیوتیکهای تزریقی و غیرتزریقی و افشانه های تنفسی در ایران بوده که با استفاده از دانش کارشناسان با تجربه و دستگاههای پیشرفته در جهت تولید محصولات فوق پیشقدم میباشد .
محصولات شرکت داروسازی جابربن حیان
جدول فروش به تفکیک محصولات:
جمع فروش داخلی شرکت در مدت مشابه سال گذشته ۲,۳۴۸,۵۲۸ میلیون ریال بوده است در سال جاری این مقدار به ۲,۵۰۲,۵۶۹ میلیون ریال رسیده است، حدود ۶٫۵ درصد نسبت به سال گدشته افزایش پیدا کرده است. فروش صادراتی شرکت نیز از ۶,۸۶۹ میلیون ریال به ۵۵۰ میلیون ریال تقلیل یافته است. و این درآمد تنها از فروش صادراتی اسپری بوده است در صورتیکه سال قبل شرکت هیچ فروشی از این محصول نداشته است.
جدول تولید به تفکیک محصولات:
ترکیب اعضای هیئت مدیره:
ترکیب سهامداران شرکت داروسازی جابربن حیان :
سرمایه شرکت و روند افزایش سرمایه:
شرکت جابربن حیان، در ابتدا با سرمایه ۱۸۹,۰۰۰میلیون ریال شروع به فعالیت کرده است که طی سه مرحله به شرح جدول زیر افزایش سرمایه داشته است، اکنون سرمایه آن به ۱,۱۳۴,۰۰۰ میلیون رسیده است.
جدول نسبت سود به فروش:
فروش شرکت در ۳ ماهه اول سال ۹۷ نسبت به ۳ ماهه سال های ۹۷ رشد ۴ درصدی داشته در حالی که نسبت به سال ۹۶ حدود ۳ درصد افت داشته و سود ناخالص شرکت نیز در ۳ ماهه اول نسبت به سال ۹۷، ۲۸ درصد رشد و نسبت به سال ۹۶، ۴۸ درصد افت داشته.
فروش و سود شرکت در دوره ۶ مااه و ۹ ماهه خود نیز نسبت به دوره مشابه سال های ۹۶ و ۹۷ کاهش داشته در حالی که تولیدات شرکت رشد داشته است.
جمع درآمد ۱۰ ماهه سهم (مهر تا دی) ۱۶۹۷ میلیارد ریال بوده است و میانگین فروش ۱۷۴ میلیارد ریال. این نشان می دهد که شرکت از وضعیت چندان خوبی برخودار نیست.
شرکت داروسازی جابربن حیان در دوره ۹ ماهه سال جاری عملکرد ضعیفی را ثبت کرده است.
عملکرد مالی شرکت:
براساس گزارش حسابرسی شده شرکت داروسازی جابربن حیان در نه ماهه منتهی به ۳۰ آذر ماه ۱۳۹۸ ، به ازای هر سهم ۱۳۵ ریال سود محقق کرده که نسبت به مدت مشابه قبل (۳۸۹ریال)، % ۲۵۴ ریال کاهش یافته است.
همچنین این شرکت براساس عملکرد ۹ ماهه برای سال مالی ۱۳۹۸ ، توانسته ۱۵۳,۲۸۲ میلیارد ریال سود خالص و ۴۷۵,۴۲۷ میلیارد ریال سود ناخالص محقق کرده که نسبت به دوره مشابه سال قبل سود خالص ۴۸ % و سود ناخالص ۲۳% افت داشته است.
محصولات اسپری، ویال و قرص و کپسول به عنوان محصولات و فرآوردههای اصلی شرکت، بخش اصلی حاشیه سود ناخالص شرکت را به خود اختصاص داده اند.
جدول بهای تمام شده :
نتایج عملکرد :
خلاصه عملکرد شرکت در سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه در مقایسه با دوره های مشابه قبلی به شرح جدول ذیل می باشد: (ارقام به میلیارد ریال میباشند)
جمع درآمدهای عملیاتی شرکت نسبت به مدت مشابه سال قبل تغییر خاصی را نشان نمیدهد و با کاهش ۲ درصدی معادل ۱.۵۷۰ میلیارد ریال شناسایی شده است. با این حال با توجه به افزایش ۱۲ درصدی بهای تمام شده و ۱۶ درصدی هزینههای فروش عمومی و اداری منجر به کاهش بیش از ۳۶ درصدی سود عملیاتی این شرکت شده است.
هزینههای مالی همچنان بخش مهمی از سود عملیاتی شرکت را خنثی نموده است. هزینههای مالی این شرکت در دوره ۹ ماهه به بیش از ۱۹۸ میلیارد ریال رسیده است.
محاسبه ارزش ذاتی سهم
باتوجه داده های سود هر سهم برای سالهای قبل، سود (زیان) خالص سهم در سال ۹۷، ۱۰۰۹ریال به ازای هر سهم بوده است. EPS سهم تا کنون (طی یک سال) ۷۵۳ریال محاسبه شده است. به روش ttm باتوجه به P/E سهم در آخرین روز معاملاتی (۱۳۹۸/۱۱/۲۱) که ۲۲٫۹۴ است، ارزش ذاتی سهم ۱۷۲۷۳ریال و باتوجه به P/E گروه که ۱۶٫۱۱ می باشد ۱۲۱۴۶ ریال می باشد.
ارزش دفتری سهم به یال محاسبه شده است. این در حالی است که قیمت سهم در آخرین روز معاملاتی بازار (۹۸/۱۱/۲۱)، ۱۲۵۵۰ ریال بوده است.
باتوجه به اینکه P/E سهم از P/E گروهش بیش تر است، می توان نتیجه گرفت که این سهم نسبت به سهم های هم گروهش برای سرمایه گذاران جذابیت بیشتری دارد.
دیدگاهتان را بنویسید