تحلیل هفته چهارم بهمن ۹۸
تحلیل هفته چهارم بهمن ۹۸
اخبار خارجی:
اپیدمی چینی صادرات گاز آمریکا را زمین میزند
وضعیت صادرکنندگان گاز با شیوع ویروس کرونا که باعث ریزش شدید قیمتهای جهانی شده است، وخامت بیشتری پیدا کرد.
به گزارش ایسنا، صادرکنندگان LNG آمریکا پیش از این به دلیل افت قیمتها که ناشی از اشباع عرضه بازار جهانی و هوای گرمتر از حد معمول زمستان بود، تحت فشار قرار داشتند و اکنون شیوع ویروس کرونای چینی تولید صنعتی در سراسر چین را در معرض اختلال جدی قرار داده و قیمت LNG در بازار آسیا را به رکورد پایینی رسانده است.
مشتریانی مانند شرکتهای بازرگانی کالا در مواجهه با چشم انداز وضعیت عدم پوشش هزینههای فروش ممکن است، حاضر نشوند محمولههای آمریکایی را بارگیری کنند و لغو برنامههای بارگیری ممکن است باعث شود اپراتورهای پایانه صادرات LNG مجبور شوند به دلیل پر شدن سطح مخازنشان، تولید این سوخت را محدود یا تعطیل کنند.
چنین اتفاقی ضربه بزرگی به صنعت نوپا و رو به توسعه LNG آمریکا خواهد بود. پایانههای صادرات جدید که از مریلند تا تگزاس ساخته شدهاند، آمریکا را به یکی از بزرگترین صادرکنندگان LNG جهان تبدیل خواهند کرد و بازار مهمی برای تولید رو به افزایش در مناطق شیل این کشور فراهم میکنند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، چین در مدتی که درگیر جنگ تجاری با آمریکا بود، مستقیما LNG از آمریکا وارد نکرد اما خرید چین با نرخ پرشتابی رشد میکند و کندی یا افت تقاضایش در سراسر بازار اثرگذار است. گفته میشود واردکنندگان دولتی LNG در چین در حال بررسی اعلام وضعیت اضطراری در خصوص قراردادهای خریدشان هستند که این امر به منزله تشدید اشباع عرضه در بازار است.
بسیاری از کشورها در سراسر جهان واردات LNG خود را افزایش میدهند، اما چین تاکنون بزرگترین بازار رو به رشد بوده، زیرا دولت این کشور درصدد محدود کردن استفاده از زغال سنگ است. چین سال گذشته از کره جنوبی پیش افتاده و دومین خریدار بزرگ LNG جهان پس از ژاپن شد. چین به تنهایی ۴۴ درصد از کل افزایش واردات LNG جهان را در سال گذشته به خود اختصاص داد.
صادرکنندگان LNG آمریکا در حالی وارد سال ۲۰۲۰ شدند که صادراتشان بیش از ۶۰ درصد در سال ۲۰۱۹ رشد کرد اما نگرانیهای رو به رشدی نسبت به ضعیف شدن تقاضا و رقابت شدید وجود دارد.
احتمال خروج آمریکا از پیمان تجاری ۱.۷ تریلیون دلاری
آمریکا در حال بررسی طرحی به منظور خروج از یک پیمان سازمان جهانی تجارت با قراردادهای دولتی به ارزش ۱.۷ تریلیون دلار است.
به گزارش ایلنا و به نقل از بلومبرگ، دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حال توزیع پیش نویس دستوری اجرایی هستند که روند خروج این کشور را از “موافقتنامه خریدهای دولتی” (جی پی ای) (GPA) سازمان جهانی تجارت در صورتی که این پیمان براساس دیدگاههای واشنگتن تغییر نکند، آغاز خواهد کرد.
سفر ایوانکا ترامپ به خاورمیانه در روزهای آینده
ایلنا: به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «ایوانکا ترامپ»، دختر رئیسجمهوری آمریکا، بناست در روزهای آینده با شماری از رهبران خاورمیانه دیدار کند. وی همچنین بناست در نشستی در رابطه با زنان شرکت کند. این خبر را خبرگزاری بلومبرگ به نقل از منابع کاخ سفید گزارش داد.
یوانکا ترامپ بناست در نشست زنان جهان که در تاریخ ۱۶ الی ۱۷ فوریه در امارات برگزار میشود شرکت کند.
هنوز جزئیات اینکه دختر «دونالد ترامپ»، رئیسجمهوری آمریکا، بناست با کدام یک از رهبران خاورمیانه دیدار کند اعلام نشده است. کاخ سفید نیز هنوز بیانیهای در این رابطه صادر نکرده است.
سقوط لیر ترکیه به پایین تر سطح در ۸ ماه اخیر
نرخ برابری دلاری لیره برای اولین بار پس از ماه می سقوط کرد و از ۶ واحد ضعیفتر شد. عبور از این نرخ تأثیر روانی زیادی بر بازار دارد و بانکهای ترکیه برای مقابله با این اتفاق تلاش میکردند.
نرخ برابری دلاری لیره برای اولین بار پس از ماه می سقوط کرد و از ۶ واحد ضعیفتر شد. عبور از این نرخ تأثیر روانی زیادی بر بازار دارد و بانکهای ترکیه مدتها برای مقابله با این اتفاق تلاش میکردند.
پس از اینکه گزارش مشاغل فراتر از انتظار آمریکا باعث شد دلار در برابر ارزهای دیگر تقویت شود، لیر ترکیه ۱ درصد سقوط کرد و به نرخ برابری ۶.۰۴۸۲ واحد رسید. این اتفاق در حالی رخ داد که بانکهای ترکیه با فروش دلار سعی در تقویت نرخ لیر داشتند.
بانکهای ترکیه در هفته اخیر بیش از ۴ میلیارد دلار آمریکا را فروختهاند و حجم این مداخله ارزی در روز جمعه از همه بیشتر بوده است.
آمریکا معافیت عراق از تحریمهای ایران را تمدید کرد
به گزارش تارنمای خبری «عراق اویل ریپورت» وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که عراق برای سه ماه دیگر از تحریمهای ایران معاف شده و میتواند واردات انرژی حیاتی را ادامه دهد.
معافیت قبلی که در ماه ژوئن برای واردات گاز از ایران به عراق برای استفاده در شبکه برق این کشور داده شده بود، روز چهارشنبه به پایان رسید و این معافیت برای ۱۲۰ روز دیگر تمدید شد.
یک منبع دولتی عراق به این تارنمای گفت که این معافیت در تماس تلفنی عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق با مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا تایید شده است.
آمریکا اردیبهشتماه سال گذشته از توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی که در سال ۲۰۱۵ امضا شده بود، خارج شد و تحریمهای رفع شده به واسطه این توافق را به صورت غیرقانونی علیه ملت ایران بازگرداند.
پس از اعمال این تحریمها، معافیت عراق تاکنون چندین بار تمدید شده است.
اخبار داخلی :
مالیات معاملات سهام شرکتهای بورسی افزایش نمییابد
تهران- ایرنا- رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: افزایش مالیات سهامداران و سهام شرکتهای بورس در قالب هیچ طرحی در دستور کار نیست و اخذ مالیات از عایدی سرمایه شامل سود سهام بورس نمیشود.
لایحه مالیاتهای مستقیم توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی به دولت ارسال شده که قرار است، وزارتخانهها و دستگاههای دولتی نظرات خود را ارایه و درباره آن به جمعبندی برسند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره این لایحه میگوید: با اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم که کار آن به پایان رسیده است، مجموع درآمدهای افراد مشمول مالیات میشود.
در این لایحه مسایلی مانند اخذ مالیات از عایدی سرمایه و مجموع درآمدهای افراد، ساماندهی معافیتهای مالیاتی و اخذ مالیات از املاک و خودروهای لوکس و گران قیمت پیشبینی شده است.
در این بین، برخی ادعاها و گمانهزنیها نیز مبنی بر افزایش مالیات سهامداران بورس در قالب این لایحه و سایر طرح های مشابه مطرح شد.
انتشار این شایعات، این نگرانی را ایجاد کرد که در صورت افزایش مالیات معاملات سهام و یا اخذ مالیات ناشی از عایدی افراد از بورس، موج خروج از بازار سرمایه شکل بگیرد.
به نظر کارشناسان در صورت خروج سرمایهها از بورس که بازاری شفاف است، این پولهای سرگردان به سوی سایر بازارهای موازی مانند ارز، خودرو، طلا و مسکن روانه خواهد شد که برای اقتصاد کشور بسیار زیانبار بوده و تلاطمهای شدیدی را ایجاد خواهد کرد.
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور درگفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در این باره گفت: مالیات بر سهام بورس در دستور کار نیست.
«امیدعلی پارسا» افزود: حتی اخذ مالیات از سود سپرده های بانکی نیز دنبال نمیشود، زیرا مضرات اجرای آن از مزایایش بیشتر است.
وی اظهار داشت: لایحه مالیات مستقیم به صورت لایحه به دولت رفته است که مشخص نیست که بررسی آن چه زمانی به پایان برسد. در آنجا مالیات بر خودروها و املاک لوکس و گران قیمت اعمال میشود.
پیش از این نیز شایعه افزایش درآمدهای مالیاتی دولت از محل افزایش مالیات معاملات سهام در بودجه سال ۹۹ مطرح شده بود که پس از شفاف سازی مشخص شد، علت افزایش پیشبینی درآمدهای مالیاتی معاملات بورس در سال آینده به افزایش «حجم معاملات» باز میگردد.
عیدی کارمندان با حقوق بهمن واریز میشود
سخنگوی سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد: عیدی کارکنان دولت با حقوق بهمن ماه واریز میشود.
افزایش وام نوسازی ساخت مسکن در بافتهای فرسوده ابلاغ شد / پرداخت تسهیلات ۱۷۰ میلیونی در تهران و ۱۶۰ میلیون در کلانشهرها
عضو هیئت مدیره بازآفرینی شهری و جانشین دبیر ستاد ملی:
در تهران انبوهسازانی که از فناوریهای نوین استفاده میکنند میتوانند به ازای هر واحد تا ۱۷۰ میلیون تسهیلات دریافت کنند و در سایر کلانشهرها هم این سقف تا ۱۶۰ میلیون تومان، در مراکز استانها تا ۱۴۰ میلیون تومان و در سایر شهرها تا ۱۳۰ میلیون تومان تعیین شده است.
البته این تسهیلات خود به سه بخش تقسیم میشود، در تهران و کلانشهرها ۵۰ میلیون آن با نرخ ۹ درصد و در سایر شهرها ۴۰ میلیون تومان آن با این نرخ است، در تهران ۶۰ میلیون تومان آن بدون سپردهگذاری با نرخ ۱۸ درصد و در سایر شهرها ۵۰ میلیون آن، مابه تفاوت آن تسهیلات است که با خرید اوراق با نرخ ۱۶ درشد از بانک مسکن است.
بازار گواهی سپرده طلای آب شده در بورس کالا
مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته در سال ۱۳۹۹ برای برخی از محصولات جدید مانند طلای آب شده (شمش) گواهی سپرده راه اندازی خواهد شد.
به گزارش لایودیتا، حامد سلطانینژاد (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به اقدام های صورت گرفته این بورس در سال ۹۸ اشاره کرد و افزود: امسال برخی از مسایل در دستور کار قرار گرفتند، مبنی بر اینکه زمینه انجام معاملات بازار فیزیکی به سمتی پیش رود که میزان عرضه در سیستم عرضه و تقاضا افزایش یابد و بیشتر به سمتی پیش رویم که عرضهها به صورت مستمر و منظم ادامه داشته باشد.
وی افزود: تلاش شد تا چنانچه تولیدکنندهای به دنبال تامین مواد اولیه است، این اطمینان خاطر را داشته باشد که در مهلتی منظم میتواند آن را بوسیله بورس کالا تامین کند، تا این لحظه اتفاق مزبور در بورس رخ داد.
سلطانینژاد گزارشگری مستمر را از اصلیترین اقدام های بورس کالا دانست و افزود: خاصیت بورس کالا زنده بودن آن است، این بورس اتفاق ها را تا قبل از ایجاد التهاب پیشبینی و کالاهایی که عرضه آنها کم و امکان ایجاد التهاب در بازار دارند، به نهادهای ذی ربط گزارش میدهد، در انتها ستاد تنظیم بازار یا مراجع دیگر به منظور جلوگیری از اتفاق های مضر اقدام به رسیدگی مسایل مطرح شده خواهند کرد.
به گفته مدیرعامل بورس کالای ایران، تاکنون گزارشهای خوبی از وضعیت بازار به نهادهای تصمیمگیر ارائه شده که نتیجه آن مثبت و در بحث معاملات حجم معاملات برخی از کالاها مانند فولاد و دیگر محصولات نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
وی پیرامون ورود محصولات کشاورزی به بازار مالی بورس کالا توضیح داد: سیاست به کار گرفته شده در حوزه کشاورزی برای بیشتر محصولاتی که حساسیت قیمتی چندانی ندارند و با معیشت مردم کمتر ارتباط دارند، تغییر و از بازار فیزیکی به سمت بازار مالی کشاورزی پیش رفتیم.
سلطانی نژاد یادآور شد:سال ۹۸ تلاش شد تا برای محصولات کشاورزی مانند زیره و زعفران که در تولید آنها از برتری و مزیت نسبی برخورداریم، ارزش افزوده ایجاد کنیم ودرصدد تکمیل پازل ابزار مالی در کالاهای کشاورزی بودیم که در این زمینه بازار نقد آنها به شکل گواهی سپرده و سپس بازار قراردادهای آتی راه اندازی شد.
مدیرعامل بورس کالای ایران خاطرنشان کرد: بازار آپشن هم در مورد کالاهای کشاورزی راه اندازی شد که فعالان بازار در این زمینه مشارکت خوبی را از خود نشان دادند و اکنون در حال بزرگ شدن است.
وی ضمن تاکید بر اینکه تلاش می شود تا در صورت حذف بحث قیمتگذاری دستوری، انواع محصولات کشاورزی را در حوزه بازار فیزیکی به رینگ بورس کالا بازگردانیم، گفت: بزرگترین مشکل در بازار محصولات کشاورزی مانند گندم و شکر کنترل قیمت آنها توسط دولت است، این موضوع مانع از تعیین قیمت کالاها و مبادله آنها در بورس براساس سیستم عرضه و تقاضا میشود.
سلطانی نژاد اضافه کرد: کالایی میتواند در بورس عرضه شود که شامل قیمتگذاری دستوری نباشد و تجربه ثابت کرده که شاید مردم از کالاهایی که شامل قیمت گذاری دستوری میشوند، انتفاع داشته باشند،اما آثار قیمت گذاری دستوری در بلندمدت مثبت نخواهد بود و تولید رو به سمت بی انگیزگی و نابودی میکشاند.
مدیرعامل بورس کالای ایران اضافه کرد: تجربیات گذشته بیانگر آن است که کنترل قیمت در حوزه گندم و شکر، ممکن است ضرباتی را به تولید آنها وارد کند و بعد از مدتی به جای تولیدکننده این محصولات به وارد کننده آنها تبدیل شویم.
وی با بیان اینکه در حوزه شکر بخشی از این محصول را به کشور وارد کردیم در حالی که در حوزه گندم امسال هیچگونه وارداتی صورت نگرفته، افزود: چنانچه با این محصولات به صورت بازاری رفتار شود و عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت باشدف به تولید این کالاها کمک خواهد کرد و در داخل کشور هم می توان سیاستی را پیش گرفت که محصول را با قیمت واقعی از تولیدکننده خریداری کرد.
سلطانی نژاد به برنامه های بورس کالا در سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته در صدد هستیم تا در سال جدید برای برخی از محصولات جدید مانند طلای آب شده (شمش) گواهی سپرده را راه اندازی کنیم.
مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان اینکه به دنبال ایجاد بازاری مستمر برای برخی از محصولات مانند کشمش، خرما و برنج هستیم، گفت: برای برنج که به عنوان کالای اساسی محسوب میشود با برخی از محدودیتها روبرو شده ایم؛ بنابراین درباره این موضوع که کالا میخواهد در سیستم بازار معامله شود یا خیر، باید سیاستگذار بازار کسب تکلیف کند تا بازار گواهی سپرده آن راه اندازی شود.
وی با بیان اینکه محصولات کشاورزی زمینه خوبی برای معامله در بورس دارند به شرط آنکه بحث قیمت گذاری از روی آنها برداشته شود، گفت: برنامه ما در سال ۹۹ معامله محصولات کشاوری پرحجم و پربازیگر در بورس کالا است.
خبر بسیار خوب برای بازار سرمایه و اقتصاد ایران/ واگذاری سهم دولت در شرکتهای بزرگ بورسی
چهارشنبه صبح در جلسه اصلی کمیسیون اقتصاد هیئت دولت در خصوص خروج کامل دولت از شرکتهای بزرگ بورسی و واگذاری تصدیگری تصمیم گیری میشود.
🔹شنیده می شود وزارت نفت و وزارت اقتصاد کاملا با این تصمیم موافق هستند
لیست شرکتها :
🔹کشتیرانی جمهوری اسلامی
🔹فولاد مبارکه
🔹ملی صنایع مس ایران
🔹هلدینگ خلیج فارس
🔹پالایش نفت اصفهان
🔹پالایش نفت تبریز
🔹پالایش نفت لاوان
🔹پالایش نفت تهران
🔹پالایش نفت شیراز
🔹پالایش نفت بندر عباس
🔹بانک صادرات
🔹بانک ملت
🔹بانک تجارت
🔹مخابرات ایران
🔸ایران خودرو
🔸سایپا
◽این خبر به ویژه برای صنعت خودروسازی خبر بسیار خوبی است
◽وزارت نفت نیز با واگذاری سهم ۲۰ درصدی شرکت پالایش و پخش در شرکتهای پالایشی موافقت کرده است.
✅در صورت تصویب این پیشنهاد در کمیسیون اقتصاد دولت، این پرونده برای تصمیمگیری به جلسه هیئت وزیران ارجاع میشود
در چارچوب برنامه ششم توسعه امضای تفاهمنامه میان ایران و روسیه در بخش علوم زمین رقم خورد
برای توسعه و تعمیق مناسبات ایران و روسیه در بخش مطالعات علوم زمین، تفاهمنامهای سه جانبه میان سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، پژوهشکده علوم زمین و یک شرکت روسی در تهران، به امضا رسید.
ایران جزو هفت تولیدکننده برتر طلا و جواهر دنیا
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران را جزو هفت کشور برتر تولیدکننده طلا و جواهر در دنیا دانست و گفت: در زمینه صادرات تولیدات این صنعت، دچار ضعف جدی هستیم.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، بهمن حسینزاده، با بیان اینکه ایران، جزو هفت کشور برتر طلا و جواهرسازی در جهان محسوب میشود، گفت: جمهوری اسلامی ایران در مسابقات المپیاد جهانی ساخت طلا و جواهرسازی کشور انگلستان، توانسته در سال ۲۰۱۱ میلادی رتبه پنجم، در المپیادجهانی کانادا سال ۲۰۰۹ میلادی دیپلم افتخار و رتبه هفتم، در سال ۲۰۱۳ میلادی و در آلمان رتبه دوم و همزمان مدال نقره و در سال ۲۰۱۵ میلادی در برزیل، دیپلم افتخار و رتبه پنجم را کسب کند که این افتخاری بزرگ برای کشور به شمار میرود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: بر این اساس، ایران در زمینه ساخت طلا و جواهرسازی در وضعیت مطلوبی در جهان قرار داریم؛ اما در زمینه صادرات محصولات این صنعت به خصوص در رشته جواهرسازی و تولید انبوه آن، دچار ضعف جدی است.
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: حضور ایران در بازارهای جهانی مستلزم معرفی توانمندیهای این صنعت است که بر این اساس برگزاری و حضور در نمایشگاههای بینالمللی میتواند تأثیر به سزایی در رشد صادرات این حوزه داشته باشد.
همچنین اسفندیار سیفی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر ایران نیز با بیان اینکه علیرغم تحریمها، دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی طلا و جواهر، نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد رشد داشته است، گفت: ۱۲۵ شرکت ایرانی و ۵ شرکت خارجی از کشورهای ترکیه، ایتالیا، آلمان، انگلیس و ژاپن در این رویداد حضور دارند که ۹۰ شرکت از آنها، تولیدکننده طلا و جواهر ایرانی هستند.
وی خاطرنشان کرد: در دنیا ۷ کشور ایتالیا، ترکیه، هند، کره جنوبی، هنگ کنگ، تایلند و ایران جزو تولیدکنندگان برتر طلا و جواهر هستند و ایران می کوشد با افزایش میزان صادرات خود در این زمینه در میان این کشورها به رتبه برتری دست یابد.
افزایش ۷۴ درصدی صادرات چای هند به ایران
داده های منتشر شده از سوی کمیته صنایع چای هند نشان می دهد که واردات چای ایران از هند در سال گذشته افزایش یافته و ایران با عبور از روسیه به بزرگ ترین خریدار چای هند در جهان تبدیل شده است.
بر اساس داده های منتشر شده، ایران در سال گذشته (۲۰۱۹) حدود ۵۳.۵ میلیون تن چای از هند وارد کرده که این مقدار در مقایسه با سال ۲۰۱۸ افزایش ۷۴ درصدی را نشان می دهد.
به گزارش ایرنا همچنین قیمت هر کیلوگرم چای خریداری شده توسط ایران در سال گذشته ۲۷۶ روپیه (۴ دلار) بوده است که این قیمت در سال ۲۰۱۸ حدود ۲۵۵ روپیه اعلام شده بود.
در مجموع کل صادرات چای هند در سال گذشته با ۳ درصد کاهش ۲۴۸ میلیون تن اعلام شده که این کاهش صادرات به دلیل آب و هوای بد در طول فصل تولید چای در هند ذکر شده است.
هند و ایران با استفاده از سیستم مالی روپیه-ریال به تجارت خود ادامه می دهند تا از تحریم های آمریکا دور بمانند.
اعظم مونم رییس شرکت صادر کننده چای “مک لوید راسل هند” در خصوص صادرات چای هند به ایران می گوید، افزایش تجارت چای میان ایران و هند به دلیل سیستم روپیه – ریال امکان پذیر شده و دیپلماسی هند در مقابل ایران به ما کمک خواهد کرد که به عنوان یک همکار تجاری ایران باقی بمانیم.
پیش از این روسیه به عنوان بزرگ ترین مقصد چای هند محسوب می شد و صادرات این محصول هند به روسیه و سایر کشور های آسیای مرکزی مجموعا ۲۰ تا ۳۰ درصد از کل صادرات چای هند را شامل می شد.
ایران همچنین یک خریدار بزرگ چای ارتدوکس هند است. این کشور سالانه ۲۸ تا ۳۰ میلیون کیلوگرم چای ارتدوکس از هند خریداری می کند.
هند که دومین کشور بزرگ صادر کننده چای به جهان است، معمولا چای از نوع سی تی سی را به کشورهایی از جمله پاکستان، مصر و انگلیس صادر می کند در حالی که این کشور محصولات چای از نوع ارتدوکس را به کشورهایی همچون ایران، عراق و روسیه ارسال می کند.
چای به دو شیوه سنتی ارتدوکس( Orthodox) و غیر سنتی (CTC) تولید می شود. تفاوت این دو شیوه به نوع مالش و لوله کردن برگ سبز چای مربوط است.
در شیوه CTC کلیه سلولها و رنگدانه های چای اکسیده می شوند و در نتیجه این نوع چای از نظر رنگ و کیفیت نسبت به شیوه سنتی برتری دارد.
هم اکنون صادرات عمده ایران به هند شامل نفت، کودهای شیمایی و محصولات شیمیایی می باشد، در حالی که از جمله واردات عمده تهران از هند، غلات، چای، قهوه، ادویه جات و مواد طبیعی می باشد.
ارزش تجارت دوجانبه هند و ایران از ۱۲.۹ میلیارد دلار در سال مالی ۲۰۱۶-۲۰۱۷ به ۱۳.۸ میلیارد دلار در سال مالی ۲۰۱۷-۱۸ افزایش یافته است. ارزش صادرات هند به ایران حدود ۲.۵ میلیارد دلار بوده است.
تحلیل شاخص ها:
شاخص انبوه_سازی
طبق تحلیل با عبور از ۳۳۹۵ واحد در حال حرکت تا ۳۷۶۳ است. سپس میان مدتی تا ۵۰۰۰ واحد پتانسیل رشد دارد.
شاخص دارویی
طبق تحلیل با تثبیت۵۱۱۵۴ واحد ابتدا تا ۵۵۰۰۰ رسید سپس میتواند تا ۹۰۰۰۰ واحد رشد کند در غیر این صورت تا محدوده ۵۳۰۰۰ اصلاحخواهد کرد.
شاخص فلزات_اساسی
طبق تحلیل بعد از رسیدن به محدوده ۲۷۰۰۰۰ واحد کمی رنج خورد سپس با تثبیت و عبور از آن هدف بعدی اش ۴۰۰۰۰۰ واحد است.
در غیر این صورت ابتدا تا ۲۵۰۰۰۰ واحد اصلاح میکند.
شاخص زراعت
طبق تحلیل از هدف ۱۰۸۰۰۰ واحد عبور کرد با تثبیت آن تا ۲۲۰۰۰۰ واحد میتواند رشد کند.
شاخص خدمات_فنی
طبق تحلیل با رسیدن به ۳۳۸۳ و عبور از آن در حال حرکت به سمت ۵۱۰۰ واحد است. ممکن است کمی در محدوده ۴۰۰۰ واحد رنج بخورد.
شاخص اطلاعات واتباطات
با تثبیت ۱۵۲۸۸ و عبور از آن در قدم اول در حال حرکت به سقف ۲۰۰۰۰ واحد رسید سپس میتواند تا ۳۰۰۰۰واحد رشد کند. در غیر این صورت تا ۱۷۰۰۰ واحد اصلاح خواهد کرد.
شاخص رایانه
کاملا طبق تحلیل پیش رفته و با رسیدن و تثبیت تا ۳۶۶۵۸ رشد میکند در غیر این صورت تا ۳۰۰۰۰ واحد امکان اصلاح دارد.
شاخص خودرویی
طبق تحلیل با حمایت و ادامه روند صعودی به هدف بعدی اش یعنی ۷۶۰۰۰ واحد رسید. هدف بعدی اش ۹۰۰۰۰ واحد است اما ممکن است ابتدا تا میدلاین کانال محدوده ۷۳۰۰۰ واحد اصلاح کند.
شاخص فرآوره_نفتی
طبق تحلیل با رسیدن به هدف ۱۶۰۰۰۰۰ واحد تا کف کانال ۱۵۰۰۰۰ واحد اصلاح کرد و در حال پایان پول بک است. با حمایت به سمت اهداف بعدی ۱۹۰۰۰۰۰ و ۲۶۰۰۰۰۰ در حال حرکت است.
شاخص بانکی
شاخص مطابق تحلیل به هدف ۲۲۲۸ واحد رسید در صورت ادامه دار بودن روند صعودی هدف پیش روی شاخص ۲۷۰۴ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۲۰۴۵ واحد کاهش خواهد یافت
شاخص سیمانی
شاخص همچنان در محدوده ۴۷۳۰ واحد رنج نوسان داشته است با توجه به تایید اندیکاتورها مبنی بر صعودی بودن روند هدف پیش روی شاخص ۵۰۳۰ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۴۵۷۰ واحد کاهش خواهد یافت
شاخص غذایی
در حال حاضر شاخص بین محدوده MA6 و MA12 روزه حمایت شده است با توجه به تایید اندیکاتورها مبنی بر صعودی بودن روند و کندل صعودی مارابوزو و افزایش حجم معاملات طی روز معاملاتی اخیر انتظار افزایش شاخص تا محدوده ۲۹۱۹۰ واحد را خواهیم داشت در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۲۳۴۴۱ واحد کاهش خواهد یافت
شاخص چند رشته ای
شاخص مطابق تحلیل به هدف ۴۳۴۵۰ واحد رسیده است با توجه به تایید اندیکاتورها مبنی بر صعودی بودن روند در صورت ادامه دار بودن روند صعودی هدف پیش روی شاخص هدف الگویcup ۴۸۶۵۰ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۴۰۴۱۴ واحد سقف کانال کاهش خواهد یافت
شاخص منسوجات
شاخص مطابق تحلیل تا سطح ۵۵۵۳ واحد کاهش یافته است با توجه به تایید اندیکاتورها مبنی بر صعودی بودن روند در صورت افزایش تا سطح ۵۸۴۸ و ۶۱۳۳ واحد افزایش خواهد یافت در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۵۳۷۷ واحد کاهش خواهد یافت
شاخص کاغذی
شاخص پس از برخورد به سقف کانال روند اصلاحی داشته اما روز معاملاتی گذشته با یک کندل مارابوزوی صعودی و حجم بالا روی MA20روزه حمایت شده است با توجه به تایید اندیکاتورها مبنی بر صعودی بودن روند هدف پیش روی شاخص ۱۲۱۰۱۶ و ۱۲۷۹۹۰ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۱۰۹۸۸۴ واحد کاهش خواهد یافت
آپدیت تحلیل دلار:
دلار با عبور از ۱۲۵۰۰ تومان بین ۱۳۵۰۰ و ۱۴۵۰۰ تومان میتواند به صورت نوسانی رنج بخورد.
آپدیت تحلیل طلای_جهانی :
طلا طبق تحلیل با رسیدن به ۱۵۵۴.۳ دلار کمی رنج خورده است. در صورت پایان رنج و حمایت ابتدا تا ۱۶۰۰ و سپس تا ۱۸۰۰ دلار رشد میکند.
قیمت طلا طی روزهای پایانی هفته گذشته، رشد نسبی داشت. علت این امر، تشدید مجدد نگرانی سرمایهگذاران از رکود اقتصادی چین (شیوع ویروس کرونا) بود؛ این در حالی است که آمار اشتغال در ایالات متحده، حاکی از سلامت اقتصادی این کشور است.
بهنقل از تحلیلگر Commerzbank، ناامنی به بازارهای سهام اروپا و آسیا ورود پیدا کرده و این امر حامی رشد قیمت طلا است؛ اما تقویت ارزش دلار به نوبه خود از رشد بازار این فلز گرانبها جلوگیری میکند.
فدرال رزرو ایالات متحده، تغییری در نرخ بهره این کشور طی جلسه سیاستگذاری ماه ژانویه اعمال نکرد. رشد اقتصادی نسبی و انتشار دادههای مطلوب از وضعیت اشتغال این کشور، عامل چنین تصمیمی از سوی فدرال رزرو بود. در نتیجه این تصمیم، تمایل سرمایهگذاران به حفظ اوراق بدهی کاهش یافته است.
در بورس آتی شانگهای، بیشترین حجم معاملات طلا و نقره، همچنان متعلق به قراردادهای تحویل ژوئن ۲۰۲۰ است.
آپدیت تحلیل بیت_کوین :
طبق تحلیل بیت کوین با حمایت تا ۱۰۰۰۰ دلار رشد کرد سپس میتواند در صورت تثبیت تا ۱۲۵۰۰ دلار رشد کند.
طبق سناریویی دیگر با توجه به کاهش بیسابقه هشریت احتمال ریزش بیتکوین تا کف کانال ۸۰۰۰ دلار و حتی ۵۰۰۰ دلار است.
اما سناریو اول قویتر است.
آپدیت تحلیل نفت:
نفت برنت خط حمایتی خود را شکست و طبق تحلیل تا ۵۶ دلار اصلاح کرد و سپس حمایت شد. با تثبیت ۵۶ دلار ابتدا تا ۶۹ سپس ۷۵ دلار رشد خواهد کرد. در غیر این صورت تا محدوده ۵۰ دلار نیز میتواند اصلاح کند.
با گزارشات جدید ویروس کرونا روند افزایش قیمت نفت متوقف شد
بهای نفت در معاملات روز پنجشنبه ۱۳ فوریه در پی گزارش ۱۵ هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در استان هوبی چین که نگرانیها نسبت به افت شدید تقاضا را تشدید کرد، با کاهش روبهرو شد.
دولت استان هوبی که مرکز شیوع ویروس کرونا است، اعلام کرد به بازبینی موارد مشکوک قبلی پرداخته و آمار خود را بازبینی کرده تا مواردی که به صورت کلینیکی تشخیص داده شدهاند را در آمار روزانه لحاظ کند.
اعلام این خبر باعث افت قیمت نفت شد که از روز دوشنبه تحت تاثیر خوش بینی به کندی روند شیوع اپیدمی کرونا و محدود شدن آسیب اقتصادی ناشی از آن، تقریبا پنج درصد رشد کرده بود.
بازبینی آمار ابتلایان به ویروس کرونا ممکن است روسیه را برای حمایت از طرح اوپک پلاس برای کاهش بیشتر تولید به منظور حفظ توازن بازار نفت تحت فشار بیشتری قرار دهد. در نشانه دیگری از ضعیف شدن مصرف نفت، آمریکا بزرگترین رشد هفتگی ذخایر نفت خود در سه ماه اخیر را گزارش کرد.
طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به هفتم فوریه ۷.۵ میلیون رشد کرده و به ۴۴۲.۵ میلیون بشکه رسید.هووی لی، اقتصاددان بانک OCBC سنگاپور در این باره اظهار کرد: منتظر بهبود قیمت نفت نباشید.
افت تقاضا در چین همچنان یک مشکل جدی برای بازار باقی مانده است.
بهای معاملات آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۰.۴ درصد افزایش به ۵۱ دلار و ۳۶ سنت در هر بشکه رسیده بود اما پس از انتشار آمار جدید از مبتلایان به ویروس، حداکثر ۰.۵ درصد کاهش پیدا کرد.بهای معاملات نفت برنت با ۰.۱ درصد کاهش، به ۵۵ دلار و ۷۱ سنت در هر بشکه رسید.
شمار تلفات این ویروس در چین که شهرهایش قرنطینه مانده و سفر محدود شده، به ۱۳۵۵ نفر رسیده و حدود ۶۰ هزار نفر را مبتلا کرده است.
دستکم چهار پالایشگر نفت آسیایی در مارس نفت کمتر از میزان برنامه ریزی شده قبلی دریافت خواهند کرد زیرا شیوع این ویروس تقاضا برای سوخت را کمتر کرده و باعث مازاد عرضه شده است.
در این بین، تولیدکنندگان بزرگ نفت روسیه در دیداری که با الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه داشتند اظهار کردند که از تمدید توافق کاهش تولید اوپک پلاس در سه ماهه دوم امسال حمایت خواهند کرد اما ظاهرا درباره کاهش بیشتر تولید بحثی مطرح نشد.
سهام مستعد رشد :
کرمان
کرمان با تشکیل الگوی دایموند در محدوده ۵۴۵۰۰ ریال #مناسب_ورود است.
هدف میان مدتی ۸۰۰۰۰ ریال و حد ضرر ۴۸۰۰۰ ریال است.
شرنگی از جاماندههای سهام پایه است. الگوی مثلث جاری تشکیل داده نوسانی وپر ریسک در حال حاضر #مناسبورود است و تا ۱۰۰۰۰۰ ریال میرود. با تثبیت آن میان مدتی و کم ریسک مناسب ورود.
هدف میان مدتی ۱۶۰۰۰۰ ریال و حد ضرر ۸۵۰۰۰ ریال است.
دیدگاهتان را بنویسید