تحلیل هفته چهارم اسفند ماه ۹۸

اخبار داخلی
عرضه اولیه پتروشیمی تند گویان #شگویا برای ۱۷ اسفند ماه قطعی شد.
تاریخ عرضه : شنبه ۱۷ اسفند ماه
عرضه #شگویا ساعت ۱۰-۱۳ است.
تعداد عرضه : ۲ میلیارد سهم
حداکثر سهمیه هر کد: ۳۰۰۰ سهم
دامنه مظنه قیمت : ۴۰۰ الی ۴۳۸ تومان
عرضه اولیه شرکت سیمان ساوه #ساوه در ۲۱ اسفند ماه قطعی شد.
تاریخ عرضه : چهارشنبه ۲۱ اسفند
تعداد عرضه : ۵۸٫۵ میلیون سهم
حداکثر سهمیه هر کد: ۶۰ سهم
دامنه مظنه قیمت : ۲۲۵۰ الی ۲۳۵۰ تومان
دوره ثبت سفارش از ساعت ۷ تا ۱۰ صبح میباشد.
توضیحات مدیرعامل “فارس” درباره #عرضه_اولیه سهام پتروشیمی تندگویان/ #شگویا
مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس امروز طی نشستی خبری بصورت آنلاین پاسخگوی سوالات اصحاب رسانه درباره عرضه سهام پتروشیمی تندگویان خواهد بود.
جواد گلی مدیر روابط عمومی و امور بین الملل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس از برگزاری نشست خبری عرضه سهام پتروشیمی تندگویان با حضور مدیرعامل “فارس” در فرابورس خبر داد.
وی افزود: این نشست با توجه به شرایط ویژه شیوع کرونا و اهمیت حفظ سلامت اصحاب رسانه بصورت آنلاین با حضور جعفر ربیعی ساعت ۱۱ روز شنبه از طریق ایسنتاگرام صفحه صنایع پتروشیمی خلیج فارس به آدرس www.instagram.com/p.g.p.i.c برگزار میشود.
استعفای رئیس سازمان بورس تکذیب شد.
یک مقام آگاه شایعه استعفای رئیس سازمان بورس را تکذیب کرد و گفت :
جلسه امروز هیات مدیره با حضور محمدی برقرار است.
وی از صبح در سازمان بورس حضور داشته و پیگیر عرضه اولیه امروز پتروشیمی تندگویان و اختلال در سامانه آنلاین برخی شرکت های کارگزاری ها است.
بهروز خدارحمی در گفتگو با بورس نیوز پاسخ داد:
شایعات برکناری شاپور محمدی صحت ندارد.
هر آنچه در خصوص برکناری جناب آقای شاپور محمدی و انتصاب بنده به جای ایشان مطرح شده، شایعه است. این شایعات هم بیشتر ناشی از اتفاقات چند روز اخیر بازار سرمایه بوده است. تصمیمات اخیر بازار سرمایه، تصمیماتی حرفه ای بوده و التهابات بازار سرمایه فقط در قالب همین تصمیمات قابل حل است.
با توجه به اینکه هم در شرایط خاص اقتصادی قرار داریم و هم التهابات ناشی از به خطر افتادن سلامت مردم، کل کشور را فراگرفته، طاقت عده ای کم شده و تصور می کنند برای تغییرات، نیاز به جابجایی مدیران هست. حال آنکه شایعات مربوط به جابجایی مدیریت سازمان بورس و خصوصا جایگزینی بنده، از اساس کذب است.
آقای شاپور محمدی تا این لحظه نه تنها عملکرد خوبی داشته و به اندازه کافی نگران بازار سرمایه بوده و تا آنجا که در حوزه اختیارات ایشان بوده بازار سرمایه را در مسیر توسعه هدایت کرده اند؛ بلکه حتی به نظر می رسد تکدر خاطر ایشان در این روزها از جنس نگرانی برای حفاظت از منافع بازار سرمایه است.
وزیر اقتصاد : دامنه نوسان همان ۵% است ، حجم مبنا همین عدد می ماند . در مدت باقی مانده و روزهای آتی عرضه های اولیه با شدت و شتاب بیشتری پیگیری می شود و شخص رئیس جمهور و بنده پیگیر این موضوع خواهیم بود تا عرضه اولیه سهم شرکت های دولتی در بازار صورت گیرد . در بودجه سال ۹۹ نیز این موضوع لحاظ می شود . باید از طریق عرضه های اولیه این موضوع تقاضای گسترده پوشش داده شود.
واریز یارانه های نقدی:
زمان واریز آخرین یارانه سال ۹۸ مشخص شد؛ ساعت ۲۴ سه شنبه ۲۰ اسفند.
مشکلات قطعی کارگزاری های آنلاین و هنگی هسته
پانزده کارگزاری آنلاین قطع هستند و هسته معاملات همچنان هنگ.
یکی از دلایل اصلی منفی شدن بازار این هفته قطعا هنگ بودن سیستم معاملات کارگزاری هاست، طرف چون قیمت تابلو رو نمیبینه درخواست فروش میزاره رو منفی ۵،فقط رنج #منفی
وضعیت کنونی بازار
در ادامه اخبار کاهش دامنه نوسان
محمد فطانت رئیس پیشین سازمان بورس و اوراق بهادار با ارسال یادداشتی برای بورس ٢۴ درباره رخدادهای اخیر نوشت : بازار سرمایه کشور به لطف ساختار های قانونی موجود و البته تلاش های مجدانه مدیران آن ، در حال گذر از یک شیب تند تاریخی است.
انتظار می رفت که این بازار بتواند از گردش نقدینگی بیش از ٩۵٠هزار میلیارد تومانی امسال بهتر و بیشتر استفاده نماید که البته دولت هم همراهی لازم در عرضه سهام های خود در این سال طلایی را نکرد و علیرغم تلاش مدیران بازار برای پذیرش شرکت های جدید در بورس برای مدیریت جولان نقدینگی تا این لحظه سازمان نتوانسته است سهامداران عمده را برای عرضه بیشتر متناسب با تقاضا متقاعد کند و در نتیجه هیات مدیره چاره کار را در محدود کردن نوسان بازار دیده است.البته در برابر ریسک های به وجود آمده در خصوص شیوع کرونا ویروس و تبعات اقتصادی آن و رشد حباب گونه خیلی از سهم های کوچک و متوسط هم نمی توان سکوت کرد.
من هم مثل هر کارشناس دیگری موافق محدود کردن بازار نیستم و مطمئنم روش و رویکرد دکتر محمدی (رئیس کنونی سازمان بورس) و تیم ایشان هم هرگز چنین تفکری را نمی پذیرد و در دوره سابق که ما دامنه نوسان را باز کردیم و بعد از سال ها به عدد ۵ رساندیم ، من شهادت می دهم که دکتر محمدی آن وقت در وزارت اقتصاد یکی از حامیان اصلی بود که به یمن حمایت او و در راس آن دکتر طیب نیا(وزیر وقت اقتصاد) توانستیم ، مخالفان را متقاعد کنیم،اما در برهه کنونی اعتقاد دارم که خود سازمان بورس باید درباره بازار تصمیم بگیرد
انتخابات ۲۹ فروردین احتمالا به شهریور ۹۹ موکول میشود.
سخنگوی دولت:
اگر تا روز ۲۹ فروردین شرایط کرونا در کشور به همین وضع باشد، با هماهنگی شورای نگهبان تاریخ برگزاری مرحله دوم #انتخابات_مجلس در حوزه های مشمول به تاریخ دیگری موکول خواهد شد. مثلا احتمال دارد به شهریور موکول شود. /تسنیم
اخبار خارجی
سقوط صادرات چین در پی گسترش ویروس کرونا
صادرات چین در دو ماه نخست سال ۲۰۲۰ در پی شیوع ویروس کرونا که فعالیت شرکتها را مختل و زنجیره تامین جهان را مختل ساخت، سقوط کرد.
آمار گمرکی که روز شنبه منتشر شده نشان داد صادرات چین نسبت به سال گذشته ۱۷.۲ درصد سقوط کرده که بزرگترین کاهش از فوریه سال ۲۰۱۹ بوده که این کشور وارد جنگ تجاری با آمریکا شده بود. واردات چین هم چهار درصد کاهش داشت.
در نظرسنجی بلومبرگ از اقتصاددانان پیش بینی شده بود صادرات این کشور ۱۶.۲ درصد و وارداتش ۱۶.۱ درصد کاهش پیدا کند.
موارد ابتلا به ویروس کرونا اواخر دسامبر در شهر ووهان واقع در استان مرکزی هوبی چین مشاهده شد و باعث شد مقامات این منطقه صنعتی را که ۵۶ میلیون نفر جمعیت دارد، قرنطینه کنند. اقدامات برای مهار اپیدمی کرونا در چین که بیش از ۳۰۰۰ نفر قربانی گرفته و شامل محدودیتهای سفر و قرنطینه بوده، به نیروی کار و زنجیره تامین آسیب زده است.
مازاد تجاری چین با آمریکا که یکی از موارد اصلی اختلاف تجاری میان دو کشور بود، در دو ماه نخست امسال ۴۰ درصد کاهش یافت و در مقایسه با ۴۲ میلیارد دلار در سال گذشته، به ۲۵.۴ میلیارد دلار رسید.
برای نخستین بار است که مقامات چین آمار تجارت ژانویه و فوریه را یکجا منتشر می کنند. سایر شاخصهای اقتصادی هم با یکدیگر منتشر می شوند تا اختلالات ناشی از تعطیلیهای اخیر را ملایمتر نشان دهند اما اپیدمی ویروس کرونا وضعیت امسال را غیرمعمول کرده است.
شو شیااوچان، اقتصاددان شرکت مودیز آنالیتیکس به خبرگزاری فرانسه گفت: کندی فعالیت اقتصادی همچنان در مارس ادامه خواهد داشت. آماری مانند مصرف زغال سنگ و انرژی و همچنین استفاده از مترو نشان میدهد که کارگران همچنان به کندی به سرکار خود برمیگردند. شیوع در کشورهای دیگر مانند کره جنوبی و اروپا مانع رشد صادرات چین خواهد شد زیرا تقاضای خارجی کمتر می شود.
در نشانه دیگری از تاثیر اقتصادی منفی کرونا، فعالیت بخش تولید چین در فوریه به پایینترین رکورد خود سقوط کرد و فعالیت بخش غیرتولیدی هم کاهش پیدا کرد.
با گسترش شیوع ویروس کرونا در جهان دیگر تنها کندی چین نیست که رشد اقتصاد جهانی را تهدید می کند و ممکن است باعث انقباض آن در سه ماهه اول امسال شود.
اختلالات اخیر توانایی چین برای عمل به تعهدات خود تحت توافق تجاری که در ژانویه با آمریکا امضا کرد را مورد تردید قرار داده است. پکن در این توافق متعهد شد ۲۰۰ میلیارد دلار کالا و خدمات آمریکایی در دو سال آینده خریداری کند. اما مقامات چینی تاکید کرده اند که تاثیر این اپیدمی موقتی خواهد بود و تدابیر حمایتی را به اجرا گذاشته اند.
کاهش نرخ بیکاری در آمریکا به پایینترین سطح ۵۰ سال اخیر
با افزایش مشاغل جدید، نرخ بیکاری باز در آمریکا کاهش یافت و به ۳.۵ درصد رسید. در پی ایجاد ۲۷۳ هزار شغل در ماه فوریه توسط کارفرمایان آمریکایی، نرخ بیکاری در آمریکا باز هم کاهش یافت و به ۳.۵ درصد رسید.
این پایین ترین نرخ بیکاری طی ۵۰ سال گذشته است و نشان می دهد اقتصاد آمریکا تا پیش از بحران ویروس کرونا در شرایط بسیار قدرتمندی بوده است.
سقوط ۱۰ درصدی قیمت نفت با عدم توافق اوپک و روسیه
به دنبال این که متحدان اوپک پیشنهاد کاهش تولید بیشتر نفت را رد کردند، قیمت نفت به پایینترین سطح چند سال اخیر خود سقوط کرد
طلا در مسیر صعود به ۱۷۰۰ دلار
بانک مرکزی آمریکا اواسط هفته گذشته با کاهش ۵۰ واحدی نرخهای بهره، بازارهای مالی را غافلگیر و کمک کرد طلا بهترین عملکرد هفتگی خود در ۱۱ سال اخیر را تجربه کند.
به گزارش بلومبرگ فارسی به نقل از کیتکو با توجه به کاهش بازده اوراق قرضه و انتظار بازارها برای کاهش بیشتر نرخهای بهره، تحلیلگران می گویند دشوار بتوان نسبت به افزایش قیمت طلا در هفته جاری بدبین بود. به گفته برخی از تحلیلگران، بزرگترین عامل رشد قیمت طلا، افت کم سابقه بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا بوده است که روز جمعه به ۰.۷۰ درصد سقوط کرد.
روز جمعه هر اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا با چهار دلار و ۴۰ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش، در ۱۶۷۲ دلار و ۴۰ سنت بسته شد در حالی که در مقطعی تا مرز ۱۶۹۰ دلار و ۷۰ سنت پیش رفته بود. طلا برای کل هفته ۶.۷۹ درصد رشد قیمت داشت و بسیاری از تحلیلگران پیش بینی می کنند که طولی نخواهد کشید قیمت هر اونس طلا به بالای ۱۷۰۰ دلار صعود کند.
به گفته برخی از تحلیلگران، ریزش سه هفته ای بازارهای سهام و افت شدید قیمتهای نفت، طلا را امسال به دارایی تبدیل کرده که بهترین عملکرد را داشته است.
مایک مک گلان، استراتژیست کالا در بلومبرگ اینتلیجنس چنین گفت: طلا باید در مقایسه با سایر کالاهایی که با مسئله تقاضای کمتر در فضای رشد اقتصادی ضعیف مواجه هستند، در اوج طیف سرمایه گذاری بماند. وی پیش بینی کرد قیمت هر اونس طلا تا مرز ۱۸۰۰ دلار پیش خواهد رفت.
اگرچه انتظار می رود طلا در طول امسال روند افزایشی خود را حفظ کند اما تحلیلگران به سرمایه گذاران نسبت به نوسان بالای قیمت هشدار دادند.
بازار طلا اواسط روز جمعه با فشار فروش روبرو شد و باعث شد این فلز بخشی از افزایش قیمتی که در طول معاملات داشت را از دست بدهد. به گفته تحلیلگران، سرمایه گذاران در کوتاه مدت باید به این نوع نوسان قیمت عادت کنند.
رشد اقتصادی ضعیف همچنان بازده اوراق قرضه را پایین نگه خواهد داشت و این امر به نفع طلا تمام می شود. عامل دیگری که به رشد قیمت طلا کمک خواهد کرد، ادامه تسهیل سیاست پولی از سوی بانکهای مرکزی جهان است. بانک مرکزی کانادا و استرالیا هفته گذشته اقدام بانک مرکزی آمریکا را دنبال کرده و نرخهای بهره را کاهش دادند.
اکنون توجه بازار به نشست سیاست پولی بانک مرکزی انگلیس و بانک مرکزی اروپا معطوف شده است. تنها مشکلی که این دو بانک مرکزی دارند این است که نرخهای بهره آنها در حال حاضر هم بسیار اندک است.
سقوط قیمت جهانی نفت
با توجه به سقوط قیمت جهانی #نفت، جو موقت منفی ممکن است بر بازار حاکم شود
برخورد فیوچر شاخص S&P500 بورس #سهام آمریکا به کف مجاز افت قیمت روزانه ۵% پس از سقوط ۳۲%-🔻 قیمت نفت!
#ترامپ در حال تهیه یک بسته نجات اقتصادی در آمریکا برای مقابله با #کرونا است و بازار احتمالا با آگاهی از آن، میتواند به نقطه ثبات برگردد
در بورس انرژی #شانگهای قیمت نفت به کف مجاز کاهش ۸%-🔻 برخورد کرده است … قیمت لاستیک و پالم نیز به کف ۷%-🔻 رسیده است.
نفت ترمز ریزش را کشید و در حال برگشت است.
ارزهای مجازی با سقوط #نفت ۲۱ میلیارد دلار از ارزش خود را از دست داد
بازار ارز مجازی به دنبال سقوط قیمت نفت و سقوط سهام فرو ریخت و باعث شد ۲۱.۵۸ میلیارد دلار از ارزش ارزهای مجازی تنها ظرف چند ساعت بر باد برود.
قیمت طلا به بالای ۱۷۰۰ دلار جهش کرد
در حالی که سقوط سنگین قیمتهای نفت باعث شد بازارهای سهام فرو بریزند، سرمایهگذاران سراسیمه به سوی سرمایههای امن هجوم آوردند و قیمت طلا برای اولین بار از ۲۰۱۲ تا کنون از ۱۷۰۰ دلار فراتر رفت.
ارزش دلار در برابر ارزهای جهان سقوط کرد/سقوط سود اوراق قرضه
در حالی که سقوط سنگین قیمت نفت باعث شد بازارهای سهام هم به شدت سقوط کنند، سرمایهگذاران به سرمایههای امن پناه آوردند و ارزش ین ژاپن جهش کرد. سود اوراق قرضه آمریکا به سقوط خود ادامه داد.
ارزش دلار بیش از ۳ درصد در برابر ین ژاپن سقوط کرد و به ۱۰۱.۶۹ واحد رسید.
یورو هم ۱.۴ درصد در برابر دلار جهش کرد و نرخ برابری آن به رکورد دو ساله ۱.۱۴۵۲ واحد رسید.
دلار استرالیا و کیوی نیوزلند بیش از ۵ درصد در برابر ین ژاپن پایین آمدند.
گلدمن : احتمال سقوط قیمت نفت به ۲۰ دلار با آغاز جنگ قیمتی
بانک سرمایه گذاری گلدمن ساچز هشدار داد جنگ قیمتی که به راه افتاده، میتواند قیمت نفت را تا بین ۲۰ تا ۳۰ دلار در هر بشکه پایین بیاورد.
بانک سرمایه گذاری گلدمن ساچز هشدار داد جنگ قیمتی که اوپک و روسیه به راه انداخته اند میتواند قیمت نفت را تا بین ۲۰ تا ۳۰ دلار در هر بشکه پایین بیاورد.
تحلیلگرانی مانند دامین کوروالین در یادداشتی نوشتند قیمت نفت خام برنت احتمالاً تا ۲۰ دلار در هر بشکه سقوط می کند. این بانک آمریکایی اعلام کرد این اقدام اوپک و روسیه دورنمای بازارهای نفت و گاز را کاملاً تغییر می دهد. گلدمن ساچز پیش بینی خود از قیمت نفت در سه ماهه دوم و سوم سال جاری میلادی را تا ۳۰ دلار در هر بشکه پایین آورد.
تحلیلگران می گویند: یه عقیده ما جنگ قیمت اوپک و روسیه صراحتاً در این هفته آغاز شده است. پیامد این جنگ برای بازار نفت از نوامبر ۲۰۱۴ هم تیره و تار تر است چون کاهش شدید تقاضای نفت به خاطر شیوع ویروس کرونا اوضاع را بدتر می کند».
اوپک و متحدانش نتوانستند در هفته گذشته برای ادامه کاهش تولید به توافق برسند، به این ترتیب یک جنگ قیمت آغاز شد که شرایط بد قیمت نفت را بدتر میکند. عربستان سعودی قیمت رسمی فروش نفت خود را پایین آورد و قرار است تولید خود را تا ۱۰ میلیون بشکه در روز افزایش دهد.
قیمت هر بشکه نفت برنت امروز با ۱۴ دلار و ۲۵ سنت معادل ۳۱.۵ درصد سقوط به ۳۱ دلار و ۲ سنت رسید. این بیشترین درصد افت قیمت نفت برنت در طی یک روز از زمان آغاز جنگ اول خلیج فارس در ۱۷ ژانویه ۱۹۹۱ به شمار می رود. قیمت نفت برنت اکنون به پایین ترین رقم از ۱۲ فوریه ۲۰۱۶ تاکنون رسیده است. قیمت نفت برنت سپس با اندکی تعدیل به ۳۵ دلار و ۷۵ سنت رسید.
بحرانی سختتر از سال ۲۰۰۸ در انتظار استرالیا
نخست وزیر استرالیا هشدار داد که تاثیرات ویروس کرونا بر اقتصاد استرالیا ممکن است از بحران مالی سال ۲۰۰۸ شدیدتر باشد .اسکات موریسون این هشدار را در حالی مطرح کرد که در حال آمادهسازی یک بسته چند میلیارد دلاری برای کاهش تاثیرات کرونا بر اقتصاد استرالیا است.
موریسون روز سهشنبه ۱۰ مارچ در یک سخنرانی در سیدنی با اشاره به کشور چین به عنوان بزرگترین شریک تجاری استرالیا گفت: مرکز این بحران به کشور ما نزدیکتر است اما به علت نقش چین در تقاضای جهانی کالا و خدمات و جایگاه چین در زنجیره تامین جهانی ، تبعات این مساله برای کشورهای دیگر هم به همین اندازه مهم است.
دولت محافظهکار استرالیا در حال آمادهسازی بستهای برای تزریق کمک مالی به منظور حمایت از شرکتهای دچار مشکلات مالی و اقتصادی به علت ویروس کرونا است.
استرالیا امسال برای اولین بار از سال ۱۹۹۱ رکود اقتصادی ثبت خواهد کرد. در سطح جهانی تا کنون ۵۴ میلیارد دلار حمایتهای بودجهای تعهد شده یا در دست بررسی است و دولتهای مختلف سیاستهایی از قبیل کمکهای نقدی و معافیتهای مالیاتی را در دستور کار قرار دادهاند.
نخستوزیر استرالیا جزئیات بسته سیاستی حمایتی خود که قرار است امروز در کابینه مطرح شود را اعلام نکرده است.
نخست وزیر استرالیا ضمن بیان این هشدار اقتصادی در عین حال ادعا کرد که ویروس کرونا (کووید ۱۹) نسبت به “سارس” یا “مرس” بسیار کمتر مهلک است و به “آنفلوانزای بد” شباهت بیشتری دارد. این درحالی است که شرکت “کانتاس ایرویز” بزرگترین شرکت هواپیمایی استرالیا به علت کاهش تقاضای پروازهای هوایی به علت شیوع کرونا ، هشت فروند از هواپیماهای ایرباس آ-۳۸۰ خود را از مدار پروازها خارج کرد.
روزنامه گاردین در همین ارتباط گزارش داد: در حالی که سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که تهدید شیوع جهانی کرونا بسیار واقعی شده است ، دولت استرالیا هشدار داده که در صورت تشدید بحران ممکن است برای ادامه خدمات عمومی دچار مشکل شود.
شمار مبتلایان به کرونا در جهان از ۱۱۰ هزار نفر عبور کرده اما اکثریت آنها معادل ۹۳ درصد در چهار کشور چین ، کره جنوبی ، ایران و ایتالیای هستند. تا کنون ابتلای یکصد نفر به کرونا در استرالیا تایید شده و سه نفر جان خود را از دست دادهاند.
در ایالت ویکتوریا ، “برت ساتن” مسئول اداره بهداشت هشدار داده که امکان ابتلای هر فرد به کرونا ۵۰ درصد است و خاطرنشان کرده که تلاشهای مقامات بهداشتی برای این است که اوج شیوع این بیماری به ماه جولای موکول شود اما اوج بیماری ممکن است در ماه می روی دهد.
او تاکید کرد که تدابیر فاصلهگذاری اجتماعی شامل تعطیلی مدارس و لغو احتمالی تجمعات عمومی ادامه خواهد یافت و مرحله شیوع گسترده بطور حتم تا زمان کریسمس آینده به پایان خواهد رسید. به گفته مقامات مسئول ، تا کنون هیچ توصیهای برای قرنطینه کامل هیچ منطقهای در استرالیا مطرح شده است.
ضربه عمیق ویروس کرونا بر اقتصاد آمریکا
کرونا ویروس همچنان در حال یکه تازی در دنیاست. با توجه به تاثیرات مخرب اقتصادی ویروس کرونا احتمال وقوع رکود در آمریکا به بالای ۵۰٪ رسیده است.احتمال وقوع یک رکود بزرگ در آمریکا حالا چیزی حدود ۵۳% است.
روند صعودی شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان و تاثیر آن بر بازارهای جهانی غیر قابل چشمپوشی است؛ تا جایی که در حال حاضر شاهد سقوط شدید ارزش سهام در آمریکا نیز هستیم و ممکن است این کشور به زودی دچار رکود اقتصادی شود.
در روزهای اخیر شاهد سقوط بورس و کاهش شدید قیمت نفت بودهایم، و در حال حاضر کل منحنی عملکرد شاخص s&p500، برای نخستین بار به کمتر از یک درصد نزول کرده که ممکن است نشاندهنده رکود اقتصاد آمریکا باشد.
گفتنی است که با این وضعیت، ترمیم اقتصاد دشوار خواهد بود؛ زیرا نظریه و سیاست کلان اقتصادی برای مقابله با این بیماری همهگیر اتخاذ نشده است.
در حقیقت، اقتصاد ایالات متحده، برای بیش از یک قرن است که با شیوع بیماری همهگیر مواجه نشده و در عوض، رکود اقتصادی ناشی از شوک نفتی، افزایش نرخ بهره یا بحرانهای مالی را تجربه کرده است.
یکی از کارشناسان نیز اذعان داشت: حمایت از تولید در میان اختلال در زنجیره تامین و تعطیلی بسیاری از مشاغل بسیار سختتر خواهد بود که این میتواند شوکی برای تامین باشد. اما روند نزولی در بازارهای مالی و از بین رفتن اطمینان کلی اقتصادی میتواند ویروس کرونا را بیشتر شبیه شوک تقاضا نشان دهد.
به گزارش سازمان جهانی بهداشت، از ۱۰ مارس ۲۰۲۰ ، ویروس کشنده چینی تقریبا در همه کشورهای اروپایی شیوع پیدا کرده است. تعداد افراد مبتلا در اروپا از ۱۸ هزار نفر فراتر رفته است. مرکز شیوع کرونا ویروس ایتالیا بوده است که بیش از نیمی از افراد مبتل ادر اروپا در آنجا هستند.
بر اساس آخرین آمار ، تعداد موارد مبتلا به ویروس کرونا در جهان ۱۱۳.۷۰۲ نفر بوده است که از این تعداد ۸۰.۹۲۴ بیمار در چین بوده اند.
نوع جدید ویروس کرونا با نام علمی «کووید-۱۹» که ابتدا فکر می کردند نوع ناشناخته ای از ذات الریه (سینه پهلو) است، از دی ماه گذشته در ووهان چین شیوع یافت و از آن زمان تاکنون به بیش از ۸۰ کشور جهان سرایت کرده و شیوع آن هنوز متوقف نشده است.
ثبت بیشترین افت هفتگی طلا در ۷ سال اخیر/ سقوط ۳ درصدی پنجشنبه
به گزارش رویترز، در حالی که آشفتگی در بازارهای بورس جهان سرمایه گذاران را ناگزیر ساخته تا برای جبران زیان های خود اقدام به فروش دارایی های خود در بازار طلا کنند، قیمت طلا روز جمعه باز هم کاهش یافت و در مسیر ثبت بیشترین افت هفتگی حدود ۷ سال گذشته قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، قیمت هر انس طلا امروز با ۰٫۹ درصد کاهش به ۱۵۶۲ دلار و ۳۰ سنت رسید. دیروز به دلیل به راه افتادن موج فروش شاهد سقوط بیش از ۳ درصدی بود. در این هفته قیمت فلز زرد حدود ۶٫۷ درصد کاهش داشته که بیشترین افت هفتگی از ژوئن ۲۰۱۳ تاکنون به شمار می رود.
دانیل هاینس، تحلیلگر بازار طلا در موسسه ای ان زد گفت، کاهش قابل توجه شاخص ها در بازارهای بورس جهان موجب وارد آمدن فشار بیشتر بر شده زیرا سرمایه گذاران برای تامین درخواست های نهایی در بازارهای بورس نیازمند نقد کردن دارایی های خود در بازار طلا هستند.
وی افزود، اما وضعیت کلی بازار طلا هنوز کاهشی نیست و چشم انداز بلندمدت آن همچنان افزایشی به نظر می رسد.
در حالی که ترس از شیوع جهانی ویروس کرونا بازارهای مالی جهان را فرا گرفته و حتی دارایی های امن نیز به دلیل ترمیم زیان وارد شده به سرمایه گذاران در بازارهای پرریسک با کاهش ارزش مواجه شده اند، شاخص ها در بازارهای بورس آسیا امروز شاهد افت بود.
صندوق بین المللی پول روز پنجشنبه از کشورهای جهان خواست تا برای واکنش در برابر شیوع سریع و گسترده ویروس کرونا با یکدیگر همکاری کنند. این نهاد مالی بین المللی همچنین خواستار اهدای کمک بیشتر برای یاری کشورهای فقیر در مقابله با این ویروس همه گیر شد.
پیش بینی شدیدترین بحران ده سال اخیر در اروپا
پیش بینی می شود اروپا در صورت عدم اقدام فوری در رابطه با شیوع اپیدمی کرونا ویروس ، شدیدترین شوک اقتصادی طی یک دهه اخیر را تجربه کند که همطراز بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ میلادی باشد.کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا (ECB) در اینباره با رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا صحبت کرده است.
در حال حاضر بانک مرکزی اروپا در حال تدارک جلسه ای در تاریخ ۱۲ مارس است و در نظر دارد هرگونه اقدامات را در راستای تامین اعتبارات کم بهره انجام داده و جریان بی وقفه اعطای وام ها و حفظ قابلیت پرداختی را تضمین کند. به گفته لاگارد ، اگر تدابیر مسئولانه ای اتخاذ شود ، شوک اقتصادی موقتی خواهد بود.
رئیس بانک مرکزی اروپا تأکید کرد که اقدامات مورد نظر فقط در صورتی تحقق خواهند یافت که دولت های کشورهای عضو اتحادیه اروپا بانک ها را به وام دادن به کارآفرینان در بخش هایی که تحت تأثیر منفی شیوع کرونا ویروس قرار دارند، تشویق کنند.
سونامی کرونا والاستریت را با خود برد / بدترین روز تاریخ سهام اروپا
به گزارش سیانبیسی، روز پنجشنبه، پس از اینکه فدرالرزرو و ترامپ نتوانستند نگرانیهای سرمایهگذاران در مورد تأثیرات منفی اقتصادی ویروس کرونا را کاهش دهند، سهام آمریکا به شدت سقوط کردند.
پس از اینکه فدرالرزرو اعلام کرد روز پنجشنبه ۵۰۰ میلیارد دلار به بانکها نقدینگی تزریق میکند و روز جمعه هم ۱ تریلیون دلار قرارداد بازخرید اوراق قرضه ارائه خواهد کرد، شاخصهای سهام موقتاً از سقوط باز ایستادند. هرچند این موارد انتظارات سرمایهگذاران را برای تقویت اقتصاد آمریکا در برابر ویروس کرونا برآورده نکرد و شاخصها دوباره سقوط خود را از سر گرفتند.
میانگین صنعتی داوجونز ۱۵۳۷.۱۶ واحد یا ۶.۵۳ درصد سقوط کرد و به ۲۲۰۱۶.۰۶ واحد بازگشت. قبل از اعلام بیانیه فدرالرزرو شاخص داوجونز تا ۹.۵ درصد سقوط کرده بود که این بدترین سقوط یک روزه آن از ۱۹۸۷ (سقوط بزرگ بازار سهام) تا کنون است.
اساندپی ۲۱۵.۹۹ واحد یا ۷.۸۱ درصد سقوط کرد و به ۲۸۲۶.۷۵ واحد رسید. کامپوزیت نزدک ۶۰۶.۶۰ واحد یا ۷.۶۵ درصد سقوط کرد و به ۷۳۴۰.۷۲ واحد بازگشت.
حالا هر سه شاخص سهام آمریکا در محدوده مقاومت فنی (سقوط بیش از ۲۰ درصدی از رکوردهای اخیر) قرار گرفتند.
سقوط سهام آمریکا در معاملات امروز به قدری شدید بود که پس از باز شدن بازارها معاملات به مدت ۱۵ دقیقه متوقف شد. حتی بدترین سقوط یک روزه سهام در بحران مالی بزرگ ۲۰۰۸ به این حجم نبوده است.
مدیر ارشد سرمایه در بانک یوبیاس، کتی انتویسل، میگوید: ویروس کرونا (برای بازار) ترسناک است و مردم نمیدانند انتظار چه چیزی را باید داشته باشند. انگار سونامی میآید. ما میدانیم که هر لحظه ممکن است بازار از آن آسیب ببیند، اما هیچکس نمیداند نتیجه چه چیزی خواهد شد.
به گزارش به نقل از سیانبیسی، روز پنجشنبه، با واکنش سرمایهگذاران اروپایی به تصمیم ترامپ برای ممنوعیت مسافرت از اروپا به آمریکا و تصمیم بانک مرکزی اروپا برای کاهش ندادن نرخ بهره، بدترین روز تاریخ سهام اروپا به ثبت رسید.
شاخص پن یوروپین استاکس ۶۰۰ با ۱۱ درصد سقوط بسته شد و سهام شرکتهای مرتبط با سفر و اوقات فراغت ۱۲.۸ درصد سقوط کردند.
فوتسی انگلیس ۱۰.۸۷ درصد، کاک فرانسه ۱۲.۲۸ درصد و داکس آلمان ۱۲.۲۴ درصد سقوط کردند. ترامپ چهارشنبه شب اعلام کرد آمریکا برای کنترل شیوع ویروس کرونا، تمام پروازها از ۲۶ کشور اروپایی به آمریکا را به مدت ۳۰ روز لغو خواهد کرد.
از سوی دیگر در حالی که بازارهای مالی اروپا انتظار داشتند بانک مرکزی اروپا نرخ بهره خود را ۰.۱ درصد پایین بیاورد، این بانک اعلام کرد فعلاً نرخ بهره خود را دست نخواهد زد.
آمریکا وضعیت اضطراری علیه ایران را تمدید کرد
رئیسجمهوری آمریکا روز پنجشنبه وضعیت اضطراری در قبال ایران به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.
به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا روز پنجشنبه با صدور بیانیهای خطاب به کنگره آمریکا که در سایت کاخ سفید منتشر شد، اعلام کرد که وضعیت اضطراری در قبال ایران را برای یک سال دیگر تمدید میکند.
در این بیانیه آمده است اگر ۹۰ روز پیشتر از تاریخ اعلان وضعیت اضطراری، بیانیهای خطاب به کنگره در خصوص تمدید این وضعیت ارسال نشود، وضعیت اضطراری به صورت خودکار لغو خواهد شد.
این وضعیت اضطراری در ۱۵ مارس ۱۹۹۵ آغاز شد و قرار است به مدت یه سال دیگر نیز ادامه یابد.
ترامپ در این بیانیه مدعی شد ایران، امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد ایالات متحده را تهدید میکند. بنابراین وضعیت اضطراری علیه ایران باید تمدید شود.
تحلیل شاخص
شاخص کل
شاخص کل هفته گذشته با برخورد به محدوده مقاومتی ۵۵۰۰۰۰ واحدی و در پی کاهش قیمت نفت و سقوط بازارهای جهانی بعلت ویروس کرونا، وارد موج اصلاحی شد و این موج با فشار بیشتر عرضه در طول هفته همراه شد تا در نهایت به محدوده ۵۲۰۰۰۰ واحدی رسید. برای هفته آینده در صورت ادامه اصلاح حمایت ۵۰۰۰۰۰ واحدی و بعد از آن حمایت ۴۸۰۰۰۰ واحدی پیش روی شاخص است و در صورت شکست حمایت اول، انتظار آغاز اصلاح چندین ماهه شاخص میرود. در صورت برگشت شاخص به روند صعودی و پایان اصلاح موقت از محدوده ۵۲۰۰۰۰ واحد، اولین هدف سقف ۵۵۰۰۰۰ واحدی است که انتظار بازپس گیری آن از شاخص میرود.
شاخص هم وزن
طبق تحلیل تا محدوده ۱۸۰۰۰۰ واحد اصلاح کرد. در صورت اصلاح بیشتر تا ۱۷۰۰۰۰ واحد نیز میرود. پس از اتمام پول بک می تواند دوباره به روند صعودی خود ادامه دهد. هدف بعدی ۲۲۰۰۰۰ واحد است.
شاخص سرمایه گذاری
بعد از برخورد به محدوده ۱۲۲۰۰ با کاهش روبرو شده و انتظار میرود درصورت ادامه اصلاح اولین حمایت شاخص ۱۱۳۰۰ باشد و درصورت شکست آن محدوده ۱۰۰۰۰ واحدی بعنوام دومین حمایت عمل میکند. اما درصورتیکه بازار در هفته آتی به روند صعودی خود بازگردد اولین هدف آن سقف ۱۲۲۰۰ است.
شاخص شیمیایی
محدوده ۳۴۰۰۰ واحد بعنوان مقاومت عمل کرده و بعد از آن با کاهش شاخص روبرو بوده ایم که در صورت ادامه این اصلاح احتمال رسیدن شاخص به محدوده ۳۱۵۰۰ وجود دارد.
شاخص ماشین آلات
شاخص با رسیدن به محدوده ۱۷۰۰۰۰ واحد از این ناحیه برگشت و وارد موج نزولی شده که درصورت ادامه آن هدف شاخص حمایت ۱۵۰۰۰۰ واحدی خواهد بود. درصورت برگشت شاخص به روند صعودی و اتمام اصلاح آن، سقف ۱۷۰۰۰۰ واحدی انتظار شاخص را میکشد.
شاخص قندوشکر
شاخص موفق به عبور از سقف ۹۳۰۰۰ واحد نشد و وارد موج اصلاحی شده که احتمال میرود با ادامه این روند کاهشی شاهد رسیدن شاخص قند و شکر به محدوده ۸۵۰۰۰ واحدی باشیم. اما درصورتی که در هفته آتی شاخص به روند صعودی خود باز گردد انتظار حرکت برای شکستن سقف ۹۳۰۰۰ واحد میرود.
شاخص کاشی سرامیک
شاخص کاشی بعد از یک رشد شارپی بالاخره با کاهش روبرو شد و در صورت ادامه آن حمایت ۲۸۰۰۰ واحدی پیش روی سهم قرار دارد.
شاخص بیمه
شاخص بیمه هفته گذشته موفق به عبور از سقف ۲۹۰۰۰ واحد نشد و با کاهش مواجه شد، انتظار میرود در صورت ادامه اصلاح هدف حمایتی شاخص محدوده کف کانال ۲۵۵۰۰ واحدی باشد. اما درصورت صعودی بودن و برگشت شاخص هدف آن است دوباره سقف ۲۹۰۰۰ واحد است.
شاخص چند رشته ای
در هفته معاملاتی گذشته شاخص به هدف ۵۳۷۷۰ واحد رسیده است با توجه به اصلاح شاخص کل در روزهای معاملاتی گذشته شاخص با اصلاح همراه بوده است با توجه به تایید اندیکاتورها در صورت ادامه اصلاح و روند نزولی شاخص تا سطوح ۵۰۹۱۴ و ۴۸۶۵۰ واحد کاهش خواهد یافت در غیر اینصورت در صورت افزایش تا سطح ۵۶۸۱۱ واحد افزایش خواهد یافت.
شاخص سیمانی
مطابق تحلیل شاخص به هدف ۵۹۰۲ واحد رسیده است اما در ۲ روز معاملاتی گذشته با توجه به اصلاح شاخص روند اصلاحی خود را آغاز کرده است با توجه به وجود واگرایی در اندیکاتورها امکان اصلاح و کاهش تا سطوح ۵۴۵۲ و ۵۰۳۱ وجود خواهد داشت در غیر اینصورت در صورت حمایت روی این سطح مقاومت پیش روی شاخص ۶۲۷۷ واحد میباشد همچنین طی روزهای معاملاتی گذشته شاهد شاخص منفی و خروج نقدینگی هوشمند در این صنعت بوده ایم.
شاخص مواد غذایی
طی هفته معاملاتی گذشته شاخص موفق به دستیابی به هدف ۳۳۳۵۰ واحد شده است و با الگوی پوشای صعودی روی میانگین ۶ روزه حمایت شده است با توجه به تایید اندیکاتورها در صورت ادامه روند صعودی هدف پیش روی شاخص ۳۷۸۶۰ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۳۰۵۴۴ واحد کاهش خواهد یافت.
شاخص محصولات کاغذی 
شاخص پس از رسیدن به مقاومت ۱۳۸۶۸۰ واحد روند کاهشی در پیش گرفته است با توجه به تایید اندیکاتورها در صورت کاهش و ادامه روند نزولی احتمال کاهش تا سطوح ۱۲۷۹۹۰ و ۱۲۱۰۱۶ وجود دارد در غیر اینصورت در صورت ادامه روند صعودی هدف پیش روی شاخص ۱۶۷۷۹۸ واحد میباشد.
شاخص محصولات فلز
شاخص پس از رسیدن به مقاومت ۱۹۲۸۹۰ واحد وارد فاز اصلاحی شده است در صورت کاهش بیشتر تا سطوح ۱۸۳۲۲۴ و ۱۷۷۲۴۶ واحد کاهش خواهد یافت در غیر اینصورت در صورت افزایش تا سطح ۲۰۰۱۴۰ واحد افزایش خواهد یافت.
شاخص بانکها
مطابق تحلیل شاخص به هدف ۲۳۷۰ واحد رسیده است اما روز معاملاتی گذشته با یک کندل مارابوزو نزولی روند اصلاحی خود را شروع کرده است با توجه به وجود واگرایی در اندیکاتورها امکان اصلاح و کاهش تا سطوح ۲۲۲۸ و ۲۱۱۰ واحد رسیده است.
شاخص فرآورده های نفتی
طی هفته معاملاتی گذشته شاخص در محدوده ۱۷۲۸۹۹۶ نوسان داشته است و با یک کندل مارابوزو نزولی حمایت ۲۰ روزه خود را شکسته و وارد فاز اصلاحی شده است در صورت ادامه روند نزولی تا سطح ۱۶۳۵۸۴۳ واحد کاهش خواهد یافت در غیر اینصورت در صورت افزایش تا سطح ۱۸۵۸۳۹۵ افزایش خواهد یافت.
شاخص لاستیک
طی هفته گذشته شاخص به هدف ۱۵۴۷۴۰ واحد رسیده است با توجه به وجود واگرایی در اندیکاتورها در صورت کاهش تا سطوح ۱۳۶۷۵۴ و ۱۲۵۶۷۰ واحد کاهش خواهد یافت در غیر اینصورت در صورت افزایش تا سطح ۱۷۲۹۵۸ و ۲۰۳۲۶۸ واحد افزایش خواهد یافت.
شاخص منسوجات 
در هفته معاملاتی گذشته شاخص همچنان در محدوده ۵۸۴۸ واحد در نوسان بوده است در صورتیکه همچنان در این محدوده حمایت شود هدف پیش روی شاخص ۶۱۳۳ و ۶۵۸۰ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۵۵۵۳ واحد کاهش خواهد یافت.
شاخص فلزات_اساسی
طبق تحلیل با تثبیت ۳۰۰۰۰۰ واحد از ۳۴۰۰۰۰ نیز گذشت کمی اصلاح کرد و بعد از اتمام پول بک دوباره در حال صعود است. با عبور از آن هدف بعدی اش ۴۵۰۰۰۰ واحد است.
ممکن است در محدوده ۳۴۰۰۰ رنج نیز بخورد.
شاخص انبوه سازی
طبق تحلیل بعد از رسیدن به ۴۲۰۰ و عبور از آن اصلاح کرد. میتواند با پایان پول بک تا ۶۴۰۰ واحد صعود کند. در غیر این صورت در این ناحیه رنج خورده یا حتی تا ۳۳۰۰ واحد اصلاح کند.
شاخص دارویی
طبق تحلیل تا محدوده ۷۴۰۰۰ واحد اصلاح کرد ممکن است این اصلاح تا کف کانال ۷۰۰۰۰ ادامه یابد و یا پس از اتمام پول بک دوباره صعود کند.
شاخص خدمات فنی
طبق تحلیل تا کف کانال اصلاح کرد. در صورت حمایت ابتدا تا ۴۸۰۰ میدلاین کانال رشد خواهد کرد.
شاخص رایانه 
دقیقا طبق تحلیل تا تا محدوده ۳۸۰۰۰ اصلاح کرد. با پایان پول بک به سمت ۴۵۰۰۰ واحد حرکت کند. در غیر این صورت تا میدلاین کانال ۳۵۰۰۰ واحد اصلاح خواهد کرد.
شاخص اطلاعات و اتباطات 
طبق تحلیل با حمایت تا ۳۰۰۰۰واحد میتواند رشد کرد. ممکن است تا محدوده ۲۵۰۰۰ واحد اصلاح کند یا به سمت هدف بعدی ۳۷۰۰۰ واحد حرکت کند.
شاخص خودرویی
طبق تحلیل تا سقف کانال ۷۸۰۰۰ واحد اصلاح کرد. با حمایت تا محدوده ۹۰۰۰۰ رشد خواهد کرد.
سهام پیشنهادی
غالبر
سهم پیشنهادی
۱۵۳۰۰ تا ۱۶۰۰۰ مناسب ورود
اهداف: ۱۸۰۰۰ و ۲۳۰۰۰ ریال
حد ضرر: عبور از ۱۵۰۰۰ ریال
خچرخش 
سهم پیشنهادی
۶۸۰۰ تا ۷۴۰۰ ریال مناسب ورود
اهداف: ۸۷۰۰ و ۱۰۰۰۰ ریال
حد ضرر: عبور از ۶۴۰۰ ریال
شمواد
سهم پیشنهادی
خرید محدوده ۵۰۰۰ تا ۵۵۰۰
اهداف ۶۰۰۰ و ۶۵۰۰ و ۷۰۰۰
آپدیت تحلیل طلای جهانی 
طلا پس از رسیدن به میدلاین کانال فرضی محدوده ۱۶۰۰ دلار تا نزدیک ۱۵۰۰ دلار اصلاح کرد. ممکن است ابتدا تا ۱۴۰۰ یا حتی ۱۳۰۰ که حمایت های مهمی هستند اصلاح کند سپس دوباره به روند صعودی خود ادامه دهد. در غیر این صورت با اتمام پول بک تا ۱۸۰۰ دلار رشد میکند.
آپدیت تحلیل نفت برنت
نفت پس از رشد تا ۵۸ دلار دوباره شروع به اصلاح کرد و تا کف محدوده ۳۴ دلار ریخت. در صورت حمایت میتواند به ۴۴ سپس ۵۰ و ۵۸ دلار بازگردد در غیر این صورت امکان اصلاح تا ۲۷ دلار کف قبلی وجود دارد.
آپدیت تحلیل دلار 
دلار طبق تحلیل در حال نوسان در محدوده ۱۵۰۰۰ تومان است. با تثبیت ۱۵۲۰۰ میتواند تا سقف قبلی و محدوده ۱۸۰۰۰ تومان در گام اول حرکت کند.
درباره مهرناز سلطانی
نویسنده کتاب: ثروت نهفته در بورس ایران ،مدرس و مربی دوره های بورس و هوش مالی مقدماتی و پیشرفته ،بنیان گذار مجموعه همیار سرمایه ،تحلیگر و معامله گر بورس اوراق بهادار ،نویسنده روزنامه همشهری در حوزه بورس کارشناس رادیو اقتصاد سیما سخنران در سمینارها و همایش های مالی نگارنده بیش از 150 مقاله آموزشی در بازارهای مالی
نوشتههای بیشتر از مهرناز سلطانی
دیدگاهتان را بنویسید