تحلیل هفته سوم بهمن ماه ۹۸
اخبار خارجی:
تایید رسمی لغو تحریمهای آمریکا علیه نفتکشهای چینی
وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد تحریمها علیه شرکتهای وابسته به کاسکو که بزرگترین شرکت کشتیرانی چین است، برداشته شد.
به گزارش ایسنا، وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد شرکتهای وابسته به کاسکو از فهرست تحریمهای دفتر کنترل داراییهای خارجی این وزارتخانه حذف شده اند.
وزارت خزانه داری آمریکا در ۲۵ سپتامبر شرکت کاسکو شیپینگ تانکر دالیان و شرکت CSTSS را به دلیل تجارت نفت با ایران هدف تحریم قرار داده بود.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا گفت: ما به چین و همه کشورها میگوییم: بدانید ما هر گونه نقض فعالیتهای تحت تحریم را مجازات خواهیم کرد.
کاسکو شیپینگ بیش از پنج درصد ناوگان ابرنفتکشهای جهان را در کنترل دارد و تحریمهایی که در سپتامبر علیه این شرکت وضع شد باعث شد نرخ حمل محموله توسط ابرنفتکشها افزایش سرسام آوری پیدا کرده بود.
بازار نفتکش به اخبار تحریمهای کاسکو به شدت واکنش نشان داد و هزینه حمل محموله از گلف کاست آمریکا به چین در ۱۴ اکتبر به رکورد ۲۱ میلیون دلار رسید و از اواسط سپتامبر ۲۰۱۹ تا ژانویه ۲۰۲۰ نرخ حمل محموله در این مسیر به پایین ۹.۵ میلیون دلار نرسید.
با این همه نرخ کرایه این کشتیها در یک هفته گذشته برای مسیر گلف کاست آمریکا به چین ۱۸ درصد سقوط کرد و به پایینترین حد از زمان اعلام تحریمهای علیه کاسکو در اواخر سپتامبر سال گذشته رسید.
بر اساس گزارش پلاتس، معلوم نیست چرا وزارت خزانه داری آمریکا این تحریمها را لغو کرده است. مقامات خزانه داری حاضر به اظهارنظر در این باره نشدند.
وزارت خزانه داری پیش از این دو بار معافیت صادر کرده تا به شرکتها اجازه دهد قراردادهایشان با واحدهای کاسکو را به پایان برسانند که آخرین معافیت در چهارم فوریه منقضی میشود.
آمار گمرکی چین نشان داد این کشور در سال میلادی گذشته ۱۴.۷۷ میلیون تن معادل ۲۹۵ هزار و ۴۰۰ بشکه در روز نفت ایران را خریداری کرده که نصف واردات سال ۲۰۱۸ بوده است.
تنشها میان واشنگتن و پکن با امضای فاز اول توافق تجاری تسهیل شده است. بنا بر اظهارات یک منبع آگاه و آشنا به مواضع دولت چین، یک مقام بلندپایه چینی موضوع شرکت کاسکو را در مذاکرات تجاری مطرح کرده بود.
چهار بخش از سخنرانی اتحادیه دولت ترامپ
رئیس جمهور ترامپ امشب، یک روز قبل از اینکه انتظار می رود سنا وی را در دادگاه استیضاح تبرئه کند؛ به سومین مقام رسمی اتحادیه خود خطاب کرد.
این سخنرانی که در همان اتاق استیضاح ماه دسامبر برگزار شد، در زمینه انتخابات مجدد شگفتی های زیادی در بر داشت. در اینجا لحظات(بخشهای) کلیدی شب آمده است:
تنش ترامپ-پلوسی: قبل از سخنرانی ، نانسی پلوسی، رئیس مجلس، فاش کرد که از اکتبر با رئیس جمهور صحبت نکرده است و امشب برخورد آنها پرتنش بود. پلوسی وقتی برای اولین بار به او نزدیک شد، دست خود را به سمت ترامپ دراز کرد، اما او آن را نگرفت. در پایان خطاب، پلوسی در حالی مشاهده شد که نسخه ای کپی از سخنان خود را پاره می کرد.
دموکرات ها در مورد مراقبت های بهداشتی اعتراض کردند: گروهی کر از دموکرات ها هنگامی که ترامپ گفت برخی از افراد سعی در از بین بردن مراقبت های بهداشتی دارند، کلمه “شما” را خطاب به او فریاد زدند. وقتی رئیس جمهور گفت که شرکت های بزرگ داروسازی را به دست می گیرد، دموکراتها در حال خندیدن بودند. در حالی که ترامپ روی این موضوع پافشاری میکرد، جمعیتی از دموکرات ها نیز با مراجعه به لایحه مراقبت های بهداشتی دموکرات برای پایین آوردن قیمت دارو، شعار “HR3” را سر میدادند.
یک مراسم مدال غیر منتظره: رئیس جمهور ترامپ در طول سخنرانی خود در اتحادیه، به میزبان محافظه کار رادیو سیاسی، راش لیمباگ مدال ریاست جمهوری آزادی را تقدیم کرد. وقتی رئیس جمهور اعلام کرد، دموکرات ها فریاد زدند “نه”.
و یک اتحاد تعجب آور: رئیس جمهور ترامپ در هنگام سخنرانی در اتحادیه، مجددا به یک خانواده نظامی پیوست. ایمی ویلیامز و دو فرزندش در بین تماشاگران بودند وقتی ترامپ گروهبان درجه یک تاونزند ویلیامز را معرفی کرد، در حالی که وی از چهارمین اعزامش به خاورمیانه حال به خانه بازگشته بود.
معاملات آتی بیت کوین به زودی در بورس نزدک در دسترس خواهد بود
بورس نزدک، دومین بورس بزرگ جهان، مجددا درحال بررسی پشتیبانی از معاملات آتی بیت کوین است.
در مصاحبهای با بلومبرگ، مدیرعامل نزدک، آدنا فریدمن توضیح داد که این شرکت درحال حاضر با یک شریک تجاری ناشناس درحال راهاندازی معاملات آتی بیتکوین است.
خانم آدنا فریدمن، مدیرعامل بورس نزدک، دومین بورس بزرگ جهان، در مصاحبهای با اریک شاتکر از بلومبرگ در مجمع جهانی اقتصاد در داووس اظهار داشت: این شرکت در نظر دارد معاملات آتی بیت کوین را با یک شریک تجاری بینام ارائه کند.
فریدمگفت که معاملات آتی بیت کوین گزینه قابل قبولی است و نزدک با یک شریک تجاری که درحال حاضر ترجیح بر آن است که نامی از آن برده نشود درحال کار بر روی پروژه است.
درحالیکه فریدمن نام شریک تجاری خود را فاش نکرد، تصریح کرد که نزدک اولین مجموعهای است که در مورد زیستپذیری معرفی معاملات آتی بیتکوین شفافسازی میکند. وی همچنین تأکید کرد که نزدک بهدنبال یک راه حل پایدار است که با رقبای خود متفاوت باشد.
پیش از این و در اواخر سال ۲۰۱۷ شایعاتی مبنی بر همکاری نزدک با کانتور فیتزجرالد برای راهاندازی معاملات آتی بیتکوین تا نیمه دوم سال ۲۰۱۸ وجود داشت. با این حال، معاملات آتی بورس نزدک احتمالاً به دلیل زمستان رمزنگاری که از ژانویه ۲۰۱۸ آغاز شده بود، هیچگاه اتفاق نیفتاد.
در همین زمان، بسیاری از شرکتهای دیگر نیز با راهحلهای مشابه از جمله بورس کالای شیکاگو (CME) با اولین معاملات آتی بیتکوین مبتنی بر پول نقد در دسامبر سال ۲۰۱۷ وارد بازار شدند.
فریدمن در مصاحبه با بلومبرگ توضیح داد: ما با صنعت رمزارزها و یک شریک عالی همکاری کردهایم تا ببینیم آیا این کار درستی است یا خیر. و من فکر میکنم که ما هنوز در مرحله ارزیابی هستیم. ما درحال هم اندیشی با فعالان صنعت هستیم تا ببینیم آیا این همان چیز منحصر به فردی است که همه میگویند؟ ما درحال حاضر دو آتی بیت کوین داریم …
در مسیر تولید یک محصول، مهم است که اول بدانید که آیا مردم قصد استفاده از آن را دارند و آن را متفاوت از روش امروزی در مییابند. نکته دوم این است که ضروری است ما خود را بهعنوان مبادلات آتی برای این امر قبول داشته باشیم. و ما برای انجام این کار از مجوز NFX استفاده خواهیم کرد، اما باید اطمینان حاصل کنیم که از دیدگاه مدیریت ریسک، ما کاملاً آماده هستیم. و این دو مورد است که ما هنوز روی آنها درحال کار کردن هستیم.
فریدمن: بیت کوین و کریپتو نقش مهمی را ایفا خواهند کرد
فریدمن در ادامه خاطرنشان کرد که آنها اطمینان دارند که ارزهای رمزپایه در اقتصاد جهانی نقش آفرین خواهند بود:
من میگویم دیدگاه ما این است که ارزهای دیجیتال و ارزهای رمزپایه در اقتصاد جهانی نقش خواهند داشت اما سوال این است که آیا ارزهای دیجیتال واقعاً آنقدر بالغ میشوند که برای انتقال کالا مورد استفاده قرار گیرند؟
اما درعین حال، من فکر میکنم که تقاضای زیادی برای یک قیمت شاخص و توانایی تجارت وجود دارد. فقط مساله این است که آیا ما میتوانیم ساختاری بسازیم که به اندازه کافی منحصر به فرد بوده و متفاوت از چیزی که قبلاً وجود داشته است، باشد.
تمدید ۶۰ روزه معافیت همکاریهای هستهای با ایران
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه خبری بلومبرگ اعلام کرد دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا معافیتهای مربوط به همکاریهای صلحآمیز هستهای با ایران را به مدت ۶۰ روز دیگر تمدید خواهد کرد.
بلومبرگ نوشت این در حالی است که دولت آمریکا همزمان با اعلام این معافیتها، تحریمهایی علیه سازمان انرژی اتمی ایران و رئیس آن، علیاکبر صالحی اعلام خواهد کرد.
منابع خبری بلومبرگ مدعی شدهاند اتخاذ این تصمیم بعد از بحث و جدلهای تند میان مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا و استیون منوشین، وزیر خزانهداری این کشور صورت گرفته است. پمپئو خواستار عدم صدور معافیت بوده است.
ضرر ۱.۵ تریلیون دلاری ویروس کرونا به بورسهای جهان
به دلیل شیوع ویروس کرونا در جهان، بازار کالاها بیشترین ضرر را دیدند و ارزش داراییهای امنی مانند ین ژاپن و فرانک سوئیس افزایش یافت.
به گزارش ایلنا و به نقل از بلومبرگ، ویروس کرونا بازارهای جهانی را متزلزل کرده است. این ویروس از تاریخ ۲۰ ژانویه تا کنون، ۱.۵ تریلیون دلار از ارزش بورسهای جهانی را از بین برده است.
این اتفاق در حالی رخ داده که معاملات بورس چین و هنگکنگ به دلیل تعطیلات سال نو، تعطیل است. در چنین شرایطی، این میزان ضرر رخدادی کمنظیر است.
با سقوط سهام خزانهداری و معالات بورس آمریکا، سقوط بورسی در بازار داراییها اپیدمی شده است. در این میان، بازار مواد خام بیشترین آسیب را دیده است. شاخص کالاهای خام بلومبرگ نشان میدهد که ارزش آنها ۴.۵ درصد کاهش یافته است.
در این شرایط، که سرمایهگذاران به دنبال پناهگاه میگردند، ارزش بازار داراییهای امن بالا رفته است. شاخص اوراق قرضه کل جهان در بلومبرگ نشان از افزایش ۱.۳ درصدی ارزش این اوراق دارد و شاخص دلار نیز ۱.۳ درصد تقویت شده است.
«پیتر کیسلر»، مدیر سبد دارایی در یک صندوق مدیریت دارایی میگوید: در زمان شیوع «سارس» در سال ۲۰۰۲-۲۰۰۳ بازارهای دارایی ۱۰ درصد سقوط کردند. حالا نیز روندی مشابه آن مشهود است؛ چرا که تقریبا تمام داراییها در سطوح قیمتی بسیار گران معامله میشوند.
تا بامداد چهارشنبه ۲۹ ژانویه در مجموع ابتلای پنج هزار و ۹۷۴ به کرونا از ۳۱ استان سرزمین اصلی چین از جمله یک هزار و ۲۳۹ مورد وخیم و بحرانی به کمیته ملی بهداشت و سلامت چین اعلام شده است.
ویروس کرونا همچنین تا بامداد چهارشنبه باعث مرگ ۱۳۲ تن شده است و ۱۰۳ مورد هم درمان شده اند در حال حاضر در مجموع ۹ هزار و ۲۳۹ تن به ابتلا به این بیماری مشکوک هستند.
برگزاری زودتر از موعد نشست اوپک در پی گسترش ویروس کرونا
به گزارش ایلنا و به نقل از بلومبرگ، اوپک و ۱۰ تولیدکننده غیراوپک که گروه اوپک پلاس را تشکیل میدهند، در دسامبر موافقت کردند تولیدشان را ۱.۷ میلیون بشکه در روز در سه ماه نخست سال ۲۰۲۰ محدود کنند و در پنجم و ششم مارس برای بررسی گام بعدی خود دیدار کنند.
اما با شیوع ویروس کرونا در چین که باعث نگرانیها نسبت به وضعیت اقتصاد چین و تقاضا برای سوخت جت شده و در نتیجه قیمتهای نفت به شدت افت کرده است، به نظر می رسد اوپک ناچار است سریعتر اقدام کند و منابع آگاه اظهار کرده اند که این گروه در حال بررسی گزینه کاهش بیشتر تولید نفت است.
یک مقام آگاه در اوپک گفت: دبیرخانه اوپک در حال آماده سازی گزارشی درباره تاثیر ویروس کرونا برای اعضای خود است.
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی دوشنبه هفته جاری به منظور آرام کردن بازار که از تاثیر اقتصادی این ویروس به وحشت افتاده است، در بیانیه ای اعلام کرده بود کشورش از توانایی و انعطاف پذیری برخوردار است تا با انجام اقدامات لازم برای حمایت از ثبات بازار نفت، به هرگونه تحولی واکنش نشان دهد.
عربستان سعودی تحولات بازار نفت را که ناشی از انتظارات منفی درباره تاثیر اپیدمی ویروس کرونا بر اقتصاد چین و جهان است، به دقت زیرنظر دارد. تاثیر این ویروس روی بازارهای جهانی از جمله نفت و کالاهای دیگر ناشی از عوامل روانی و انتظارات بی نهایت منفی است که برخی از فعالان بازار با وجود تاثیر محدود این اپیدمی روی تقاضای جهانی برای نفت پیدا کردهاند.
طبق آمار رسمی، چین که دومین اقتصاد بزرگ جهان است در سال ۲۰۱۹ به طور میانگین ۱۰.۱۶ میلیون بشکه در روز نفت وارد کرد. مقامات چینی شهرها را برای مهار شیوع اپیدمی جدید که به کشورهایی نظیر آمریکا و کانادا رسیده است، قرنطینه کردهاند. این ویروس باعث وحشت در بازار شده زیرا به سرعت در حال گسترش است و شناخت چندانی از آن وجود ندارد.
این ویروس تاکنون جان ۱۷۰ نفر را گرفته و حدود ۶۰۰۰ نفر را در چین مبتلا کرده است و شیوع آن برگزاری جشنهای سال نوی چین را محدود کرده است؛ در حالی که انتظار میرفت صدها میلیون نفر به سفر در این کشور بپردازند.
بسیاری از پروازها از مبدا و به مقصد چین لغو شده اند. دولت چین به عنوان یک اقدام بازدارنده، تعطیلات را تا دوم فوریه تمدید کرده است. در حال حاضر دورنمای تقاضای چین برای نفت تحت بازبینی قرار دارد و ممکن است در هفته های آینده تغییراتی پیدا کند.
سقوط ۹ درصدی شاخصهای بورس چین پس از تعطیلات سال نو
در حالی که بازارهای بورس چین امروز و میان شیوع ویروس کرونا فعالیت خود را پس از تعطیلات سال نوی چینی از سر گرفته است شاخصهای بورس شاهد بیشترین افت از زمان ترکیدن حباب بورس در سال ۲۰۱۵ بودند.
به گزارش ایلنا و به نقل از بلومبرگ، امروز با بازگشایی بازارهای مالی داخل چین برای اولین بار از روز ۲۳ ژانویه، شاخص بورس سیاسآی ۳۰۰ شاهد افت ۹.۱ درصدی بود. شاخص بورس سنگ آهن چین نیز امروز شاهد افت ۸ درصدی بود، در حالی که شاخص بورس مس، نفت خام و روغن پالم این کشور نیز بهمیزان حداکثر مجاز خود افت داشتند.
میزان سوددهی اوراق قرضه دهساله دولت چین شاهد بیشترین افت از سال ۲۰۱۴ تاکنون بود. ارزش یوان چین نیز با بیش از یک درصد کاهش به ۷ یوان در برابر هر دلار رسید.
سقوط شاخصهای بورسی در حال رخ میدهد که رگولاتورهای مالی چین اقداماتی را بهمنظور کاهش زیان شرکتها از شیوع کرونا اعلام کردهاند. بانک مرکزی چین روز دوشنبه اقدام به تزریق نقدینگی به اقتصاد این کشور کرد تا مانع از افت بیشتر رشد اقتصادی شود. بانک مرکزی این کشور همچنین نرخ بهره را بهمیزان ۱۰ واحد کاهش داد.
مقامات چینی همچنین از سرمایهگذاران خواستهاند تا تأثیر ویروس کرونا را بهشکل واقعبینانهای ارزیابی کنند. کرونا تاکنون در چین بیش از ۳۶۰ کشته بهجای گذاشته و بیش از ۱۷ هزار نفر را مبتلا کرده است.
لی شووی، رئیس مؤسسه مدیریت سرمایهگذاری واندفو در پکن گفت: «دادوستد سهام واقعاً دشوار است. پیشبینی اینکه وضعیت این بیماری به چه سمتی پیش خواهد رفت غیرممکن است، حتی کارشناسان نیز هیچ ایدهای در مورد پایان یافتن موج شیوع کرونا ندارند چه برسد به دلالان بورس.
الآن خیلی زود است که بخواهیم سهام بخریم و فروختن نیز کار دشواری است زیرا همه سهامها به حداکثر افت خود رسیدهاند، بنابراین من ترجیح میدهم فعلاً سیاست صبر و انتظار را پیشه کنم.
افت ۲۰ درصدی تقاضای نفت چین به دلیل گسترش ویروس کرونا
محدودیت رفت و آمدها به دلیل گسترش ویروس کرونا سبب شد تقاضای نفت چین ۲۰ درصد کاهش یابدبه گزارش خبرگزاری بلومبرگ، برخی منابع در صنعت انرژی چین اعلام کردند که تقاضای نفت در این کشور حدود سه میلیون بشکه در روز، معادل ۲۰ درصد از کل مصرف این کشور کاهش یافته است، زیرا ویروس کرونا به اقتصاد چین فشار آورده است.
افت تقاضای چین، شدیدترین شوک تقاضای نفت از زمان بحران اقتصاد جهانی در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ میلادی و همچنین ناگهانیترین شوک تقاضا پس از حادثه ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۰۱ میلادی است.
این مسئله ممکن است گزینههای پیش رو برای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) را محدود و اعضای آن را به کاهش شدیدتر تولید وادار کند.
جان کیلداف، تحلیلگر مؤسسه اگن کپتال، گفت: پیش از شیوع ویروس امیدهایی به دورنمای تقاضای جهانی (نفت) وجود داشت، اما اکنون این امیدها از میان رفتهاند؛ سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) باید واکنش نشان دهد.
وی افزود: اگر کاهش تولید شدیدتری در کار نباشد، افت قیمت بیشتری وجود خواهد داشت.
بازگشت قیمت جهانی مس به مسیر افزایشی
قیمت مس در LME روز دوشنبه ۱۴ بهمن ماه، نسبت به روز معاملاتی پیش از آن ۲۵ دلار افزایش داشته و به پنج هزار و ۵۹۵ دلار رسید که بیشترین قیمت در چهار روز گذشته را تجربه کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، قیمت مس در روز دوشنبه ۱۴ بهمن ماه در معاملات بورس فلزات لندن ۰٫۵ درصد رشد نسبت به روز جمعه ۱۱ بهمن ماه داشته و در این روز به پنج هزار و ۵۹۵ دلار رسیده است، این فلز در روز دوشنبه افت ۳٫۲ درصدی را نسبت به هفته گذشته تجربه کرده است.
قیمت سه ماهه مس در معاملات دوشنبه ۱۴ بهمن ماه، با افزایش ۱۴ دلاری نیز نسبت به روز معاملاتی پیش از آن ۰٫۳ درصد رشد داشت و پنج هزار و ۶۰۲ دلار اعلام شده است، قیمت سه ماهه فلز سرخ ۳٫۶ درصد افت را نسبت به هفته گذشته داشته است.
روند قیمت و موجودی انبار مس در بورس فلزات لندن طی دو هفته اخیر در نمودار ۱ قابل مشاهده است. طبق این نمودار، موجودی این فلز در انبارهای بورس فلزات لندن در روز دوشنبه ۱۴ بهمن ماه، با کاهش ۹۲۵ تنی نسبت به روز معاملاتی پیش از آن همراه بوده و از ۱۸۰ هزار و ۷۲۵ تن به ۱۷۹ هزار و ۸۰۰ تن رسیده است.
نمودار ۲ وضعیت کانتنگو و بکواردیشن بازار مس در بورس فلزات لندن طی دو هفته اخیر را به تصویر میکشد. طبق این نمودار، در روز دوشنبه ۱۴ بهمن ماه در بورس فلزات لندن قیمت مس در شرایط کانتنگو به سر میبرد. اختلاف قیمت سه ماهه و نقدی در این روز نسبت به روز جمعه کاهش ۱۱ دلاری داشته و با این میزان کاهش در روز دوشنبه برابر با هفت دلار بر تن رسیده است.
اخبار داخلی :
عرضه گسترده مالکیت دولتی در بورس سال آینده
بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه، وزارت اقتصاد موظف شد، سهام شرکتهای تابعه حاضر در بورس و فرابورس را که در مالکیت دستگاههای اجرایی است واگذار نماید.
برنج یک ساله ۴۵ درصد گران شد/کاهش قیمت برخی محصولات کشاورزی
قیمت برخی اقلام کشاورزی در دیماه نسبت به ماه گذشته کاهش نشان میدهد این درحالی است که قیمت محصولات برنج و چای خارجی رشد قابل توجهی نسبت به سال قبل داشته است.
شاخص یک میلیونی در انتظار بورس تهران
بازار بورس ایران این روزها شرایط بسیار خوبی را تجربه میکند ،در این بین با یکی از پیشکسوتان بورس تهران جعفر عزیزی مصاحبه مختصری انجام شد که در اختیار همراهان گرامی بلومبرگ فارسی قرار داده میشود.
جعفر عزیزی در ابتدای صحبتهای خود گفت که بازار بورس وارد دوران جدیدی شده است که تا قبل از آن هیچکدام از فعالین بازار آنرا تجربه نکرده اند.
وی همچینین ادامه داد : اگر بخواهیم جانب انصاف را رعایت کنیم باید بگوییم که گله و شکایاتی که جمعی از فعالان بازار و بنده در دی و بهمن ماه ۹۵ در دو نوبت بِه تندترین شکل ممکن نزد ریاست تازه وارد سازمان و مدیر عامل وقت بورس بردیم نتیجه داد، عملیات بازار باز( کنترل و نظارت بر نرخ اخزا ) هماهنگی با بانک مرکزی از جمله مهمترین دستاوردهای آن جلسات بود، بهبود نقد شوندگی بازار ، اصلاح مکانیسم بازو بسته شدن نمادها ، شفافیت اطلاعاتی و… از جمله کارهای بسیار خوب در حمایت از بازار سرمایه بوده است .
بعد از آن نیز در مقاطع مختلف شاهد سخن و عمل مسئولان در پشتیبانی از بازار سرمایه بودهایم حتی دکتر همتی ریاست بانک مرکزی نیز از بازار سرمایه حمایت کردند.
عزیزی همچنین گفت : مواردی مثل نرخ ارز ، نرخ سود ، کنترل بازارهای کاذب غیر مولد ، سخن از ورود شرکتهای تحت نظر بیت رهبری بازار و…. از جمله کارهای مهم برای تقویت بازار سرمایه بوده است .
با این شرایط رسیدن شاخص به یک میلیون واحد به هیچوجه دور از ذهن نیست.
عزیزی خاطرنشان کرد : با این مقدمه میتوان گفت که نتایج مثبت یکی از مهمترین کارکردهای بازار سرمایه که ” کنترل تورم ” است برای مسولان کشور عیان شده است و آنها نیز میدانند تا زمانی که شاخص های بازار سرمایه صعودی است نقدینگی به بازارهایی مثل طلا ، ارز ، مسکن ، مواد غذایی و مایحتاج عمومی جامعه هجوم نخواهد برد.
در انتها یک بار دیگر همان جمله همیشگی یادآوری میکنم اگر بنده مسئول بودم بازار سرمایه را برای سالها و دههها چنان مورد حمایت قرار میدادم که فرهنگ سرمایهگذاری « ملک محوری » مردم جامعه به « سهم محوری » تبدیل شود.
انشاله با تغییر سیاست های کشور در زمینه اقتصادی و پشتیبانی رهبر انقلاب این امر محقق شود .
افت ۵٫۶ درصدی قیمت مفتول مس در بورس کالا
معاملات انجام شده در تالار صنعتی بورس ۱۴ بهمن ماه، کاهش قیمت مفتول مس را نسبت به هفته گذشته نشان میدهد. حجم معاملات مفتول مسی نسبت به هفته گذشته، ۱۹۵ تن افزایش داشته است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، در هفته منتهی به ۱۸ بهمن ماه در تالار بورس کالا مجموع عرضه مفتول مسی یک هزار و ۵۱۰ تن بوده است. میانگین موزون قیمت هر کیلوگرم مفتول در عرضه این هفته ۷۱ هزار و ۳۵۰ تومان بود و مجموع حجم معامله مفتول مسی در بورس کالا ۶۰۰ تن گزارش شده است.
نمودار ۱ نشان میدهد که در هفته جاری قیمت مفتول مسی در دو هفته اخیر کاهش داشته و مس نسبت به هفته گذشته ۵٫۶ درصد افت قیمت را تجربه کرده است.
نمودار ۲، عرضه، تقاضا و حجم معامله مفتول مسی را در بورس کالا طی دو هفته اخیر نشان میدهد. طبق این نمودار، شرکت گیلراد یک هزار تن مفتول عرضه کرد که ۵۸۰ تن از آن در تالار اصلی مورد معامله قرار گرفت، شرکت صنایع تولیدی دنیای مس در تالار بورس ۴۰۰ تن مفتول مس عرضه کرد که از این مقدار فقط ۲۰ تن آن به فروش رفت؛ همچنین شرکتهای صنایع کابلسازی افق البرز، صنایع مس کاوه به ترتیب ۴۰ و ۷۰ تن مفتول عرضه کردند که به فروش نرفت.
شرکت راشامهر نیکان در تالار بورس ۱۴ بهمن ماه، ۱۰۰ تن سیم و مفتول مسی هر کیلوگرم به قیمت ۷۳۴ هزار و ۹۰۱ تومان عرضه کرد اما به فروش نرسید.
زمان قطع رمز ایستا در ۱۲ بانک/ مشتریان رمز پویا را فعال کنند
مشتریان بانکی ظرف چند روز آینده نسبت به فعالسازی «رمز دوم پویا» بهویژه از طریق روش دریافت پیامک با مراجعه به وبسایت بانک یا خودپرداز و یا شعبه اقدام لازم را انجام دهند
تحلیل شاخص ها:
شاخص کل
شاخص بعد از اصلاحی کوتاه در اول هفته وارد محدوده ۴۴۰۰۰۰ واحد شد و کماکان به سمت هدف ۴۷۵۰۰۰ واحد در حال حرکت است.
شاخص هم وزن
شاخص هم_وزن طبق تحلیل هدف ۱۳۳۰۰۰ نیز فتح کرد و در حال حرکت به سمت ۱۵۰۰۰۰ واحد است. پس از آن میتواند تا محدوده ۱۷۰۰۰۰ واحد حرکت کند درغیراین صورت ممکن است تا محدوده ۱۳۶۰۰۰ واحد اصلاح کند.
شاخص فلزات اساسی
شاخص فلزات_اساسی طبق تحلیل هفته گذشته بعد از رسیدن به محدوده ۲۷۰۰۰۰ واحد کمی رنج خورد سپس با تثبیت و عبور از آن هدف بعدی اش ۴۰۰۰۰۰ واحد است.
در غیر این صورت ابتدا تا ۲۵۰۰۰۰ واحد اصلاح میکند.
شاخص انبوه سازی
شاخص انبوه_سازی طبق تحلیل با عبور از ۳۳۹۵ واحد در حال حرکت تا ۳۷۶۳ است. سپس میان مدتی تا ۵۰۰۰ واحد پتانسیل رشد دارد.
شاخص زراعت
شاخص زراعت طبق تحلیل به هدف ۱۰۸۰۰۰ واحد رسید با تثبیت آن تا ۲۲۰۰۰۰ واحد میتواند رشد کند.
شاخص دارویی
شاخص دارویی طبق تحلیل با تثبیت۵۱۱۵۴ واحد ابتدا تا ۵۵۰۰۰ رسید سپس میتواند تا ۹۰۰۰۰ واحد رشد کند در غیر این صورت تا محدوده ۵۳۰۰۰ اصلاحخواهد کرد.
شاخص وسایل ارتباطی
شاخص اطلاعات و اتباطات با تثبیت ۱۵۲۸۸ و عبور از آن در قدم اول در حال حرکت به سقف ۲۰۰۰۰ واحد رسید سپس میتواند تا ۳۰۰۰۰واحد رشد کند. در غیر این صورت تا ۱۷۰۰۰ واحد اصلاح خواهد کرد
شاخص خودرویی
شاخص خودرویی طبق تحلیل با حمایت و ادامه روند صعودی به هدف بعدی اش یعنی ۷۶۰۰۰ واحد رسید. هدف بعدی اش ۹۰۰۰۰ واحد است در غیر این صورت تا میدلاین کانال محدوده ۷۳۰۰۰ واحد اصلاح میکند.
شاخص فراورده های نفتی
شاخص فرآوره_نفتی طبق تحلیل با رسیدن به هدف ۱۶۰۰۰۰۰ واحد تا کف کانال ۱۵۰۰۰۰ واحد اصلاح کرد. با حمایت به سمت اهداف بعدی ۱۹۰۰۰۰۰ و ۲۶۰۰۰۰۰ در حال حرکت است.
شاخص خدمات فنی و مهندسی
شاخص خدمات_فنی طبق تحلیل با رسیدن به ۳۳۸۳ و عبور از آن در حال حرکت به سمت ۵۱۰۰ واحد است. ممکن است کمی در محدوده ۴۰۰۰ واحد رنج بخورد.
شاخص سرمایه گذاری
هفته گذشته شاخص توانست محدوده مقاومتی ۱۰۰۰۰ واحد را بشکند و به سمت هدف بعدی خود یعنی محدوده ۱۱۵۰۰ واحد در حرکت است.
شاخص_شیمیایی
شاخص حدود دو هفته در محدوده ۲۵۰۰۰ واحد نوسان داشته که در روزهای آتی احتمال میرود از این محدوده رنج خارج شده و به سمت هدف ۲۷۰۰۰ واحدی حرکت کند
شاخص نیروگاهی
شاخص در هفته گذشته با برخورد به محدوده مقاومتی ۸۶۰ واحد با کاهش روبرو شده، برای هفته آینده احتمال صعود دوباره شاخص و تلاش برای شکستن محدوده ۸۶۰ واحد میرود.
شاخص کاشی سرامیک
طبق تحلیل هفته گذشته شاخص توانست به هدف ۲۰۰۰۰ واحد برسد و اکنون در این محدوده قرار دارد، هفته آینده درصورت شکست این سطح میتواند تا سطح ۲۴۰۰۰ واحد نیز رشد کند، اما در صورتیکه موفق به عبور از ۲۰۰۰۰ واحد نشود احتمال کاهش تا سطح ۱۸۰۰۰ واحد وجود دارد.
شاخص ماشین آلات
طبق تحلیل گذشته شاخص ماشین آلات توانست به محدوده ۱۵۱۰۰۰ واحدی نزدیک شود، پیش بینی میشود در روزهای آتی با توجه به کم شدن حجم معاملات در این صنعت شاهد اصلاحی کوتاه تا محدوده ۱۴۰۰۰۰ واحد باشیم.
شاخص قندوشکر
طبق تحلیل گذشته شاخص توانست به هدف ۸۴۰۰۰ واحد برسد، با توجه به کندل های نزولی که در دو روز آخر تشکیل شده احتمال تغییر روند و کاهش شاخص به سمت محدوده ۷۵۰۰۰ واحد وجود دارد.
شاخص محصولات فلزی
شاخص هفته گذشته در محدوده ۱۲۹۰۰۰ واحد هفته را به پایان رساند، در صورتیکه هفته آتی بتواند سطح ۱۳۰۰۰۰ واحد را بشکند میتواند تا محدوده ۱۴۰۰۰۰ نیز حرکت کند.
شاخص بیمه و بازنشسته
شاخص بیمه همچنان در کانال صعودی در حرکت است و میتوان پیش بینی کرد هفته آینده به سقف کانال در محدوده ۲۹۰۰۰ دست پیدا کند.
شاخص لاستیک
شاخص لاستیک طبق تحلیل قبل توانست به هدف ۱۲۰۰۰۰ واحد برسد و از آن عبور کند، در حال حاضر شاخص در حال پولبک به محدوده ۱۲۰۰۰۰ واحد میباشد که با اتمام این پولبک میتواند روند صعودی خود را ادامه دهد. هدف شاخص در کوتاه مدت ۱۴۷۰۰۰ واحد خواهد بود.
محصولات کاغذی
در حال حاضر شاخص روی سطح MA6 روزه حمایت شده است و به هدف ۱۲۱۰۱۶ واحد رسیده است با توجه به تایید اندیکاتورها مبنی بر صعودی بودن روند هدف پیش روی شاخص ۱۲۷۹۹۰ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۱۰۹۸۸۴ واحد کاهش خواهد یافت
آپدیت تحلیل دلار
دلار با عبور از ۱۲۵۰۰ تومان میتواند بین ۱۳۵۰۰ و ۱۴۵۰۰ تومان میتواند به صورت نوسانی رنج بخورد.
آپدیت تحلیل نفت
نفت برنت خط حمایتی خود را شکست و طبق تحلیل تا ۵۶ دلار اصلاح کرد و سپس حمایت شد. با تثبیت ۵۶ دلار ابتدا تا ۶۹ سپس ۷۵ دلار رشد خواهد کرد. در غیر این صورت تا محدوده ۵۰ دلار نیز میتواند اصلاح کند.
مخالفت روسیه با کاهش تولید نفت اوپک در پی شیوع ویروس کرونا
تلاش دیپلماتیک عربستان سعودی برای کاهش تولید نفت اوپک پلاس در نشست روز سه شنبه ۴ فوریه تولیدکنندگان این گروه در وین که برای ارزیابی تاثیر ویروس کرونا برگزار شد، با مخالفت روسیه روبرو شد.
کارشناسان فنی اوپک پلاس برای تحلیل تاثیر بحران شیوع بیماری مرگبار چینی روی تقاضا برای نفت در وین گردهم آمدند و تلاشهای دیپلماتیک میان روسیه و مسکو ادامه پیدا کرد. به گفته دو نماینده اوپک، عربستان سعودی به دنبال جلب موافقت سایر تولیدکنندگان برای کاهش تولید گروهی ۵۰۰ هزار بشکه در روز و حتی دو برابر این میزان است اما روسیه که بودجهاش بر مبنای قیمت پایینتر نفت است، با این پیشنهاد موافق نیست.
قیمت نفت تحت تاثیر انتظار بر آسیب دیدن تقاضا به دلیل شیوع ویروس کرونا و انقباض اقتصاد چین، به شدت افت کرده است. بلومبرگ از کاهش ۲۰ درصدی تقاضای چین برای نفت خبر داده است.
ارزیابی تاثیر این بیماری برای اوپک و متحدانش کار سادهای نیست. شیوع این بیماری به سرعت ادامه دارد و روزانه هزاران نفر را مبتلا کرده و باعث اختلال گسترده فعالیت اقتصادی در چین شده است. برآوردهای مختلفی از میزان کاهش تقاضا برای نفت در ماههای آینده وجود دارد و ارزیابی میزان کاهش تولید ضروری را دشوار کرده است.
نشست کمیته فنی اوپک پلاس روز چهارشنبه ادامه خواهد یافت و ارزیابی آنها روی تصمیم این گروه که متشکل از ۲۳ تولیدکننده است و همچنین احتمال برگزاری زودتر از موعد نشست وزیران اوپک پلاس تاثیر خواهد گذاشت. اختلاف میان روسیه و عربستان سعودی موضوع جدیدی نیست و از زمان تشکیل این اتحاد در سه سال پیش، بارها در خصوص کاهش تولید با یکدیگر جنگیدهاند اما نهایتا راهی برای مصالحه پیدا کردهاند.
در وین تکنوکراتها به اظهارات وانگ کان، سفیر چین گوش کرده و به بررسی مدلهای تاثیر این ویروس بر تقاضا برای نفت پرداختند.
به گفته نمایندگان اوپک، تحلیل داخلی اوپک که در این نشست ارایه شد، نشان میدهد که رشد تقاضای جهانی برای نفت حتی در بدترین سناریو حدود ۴۰۰ هزار بشکه در رزو به مدت حدود شش ماه کاهش پیدا خواهد کرد.
آپدیت تحلیل طلای جهانی
طلا طبق تحلیل با رسیدن به ۱۵۵۴.۳ دلار کمی رنج خورده است. در صورت حمایت با تشکیل الگوی فنجان ابتدا تا ۱۶۰۰ و سپس تا ۱۸۰۰ دلار رشد میکند.
آپدیت تحلیل بیت کوین
طبق تحلیل بیت کوین با حمایت تا ۹۷۰۰ دلار رشد کرده با ادامه روند صعودی تا ۱۰۰۰۰ سپس ۱۲۵۰۰ دلار میتواند رشد کند.
طبق سناریویی دیگر با توجه به کاهش بیسابقه هشریت احتمال ریزش بیتکوین تا ۶۰۰۰ و حتی ۵۰۰۰ دلار نیز میباشد.
اما سناریو اول قویتر است
سال ۲۰۲۰ با وجود افزایش قیمت، سال بدی برای بیت کوین بوده است
عملکرد خوب بیت کوین در سال جاری، تحتالشعاع عملکرد بهتر دیگر ارزهای دیجیتال قرار گرفته است. به عبارت دیگر، اتریوم، لایت کوین و آلت کوینهای کمتر شناخته شده، در ماه ژانویه گوی سبقت را از بیت کوین ربودند.
برخلاف بیت کوین، آلت کوینها به عنوان دارایی امن برای حفظ ارزش سرمایه در نظر گرفته نمیشوند. علاوه بر این، نه اتریوم و نه لایت کوین، در آینده نزدیک هاوینگ ، یا نصف شدن پاداش استخراج، را تجربه نخواهند کرد. بنابراین میتوان گفت افزایش فعلی قیمت آلت کوینها یک جهش عمومی و سراسری در قیمت ارزهای دیجیتال است و نمیتوان آن را رویدادی چندان تاثیرگذار و پر اهمیت به حساب آورد.
با وجود تمام انتظاراتی که برای قیمت ۱۰.۰۰۰ دلاری وجود دارد، قیمت بیت کوین بار دیگر افت کرد و به حمایت ۹.۲۰۰ دلاری نزدیک شد.
اگر بیت کوین نتواند در ماه فوریه به رشد خود ادامه دهد، این اولین فوریه بعد از هفت سال خواهد بود که کندل ماهیانه بیت کوین قرمز خواهد بود.
هاوینگِ پیشرو باعث یک روند نزولی بزرگ خواهد شد؛ چرا که برخلاف هاوینگهای گذشته، قیمت بیت کوین قبل از هاوینگ افزایش چشمگیری نداشته است و این موضوع سبب سرخوردگی معاملهگران و خروج از بازار خواهد شد.
سهام مستعد رشد
خنصیر (سهم_پیشنهادی)
خنصیر با تشکیل الگوی سروشانه برعکس ابتدا تا ۱۷۰۰۰ ریال میرود. سپس با تثبیت آن هدف اصلیش محدوده۲۲۰۰۰ ریال است. حد ضرر عبور از ۱۳۰۰۰ ریال است.
داسوه (سهم – پیشنهادی)
داسوه پس از اصلاح تا ۱۶۰۰۰ ریال و پایان موج اف امکان صعود تا اهداف ۱۸۰۰۰ و با تثبیت آن سپس ۲۱۰۰۰ ریال را دارد. حد ضرر عبور از ۱۶۰۰ ریال است.
شتران (سهم -پیشنهادی)
درصورت تثبیت بالای ۶۵۵ تومان مناسب ورود است.
اهداف: ۷۴۰ و ۸۷۰ تومان
حد ضرر: ۶۱۰ تومان
چدن (سهم -پیشنهادی)
مناسب ورود
اهداف: ۱۲۵۰ و ۱۴۰۰ تومان
حد ضرر : ۱۰۰۰ تومان
ریشمک (سهم- پیشنهادی)
در حال حاضر روی سطح MA6 روزه حمایت شده است با توجه به تایید اندیکاتورها مبنی بر صعودی بودن روند اهداف پیش روی سهم ۲۴۲۸۰ سقف کانال و ۲۷۲۲۵ میباشد
دیدگاهتان را بنویسید