تحلیل هفته سوم اسفندماه ۹۸
اخبارخارجی
افزایش سطح تهدید ویروس کرونا توسط سازمان بهداشت جهانی
سازمان جهانی بهداشت که سطح تهدید را به شدت افزایش داد از همه کشورهایی که تاکنون از این ویروس در امان مانده اند خواست برای رسیدن کووید ۱۹ آماده شوند و تاکید کرد اعتقاد به در امان ماندن از این بیماری یک اشتباه مرگبار است.
در شرایط ناپایدار شاخص های سهام آسیا و اروپا روز جمعه کاهش یافتند و زیان ۳ تا ۵ درصدی را ثبت کردند.
بازار بورس نیویورک هم هفته سیاهی را تجربه کرد. طی ۵ روز گذشته شاخص سهام داو جونز بیش از ۱۲ درصد کاهش یافت.
بدترین عملکرد اقتصاد جهانی پس از بحران مالی سال ۲۰۰۹ در پی گسترش ویروس کرونا
اقتصاد جهان بدترین عملکرد خود را از زمان بحران مالی یک دهه گذشته داشته است. ویروس کرونا بیش از پیش امید برای رونق دوباره اقتصاد را از بین برده است.
درست در هفته هایی که اقتصاددانها پیشبینی کرده بودند رکود اقتصادی به وجود آمده به خاطر شرایط چین به سرعت با محدود شدن شیوع ویروس کرونا از بین می رود، بسیاری عقیده دارند این خوش بینی بیهوده است چون کارخانه های چین هنوز بسته هستند و کارگران در خانه مانده اند.
این ویروس که زنجیره های عرضه را مختل و گردشگری و تجارت را راکد کرده بود، حالا به اروپا و آمریکا سرایت کرده و فعالیت های اقتصادی در مناطق دیگر را هم تهدید می کند.
اقتصاددان های بانک آمریکا که یک شرکت خدمات مالی است، به مشتریان خود هشدار دادهاند انتظار دارند اقتصاد جهان در سال جاری میلادی تنها ۲.۸ درصد رشد کند یعنی ضعیف ترین رشد از ۲۰۰۹ تا حالا این اقتصاددان ها قبلاً ضعیف ترین رشد را برای چین از ۱۹۹۰ پیش بینی کرده بودند ولی حالا می گویند آمریکا کمترین رشد اقتصادی را طی چهار سال گذشته خواهد داشت.
این دورنما در تضاد با آن چیزی است که صندوق بینالمللی پول در روز شنبه منتشر کرد. این صندوق اعلام کرد احتمالاً تنها ۰.۱ درصد از پیشبینی قبلی ۳.۳ درصد رشد برای اقتصاد جهان در سال جاری میلادی کم خواهد کرد ولی ممکن است شرایط از این هم بدتر باشد. با سقوط بازار سهام، شرکتها در حالت هشدار قرار دارند. بانک بریتانیایی استاندارد چارترد اعلام کرد سود آن به خاطر شیوع ویروس کرونا کاهش خواهد یافت.
اقتصاددان های بلومبرگ تخمین میزنند اقتصاد چین در هفته جاری ۶۰ و ۷۰ درصد شرایط معمول را داشته باشد که ۵۰ تا ۶۰ درصد بالاتر از هفته گذشته است. فعلاً بانکهای مرکزی اصلی کاهش نرخ بهره را به تعویق انداخته اند و منتظر تاثیر نهایی شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد هستند.
همه چیز بستگی به نحوه شیوع ویروس کرونا و تأثیرات اقتصادی آن دارد. تاثیراتی که بهبود اقتصادی پس از قرارداد تجاری موقت بین چین و آمریکا را از بین برد. اقتصادهای ژاپن، ایتالیا و فرانسه در سه ماهه چهارم سال گذشته میلادی کوچکتر شده بودند.
اطلاعات دولتی آمریکا هم نشان میدهد تقاضا در اقتصاد این کشور کندتر از آن چیزی است که ابتدا در آن دوره گزارش شده بود. تحقیقات بانک جهانی در ۲۰۰۷ نشان میداد هزینه آنفولانزا ۰.۷ درصد تولید ناخالص داخلی و در یک شیوع شدید، ۴.۸ درصد بوده است. در ۲۰۲۰ این رقم بین ۶۳۰ میلیارد دلار و ۴.۳ تریلیون دلار است یا به عبارت دیگر بین یک شرایط قابل مدیریت و رکود جهانی
۴۴۴ میلیارد دلار از دارایی ثروتمندان جهان در «جهنم کرونا» سوخت
هفته گذشته یکی از پرهزینهترین هفتهها برای سرمایهگذاران بود، حتی برای میلیاردرها به طوری که افزایش سریع شیوع ویروس کرونا، ۵۰۰ ثروتمند جهان در مجموع ۴۴۴ میلیارد دلار از دارایهای خود را از دست دادند.
شاخص داو جونز بیش از ۱۲ درصد ریزش داشت؛ افتی که از بحران مالی سال ۲۰۰۸ تاکنون بیشترین افت در پنج روز محسوب شده و در نتیجه آن بیش از ۶ تریلیون دلار از ارزش بورس جهان ناپدید شد.
براساس شاخص میلیاردرهای بلومبرگ، ضرر ناشی از کرونا بیش از ۷۸ میلیارد دلار سودی را که ۵۰۰ ثروتمند جهان از آغاز سال نو میلادی تا هفته گذشته به دست آورده بودند، سه ثروتمند برتر جهان یعنی «جف بزوس» رییس شرکت آمازون، «بیل گیتس» بنیانگذار شرکت مایکروسافت و «برنارد آرنولت» رییس شرکت LVMH در مجموع با از دست دادن حدود ۳۰ میلیارد دلار از ارزش داراییهای خود، متحمل بیشترین ضرر شدند.
«الون ماسک» بیست و پنجمین مرد ثروتمند جهان با ۹ میلیارد دلار ضرر در رتبه چهارم بیشترین متضررها قرار گرفت. مقامات بهداشتی جهان به شدت برای مهار کرونا در تقلا هستند؛ ویروسی که به طور بالقوه سبب بروز یک بیماری شبه آنفولانزا و البته مرگبار در اکثر بیماران شده و به راحتی از فردی به ظاهر سلامت به شخصی دیگر سرایت میکند.
با این حال، سازمان بهداشت جهانی تاکنون از اعلام ویروس کرونا به عنوان یک بیماری جهانگیر امتناع کرده است. حدود ۸۰ درصد از میلیاردهای حاضر در فهرست ثروتمندان بلومبرگ شامل آن دسته از افرادی که تجارتشان تحت تاثیر این فاجعه جهانی تقریبا به گل نشسته است، در سال جدید میلادی متحمل ضرر شدهاند.
«میکی آریسون» رییس شرکت خدمات توریستی و گردشگری آمریکایی-بریتانیایی کارنیوال کورپوریشن، پس از آنکه مجبور شد یکی از کشتیهای توریستی خود را در ژاپن قرنطینه کند، هفته جاری یک میلیارد دلار ضرر کرد؛ در این کشتی تفریحی پنج نفر جان خود را از دست دادند.
آسیبی که اقتصاد هند از کرونا خواهد خورد
هند به عنوان سومین اقتصاد بزرگ آسیا درست با شروع نشانه های بهبود و پیش بینی های رشد چشمگیر اقتصادی این کشور، گسترش این ویروس چینی یک تهدید جدید برای اقتصاد این کشور شد.
طبق پیش بینی های نظرسنجی های انجام شده ، داده های روز جمعه نشانگر این امر است که شاخص رشد اقتصادی برای اولین بار طی هفت ماه گذشته شتاب گرفته و تا ماه دسامبر به ۴.۷ درصد رسیده است.
ولی این رشد با شروع کرونا موجب اختلال در زنجیره های عرضه جهانی شد زیرا چین کارخانه ها را تعطیل کرد و فعالیت های تجاری آنها محدود شد.
_سقوط تقاضای مصرف کنندگان هندی
رشد ۴.۳ درصدی هند در سه ماه گذشته احتمالاً ناشی از رشد مجدد در تولید مزرعه، بهبود صنعت خدمات و افزایش هزینه های دولت است. اما روند بهبودی نابرابر است، زیرا تعداد زیادی از شاخص های فرکانس بالا نشان می دهد که میزان مصرف ۶۰ درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد و هنوز هم ضعیف است.
در نتیجه، اقتصاددانان انتظار دارند که دولت برآورد خود را از رشد ۵ درصدی تولید ناخالص داخلی برای سال مالی تا ماه مارس، یعنی پایین ترین سطح ۱۱ ساله، حفظ کند.
ویروس کرونا لایه جدیدی از این عارضه را اضافه می کند. بانک جهانی با مشاهده رشد اقتصاد جهانی در نیمه اول سال ۲۰۲۰ احتمالاً از کاهش سرعت رشد ۲.۵ درصدی پیش بینی شده برای کل سال در میان اختلال در عرضه همه چیز از اجزای خودرو گرفته تا مواد دارویی،خبر میدهد .
همچنین به دلیل آنکه رشد اقتصادی بیشتر در ماههای اکتبر و دسامبر سال گذشته کاهش یافته ؛ بانک مرکزی تحت فشار قرار خواهد گرفت تا با استفاده از ابزارهای سیاست جدید خود سیستم های پولی را سهولت بخشد.
از نظر یکی از مقامات بانک مرکزی هند سیاست موجب اختلال در اقتصاد و رشد این کشور شده و دهلی سالها ست که با اختلافات فرقه ای روبرو شده است .
هند بیش از یک پنجم کالاهای غیر نفتی و غیر طلای خود را از چین وارد می کند و توقف تولید در این کشور خطرات نزولی را برای پنجمین اقتصاد بزرگ جهان به همراه دارد.
حتی قبل از شروع انتشار این ویروس، بررسی ها نشان می داد که هزینه های مصرف کننده در حال کاهش بوده و تمایلات برای انجام اقدامات تجاری با اقتصادی ناخوشایند همراه بوده است .
آمارها نشان میدهد که خروجی و بازده کارخانه ها در دو سوم کمتر از سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۹ شده و با اختلالاتی روبرو است .
ضعف پایدار در برخی از بخش های اقتصادی به همراه تهدید ویروس کرونا بانک مرکزی هند را ترغیب کرده که پس از کاهش نرخ بهره توسط ۱۳۵ پایه در سال گذشته، درب را برای تسکین بیشتر سیاست باز نگه دارد. آر بی آی در جدیدترین جلسه سیاستگذاری خود در ماه فوریه گفته که این ویروس ممکن است برروی صنعت گردشگری این کشور قطعا تأثیر بگذارد.
وزیر نیرو نیز اعلام کرده که دولت آماده است با تدابیری برای مقابله با تأثیر این ویروس پاسخ دهد و تدابیر لازم را برای هر چه کمتر کردن اثرات منفی آن بر اقتصاد انجام دهد.
پیش از کرونا، دولت اهداف کسری بودجه را برای تحریک رشد اقتصادی گسترش داده بود و پیش بینی می شد که امسال در بیش از یک دهه ضعیف ترین نرخ کسری مشاهده شود ولی با وجود این کرونای مرگبار بعید نیست که در این میزان نیز تغییراتی صورت گیرد .
شاخص PMI) Markit India Services شاخص خرید مدیران که مبتنی بر داده های گردآوری شده از پاسخ ماهانه به پرسشنامه های ارسال شده برای خرید مدیران در حدود ۳۵۰ شرکت بخش خدمات خصوصی) در ماه ژانویه به ۵۵.۵ درصد رسید که در طول هفت سال بالاترین میزان گزارش شده است.
اما با پیشروی این ویروس چینی، صادرات در ماه ژانویه نسبت به سال گذشته آن ۱.۷ درصد کاهش یافت که عمدتا به دلیل سقوط محموله های سنگهای قیمتی و جواهرات به همراه کالاهای مهندسی بوده است.
تولید صنعتی در ماه دسامبر گذشته نسبت به سال قبل آن ۰.۳ درصد کاهش داشته و این امر به دلیل فعالیت ضعیف تولید در بخش خودرو بوده است. در همین زمان، اما تنها برخی از مؤلفه های تولیدی، یعنی معدن و برق رشد سالمی داشته اند.
آمریکا ۱۲ میلیون بشکه از ذخایر نفت استراتژیک خود را میفروشد
درست در شرایطی که تقاضای جهانی برای نفت به دلیل شیوع ویروس کرونا افت کرده، آمریکا تصمیم گرفت ۱۲ میلیون بشکه نفت از ذخایر نفت استراتژیک خود را به فروش رساند.
وزارت انرژی آمریکا اعلام کرد در راستای عمل به قانون بودجه ۲۰۱۵، قصد دارد با فروش بخشی از ذخایر نفت استراتژیک در سال مالی ۲۰۲۰ حدود ۴۵۰ میلیون دلار برای برنامه های دولتی فراهم کند.
این هدف ممکن است دشوار باشد زیرا قیمت نفت امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا بیش از ۲۰ درصد افت کرده است. شاخص قیمت نفت آمریکا اکنون به پایین ترین حد در بیش از یک سال گذشته سقوط کرده است.
حداکثر شش میلیون بشکه از پایگاه برایان موند در تگزاس و شش میلیون بشکه دیگر از پایگاه بیگ هیل تگزاس و وست هک بری لوییزیانا فروخته خواهند شد.
این نفت در ماههای آوریل و مه به خطوط لوله منطقه گلف کاست آمریکا منتقل خواهد شد و نفت بیشتری به بازار اضافه می کند که در مواجهه با افت شدید تقاضا، دچار مازاد عرضه شده است.
آژانس بین المللی انرژی و اوپک انتظار دارند مصرف سوخت در سه ماهه دوم امسال کاهش پیدا کند. اوپک و متحدانش تا چند روز دیگر در وین به منظور مذاکره در خصوص راههای تثبیت قیمتهای نفت دیدار خواهند کرد.
دولت ترامپ اوایل فوریه پیشنهاد کرد در راستای برنامه بودجه مالی ۲۰۲۱ به میزان ۱۵ میلیون بشکه نفت از ذخایر اضطراری فروخته شود. این ذخایر پس از تحریم نفتی عربی در دهه ۱۹۷۰ ایجاد شدند و در مواقع اضطراری مانند وقوع طوفان کاترینا مورد استفاده قرار گرفته اند.
معاون رئیس جمهوری آمریکا: داروی کرونا تا تابستان آماده میشود
مایک پنس، معاون رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا و مسئول مدیریت بحران کرونا در این کشور گفت داروی بیماری نوظهور کرونا تا تابستان آینده آماده خواهد شد.
سقوط ناگهانی بخش تولید چین به دنبال شیوع ویروس کرونا
از زمان شیوع ویروس کرونا به تدریج بسیاری از کارخانههای چین رو به تعطیلی رفتند و به دنبال آن این کشور با سقوط ناگهانی این بخش در وضعیت نامساعدی قرار دارد.
بخش تولید چین در ماه فوریه با سقوط چشمگیری روبرو شد زیرا بسیاری از کارخانهها به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند.
طبق آخرین گزارش منتشر شده توسط دفتر ملی آمار شاخص مدیران خرید چین PMI مقیاسی که برای اندازهگیری فعالیت کارخانهها در سراسر کشور استفاده میشود با نشان دادن سقوط ناگهانی و چشمگیر که به ۳۵.۷ درصد رسیده حاکی از انقباضی عمیق در این بخش است.
در حالی که تاثیر شیوع این بیماری، قطعا تا ماه مارس ادامه خواهد داشت NBSC با سعی در انتشار خوشبینی در رسانه خود اعلام کرد که از ۲۵ فوریه ۷۸.۹ درصد از بنگاههای مورد بررسی از طریق مدیران خرید خود به کار بازگشتهاند.
گفتنی است که شاخصPMI به عنوان یک معیار بسیار مهم برای اساس اقتصاد چین به شمار میرود.با توجه به وضعیت چین به عنوان قطب تولیدی جهان به صورت بینالمللی برای سنجش سلامت کلی اقتصاد این کشور دنبال میشود
کارمندان غول نفتی چینی در لندن به دورکاری رفتند
یونی پک که بازوی تجارت نفت شرکت سینوپک چین است، پس از مشاهده عوارض کرونا در یکی از کارمندانش، کارکنان دفتر لندن را به دورکاری از خانه فرستاد.
کارکنان دفتر لندن یونی پک خواسته شده است تا اطلاع ثانوی به منظور احتیاط بیشتر در خانه بمانند.
دفتر لندن یونی پک حدود ۷۰ کارمند شامل ۱۱ معاملهگر دارد.
این دومین تقاضای یک شرکت نفتی برای دورکاری کارکنانش از خانه در دو هفته گذشته است. پیش از این غول نفتی آمریکایی شورون پس از این که یکی از کارمندانش در بازگشت از یک سفر عوارض شبیه آنفولانزا را گزارش کرد، به ۳۰۰ کارمند دفتر خود در لندن اعلام کرد از خانه کارهای خود را انجام دهند.
شورون روز شنبه اعلام کرد تست کرونای کارمندش منفی بوده است. این شرکت دو روز پیش گفته بود قصد دارد از کارمندانش بخواهد برای کار به دفتر برگردند.
مقامات انگلیس به کسانی که تازه از سفر بازگشتهاند توصیه کردهاند خود را در خانه قرنطینه کرده و از تماس با افرادی که تازه از سفر به چین و سایر کشورهای آسیا، شمال ایتالیا و ایران برگشتهاند، خودداری کنند.
ویروس کرونا که از چین شیوع پیدا کرد، به بیش از ۶۰ کشور گسترش پیدا کرده و بیش از ۳۰۰۰ قربانی گرفته است و انتظار می رود رشد فعالیت اقتصادی و تقاضای جهانی برای نفت را به شدت آهسته کند.
پیشنهاد اوپک برای تعمیق کاهش تولید نفت تا پایان ۲۰۲۰ است
روسای هیئتهای نمایندگی اوپک در نشستی مشورتی پس از پایان نشست ۱۷۸ اوپک پیشنهاد کردند طرح کاهش روزانه ۱.۵ بشکه دیگر به همراه کشورهای غیرعضو اوپک تا پایان سال ۲۰۲۰ ادامه داشته باشد.
توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک مصوب دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی برای کاهش تولید روزانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکهای تا پایان مارس ۲۰۲۰ ادامه خواهد داشت، بنابراین در صورت تصویب طرح جدید پیشنهادی اوپکیها به غیر اوپکیها مبنی بر تعمیق کاهش روزانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکهای از سه ماه دوم آغاز و تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی ادامه خواهد داشت بهگونهای که اوپک و متحدانش باید طی ۹ ماه از یکم آوریل تا پایان دسامبر ۲۰۲۰ در مجموع روزانه سه میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه از تولید خود بکاهند./ شانا
برخی از مفاد توافق روسیه و ترکیه
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه درباره بیانیه مشترک روسیه و ترکیه گفته که این توافق بر حفظ تمامیت ارضی سوریه تأکید میکند.
دو طرف توافق کردهاند که باید از بروز بحران جلوگیری کرد. آنکارا و مسکو متعهد شدهاند به غیرنظامیان، بدون هیچگونه تبعیض کمک شود.
آنکارا و مسکو همچنین توافق کردهاند برای نظارت بر منطقه کاهش تنش، در شهرکهای نزدیک ادلب گشتزنیهای مشترک برقرار کنند.
وزیر خارجه ترکیه گفته آتشبس در ادلب از نیمه شب آغاز میشود.
اخبار داخلی
ویروس کرونا به سامانه نیما هم سرایت کرد
کرونا بازارهای مختلفی راتحت تأثیر قرارداده که بر این اساس معاملات خریدوفروش ارز صادراتی دراین سامانه با افت چشمگیر مواجه بوده که بخشی از آن ناشی ازاختلال درمعامله اظهارنامه های صادراتی است.
بازدهی بورس ۹۸ شش برابر دلار و طلا
در سال جاری بازار بورس با رشد ۱۳۳درصدی، بیشترین بازدهی را داشته است
پس از بازار سهام، سکه با بازدهی ۲۶درصدی و بازار ارز نیز با بازدهی ۲۰درصدی به ترتیب بیشترین بازدهی را در سرمایهگذاریها داشتهاند.
درمورد بازار سهام روند فعلی در ماههای آینده هم ادامه خواهد داشت؛ در مورد بازار ارز نیز روندهای قبلی نشان میدهد در سال آینده ثبات دور از انتظار نیست.
گمرک: رشد ۳۵ درصدی واردات و کاهش ۲۰ درصدی صادرات بر اثر شیوع کرونا
سخنگوی گمرک کشور گفت که در دو هفته اخیر که شیوع کرونا در کشور را شاهدیم واردات نسبت به همین زمان دو هفتهای در سال گذشته رشد ۳۵ درصدی داشته و صادرات کشور نیز کاهش ۲۰ درصدی از لحاظ وزنی داشته است
پمپئو خواستار بازگشت تحریمهای شورای امنیت علیه ایران شد
وزیرخارجه آمریکا در سخنانی ادعاهای خصمانه خود علیه ایران را به بهانه انتشار گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی تکرار کرد و خواستار بازگشت تحریمهای شورای امنیت علیه ایران شد.
تحلیل شاخص
شاخص_کل
طبق تحلیل هفته گذشته شاخص به لحاظ تکنیکالی نیازمند اصلاح و پولبک به سقف کانال بود که این اتفاق در اول هفته گذشته افتاد و شاخص تا محدوده ۵۰۰۰۰۰ واحد اصلاح شد، اما از طرفی طبق مدلسازی صورت گرفته که در تحلیل هفته گذشته از آن صحبت شد، ذکر شد که هدف پیش روی شاخص کل محدوده ۵۵۰۰۰۰ واحد است که در اخرین روز معاملاتی هفته گذشته به این سطح رسید. در صورت ادامه روند صعودی هدف بعدی شاخص سطح ۶۰۰۰۰۰ واحد خواهد بود. اما در این بین بعلت اعمال قانون محدودیت نوسان ۲ درصدی نتظار اصلاحی کوتاه تا محدوده ۵۳۰۰۰۰ واحد و در صورت ادامه اصلاح تا سطح ۵۰۰۰۰۰ واحد میرود.
شاخص هم_وزن
در حال رسیدن تا میدلاین کانال ۱۹۰۰۰۰ واحد است. پس از آن ممکن است تا محدوده ۱۸۰۰۰۰ واحد اصلاح کرده و پس از اتمام پول بک دوباره به روند صعودی خود ادامه دهد. در غیر این صورت هدف بعدی ۲۲۰۰۰۰ واحد است.
شاخص سرمایه گذاری
شاخص در هفته گذشته موفق به عبور از سقف ۱۱۵۰۰ واحد شد، در صورت ادامه روند صعودی هدف بعدی سطح ۱۳۲۵۰ است. اما در صورت اصلاح، انتظار کاهش شاخص تا محدوده ۱۱۵۰۰ و ۱۰۰۰۰ واحد میرود.
شاخص_نیروگاهی
هفته گذشته شاخص توانست از مقاومت ۱۰۰۰ واحدی عبور کند و اکنون در نزدیکی هدف ۱۱۰۰ واحد قرار دارد که درصورت عبور از آن پتانسیل رشد تا ۱۲۰۰ واحد را دارد. اما درصورتیکه موفق به عبور از سطح ۱۱۰۰ واحد نشود احتمال اصلاح تا محدوده ۱۰۰۰ و ۹۰۰ واحد وجود دارد.
شاخص ماشین آلات
مطابق با تحلیل هفته گذشته شاخص توانست به هدف ۱۷۰۰۰۰ واحد برسد و در حال حاضر روی این محدوده قرار دارد که در صورت عبور و تثبیت بالای آن توانایی رشد تا ۱۹۰۰۰۰ واحد را دارد. اما درصورتیکه موفق به عبور از سطح ۱۷۰۰۰۰ واحد نشود احتمال اصلاح تا ۱۵۰۰۰۰ واحد وجود خواهد داشت.
شاخص کاشی سرامیک
شاخص کاشی و سرامیک همچنان با مومنتومی بالا و بدون هیچ اصلاحی در حال افزایش است و هفته گذشته توانست از محدوده ۳۰۰۰۰ واحد عبور کند که در صورت ادامه این روند هدف بعدی محدوده ۳۵۰۰۰ واحد خواهد بود. اما درصورت اصلاح امکان کاهش شاخص تا ۳۰۰۰۰ واحد و عبور از آن به سمت ۲۴۰۰۰ واحد وجود دارد.
شاخص_قندوشکر
شاخص قند و شکر در محدوده سقف قبلی خود یعنی ۹۳۶۰۰ واحد قرار دارد در صورتیکه بتواند آن را بشکند مستعد رشد تا ۱۰۵۰۰۰ واحد است. اما درصورتیکه موفق به شکست این سقف نباشد احتمال اصلاح تا ۸۵۰۰۰ واحد وجود دارد.
شاخص_بیمه
شاخص هفته گذشته با اصلاحی که داشت در محدوده ۲۸۰۰۰ واحد حمایت شد و در حال حاضر در روندی صعودی قرار دارد که در صورت ادامه آن میتواند تا سقف کانال در محدوده ۳۲۰۰۰ واحد رشد کند. اما در صورت نزولی بودن بازار احتمال اصلاح و تست دوباره حمایت ۲۸۰۰۰ واحد وجود دارد.
شاخص_شیمیایی
با توجه به اینکه شاخص مقاومت ۳۵۰۰۰ واحد را مقابل خود دارد، در صورت عبور از این ناحیه پتانسیل رشد تا ۳۸۵۰۰ واحد را دارد. اما با توجه به اعمال قانون محدودیت نوسان در بازار احتمال فروش هیجانی و اصلاح شاخص تا محدوده ۳۱۵۰۰ واحد وجود دارد.
شاخص انبوه_سازی
طبق تحلیل به ۴۲۰۰ واحد رسید در صورت تثبیت در هدف بعدی تا ۶۴۰۰ واحد میتواند رشد کند. در غیر اینصورت امکان رنج یا اصلاح تا میدلاین کانال محدوده ۴۲۰۰ هست.
شاخص زراعت
طبق تحلیل با تثبیت محدوده ۱۱۰۰۰۰ تا ۱۳۰۰۰۰ رشد کرد. با تثبیت آن ابتدا تا ۱۷۰۰۰۰ واحد سپس تا ۲۲۰۰۰۰ واحد میتواند رشد کند.
شاخص دارویی
طبق تحلیل به ۷۴۰۰۰ واحد سپس ۸۰۰۰۰ واحدرسید. با تثبیت آن میتواند تا ۹۰۰۰۰ واحد رشد کند در غیر اینصورت ممکن است ابتدا تا محدوده ۷۴۰۰۰ واحد اصلاح کند و پس از اتمام پول بک دوباره صعود کند.
شاخص اطلاعات واتباطات
طبق تحلیل به سقف ۲۰۰۰۰ واحد رسید و تثبیت شد. حال با حمایت تا ۳۰۰۰۰واحد میتواند رشد کند. ابتدا ممکن است تا محدوده ۲۵۰۰۰ واحد اصلاح کند.
شاخص رایانه
دقیقا طبق تحلیل تا ۴۰۰۰۰ واحد رفت. با تثبیت و حمایت هدف بعدی ۴۵۰۰۰ واحد است در غیر این صورت تا ۳۸۰۰۰ واحد امکان اصلاح دارد.
شاخص خدمات_فنی
طبق تحلیل در محدوده ۳۷۰۰ واحد رنج خورد. در صورت حمایت تا محدوده ۵۱۰۰ واحد رشد میکند.
شاخص خودرویی
طبق تحلیل تا ۷۰۰۰۰ واحد سقف کانال قبلی اصلاح کرد سپس دوباره تا ۸۰۰۰۰ واحد رشد کرد. در صورت حمایت تا ۹۰۰۰۰ واحد امکان رشد دارد. در غیر این صورت ممکن است تا سقف کانال ۷۵۰۰۰ اصلاح کند.
شاخص فلزات_اساسی
طبق تحلیل با تثبیت ۳۰۰۰۰۰ واحد از ۳۴۰۰۰۰ نیز گذشت کمی اصلاح کرد و بعد از اتمام پول بک دوباره در حال صعود است. با عبور از آن هدف بعدی اش ۴۵۰۰۰۰ واحد است.
شاخص بانکها
مطابق تحلیل شاخص به هدف ۲۳۷۰ واحد رسیده است با توجه به تایید اندیکاتورها مبنی بر صعودی بودن روند هدف پیش روی شاخص ۲۷۰۴ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۲۲۳۰ واحد کاهش خواهد یافت
شاخص چند رشته ای
طی روز های معاملاتی گذشته شاخص با کندلهای صعودی مارابوزو به هدف ۵۳۷۷۰ واحد رسیده است با توجه به تایید اندیکاتورها مبنی بر صعودی بودن روند هدف پیش روی شاخص ۵۶۸۱۱ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطوح ۵۰۹۱۴ و ۴۸۶۵۳ واحد کاهش خواهد یافت
شاخص سیمانی
شاخص تا هدف ۵۹۰۲ واحد افزایش یافته است در صورت ادامه روند صعودی اهداف پیش روی شاخص ۶۲۷۷ و ۶۶۱۰ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۵۴۵۲ واحد کاهش خواهد یافت
شاخص مواد غذایی
شاخص به هدف ۳۳۳۵۰ واحد رسیده است با توجه به تایید اندیکاتورها در صورت صعودی بودن روند هدف پیش روی شاخص ۳۷۸۶۰ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۲۹۱۹۰ واحد کاهش خواهد یافت
شاخص فرآورده های نفتی
طی هفته معاملاتی گذشته شاخص همچنان درگیر عبور از محدوده ۱۷۲۸۹۹۶ واحد بوده تا در روز معاملاتی گذشته از این سطح حمایت شده است و روند صعودی خود را آغاز کرده است با توجه به تایید اندیکاتورها در صورت ادامه روند صعودی هدف پیش روی شاخص ۱۸۵۸۳۵۹ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۱۶۳۵۸۴۳ واحد کاهش خواهد یافت
محصولات کاغذی
مطابق تحلیل شاخص به هدف ۱۳۸۶۸۰ واحد رسیده است با توجه به تایید اندیکاتورها در صورت صعودی بودن روند هدف پیش روی شاخص ۱۶۷۷۹۸ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۱۲۷۹۹۲ واحد کاهش خواهد یافت
شاخص لاستیک
در روز معاملاتی گذشته شاخص به هدف ۱۵۴۷۴۰ واحد رسیده است با توجه به وجود واگرایی در اندیکاتورها احتمال اصلاح شاخص تا سطوح ۱۳۶۷۰۴ و ۱۲۵۶۷۰ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت افزایش تا سطح ۱۷۲۹۵۸ واحد افزایش خواهد یافت
شاخص محصولات فلزی
شاخص با الگوی پوشای صعودی از سقف کانال بلند مدتی عبور کرده است با در نظر گرفتن اصلاح تا سطوح ۱۸۳۲۲۴ و ۱۷۷۲۴۶ سقف کانال اصلاح خواهد کرد در غیر اینصورت تا سطح ۲۰۰۱۴۰ واحد رشد خواهد کرد
شاخص منسوجات
در هفته معاملاتی گذشته شاخص در محدوده ۵۸۴۸ واحد نوسان داشته است در صورتیکه موفق به عبور از این محدوده شود هدف پیش روی شاخص ۶۱۳۳ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۵۵۵۳ واحد کاهش خواهد یافت
آپدیت تحلیل دلار
دلار پس از رسیدن به مقاومت ۱۵۲۰۰ تا ۱۵۷۰۰ رشد کرد سپس تا محدوده ۱۵۰۰۰ تومان اصلاح کرد. میتواند به صورت نوسانی در همین محدوده رنج بخورد سپس با تثبیت ۱۵۲۰۰ تا اهداف بعدی محدوده ۱۸۰۰۰ تومان حرکت کند.
آپدیت تحلیل بیت کوین
بیتکوین بعد از اصلاح تا محدوده ۸۵۰۰ دلار روند صعودی را در پیش گرفت. با تثبیت آن ابتدا تا ۱۰۰۰۰ سپس ۱۳۰۰۰ دلار میتواند تا ماه می (زمان هالوینگ) رشد کند. در غیر اینصورت ممکن است تا ۸۰۰۰ ابتدا اصلاح کرده سپس دوباره مسیر صعودی را طی کند.
آپدیت تحلیل نفت برنت
نفت پس از رسیدن به حمایت ۵۰ دلار و اتمام پول بک روند صعودی را از سر گرفت. در ابتدا میتواند تا ۵۸ دلار سپس ۶۲ دلار نیز صعود کند.
آپدیت تحلیل طلای_جهانی
انس طلا با رسیدن به میدلاین کانال محدوده ۱۶۵۰ دلار اصلاح سپس دوباره صعود کرد. میتواند با حمایت و ادامه ترس جهانی و افزایش ریسک گریزی مردم به علت شیوع ویروس کرونا تا محدوده ۱۸۰۰ دلار نیز رشد کند.
پیشبینی بانک آمریکا از روند قیمت طلا
بانک آمریکا در تازه ترین تحلیل خود پیش بینی کرده است که قیمت هر اونس طلا تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی بالاتر از ۱۷۰۰ دلار خواهد بود.
به گزارش بلومبرگ فارسی نقل از کیتکو ، مایکل ویدمر تحلیلگر ارشد فلزات گرانبها در «بانک آمریکا» گفت: تقاضای مکان امن سرمایه گذاری و کاهش نرخ بهره اوراق قرضه می تواند عامل مثبتی برای قیمت طلا باشد.
وی در ادامه افزود: اگر کرونا به یک اپیدمی جهانی تبدیل شود، شاهد افزایش قیمت طلا تا ۲۰۰۰ دلار خواهیم بود.
این تحلیلگر اقتصادی در عین حال تاکید کرد: گسترش ویروس کرونا می تواند به یک دردسر بزرگ نیز برای طلا تبدیل شود چرا که تعداد مبتلایان به اوج خود رسیده است. باید در نظر داشت که پیش بینی صعودی ما درباره قیمت طلا لزوما مبتنی بر ویروس کرونا نبوده است. در واقع بر این باوریم که قیمت طلا می تواند به خاطر نیروهای ساختاری متعددی با افزایش روبرو شود.
وی افزود: ما به جای تمرکز بر کرونا، توجه بیشتری را به رشد اقتصادی جهان معطوف کردیم. جنبش ضد جهانی سازی می تواند یک عامل مهم برای فشار بر رشد اقتصادی جهان باشد. ادامه جنگ تجاری بین آمریکا و چین نیز بر رشد اقتصادی فشار وارد می کند. این جنگ تجاری موجب شده تا نااطمینانی درباره سیاست اقتصادی جهان به بالاترین سطح در ۳۰ سال اخیر برسد.
نااطمینانی درباره رشد اقتصادی جهان موجب خواهد شد تا بانکهای مرکزی به اجرای سیاست های انبساطی پولی همچنان ادامه دهند. پیش بینی بانک آمریکا نشان می دهد نرخ بهره اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا تا پایان امسال به ۱.۸۰ درصد خواهد رسید.
ویدمر افزود: ادامه روند نزولی بهره اوراق قرضه می تواند موجب تقویت بیشتر قیمت طلا شود. عامل دیگر مثبت برای قیمت طلا، عزم بانکهای مرکزی کشورهای نوظهور برای کاهش سهم دلار در ذخایر ارزی است.
سهام مستعد رشد
شکلر-سهم پیشنهادی
شکلر محدوده ۲۸۰۰۰ تا ۲۹۰۰۰ ریال مناسب_ورود
اهداف: ۳۲۰۰۰ و ۳۶۰۰۰ ریال
حد ضرر: عبور از ۲۶۰۰۰ ریال
شگل – سهم پیشنهادی
شگل محدوده ۲۶۰۰۰ ریال مناسب_ورود
اهداف: ۳۱۷۰۰ و ۳۸۶۰۰ ریال
حد ضرر: عبور از ۲۴۷۰۰ ریال
فخوز – سهم پیشنهادی
مناسب_ورود
اهداف: ۱۷۰۰ و ۲۰۰۰ تومان
حد ضرر : ۱۴۰۰ تومان، ۸ درصد
غگلستا- سهم پیشنهادی
سهم در کف کانال صعودی و در محدوده حمایتی قوی قرار دارد اهداف پیش روی ۹۷۰۰ سقف کانال میان مدتی با در نظر گرفتن حد ضرر میان مدتی ۷۶۹۷۰
وایران- سهم پیشنهادی
تارگت اول ۸۳۵۰ تارگت دوم ۱۰۶۰۰با در نظر گرفتن حد ضرر میان مدتی ۵۰۰۰
دیدگاهتان را بنویسید