تحلیل هفته دوم اردیبهشت ماه ۱۳۹۸
افزایش صادرات نفت ایران به چین در آستانه لغو معافیتها
آمارهای گمرک چین در ماه مارس حاکی از آن است که با وجود کاهش ۲۵ درصدی واردات نفت از ایران نسبت به زمان مشابه سال گذشته، خرید نفت ایران در ماه مارس نسبت به ماه فوریه بیش از ۳۰ هزار بشکه رشد داشته است.
واردات نفت این کشور از ایران در ماه مارس (ماه گذشته میلادی) نسبت مدت مشابه پارسال ۲۵ درصد کاهش یافته است.
چین در ماه مارس از ایران روزانه ۵۴۱ هزار و ۱۰۰ بشکه (۲.۳ میلیون تن) نفت خریده است که بیشتر از ماه فوریه (ماه پیش از آن) بوده است. پکن در ماه فوریه ۵۰۹ هزار و ۷۰۰ بشکه نفت در روز از ایران خریده بود.
افزایش دو برابری مبادلات تجاری ایران و اسلواکی در سال ۲۰۱۸
بر اساس گزارش وزارت اقتصاد اسلواکی، حجم مبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران و اسلواکی در سال ۲۰۱۸ به ۵۸ میلیون و ۷۷۰ هزار یورو افزایش یافت./ایسنا
افزایش خرید نفت آمریکا توسط چین
نفتکش هایی از آمریکا در حال انتقال نفت به چین بزرگترین خریدار انرژی دنیا هستند.
در حال حاضر یک نفتکش آمریکایی در شرق چین در حال انتظار برای تخلیه نفت است و قرار است در دو ماه آینده نیز نفتکش های بیشتری نفت آمریکا را به چین منتقل کنند.
شرکت های چینی که پیش از این به دلیل جنگ تعرفه ها اقدامات مقابله به مثل انجام می دادند، به خریدهای بیشتری از آمریکا روی آورده اند که نشان می دهد مناسبات آنها تا اندازه ای بهبود یافته است.
به دلیل تحریم نفت ایران و ونزوئلا، خریداران می خواهند اطمینان حاصل کنند که خریدهایشان نوعی قانون شکنی محسوب نمی شود.
یونیپک بازوی تجاری شرکت ساینوپک چین آماده است برای ۲۰ می نفت خریداری شده از منطقه ساحلی خلیج در آمریکا را به چین تحویل دهد یکی از نفتکش ها قرار است دو میلیون بشکه نفت را به چین انتقال دهد و شرکت های دیگری چون اوکسیدنتال پترولیوم کورپ، مرکوریا انرژی گروپ، سینوچم گروپ و ایکوینور ‘آ.اس.آ’ هم محموله های دیگری را به چین می فروشند.
نفتکش ماران آرتمیس اکنون در بندر چینگ دائو در شرق چین که حامل نفت منطقه ساتکس آمریکا است، برای تخلیه محموله خود در انتظار بسر می برد.
شرکت آرامکو اولین محموله گاز مایع خود را صادر کردن:
شرکت آرامکو به عنوان بزرگترین شرکت صادر کننده نفت، با فروش اولین محموله گاز مایع خود به بازار گاز نیز ورود پیدا میکند.
«امین ناصر» مدیر عامل آرامکو بدون افزودن جزییات بیشتر، اعلام کرد که عربستان با فروش اولین محموله به یک خریدار هندی به بازار بزرگ گاز نیز پیوسته است.
وی افزود ما به دنبال ورود به این بازار هستیم و امیدواریم جایگاه جهانی خود را در صادرات گاز پیدا کنیم.
فروش اخیر گاز مایع عربستان در ادامه تلاشهای این کشور در جهت توسعه سرمایهگذاری در صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی است به طوری که قصد دارد سهم زیادی از این بازار را در جهان به دست بگیرد.
از آنجا که عربستان گاز تولید نمیکرد، در پی یافتن ذخایر قسمت قطبی روسیه و همینطور آفریقا بود.
«خالد الفالح» وزیر انرژی عربستان در اینباره گفت که ما به دنبال بازاریابی جهانی هستیم و به همین منظور دفتری در سنگاپور برای توسعه اقتصاد گاز مایع تاسیس کردهایم.
شرکت آرامکو که اولین محموله گاز خود را صادر کرده به دنبال بازار پاکستان نیز هست. «ندیم بابر» مسئول دفتر «عمران خان» نخست وزیر پاکستان گفت که هیاتی از عربستان برای این منظور به پاکستان سفر خواهند کرد.
امین ناصر در ادامه گفته بود که عربستان به دنبال دو برابر کردن ظرفیتهای گازی خود در ۱۰ سال آینده است.
وی افزود«ما به دنبال ایجاد خطوط لوله برای صادرات گاز به مشتریانمان هستیم و باید بگویم در آینده نقش اصلی در صنعت گاز دنیا ایفا خواهیم کرد».
با توجه به اینکه گاز انتشار کربن کمتری برای محیط زیست دارد، آینده اقتصادی بهتری نیز نسبت به سایر سوختهای فسیلی داراست.
پیشبینی میشود تقاضا برای گاز در ۴۰ سال آتی ۴۳ درصد افزایش داشته باشد در صورتی که تقاضای نفت تا ۱۰ درصد رشد خواهد کرد. همینطور عربستان قصد دارد گاز سهم عمدهتری نسبت به صادرات نفت خام داشته باشد.
الفالح : نیازی به مداخله فوری در بازار نفت نمیبینیم:
وزیر انرژی عربستان سعودی در اظهاراتی گفت این کشور نیازی به اقدام فوری در بازار نفت نمی بیند با این حال به نیاز خریداران نفتی که از پایان معافیتهای آمریکا برای واردات نفت ایران متأثر میشوند پاسخ خواهد داد.
خالد الفالح روز چهارشنبه در ریاض به خبرنگاران گفت: تولیدکنندگان نفت پس از ژوئن که توافق کاهش تولید جهانی منقضی میشود، به اقداماتی برای مدیریت بازار خواهند پرداخت.
وی در ادامه افزود: عربستان سعودی سطح تولید نفت برای ماه مه را تغییر نخواهد داد و تولید فعلی خود را کاهش نمیدهد.
فالح گفت: ما خواهیم دید مشتریان چه میخواهند. تصور میکنم نیت ما بودن در چارچوب محدودیت تولید داوطلبانه است اما همزمان به مشتریانمان پاسخگو خواهیم بود به خصوص آن دسته از مشتریانی که معافیت دریافت کرده بودند و اکنون معافیتشان لغو شده است.
اظهارات وزیر انرژی عربستان سعودی نخستین واکنش عمومی از زمان اعلام تصمیم آمریکا در روز دوشنبه برای پایان دادن به معافیت برای واردات نفت ایران است. این تولیدکنندگان اکنون باید به دنبال منابع دیگری برای تأمیننفت باشند در غیر این صورت با مجازات آمریکا مواجه خواهند شد.
فالح گفت: ما سهمیه فروش مه را تخصیص دادهایم و برنامه فروش مشخص شده است بنابراین تصور میکنم تغییر چندانی در تولید مه نسبت به چند ماه گذشته صورت نگیرد.
وزیر انرژی عربستان سعودی گفت: صادرات نفت عربستان سعودی برای ژوئن اوایل ماه آینده مشخص خواهد شد و تصور میکنیم تا آن زمان تقاضای واقعی اندکی افزایش پیدا کند اما مطمئناً ما بلافاصله واکنش نشان نخواهیم داد و تولید را سریع افزایش نمیدهیم زیرا بازار به خوبی تأمین است و روند رشد ذخایر ادامه دارد.
تبعات نفت ۱۰۰ دلاری بر اقتصاد جهان:
صعود قیمت نفت به دلیل اصرار «دونالد ترامپ» بر به صفر رساندن میزان تولید ایران بار دیگر طوفانی در این بازار به پا کرده است.
نفت برنت امسال به میزان ۳۳ درصد رشد کرده که در حال حاضر نزدیک به رکورد شش ماهه خود است. این در حالی است که عرضه جهانی نتوانسته است به تقاضاها پاسخ کافی دهد.
در حالی که کشورهای صادر کننده نفت از موضع قدرت به کاهش یا افزایش میزان تولید خود نگاه میکنند، کشورهای وارد کننده طلای سیاه نگران یافتن فروشندگان نفت هستند. این در حالی است که افزایش قیمتها در نهایت به ضرر همه تمام خواهد شد.
_افزایش قیمت نفت چه تبعاتی برای رشد اقتصادی جهان خواهد داشت؟
تبعات این مسئله متغیر خواهد بود. افزایش قیمت نفت به سبد خانوار آسیب خواهد زد و همینطور باعث افزایش تورم خواهد شد همانگونه که چین به عنوان بزرگترین واردکننده نفت خام دنیا و بسیاری از کشورهای اروپایی با آن دست و پنجه نرم میکنند. به طور کلی کشورهای نیم کرهشمالی به تابستان نزدیک میشوند در حالی که نیم کره جنوبی فصول سردی را پیش رو دارند. اقتصاد کشورهای در حال توسعه نیز به نوعی عواقب سنگینی را پرداخت خواهند کرد.
جهان چگونه نفت ۱۰۰ دلاری را هضم خواهد کرد؟
اقتصاددانان معتقدند که نفت ۱۰۰ دلاری محتمل است در حالی که یک نگاهمان نیز باید به اسکناس سبز رایج در صنعت نفت یعنی دلار باشد. ضعف و قدرت دلار در قیمت هر بشکه نفت مهم خواهد بود.
کارشناسان اقتصادی دانشگاه آکسفورد معتقدند که نفت ۱۰۰ دلاری در پایان سال ۲۰۱۹ ضربه سنگینی به بنگاههای کوچک اقتصادی خواهد زد و رشد آن بنگاهها را تا شش دهم درصد کمتر خواهد کرد.
جان پاین و گابریل استرن اقتصاددانان دانشگاه آکسفورد اعلام کردهاند: « در کوتاهمدت محتمل است که با افزایش تولید در جهت جبران روبهرو شویم ولی بازار همچنان دارای تنش و استرس است و ممکن است نفت به قیمت ۱۰۰ دلار نیز برسد».
چه کسی از افزایش قیمت نفت سود میکند؟
اقتصادهای نفتی برنده ی این بازی خواهند بود. کشورهای صادر کننده نفت همچون نروژ، نیجریه، اکوادور، روسیه و عربستان سعودی با افزایش عایدی خود از نفت درآمدهایشان افزایش خواهد یافت و در نتیجه به سرمایهگذاری های بیشتر در زمینههای مختلف میپردازند و ذخایر ارزیشان افزایش چشمگیری خواهد داشت.
چه کسی بازنده است؟
کشورهای در حال رشد چون اوکراین، ترکیه و هندوستان بازنده این بازی خواهند بود و با افزایش قیمت سوخت رشد اقتصادی این کشورها کمتر خواهد شد و ارزش پولشان در پی آن رو به نزول خواهد گذاشت و در نتیجه به گزینههایی چون اجبار بانکهای مرکزیشان به افزایش نرخ سود بانکی رو خواهند آورد.
چه سناریوهایی در انتظار بزرگترین اقتصاد جهان است؟
در مجموع مصرف کنندگان آمریکایی از دلار ۱۰۰ دلاری متضرر خواهند شد. این در حالی است که در جایگاههای سوخت، حامل های سوختی به میزان هفت درصد تا دو دلار و ۸۹ سنت در هر گالن افزایش پیدا کرده است.
و اگر شرایط به همین منوال پیش برود ممکن است خود آمریکا مورد انتقاد سایر کشورها به دلیل اعمال فشار بر هم پیمانان خود قرار گیرد.
آیا افزایش تورم جهانی را شاهد خواهیم بود؟
سیاستگذاران به دنبال عدم تنش و نوسان در نمودارها و شاخص ها هستند. اگر افزایش قیمتها واقعی و در طولانی مدت ثابت باشد، سیاستمداران سعی میکنند که با سرشکن کردن قیمتها بر خدمات و حمل و نقل، بازار را کنترل کنند.
_واکنش بانکهای مرکزی چه خواهد بود؟
بانکهای مرکزی در شرایط موجود اقدامات سختگیرانهتری اعمال کردهاند. آنها در نبود تورم بر میزان رشد اقتصادی تمرکز کرده بودند که برعکس آن نیز در شرایط موجود محتمل خواهد بود. صندوق بینالمللی پول میزان رشد اقتصادی جهان را رو به کاهش پیشبینی کرده و جهان را در برههای حساس قلمداد کرده است.
نفت توقف ۱% عرضه نفت دنیا از روسیه!
خط انتقال صلح Druzhba که روزانه ۱ میلیون بشکه نفت اورال روسیه را به اروپا (لهستان، آلمان، اسلواکی…) میرساند بدلیل کیفیت نفت، تعطیل شده و بر محدودیتهای عرضه ناشی از تحریم #ایران و #ونزوئلا و جنگ داخلی #لیبی افزوده است 👈داستان کیفیت به وجود کلر در نفت ارسالی از روسیه برمیگردد که در فرایند پالایش به اسیدکلریدریک تبدیل شده و به مبدلهای حرارتی و لوله ها آسیب میرساند! این موضوع باعث شده تا پالایشگاهها به سمت مصرف ذخایر استراتژیک کشور بروند که البته تداوم این بحران، محرک قیمت در آینده است
شاخص WTI برای هشتمین هفته و برنت برای پنجمین هفته متوالی صعودی است و روند قیمت مطلوب است 👈 قیمتها البته طی ۲ روز اخیر اندکی کاهش دارد که مربوط به رشد #دلار و نگرانی از وضعیت اقتصاد دنیا و البته به خوشبینی بازار برای رشد تولید امارات و عربستان و عراق برمیگردد
دلار فاصله نرخ اوراق قرضه ۱۰ ساله و ۲ ساله آمریکا در حال افزایش بوده و به بالاترین سطح ۲۰۱۹ رسیده است
به عبارت دیگر، رشد مطلوب ۳٫۲%+ اقتصاد امریکا در سه ماه اول ۲۰۱۹ عامل کاهش ریسک و خروج سرمایه از اوراق به سمت #بورس و بازار سهام شده است … فدرال رزرو آمریکا در این شرایط مجددا بروی #تورم آمریکا متمرکز شده و از سیاسیت کاهش بهره فاصله میگیرد که محرک دلار نسبت به سایر ارزهای دنیا خواهد بود
طلا از این موضوع سیگنال منفی میگیرد
شاخص مدیران خرید PMI بخش تولید چین در ماه آوریل دقایقی قبل منتشر شده و رقم ۵۰٫۱ را نشان میدهد که کمتر از ۵۰٫۷ انتظار بازار و ۵۰٫۵ ماه قبل آن است … این موضوع عامل نزولی شدن بورس و کامودیتیها میشود
در زیرشاخه های PMI چین، وضعیت سفارشات صادراتی رو به بهبود بوده و به ۴۹٫۲ رسیده که خبر خوبی است … تولید و سفارشات نیز در حال رشد بوده >50، لکن از شتاب آن کاسته شده است
فلزات_اساسی
سرمایه گذاران بازار فلزات لندن LME در هفته گذشته اقدام به خروج سرمایه از #روی و #قلع کرده و شروع به ورود سرمایه به #مس و #سرب نموده اند
یک مقام ارشد صندوق بینالمللی پول میگوید: تحریمهای آمریکا و قطع درآمد صادرات نفت میتواند نرخ تورم در ایران را در سال جاری به ۵۰ درصد برساند که بالاترین میزان تورم از زمان انقلاب بهمن ۵۷ خواهد بود.
به این ترتیب، نرخ تورم در ایران بر اساس آمارهای صندوق بینالمللی پول، پس از ونزوئلا و زیمبابوه، بالاترین میزان در جهان خواهد بود و با تورم کشور جنگ زده سودان برابری خواهد کرد.
در گزارش جدید صندوق بینالمللی پول که روز دوشنبه، ۲۸ اوریل، در وبسایت رسمی این نهاد منتشر شد، تورم سال جاری بیش از ۳۷ درصد و نرخ رشد اقتصادی، منفی شش درصد پیشبینی شده است؛ با این فرض که ایران روزانه ۹۵۰ هزار بشکه معادل نفت خام و گاز طبیعی صادر کند.
این در شرایطی است که آمریکا اعلام کرده است که از اول ماه مه، روز چهارشنبه، هر کشوری که نفت خام از ایران بخرد، تحریم خواهد شد. همچنین آمریکا تا آخر ماه ژوئن، دو ماه دیگر، به بغداد فرصت داده است تا خرید گاز از ایران را متوقف کند، اگرچه عراق گفته است که بدون گاز ایران، نیروگاههای برق آن از کار میافتند و عراق با بحران برق مواجه خواهد شد.
جهاد أزعور رئیس لبنانیتبار بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی صندوق بینالمللی پول، در کنفرانس مطبوعاتی خود که همزمان با انتشار گزارش رسمی صندوق بینالمللی پول برگزار شد، به احتمال افزایش نرخ تورم به ۵۰ درصد و کاهش بیشتر نرخ رشد اقتصادی ایران، با توجه به تمدید نشدن معافیتهای نفتی آمریکا برای مشتریان جمهوری اسلامی اشاره کرده است.
دادههای سایت رسمی صندوق بینالمللی پول بسیار محتاطانه و خوشبینانه تنظیم شده و قطع کامل صادرات نفت ایران را مبنای تهیه گزارش قرار نداده است.
ایران قبل از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت سال ۹۷، روزانه دو میلیون و ۱۵۰ هزار بشکه نفت خام و گاز صادر میکرد. ایران پیش از تحریم های سال گذشته آمریکا، در کنار صادرات نفت خام و گاز خود، همچنین حدود ۵۰۰ هزار بشکه صادرات میعانات گازی و حدود ۴۰۰ هزار بشکه صادرات محصولات نفتی (گازوئیل و نفت کوره) داشت.
در ماههای گذشته، صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران از ۲.۵ میلیون بشکه به حدود ۱.۱ میلیون بشکه رسید، صادرات گاز تغییری نداشت و آماری درباره صادرات محصولات نفتی نیز منتشر نشده است.
صندوق بینالمللی پول بر اساس ادامه حداقل ۹۵۰ هزار بشکه نفت خام و گاز، پیشبینی کرد رشد اقتصادی ایران در سال جاری میلادی، منفی شش درصد باشد که با پیشبینی قبلی این صندوق تفاوت ندارد، چرا که قطع صادرات نفت ایران را در نظر نگرفته است.
ازعور گفت: قطع صادرات نفت ایران میتواند رشد اقتصادی ایران را بیشتر کاهش دهد و تورم را از ۳۷.۲ درصدی که صندوق در گزارش رسمی خود پیشبینی کرده است، به ۵۰ درصد نیز برساند.
بر اساس برآورد صندوق بینالمللی پول، ایران برای جلوگیری از کسری بودجه، نیاز به افزایش قیمت نفت به حدود ۱۲۷ دلار دارد، در حالی که هم اکنون قیمت نفت حدود ۷۲ دلار است.
در سال ۲۰۱۷، ایران با نفت ۶۵ دلاری نیز میتوانست از کسری بودجه جلوگیری کند.
صندوق بینالمللی پول میگوید کل صادرات نفت، کالاهای غیرنفتی و خدمات ایران در سال میلادی قبل، حدود ۱۰۶ میلیارد دلار بود، اما در سال جاری (با فرض صادرات ۹۵۰ هزار بشکه نفت خام و گاز) کمتر از ۷۵ میلیارد دلار خواهد بود.
کل واردات ایران نیز از ۸۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ به ۷۷.۶ میلیارد دلار در سال جاری افت خواهد کرد.
صندوق بینالمللی پول همچنین میگوید: «ذخایر ناخالص ارزی» ایران (در داخل و خارج از کشور) از حدود ۱۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۷ به حدود ۱۰۳.۲ میلیارد دلار در سال جاری خواهد رسید که نسبت به پارسال بیش از ۵ میلیارد دلار کاهش نشان میدهد.
افزایش ۳۰ درصدی تولید نفت عراق تا سال ۲۰۳۰
طبق اعلام آژانس بینالمللی انرژی، در طول یک دهه آینده، عراق سومین رشد بزرگ تولید نفت جهان را به خود اختصاص خواهد داد و میزان تولیدات خود را ۳۰ درصد بالا خواهد برد.
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد که تا سال ۲۰۳۰ تولید نفت عراق به ۶ میلیون بشکه در روز خواهد رسید و جایگاه کانادا را به عنوان چهارمین تولیدکننده بزرگ نفت جهان به دست خواهد گرفت. این درحالیصورت میگیرد که عراق پس از چندین دهه جنگ و تحریم به دنبال بازسازی و توسعه صنعت نفت خود میباشد.
با این حال آژانس بینالمللی انرژی در گزارش خود گفته است که رشد صنعت نفت عراق از آنچه در ابتدای این دهه دیده شد، کمتر خواهد بود، چراکه این کشور درحال رقابت برای به دست آوردن سرمایهگذاری و متخصصان خارجی است و برای تزریق آب کافی جهت حفظ فشارمیادین نفتی خود، با مشکل مواجه شده است. این چشمانداز نسبت به چشمانداز قبلی این آژانس که ۷ سال پیش منتشر شده بود، کاهش یافته است. در آن زمان پیشبینی شده بود تولید نفت عراق تا سال ۲۰۳۰ به ۷.۵ میلیون بشکه در سال برسد.
این سازمان پاریسی در بیانیه جدید خود اعلام کرده است: عراق پتانسیل عظیمی دارد اما مسیر پیش روی این کشور برای افزایش تولید، بدون مانع نیست.
آژانس اعلام کرد سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز عراق که در سال ۲۰۱۴ به بیش از ۲۰ میلیارد دلار رسیده بود، در حال حاضر به سالی ۱۲ میلیارد دلار کاهش یافته است. هرچند کاهش هزینههای پروژهها، بخشی از تأثیر منفی افت سرمایهگذاری بر تولید را خنثی کرده است.
یکی از مهمترین نیازهای صنعت نفت عراق، منابع آب است، چراکه میادین نفتی عراق برای پایدار ماندن خود نیاز به تزریق آب جهت حفظ فشار، دارند. تقاضای آب در بخش نفتی عراق تا سال ۲۰۳۰ با ۶۰ درصد افزایش، به ۸ میلیون بشکه در روز، افزایش خواهد یافت.
The US dollar fell against a basket of currencies, snapping a three-day streak of gains, after an overall strong US first-quarter growth report was overshadowed by soft inflation data.
دلار آمریکا در برابر سبد ارزها سقوط کرد بعد از اینکه یه روز به طور ناگهانی سود کرده بود، این در حالی است که گزارش قوی رشد اقتصادی ایالات متحده در سه ماهه اول سال تحت تأثیر داده های تورم است.
The US gross domestic product (GDP) grew at an annual rate of 3.2% in the first quarter of 2019, the Department of Commerce announced on Friday. The figure exceeded expectations and continued one of the longest economic expansions in American history. Despite expectations for the fiscal stimulus of tax cuts to fade and global growth concerns, the data underscores strength in the US.
وزارت بازرگانی در روز جمعه اعلام کرد که تولید ناخالص داخلی در سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ به میزان ۳٫۲ درصد رشد داشته است. این رقم از انتظارات فراتر رفته و یکی از طولانی ترین رشد اقتصادی در تاریخ آمریکا را ادامه داد. با وجود انتظارات محرک مالی، کاهش مالیات ها و نگرانی های رشد جهانی، داده ها در ایالات متحده به شدت قوی هستند.
Inflation, measured by the personal consumption expenditure (PCE) price index, fell to a 1.4% annual rate in the first quarter from 1.9% in the prior three-month period. The decline in core PCE inflation was less pronounced, slipping to 1.7% from 1.9%.
تورم، با شاخص قیمت کالاهای مصرفی شخصی (PCE)، در سه ماهه اول سالیانه به میزان ۱٫۴٪ کاهش یافت و از ۱٫۹٪ در دوره سه ماهه گذشته پیشی گرفت. کاهش تورم هسته PCE کمتر شد و از ۱٫۹٪ به ۱٫۷٪ کاهش یافت.
Baker Hughes reported that the number of active US rigs drilling for oil fell by 20 week on week to 805 as of Friday April 26. That followed a decline of eight the previous week. The total active US rig count also declined by 21 to 991, according to Baker Hughes.
بیکر هیوز گزارش داد که تعداد حفاری های فعال ایالات متحده در زمینه نفت به میزان ۲۰ هفته در هفته گذشته تا روز جمعه ۲۶ آوریل به ۸۰۵ کاهش یافته است. این میزان مانند هشت هفته گذشته کاهش یافته است. طبق گفته بیکر هیوز، کل دکل فعال ایالات متحده نیز ۲۱ عدد یعنی تا ۹۹۱ کاهش یافته است.
Most major currencies remained in tight ranges and traded lightly as Japan began its 10-day Golden Week holiday. China will have its Labour Day holiday from Wednesday to Friday. A Federal Reserve policy meeting, Brexit negotiations and a raft of global data including US payrolls could account for currency swings this week.
اکثر ارزهای عمده در محدوده های کوچک باقی مانده و یا شروع تعطیلات ۱۰ روزه ی هفته ی طلایی ژاپن به آرامی معامله شدند. چین تعطیلات روز کاری خود را از چهارشنبه ۱ می تا جمعه ۳ می برگزار خواهد کرد. یک نشست سیاستگذاری فدرال رزرو، مذاکرات Brexit و یک کیت از اطلاعات جهانی از جمله حقوق و دستمزد ایالات متحده می تواند موجب نوسانات ارز در هفته جاری باشد.
The final figures for the eurozone consumer confidence in April remain constant at -7.9 as the eurozone economic confidence fell to its lowest since September 2016, at 104.
ارقام نهایی اعتماد مصرف کننده در منطقه یورو در ماه آوریل همچنان در -۷٫۹ باقی ماند، زیرا اعتماد اقتصادی در منطقه یورو به کمترین میزان خود از سپتامبر ۲۰۱۶ یعنی تا ۱۰۴ کاهش یافته است.
Despite an increase from 11.3 to 11.5 in the eurozone services confidence, which accounts for roughly two-thirds of total eurozone gross domestic products (GDP), it has not proved to be enough to halt the decline in economic confidence. The fall is attributed to a deterioration of industrial confidence from -1.7 to -2, which accounts for 40% of the index.
با وجود افزایش ۱۱٫۳ تا ۱۱٫۵ اعتماد به خدمات منطقه یورو، که تقریبا دو سوم کل تولید ناخالص داخلی (GDP) یورو را تشکیل می دهد، به اندازه کافی برای جلوگیری از کاهش اعتماد اقتصادی پیش نرفته است. سقوط به علت زوال اعتماد صنعتی از -۱٫۷ به -۲ است که ۴۰ درصد از شاخص را تشکیل می دهد.
Data by the US Bureau of Economic Analysis showed that the core personal consumption expenditure (PCE) price index came in at 1.6% on a yearly basis in March, falling short of market expectation of 1.7% and moving further away from the Fed’s inflation target of 2%.
داده های اداره تحلیل های اقتصادی ایالات متحده نشان می دهد که شاخص قیمت کالاهای مصرفی اصلی (PCE) در ماه مارس به میزان ۱٫۶٪ افزایش یافت و انتظار می رود که انتظار بازار از ۱٫۷٪ و از هدف تورم فدرال ۲٪ کاهش یابد.
The data also showed that personal saving was 1.03 trillion in March, down from the February figure of 1.16 trillion dollars.
داده ها همچنین نشان داد که ذخیره ی شخصی در ماه مارس ۱٫۰۳ تریلیون بود، که نسبت به رقم فوریه ۱٫۱۶ تریلیون دلار کاهش یافته بود.
تغییرات قیمت ارز های دیجیتال در هفته گذشته:
بیت کوین:
اتریوم:
لایت کوین:
ایکس ار پی(xrp):
اخبار داخلی
طرح_جامع_فولاد
گزارش اولیه عملکرد سال ۱۳۹۷ و برنامه های امسال مرتبط با طرح جامع صنعت فولاد ایران که توسط مشاور فولادتکنیک در حال بروزآوری است، تقدیم اعضای محترم میشود … گزارش تکمیلی و دقیقتر به تفکیک طرحها متعاقبا در کامودیتی منتشر خواهد شد
فولاد_خام: رشد ۱۳٫۶ میلیون تنی ظرفیت در سال ۱۳۹۸ و رسیدن به ۳۸٫۲ میلیون تن … نسبت تولید به ظرفیت نیز طی سال گذشته از ۶۳% به↖️ ۶۷% رسیده است و به نظر میرسد تقاضا رو به بهبود است
آهن_اسفنجی :ارتقای نسبت تولید به ظرفیت از ۷۰% به↖️ ۷۸% طی سال ۱۳۹۷! ظرفیت تولید نیز در سال ۱۳۹۸ با رشد ۵٫۸ میلیون تنی به ۳۸٫۵ میلیون تن خواهد رسید
گندله ظرفیت امسال ۸٫۱ میلیون تن رشد کرده و به ۵۸٫۸ میلیون تن میرسد … نسبت تولید به ظرفیت نیز از ۶۴% به ۷۷% رسیده است
کنسانتره ظرفیت تولید امسال با رشد ۸٫۴ میلیون تنی به ۶۲ میلیون تن خواهد رسید
زمزمه افزایش ۴۰ درصدی قیمت روغن موتور:
نوسانات نرخ ارز عاملی شده تا در طول هفته اخیر زمزمه افزایش قیمت روغن موتور خودرو روی زبانها بیاید. البته دلالان هم از این شرایط استفاده کرده و به روشهای خاص روغن های تقلبی را با قیمت ارزان تر راهی بازار کردهاند که این موضوع مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده است.
روغنهای تقلبی به حدی با کالای اصل شباهت دارند که کمتر کسی متوجه تفاوت آنها میشود. فروشندگان روغن موتور با اعلام اینکه در بازار کاهش عرضه روغن موتور به وجود آمده میگویند: صاحبان کارخانجات روغن معتقدند ماده اولیه تولید روغن ادتیو (افزودنی هایی که خاصیت بهبود بخشی دارند) است که با تغییرات نرخ ارز با قیمت نیمایی وارد کشور می شود و همین امر عاملی شده تا قیمت تمام شده روغن افزایش پیدا کند.
در حال حاضر کارخانجات مصر به افزایش قیمتها هستند اما هنوز این موضوع به صورت رسمی انجام نشده ولی زمزمه همین امر عاملی شده تا روغن موتور در بازار فروخته نشود و همه منتظر تغییرات قیمتی باشند.
امار صادرات ۲۴ محصول چند صنعت بورسی بادلار ۹۳۰۰تومانی:
گمرک آمار صادرات کالاها طی ۱۰ روز نخست اردیبهشت ماه را منتشر کرد که طبق آن ارزش صادرات ۲۴ کالای عمده با دلار ۹۳۰۰ تومانی،۸۸۹ هزار و ۳۵۳ دلار بوده است.
در این میان،بیشترین مبلغ صادراتی از میعانات گازی، پروپان مایع شده و قیر نفت بوده و پروپان، سنگ آهن، شمش، مفتول مس، روغن پایه و متانول آمار مناسبی داشته است.
روند شاخص ها طی هفته گذشته:
گزارش هفتگی بازار
شاخص کل ۲۲۰۱۰۰
۳۴۶۶واحد مثبت
ارزش بازار:۸۴۷،۸۲۰ میلیار تومان
ارزش معاملات:۱۶۳۴ میلیارد تومان
نماد های تاثیر گذار در شاخص:
جم ۲۶۰ واحد مثبت
رمپنا ۲۱۲ واحد مثبت
وامید ۱۸۳ واحد مثبت
فملی ۱۴۵ واحد مثبت
فولاد ۱۳۸ واحد مثبت
همراه ۱۳۴ واحد مثبت
فارس ۱۳۸ .واحد مثبت
کدال:
سفار:
سیمان فارس در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۹۷/۱۲/۲۹ (حسابرسی شده) به ازای هر سهم ۶۸۴ ریال محقق کرده است که نسبت به گزارش ۱۲ ماهه حسابرسی نشده ۱٪ افت داشته که بیشتر ناشی از کاهش سایر درآمدهای غیرعملیاتی- اقلام متفرقه در گزارش حسابرسی شده شرکت بوده است.
این شرکت براساس عملکرد واقعی ۱۲ ماهه برای سال مالی منتهی ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۱۵۹,۴۳۶ میلیون ریال سود خالص محقق کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۱۷% افزایش داشته است.
ثفارس:
سرمایه شرکت عمران و توسعه فارس
موضوع: پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه
با عنایت به ماده ۳ دستورالعمل مراحل زمانی افزایش سرمایه شرکت های ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار (مصوب ۱۳۹۵/۰۷/۱۷ هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار و اوراق بهادار) به پیوست گزارش توجیهی هیئت مدیره به منظور پیشنهادافزایش سرمایه از مبلغ ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال به مبلغ ۲,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال از محل آورده نقدی سهامداران ،مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی ،سود انباشته به منظور تکمیل پروژه نیکان و انجام پروژه آسمان صدرا فاز ۴ که در تاریخ ۱۳۹۸/۰۲/۰۷ به تصویب هیئت مدیره رسیده و جهت اظهارنظر به حسابرس و بازرس قانونی ارسال شده، ارائه می گردد.اظهارنظر بازرس قانونی نسبت به گزارش مذکور متعاقبا اطلاع رسانی می گردد.
بدیهی است انجام افزایش سرمایه یادشده منوط به موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار و تصویب مجمع عمومی فوق العاده می باشد.
درصد افزایش سرمایه:۱۰۰%
محل تامین سرمایه:آورده نقدی سهامداران ،مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی ،سود انباشته
موضوع افزایش سرمایه:تکمیل پروژه نیکان و انجام پروژه آسمان صدرا فاز ۴
ونیرو:
اطلاعیه صدور مجوز افزایش سرمایه شرکت سرمایهگذاری نیرو
درصد افزایش سرمایه: ۳۴%
محل تامین سرمایه: مطالبات و آورده نقدی
موضوع افزایش سرمایه:تسویه دیون باقیمانده مربوط به خرید شرکت توسعه مدیریت نیروگاهی ایرسا و تامین منابع مالی مورد نیاز شرکت زیر مجموعه آن (طرح نیروگاه آریان زنجان۲)
دعبید:
اطلاعیه صدور مجوز افزایش سرمایه شرکت داروسازی دکتر عبیدی
درصد افزایش سرمایه: ۲۰%
محل تامین سرمایه: مطالبات و آورده نقدی
موضوع افزایش سرمایه:اصلاح ساختار مالی و تأمین سرمایه در گردش
بررسی تحلیل سهام وصنایع هفته گذشته:
طی این هفته ای که گذشتشاهد رشد ۱۷ هزار واحدی شاخص کل بودیم.
وضعیت شاخص صنایع مستعد رشد معرفی شده:
منسوجات با ۴۵۰ واحد رشد
بانکی با ۷۰واحد مثبت
خودرو با ۲۰۰۰واحد رشد
کاشی وسرامیک پایان اصلاح و۸۰۰واحد رشد
وضعیت سهام معرفی شده:
پسهند را در ۴۸۰سیگنال دادیم اکنون در محدوده قیمتی۵۱۵ تومان قراردارد ورشد اصلی را خواهیم دید
بترانس را در محدوده ۶۲۰ سیگنال دادیم اکنون ۶۶۵تومان قراردارد ورشد اصلی را خواهیم دید.
بساما رو۳۷۰سیگنال دادیم اکنون ۶۶۵(۱۹درصد سود)
ولساپارو ۱۲۰ سیگنال دادیم اکنون در محدوده قیمتی ۱۴۰ تومان قراردارد(۱۶ درصد سود)
تحلیل شاخص کل:
شاخص در محدوده مقاومتی ۲۲۳۶۰۰واحدی قراردارد،در صورت شکست مقاومت،رشد تا مقاومت های بعدی ، در صورت اصلاح ، رنج زدن در محدوده فعلی یا افت تا۲۰۰هزار واحد که احتمالش خیلی کم است را خواهیم داشت،که باتوجه به افزایش ورود پول طی هفته اخیر پیش بینی شکست مقاومت ورشد مجدد را خواهیم داشت.
تحلیل شاخص صنایع مستعد رشد:
شیمیایی:
تثبیت در محدوده مقاومتی ۱۳ هزار واحد ،با توجه به ورود پول مجدد، رشد تا مقا ومت های بعدی را خواهیم داشت ، مقاومت پیش رو۱۵هزارواحد
دارویی:
نسبت به هفته گذشته شاهد رشد ۱۷۰۰واحدی شاخص بودیم ،اکنون باتوجه به جریانات ورودی پول احتمالا برای یکی دوروز اول هفته شاخص در محدوده فعلی رنج بخوره وبعد رشدشو اغاز کنه
حمل ونقل:
تثبیت در محدوده۵۳۰۰ واحدی ورشد تا ۶۱۰۰ واحد، اکنون باتوجه به افزایش قدرت وورود پول رشد تا مقاومت پیش رو ۶۶۰۰واحد را خواهیم داشت.
غذایی:
شاخص اکنون در محدوده ۸ هزار واحدی قراردارد،باتوجه به کاهش ورودی پول و از طرفی دیگرافزایش قدرت در شاخص ،میتونه یه رنج کوتاه در محدوده فعلی بخوره ورشد مجدد تا هدف ۹ هزار واحدی را ادامه بدهد .
معرفی سهام مستعد رشد هفته پیش رو:
#خساپا:
سهم پس از مدت ها در محدوده مقاومتی مهم۱۵۰تومان قرارگرفته باتوجه به موقعیت خوب اندیکاتورها و وضعیت مناسب شاخص صنعت انتظار رشد خوبی را برای سهم خواهیم داشت، خرید کم ریسک در صورت تثبیت ۱۵۰باحدضرر۱۵۰ واهداف ۱۷۰و۱۹۰
#سپ:
اگر روند حرکتی سهم را داخل یک کانال صعودی محصور کنیم اکنون در محدوده سقف کانال قراردارد ، در صورت شکست و تثبیت سقف کانال رشد تا هدف۱۱۵۰و۱۲۵۰راخواهیم داشت.خرید در محدوده ۱۱۱۵باحد ضرر۱۱۰۰
#والبر:
باتوجه به حمایت rsi,mfiدر روزانه و۳۰ دقیقه،وموقعیت مناسب سایر اندیکاتورها ، انتظار رشد مجدد از محدوده فعلی را خواهیم داشت.خرید کم ریسک در صورت تثبیت مقاومتی۲۵۰تومان،باحد ضرر۲۵۰و هدف ۳۰۰تومانی
دیدگاهتان را بنویسید