تحلیل هفته اول فروردین ماه 99
اخبار خارجی
آمریکا به دنبال همکاری نفتی با عربستان
مقامات وزارت انرژی آمریکا تلاش می کنند دولت ترامپ را متقاعد کنند به عربستان سعودی پیشنهاد کند اوپک را ترک کرده و با آمریکا برای تثبیت قیمتهای نفت در بازار همکاری کند.
قیمتهای نفت در دو هفته گذشته که عربستان سعودی و روسیه جنگ قیمت را آغاز کردند و ویروس کرونا باعث افت شدید تقاضا شد، بیش از نیمی از ارزش خود را از دست داده است. قیمت نفت آمریکا که هفته گذشته ۲۹ درصد کاهش داشت، روز دوشنبه حدود ۲۲ دلار در هر بشکه معامله شد که پایینترین قیمت از زمان تهاجم آمریکا به عراق در سال ۱۹۹۱ است.
دولت آمریکا بزودی نماینده ویژه ای از وزارت انرژی به عربستان سعودی خواهد فرستاد تا به بهبود مذاکرات میان دو کشور کمک کند. برویت گفت: دولت ترامپ در خصوص تحولات بازار نفت وارد تلاشهای دیپلماتیک خواهد شد و وی با مایک پمپئو، وزیر خارجه در این خصوص همکاری خواهد کرد.
عربستان سعودی هنوز عرضه نفت خود را به میزان قابل توجه افزایش نداده است که نشان می دهد با وجود جنگ قیمت میان تولیدکنندگان بزرگ، تقاضای چندانی برای عرضه بالاتر وجود ندارد.
عربستان سعودی پس از فروپاشی پیمان محدودیت عرضه اوپک پلاس، تصمیم گرفت از ماه مه بیش از ۱۰ میلیون بشکه در روز نفت صادر کند.
به گفته منابع آگاه، صادرات نفت عربستان سعودی تاکنون در مارس به میزان چشمگیری پایینتر بوده و با آمار فوریه تغییر چندانی نداشته است.
یک منبع آگاه گفت: صادرات نفت عربستان سعودی در مارس ۷.۳ میلیون بشکه در روز بوده و میزان عرضه پایینتر از ۱۰ میلیون بشکه در روز است. آمار نفتکش موسسه رفینیتیو آیکان حتی صادرات را از این هم کمتر برآورد کرده و پایین هفت میلیون بشکه در روز تخمین زده است.
عربستان سعودی در قیمت فروش رسمی برای بارگیری نفت در آوریل تخفیف قابل توجهی به خریداران ارایه کرده و قصد دارد از ماه آینده به منظور صادرات نفت بیشتر، فعالیت پالایشگاههای داخلی را کمتر کند.
پیش از فروپاشی همکاری نفتی اوپک پلاس، ریاض به منظور نشان دادن حسن نیت خود تولیدش را در فوریه به ۹.۷۸ میلیون بشکه در روز رسانده بود که بسیار پایینتر از سقف تولید ۱۰.۱۴ میلیون بشکه در روز تعیین شده برای این کشور از سوی اوپک بود.
رییس شرکت تات نفت اعلام کرد افزایش تولید در آوریل به دلیل تاثیر شیوع ویروس کرونا بر بازار جهانی انرژی اقدام اشتباهی خواهد بود.
اظهارات وی نشان می دهد که در پی فروپاشی قیمتهای نفت، ممکن است تولیدکنندگان روسی از برنامه خود برای افزایش تولید عقب نشینی کنند. نیل ماگونوف، مدیرعامل شرکت تات نفت این اظهارات را پس از دیدار مدیران شرکتهای نفتی با الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه بیان کرد.
نواک پس از شکست مذاکرات اوپک پلاس گفته بود تمامی محدودیتها برای تولید نفت از آغاز آوریل برداشته می شود.
کاهش موجودی انبار مس و فولاد چین برای اولین بار در ماه اخیر
هفته گذشته چین برای دو روز متوالی مورد جدید مبتلابه کروناویروس در خاک خود را صفر اعلام کرد؛ این خبر در کنار بازگشت به کار اکثر شرکتهای متوسط و بزرگ موجب رشد تقاضا برای فولاد و مس شد.
شرکتهای چینی بهجر در مرکز شیوع ویروس، یعنی استان Hubei، به سطح فعالیت پیش از شروع اپیدمی برگشتهاند.
این موضوع باعث شد تا موجودی کل محصولات فولادی چین با کاهش 4.8 درصدی به حدود 37 میلیون تن برسد؛ موجودی انبار مس بورس آتی شانگهای نیز با کاهش 0.7 درصدی به حدود 377 هزار تن رسید.
آمریکا: هیچ تغییر یا کاهش در تحریم ایران وجود ندارد
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با وجود ژستهای بشردوستانه آمریکا مبنی بر آمادگی این کشور برای کمک به ملت ایران، تأکید کرد که «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی ایران ادامه خواهد داشت.
اورتگاس به روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» گفت که «هیچ تغییر یا کاهشی در تحریمهای تحمیلی آمریکا علیه رژیم ایران وجود ندارد»
تعطیلی بی سابقه اقتصاد جهان طی 90 سال گذشته
ویروس کرونا و اقداماتی که برای جلوگیری از شیوع آن انجام شده باعث یک تعطیلی اقتصادی در جهان شده که طی 90 سال گذشته بی سابقه بوده است.
به گزارش رویترز، رکود اغلب با یک کاهش کوچک در فعالیت های اقتصادی آغاز می شود و بعد به تدریج عمیق تر شده و طی چند ماه تاثیرات ثانویه و بیشتر آن بر اقتصاد نمایان می گردد.
ولی کاهش چرخه تجارت در حال حاضر شرایط متفاوتی دارد. از نظر اندازه و شروع ناگهانی، هیچ همتایی برای آن از پایان جنگ جهانی دوم وجود نداشته است.
شوک اولیه شیوع ویروس کرونا و بسته شدن اکثر سیستم های حمل و نقلی و تجاری بسیار گسترده و ناگهانی بوده است.
هیچ آمار دولتی در مورد این کاهش بزرگ در فعالیتهای اقتصادی تا حالا ثبت نشده است. ولی اگر صنعت نفت را نماینده ای برای تقاضای اقتصادی بدانیم، به نظر می رسد مصرف حدود 10 میلیون بشکه در روز یا معادل 10 درصد طی یک ماه کاهش یافته باشد.
در 1945، ترخیص سربازان و انتقال از دوره جنگ به دوره صلح باعث شد تولید صنعتی 30 تا 35 درصد طی 12 ماه کاهش یابد.
اطلاعات فدرال رزرو نشان می دهد در رکود سالهای 1974 و 1975 تولید صنعتی آمریکا 15 درصد طی 20 ماه پایین آمد.
در 2008 و 2009، تولید صنعتی آمریکا 20 درصد نسبت به قبل از رکود سقوط کرد ولی این کاهش طی 18 ماه صورت گرفت.
ولی رکود فعلی سریعترین رکود از 1945 است و از نظر اندازه و شروع ناگهانی بیشتر شبیه به رکود دهه 1930 و ورشکستگی های شدید تجاری در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20 می ماند.
رکود های مالی شبیه به اپیدمی هستند. از شکست یک بخش تجاری آغاز شده و بعد به سایر سیستم ها سرایت می کنند. رکود ها در اقتصاد از طریق تغییرات واقعی در جریان هزینه ها و درآمدها مثل فروش، سفارشات،اشتغال، دستمزدها و بدهی ها منتقل می شوند.
در اکثر موارد، شکل و ساختار شبکه مالی و عکسالعمل آن در برابر شوک اقتصادی تعیینکننده بزرگی رکود است نه اندازه و مقیاس اختلال اولیه. برخی شوک های بزرگ باعث هیچ رکودی نشدهاند ولی گاهی یک شوک کوچک باعث یک رکود تجاری بزرگ شده است.
در مورد شوک فعلی، پاسخ بانکهای مرکزی و وزرای دارایی سریعترین در تاریخ بوده است و می تواند به جلوگیری از تاثیرات ثانویه و بعدی این بحران کمک کند.
ویروس کرونا و اقداماتی که برای جلوگیری از شیوع آن انجام شده باعث یک تعطیلی اقتصادی شده که طی 90 سال گذشته بی سابقه بوده است. حالا بانک های مرکزی و دولت ها باید به همین نسبت اقدامات بیسابقهای برای حمایت از اقتصاد در پیش بگیرند تا تجارت و حمل و نقل به شرایط عادی بازگردد.
صندوق بینالمللی پول: تاثیر ویروس کرونا بر اقتصاد جهان موقت اما شدید است
صندوق بینالمللی پول اعلام کرد تأثیر شیوع ویروس کرونا در جهان نسبتاً شدید خواهد بود ولی اقتصاد جهان این شوک وارد شده را پشت سر خواهد گذاشت.
به گزارش رویترز، یکی از مقامات ارشد صندوق بینالمللی پول گفت تأثیر شیوع ویروس کرونا در جهان نسبتاً شدید خواهد بود ولی اقتصاد جهان این شوک وارد شده را پشت سر خواهد گذاشت.
صندوق بینالمللی پول اعلام کرد هدف دولت ها باید محدود کردن شیوع این ویروس باشد تا این اطمینان به وجود بیاید که شوک اقتصادی به وجود آمده موقت خواهد بود.
بانک ها و دولت ها تا حالا اقدامات بیسابقهای برای تامین نقدینگی برای بازارها و حفظ عملکرد آنها در پیش گرفته اند که شاید بیش از حد نیاز باشد ولی این اقدامات باید به صورت بینالمللی هماهنگ شوند تا تاثیرشان چند برابر شود.
به گفته صندوق بین المللی پول، هر چه این اقدامات در پاسخ به شیوع ویروس کرونا تنظیم شده تر و هماهنگ تر باشند، اطمینان مصرف کنندگان سریع تر باز می گردد.
رهبران 7 کشور ثروتمند جهان هفته گذشته گفتند هر کاری لازم است در پاسخ به این بحران انجام میدهند ولی جزئیات آن را ذکر نکردند، بنابراین بازارها همچنان بیثبات هستند.
رهبران 20 اقتصاد بزرگ جهان (جی20) اجلاسی مجازی در هفته آینده برگزار می کنند ولی بخش های مختلف این گروه امید چندانی به یک اقدام قدرتمند هماهنگ ندارند.
ویروس کرونا بیش از 254700 نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده و جان 10451 نفر را گرفته است. تلاش برای مهار شیوع این بیماری باعث شوک های شدیدی در عرضه و تقاضا در سراسر جهان شده و بخش مالی را فلج کرده است.
این مقام ارشد در صندوق بینالمللی پول گفت موسسات مالی نسبت به بحران مالی 2008 و 2009 مقاوم تر هستند و رشد یکنواخت و آمار بالای اشتغال جلوی آسیب بیشتر را می گیرد.
صندوق بینالمللی پول اعلام کرد آماده است با اعطای وام هایی با نرخ بهره صفر یا بسیار پایین با این بحران مقابله و به بازارهای نوظهور دارای جریان های بالای سرمایه کمک کند.
قیمت کالاها از جمله سقوط قیمت نفت چالش های بیشتری برای برخی کشورها به وجود آورده در حالی که به نفع کشورهای وارد کننده کالاست.
روسیه از آمریکا خواست، به دلیل شیوع کرونا تحریمها علیه ایران را لغو کند
وزارت امور خارجه روسیه شنبه (دوم فروردین) در بیانیهای از تداوم تحریمهای اقتصادی ایالات متحده آمریکا علیه ایران انتقاد کرد و خواستار لغو این تحریمها شد.
خبرگزاری روسی اسپوتنیک گزارش داد که روسیه از آمریکا خواسته به دلیل انتشار و شیوع ویروس کرونا در ایران و درگیری این کشور با این ویروس کشنده، به تحریمهای اقتصادی خود علیه تهران پایان دهد.
«یوری اوشاکوف» دستیار رئیس جمهور روسیه دیروز در گفتوگوی تلفنی با سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو بر مخالفت جدی روسیه با تحریمهای آمریکا علیه ایران، به خصوص در شرایط مقابله ایران با کرونا تاکید کرد.
طی یک ماه اخیر به دنبال شیوع بیماری کووید ۱۹ در کشورهای جهان و ایران، شمار زیادی از سران کشورها مانند ترکیه، روسیه و پاکستان و چین خواستار لغو تحریمهای آمریکا علیه ایران شدهاند. تحریم های آمریکا باعث شده است ارسال تجهیزات و مواد لازم برای مقابله با ویروس کرونا با مشکل مواجه شود.
دبیرکل حزبالله لبنان نیز دیروز طی سخنرانی خود، درباره شیوع بیشتر کرونا در ایران به دلیل تحریم ها هشدار داد و گفت که این تحریمها جنایت علیه بشریت است.
با این حال دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دیروز گفته است که با لغو تحریمهای این کشور علیه ایران مخالفت است. آمریکا به رغم مطالبات جهانی برای لغو تحریمها، طی چند روز گذشته چند شخصیت و شرکت ایرانی را تحریم کرده است.
عملکرد صعودی شرکتهای پزشکی به رغم وضعیت اسفبار بازار سهام جهانی
در حالی که ویروس کرونا بازار سهام جهانی را بیمار کرده و عملکرد آنها را روز به روز ضعیفتر میکند، سرمایهگذاران در حال حاضر به سمت حمایت از شرکتهای دارویی و پزشکی برای ساخت راه درمان و واکسن این بیماری روی آوردهاند.
در حالی که شیوع ویروس کرونا در هفتههای اخیر به یک بیماری همهگیر تبدیل شده، بازار سهام با توجه به پیامدهای اقتصادی غیر قابل پیشبینی، به سمت بحران جهانی پیش میرود.
در حالی که برخی از صنایع، بیشتر از سایرین صدمه دیدهاند (شرکتهای هواپیمایی و صنایع وابسته به گردشگری)، شرکتهای معدودی از حمایت بیشتر سرمایهگذاران برخوردار شدند.
گفتنی است که از جمله شرکتهایی که تحت تاثیر وضعیت نامساعد اخیر قرار نگرفتهاند، شرکتهای مرتبط با تجهیزات پزشکی، غذاهای فاسدنشدنی و آنهایی که در تلاش برای یافتن روشهای درمانی و واکسن ویروس کرونا هستند، بود.
یکی از این شرکتها، شرکت بیوتکنولوژیکی وابسته به کمبریج Moderna است که نخستین آزمایش واکسن مقابله با کرونا را در روز دوشنبه در سیاتل انجام داد.
از جمله دو شرکت دیگری که در زمینه یافتن درمان موقتی بیماری کووید-۱۹ فعالیت میکنند، Regeneron و Gilead هستند. در حالی که شرکت دومی در حال آزمایش داروهای موجود برای مبارزه با ویروس کرونا است، شرکت Regeneron در حال امتحان دارو بر روی بیماران برای کاهش التهابات ریوی است که هنوز نام آن فاش نشده است.
همانطور که در نمودار مشاهده میشود، سرمایهگذاری بر روی این سه شرکت توسط سرمایهگذاران برای یافتن راه درمان ویروس کرونا در حال افزایش است.
در حالی که عملکرد شاخص S&P ۵۰۰ از ابتدای سال تا کنون ۲۲ درصد کاهش یافته، شرکتهای Moderna، Regeneron و Gilead به ترتیب ۴۷، ۳۲ و ۱۴ درصد رشد را تجربه کرده اند.
اخبار داخلی
امسال بازار مسکن روی آرامش را خواهد دید
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی:
بازار مسکن تحت تأثیر بازارهای موازی از جمله ارز، سکه و طلا قرار دارد.
راه اندازی سامانه اسکان و املاک میتواند میزان واحدهای خالی از سکنه را کاهش دهد.
مسکن ملی با ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی به دنبال خانه دار کردن اقشار ضعیف و متوسط جامعه است.
فوری رئیس کل بانک مرکزی : با تلاش های وزارت خارجه و بانک مرکزی احتمال باز شدن بخشی از منابع مسدود شده ما هست و انشاالله این اتفاق میافتد
پرونده لغو همه تحریمها در شورای امنیت
روحانی: در شرایط فراگیری کرونا همه تحریمها باید برداشته شود.
تلاش بر این است که پولهای مسدود شده ما آزاد شود.
روحانی: شرایط ما درمقایسه با کشورهای پیشرفته بهتر است/ تاکید بر عرضه سهامهای دولتی در بازار بورس
رئیسجمهور در نخستین جلسه هیئت دولت در سال ۹۹
شرایط ما در مقایسه با کشورهای پیشرفته برای مقابله با کرونا از نظر نیازمندهای بهداشتی و بیمارستانها شرایط بهتری است. این در سایه تلاش و کوشش همگی است.
به وزرا عرض کردم طرحهای مهمی که در سال ۹۹ تکمیل و به پایان میرسد را به مردم بگویند. به مردم بگویند در زمینه آب، برق، نفت و گاز، پتروشیمی، صنایع و کشاورزی و مسکن در هر حوزه هرکسی که مسئولیت بر عهده دارد را به مردم بگویند.
امسال را ما سال افتتاح طرحهای مهم در ایران اعلام کردیم و تا پایان سال شاهد افتتاح طرحهای مهم در زمینههای مختلف در کشور خواهیم بود و از الان باید فهرست این افتتاحیهها به مردم گفته شود. مقام معظم رهبری در نامگذاری سال جدید، تولید مضاعف و حرکت سریعتر را در تولید خواهند و راهش این است که ما اقدامات زیربنایی سریع انجام دهیم.
اگر میخواهیم سال سال جهش تولید باشد تولید بدون سرمایه گذاری امکانپذیر نیست.
همه دستگاههای دولتی سهامشان را در بورس عرضه کنند. برای حرکت در تولید باید سهامها به بازار بورس و فرابورس عرضه شود تا تحول بزرگ شاهد باشیم.
همتی؛ شفاف سازی تراکنشهای بانکی برای تحقق «جهش تولید»
عبدالناصر همتی در یادداشتی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی به جزئیاتی از اولین جلسه شورای راهبردی سال جهش تولید که عصر امروز با حضور معاونین و سایر مسئولان بانک مرکزی برگزار شد اشاره کرد. در این یادداشت آمده است:
بعدازظهر امروز، همزمان با عید مبعث رسول اکرم (ص) در اولین نشست راهبردی در مورد برنامههای بانک مرکزی برای جهش تولید، با حضور معاونین و دیگر مدیران ارشد بانک مرکزی، سیاستهای پولی، اعتباری و ارزی مؤثر بر رشد اقتصادی را در وضعیت فعلی اقتصادی کشور، مورد ارزیابی قرار دادیم.
دراین جلسه تاکید شد که «جهش تولید» نیازمند برنامه ریزی برای پشتیبانی از بانکها جهت تأمین اعتبار لازم در حمایت از تولیدکنندگان و زنجیره تولید، در کنار روند اصلاح نظام بانکی، با اولویت اصلاح ترازنامه بانکها، شفاف سازی تراکنشهای بانکی و ممانعت از ورود منابع بانکها به فعالیتهای سفته بازانه، جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق به کشور تحت هر عنوان به ظاهر موجه، برگشت کلیه ارزهای ناشی از صادرات به چرخه اقتصاد کشور، توجه به بخش خدمات و اقتصاد دانش بنیان و بالابردن قدرت خرید مردم از کالای ایرانی، از طریق کارتهای اعتباری و… و از همه مهمتر، توسعه عملیات بازار باز برای کنترل نرخ سود و تورم است.
مقرر شد جزئیات برنامهها با محوریت معاونت اقتصادی بانک و خصوصاً در مواردی که با سیاستهای مالی و تجاری مرتبط میشود در هماهنگی با سایر دستگاههای اقتصادی دولتی و نهادها و بخشهای غیردولتی، تدوین و پیگیری شود
تحلیل شاخص ها
شاخص_کل
پس از برخورد به سطح 490 هزار واحدی شاخص کل با حمایت روبرو شد و شاهد برگشت از این ناحیه بودیم. برای روزهای آتی اولین هدف شاخص باز پس گیری سقف 555 هزار واحد است که احتمال آن بالاست چرا که موج اصلاحی قبل با مومنتومی شارپ بوده و انتظار این است موج بعد از آن به منشا اصلی حرکت یعنی همان 555 هزار واحد بازگردد.
شاخص کل هم_وزن
پس از رسیدن به میدلاین کانال تا محدوده کف کانال اصلاح کرد. با اتمام پولبک در حال حرکت به سمت سقف قبلی محدوده ۱۹۰۰۰۰ سپس سقف کانال ۲۲۰۰۰۰ واحد است.
شاخص فلزات_اساسی
پس از رسیدن به سقف کانال محدوده ۳۲۰۰۰۰ واحد در حال اصلاح است. امکان اصلاح تا میدلاین کانال محدوده ۲۸۰۰۰۰ واحد وجود دارد
شاخص انبوه_سازی
پس از عبور از سقف کانال اصلاح کرد. حال با اتمام پولبک به صعود خود ادامه میدهد. هدف اول سقف قبلی محدوده ۴۸۰۰واحد سپس با تثبیت آن ۶۴۰۰ واحد است.
شاخص مواد_دارویی
پس از عبور از سقف کانال اصلاح کرد. با اتمام پول بک در حال صعود است. با تثبیت ۸۰۰۰۰ واحد هدف بعدی ۹۷۰۰۰ واحد است.
شاخص زراعت
پس از اصلاح تا میدلاین کانال اصلی رشد کرده و سقف قبلی را نیز زد. هدف بعدی محدوده ۱۶۰۰۰۰ واحد سپس با ادامه حمایت ۲۰۰۰۰۰ واحد است.
شاخص فنی ومهندسی
با اتمام رنج در محدوده میدلاین کانال میتواند تا سقف کانال محدوده ۵۰۰۰ واحد رشد کند.
شاخص وسایل_ارتباطی
سقف کانال را زده و احتمال پول بک تا محدوده ۳۰۰۰۰ واحد را داراست. در غیر اینصورت با حمایت تا هدف بعدی ۴۰۰۰۰ واحد رشد خواهد کرد
شاخص رایانه
با اتمام پول بک، رشد و رسیدن به سقف قبلی در صورت حمایت تا سقف کانال محدوده ۴۵۰۰۰ واحد امکان رشد دارد.
شاخص خودرو
تا میدلاین کانال اصلاح رنجی داشته است. با حمایت تا سقف کانال محدوده ۹۵۰۰۰ واحد رشد میکند. در غیر این صورت تا کف کانال محدوده ۷۰۰۰۰ واحد ممکن است اصلاح کند.
شاخص بانکی
شاخص مطابق تحلیل به هدف ۲۳۷۰ واحد دست یافت طی هفته گذشته با الگوی پوشای صعودی از سقف کانال بلند مدت عبور با توجه به واگرایی موجود در اندیکاتورها امکان اصلاح وجود داشته که در این صورت تا سطوح ۲۳۷۰ و ۲۲۲۸ واحد کاهش خواهد یافت در غیر اینصورت در صورت ادامه روند صعودی مقاومت پیش روی شاخص ۲۷۰۴ واحد میباشد
شاخص چند رشته ای
مطابق تحلیل شاخص تا سطح ۴۸۶۵۰ واحد کاهش خواهد یافت روز معاملاتی گذشته شاخص روی میانگین ۵۰ روزه حمایت شد.با توجه به تایید اندیکاتورها در صورت افزایشی بودن روند مقاومت های پیش روی شاخص ۵۰۹۱۴ و ۵۳۷۷۰ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت ادامه روند نزولی شاخص تا سطح ۴۳۴۵۲ واحد کاهش خواهد یافت
شاخص سیمانی
شاخص پس از رسیدن به هدف ۵۹۰۲ روند اصلاحی داشته و به حمایت کانال میان مدتی خود رسیده است و روی میانگین ۶ روزه خود حمایت شده است در صورت افزایش مقاومت پیش روی شاخص ۵۹۰۲ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۵۰۳۱ واحد کاهش خواهد یافت
شاخص غذایی
در روزهای معاملاتی گذشته الگوی دوجی بعد از مارابوزو سفید دیده شده که نشان دهنده کاهش قدرت خریداران میباشد با توجه به تایید اندیکاتورها مبنی بر نزولی بودن روند احتمال کاهش تا سطوح ۳۳۳۵۰ و ۳۰۵۶۷ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت افزایش مقاومت پیش روی شاخص ۴۹۸۴۵ واحد میباشد
شاخص فراورده های نفتی
طی هفته معاملاتی گذشته شاخص تا سطح ۵۴۴۷۷۳ واحد کاهش خواهد یافت با توجه به وجود واگرایی در اندیکاتورها در صورت اغاز روند صعودی مقاومت پیش روی شاخص ۱۶۳۵۸۴۳ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت ادامه روند نزولی تا سطح ۱۴۲۹۶۱۰ واحد کاهش خواهد یافت
شاخص محصولات کاغذی
شاخص مطابق تحلیل به هدف ۶۷۷۹۸ واحد دست یافت بعد از شکست سقف کانال با توجه به تایید اندیکاتورها در صورت ادامه روند صعودی مقاومت پیش روی شاخص هدف الگوی cup ۱۹۲۷۰۲ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۱۵۲۷۵۰ واحد سقف کانال پولبک خواهد زد
شاخص لاستیک
شاخص پس از اصلاح طی هفته معاملاتی گذشته با روند افزایشی همراه بوده است با توجه به تایید اندیکاتورها در صورت ادامه روند صعودی مقاومت های پیش روی شاخص ۱۷۲۹۵۸ و ۲۰۳۲۶۸ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۱۳۶۷۰۴ واحد کاهش خواهد یافت
شاخص محصولات فلزی
پس از اتمام اصلاح هفته معاملاتی گذشته با الگوی پوشای صعودی روند افزایشی خود را شروع کرده است در صورت ادامه روند صعودی مقاومت پیش روی شاخص ۱۹۲۸۹۰ واحد رسیده است در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۱۶۰۲۴۲ واحد کاهش خواهد یافت
شاخص منسوجات
در هفته معاملاتی گذشته شاخص همچنان در محدوده ۵۸۴۸ واحد در نوسان بوده در صورتیکه در این محدوده حمایت شود اهداف پیش روی شاخص ۶۱۳۳ و ۶۵۸۰ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۵۵۵۳ واحد کاهش خواهد یافت
شاخص_شیمیایی
شاخص نسبت به حمایت 29000 واحدی واکنش برگشتی نشان داده و اکنون در محدوده 30000 واحدی رنج شده است. درصورت افزایش تقاضا در صنعت شیمیایی، شاخص پتانسیل رشد تا 34300 واحد را دارد اما در این بین باید از مقاومت 31700 واحد عبور کند.
شاخص ماشین الات
بعد از حمایت شاخص در محدوده 152 هزار واحد شاهد افزایش تقاضا در صنعت ماشین آلات بوده ایم که در صورت ادامه این روند میتواند شاخص را به سقف قبلی 170 هزار واحدی برساند.
شاخص_نیروگاهی
شاخص در محدوده 870 واحد حمایت شده و در صورت ادامه روند صعودی انتظار میرود تا محدوده سقف کانال 1000 واحد صعود کند.
شاخص_قندوشکر
شاخص نتوانست از کف قبلی در محدوده 80 هزار واحد عبور کند و در این محدوده با افزایش تقاضا روبرو شد که نتیجه آن هم بازگشت شاخص به روند صعودی بوده، درصورت ادامه این روند میتواند تا سقف کانال یعنی محدوده 100 هزار واحد رشد یابد.
شاخص کاشی سرامیک
شاخص کاشی روی سطح 23 درصد فیبو قرار دارد و در این محدوده به مدت 3 روز رنج شده است. در صورت حمایت در این ناحیه و بازگشت به روند صعودی، انتظار رسیدن شاخص به محدوده سقف قبلی میرود. اما در صورت از درست رفتن حمایت 23 درصد فیبو احتمال کاهش شاخص تا حمایت 25600 واحد میرود.
شاخص_بیمه
شاخص بیمه با برخورد به محدوده کف کانال صعودی، از این سطح حمایت شد و به روند صعودی بازگشت، در صورت ادامه این روند میتوان هدف شاخص را محدوده سقف کانال یعنی 32000 واحد دانست، البته در صورتیکه موفق به عبور از سقف قبلی خود یعنی 29000 واحد شود.
شاخص سرمایه گذاری
شاخص سرمایه گذاری به مقاومت 12100 واحدی رسیده و باید منتظر واکنش آن به این سطح باشیم. درصورت شکست و تثبیت بالای مقاومت پتانسیل رشد تا 12900-13000 واحد را دارد. اما درصورت عدم موفقت در شکست مقاومت احتمال اصلاح شاخص وجود دارد.
آپدیت تحلیل دلار :
دلار با عبور از ۱۵۰۰۰ تومان و تثبیت آن میتواند با شیب صعودی اما اندکی زمانبر به سمت ۱۸۰۰۰ تومان حرکت کند.
آپدیت تحلیل طلای_جهانی :
طلا پس از عبور از کف کانال فرضی تا کف قبلی محدوده ۱۴۰۰ دلار اصلاح و سپس دوباره رشد کرد. با تثبیت ۱۷۰۰ دلار قدم بعدی ۱۸۰۰ دلار است.
گوردون : اکنون بهترین فرصت برای سرمایهگذاری در طلا است
به گفته یکی از مدیران برجسته دارایی در جهان، اکنون بهترین زمان برای خرید طلاست و پس از تغییر ماهیت دلار به عنوان یک پناهگاه امن سرمایه گذاری در هفتههای اخیر، اکنون چشم انداز شمش بیش از پیش امیدوار کننده به نظر میرسد.
وین گوردون مدیر اجرایی کالا و ارزهای خارجی در واحد مدیریت ثروت UBS، در این باره به تلویزیون بلومبرگ توضیح داد: زمانی که به این فکر میکنم که همین اکنون و در همین لحظه چه باید خریداری کنم؟ پاسخ آن چیزی جز خرید طلا نیست. قیمتها طی سه تا شش ماه آینده افزایش خواهند داشت.
بر این اساس شمش برای نخستین بار از ماه سپتامبر ۲۰۱۹ پس از رکود دلار، ضررهای هفتگی بازگشت به عقب را تجربه میکند، اگرچه روز جمعه میزان افت قیمت نسبت به روزهای دیگر کاهش داشت، دلیل آن هم اعلام چشم انداز روشن بازارهای طلا در شرایط شیوع و پاندمی ویروس کرونا بوده است.
با ضررهای شدید در داراییهای ریسک پذیر در طول ماه سپتامبر، برخی سرمایهگذاران مجبور به فروش سرمایههای طلا برای در دست داشتن پول نقد شدند. الگوی مشابه ضرر و زبان – در دوره استرس شدید بازار – در آغاز بحران مالی جهانی در اواخر سال ۲۰۰۸ در رابطه با شمش مشاهده شد و این درست پیش از اوج گرفتن چنین الگویی در سال ۲۰۱۱ بود.
پیتر گروسکوپف مدیر اجرایی شرکت اسپرات در یادداشتی در رابطه با تحرکات اخیر بازار طلا نوشت: طلا «این امکان را در اختیار سرمایه گذاران میگذارد که در زمان بحران و نیاز به نقدینگی به راحتی تبدیل به پول نقد میشود.»
این نخستین دارایی است که با کاهش میزان نفوذ آن به عنوان یک سرمایه امن، به راحتی تبدیل به پول نقد میشود و سرمایه گذاران بلند مدت آن در معرض فشارهای حاشیهای قرار نمیگیرند و پاداش سرمایه گذاری بلندمدت خود را دریافت خواهند کرد.
معاملات طلا با افزایش ۲.۳ درصدی روز جممعه به قیمت ۱۵۰۵.۲۱ دلار در هر اونس معامله شد و این درست زمانی بود که شاخص دلار بلومبرگ پس از یک تجیمع هشت روزه به یکباره سقوط کرد. این فلز گرانبها پس از سقوط ۸.۶ درصدی در دو هفته گذشته -بالاترین میزان سقوط از سال ۱۹۸۳-، معاملات هفته گذشته خود را با کاهش ۱.۶ درصدی به پایان رساند. در اوایل ماه مارس قیمت طلا تا ۱۷۰۰ دلار صعود کرد و بالاترین قیمت را از سال ۲۰۱۲ به ثبت رساند.
گوردون عنوان کرد: با توجه به کاهشهای در نظر گرفته شده از سوی بانکهای مرکزی برای تعدیل اقتصادی، بدون شک قدرت دلار در طول ۱۲ ماه آینده بیشتر تضعیف خواهد شد و در چنین شرایطی نرخهای واقعی بار دیگر به قلمرو خود بازخواهند گشت و اصولا پیشبرد چنین شرایطی، بازاری قدرتمند برای طلا ایجاد خواهد کرد.
آپدیت تحلیل بیتکوین:
بیتکوین تا نزدیکی کف تاریخی خود محدوده ۳۷۰۰ دلار اصلاح و سپس دوباره شروع به رشد کرد. با تثبیت ۷۰۰۰ دلار و عبور از آن و با نزدیک شدن به زمان هالوینگ (نصف شدن ارزش استخراج بیتکوین) میتواند تا ۸۰۰۰، ۱۰۰۰۰ و حتی ۱۲۰۰۰ دلار حرکت کند.
آپدیت تحلیل نفت_برنت:
نفت به دلیل شیوع ویروس کرونا، افزایش ذخایر و کاهش تقاضا با کاهش قیمت بی سابقهای تا محدوده ۲۶ دلار مواجه شد. به نظر میرسد کماکان در این محدوده نوسان کند. در صورت پایان کشمکشهای جهانی و حمایت در ابتدا میتواند تا ۴۴ دلار سپس ۵۰ دلار صعود کند.
سقوط قیمت نفت به پایینترین سطح از سال ۲۰۰۳ میلادی
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه ۲۳ مارچ در پی ضعیف شدن امیدها به همکاری میان اوپک و صنعت نفت شیل تگزاس آمریکا برای مقابله با اشباع عرضه و افت تقاضا، به پایینترین حد خود در ۱۷ سال گذشته سقوط کرد.
بهای معاملات آتی نفت در لندن حدود چهار درصد سقوط کرد و به حدود ۲۶ دلار در هر بشکه رسید در حالی که بهای وست تگزاس اینترمیت اندکی رشد کرد. رایان سیتون، کمیسر کمیسیون خط آهن تگزاس روز جمعه با دعوت برای حضور در نشست ژوئن اوپک موافقت کرد اما امیدها به توافق میان تولیدکنندگان برای یافتن راهکار مقابله با سقوط قیمتها ساعاتی بعد با انتقاد سایر رگولاتورها و شرکتهای حفاری از پیشنهاد این آژانس برای محدودیت تولید، از میان رفت.
دموکراتها در سنای آمریکا بسته احیای اقتصادی دو تریلیون دلاری را رد و اعلام کردند این بسته به شرکتها متمرکز شده و کارگران را نادیده گرفته است. به نظر میرسد مدتی طول خواهد کشید تا نمایندگان دو حزب جمهوریخواه و دموکرات روی اقدامات حمایتی به توافق برسند. بازارهای سهام آسیایی متزلزل شدند، در حالی که معاملات سهام آمریکا پنج درصد سقوط کردند.
به گفته ناظران روسیه، احتمال این که عربستان سعودی یا روسیه از جنگ قیمت عقب نشینی کنند، اندک است. ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه اظهار کرده که تسلیم اخاذی نفتی سعودیها نخوهد شد. این جنگ قیمت در حالی به راه افتاده که دورنمای تقاضا برای نفت به دلیل شیوع ویروس کرونا و قرنطینه در بسیاری از کشورها به شدت افت کرده است. برخی از معاملهگران پیش بینی میکنند تقاضا برای نفت بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا خواهد کرد.
بهای معاملات آتی نفت برنت که در زمان گشایش معاملات ۲۴ دلار و ۶۸ سنت بود، با ۳.۷ درصد کاهش، به ۲۵ دلار و ۹۸ سنت در هر بشکه رسید.
بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۰.۵ درصد افزایش، به ۲۲ دلار و ۷۵ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا که هفته گذشته ۲۹ درصد کاهش داشت، اوایل معاملات روز جاری تا مرز ۲۰ دلار و ۸۰ سنت سقوط کرده بود.
حتی اگر تقاضا برای نفت در اواسط امسال بهبود پیدا کند، همچنان با بزرگترین کاهش سالانه مصرف از اواسط دهه ۱۹۶۰ روبرو خواهد بود. بزرگترین کاهش سالانه مصرف تاکنون در سال ۱۹۸۰ ثبت شد که میزان مصرف ۲.۶ میلیون بشکه در روز سقوط کرده بود.
یک منبع آگاه اظهار کرد: الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه در پی سقوط قیمتهای نفت، قرار است روز دوشنبه با مدیران شرکتهای نفتی این کشور دیدار کند.
شرکت اکسون موبیل به پیمانکاران و تامین کنندگان تجهیزات هشدار داد که در واکنش به سقوط قیمت نفت و افت تقاضا، میزان هزینه هایش را به طرز چشمگیری کاهش میدهد.
شرکت “جی بی سی انرژی” برآورد کرده که ظرفیت مخازن سوخت جت در حال پر شدن است و تنها ۲۰ درصد ظرفیت نگهداری آزاد برای این فرآورده مانده است.
سهام پیشنهادی
ولصنم – سهم پیشنهادی
هدف کوتاه مدتی: ۶۰۰۰ ریال هدف میان مدتی در صورت تثبیت ۶۰۰۰ ریال ۱۱۰۰۰سپس ۲۵۰۰۰ ریال. حد ضرر عبور از ۴۹۰۰ ریال. مناسب ورود
آسیا – سهم پیشنهادی
محدوده خرید ۷۵۰ تا ۸۰۰ اهداف ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ حدضرر محدوده ۶۵۰
سفانو – سهم پیشنهادی
محدوده خرید ۲۳۰۰ تا ۲۴۰۰
اهداف ۲۷۰۰ تا ۳۵۰۰
حدضرر محدوده ۲۰۰۰
ونفت – سهم پیشنهادی
سهم در محدوده 830 تومان حمایت شده و واکنش برگشتی نشان داده، در صورت افزایش تقاضا و ادامه روند صعودی اهداف پیشروی سهم مشخص شده است.
نقطه ورود 922 تومان
تارگت: 1200تومان،35 درصد و 1500 تومان، 70 درصد
حد ضرر: 755 تومان، 18 درصد
فایرا – سهم پیشنهادی
۱۰۵۰۰-۱۱۰۰۰ ریال مناسب ورود هدف کوتاه مدتی ۱۳۰۰۰ ریال میان مدتی ۱۶۰۰۰ ریال بلند مدتی ۴۰۰۰۰ ریال
دیدگاهتان را بنویسید