تحلیل هفته اول بهمن ماه ۹۸

اخبار خارجی
عدم حذف تعرفه واردات ۳۶۰ میلیارد دلاری کالاهای چینی
اقتصادنیوز: دولت ترامپ با وجود توافق تجاری محدودی که قرار است با چین امضا کند، هیچ برنامهای برای حذف تعرفه روی واردات کالاهای چینی به ارزش بیش از ۳۶۰ میلیارد دلار ندارد.
به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از بلومبرگ؛ وزیر خزانهداری آمریکا اعلام کرد تا زمان تکمیل فاز دوم توافق تجاری، آمریکا تعرفههای واردات روی کالاهای چینی را حفظ خواهد کرد
استیون منوچین اظهار کرد در صورت پیشرفت سریع دو کشور برای انعقاد فاز دوم توافق تجاری، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ممکن است کاهش بیشتر تعرفهها را در نظر بگیرد
دونالد ترامپ قرار است روز چهارشنبه ۱۵ ژانویه سند مربوط به فاز اول توافق تجاری را در کاخ سفید به همراه لیو هی، معاون نخست وزیر چین امضا کند. امضای این سند یک هفته پیش از آغاز استیضاح ترامپ در سنای آمریکا روی می دهد.
در پی انتشار خبری مبنی بر این که تعرفههای آمریکا علیه چین به قوت خود باقی می مانند، شاخصهای سهام آمریکا به دلیل نگرانیهای پیرامون توافق تجاری نزول کردند.
آمارهای جدید نشان داده که هزینه جنگهای تجاری ترامپ برای رقابت پذیری بخش تولید و اشتغال آمریکا، بسیار گسترده، عمیقتر و طولانیتر از آن چه بوده که پیش از این تصور میرفت.
وزیر خزانه داری و رابرت لایتیزر، نماینده تجاری آمریکا پیشتر اظهار کرده بودند که توافقی با چین درباره کاهش بیشتر تعرفهها وجود ندارد.
این دو مقام در بیانیه مشترکی اعلام کردند تمامی جوانب فاز اول توافق تجاری با چین روز چهارشنبه منتشر خواهد شد و تنها یک ضمیمه در خصوص جزئیات کالاهای و خدماتی که قرار است چین خریداری کند، محرمانه خواهد ماند.
پس از این که آمریکا و چین در دسامبر در خصوص فاز اول توافق تجاری به تفاهم رسیدند، واشنگتن موافقت کرد تعرفه روی ۱۶۰ میلیارد دلار کالاهای ساخت چین شامل تلفن همراه، لپ تاپ را که قرار بود از ۱۵ دسامبر اجرایی شود متوقف کند و تعرفههای فعلی روی ۱۲۰ میلیارد دلار کالای دیگر را نصف کرده و به ۷.۵ درصد برساند. اما تعرفه ۲۵ درصدی رو ۲۵۰ میلیارد دلار کالای دیگر تغییر نخواهد کرد.
شرکتهای آمریکایی از زمانی که ترامپ جنگ تجاری با شرکای بزرگ خود را آغاز کرد، ۴۶ میلیارد دلار برای تعرفه پرداخت کردهاند.
ترامپ اصرار دارد که این تعرفهها توسط کشورهای صادرکننده به آمریکا پرداخت میشود اما اقتصاددانان و شرکتهای آمریکایی میگویند که آنها عمده این هزینهها را متحمل میشوند
الزام چین برای خرید ۵۲ میلیارد دلار انرژی از آمریکا در پی توافق تجاری دو کشور
اقتصادنیوز: در راستای امضای مرحله اول توافق تجاری میان پکن و واشنگتن، چین متعهد شد که در ۲ سال آینده به میزان ۵۲ میلیارد دلار انرژی از آمریکا خریداری کند.
به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از سایت طلا؛ براساس توافقنامهای که میان دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا و “لیو هی” معاون نخست وزیر چین امضا شد، خرید انرژی از ایالات متحده تنها بخشی از کالاهای آمریکایی به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار است که چین باید تا سال ۲۰۲۱ از این کشور وارد کند.
طبق توافق تجاری صورت گرفته، چین همچنین در سال ۲۰۲۱، ۹ میلیارد دلار بالاتر از مبلغ پایه اولیه نسبت به ۲۰۱۷ از ایالات متحده واردات خواهد داشت.
دولت واشنگتن روز چهارشنبه ۱۵ ژانویه اعلام کرد که اقلام تولیدات انرژی که چین باید در ۲ سال آینده خریداری کند شامل گاز طبیعی مایع، نفت خام، محصولات تصفیه شده و زغال سنگ میشود.
ترامپ و لیوهی روز چهارشنبه مرحله نخست توافق تجاری میان واشنگتن – پکن را در کاخ سفید امضا کردند.
به گفته واشنگتن بر اساس این توافق، پکن طی یک دوره ۲ ساله، ۲۰۰ میلیارد دلار کالاهای اضافی در مقایسه با سطح واردات ۲۰۱۷ از آمریکا خریداری خواهد کرد.
در عوض، دولت آمریکا از اعمال تعرفههای جدید بر روی کالاها و خدمات چینی چشمپوشی میکند و همچنین نیمی از تعرفه اعمالشده در اول سپتامبر گذشته بر روی ۱۲۰ میلیارد دلار کالاهای وارداتی چینی را کاهش میدهد
توافق تجاری مرحله اول میان آمریکا و چین به منزله پایان گرفتن ۱۸ ماه درگیری تعرفهای میان دو اقتصاد بزرگ جهان است. این درگیری، موجب خسارت صدها میلیارد دلاری بر زنجیره تولید کالا، آشفتگی بازارهای مالی، اختلال در زنجیرههای عرضه و کند کردن رشد اقتصادی جهان شده بود.
بر اساس این توافق، چین طی ۲ سال، ۸۰ میلیارد دلار از۲۰۰ میلیارد دلار کالاهای اضافی را صرف خرید محصولات تولیدی آمریکا شامل هواپیما، خودرو و قطعات خودرو، ماشینآلات کشاورزی و دستگاههای پزشکی خواهد کرد. پکن همچنین ۵۰ میلیارد دلار انرژی بیشتر و ۳۵ میلیارد دلار نیز خدمات خواهد خرید.
از همه مهمتر، میزان خرید محصولات کشاورزی چین از آمریکا در مقایسه با سال پایه ۲۰۱۷، به میزان ۳۲ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.
در سال ۲۰۱۷ میزان صادرات کشاورزی آمریکا به چین، ۲۴ میلیارد دلار بود و حالا با اضافه شدن سالانه ۱۶ میلیارد دلار خرید بیشتر چین، ترامپ به هدف صادرات ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلاری فروش محصولات کشاورزی به چین رسیده است.
این موضوع برای دونالد ترامپ که در سال انتخابات است، اهمیت فراوانی دارد زیرا او بر این باور است که با امضای این توافق، فشار بر کشاورزان آمریکایی به نحو محسوسی کاسته خواهد شد.
افزایش قیمت با کیفیت ترین نفت جهان به مرز ۱۰۰ دلار در پی قوانین جدید دریانوردی
تقاضای بالا برای گریدهای نفتی سنگین شیرین پس از اجرای مقررات جدید سوخت دریایی پاک، باعث شد محموله یک گرید نفتی در استرالیا نزدیک به ۱۰۰ دلار در هر بشکه فروخته شود که احتمالا گرانترین نفت جهان به شمار میرود.
به گزارش ایلنا و به نقل از بلومبرگ، مقررات جدید سازمان بینالمللی دریانوردی استفاده از سوختهای حاوی بیش از ۰.۵ درصد سولفور را ممنوع میکند، در حالی که این سوختها پیش از این حاوی ۳.۵ درصد سولفور بودند.
از اول ژانویه سال ۲۰۲۰ باید نفت کوره حاوی ۰.۵ درصد سولفور یا کمتر در کشتیها مورد استفاده قرار گیرد، مگر این که کشتیها، سیستمهای معروف به اسکرابر را برای حذف سولفور از گازهای خروجی منتشره نصب کرده باشند بنابراین میتوانند همچنان از نفت کوره سولفور بالا (HSFO) استفاده کنند. مقررات جدید باعث شده است نفت کوره دارای سولفور اندک (LSFO) جای تقاضا برای HSFO را بگیرد.
پیش از آغاز اجرای این مقررات، تقاضا برای گریدهای نفتی سنگین و شیرین بالا بود زیرا این گریدها برای پالایش و تولید سوخت حاوی سولفور اندک برای کشتیها مناسبترین بودند.
شرکت استرالیایی سانتوس ماه میلادی جاری یک محموله ۵۵۰ هزار تنی گرید نفتی پیرنه را برای بارگیری در مارس فروخت که بیش از ۳۰ دلار در هر بشکه گرانتر از قیمت نفت برنت بود. قیمت نفت برنت در حال حاضر حدود ۶۵ دلار در هر بشکه است.نفت پیرنه چگالی ۱۹.۳ API و ۰.۱۹ درصد سولفور دارد.
سخنگوی شرکت سانتوس در این باره گفت: گریدهای نفتی سنگین شیرین مانند نفت میادین ون گوگ و پیرنه برای بلندینگ نفت کوره و عمل به مقررات محیط زیستی جدید کاملا مناسب بوده و در حال حاضر تقاضای بسیار بالایی برای آنها وجود دارد.
در حالی که گریدهای نفتی استرالیا تحت تاثیر مقررات جدید IMO تا این حد گران شدهاند، شرکت آرامکوی سعودی که بزرگترین شرکت نفتی جهان است، قیمت گریدهای نفتی مورد عرضه خود را تغییر نداده است.
دیوان محاسبات آمریکا ترامپ را به نقض قانون متهم کرد
باشگاه خبرنگاران جوان : دیوان محاسبات آمریکا اعلام کرد تصمیم دولت دونالد ترامپ مبنی بر مسدود کردن کمکهای امنیتی به اوکراین نقض قانون بوده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی کنگره آمریکا [هیل]، دیوان محاسبات آمریکا پنجشنبه ۱۶ ژانویه اعلام کرد تصمیم دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر مسدود کردن کمکهای امنیتی به اوکراین، نقض قانون است.
بنابر گزارش این نهاد نظارتی، دفتر مدیریت بودجه که زیر مجموعهای از کاخ سفید است تابستان گذشته از ارسال کمکهای نظامی و امنیتی به اوکراین خودداری کرده که این نقض قانون است. دولت ترامپ در حالی این قانون را نقض کرده که کمتر از یکسال قبل از آن، کنگره آمریکا ارسال کمکهای نظامی و امنیتی به اوکراین را تصویب کرده بود.
بر اساس گزارش دیوان محاسبات آمریکا، رئیس جمهور این قدرت و اختیار را ندارد تا قانونی که در کنگره تصویب شده را نادیده بگیرد یا سعی در اصلاح آن داشته باشد. دولت ترامپ به دلایل سیاسی با نادیده گرفتن ارسال کمکهای نظامی و امنیتی به اوکراین که به تصویب کنگره رسیده بود، قانون را نقض کرده است.
تحلیل بلومبرگ از وضعیت اوپک؛ دورنمایی تیره و تار
بلومبرگ در تحلیلی با اشاره به وضعیت رقبای اوپک و اشباع بازار وضعیت این نهاد نفتی را تیره و تار پیشبینی کرد.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بلومبرگ، اوپک و متحدانش که به اتفاق در حدود نیمی از تولید نفت جهان سهم دارند، دور جدیدی از کاهش تولید را با هدف متوازن نگه داشتن بازار و تقویت قیمتها آغاز کردند اما عرضه رو به رشد از سوی رقیبان این گروه، بازار را در معرض تهدید اشباع عرضه قرار داده است. گزارش ماهانه اوپک نشان داد که چالش رشد عرضه غیراوپک فراتر از مناطق نفت شیل تگزاس و داکوتای شمالی آمریکا رفته و این گروه با رشد تولید کشورهایی مانند نروژ و گویان مواجه است
اوپک پیش بینی رشد تولید غیراوپک در سال ۲۰۲۰ را به میزان ۱۸۰ هزار بشکه در روز افزایش داد و به ۲.۳۵ میلیون بشکه در روز رساند. پروژههای فراساحلی که زمانی به دلیل قیمتهای پایین نفت غیراقتصادی به نظر میرسیدند کلید خوردهاند و با وجود دورنمای کندی رشد تولید آمریکا، این کشور همچنان منبع دو سوم از تولید جدید به شمار میرود.
اگرچه این گروه برآورد خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت را بالا برد اما عرضه رقیب حدود دو برابر سریعتر رشد خواهد کرد و استراتژی این گروه برای حفظ درآمدهای نفتی اعضایش را در خطر شکست قرار میدهد. نفت برنت اکنون پایین ۶۵ دلار در هر بشکه معامله میشود که نزدیک به سطح پیش از درگرفتن تنشهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه است.
اوپک و متحدانش نظیر روسیه و قزاقستان از ابتدای امسال کاهش تولید خود را عمیقتر کردهاند تا مازاد ذخایر جهانی نفت را حذف کنند و متعهد شدهاند تولیدشان را به میزان حدود ۲.۱ میلیون بشکه در روز محدود نگه دارند. گزارش ماه جاری اوپک نشان داد که این تدابیر باید برای پایین بردن سطح ذخایر نفت در سه ماهه اول کافی باشد اما مازاد عرضه احتمالا در سه ماهه دوم بروز میکند.
عربستان که بزرگترین عضو اوپک است، در دسامبر تولیدش را به میزان ۱۱۱ هزار بشکه در روز کاهش داد و به ۹.۷۶۲ میلیون بشکه در روز رساند. این کشور حتی پیش از اجرای دور جدید توافق کاهش تولید، کاهش بیشتری در تولیدش صورت داد. در نتیجه تولید نفت اوپک در دسامبر به ۲۹.۴۴ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرد.
اگر سایر کشورها تنها به بخشی از تعهداتشان عمل کنند، میانگین تولید نفت اوپک در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ به ۲۹.۱۹ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا خواهد کرد. با این همه حتی پایبندی کامل هم از رشد سطح ذخایر نفت در سه ماهه دوم جلوگیری نخواهد کرد و برای جلوگیری از این اتفاق، تولید نفت اوپک باید به ۲۸.۵۶ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند.
تولیدکنندگان مشارکت کننده در پیمان اوپک پلاس قرار است اوایل مارس برای بازبینی استراتژی تولید خود دیدار کنند.
دفع شوکها به کمک تولید غیراوپک
در این بین، آژانس بینالمللی انرژی در گزارش ماهانه خود اعلام کرد افزایش تولید نفت از سوی کشورهای غیرعضو اوپک مخصوصا آمریکا به همراه سطح بالای ذخایر جهانی به دفع شوکهای سیاسی در بازارهای نفت کمک خواهد کرد.
این آژانس پیش بینی کرد حتی اگر اعضای اوپک به طور کامل به تعهدشان برای محدودیت عرضه عمل کنند، میزان تولید اوپک از تقاضا برای نفت این گروه فراتر رود.
طبق برآورد آژانس بینالمللی انرژی، اوپک در ژانویه ۲۹.۳ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده که ۷۰۰ هزار بشکه در روز بالاتر از تقاضای پیش بینی شده برای نفت این گروه است.
با این حال عرضه جهانی نفت در دسامبر که عربستان سعودی تولید خود را محدود کرد و همچنین به دلیل کاهش فصل تولید سوخت زیستی، ۷۸۰ هزار بشکه در روز کاهش ماه به ماه داشت.
رشد تقاضا برای نفت در چین و هند در سال ۲۰۱۹ به میزان چشمگیری رشد کرد اما در آمریکا ثابت بود. آژانس بینالمللی انرژی پیش بینی خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت را تغییر نداد و ۱.۲ میلیون بشکه در روز نگه داشت.
کاهش چشمگیر تولید ناخالص داخلی آلمان
اداره فدرال آمار آلمان اعلام کرد: نقاط قوتی که آلمان را به یک مرکز قدرت و موتور رشد صادرات آلمان تبدیل کرده بود، به دلیل عقب ماندن از عصر خودروهای برقی، پیری جمعیت و وضعیت جهانی شدن، در این زمینه دچار ضعف شده است.
به نقل از بلومبرگ، به دنبال وضعیت نابسامان تجارت در سطح جهان و عوامل دیگر، میزان تولید ناخالص داخلی آلمان در سال ۲۰۱۹ به میزان قابل توجهی کاهش یافت و سبب نگرانی اروپا شد.
اداره فدرال آمار آلمان اعلام کرد: نقاط قوتی که آلمان را به یک مرکز قدرت و موتور رشد صادرات آلمان تبدیل کرده بود، به دلیل عقب ماندن از عصر خودروهای برقی، پیری جمعیت و وضعیت جهانی شدن، در این زمینه دچار ضعف شده است.
با توجه به آخرین دادههای ارائه شده در خصوص وضعیت رشد تولید ناخالص داخلی آلمان، ضعفهای اشاره شده، در اقتصاد این کشور نمود پیدا کرده است.
یکی از کارشناسان اذعان داشت: “مجموع میزان صادرات و واردات آلمان، ۹۰ درصد از کل تولید ناخالص داخلی این کشور را در طول ۲۵ سال گذشته تشکیل داده است. این بدان معنی است که آلمان، بیش از سایر اقتصادهای بزرگ جهان، از جنگهای تجاری فعلی و آتی رنج خواهد برد.”
مسدود شدن بنادر صادرات نفت لیبی به دستور ژنرال حفتر
اقتصادنیوز: ژنرال خلیفه حفتر در آستانه کنفرانس بینالمللی صلح برلین برای پایان دادن به جنگ داخلی در لیبی، از صادرات نفت در بنادر تحت کنترل خود جلوگیری کرد.
به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از بلومبرگ؛ شرکت ملی نفت لیبی که صاحب دومین ذخایر بزرگ قطعی نفت در آفریقا است، در بیانیهای اعلام کرد در نتیجه مسدود شدن بنادر در بخشهای مرکزی و شرقی لیبی، تولید نفت لیبی حدود ۸۰۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا خواهد کرد که به معنای روزانه ۵۵ میلیون دلار ضرر خواهد بود.
این شرکت وضعیت اضطراری اعلام کرد که به لیبی اجازه میدهد قراردادهای تحویل نفت را به شکل قانونی متوقف کند.
این نمایش قدرت در حالی صورت میگیرد که ژنرال حفتر خود را برای شرکت در کنفرانس بینالمللی آلمان به میزبانی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان مهیا میکند. حفتر که نیروهایش در بخشهای جنوبی طرابلس، پایتخت لیبی استقرار دارند تاکنون از تلاشها برای پایان دادن به این تهاجم و موافقت با آتش بس امتناع کرده است.
آرتورو وارولی از شورای اروپایی امور روابط سیاسی در این باره گفت: بستن بنادر از سوی حفتر تلاشی برای مشروط کردن مذاکرات در برلین است و ممکن است اثرات منفی داشته باشد زیرا ممکن است اروپاییها که بزرگترین مصرف کنندگان نفت لیبی هستند را بسیار آزرده کند.
با تعطیلی میادین نفتی، حفتر جلوی منبع درآمد اصلی دولت نخست وزیر فیاض السراج که مورد تایید جامعه بینالمللی است را میگیرد. منابع فروش نفت به بانک مرکزی رفته و از سوی دولت مستقر در طرابلس برای خرید سلاح و دفاع از خود مورد استفاده قرار میگیرد.
تولید نفت لیبی پیش از تعطیلی بنادر ۱.۳ میلیون بشکه در روز بود.
اخبار داخلی
افزایش بی سر و صدای قیمت شکلات
دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات ایران از صدور مجوز افزایش قیمت ۱۰ تا ۲۰ درصدی محصولات مربوط به این انجمن طی سه ماه گذشته خبر داد
گزارشهای میدانی از بازار نشان میدهد که قیمت برخی از انواع شکلاتهای کیلویی حتی تا ۷۰ درصد افزایش داشته است. در این باره جمشید مغازهای، دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات ایران اظهار کرد که طی سه ماه پیش مجوز افزایش قیمت ۱۰ تا ۲۰ درصدی محصولات این انجمن صادر شده است.
وی علت این افزایش قیمت را نوسانات نرخ ارز و گران شدن قیمت مواد اولیه عنوان کرد و گفت: زمانی که قیمت شکر در بازار افزایش پیدا کرد، تولیدکنندگان شیرینی و شکلات، شکر دولتی دریافت کردند و در این بخش افزایش قیمت صورت نگرفت، اما در حال حاضر شکر دولتی بسیار کم است
صادرات کالا و خدمات به خارج از کشور از مالیات معاف شد
نمایندگان مجلس در مصوبه ای مقرر کردند صادرات کالا و خدمات به خارج از کشور از مالیات معاف شود.
به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی و در جریان بررسی جزییات لایحه مالیات بر ارزش افزوده ماده ۱۰ این لایحه را به تصویب رساندند که براساس آن موارد زیر از پرداخت مالیات و عوارض معاف هستند و مالیات خرید نهادههای آنها مسترد میشود:
الف- صادرات کالاها به خارج از کشور یا به مناطق آزاد تجاری-صنعتی از طریق مبادی خروجی رسمی با ارائه پروانه سبز گمرکی صادره توسط گمرک یا برگ خروجی (در مورد صادرات کالا) و صادرات خدمات با ارائه قرارداد مربوط و گواهی انجام کار که به تأیید نزدیکترین نمایندگی رسمی جمهوری اسلامی ایران در کشور مقصد رسیده باشد یا گواهی ارزآوری با تأیید بانک مرکزی یا سایر اسناد و مدارک مثبته.
ب- خدمات معاوضه (سوآپ) نفت خام، فرآوردههای نفتی (بنزین، نفتگاز، نفت کوره، نفت سفید، گازمایع و سوخت هوایی)، گازطبیعی و برق
تأثیر «عملیات بازار باز» بر نرخ سود بانکی
از روزشنبه ۲۸ دی ماه عملیات بازار باز توسط بانک مرکزی به صورت رسمی آغاز شد. در این سیاست جدید پولی، بانک مرکزی تصمیم دارد تا با خرید و فروش اوراق مالی دولتی، نرخ سود بازار بین بانکی و در نهایت نرخ تورم را ساماندهی کند.
به گزارش ایسنا، روزنامه ایران در ادامه نوشت: عملیات بازار باز به صورت مستقیم روی نرخ سود سپرده و تسهیلات تأثیر ندارد. بهطور معمول، بانک مرکزی با ایجاد یک کریدور نرخ سود بانکی که در آن کف و سقف نرخ سود بازار بین بانکی وجود دارد، این نرخ را به نرخ سیاستی که هدفگذاری کرده است نزدیک کند.
بانکهای مرکزی دنیا بهطور معمول دخالتی در تعیین نرخ سود ندارند، مگر اینکه بانکی از مسیر صحیح منحرف شده باشد، ترازنامه نامتعادلی داشته باشد و با نرخهای بالا بازار را به هم بریزد. اما در عملیات بازار باز که در بسیاری از کشورها اجرا شده است، بانک مرکزی روی نرخ سود بازار بین بانکی یعنی نرخی که بانکها نزد یکدیگر سپردهگذاری میکنند، تمرکز میکند. تمام معاملاتی که در اقتصاد کشور انجام میشود، در نهایت با ذخایر بانکها باید نزد بانک مرکزی تسویه شود. در پایان هر روز بانکهایی که ذخایر بالایی دارند، منابعی را به بانکهایی که کسری منابع دارند با یک نرخ سود مشخص میپردازند. حال در صورتی که در نظام بانکداری کمبود ذخایر وجود داشته باشد نرخ سود بین بانکی افزایش مییابد و اگر ذخایر زیاد باشد باعث کاهش این نرخ سود میشود. این درحالی است که در چندماه اخیربه دلیل افزایش ذخایر بانک مرکزی نرخ سود بازار بین بانکی کاهش یافته است.
به این ترتیب در شرایطی که در بازار بین بانکی یک نرخ کف و یک نرخ سقف وجود دارد، بانک مرکزی سعی میکند با خرید یا فروش اوراق دولتی روی این نرخ تأثیربگذارد و آن را به نرخی که هدفگذاری کرده است نزدیک کند. اگر نرخ سود بازار بین بانکی بالا باشد بانک مرکزی با خرید اوراق دولتی از بانکها ذخایر بیشتری را به بانکها تزریق میکند و اگر نرخ پایین باشد با فروش اوراق نرخ را سامان میدهد.
بنابراین تأثیری که اجرای عملیات بازار باز روی نرخ سود سپرده و تسهیلات میگذارد غیرمستقیم و بلندمدت است.
در واقع با توجه به اینکه نرخ سود بازار بین بانکی نرخ مرجع برای تمام نرخهای بهره دیگر است، تغییر این نرخ روی سایر نرخهای سود تأثیر میگذارد. زمانی که نرخ بهره بین بانکی تغییر کند، بسته به سررسید و ریسک، نرخ بهره سایر بخشها نیز تغییر میکند. علاوه براین تغییر نرخ سود بازار بین بانکی روی هزینه تأمین مالی بانکها نیز اثر دارد.
البته از سخنان رئیس کل بانک مرکزی اینگونه برمیآید که نرخ سود بانکی که هماکنون در بازار وجود دارد، نرخ مناسبی است. نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که هدف نهایی عملیات بازار باز کنترل نرخ تورم است.
تحلیل شاخص
شاخص کل
شاخص بعد از شکستن محدوده ۴۰۰۰۰۰ واحدی وارد فاز اصلاحی شد و به این محدوده پولبک زد اما روز چهارشنبه با اتمام پولبک روند صعودی خود را از سر گرفت، برای هفته آینده پیش بینی میشود شاخص روند صعودی خود را ادامه داده و سقف ۴۱۱۰۰۰ واحد را بشکند. هدف شاخص در کوتاه مدت را میتوان محدوده ۴۵۰۰۰۰ واحد درنظر گرفت.
شاخص هم وزن
شاخص هم_وزن طبق تحلیل سقف کانال ۱۳۰۰۰۰ واحد را زد. اگر حمایت نشود ممکن است تا محدوده ۱۲۰۰۰۰ واحد اصلاح کند در غیر این صورت تا ۱۳۳۰۰۰ واحد رشد میکند.
شاخص خدمات فنی و مهندسی
شاخص خدمات_فنی طبق تحلیل با رسیدن به ۳۳۸۳ و عبور از آن تا ۵۱۰۰ واحد میتواند صعود کند.
شاخص فعالیت های کمکی
شاخص فعالیتهای_کمکی لوتوس طبق تحلیل به سقف کانال ۴۸۰۰ واحد رسید. ممکن است ابتدا تا محدوده ۴۵۵۵ ریال اصلاح سپس صعود کند. در غیر این صورت با حمایت و عبور از سقف کانال هدف بعدی ۵۸۰۰ ریال است.
شاخص فراورده های نفتی
شاخص فرآوره_نفتی طبق تحلیل با عبور از ۱۶۰۰۰۰۰ واحد در حال حرکت به سمت اهداف بعدی ۱۹۰۰۰۰۰ و ۲۶۰۰۰۰۰ واحد است.
شاخص خودرویی
شاخص خودرویی طبق تحلیل با حمایت و عبور از سقف کانال تا ۶۴۰۰ ریال رشد کرد. در صورت ادامه روند صعودی هدف بعدی ۷۰۰۰ ریال در غیر این صورت تا ۶۱۰۰ ریال اصلاح میکند.
شاخص رایانه
شاخص رایانه کاملا طبق تحلیل پیش رفته و با رسیدن به ۳۲۵۸۵ در صورت تثبیت تا ۳۶۶۵۸ رشد میگمد در غیر این صورت تا ۳۰۰۰۰ واحد امکان اصلاح دارد.
شاخص اطلاعات و ارتباطات
شاخص اطلاعات واتباطات با تثبیت ۱۵۲۸۸ و عبور از آن میتواند در قدم اول تا ۲۲۶۰۰ سپس تا ۳۶۶۰۰ رشد کند.
شاخص زراعت
شاخص زراعت با رسیدن به ۱۰۸۰۰۰ واحد و تثبیت آن تا ۲۲۰۰۰۰ واحد میتواند رشد کند.
شاخص دارویی
شاخص دارویی طبق تحلیل با تثبیت۵۱۱۵۴ واحد ابتدا تا ۵۵۰۰۰ سپس ۸۰۰۰۰ و ۹۵۰۰۰ واحد میتواند رشد کند.
شاخص انبوه سازی
شاخص انبوه_سازی طبق تحلیل با عبور از ۲۶۵۱ واحد در حال حرکت تا ۳۳۹۵ است. سپس میان مدتی تا ۴۳۴۲ واحد پتانسیل رشد دارد.
شاخص فلزات اساسی:
شاخص فلزات_اساسی طبق تحلیل هفته گذشته بعد از رسیده به محدوده ۲۷۰۰۰۰ واحد کمی اصلاح کرد و ممکن رنج بخورد. با تثبیت و عبور از آن هدف بعدی اش ۴۰۰۰۰۰ واحد است.
در غیر این صورت ابتدا تا ۲۵۰۰۰۰ واحد اصلاح میکند
شاخص سرمایه گذاری
طبق تحلیل هفته گذشته شاخص توانست سقف ۸۷۰۰ واحد را بشکند و با ادامه روند صعودی خود به سمت هدف ۱۰۰۰ واحدی حرکت کند. با رسیدن شاخص به این محدوده و با توجه به rsi که در حال مسطح شدن است، میتوان تشکیل واگرایی و آغاز اصلاح را پیش بینی کرد.
شاخص شیمیایی
شاخص بارسبدن به هدف ۲۵۰۰۰ واحد در این محدوده در حال اصلاح است و احتمال میرود در هفته آتی بتواند محدوده ۲۵۰۰۰ واحد را شکسته و به سمت هدف ۲۷۰۰۰ واحد حرکت کند.
شاخص نیروگاهی
طبق تحلیل هفته گذشته شاخص توانست سقف جدیدی در محدوده سقف الگوی کنج بزند و بعد از آن وارد موج اصلاحی شد. برای هفته آتی پیش بینی میشود با اتمام پولبک روند صعودی خود را از سرگیرد و به سمت سقف قبلی در محدوده ۸۴۰ واحد حرکت کند.
شاخص کاشی و سرامیک
شاخص در هفته گذشته توانست سقف کانال و مقاومت ۱۵۲۰۰ واحدی را بشکند و به محدوده ۱۸۰۰۰ واحد برسد. در هفته آتی درصورتیکه این روند صعودی ادامه دار باشد میتواند مقاومت ۱۸۰۰۰ واحد را شکسته و به سمت هدف ۲۰۰۰۰ واحد حرکت کند. اما درصورتیکه شاخص موفق به عبود از سطح ۱۸۰۰۰ واحد نشود انتظار اصلاح و پولبک به سمت سقف کانال در محدوده ۱۶۰۰۰ واحد میرود.
شاخص قند و شکر
طبق تحلیل هفته گذشته شاخص موفق به عبور از مقاومت ۶۸۰۰۰ واحد شد و در هفته آتی انتظار میرود به مقاومت ۷۳۰۰۰ واحد برسد و این مقاومت را نیز بشکند. در اینصورت هدف بعدی شاخص سطح ۸۴۰۰۰ واحد است. اما درصورتیکه موفق به شکست مقاومت ۷۳۰۰۰ واحد نشود انتظار اصلاح تا محدوده ۶۸۰۰۰ واحد میرود.
شاخص بانکی
شاخص مطابق تحلیل به مقاومت سالیانه ۱۹۳۹ واحد رسید در صورتیکه موفق به شکست این مقاومت شود هدف بعدی شاخص ۲۰۴۵ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش پولبک به مقاومت کانال میان مدتی خواهد داشت و تا سطح ۱۸۳۶ واحد کاهش خواهد یافت
شاخص سیمانی
در حال حاضر شاخص روی سطح MA6 روزه حمایت شده است با توجه به تایید اندیکاتورها مبنی بر صعودی بودن روند در صورت افزایش هدف پیش روی شاخص ۵۰۳۱ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۳۵۱۳ کاهش می یابد
شاخص غذایی
همانطور که انتظار میرفت شاخص مطابق تحلیل به هدف سقف کانال بلند مدتی ۲۳۴۴۱ واحد رسید در صورتیکه با توجه به تایید اندیکاتورها روند صعودی داشته باشد هدف پیش روی شاخص ۲۹۱۹۰ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۲۱۲۴۱ واحد سقف کانال میان مدتی کاهش خواهد یافت
شاخص بیمه
شاخص پس از برخورد به سقف کانال بلند مدتی واکنش برگشتی نشان داده است در صورتیکه با توجه به تایید اندیکاتورها موفق به شکست سقف کانال بلند مدتی شود هدف بعدی پیش روی شاخص ۲۵۵۶۰ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطوح ۲۲۳۳۲ و ۲۰۸۸۸ واحد کاهش می یابد
شاخص حمل و نقل آبی
در حال حاضر شاخص روی سطح MA12 روزه حمایت شده است در صورت حمایت روی این سطح هدف بعدی پیش روی شاخص ۱۷۶۷۳ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۱۵۴۹۵ واحد کاهش خواهد یافت
شاخص واسطه گری
طی روزهای اخیر معاملاتی شاخص با حجم بالا از سقف کانال بلند مدتی عبور کرده است و به هدف ۴۷۷۱ واحد رسیده است با توجه به تایید اندیکاتورها در صورت کاهشی شدن روند تا سطوح ۴۲۷۸ و ۳۷۷۸ واحد کاهش خواهد یافت در غیر اینصورت در صورت افزایش تا سطح ۵۶۰۰ واحد افزایش خواهد یافت
شاخص حمل و نقل
همانطور که انتظار میرفت شاخص مطابق تحلیل به هدف ۹۸۸۱ واحد رسیده است با توجه به تایید اندیکاتورها مبنی بر صعودی بودن روند اهداف پیش روی شاخص ۱۰۶۲۰ و ۱۱۸۳۰ میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطوح ۹۱۹۲ و ۸۷۰۰ واحد کاهش خواهد یافت
شاخص چند رشته ای
شاخص پس از برخورد به سقف کانال بلند مدتی واکنش برگشتی نشان داده است با توجه به تایید اندیکاتورها مبنی بر نزولی بودن احتمال کاهش تا سطح ۳۷۵۳۰ واحد میباشد در غیر اینصورت در صورت افزایش تا سطح ۴۳۴۵۰ واحد افزایش خواهد یافت
آپدیت تحلیل طلای جهانی
طلا طبق تحلیل با رسیدن به ۱۵۵۴.۳ دلار کمی رنج خورده است. در صورت حمایت ابتدا تا ۱۶۰۰ و سپس تا ۱۸۰۰ دلار رشد میکند
آپدیت تحلیل بیت کوین
طبق تحلیل بیت کوین با رسیدند به ۹۰۰۰ دلار اصلاح کرده. روند اصلاحی میتواند تا محدوده ۸۰۰۰ دلار ادامه پیدا کند. سپس در صورت ادامه حمایت تا ۱۰۰۰۰ دلار سپس ۱۱۰۰۰ دلار میتواند رشد کند.
طبق سناریویی دیگر با توجه به کاهش بیسابقه هشریت احتمال ریزش بیتکوین تا ۶۰۰۰ و حتی ۵۰۰۰ دلار نیز میباشد.
اما سناریو اول قویتر است.
آپدیت تحلیل نفت برنت
اپدیت تحلیل نفت برنت: نفت طبق تحلیل تا ۶۹ دلار رشد سپس تا حدود ۶۱ دلار اصلاح کرده است. با حمایت در این نقطه ابتدا تا سقف قبلی ۶۹ دلار سپس تا ۷۵ دلار امکان اصلاح دارد.
آپدیت تحلیل دلار
دلار میتواند بین ۱۳۵۰۰ و ۱۴۵۰۰ تومان میتواند به صورت نوسانی رنج بخورد
سهام مستعد رشد
ختوقا
ختوقا در محدوده ۷۲۲۲ ریال پس از پایان موج اف مناسب_ورود است. در صورت تثبیت در محدوده ۸۴۱۴ ریال اهداف بعدی ۱۱۰۰۰ و ۱۷۰۰۰ ریال است. حد ضرر نزول از محدوده ۶۶۷۰ریال
کلوند
کلوند ۱۱۰۰۰ ریال مناسب ورود پر ریسک در صورت تثبیت و عبور از ۱۲۷۰۲ مناسبورود کم ریسک. هدف ۱۷۰۰۰ ریال. حد ضرر ۹۸۵۰ ریال
وثوق
وثوق پیشنهادی
هدف: ۲۷۵۰ تومان، ۴۵ درصد
حد ضرر: ۱۶۰۰ تومان، ۱۵ درصد
رمپنا
در حال حاضر روی سطح MA6 روزه حمایت شده است با توجه به تایید اندیکاتورها مبنی بر صعودی بودن روند در صورت شکست سقف کانال میان مدتی به اهداف ۱۳۷۳۲ و ۱۴۵۵۷ واحد خواهد رسید در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۱۱۶۰۸ واحد کاهش خواهد یافت
ثنور
با توجه به تایید اندیکاتورها مبنی بر صعودی بودن روند اهداف پیش روی سهم به ترتیب ۳۴۳ و ۳۶۵ میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطوح ۲۹۷ و ۲۸۸ کاهش خواهد یافت
دسبحان
در حال حاضر به سقف کانال بلند مدتی خود رسیده است با توجه به تایید اندیکاتورها در صورتیکه موفق به شکست سقف کانال شود به اهداف ۱۴۳۰ و ۱۵۳۰ و ۱۷۱۰ خواهد رسید در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۱۱۹۰ کاهش خواهد یافت
خمحور
در حال حاضر به سقف کانال بلند مدتی خود پولبک زده است در صورتیکه روی این سطح حمایت شود اهداف پیش روی سهم ۱۴۲۰ و ۱۵۰۰ و ۱۵۸۰ میباشد در غیر اینصورت در صورت کاهش تا سطح ۱۱۴۶ کاهش خواهد یافت
دیدگاهتان را بنویسید