تحلیل تکنیکال + روند شناسی + نمودار OHLC

تحلیل تکنیکال + روند شناسی + نمودار OHLC
در بورس ایران هر سهم در یک روز به اندازه ۱۰ درصد میتواند افزایش یا کاهش داشته باشد که این درصد را با اصطلاحی به نام میله مجاز میشناسیم که در بازه ۵- و ۵+ درصد میباشد.
OHLC نمودار ( کندل)
نمودار هایی میباشند که چهار قیمت در آن ها نمایش داده می شوند

جامع ترین آموزش رایگان بورس در وب سایت همیارسرمایه (لطفا به صفحه اشاره شده مراجعه کنید)
قیمت باز (OPEN)
اولین قیمتی که در یک بازه معاملاتی معامله صورت می گیرد
قیمت بسته (CLOSE)
آخرین قیمتی است که در یک بازه معاملاتی در آن قیمت معامله ای صورت گرفته است
قیمت بالا (HIGH)
بیشترین قیمتی است که در یک بازه معاملاتی در آن قیمت معامله ای صورت گرفته است
قیمت پایین (LOW)
کمترین قیمتی است که در یک بازه معاملاتی در آن قیمت معامله ای صورت گرفته است
مثال : سهام شرکت ایران خودرو در یک روز معاملاتی به شرح زیر بوده است
قیمت باز سهم مبلغ ۳۰۹۸ OPEN
قیمت بسته سهم مبلغ ۳۰۷۸ چون پایان روز است قیمت آخرین معامله سهم هم میشود CLOSE
قیمت بالای سهم در بازه روز مبلغ ۳۱۱۹ HIGH
پایین ترین قیمت در بازه روز مبلغ ۳۰۶۰ LOW
روند ها :
کلیه روندهای یک سهم به سه دسته صعودی ، نزولی ، رنج یا خنثی تقسیم میشوند. روند صعودی در بازار مثبت یا گاوی اتفاق میافتد ، روند نزولی در بازار منفی یا خرسی، و روند رنج در بازار ثابت و با حداقل نوسان شکل میگیرد.اگر تقاضا بیشتر از عرضه باشد روند سهم صعودی و اگر عرضه بیشتر از تقاضا باشد روند سهم نزولی می شود ، اگر عرضه و تقاضا در یک بازه زمانی تقریبا مساوی باشند روند سهم خنثی است و اصطلاحا در بازار میگوییم سهم رنج میخورد و در کانال قیمتی حرکت میکند.

در کل سهام شرکت ها چه در روند صعودی و چه در روند نزولی بصورت پله ای عمل میکنند مثلا در روند صعودی ، سهم در ابتدای بازار مقداری افزایش میابد و در ساعات میانی بازار کمی کاهش و در ساعات انتهایی بازار دوباره افزایش میابد. در روند نزولی هم این سیر کاملا برعکس اتفاق میافتد.
روند سهام از ۲ موج انگیزشی و اصلاحی تشکیل می شود، موج انگیزشی در جهت روند اصلی سهم میباشد و موج اصلاحی در خلاف جهت روند حرکت میکند.
هر نمودار روند سهم از دو بعد زمان و قیمت تشکیل شده است، خط افقی زیر نمودار زمان و خط عمودی کنار سمت چپ نمودار قیمت سهم را نمایش میدهند.یک بعد دیگر هم هست به نام حجم که از طریق نرم افزار های تحلیل قابل مشاهده است. در واقع ما باید قیمت سهم را در حجم ها pvtو زمان های مختلف بررسی کنیم.
بهترین استراتژی معاملاتی خرید و فروش در اوایل ورود به بورس اینگونست که در کف های قیمتی بخرید و در سقفهای قیمتی بفروشید.
نمودار روند از نقاط حمایتی و مقاومتی تشکیل شده است ، در روند صعودی نقاطی که روند با آن برخورد کرده و پایین آمده مقاومت و نقاطی که روند با آن برخورد کرده و بالا رفته را حمایتی یا ساپورت میگوییم. در تحلیل نمودار سهم اگر نقاط حمایتی را به هم متصل بکنید خط روند صعودی و اگر نقاط مقاومتی را به هم متصل بکنید خط روند نزولی تشکیل میشود.
خط روند برای این رسم میشود که ما تشخیص دهیم چه موقع ورود یا خروج از سهم داشته باشیم.
انواع نمودار :
نمودار خطی که قیمت های پایانی سهم را در هر روز معاملاتی به هم متصل کرده است.
نمودار میله ای که قیمت گشایش و قیمت بسته شده را نشان میدهد.
نمودار کندلی یا شمعی ژاپنی ، این نوع نمودار نسبت به سایر نمودارها اطلاعات بیشتری منتقل میکند و به همین دلیل در تحلیل تکنیکال بهصورت غالب از این نوع نمودار استفاده میشود. هر کندل از اجزای مختلفی تشکیلشده است، بهگونهای که اگر روزی بازار را چک نکرده باشید، میتوانید تغییرات آن را با نگاه کردن به کندل متوجه شوید.
در یک کندل به این نکات باید توجه داشت
- بالای مستطیل
- پایین مستطیل
- بالای خط
- پایین خط
- رنگ مشکی در کندل
- رنگ سفید در کندل
به نوعی که یک نقطه شروع و یک نقطه پایان داریم که دو طرف مستطیل را تشکیل میدهند و نقاط حداقل و حداکثر نیز بهصورت خط عمودی تعیین شده است. در اصطلاح در نمودار سمت چپ ابتدا سهم در یک نقطه بالایی بازگشایی شده و سپس در طول روز نوساناتی داشته و در انتهای روز در قیمت پایینتری بسته شده است و به همین دلیل برای سهمهایی که کندل با بدنه تیره تشکیل میدهند از یک نقطه بالایی بازگشاییشده و در انتهای روز در قیمت پایینتری بستهشده است
استراتژی خرید در کف قیمتی هنگامی باید باشد که سهم روند نزولی خود را طی کرده و با شکستن خط روند نزولی و تثبیت روی خط روند در آستانه برگشت به قیمت اصلی است در اینجا سهم مشغول رنج خوردن است و کف سازی انجام میدهد.
شکست خط روند نزولی یعنی در نمودار سهم حداقل دو عدد کندل مثبت ایجاد شود به اصطلاح قیمت پایانی بالای خط مقاومت بسته شود. در اینجا معمولا در ۸۰ درصد سهم ها یک برگشت کوچکی به قیمت قبلی در خط روند میزند ( پول بک اتفاق می افتد) که بهترین موقعیت برای خرید سهام می باشد.
سید مهدی عطاردی
دیدگاهتان را بنویسید