تحلیل تکنیکال چیست ؟ آموزش تحلیل تکنیکال رایگان 1400

شاید پیشآمده باشد، بسیاری از ما آرزو کرده باشیم که از نیروی جادویی و خارقالعادهای برخوردار بودیم که بهواسطه آن توان پیشبینی آینده را داشته باشیم. در حوزه اقتصادی و سرمایهگذاری این قدرت پیشبینی میتوانست در مدت کوتاهی از ما یک فرا بیل گیتس بسازد؛ اما خب دنیای واقعیت کمی تلختر از این رؤیاهاست و میدانیم که هیچ اکسیری ما را مجهز به چنین قدرتی نمیکند.
بشر همیشه به دنبال راهی برای پیشبینی آینده بوده و به همین خاطر به انواع راهها و ابزارها متوسل شده است. علم توان جادوگری ندارد اما همواره توانسته راههای روشنی پیش روی بشر باز کند. چهبسا با علمی چون ریاضی و کمک گرفتن از اعداد و ارقام و نمودارها بتوان آینده را پیشبینی کرد. چگونه؟
بهترین آموزش رایگان بورس را در همیار سرمایه ببینید (به صفحه اشاره شده مراجعه کنید)
با آموزش تحلیل تکنیکال رایگان . تحلیل تکنیکال در حوزههای مختلفی مورداستفاده قرار میگیرد یکی از موارد کاربرد آن در بازار بورس است. فرقی ندارد چه نوع بورسی و معامله چه نوع کالا، ارز یا اوراق بهاداری و یا حتی بورس فارکس . تحلیل تکنیکال بورس روشی برای پیشبینی روند آتی سهام است.
آموزش تحلیل تکنیکال رایگان آیینهای جادویی برای رؤیت آینده
یکی از راههای پیشبینی آینده تکیه بر اطلاعات و دادههایی است که از گذشته باقیمانده است. تحلیل تکنیکال نیز دقیقاً از همین شیوه استفاده میکند یعنی با در نظر گرفتن دادههایی که از روند و قیمت سهم در گذشته دارد، روند آن در روزها و هفتههای آتی را پیشبینی میکند.
تحلیل تکنیکال حیات خود را مدیون چارلز داو آمریکایی است. وی مؤسس والاستریت ژورنال و بنیانگذار داوجونز بود. مقالاتی که طی سالها در مورد بازار و روند سهام نوشته بود جمعآوری شد و با عنوان نظریه چارلز داو منتشر و در اختیار عموم قرار گرفت.
البته باید بگوییم که تحلیل تکنیکال پیش از چارلز داو هم وجود داشته و از قرن 17 و 18 در کشورهایی مثل هلند و ژاپن مورداستفاده بوده اما داو سعی کرد که فرمی مدرن به این روش بدهد که اتفاقاً بسیار هم موردتوجه قرار گرفت و تا به امروز یکی از اصلیترین تحلیلهایی است که در انواع بازارها به کار میرود.
در آموزش تحلیل تکنیکال رایگان مقدماتی و پیشرفته میآموزیم که بازار دارای روند است؛ یعنی هیچگاه در راستای یک خط صاف حرکت نمیکند.
اگر روند و حرکت بازار را بهصورت یک خط در نظر بگیریم این خط زیگزاگ خواهد بود. به این معنا که گاهی بازار سیر صعودی دارد (کف موج بعدی از کف موج قبلی بالاتر است)، گاهی سیر نزولی خود را طی میکند (سقف موج قبلی از سقف موج بعدی بالاتر است) و در مواردی هم حالت خنثی دارد (کف و سقف موجها در یک محدوده است).
در تحلیل تکنیکال تمرکز بر قیمت سهم است که نشان میدهد در دورههای مختلف و با میزان عرضه و تقاضاهای متفاوت چه تغییراتی را تجربه میکند. تحلیلگران تکنیکال معتقدند که همهچیز بر قیمت تأثیر میگذارد. از جغرافیا و محیط گرفته تا اخبار و حوادث مختلف همه بهنوعی قیمت سهم را تحتالشعاع خود قرار میدهند.
خطوط زیگزاگ و پیشگو
همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم حرکت بازار خطی و مستقیم نیست و این حرکت زیگزاگی سبب شده است که قلهها و درههایی در روند به وجود بیاید. شکل قرارگیری این دره و قلهها در روندهای مختلف بازار (صعودی، نزولی و خنثی) متفاوت است. مهمترین و رایجترین اصطلاحی که در تحلیل تکنیکال با آن روبهرو خواهید شد مفهوم حمایت و مقاومت است. یادگیری و درک این دو مفهوم کمک میکند که در خوانش نمودارها و پیشبینی روند بازار دقیقتر و حرفهایتر باشید.
در روند سهم با قلهها و درههای زیادی روبهرو خواهیم بود؛ اما نوع رفتار عرضهکنندگان و فروشندگان در شکلگیری این ناهمواریها بسیار مؤثر است.
برای مثال گاهی در یک روند نزولی قیمت سهم تا جایی پایین میآید که برای خریداران جذاب میشود بنابراین سیل عظیمی از خریداران برای خرید آن متقاضی میشوند و همین استقبال سبب میشود که سهم به روند صعودی برگشته و قیمت آن افزایش پیدا کند در اصل این زمان بهترین زمان خرید سهام می باشد که اصطلاحاً گفته میشود سهم در قیمت X حمایت شد و از سطح حمایتی رشد خود را ادامه میدهد.
در شرایط صعودی نیز گاهی قیمت سهم تا حدی بالا میرود که فروشنده متوجه میشود که از این بالاتر امکان ندارد و بهتر است در همان سطح سهام خود را به فروش گذاشته و عرضه کند؛ بنابراین زور عرضه بر تقاضا میچربد و سهم روندی نزولی پیداکرده به سطح قیمتی که باعث میشود، روند صعودی ادامه نداشته و به روند نزولی تغییر جهت دهد، سطح مقاومتی میگویند.
در روندی که بازار طی میکند گاه اتفاق میفتد که سهمی سطح مقاومت را شکسته و قیمت به بیشتر از آنی که موردنظر فروشندگان بود افزایش مییابد. در هنگام آموزش تحلیل تکنیکال رایگان به این موضوع واقف میشوید که در آینده سطحی که امروز سطح مقاومت است به سطح حمایت تبدیل شود.
نکاتی مهم در باب آموزش تحلیل تکنیکال
- تحلیل تکنیکال این فرصت را به ما می هد تا کمی برای اتفاقاتی که قرار است در آینده بیفتد خود را آماده کنیم و از غافلگیری در امان باشیم هرچند که هر تحلیل گری میداند هیچچیز صد درصد نیست بخصوص بازاری که بازیگران اصلیاش انسانها هستند و رفتار انسانی حاکم بر بازار بسیار سخت قابل پیشبینی خواهد بود.
- یکی از مزایایی که تحلیل تکنیکال دارد، انعطافپذیری آن است یعنی در هر نوع بازار با هر نوع ویژگی قابلیت استفاده دارد. همچنین از این تحلیل در بازههای زمانی مختلفی میتوانید استفاده ببرید.
- در آموزش تحلیل تکنیکال رایگان به اهمیت این موضوع پی میبریم که سعی نمیشود ارزش ذاتی یا NAV سهم مشخص شود زیرا خیلی فرقی به حال بازار نمیکند بلکه روند و تفسیر آن از طریق نمودارها بیشتر قابلتوجه و تمرکز است.
ابزارهای تکنیکال بسیاری در بازار موجود است که با استفاده از آنها قطعاً تحلیل بهتری ارائه خواهید داد. نکتهای که در اینجا باید ذکر کنیم این است که آموزش تحلیل تکنیکال رایگان و از طرفی فراگیری آن نیاز بهصرف وقت بیشتری دارد. یادگیری اصطلاحات این حوزه، نحوه بهکارگیری نمودارها و ابزارها همه از فوتوفنهایی است که باید آموخته شوند و شاید در این مقاله مجال آن فراهم نباشد.
قطعاً با یادگیری تحلیل تکنیکال تبدیل به یک تریدر حرفهای و در اصطلاح درست و درمون میشوید. وقت آن رسیده که دست از مبتدی بودن بردارید و منتظر نشستن برای گرفتن سیگنال را فراموش کنید. بهتر است خودتان وارد گود شده و از این ورطه رخت خویش را بیرون بکشید. جهت تکمیل آموزش تحلیل تکنیکال علاوه بر کلاسهای حضوری میتوانید از انواع ویدیوها و مطالب از مزایای تحلیل تکنیکال رایگان، آموزش کامل تحلیل تکنیکال و آموزش تحلیل تکنیکال مقدماتی بهره بگیرید.
اگر شما از جمله افرادی هستید که در بورس اوراق بهادار فعالیت میکنند حتماً می دانید که بورس یکی از جذابترین حوزههای کسب و کار محسوب میشود؛ همچنین میدانید که موفق شدن در آن اتفاقی نیست و همانند هر کسب و کار و حرفه دیگری همواره نیاز به کسب دانش و اطلاعات کافی دارید. ازاین جهت مطالعه مقاله ” اوراق بهادار چیست ” میتوانید به شما کمک زیادی در این راستا بکند.
قدم گذاشتن در بازارهای پرتلاطمی چون بورس، معاملات آتی طلا و سکه بدون شناخت مناسب بازار منجر به ضررهای فراوانی میشود که ممکن است شما را از ادامه مسیر پشیمان کند. البته با گسترش استفاده از اینترنت به راحتی میتوانید آموزش رایگان بورس ببینید و اطلاعات مورد نیاز خود را از طریق PDF آموزش بورس، دانلود کتاب آموزش بورس و یا حتی فیلم آموزش بورس به دست آورید.
این مقاله نیز با استفاده از منابع معتبر سعی دارد آنچه شما در مورد تحلیل تکنیکال و یادگیری آن نیاز دارید را به صورت خلاصه ولی مفید در اختیارتان قرار دهد.
ما در این مقاله سعی داریم تجربیات مهمی را در اختیار شما قرار دهیم. با شناخت و درک مفهوم تحلیل تکنیکال در بورس میتوانید به موفقیت و کسب سود بیشتر امیدوار شوید.
تحلیل تکنیکال چیست؟
تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) یا تکنیکی (تحلیل فنی) حدود سه قرن قدمت دارد و استفاده از شاخصهای تکنیکال و ترسیم نمودارهای تکنیکال را میتوان در نوشتههای قرن هفدهم و هجدهم میلادی نیز مشاهده کرد. تحلیل تکنیکال دانشی تجربی است که در طی زمان تکامل یافته و افراد بسیاری در رشد و هدایت آن نقش داشتهاند. بدون شک پایههای این تحلیل، که امروزه بهطور گسترده در سراسر دنیا بکار برده میشود، توسط بررسیها و نتیجهگیریهای چارلز داو بنیان نهاده شده است.
تحلیل تکنیکی یکی از روشهای تحلیل بازار و پیشبینی قیمتهاست. در این تحلیل شما نیازی به بررسی صورتهای مالی ندارید. در واقع شما با استفاده از قیمت سهم در گذشته و روند تغییرات آن، مسیر آینده آن را پیش بینی میکنید. این پیش بینی کار سادهای نیست. شما نمیتوانید بر اساس شایعات و اخباری که به گوشتان میرسد دست به عمل بزنید.
برای هر حرکتی در بورس نیاز به چشمانی کاملاً باز و هوشیار دارید. تحلیل تکنیکال به دلیل آنکه از سابقه تغییرات بازار برای پیش بینی عرضه و تقاضا استفاده میکند روش تحلیل بازار یا تحلیل داخلی نیز نامیده میشود.
تحلیل گران معتقدند که در واقع بازار، خود بهترین منبع برای کسب اطلاعات است.استفاده از تحلیل تکنیکال برای بررسی یک بازار، به این معناست که به جای توجه به خود کالا و خدماتی که در آن بازار معامله میشود، فقط به رفتارهای بازار توجه کنیم.
این نوع تحلیل به ما میگوید که هر سهام نمودار و الگوی مخصوص به خود را دارد و با توجه به این نمودار و الگو، قیمت آن در طول زمان تغییر میکند. به بیان ساده شدت و میزان تغییرات در طول زمان ممکن است متفاوت باشد ولی شکل و الگو مشابه خواهد بود و همواره از این قاعده پیروی میکند. همیشه به حجم معاملات و تغییرات قیمت، افزایش یا کاهش آن توجه کنید. اینها به شما کمک میکند که دریابید چه موقع زمان خرید یا فروش سهام است.
خانم سلطانی در «کتاب مردد بودن کافی است، سرمایه گذاری در بورس را شروع کنید»، مینویسد: «به خاطر داشته باشید که تعداد کمی از سهام را از بین ۵۰۰ سهم موجود در بازار میتوانید بررسی کنید و همیشه رفتار سهام را مثل رفتار انسان در نظر بگیرید و تمرین کنید و ببینید که چه اتفاقی افتاده که سهم آرام و ملایم تبدیل به یک انسان پر جوش و خروش شده یا بالعکس. از روانشناسی انسانها برای تحلیل رفتار سهام میتوانید بسیار استفاده کنید.»
در تحلیل تکنیکال دلیل تغییر قیمت مهم نیست، این روند تغییر قیمت است که اهمیت دارد.
تحلیل تکنیکال نقش بسیار مهمی در پیش بینی سقوط سهام مختلف دارد. مثلاً در سال ۲۰۰۹ با استفاده از تحلیل تکنیکال توانستند پیش بینی کنند که سهام در آستانه سقوط شدید قرار دارد. کسانی که از تحلیل تکنیکال برای بررسی بازارهای مالی استفاده میکنند، هر ساعت یا هر روز یا هر هفته، قیمتها را بررسی میکنند و نمودار این تغییرات را ترسیم میکنند. به همین خاطر، لغت «نمودار» و «چارت» از کلمات اصلی مورد استفاده این تحلیلگران است.
به دلیل کاربرد نمودار و چارت در این نوع تحلیل به شما پیشنهاد میکنیم برای درک بهتر مطالب به فیلم آموزش تحلیل تکنیکال رایگان بورس یا PDF آموزش بورس که در اینترنت یا فروشگاههای معتبر در دسترس مخاطبین قرار دارد مراجعه کنید. آموزش تصویری بورس و دانلود PDF کتاب آموزش بورس در این زمینه برای شما بسیار مفید فایده خواهد بود.
نظریه تحلیل تکنیکال چارلز داو
چارلز داو جایگاه بزرگی در تاریخ مسائل مالی از آن خود کرده است و او را بیشتر به عنوان یک روزنامهنگار و کارآفرین میشناسند. وی پایهگذار نشریه معروف «والاستریت ژورنال» است که همه نشریات دیگر براساس معیارهای آن ارزیابی میشود. همچنین «شاخص صنعتی داو جونز» نیز توسط وی ایجاد گردیده است.
از داو گرچه هیچ کتابی در زمینه تحلیل تکنیکال منتشر نشد؛ اما او بود که درها را به روی تحلیل تکنیکال باز کرد، او با ثبت متوسط بالا و پایین قیمتهای روزانه، هفتگی و ماهانه به مرتبط کردن الگوهای آنها با جریانات بازار پرداخت. او به سه اصل در این زمینه معتقد بود:
- بازار همهچیز را منعکس میکند، همهچیز در قیمت لحاظ شده است
این نکته را فراموش نکنید که همه چیز در نوسان قیمت خلاصه میشود. فاکتورهای سیاسی، اقتصادی، جغرافیایی و … بر قیمت تأثیر میگذارد. در این شرایط شما برای آنالیز وضعیت بازار و سهام باید تمام تمرکز خود را بر روی بررسی حرکات قیمتها بگذارید. - قیمتها براساس روندها حرکت میکنند و تغییرات قیمت تصادفی نیست
از نظر داو قیمت بر اساس روند حرکت میکند و تمایل دارد که در همان مسیر ادامه دهد تا زمانی که روند مخالف شکل بگیرد؛ یعنی قیمتها تمایل دارند به روند فعلی خود ادامه دهند مگر اینکه عوامل بازدارندهای آنها را به سمت بالا یا پایین سوق دهد. تشخیص این روند توسط ابزارهایی که در نرمافزارهای تحلیل تکنیکال در دسترس است انجام میگیرد و جهت شناخت و چگونگی استفاده از این ابزار میتوانید به مقاله آموزش صفر تا صد بورس مراجعه کنید. - تاریخ تکرار میشود و واکنشی تکراری به محرکهای مشابه در بازار نشان داده میشوند
تاریخ میل به تکرار دارد. تکرار پذیری تاریخ در بازار سهم و بازار سنتی نیز صدق میکند با استفاده از تجربیات و اتفاقاتی که در گذشته رخ داده میتوان به پیش بینی نوسانات قیمت در آینده پرداخت.همچنین از نظر داو نوسانات قیمت بازار را میتوان به سه قسمت تقسیم کرد:
- نوسانات روزانه: این نوسان تصادفی و بدون مفهوم است و اهمیت خیلی زیادی ندارد.
- نوسانات ثانویه: در این نوسان قیمتها برای مدت چند ماه بالا میرود. این نوسانات معمولاً برای تصحیح قیمت بازار صورت میپذیرد.
- نوسانات بلند مدت: این نوسانات بازارهای صعودی و بازارهای نزولی نامیده میشوند. در بازار صعودی، قیمتها برای چند سال روند صعودی دارند اما در بازار نزولی قیمتها برای چندماه یا حتی چند سال روند نزولی دارند.
تعریف چند مفهوم (حجم معاملات، حمایت و مقاومت)
در کتاب «مردد بودن کافی است، سرمایه گذاری در بورس را شروع کنید» میخوانید که «بررسی رفتار قیمت و تشخیص حمایتها و مقاومتها و الگوهایی که وجود دارد و ترکیب آنها با همدیگر باعث میشود که شناخت شما نسبت به ساختار بازار و چگونگی معاملات در قیمتهای مختلف بیشتر شود.
الگوهایی که تشکیل میدهد به همراه حجم معاملات میتواند نتایج خوبی به همراه داشته باشد و هر کدام از آنها اگر به درستی استفاده شوند مانند نشانههایی هستند که ما را به هدفمان نزدیکتر میکنند و در غیراینصورت تحلیلهای اشتباه را برای ما به ارمغان خواهند داشت» با توجه به مطلبی که ذکر شد نیاز به توضیح وتعریف چند مفهوم است.
-
حجم معاملات
حجم عبارت است از تعداد معاملات خرید و فروشی که در یک دوره زمانی (مثلاً یک هفته کاری) انجام میشود. به این دلیل که گاهی شاید الگوهای قابل اطمینان درست پیش بینی نکنند. حجم معاملات به عنوان ابزاری برای تشخیص آنچه در بازار اتفاق می افتد در نظر گرفته میشود. معمولاً باید اینگونه باشد که حجم در جهت قیمت افزایش پیدا کند.
اگر روند قیمت رو به بالاست حجم باید در روزهای مثبت سنگینتر و در روزهای منفی سبکتر باشد. به لحاظ منطقی نیز به همین گونه است، در روند صعودی تعداد خریداران بیشتر از فروشندگان است و بالطبع در روند نزولی تعداد فروشندگان بیشتر از خریداران است.
تحلیلگرانی که روی حجم معاملات کار میکنند بر این عقیده هستند که از طریق مطالعه ارتباط بین نوسانهای قیمت سهام و حجم معاملات در مورد پیش خرید یا پیش فروش میتوان دیدگاه بهتری پیدا کرد.
به عنوان مثال اگر حجم معاملات در روزهایی که قیمت رو به افزایش است بالا باشد بیان کننده پیش خرید کردن است و اگر در روزهایی که قیمت رو به افزایش است حجم معاملات پایین باشد نشان دهنده عدم پیش خرید با ابهام در بازار است.
کم شدن حجم معاملات زنگ خطری است مبنی بر اینکه بازار سهم مورد نظر رمق خود را از دست میدهد و به زودی تثبیت قیمت یا حتی یک الگوی برگشت قیمت اتفاق می افتد.
-
حمایت و مقاومت
حمایت و مقاومت مفاهیم عجیب و غریبی نیستند. در حقیقت همان قاعده عرضه و تقاضاست؛ یعنی خطوط عرضه و تقاضا نشان میدهند که عرضه و تقاضا در یک قیمت مشخص چقدر خواهد بود. خط عرضه نشان دهنده تعداد سهامی است که فروشندگان تمایل دارند در قیمت مشخصی عرضه کنند و به فروش برسانند، یعنی وقتی قیمت افزایش پیدا میکند فروشندگان هم بیشتر میشود.
خط تقاضا نشان دهنده تعداد سهامی است که سهامداران در قیمت مشخصی به خرید آن تمایل دارند. با افزایش قیمت تمایل خریداران به خرید سهام کمتر شده و از تعداد آنها کاسته میشود. حمایت در قیمتی رخ میدهد که در آن خط عرضه به محور عمودی میرسد. قیمت پایینتر از این نمیآید زیرا هیچ فروشندهای حاضر به فروش در این قیمت نیست.
از طرفی دیگر مقاومت در قیمتی اتفاق می افتد که در آن خط تقاضا به محور عمودی میرسد. قیمت بالاتر از این نمیرود زیرا هیچ خریداری حاضر به خرید در این قیمت نیست. برای درک بهتر این مفاهیم و آشنایی با نمودارهای حمایت و مقاومت حتماً از فیلم آموزش بورس و یا PDF آموزش بورس استفاده کنید.
هدف از تحلیل تکنیکال پیش بینی قیمت آینده است. باید تغییرات قیمت را به طور دقیق زیر نظر داشت. تغییر قیمت را میتوان به یک موجود زیرک و حیله گر تشبیه کرد. با اینکه بازار مستعد تغییرات ناگهانی است اما معمولاً نشانههای آن پیش از بروز تغییرات ظاهر میشوند. از آنجایی که در تحلیل تکنیکال از نمودار قیمت استفاده میشود، جزییات بسیار گویا و دقیقی در اختیار شما قرار میدهد تا بتوانید پیش بینی درستتری داشته باشید.
همچنین تحلیل تکنیکال به شما در تشخیص زمان خرید سهام مورد نظرتان کمک میکند. در تشخیص عرضه (مقاومت) و تقاضا (حمایت) بسیار مفید است.
این تحلیل به شما سابقهای از روند سهم مورد نظرتان ارائه میدهد. دانستن سابقه تاریخی سهمی که میخواهید بخرید بسیار مهم است. اگر سهمی در یک یا دوسال گذشته به اندازه زیادی رشد داشته باید منتظر برگشت رو به عقب آن باشید یا اگر سهمی بیشتر از حد انتظار افت داشته شاید ارزش این را داشته باشد که آن را در این قیمت بخرید و منتظر روند رو به رشد آن باشید.
برای درک بهتر مفهوم تحلیل تکنیکال، روشهای استفاده و جزییات بیشتر در مورد بورس و چگونگی فعالیت در آن لازم است که حتماٌ به منابع مختلف و معتبری که وجود دارد رجوع کرده و آنها را مطالعه کنید.
پیشمهاد می شود مقاله ” مجمع شرکت سهامی ” را بخوانید.
برخی از سوالات رایج
تحلیل تکنیکال بورس چیست ؟
تحلیل تکنیکال یکی از روشهای تحلیل بازار و پیشبینی قیمتهاست. در این تحلیل شما نیازی به بررسی صورتهای مالی ندارید. در واقع شما با استفاده از قیمت سهم در گذشته و روند تغییرات آن، مسیر آینده آن را پیش بینی میکنید.
نکاتی مهم در مورد تحلیل تکنیکال بورس چیست ؟
تحلیل تکنیکال این فرصت را به ما می هد تا کمی برای اتفاقاتی که قرار است در آینده بیفتد خود را آماده کنیم .
یکی از مزایایی که تحلیل تکنیکال دارد، انعطافپذیری آن است یعنی در هر نوع بازار با هر نوع ویژگی قابلیت استفاده دارد.
در آموزش تحلیل تکنیکال به اهمیت این موضوع پی میبریم که سعی نمیشود ارزش ذاتی یا NAV سهم مشخص شود زیرا خیلی فرقی به حال بازار نمیکند بلکه روند و تفسیر آن از طریق نمودارها بیشتر قابلتوجه و تمرکز است.
تحلیل تکنیکال بورس در چه مواردی به ما کمک می کند ؟
هدف از تحلیل تکنیکال پیش بینی قیمت آینده است و همچنین تحلیل تکنیکال به شما در تشخیص زمان خرید سهام مورد نظرتان کمک میکند. در تشخیص عرضه (مقاومت) و تقاضا (حمایت) بسیار مفید است.
درباره مهرناز سلطانی
نویسنده کتاب: ثروت نهفته در بورس ایران ،مدرس و مربی دوره های بورس و هوش مالی مقدماتی و پیشرفته ،بنیان گذار مجموعه همیار سرمایه ،تحلیگر و معامله گر بورس اوراق بهادار ،نویسنده روزنامه همشهری در حوزه بورس کارشناس رادیو اقتصاد سیما سخنران در سمینارها و همایش های مالی نگارنده بیش از 150 مقاله آموزشی در بازارهای مالی
نوشتههای بیشتر از مهرناز سلطانی2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام وقتتون بخیر
اگه میشد آموزش تحلیل تکنیکال بورس pdf رو در مقاله قرار میدادید خیلی خوب بود.
سلام روزتون بخیر
بله ممنون از نظرتون