تحلیل بنیادی کمینا

در تحلیل بنیادی کمینا(شركت شیشه سازی مینا) به معرفی و تاریخچه نماد و شرکت، ریسکها، بررسی گزارشها و عملکرد شرکت خواهیم پرداخت.
بررسی صنعت شیشه جهان
صنعت شیشه در جهان کاملاً قدیمی و پابرجا بوده است و همواره به طور نسبی سهم خود را از کل اقتصاد جهان حفظ کرده است مقدار تولید در جهان همواره در حال رشد بوده کشور چین با ۵۱ درصد سهم تولید بیش از نیمی از شیشه دنیا را تولید می کند پس از آن اروپا با ۱۶ درصد و سایر مناطق آسیا غیر از هندوچین ۱۲ درصد از تولید جهانی را در اختیار دارند کشور هند دو درصد تولید را به خود اختصاص داده است که رشدی ترین منطقه تولید محسوب می شود کشور ایران نیز با تولید حدود دو میلیون تن انواع شیشه در سال بیش از نیم درصد از تولید جهانی را دارا است.
طبق تحقیقات انتظار میرود بازار ظروف شیشهای تا سال 2029 به ارزش 3628900.34 هزار دلار برسد. “شیشه سودا لیم” بزرگترین بخش مواد در بازار ظروف شیشه ای را به خود اختصاص می دهد.
- بازار ظروف شیشه ای لوبال، بر اساس مواد : شیشه سودا، شیشه سربی، مقاوم در برابر حرارت
- و موارد دیگر، سبک :شیشه بدون ساقه، ظروف پایه، استفاده روزمره، و موارد دیگر
- کانال توزیع: فروشگاه های تخصصی، هایپرمارکت ها، تجارت الکترونیک، و دیگران
- محدوده قیمت: متوسط، ممتاز و اقتصادی
- استفاده نهایی: هتلها و رستورانها، کافهها و کافهها، خانگی، غذاخوریهای شرکتی و غیره
صنعت شیشه در ایران
در بازار سرمایه ایران شرکتهای کقزوی، کابگن و کساپا به تولید شیشه مشغول هستند و شیشه فلت تولید می کنند. کمینا، کهمدا ،کرازی کگاز نیز به تولید ظروف شیشهای مشغول هستند.
با بررسی درآمد عملیاتی و سود خالص شرکت ها مشاهده شد که فروش های سال ۱۴۰۰ این شرکت ها نسبت به سال قبل رشد خوبی داشته و علاوه بر سودآوری و ارقام فروش، حاشیه سود شرکت ها نیز به طور قابل مشاهدهای افزایش یافته است .
تاریخچه شركت شیشه سازی مینا
شركت شیشه سازی مینا از سال 1347 در زمینه تولید انواع شیشه های مظروف و تأمین شیشه های بطر و جار مخصوص نگهداری مواد غذایی، آشامیدنی و لبنی و چاپ روی شیشه فعالیت خود را آغاز نموده است.
این شرکت در سال 1351 به سهامی خاص و در سال 1354 بـه سهامی عام تبدیل شد و پس از انقلاب اسلامی تحت مالکیت بنیاد مستضعفان در آمد.
شیشه مینا در سال 1397 در بازار پایه فرابورس با نماد کمینا درج و در این بازار معامله می شود.
تولید و فروش انواع و اقسام بطری و جار برای صنایع مواد غذایی و تولید و فروش انواع سربطری (تشتک) فلزی جهت بطریهای نوشابه ای است.
خطوط تولید مستقر در شرکت شامل دو کوره با ظرفیـت اسمی سالانه 25000 تن و 5 خط تولید فرمینگ بطر و جار است و تولید واقعی شرکت نیز در سال 1399 ،به33412تن بطر و جار رسید.
(اطلاعات بیشتر در سایت شرکت به نشانی www.minaglass.com قابل مشاهده است.)
محصولات شرکت شیشه سازی مینا:
سر بطری:
- تولید و فروش سربطرهای فلزی نوشابه های گازدار و بدون گاز ساده و طرح دار مطابق با سفارش های مشتریان بصورت جنرال و اختصاصی در بازار داخلی و صادراتی در دو نوع PE و PVC
انواع بطری:
قابلیت تولید انواع بطرهای آبمیوه،نوشابه های گازدار،ماالشعیر،آبلیمو ، عرقیجات و سایر نوشیدنی ها از حجم 170 سی سی تا 700 سی سی در رنگهای سفید،سبز،قهوه ای
انواع جار
قابلیت تولید انواع جارهای 90 سی سی الی 1000 سی سی جهت بسته بندی و نگهداری انواع مرباجات ،ترشیجات ،شوریجات ، عسل و سایر کنسروهای صنایع غذایی در رنگ های سفید و قهوه ای
وضعیت صنعت
با گسترش و توسعه شرکت های فعال در حوزه صنایع غذایی در کشور در دو دهه گذشته، نیاز به ظـروف شیشه ای (بطر و جار) جهت بسته بندی محصولات این شرکتها افزایش یافته و این امر سبب افزایش تقاضا در بازار شیشه ای (بطـرو جار) گردیده است.
از 30 کارخانه فعال در زمینه تولید بطر و جار در کشور، تنها 6 کارخانه شامل شیشه همدان، شیشه و گاز، مفید شیشه، شیشه تاکستان، شیشه مینا و کریستال ایران از تولید کنندگان عمده بطری و جار به روش مکانیزه به شمار می آیند.
در حال حاضر سالانه بیش از 530 هزار تن شیشه بسته بندی در مدل های مختلف جهت مصارف گوناگون در ایران تولید و مورد استفاده قرار می گیرد و جایگاه شرکت شیشه سازی مینا بر مبنای ظرفیت تولید اسمی در رده هفتم مابین 14 شرکت تولید کننده بطر و جار در سطح کشور قرار دارد.
سهامداران عمده کمینا
آخرین ترکیب سهامداری شرکت شیشه سازی مینا در تاریخ 07/02/1401 به شرح زیر می باشد:
نام سهامدار | درصد سهم | تعداد سهام |
شركت گسترش پاياصنعت سينا-سهامي خاص- | 51.73% | 185,000,000 |
بنيادمستضعفان انقلاب اسلامي | 8.05% | 29,000,000 |
صندوق بازنشستگي كشوري | 5.86% | 21,000,000 |
BFMصندوق سرمايه گذاري.ا.ب.سينابهگزين | 1.41% | 5,000,000 |
سازمان خصوصي سازي-وكالتي | 1.37% | 5,000,000 |
شركت توسعه بازاريابي وفروش برق صبا-سهامي خاص | 1.28% | 5,000,000 |
شناور سهم | 30.30% | 1,023,000,000 |
جمع کل سهامدران |
100% |
1,273,000,000 |
افزایش سرمایه کمینا
با توجه به ارزش افزوده بالای زمین کارخانه، شــرکت پتانســیل افزایـش ســرمایه سنگینی از این محل را خواهد داشت.
زمین کارخانه تهران به متراژ 37700 مترمربع بوده که بخشی از آن به متراژ 12680 متر مربع متعلق به شرکت منحله ایرامز(از شرکتهای تابعه بنیاد مسـتضعفان) می باشد.
کارخانه واقع در تهران، کیلومتر 4 جاده مخصـوص کرج، بلوار شیشه مینا، روبروی شهرک فرهنگیان است.
آخرین افزایش سرمایه شرکت
- سرمایه فعلی: 358,000,000 میلیون ریال
- درصد افزایش سرمایه: 256%
- مبلغ افزایش سرمایه: 915,000 ریال
- محل تامین افزایش سرمایه: مطالبات و آورده نقدی : 915,000 میلیون ریال
سود تحقق یافته سال مالی:۱۷۰۳﷼
سود نقدی (تقسیم شده به ازای )هر سهم:۱۱۴۰﷼
طرح توسعه وضعیت تولید و فروش شرکت شیشه سازی مینا
مقدار فروش بطر و جار(تن) علاوه بر کارخانه تهران، پروژه کارخانه شیشه سـبک قزوین، یک کوره به همراه 3 دستگاه فرمینگ با ظرفیـــت 000، 60تن در سال با پیشرفت نزدیک به 70 درصد در برنامه شـرکت اسـت.
طبق آخرین گزارش اعلام شده در سامانه کدال، خط یک تولید پروژه مذکور در شهریور 1400 و خط دیگر آن در اواخر سال 1400 به بهره برداری خواهد رسید و ظرفیت تولید شرکت به بیش از 3 برابر ظرفیت فعلی افزایـش مییابد.
بررس فروش شرکت شیشه سازی مینا :
مقدار فروش بطر و جار(تن) علاوه بر کارخانه تهران، پروژه کارخانه شیشه سبک قزوین، یک کوره به همراه 3 دستگاه فرمینگ با ظرفیت60000 تن در سال با پیشرفت نزدیک به 70 درصد در برنامه شرکت است.
طبق آخرین گزارش اعلام شده در سامانه کدال، خط یک تولید پروژه مذکور در شهریور 1400 و خط دیگر آن در اواخر سال 1400 به بهره برداری خواهد رسید و ظرفیت تولید شرکت به بیش از 3 برابر ظرفیت فعلی افزایش مییابد .
بیش از 60 درصد فروش شرکت داخلی بوده و بالغ بر 51 درصد از کل فروش محصولات تولیدی طی سال 1399 به شرکتهای وابسته بنیاد مستضعفان (عمدتا به شرکت های بهنوش ایران، پاکدیس ارومیه و گروه زمزم) صورت گرفته است. 40 درصد از فروش صادراتی است که عمدتا به کشور عراق صورت میگیرد .
بررسی نسبت های مالی کمینا
این شرکت در پاییز ۱۴۰۰ با فروش 84 میلیارد تومان سود خالص 39.9 میلیارد تومانی را محقق کرد .
سود ناخالص 9 ماهه 1400 در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته : افزایش 69 درصدی (از مبلغ 64 میلیارد تومان به مبلغ 109 میلیارد تومان)
سود خالص 9 ماهه 1400 در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته : افزایش 85 درصدی (از مبلغ 44 میلیارد تومان به مبلغ 83 میلیارد تومان رسیده است)
درآمدهای عملیاتی 9 ماهه 1400 در مقایسه با دوره مشابه : افزایش 63 درصدی (از مبلغ 159 میلیارد ریال به مبلغ 259 میلیارد ریال رسیده است)
سود عملیاتی 9 ماهه 1400 در مقایسه با دوره مشابه: افزایش 71 درصدی سود (از مبلغ 59 میلیارد ریال به مبلغ 102 میلیارد ریال رسیده است)
تحقق سود 232 تومان به ازاء هر سهم
- حاشیه سود (زیان) خالص: از 27.3% به 31.45% افزایش یافته است
- حاشیه سود (زیان) عملیاتی: از 37% به 39% افزایش یافته است
دارائی ها: افزایش 5درصدی
بدهی ها: کاهش 1 درصدی
حقوق مالکانه: افزایش 46 درصدی (از مبلغ 923,931 میلیون ریال به مبلغ ۱,۳۵۰,۴۲۱ میلیون ریال رسیده است)
نسبت بدهی : از 87.4% به 82.43% کاهش یافته است.
نسبت جاری: از 0.95 مرتبه به 1.2 مرتبه افزایش یافته
نسبتهای مالی و مقایسه با صنعت
روند سودآوری به ازای هر سهم شرکت شیشه سازی مینا
همانطور که از نمودار زیر هم مشخص است، روند سود آوری شرکت در یک سال مالی گذشته رو به افزایش است که نشان از عملکرد مثبت شرکت می باشد .
سود تقسیمی کمینا
نسبت قیمت به سود شیشه سازی مینا در پاییز 1400 برایر 11.99 می باشد که باتوجه به تحلیل انجام شده،. ارزش هر سهم 1100 تومان برآورد می شود که با توجه به قیمت فعلی (934 تومان) سهم ارزشمند است .
دیدگاهتان را بنویسید