تحلیل بنیادی کلوند

در تحلیل بنیادی کلوند (شرکت صنایع کاشی و سرامیک الوند) ابتدا به بررسی تاریخچه، سهامداران عمده و سپس بررسی گزارشها و عملکرد آن و همچنین ارزش ذاتی سهم خواهیم پرداخت.
معرفی شرکت كاشي الوند
شرکت صنایع کاشی و سرامیک الوند، به صورت سهامی خاص با نام کاشی پارس نو در سال 1363 ، به منظور تولید انواع کاشی، ظروف چینی و سرامیکی، انواع لعاب و فرآورده های مشابه و وابسته در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید. در سال 1367 و بر اساس مصوبه مجمع عمومی فوق العاده، نام شرکت به صنایع کاشی و سرامیک الوند (سهامی خاص) تغییر یافت. در پایان سال 1373 ، شرکت مورد پذیرش سازمان بورس و اوراق بهادار قرار گرفت و هم اکنون در بازار دوم بورس مورد معامله قرار می گیرد.
موضوع اصلی: تولید ظروف بهداشتی، انواع مختلف کاشی و سرامیک؛ انواع مختلفی از لعاب و محصولات مرتبط و مشابه است.
سایر فعالیت: کمک به شرکت های دیگر را از طریق استقرار، خرید و یا تعهد از سهام شرکت
محصولات
کاشی های تولیدی نیز بر مبنای کاربرد به چند دسته تقسیم می شوند. در شرکت کاشی الوند، 3 دسته کاشی کف، کاشی دیوار و کاشی پرسلان تولید می شود.
کاشی پرسلان، کاملا شبیه سرامیک ساخته می شود و با توجه به شرایط تولید آن (فشار و حرارت بالا) دارای مقاومت بالایی می باشد و با توجه به جذب کم آب، در نمای خانه و کف ساختمان قابل استفاده است. در واقع کاشی پرسلان، یکی از جدیدترین تکنولوژی های این صنعت می باشد.
تفاوت اصلی کاشی و سرامیک، در میزان استحکام آن است. کاشی به دلیل ظرافت بیشتر و وزن پرس کمتر، در بدنه کار می شود ولی سرامیک به دلیل پرس سنگی نتر و استحکام بالاتر در کف کار می شود.
سهامداران
سهامداران اصلی شرکت سهامداران شرکت به شرح جدول زیر است:
طرح توسعه
شرکت دو طرح توسعه دارد که طرح های بهینه سازی محسوب می شوند و منجر به افزایش ظرفیت تولید نمی شوند:
هر دو طرح فوق، منجر به حفظ روند فعالیت شرکت و تولید و فروش محصولات با ارزش افزوده بالاتر خواهند شد.
از دیگر برنامه های شرکت برای مقابله با ریسک هایی نظیر افزایش تعرفه گمرکی مواد وارداتی و افزایش نرخ ارز، تامین مواد اولیه از داخل کشور و تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر می باشد.
چالش های پیش روی شرکت
چالش های پیش روی شرکت عمدتا افزایش شدید نرخ ارز و به تبع آن افزایش قیمت تمام شده محصولات ، محدودیت در تامین ارز، محدودیت صادرات و همچنین تداوم و افزایش رکود ساخت و ساز نسبت به وضعیت فعلی است که با برنامه ریزی بعمل آمده در ارتباط با حضور گسترده در بازار و تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر ، شرکت سعی در کنترل چالش های مذکور دارد.
تهدیدها
- سهولت در مشابه سازی محصولات الوند و پایین بودن نسبی نرخ فروش محصولات رقبا
- افزایش نرخ ارز و محدودیت تامین ارز برای واردات مواد اولیه و قطعات یدکی مورد نیاز
- الزام برگشت ارز حاصل از صادرات
- افزایش تعرفه های گمرکی مواد اولیه و تجهیزات وارداتی
- افزایش بهای حامل های انرژی
- تداوم رکود حاکم بر ساخت و ساز
ریسک ها
شرکت همواره با ریسک های مختلف داخلی و خارجی مواجه است در این راستا شرکت همواره بر آن است تا بتواند با شناسایی ریسک های احتمالی اقدام به رفع محدودیت ها و اثرات ناشی از آن بنماید .
- مشابه سازی محصولات شرکت توسط رقبا
- پایین بودن نسبی نرخ فروش محصولات رقبا
- افزایش نرخ ارز
- محدودیت در تامین ارز
- کاهش تعرفه های گمرکی محصولات مشابه وارداتی
- افزایش بهای حامل های انرژی
- رکود ساخت و ساز
- افزایش تعرفه های گمرکی مواد اولیه و تجهیزات وارداتی
- برگشت ارز حاصل از صادرات
- بیماری فراگیر و جهانی 13 کرونا و تاثیر آن بر درآمدهای عملیاتی
روند فروش ماهانه
- فروش دی ۱۴۰۰ در مقایسه با ماه گذشته: کاهش (۱۵.۶۸) درصدی
- فروش دی ۱۴۰۰ در مقایسه با دی ۱۳۹۹: رشد ۵۲.۶۷ درصدی
- فروش ۱۰ ماهه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته: رشد ۶۵.۴ درصدی
روند فروش فصلی
عملکرد دی ۱۴۰۰ و مقایسه با آذر و پاییز کلوند:
همانطور که در تصویر بالا مشخص است، این شرکت در دی فروش 52.9 میلیارد تومانی را ثبت کرد که نشان از افت 16.0 درصدی نسبت به آذر و افت 9.0 درصدی نسبت به میانگین فروش ماهانه پاییز دارد. کلوند در پاییز با فروش 174.3 میلیارد تومان به سود خالص 38.2 میلیارد تومان رسیده بود.
نرخ محصولات شرکت وابستگی زیادی با دلار دارد. به همین دلیل افزایش نرخ محصولات شرکت متناسب با رشد دلار برای سال های آتی در نظر گرفته می شود.
افزایش نرخ محصولات شرکت، بر اساس نرخ مواد اولیه و با تصویب در هیئت مدیره شرکت صورت می گیرد. در واقع، شرکت برای دریافت مجوز افزایش نرخ، نباید منتظر دستور سایر مراجع باشد که این نکته ی مثبتی در خصوص شرکت می باشد.
بهای تمام شده
با توجه به افزایش عوامل بهای تمام شده که ناشی از افزایش سطح دستمزدها بوده است و همچنین بدلیل افزایش قیمت نهادهای تولید(مواد اولیه)، در دوره مالی 1400 باعث گردید تا ضریب رشد سود آوری مورد تاثیر واقع گردد . علیرغم تمامی مشکلات شرکت توانست با مدیریت بر هزینه رشد سود90 درصدی نسبت به دوره مالی مشابه سال 1399 را بدست بیاورد .
در رابطه با افزایش نرخ ارز و افزایش قیمت مواد اولیه و تجهیزات ، شرکت با چالش افزایش بهای تمام شده محصولات روبرو بوده است که با برنامه ریزی های صورت گرفته سعی می گردد چالش مذکور کنترل شود
مواد اولیه و مصرفی
عمده مواد مصرفی شرکت برای تولید کاشی، لعاب و خاک می باشد. شرکت کاشی الوند، عمده لعاب مورد نیاز خود را از شرکت لعابیران (شلعاب) و عمده خاک مورد نیاز خود را نیز از صنایع خاک چینی ایران(کخاک) دریافت م یکند. همچنین برای بسته بندی و حمل محصولات، شرکت مجبور به خرید کارتن و پالت می اشد. عمده ماده اولیه وارداتی شرکت نیز سیلیکات زیرکونیم است.
بخش عمده مو اد مستقیم مصرفی پروسه تولید شرکت مر بوط به انو اع خاک می باشد که شامل 94% از مو اد مصرفی می با شد و پس از آن ۶ ٪ البااقی مربوط به مواد بسته بندی و لعاب– رنگ و … می شود
رشد هزینه انرژی در سال 1400 به دلیل افزایش هزینه انرژی محقق شده در 9 ماهه ابتدایی سال می باشد.
جریان های نقدی و نقدینگی شرکت
جریان های نقدی و نقدینگی شرکت عمدتا ناشی از کسب وکار و فعالیت عملیاتی شرکت و اخذ تسهیلات بانکی بوده که تغییرات صورت گرفته نسبت به سال قبل نیز عمدتا ناشی از فعالیت های عادی شرکت است.
شایان ذکر است با توجه به عدم ثبات وععیت تامین مواد اولیه مورد نیاز خطوط تولیدی شرکت ، خرید و نگهداری مواد اولیه برای دوره زمانی بالای مصرف در دستور کار شرکت قرار دارد که به تبع آن بخشی از نقدینگی مورد نیاز در این ارتباط از محل تسهیلات بانکی تامین خواهد شد.
شرکت ریسک نقدینگی را از طریق نگهداری اندوخته کافی و تسهیلات بانکی ، از طریق نظارت مستمر بر جریان های نقدی پیش بینی شده و واقعی و از طریق تطبیق مقاطع سر رسید داراییها و بدهیهای مالی، مدیریت می کند.
حاشیه سود
همانطور که در تصویر فوق مشخص است، روند حاشیه سود خالص و ناخالص شزکت رو به افزایش می باشد که نشان از زوند سود سازی مناسب شرکت است.
نسبهای مالی در تحلیل بنیادی کلوند
در پایان
شرکت برای سال 99 موفق شده است به ازای هر سهم 1982 ریال (با سرمایه 400 میلیاردریالی) سود بسازد. همچنین سود هر سهم شرکت در سال 1400طبق صورت مالی 9ماهه حسابرسی نشده،2507 ریال می باشد.
فعلی سهم، معادل 2032 تومان و p/e آن 6.81 است که در صورت کسر مالیات و تحقق سود خالص 1,334,248 و سرمایه 400,000 میلیون ریالی تا پایان سال 1400، به ازای هر سهم 3335 ریال سود محقق خواهد کرد و تا پایان سال قیمت سهم با این مفروضات، 2700 الی 3000 تومان برآورد می شود.
در ارزشگذاری سهام به روش تنزیل سود نقدی مطابق محاسبات ارزش هر برگه سهم شرکت در حدود ۳۵۶۰ تومان برآورد شده می شود.
دیدگاهتان را بنویسید