تحلیل بنیادی کساوه
در تحلیل بنیادی کساوه(شرکت صنایع کاشی و سرامیک سینا) ابتدا به بررسی تاریخچه، سهامداران عمده، روند افزایش سرمایه و سپس بررسی گزارشها و عملکرد آن و چشم انداز آتی و همچنین ارزش ذاتی سهم خواهیم پرداخت.
تاریخچه
تأسیس شرکت «صنایع کاشی و سرامیک سینا» ،در سال 1367 به نام شرکت «کاشی ساوه» و با شخصیت حقوقی سهامی خاص تأسیس و در اداره ثبت شرکتها و مالكیت صنعتی تهران به ثبت رسیده است. بر اساس تصمیمات متخذه در مجمع عمومی فوقالعاده مورخ 27/04/1377 شرکت به « سهامی عام» تبدیل و در تاریخ 18/07/1378در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده است.
به موجب صورتجلسه مجمع عمومی فوقالعاده مورخ 1377/06/18 نام شرکت به شرکت «صنایع کاشی و سرامیک ساوه» و متعاقباً به استناد صورتجلسه مجمع عمومی فوقالعاده مورخ 1379/01/24 به شرکت«صنایع کاشی و سرامیک سینا» تغییر یافته است و از تاریخ 1388/04/15 شرکت تحت پوشش شرکت هلدینگ گسترش پایا صنعت سینا (سهامی خاص) قرار گرفته است.
معرفی شرکت
کساوه در زمینه تولید انواع کاشی و سرامیک فعالیت نموده و در بورس اوراق بهادار در صنعت کاشی و سرامیک طبقه بندی شده است.
وضعیت رقابتی و جایگاه شرکت در آن بازارها در مقایسه با شرکتهای فعال در صنعت
عمده فعالیت شرکت متمرکز بر بازارهای صادراتی کشورهای همسایه و همجوار به علت کوتاه بودن فاصله جغرافیایی و پتانسیل مصرف بالا و همچنین امکان نقل و انتقال آسان تر ارز است.
بین شرکتهای بورسی این صنعت، کاشی سینا رتبه نخست صادراتی را در بین شرکتهای مذکور دارا میباشد.
شرکت های هم گروه
نام نماد | نام نماد | نام نماد | نام نماد | نام نماد |
كچيني | كلوند | گلسار | كچيني | كپارس |
كآرا | كسعدي | سراميك البرز | كآرا | كساوه |
كنيلو | كترام | كنگار | كاصفا | كهرام |
گلسار | كحافظ | كاشي كاشمر | كنيلو | كصدف |
طرحهای توسعه شرکت
شرکت طرح توسعه ای برای تولید محصولات لعاب پولش داشـته اسـت که با تکمیل و بهره برداری از آن در ابتدای سال جاری توانسته تولید و تنئع سبد محصولات را ارتقا دهد.
طرخ توسعه دیگر شرکت احداث کارخانه تولید محصولات پرسلانی سایز بزرگ (اسلب) می باشد که توسط شرکت کارخانه چینی ایران در زمین کارخانه ستبر گرانول در حال تکمیل است.
مطابق گزارش ۶ ماهه شـرکت، این طرح ۲۵ ٪ پیشرفت فیزیکی داشته اسـت و تاریخ هدف بهره برداری از آن مهرماه ۱۴۰۱ برآورد میشود.
فرصت ها:
- افزایش پتانسیل مصرف داخلی با توجه به برنامه های آتی دولت در راستای بهبود وضعیت ساخت وساز درکشور
- همجواری با کشورهای با پتانسیل مصرف بالا )بازارهای هدف صادراتی(
- امكان تأمین عمده مواد اولیه مصرفی از منابع داخلی
- بالا بودن تعرفه گمرکی کالاهای مشابه وارداتی
- فروش ارزی محصولات صادراتی و افزایش سودآوری
تهدیدها:
- سهولت ورود رقبا به این صنعت به دلیل پایین بودن نسبی سرمایه گذاری مورد نیاز
- عدم به روز رسانی ماشین آلات و تجهیزات متناسب با سرعت تغییر تكنولوژی و الزامات بازار
- محدودیت های حضور در بازارهای صادراتی ناشی از تحولات سیاسی منطقه
- افزایش تعرفه های گمرکی مواد اولیه و ماشین آلات و تجهیزات وارداتی
- افزایش بهای حامل های انرژی
- تأمین مواد اولیه و قطعات وارداتی در شرایط تحریم های ظالمانه
- محدودیت ها و هزینه های نقل وانتقال ارز ناشی از شرایط سیاسی حاک
سرمایه
شرکت صنایع کاشی و سرامیک سینا در حال حاضر با سرمایه ثبتی ۵۲۹٬۵۹۰ میلیون ریال منقسم بر ۵۲۹٬۵۵۰٬۰۰۰ سهم ۱٬۰۰۰ ریالی فعالیت میکند.
سرمایه شرکت در بدو تأسیس مبلغ 2000 میلیون ریال (شامل تعداد 2000 هزار سهم، به ارزش اسمی هر سهم1000 ریال) بوده که در طی چندین مرحله افزایش سرمایه به شرح جزییات ذیل، نهایتاً بر اساس تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده مورخ 27/12/1394 افزایش سرمایه شرکت از مبلغ 350000 ریال به مبلغ 522550 میلیون ریال)از محل مطالبات و آورده نقدی به مبلغ 179550 میلیون ریال (در تاریخ 04/11/1395 به ثبت رسید.
سهامداران عمده:
ترکیب سهامداران شرکت اصلی در تاریخ 1400/09/06
بررسی صورت مالی در تحلیل بنیادی کساوه
صورت سود و زیان تابستان ۱۴۰۰ و مقایسه با بهار کساوه این شرکت در تابستان ۱۴۰۰ با فروش 224.5 میلیارد تومان سود خالص 87.7 میلیارد تومانی را محقق کرد؛ با سرمایه 53.0 میلیارد تومان موفق به ساخت سود 165.5 تومانی به ازای هر سهم شده است. «کساوه» در بهار سود خالص 36.8 میلیارد تومانی را با فروش 143.3 میلیارد تومان شناسایی کرده بود؛ سود هر سهم 69.4 تومانی در بهار. حاشیه سود ناخالص تابستان و بهار به ترتیب برابر با 40.9 و 29.7 درصد است.
تغییر سود سه ماهه تابستان نسبت به سه ماهه بهار ۱۳۸ درصد افزایش
تغییر سود سه ماهه تابستان نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۱۵ درصد افزایش
بررسی حاشیه سود
کساوه با بهره برداری از طرح توسعه توانسته تولید خود را از محصولات چینی بهداشتی که حاشیه سـود کمتری دارد به سـمت کاشی و سرامیک افزایش دهد.
فروش
شرکت صنايع کاشي و سراميک سينا در مجموع شش ماهه با افزایش 66 درصدی درآمد خود توانسته به ازای هر سهم ۲,۳۵۱ ریال سود محقق نماید که نسبت به دوره مشابه سال گذشته 31 درصد رشد داشته است.
فروش ماهانه
فروش فصلی
- فروش آبان ۱۴۰۰ در مقایسه با ماه گذشته : کاهش (۱.۳۴) درصدی
- فروش آبان ۱۴۰۰ در مقایسه با آبان ۱۳۹۹: رشد ۲۲.۸۶ درصدی
- فروش ۸ ماهه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته: رشد ۵۰.۷۲ درصدی
نرخ فروش محصولات
نرخ فروش محصولات نیز نسبت به سال های گذشته افزایش یافته اسـت. با توجه به تصمیم مدیریت شرکت در تنظیم قیمت ها و حفظ حاشیه سود، ریسک قیمت گذاری دسـتوری متوجه شـرکت نیسـت و قیمـها به نسـبت بهای تمام شده و تورم، هماهنگ میشوند.
صورت سود و زیان تابستان ۱۴۰۰ و مقایسه با بهار کساوه
صنایع کاشی و سرامیک سینا در تابستان ۱۴۰۰ با فروش 224.5 میلیارد تومان سود خالص 87.7 میلیارد تومانی را محقق کرد؛ با سرمایه 53.0 میلیارد تومان موفق به ساخت سود 165.5 تومانی به ازای هر سهم شده است. «کساوه» در بهار سود خالص 36.8 میلیارد تومانی را با فروش 143.3 میلیارد تومان شناسایی کرده بود؛ سود هر سهم 69.4 تومانی در بهار. حاشیه سود ناخالص تابستان و بهار به ترتیب برابر با 40.9 و 29.7 درصد است. ارزش بازار کنونی این سهم 2597.0 میلیارد تومان و آخرین معاملات کساوه در قیمت 48100.0 ریال انجام شده است.
در کل کساوه سه ماهه دوم خوبی داشته و با رشد 57 درصدی درامد و 32 درصدی بها سود عملیاتی رشد 122 درصدی نسبت به سه ماهه قبلی دارد. در صورت ثبات وضعیت فعلی میتواند به لحاظ معاملاتی ادامه سال بهتری داشته باشد.
بررسی نسبت ها و صورت وضعیت مالی
از نظر مالی شرکت به نحو مطلوبی اداره میشود. نسبت جاری روند افزایش داشته است.
نسبت بدهی که بانکی به کل بدهی ها که مشمول پرداخت بهره است، کاهش یافته اما شرکت قصد دارد برای تامین مالی بخشی از سرمایه های پروژه، 180 میلیارد تومان وام بلند مدت دریافت کند.
رویه فروش شرکت به سمت فروش نقدی تغییر کرده است که همین امر موجب کاهش دوره وصول مطالبات شرکت شده است و عملیات تولید و فروش شرکت هم سرعت گرفته، در نتیجه دوره گردش انبار شرکت کاشی و سرامیک سینا هم کاهش یافته است.
با بررسی صورت وضعیت مالی شرکت، متوجه خواهید شد که دارایی های ثابت مشهود نسبت به سرمایه گذاری افزایش یافته است.
در قسمت بدهی های بلندمدت هم انتظار دریافت 180 میلیارد تومان تسهیلات جدید و تسویه 6 میلیارد تومانی بدهی بلند مدت می رود.
به دلیل افزایش عملیات شرکت، نسبت موجودی مواد و کالا در بخش دارایی های جاری رو به کاهش است در حالی که دریافتنی ها و موجودی نقد رو به افزایش می باشد.
باتوجه به کاهش تسهیلات مالی، پرداختنی ها در قسمت بدهی های جاری افزایش یافته است.
با در نظر گرفتن نرخ دلار 30 هزار تومانی و باتوجه به درارایی ارزی شرکت ( 1600 دلار) و حدود 6 میلیارد تومان بدهی ارزی سال 1400 ، سود تسعیر حدود 42 میلیارد تومان و P/E فوروارد سال 1400برابر با 7 محاسبه می شود.
صنایع کاشی و سرمیک سینا، بهار امسال را با سود 695 ریالی آغاز کرد و در تابستان به سود خوب 1.656 ریالی رسید. در مجموع این شرکت در 6 ماهه نخست سال به سود 2,351 ریالی دست یافته که به نسبت سود دوره مشابه سال قبل با افزایش 31 درصدی همراه بوده است. گفتنی است حاشیه سود ناخالص شرکت در تابستان در مقایسه با بهار رشد 37 درصدی به 41 دردصد رسیده که نشان از بهبود عملیات شرکت دارد.
شرکت در شش ماهه دوم سال گذشته ۳,۲۹۳ ریال سود محقق کرده است که سود شش ماهه این دوره نسبت به شش ماهه انتهای سال گذشته ۲۹ درصد رشد داشته است.
برآورد می شود در سال 1400(با فرض تورم 30 درصدی و تکرار سال 99) شرکت کاشی و سرامیک سینا با نماد کساوه، موفق به تحقق سود 10078 ریالی به ازای هر سهم شود.
دیدگاهتان را بنویسید