تحلیل بنیادی هفته چهارم مهرماه ۹۷

ثروتمندان جهانی و ضررهای بزرگ
کاهش ارزش بورس های سراسر دنیا موجب سقوط سرمایه افراد ثروتمند دنیا شده است.
جف بزوس به تنهایی ۹٫۱ میلیارد دلار تنها در یک روز دست داده است که بیشترین مقدار در لیست ۵۰۰ نفره ی افراد ثروتمند جهان بوده است.
سهام آمازون بیشترین کاهش را از دو سال قبل در روز چهارشنبه تجربه کرد.
فروش اوراق قرضه ۷۴ میلیارد دلاری توسط وزارت خزانه داری آمریکا
وزارت خرانه داری آمریکا در این هفته اقدام به فروش ۷۴ میلیارد دلار اوراق قرضه کرده تا افزایش کسری بودجه ایالات متحده را که ناشی از کاهش قابل توجه قانون مالیات دولت ترامپ است را جبران کند.
وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد این اوراق قرضه با سر رسید ۳ سال، ۱۰ سال و ۳۰ سال هستند. در ماه سپتامبر خزانه داری آمریکا ۱۰۶ میلیارد دلار اوراق قرضه را در بحبوحه کاهش تقاضا از سوی سرمایه گذاران فروخت.
این در حالی است که کشورهایی مانند ژاپن، چین، روسیه و ترکیه اوراق قرضه آمریکایی خود را بیشتر می فروشند و کمتر خریداری می کنند؛ ضمن اینکه خریدهای خارجی در مزایده خزانه داری آمریکا کاهش پیدا کرده است.
بازار مصرفی آمریکا و یکی از بزرگترین صادرکنندگان مس مفتولی
مهمترین کشورهای صادرکننده مفتول مسی در جهان، طی ۱۷ سال گذشته، بهطور متوسط سهم ۴۶ درصدی از کل تجارت جهانی را به خود اختصاص دادند. بهرغم سهم قابل توجه ۶ صادرکننده مطرح، تعدد کشورهای صادرکننده گویای پراکندگی تجارت این نیمهساخته مسی در سطح جهانی است.
۱۳۹۷/۰۷/۲۳ ۱۲:۳۲
آلمان، بهعنوان بزرگترین صادرکننده مفتول مسی، سهم ۱۳ درصدی از کل تجارت جهانی را تشکیل میدهد.
با توجه به این نمودار، آلمان با متوسط حجم صادراتی ۳۳۸ هزار تن در سال طی بازه ۱۷ سال اخیر، بزرگترین صادرکننده مفتول مسی در جهان محسوب میشود. متوسط سهم این کشور از کل تجارت جهانی طی سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۷ تقریبا بدون تغییر و در سطحی ثابت باقی مانده است. علت این امر، رشد حجم صادراتی آلمان با نرخ سالانه ۱٫۹ درصدی است.
علاوه بر آلمان، کشورهای روسیه، بلژیک، آمریکا، اسپانیا و لهستان دیگر صادرکنندگان مهم مفتول مسی در جهان محسوب مس شوند.
نرخ رشد سالانه صادرات مفتول مسی روسیه، آمریکا، اسپانیا و لهستان نیز طی ۱۷ سال اخیر، بهترتیب برابر با ۸٫۹، ۴٫۴، ۴ و ۳٫۸ درصد بود.
وزارت خزانه داری آمریکا عدم دستکاری یوآن چین را تایید کرد
کارکنان وزارت خزانه داری آمریکا به استیون منوچین، وزیر خزانه داری اعلام کرده اند که چین در حال دستکاری ارزش یوان ارز ملی خود نیست.
دولت ترامپ قرار است گزارشی دقیق درباره ارزهای خارجی منتشر کند و اگر منوچین این نتیجه گیری کارمندان خود را بپذیرد تنش تجاری میان چین و آمریکا دچار تغییر خواهد شد و به عبارت دیگر یکی از منابع نگرانی واشنگتن برطرف شده است.
دولت آمریکا که وارد یک جنگ تجاری با چین شده است، تا کنون محدودیت های زیادی را برای تجارت با پکن وضع کرده و تعرفه های سنگینی بر واردات محصولات چینی به آمریکا اعمال کرده است.
آمریکا برای به چالش کشیدن ایران به متحدان منطقه ای نیاز دارد
دولت آمریکا برای قطع دسترسی ایران به سامانه «سوئیفت» نمی تواند بدون حمایت متحدانش ایران را به چالش بکشد.
وارد کردن فشارهای بیشتر بر این ائتلاف در راستای منافع آمریکا نیست و هدف کلی تر تغییر رفتارهای ایران را تضعیف می کند.
ایده های مطرح شده برای اینکه دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دسترسی ایران به سوئیفت را قطع کند، پیشنهاد بدی است و دخالت در کار سوئیفت، شکاف های میان آمریکا و اتحادیه اروپا را گسترده تر خواهد کرد.
در صورتی که واشنگتن در انجام این اقدام موفق شود، شرکت های اروپایی قادر به انجام تجارت با ایران نخواهند بود. این موضوع به معنی ملزم کردن سوئیفت به نقض قوانین اروپا است.
رکورد جدید تولید نفت و محصولات نفتی در سطح جهان
آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد در ربع سوم امسال تولیدکنندگان اوپک، آمریکایی و سوخت زیستی باعث تقویت تولید نفت و محصولات سوختی جهان شده اند و آن را به رکورد ۱۰۰.۳ میلیون بشکه در روز رسانده اند.
این تولیدات شامل نفت خام، مایعات گاز طبیعی، سوخت زیستی (بایوفیول) و محصولات جانبی پالایشگاهی بوده و اکنون ۲.۳ میلیون بشکه در روز از دوره مشابه سال قبل بیشتر شده است.
این درحالی است که افزایش فروش خودروهای با انرژی نو و تولید منابع تجدیدپذیر نیرو، رشد تقاضای سوخت های فسیلی در بلندمدت را تهدید می کند. آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرد که تولید نفت در خارج از گروه کشورهای صادرکننده سوخت، اوپک، در سال آینده ۱.۷ میلیون بشکه در روز افزایش یابد.
همچنین سطح تولیدات ۱.۳ میلیون بشکه در روز نسبت به ربع دوم سال افزایش یافته است. در گزارش تولید ربع سالانه اخیر، تاکید شده است که افزایش تقاضا در جهان در حال توسعه، نیازمند منابع جدید عرضه در کوتاه مدت است.
سقوط بورس عربستان در پی پرونده قتل خاشقچی
شاخص بهای سهام در بازار بورس عربستان در پی تنش های سیاسی ایجاد شده به دنبال ناپدید شدن جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد عربستانی امروز ۷ درصد سقوط کرد که بیشترین میزان کاهش طی سال جاری بوده است.
بهای سهام ۱۸۳ شرکت از کل ۱۸۸ شرکت در بورس عربستان، در معاملات امروز ۷ درصد تنزل کرد.
بیشترین کاهش مربوط به بهای سهام شرکت های پتروشیمی و صنایع سنگین سعودی بوده است.
ترکیه : ارزش لیر بعد از سقوط، روندی رو به بهبود دارد و امروز به زیر مرز بحرانی ۶ رسید
ثبت یک رکورد تاریخی دیگر برای مازاد تراز تجاری چین با آمریکا
آمار تجارت خارجی چین در ماه سپتامبر نشان از رشد قابل ملاحظه ۱۴٫۵%+ صادرات داشته که فراتر انتظار بازار است(۸٫۹%+) آلومینیم و فولاد بیشترین سیگنال مثبت را از این شاخص دریافت میکنند.
صادرات چین به آمریکا با وجود جنگ تجاری همچنان افزایشی و با رشد ۱۶٫۶%+ به ۴۶٫۶B$ رسیده است. در مقابل صادرات آمریکا به چین تنها ۱۲٫۵B$ بوده و ۱٫۶%+ افزایش دارد تراز تجاری با آمریکا=۳۴٫۱۳B$ در اوج تاریخ بوده و باعث عصبانیت بیشتر ترامپ خواهد کرد.
جراح پلاستیک کره ای در ارز های مجازی، سرمایه گذاری ۳۵۲ میلیون دلاری کرد
کنسرسیومی به رهبری یک جراح پلاستیک کره ای به نام دکتر کیم بیانگ گون، سرمایه گذاری هنگفتی روی شرکت هلدینگ Bithumb انجام داده که بزرگ ترین بورس ارزهای مجازی در این کشور محسوب می شود.
آقای کیم ریاست گروه پزشکی BK در سنگاپور را بر عهده دارد که کلینیک های زیبایی و پلاستیک در کره جنوبی و سنگاپور را مدیریت می کند. وی همچنین علاقه ای ویژه به سرمایه گذاری در صنعت بلاکچین دارد.
براساس این قرارداد کنسرسیوم مذکور که BK Global نام دارد توافق نمود با پرداخت ۳۵۲ میلیون دلار ۵۰ به علاوه یک سهم از شرکتی به نام BTC Holding Co را خریداری نماید که سرمایه گذار اصلی در Bithumb محسوب می شود. به این ترتیب کنسرسیوم مذکور به بزرگ ترین سرمایه گذار Bithumb بدل خواهد شد.
در مورد شرکت Bithumb هم باید بگوییم که اوایل امسال هکرها با نفوذ به آن ۳۲ میلیون دلار را به سرقت بردند و با این کار نگرانی ها در مورد خطرات امنیتی سرمایه گذاری در ارزهای مجازی بالا گرفت.
کم شدن تقاضا خرید نفت و احتمال افزایش قیمت در سال ۲۰۱۹
در حالی که پیش بینی می شود به دلیل بروز جنگ تجاری، قیمت بالای نفت و کاهش ارزش پول های ملی، از شدت رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۱۹ کاشته شود کارشناسان معتقدند این بدان معنا نیست که قیمت طلای سیاه هم به همین میزان افت میکند.
این بدان معنا نیست که قیمت ها افت میکنند. ظرفیت تولید مازاد نفت کافی نیست و تا حدی جوابگوی نیاز فعلی است.
هم اوپک و هم آژانس بینالمللی انرژی که نماینده کشورهای مصرف کننده هستند ، انتظار دارند سال آینده مصرف جهانی حدود ۱.۳۶ میلیون بشکه در روز افزایش یابد. این مقدار خیلی کمتر از آن حدی است که از ۲۰۱۴ تا حالا به آن عادت کرده ایم و این دورنما نسبت به آنچه قبلا پیش بینی شده بود ، بد بینانه تر است.
دو گروه انرژی بزرگ، دورنمای خود را از بازار نفت تا پایان سال جاری تغییر دادند و خبر خوشی ندارند. قیمت بالای نفت ، جنگ های تجاری و ضعیف شدن واحدهای پولی خسارات زیادی به رشد اقتصادی می زنند.
مشکل فقط افزایش قیمت نفت خام به بالاترین حد در چهار سال گذشته نیست. در کشورهایی مثل هند و چین که منابع اصلی افزایش تقاضا هستند ، ضعیف شدن ارزش پولشان در مقایسه با دلار تاثیر افزایش قیمت نفت را چندین برابر کرده است.
صادرات ایران از زمان اعلام تحریم های آمریکا بر این کشور ۳۹ درصد کاهش یافته است. این تحریمها از ۴ نوامبر اجرایی میشوند.اوپک و روسیه سعی در جبران کاهش نفت ایران و ونزوئلا دارند. تولید روسیه به بالاترین حد پس از فروپاشی شوروی سابق رسیده و عربستان مقادیر رکورد شکنی نفت تولید میکند.
ظرفیت تولید نفت واقعی کمتر از نصف آن چیزی است که آژانس بینالمللی انرژی شناسایی کرده است. این محدودیت باید از قیمت نفت حمایت کند تا ذخایر اضافی دیگری در دسترس قرار بگیرند.
بورس چین
شاخص سهام شانگهای امروز ۵٫۲%- سقوط و به کمترین سطح ۴ سال گذشته رسید.
در بازار امروز ۱۱۰۰ شرکت تا محدوده ۵%- و ۱۷۰۰ شرکت بیش از ۹%- سقوط کردند و تنها ۷۲ شرکت شاهد رشد ارزش بود.
بانک گلدمن، کاهش شدید ذخایر دلار به تحریم ها ارتباط دارد
بانک گلدمن ساکس اعلام کرد کاهش سهم دلار در ذخایر بانکهای مرکزی در جهان در آخرین بررسی، احتمالا ناشی از اقدام دولت ترامپ علیه روسیه است.
پس از اینکه آمریکا تحریمهایی علیه تجار و مقامات دولتی روسیه در ماه آوریل اعمال کرد، احتمالا بانک مرکزی روسیه از ۱۵۰ میلیارد دلار دارایی آمریکاییش، حدود ۸۵ میلیارد دلار را فروخته است.
پاندل نوشت: بانک مرکزی روسیه احتمالا در سه ماهه دوم سال بخش قابل توجهی از داراییهای بر پایه دلارش و شاید تمامی اوراق خزانهداری آمریکایش را فروخته و آنها را به اوراق بر پایه یورو و یوآن تبدیل کرده است. این اقدام را میتوان دلیل کاهش بیش از نیمی از سهم دلار در ذخایر طی این سه ماهه به شمار آورد.
بنا بر تحلیل گلدمن ساکس دونالد ترامپ بر استفاده از افزایش تعرفه یک جانبه و تحریم در دیپلماسی بینالمللی تاکید دارد که بر کشورها از چین تا ایران تاثیر گذاشته است.
بنا بر اعلام صندوق بینالمللی پول، در ماه سپتامبر، سهم دلار در ذخایر بانکهای مرکزی جهان در سه ماهه دوم به ۶۲.۳ درصد کاهش یافته است درحالیکه ذخایر یورو، ین و یوآن هرکدام افزایش یافته است.
واردات غلات آمریکایی توسط ایران حتی با وجود تحریم ها
سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد تخمین می زند که ایران نیاز به ۱۲٫۴ میلیون تن واردات محصولات کشاورزی ذرت ، برنج ، جو و گندم در سال آینده دارد.
یک منبع مشخص برای این محصولات همان کشوری است که واردات آنها را سخت کرده است. طی دو دهه گذشته ایران به طور متناوب از آمریکا غلات و سایر محصولات کشاورزی را خریداری کرده است.
در سال ۲۰۱۲ در اوج تنش های دو کشور بر سر برنامه اتمی، ایران ۱۲۰ هزار تن گندم از تولیدکنندگان آمریکا خرید. ماه اوت گذشته پس از اعلام وضع مجدد تحریم ها، ایران اولین مقصد دانههای سویای آمریکا بود و ۴۱۴ هزار تن خریداری کرد.
اما دلایلی وجود دارد که تجارت کشاورزی آمریکا با ایران ادامه یافته است. اول این که همکاری بین المللی با تحریم های آمریکا علیه ایران متزلزل شده است.
دولت های اروپایی در حال ایجاد یک مکانیزم پرداخت جدید برای حفظ رابطه با ایران ، چین و هند هستند و روسیه گفته که روابط تجاری با ایران را حفظ میکند. دادگاه عالی لاهه به تازگی حکم داده که آمریکا تحریم هایش را از تجارت بشردوستانه یعنی غذا و محصولات کشاورزی بردارد تا از قوانین بینالمللی سرپیچی نکرده باشد. آمریکا این حکم دادگاه را رد کرد.
از سوی دیگر دولت ترامپ مجبور شد ۱۲ میلیارد دلار به کشاورزان آمریکایی کمک کند تا تأثیر جنگ تجاری با چین را جبران کرده باشد. صادرات دانه سویا به چین ۹۵ درصد کاهش داشته که دلیل اصلی افزایش صادرات این محصول به ایران در ماه اوت بود.
مقامات دولت آمریکا ادعا می کنند که تحریمهای آمریکا و فشار اقتصادی باید متوجه رژیم ایران باشد نه مردم عادی. در این صورت باید معاملات بشردوستانه با ایران ادامه یابد.
روی ۲۶۰۲$
موجودی انبارهای LME دنیا طی ۴ هفته اخیر با کاهش ۲۸%- به ۱۸۴ هزار تن رسیده که عامل تحریک قیمت به بالای ۲۶۰۰$ شده است! موجودی انبارها امروز یک افت ۴۳۰۰- تن داشته است.
بازارهای جهانی
اخبار بازارهای داخلی
افزایش ۱۱ درصد تولید فولاد در پنج ماه اول سال
تولید فولاد خام در مدت مشابه پارسال هشت میلیون و ۴۱۸ هزار و ۸۰۰ تن گزارش شده است. برپایه این آمارها، تولید محصولات فولادی در پنج ماه نخست امسال با کاهش نیم درصدی به هفت میلیون و ۸۲۸ هزار و ۸۰۰ تن رسید. همچنین در این مدت ۹۴ هزار و ۳۰۰ تن کاتد مس، ۱۵۴ هزار و ۳۰۰ تن شمش آلومینیوم و ۱۰۲ هزار و ۴۰۰ تن آلومینا در کشور تولید شد که به ترتیب رشد ۶۳.۶ درصدی، ۷.۳ درصدی و ۹ دهم درصدی داشته است.
برپایه این گزارش، در پنج ماه نخست امسال ۱۵ میلیون و ۳۹۷ هزار و ۴۰۰ تن سنگ آهن و ۶۰۷ هزار و ۴۰۰ تن کنسانتره زغالسنگ در کشور تولید شد که به ترتیب ۱۳ درصد و ۵.۱ درصد رشد داشت.
کاهش تولید سیمان
تا پایان مردادماه امسال ۲۳ میلیون و ۲۴۵ هزار تن سیمان در کشور تولید شد که در همسنجی با پارسال ۲.۳ درصد کاهش داشته است. همچنین بیش از ۱۵۰ میلیون و ۴۲۵ هزار مترمربع کاشی توسط واحدهای مربوطه در کشور تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشد پنج درصدی نشان میدهد.
در مدت یاد شده تولید ظروف شیشهای در کشور با رشد ۱۶.۱ درصدی به ۱۸۹ هزار و ۸۰۰ تن رسید و ظروف چینی نیز با ۲۰ هزار تن تولید، رشد ۱۱.۷ درصدی ثبت کرد.
در پنج ماه نخست امسال اما ۳۸۲ هزار و ۵۰۰ تن شیشه جام و ۲۹ هزار و ۲۰۰ تن چینی بهداشتی در کشور تولید شد که به ترتیب کاهش تولید ۴.۳ درصدی و ۳۳ درصدی داشتهاند.
عملکرد پنج ماه نخست امسال در بخش معدن و صنایع معدنی نشان میدهد ارزش صادرات آن به بیش از چهار میلیارد و ۴۱۸ میلیون دلار رسید که در مقایسه با دوره مشابه پارسال، رشد ۱۲ درصدی را نشان میدهد.
افزایش تولید محصولات آند ۸۲ درصد و کاتد ۷۰ درصد در شرکت ملی مس ایران
شرکتهای زیر مجموعه شرکت ملی صنایع مس ایران شامل «مس سرچشمه» و «مس میدوک» از ابتدای فروردین تا پایان شهریور، ۱۴۶ هزار و ۸۳۶ تن مس آند تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، ۸۰ هزار و ۸۳۵ تن بود.
میزان تولید کاتد شرکت های «مس سرچشمه» و «مس میدوک» طی ۶ ماهه نخست امسال، ۱۱۴ هزار و ۶۹۵ تن بود. این آمار در مدت مشابه سال گذشته، ۶۷ هزار و ۵۸۲ تن بود.
طی ۶ ماهه نخست ۹۷، شرکتهای «مس سرچشمه»، «مس سونگون» و «مس میدوک»، ۵۹۵ هزار و ۶۵۱ تن کنسانتره مس تولید کردند. میزان تولید مدت مشابه سال گذشته، ۵۴۰ هزار و ۹۰۳ تن بود که حاکی از افزایش ۱۰ درصدی این محصول است.
همچنین طی ماههای یاد شده، مجتمع مس سرچشمه ۲۳۵۹ تن و مس سونگون ۱۱۷۲ تن «کنسانتره مولیبدن» تولید کرد که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال گذشته (۲۸۷۱ تن و ۸۹۵ تن کنسانتره مولیبدن)، به ترتیب ۱۸ درصد کاهش و ۳۱ درصد رشد نشان میدهد.
صادرات مواد معدنی از مرز ۵ میلیارد دلار گذشت
صادرات ۲٫۵میلیارد دلاری فولاد
این گزارش میافزاید، طی این مدت ۲٫۵ میلیارد دلار فولاد صادر شد که از نظر وزنی با جهش ۲۰درصدی به ۵٫۵ میلیون تن رسید.
رشد ۳۳درصدی ارزش صادرات مس
مس با ۴۸۲ میلیون دلار صادرات رشد ۳۳درصدی داشته و تمرکز بر صادرات کاتد به جای کنسانتره دلیل کاهش وزن صادرات مس بوده است.
رشد صادرات سیمان
بنابر این گزارش، سیمان با ارزش ۳۱۵ میلیون دلاری رشد ۳ درصدی در صادرات را ثبت کرد.
مجموع تناژ صادرات
مجموع تناژ صادرات بخش معدن ایران با منفی ۹٫۶ درصد کاهش وزنی داشته است. دلیل این موضوع تمرکز مصرف بر روی داخل کشور و تغییر نیاز سنگ آهن چین از لحاظ عیار است.
الزام بازگشت ارز صادراتی کالا از افغانستان و عراق
کشور های افغانستان و عراق پس از خرید محصولات از کشور ایران، برای پرداخت بهای کالا از ریال استفاده می کنند، ولی دولت شرکت های صادر کننده ایرانی را ملزم به فروش کالا در ازای دریافت دلار کرده است.
این مسئله باعث سردرگمی شرکت های صادر کننده شده که به نوعی از آن می توان به خود تحریمی نام برد که مانع صادرات به این ۲ کشور همسایه می شود.
رشد ۱۷درصد تولید کنسانتره سنگ آهن
تولیدکنندگان بزرگ سنگ آهن کشور از ابتدای سال تا شهریور امسال، ۲۲ میلیون و ۱۰۵ هزار و ۶۵۵ تن کنسانتره سنگ آهن تولید کردند. این رقم نسبت به سال گذشته، ۱۸ میلیون و ۸۵۵ هزار و ۲۲۷ تن بود که افزایش ۱۷ درصدی تولید کنسانتره سنگ آهن نشان می دهد.
از این میزان، شرکتهای «گل گهر» ۷ میلیون و ۸۹۹ هزار و ۸۶۵ تن، «چادرملو» ۴ میلیون و ۴۳۴ هزار و ۵۹ تن، «سنگ آهن مرکزی» ۲ میلیون و ۶۸۱ هزار و ۳۶۸ تن، «توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه» ۲ میلیون و ۵۲۹ هزار و ۹۵۱ تن، «گهر زمین» ۲ میلیون و ۲۳۹ هزار و ۷۵۸ تن، «اپال پارسیان سنگان» یک میلیون و ۴۳۷ هزار و ۹۷۳ تن، «صنعتی و معدنی توسعه ملی» ۵۹۶ هزار و ۵۵۳ تن و «جلال آباد» ۲۸۶ هزار و ۱۲۸ تن کنسانتره سنگ آهن تولید کردند.
عملکرد ۶ ماه شرکت فولاد خوزستان
میزان تولیدات و فروش در شهریور به تفکیک محصول فولاد خوزستان
گندله: حجم تولید گندله شرکت در طول این ماه مشابه با مردادماه بوده است. میزان تولید گندله در شهریور چیزی بیش از ۵۶۴ هزار و ۵۰۰ تن بوده است. این محصول که برای مصارف داخلی تولید شده است مبلغ فروشی بیش از ۴۰۷ میلیارد ریال را برای شرکت حاصل کرده است.
اسلب: میزان تولید اسلب شرکت در این ماه نسبت به مرداد ماه کاهش داشته است (در عوض افزایش تولید در موردبلوم و بیلت اتفاق افتاده است که ناشی از تقاضای بسیار بازار بوده است). حجم تولید اسلب در این ماه بیش از ۸۸ هزار تن بوده است. که بیشتر برای مصارف داخلی استفاده شده است. در شهریورماه شرکت بیش از ۶۸ هزار و ۵۰۰ تن اسلب را در بازار داخلی و نزدیک به ۳۰ هزار تن را در بازار خارجی به فروش رسانده است. مبلغ حاصل از فروش اسلب داخلی بیش از ۱۵۲۰ میلیارد ریال و نیز مبلغ حاصل از فروش صادراتی نیز بیش از ۱۳۵۰ میلیارد ریال بوده است.
بلوم و بیلت: چنانکه گفته شد میزان تولید بلوم و بیلیت شرکت در شهریور ماه افزایش چشم گیری نسبت به ماه قبل از آن داشته است. تقاضای شدید بازار برای بلوم و بلیت دلیل اصلی افزایش تولید این محصول بوده است.
میزان تولید بلوم و بیلت بیش از ۱۳۵ درصد رشد داشت و از نزدیک به ۱۷۰ هزار تن در مرداد به حدود ۲۳۰ هزار تن در شهریور رسید. شرکت در شهریور نزدیک به ۵۷ هزار و ۵۰۰ تن بلوم و بلیت را با ارزش بیش از ۲۴۷۲ میلیارد ریال صادر کرده و نیز ۱۲۱ هزار و ۶۰۰ تن از این محصولات را با ارزش ۳۰۰۰ میلیارد ریال در بازار داخل به فروش رسانده است.
شرکت فولاد خوزستان یکی از بزرگترین شرکت های فولاد ساز ایران است که مرجع قیمت گذاری سنگ آهن برعهده دارد.
کشتی ۸۰ هزار تنی MT Prestigiousبرای بارگیری نفت کوره در بندر عباس پهلو گرفت
مدیرعامل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس بیان داشت: ظرفیت این کشتی را ۸۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: این رویداد مهم در پی انعقاد قرارداد سرمایهگذاری منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس با شرکت «بناگستر کرانه» محقق شد و امیدواریم این رویداد بتواند گامی در راستای تجلی اقتصاد مقاومتی باشد.
مدیرعامل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس تاکید کرد: در آینده با صادرات مواد نفتی از جمله نفت، گازوئیل، بنزین و گاز مایع استحصالی از پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس، علاوه بر افزایش سطح تولیدات و صادرات این مجموعه، زمینه اشتغال حدود ۳۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم در این پروژه فراهم خواهد شد.
صادرات فولاد در شهریور و نیمه اول ۱۳۹۷
ذوب ۱۴%- (شهریور ۴۲%+)
مبارکه ۵۵%+ (شهریور ۱%-)
خوزستان ۱۴%- (شهریور ۶۳%-)
اکسین ۲۳۴%+
جمع: ۱٫۳%- (شهریور ۳۶٫۹%-)
وضعیت مطلوب تولید شرکتهای بزرگ معدن و صنایع معدنی در نیمه اول ۱۳۹۷
مس رشد ۱۰۵%+ تولید کاتد شرکت ملی صنایع مس ایران طی شهریورماه! تولید کاتد در نیمه اول امسال نیز افزایش ۷۰%+ دارد
آلومینیم (ایرالکو ۶%+)
کنسانتره آهن (اپال ۳۹% میدکو ۳۴% گلگهر ۱۶%)
گندله میدکو ۶۹%+ چادرملو ۱۶%+ گلگهر ۱۷%+)
آهن اسفنجی (سفیددشت ۹۱%+ کاوه جنوب ۱۱%+ خراسان ۱۶%+)
فولاد خام (مبارکه ۱۴%+ چادرملو ۳۳۸%+ خراسان ۴۸%+ کاوه ۲۲%+)
پیش بینی متوسط قیمت فلزات در سال ۲۰۱۹
روی ۲۴۵۰$ (رشد ۱۲٫۱%+ هزینه تولید دنیا)
مس ۶۴۲۰$ (بهبود قیمت نسبت به امروز)
آلومینیم ۲۲۵۶$ (بهبود قیمت نسبت به امروز)
فولاد (رشدتقاضا بیش ازعرضه)
دلار ۹۴٫۹۹ کمترین سطح ارزش ۲ هفته گذشته
نرخ اوراق قرضه آمریکا با وجود کاهش ۲ روز گذشته مجددا وارد روند صعودی شده با رشد ۱٫۵۷%+ امروز به ۳٫۱۸% رسیده که عامل تقویت دلار در ادامه معاملات خواهد شد.
تحریم حمل و نقل دریایی
هزینه حمل بار فله معدنی از بندرعباس به بنادر چین در هفته گذشته ۴٫۵%+ و طی ۴۰ روز اخیر ۳۸٫۷%+ ️جهش داشته و نشان از ضعف نظارت و برنامه ریزی دولت در این حوزه دارد.
سهم زنجیره معدن از تجارت خارجی کشور =۲۲% صادرات =۷٫۵% واردات
با وجود تشدید محدودیتهای خارجی و البته داخلی ، ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی ایران در نیمه اول امسال با رشد ۹٫۵%+ به ۵٫۱ میلیارد دلار رسیده و وضعیت مطلوبی دارد.
فولاد ۴۸% صادرات زنجیره معدن ایران
در ضمن، مجموع تناژ صادرات بخش معدن ایران ۹٫۶%- کاهش وزنی دارد که ناشی از #سنگ آهن بوده و دلیل آن تمرکز مصرف بروی داخل کشور و تغییر اشتهای سنگ آهن چین از منظر عیار است.
سهم کشورها از ۵٫۱B$ صادرات زنجیره معدن ایران در نیمه اول ۱۳۹۷
عراق ۱۷% (۸۶۵ میلیون دلار)
چین ۱۳%
افغانستان ۱۲%
امارات ۱۱%
تایلند ۶%
تحریم شرکت های مرتبط با سازمان بسیج توسط سازمان خزانه داری آمریکا
شرکتهای فولادمبارکه و کالسیمین به همراه تعدادی بانک بدلیل ارتباط سهامداری با بسیج امشب در فهرست SDN اوفک قرار گرفتند . دارایی آنها در آمریکا بلوکه شده و اتباع آمریکایی اجازه ارتباط با آنها را ندارند و مشمول تحریمهای ثانویه نیز میشوند.
فراموش نکنیم فولاد و روی به همراه طلا و آلومینیم در دور اول مشمول تحریم شدند و این شرکتها عملا از بخش اول محدودیتها به سلامتی گذر کرده اند! ایران کشور پهناور با ذخایر معدنی مطلوب است و عمده مواد اولیه این شرکتها شامل سنگ آهن و خوراگ گاز طبیعی و سنگ روی از داخل ایران تامین شده و وابستگی اندکی به خارج دارند.
لیست تحریم جدید شرکت ها و بانک ها منتشر شد
- شرکت سرمایهگذاری اندیشه مهرآوران
- گروه بهمن
- شرکت تولید زینک بندرعباس
- بانک ملت
- بنیاد تعاون بسیج
- شرکت کالسیمین
- شرکت فولاد مبارکه اصفهان
- شرکت تراکتورسازی ایران
- شرکت توسعه معادن زینک ایران
- بانک مهر اقتصاد
- گروه مالی مهر اقتصاد
- شرکت سرمایهگذاری نگین ساحل رویال
- بانک پارسیان
- شرکت کاتالیست شیمیایی پارسیان
- شرکت ذوب زینک قشم
- بانک سینا
- شرکت سرمایهگذاری طبیعتگردان آتیه ایرانیان
- شرکت سرمایهگذاری تکتار
- شرکت مهندسی تکنوتار
- شرکت اسیدسازی زنجان
کدال
سکرد
اعلامیه پذیره نویسی عمومی شرکت سیمان کردستان، برای افزایش سرمایه
ختوقا
پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه شرکت گروه صنعتی قطعات اتومبیل ایران
درصد افزایش سرمایه: ۱۵۴%
محل تامین: مطالبات و آورده نقدی , سود انباشته
شسپا
خرید ۱٪ سهام شرکت پالایش نفت اصفهان
کفرآور
فرآورده های سیمان شرق در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۹۷/۰۵/۳۱ (حسابرسی شده) به ازای هرسهم ۱,۵۰۷ ریال سود محقق کرده است که نسبت به گزارش ۱۲ ماهه حسابرسی نشده ۶٪ کاهش داشته که عمدتا بخاطر افزایش هزینههای فروش، اداری و عمومی در گزارش حسابرسی شده میباشد.
کچاد
معدنی و صنعتی چادرملو در دوره ۶ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۳۱۷ ریال سود محقق کرده است شرکت در سال مالی جاری افزایش سرمایه ۱۹٪ را به ثبت رسانده و با لحاظ سرمایه جدید نسبت به مدت مشابه سال قبل در سود هر سهم ۱۳۰% رشد داشته ولی سود خالص رشد ۱۷۲٪ داسته که عمدتا بخاطر افزایش ۱۶۲٪ فروش میباشد.
پلوله
تولیدی گاز لوله در دوره ۶ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۲۳۶ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۸٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۳۳٪ فروش میباشد.
کگاز
تصمیمات مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده صاحبان سهام برای سال (دوره) مالی منتهی به ۱۳۹۶/۱۲/۲۹ شرکت شیشه و گاز، سود نقدی به ازای هر سهم به مبلغ ۱۵۰ ریال تصویب شد.
دریشمک (ریشمک )
تأثیرات با اهمیت ناشی از تغییرات ارزی را منتشر کرد.
سودپیش بینی شده هرسهم قبلی: ۱,۷۷۶ ریال
سودپیش بینی شده هر سهم فعلی: ۳,۰۶۰ ریال
درصد تغییر: ۷۲٪ تعدیل مثبت
پوشش ۹ ماهه ۸۵٪ مبلغ ۲,۵۹۶ ریال
شپاکسا
دریافت مجوز تغییر بیش از ۱۰ درصد در نرخ فروش محصولات یا ارائه خدمات را دریافت کرد.
سدور
سیمان دورود در دوره ۶ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۹۳ ریال سود محقق کرده است این در حالیست که شرکت در مدت مشابه سال قبل به ازای هر سهم ۴۶ ریال زیان محقق کرده بود.
ساینا
دریافت مجوز تغییر بیش از ۱۰ درصد در نرخ فروش محصولات را دریافت کرد.
شگل
دریافت مجوز تغییر بیش از ۱۰ درصد در نرخ فروش محصولات را دریافت کرد.
هرمز
افشای اطلاعات با اهمیت:
سود پیش بینی شده هرسهم قبلی: ۲۷۴ ریال
سود پیش بینی شده هر سهم فعلی: ۴۷۶ ریال
درصد تغییر: ۷۴٪ تعدیل مثبت
پوشش ۶ ماهه ۵۰٪ مبلغ ۲۳۹ ریال
غپاذر
شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان شرقی در دوره ۶ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هرسهم ۱۸۳ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۲۰٪ فروش میباشد.
شنفت
نفت پارس در دوره ۶ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۱,۰۴۶ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۳۱٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۷۶٪ فروش میباشد.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه پیش بینی فعلی سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ را ۷۴٪ پوشش داده است.
تیپیکو
پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه شرکت سرمایه گذاری دارویی تامین
درصد افزایش سرمایه: ۵۰%
محل تامین: سود انباشته
وسپه
سرمایه گذاری سپه در دوره ۹ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۲۶۳ ریال سود محقق کرده است شرکت در سال مالی جاری افزایش سرمایه ۲۴٪ را به ثبت رسانده و با لحاظ سرمایه جدید نسبت به مدت مشابه سال قبل در سود هر سهم ۲۱٪ رشد داشته ولی سود خالص رشد ۵۰٪ داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۴۹٪ جمع درآمدهای عملیاتی میباشد.
ونیکی
سرمایه گذاری ملی ایران در دوره ۹ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۲۸۳ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۳٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۳۸٪ جمع درآمدهای عملیاتی میباشد.
وملل
اعتباری ملل در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۹۶/۱۲/۲۹ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۵۶ ریال سود محقق کرده است شرکت در این دوره افزایش سرمایه ۲۰٪ را به ثبت رسانده و با لحاظ سرمایه جدید نسبت به مدت مشابه سال قبل در سود هرسهم ۴۶۰٪ رشد داشته ولی سود خالص رشد ۵۷۲٪ داشته که عمدتا بخاطر افرایش ۱۲۴٪ جمع درآمدها میباشد.
فارس
صنایع پتروشیمی خلیج فارس در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۹۷/۰۳/۳۱ (حسابرسی شده) به ازای هرسهم ۸۳۴ ریال سود محقق کرده است که نسبت به گزارش ۱۲ ماهه حسابرسی نشده ۱۲٪ کاهش داشته که عمدتا بخاطر افزایش سایر هزینههای غیرعملیاتی در گزارش حسابرسی شده میباشد.
خزر
صدور مجوز افزایش سرمایه
درصد افزایش سرمایه: ۶۰%
محل تامین: مطالبات و آورده نقدی
کفپارس
فرآورده های نسوز پارس در دوره ۹ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۳۱ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۱۷٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۲۱۵٪ فروش میباشد.
سکرما
گروه صنایع سیمان کرمان در دوره ۹ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هرسهم ۳۷۶ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۴٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۷٪ فروش و نیز افزایش ۵۳٪ سایر درآمدهای غیرعملیاتی- درآمد سرمایهگذاری میباشد.
ثرود
تغییر ۷۲ ریال سود هر سهم پیش بینی شده قبلی به ۵۷ ریال زیان هر سهم پیش بینی شده فعلی
درصد تغییر: ۱۷۹٪ تعدیل منفی
پوشش ۹ ماهه ۱۳۰٪ مبلغ ۷۴ ریال زیان
غشهد
شهد ایران در دوره ۶ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۲۱ ریال سود محقق کرده است این در حالیست که شرکت در مدت مشابه سال قبل به ازای هر سهم ۳۱ ریال زیان محقق کرده بود.
لبوتان
گروه صنعتی بوتان در دوره ۶ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۱۲۹ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲,۰۵۰٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۴۲٪ فروش میباشد.
دلر
داروسازی اکسیر در دوره ۶ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۸۴۱ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴۸٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۴۰٪ فروش میباشد.
سپاها
سود پیش بینی شده هرسهم قبلی: ۷۰ ریال
سود پیش بینی شده هر سهم فعلی: ۲۳ ریال
درصد تغییر: ۶۷٪ تعدیل منفی
شناسایی ۲۸ ریال زیان در ۹ ماهه
اتکای
بیمه اتکایی ایرانیان در دوره ۹ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۴۶۸ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱۲٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۱,۵۹۸٪ خالص سایر درآمدهای غیر بیمه ای میباشد.
سخاش
سیمان خاش در دوره ۶ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۷۴۵ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۳٪ فروش میباشد.
زپارس
شرکت ملی کشت وصنعت ودامپروری پارس در دوره ۶ ماهه منتهی به ۹۷/۰۳/۳۱ (حسابرسی شده) به ازای هر سهم ۲۹۹ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۶۹٪ فروش میباشد.
ثشاهد
شاهد در دوره ۳ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۲۷ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۳٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۸۱٪ جمع درآمدهای عملیاتی میباشد.
کاوه
پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه شرکت فولاد کاوه جنوب کیش
درصد افزایش سرمایه: ۱۱۴%
محل تامین: مطالبات و آورده نقدی
مرقام
ایران ارقام در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۴۳ ریال سود محقق کرده است این در حالیست که شرکت در مدت مشابه سال قبل و به ازای هر سهم ۲۶۰ ریال زیان محقق کرده بود.
کلوند
صنایع کاشی و سرامیک الوند در دوره ۶ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۱۴۹ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۴٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۱۱٪ فروش میباشد.
دشیری
شیرین دارو در دوره ۶ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۶,۱۷۴ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱,۱۰۶٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۷۸٪ فروش و نیز افزایش ۱۸۵ میلیارد ریال سایر درآمدهای عملیاتی میباشد.
قثابت
کارخانه های تولیدی و صنعتی ثابت خراسان در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۹۷/۰۴/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۹۱ ریال سود محقق کرده است این در حالیست که شرکت در مدت مشابه سال قبل به ازای هر سهم ۴۵ ریال زیان محقق کرده بود.
(افزایش ۶۴٪ فروش و نیز ۶۴ میلیارد ریال سایر درآمدهای غیرعملیاتی- اقلام متفرقه از عمده دلایل شناسایی سود نسبت به مدت مشابه سال قبل میباشد.)
تحلیل
در این هفته شاخص کل به محدوده ۱۸۲۰۰۰ واحد رسید ولی شاخص هم وزن با ۳۲۱ واحد افت مواجه شد.
شاخص کل | ۱۸۲,۹۲۹٫۰۹
۹۵٫۰۷ |
شاخص کل (هم وزن) | ۲۸,۶۸۴٫۳۲
(۳۲۱٫۹۷) |
ارزش بازار | ۶,۹۷۸,۷۸۵٫۰۱۹ B |
تعداد معاملات | ۴۴۱,۶۰۷ |
ارزش معاملات | ۱۳,۰۷۵٫۹۹۰ B |
حجم معاملات | ۳٫۸۲۶ B |
روز سه شنبه وزارت خزانه داری آمریکا دور جدیدی از تحریم را علیه سازمان مقاوت بسیج اعمال کرد، این تحریم ها هم خود سازمان بسیج و هم تمامی زیر مجموعه های این سازمان را که مبادلات پولی دارند شامل می شود.
در این میان اسامی شرکت های مانند کالسمین-فولاد مبارکه و بانک ملت هم بود، فولاد مبارکه که صادرات کمی دارد و به گفته شرکت مواد اولیه را هم به میزان مناسبی انبار کرده کمترین اثر را از تحریم ها می برد.
حکشتی: با آغاز تحریم های کشتیرانی مشتریان شرکت کشتیرانی ایران افزایش یافته است و سهام این شرکت با رشد خوبی همراه شده است، این تحریم به کشتی های شرکت های خارجی اجازه پهلو گرفتن در بنادر ایران را نمی دهد و این باعث می شود، حمل و نقل با شرکت کشتیرانی ایران بیشتر شود.
خودرو: گروه خودرو به دلیل اینکه مشتریان داخلی دارند، مشکلی در فروش ندارند ولی ممکن است به دلیل تحریم صنعت خودرو، این صنعت با چالشهایی برای مونتاژ خودرو مواجه شود. گروه خودرو پی از اصلاح قیمتی در این چند روزه می تواند رشد خوبی را داشته باشد و لیدر بازار شود.
بیمه: شرکت های بیمه ای که بیمه عمر و شخص ثالث را در سبد بیمه های خود دارند شرایط مناسب تری دارند، مثل بیمه ما
و بیمه نوین هم گزارش تسعیر ارز منتشر کرد که نماد این شرکت مورد توجه بازار قرار گرفت.
سیمان و کاشی و سرامیک: شرکت های سیمانی گزارش های ۶ ماهه خوبی داده اند، شرکت هایی که صادرات دارند شرایط بهتری از دیگر شرکت ها دارند، شرکت های سیمانی ارز حاصله را هم به صورت آزاد هم در بازار ثانویه می توانند به فروش برسانند. در این میان ساروم-سهرمز-سیدکو-سکرد-سخوز-سکرما-صوفیان شرایط بهتری برای سودآوری دارند.
گروه سیمانی برای سرمایه گذاری بلند مدت بسیار مناسب است.
کاغذ: چکاپا در این گروه شرایط بهتری دارد، با راه اندازی طرح توسعه ظروف کاغذی امسال می تواند به سود بالای ۱۰۰تومان دست یابد، همچنین چکاوه که تولید کننده کاغذ قهوه ای و فلوتینک است هم امسال شرایط مناسب تری پیدا کرده و می تواند سود آور شود.
گروه غذایی: گروه لبنی امسال به دلیل افزایش مواد بسته بندی و افزایش قیمت شیر خام با مشکل فروش مواجه شده است، این افزایش قیمت ها هم می تواند برای شرکت های تولید کننده شیر مثل تلیسه-زگلدشت… با افزایش قیمت شیر فروش کمتری دارند. شرکت های تولید رب و روغن مانندغشهداب-غچین با افزایش نرخ محصولات شرایط بهتری دارند.
کخاک اصلاح قیمت داشته و برای خرید بلند مدتی مناسب است.
کسرا نرخ فروش خوبی گرفته و می تواند باعث سودآوری این سهم بشود.
گروه بانکی شود تسعیر ارز دارند مانند وبملت، وپست خبر بنیادی خاصی ندارد.
حتاید و حسینا به دلیل تحریم های کشتیرانی بر این ۲ شرکت تاثیر می گذارد ولی به دلیل درآمد دلاری این تاثیر خیلی با اهمیت نیست، در صورت راه اندازی معادن افغانستان تنها راه دریایی برای صادرات بندر چابهار است.
قندی ها: شرکت های قندی هنوز امید به افزایش نرخ دارند، در صورت افزایش نرخ و اصلاح قیمت این گروه شرایط مطلوبی برای سرمایه گذاری و خرید سهام پیدا می کنند. در این میان نمادهایی همچون: قزوین-قهکمت-قصفها شرایط مناسب تری دارند.
لیزینگ: در این گروه شرکت های لیزینگ خودرو به دلیل افزایش قیمت خودرو شرایط مناسب تری دارند و در این میان ولساپا- ولبهمن گزینه های خوبی هستند. ولساپا پس از افت قیمت زیاد و رسیدن به محدوده ۱۳۵۰ ریال و خبر فروش سهام این شرکت توسط سایپا به قیمت ۱۶۰۰ریال می تواند باعث رشد قیمت برای این نماد باشد.
دارویی: در این گروه دشیری و ریشمک شرایط مناسب تری دارند.
پتروشیمی: با فرا رسیدن فصل زمستان و محدودیت های زیست محیطی در چین می توان شاهد افزایش قیمت اوره و متانول باشیم، همچنین با آزاد سازی قیمت اوره داخلی، می توان شاهد سودآوری اوره سازها باشیم.
در این میان شرکت های که فروش داخل و تولید کمتری دارند شرایط بهتری دارند مانند جم-شاراک-پارس-کرمانشاه-خراسان
همچنان مناسب تر هستند.
تایر و لاستیک: این گروه تایر سازها هنوز افزایش نرخ با اهمیتی نگرفته اند .
رایانه و مخابرات: با اعلام حذف آبونمان شرکت مخابرات سهام این شرکت دچار افت قیمت شد، ولی افزایش تعرفه مکالمه تلفن ثابت اثر بیشتری بر سودآوری دارد که تاثیر حذف آبونمان را کم رنگ می کند.
شرکت های پرداخت امسال شرایط مناسبی دارند؛ به دلیل افزایش تورم تراکنش ها افزایش می یابد همچنین در این مدت تمامی خرید و فروش ها به صورت نقدی شده و خیلی کم از چک استفاده می شود که این خود خبر بسیار خوبی برای گروه پرداخت است.
با راه اندازی صندوق مکانیزه فروش و ملزم کردن کسبه برای ثبت خرید و فروش های خود گروه پرداخت همچون (سپ-پرداخت-رکیش-آپ-تاپکیش-رتاپ) به دید میان مدت و بلند مدت گزینه های خوبی هستند.
گروه رایانه و مخابرات ریسک پایینی دارند و از تحریم ها اثر کمتری میبرند.
در پایان
بعد از اینکه بازار یک افت سنگینی داشت، مسیر انتخاب و تحلیل سهام کاملا روشن شد، بازار از این جا به بعد با تحلیل به پیش میرود و به دنبال سهام بنیادی که گزارش ۶ ماه مناسبی داشته اند می رود.
با آغاز دور تازه تحریم ها شرکت هایی که فروش داخلی دارند و یا تولید کمتری دارند و شرکت هایی که کوچک هستند و شرایط بنیادی مناسبی دارند برای سرمایه گذاری مناسب تر هستند.
با آرزوی موفقیت برای شما
موفق و پرسود باشید
درباره مهرناز سلطانی
نویسنده کتاب: ثروت نهفته در بورس ایران ،مدرس و مربی دوره های بورس و هوش مالی مقدماتی و پیشرفته ،بنیان گذار مجموعه همیار سرمایه ،تحلیگر و معامله گر بورس اوراق بهادار ،نویسنده روزنامه همشهری در حوزه بورس کارشناس رادیو اقتصاد سیما سخنران در سمینارها و همایش های مالی نگارنده بیش از 150 مقاله آموزشی در بازارهای مالی
نوشتههای بیشتر از مهرناز سلطانی
دیدگاهتان را بنویسید