تحلیل بنیادی هفته سوم آبان ماه-۹۷
تحریم نفتی ایران در تعیین قیمت نفت بسیار تاثیر گذار هست
ارنست مونیز، وزیر انرژی سابق آمریکا و یکی از دو مقام آمریکایی که همراه جان کری وزیر امور خارجه وقت این کشور نقش بسیار مهمی در امضای توافق هستهای داشت، در گفتوگو با بلومبرگ در باره اوضاع بازار نفت با آغاز تحریمهای نفتی علیه ایران گفت: آغاز اعمال تحریمها علیه ایران به طور حتم در شرایط کنونی که بازار از ظرفیت بسیار کمی برای افزایش تولید برخوردار است، بسیار مهم است.
من جزئیات معافیت تحریم ایران که از سوی آمریکا برای کشورها صادر شده است را نمیدانم اما آنها موقتی هستند و در بلندمدت بازار میخواهد بداند که آیا این تحریمها ادامه خواهد داشت یا خیر.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر ایران حدود ۱.۵ میلیون بشکه نفت به بازار جهانی صادر میکند و اگر این رقم ادامه داشته باشد، ما در بازار شاهد ثبات خواهیم بود و از بروز یک بحران ژئوپلتیک عبور خواهیم کرد.
وزیر انرژی آمریکا در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما، در پاسخ به این سوال که قیمت نفت در شرایط کنونی به کدام سمت پیش میرود و آیا پیش بینی این روند نسبت به ۱۰ سال گذشته سختتر شده است، گفت: بله به نظر من پیش بینی کردن روند بازار نسبت به قبل سختتر شده است.
پیش بینی روند قیمت نفت همواره سخت بوده است اما میتوان گفت که اگر معاف شدن کشورها از تحریم نفتی ایران ادامه یابد، به نظر من دیگر دلیلی بنیادین و ساختاری برای تغییرات عمده در قیمت نفت نخواهیم داشت. البته همواره بازار آبستن حوادث غیر منتظرهای است.
مونیز میگوید: اگر بازار شاهد کاهش قابل توجه عرضه نفت از سوی ایران باشد و یا اینکه عربستان و کویت بتوانند اختلافات خود را حل کرده و نفت بیشتری به بازار عرضه کنند، شرایط تغییر میکنند.
مونیز که هماکنون در حوزه هستهای و علوم مرتبط با آن فعالیت میکند، گفت: من مجددا تأکید میکنم اگر صادرات نفت ایران به روند کنونی خود ادامه دهد شاهد ثبات بوده و تغییر چندانی را شاهد نخواهیم بود.
ارنست مونیز گفت: دور کنونی تحریمها یک تفاوت فاحش نسبت به دور قبل دارد و آن این است که پیش از توافق هستهای تمام دنیا با ما در اعمال تحریمها علیه ایران همکاری کرد اما در شرایط کنونی که آمریکا به صورت یک جانبه اقدام به خروج از توافق هستهای کرده است، هیچ حمایت بینالمللی برای اعمال دوباره تحریمها وجود نداشته و کسی همراه آمریکا نیست.
مونیز معتقد است: من نمیگویم این تحریمها بی اثر خواهند بود، بلکه آنها به صورت محدود اثرگذار خواهند بود و بعید است شاهد تأثیر قابل توجه آنها باشیم.
وی همچنین درباره احتمال تغییر در سیاستهای آمریکا در حوزه انرژی و رفتن به سمت کاهش استفاده از انرژیهای فسیلی پس از برگزاری انتخابات میان دوره کنگره و مجلس در این کشور گفت: من فکر نمیکنم طی دو سال آینده شاهد تغییرات جدی در سیاستهای آمریکا در حوزه انرژی باشیم از طرف دیگر به نظر من دولت کنونی آمریکا طی دو سال آینده مشکلات سیاسی دیگری را دارد که باید به آنها بپردازد و احتمالا شاهد تغییری جدی در این زمینه نخواهیم بود.
معافیت موقت ۶ ماه آمریکا به هشت کشور برای خرید نفت ایران
آمریکا موافقت کرده است به هشت کشور از جمله ژاپن، هند و کره جنوبی اجازه دهد به خرید نفت ایران پس از اعمال تحریمها در ۵ نوامبر ادامه دهند.
این عقبنشینی در حالی صورت میگیرد که چند ماه پیش مقامات دولت ترامپ در گفتگو با رسانهها با قاطعیت اعلام کردند که با توجه به تمایل ترامپ برای به صفر رساندن فروش نفت ایران، صدور معافیت برای ادامه خرید نفت از این کشور جزو گزینههای آنها نیست.
در حالی که هنوز هم هدف دولت آمریکا به صفر رساندن فروش نفت ایران است، این کشور مجبور شده معافیتهایی به برخی واردکنندگان نفت از ایران ارائه دهد. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا قرار است در مورد این معافیتها اواخر روز جمعه سخنرانی کند.
پس از اعلام معافیت واردات ۸ کشور بهای نفت با کاهش ۲ دلاری همراه شد که نشان از امید بازار به واردات نفت از ایران داشت.
گفته میشود که چین به عنوان بزرگترین واردکننده نفت ایران همچنان در حال مذاکره با آمریکا است، اما طبق گفته منابع آگاه، نام این کشور نیز در بین ۸ کشور مذکور قرار دارد.
(واردات نفت ۸ کشور معاف شده از تحریم های نفتی امریکا طی سه سال قبل از ایران)
این معافیتها موقتی هستند و دولت ترامپ انتظار دارد این کشورها در ماههای آینده به کاهش واردات نفت ایران ادامه دهند. انتظار میرود اسامی کشورهای معاف شده در روز دوشنبه همزمان با اعمال تحریمهای نفتی ایران منتشر شود.
در حالی که دولت ترامپ از ابتدا هدف خود را به صفر رساندن فروش نفت ایران از ماه نوامبر عنوان کرده بود، جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید چندی پیش در پی ناامیدی از امکان اجرای این سیاست، در یک چرخش آشکار اعلام کرد که آمریکا قصد ندارد با تحریمهای ایران به متحدان خود آسیبی وارد کند.
امروز چهارشنبه ۷ نوامبر بدلیل افزایش تولید ، معاف شدن عمده خریداران نفت ایران از تحریم های آمریکا و چشم اندازه مثبت از عرضه مطلوب نفت بهای آن در بازارهای جهانی کاهش یافت .
نفت برنت با ۳۰ سنت کاهش به ۷۱ دلار و ۸۳ سنت و نفت خام سبک آمریکا با ۳۷ سنت کاهش به ۶۱ دلار و ۸۴ سنت در هر بشکه رسیده اند .
تحلیلگران علل کاهش بهای نفت را تولید بیش از اندازه و ادامه حضور ایران در بازار می دانند . اطلاعات انتشار یافته نشان می دهد صادرات نفت ایران تا همینک به ۱ میلیون بشکه در روز کاهش یافته درحالیکه پیش از این روزانه ۳ میلیون بشکه بوده است . اما بعد از نوامبر بدلیل نیاز مشتریان معاف شده از تحریم های آمریکا عرضه نفت ایران افزایش خواهد یافت .
عامل اصلی بی ثباتی بازار نفت کشور عربستان و روسیه
نماینده ایران در هیئت عامل اوپک گفت: عربستان و روسیه باید روزانه یک میلیون بشکه از عرضه نفت خام خود در بازارهای جهانی بکاهند.
وی با بیان اینکه آنها ثبات بازار را بر هم ریختهاند، گفت: عربستان و روسیه تولید نفت خود را افزایش دادند و قیمتهای جهانی این کالای راهبردی ۱۵ دلار به ازای هر بشکه کاهش یافت.
به گفته مقامهای آگاه، کشورهای عضو و غیرعضو اوپک (+OPEC) به رهبری عربستان و روسیه یکشنبه ۱۱ نوامبر در نشست کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق کاهش عرضه اوپک و غیراوپک (JMMC) در ابوظبی درباره امکان کاهش عرضه نفت در سال ۲۰۱۹ گفتوگو میکنند.
عربستان و روسیه در ماههای اخیر تولید خود را نزدیک به سطوح رکوردشان افزایش دادهاند و تولیدکنندگان کوچک حاضر به کاهش تولید نفت نخواهند بود.
نماینده ایران در هیئت عامل اوپک تصریح کرد: کاهش قیمت نفت به اعضای کوچکتر حاضر در بیانیه همکاری کشورهای عضو و غیرعضو اوپک که قادر نبودهاند به اندازه روسیه و عربستان تولید نفت خود را افزایش دهند، صدمه رسانده است.
کشورهای عضو و غیرعضو اوپک بهمنظور نهایی کردن تصمیم خود برای سال ۲۰۱۹ در وین گردهم میآیند، احتمال میرود آنها درباره همکاری دائمیتر و بلندمدت بحث و گفتوگو کنند.
بیژن زنگنه، وزیر نفت به تازگی در نامهای خطاب به محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل اوپک خواستار توقف فعالیت کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک و اوپک و همچنین کمیته مشترک فنی شده است.
سنگ آهن ۶۵درصدبه ۹۴.۴۵دلار رسید
قیمت سنگ آهن ۶۲ درصد در چین در روز دوشنبه با ۱.۵۵ دلار کاهش ۷۵.۲ دلار معامله شد.
قیمت سنگ آهن ۶۲ درصد با ۱.۵۵ دلار کاهش ۷۵.۲ دلار معامله شد. سنگ آهن عیار ۶۵درصد با همین میزان کاهش ۹۴.۴۵ دلار معامله شد.
انتخابات میان دوره ای آمریکا
دمکرات ها موفق شدند با توجه به نارضایتی های گسترده مناطق شهری در امریکا از دونالد ترامپ موفقیت هایی را در انتخابات مجلس نمایندگان بدست آورند.
این در حالی است که حامیان واقعی دونالد ترامپ نگداشتند مجلس سنا بدست دمکرات ها بیفتد.
انتخابات اخیر شکاف سیاسی میان شهرها و روستاهای آمریکا را بیش از پیش پر رنگ نشان داده است.
گفتنی است این دو دستگی بزرگ در حالی رخ داده است که دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۰ برای حفظ جایگاه خود رقابت سختی را در پیش خواهد داشت.
دریافت معافیت تحریم ها توسط عراق برای واردات برق و گاز طبیعی عراق از ایران
برایان هوک اعلام کرد عراق از تحریمهای آمریکا علیه ایران در حوزه انرژی معاف شد است وی از بیان جزئیات بیشتر در این رابطه خودداری کرد.
بغداد همچنان به واردات خود از ایران ادامه میدهد و یک حساب بانکی هم برای پرداخت هزینهها به دینار افتتاح کرده است.
کاخ سفید پیش از این هم، هشت کشور را از تحریمهای نفتی علیه ایران مستثنی کرده بود.
هوک در همین زمینه مدعی شده که افزایش صادرات نفت عراق، کمکی برای جایگزینی سهم ایران در بازار جهانی بوده است.
عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق اما روز سه شنبه بار دیگر تصریح کرد که این کشور جزئی از نظام تحریم نخواهد بود.
وی تاکید کرد که موضع عراق در این خصوص، شبیه موضع اتحادیه اروپا، روسیه، چین و ژاپن است؛ یعنی حفظ منافع ملی و در عین حال مذاکره با همه طرف ها و تلاش برای رفع اختلاف میان آنها بر اساس اصل عدم زیان دوسویه است.
احتمال توقف صادرات گندله ایران به چین
صادرات گندله ایران به دلیل کاهش تقاضا در چین و افزایش هزینه های حمل کشتی با کاهش شدید روبرو شده است.
بعد از حذف عوارض صادرات گندله در سال جاری روند صادرات این محصول روند صعودی پیدا کرد بطوریکه ارسال این محصول به چین جایگزین کنسانتره سنگ آهن شده بود.
اما طی یک ماه گذشته همه چیز تغییر کرده است و صادرات این محصول به دلیل کاهش تقاضا در چین و افزایش هزینه حمل کشتی تا حد زیادی با مشکل فروش روبرو شده است.
از سویی عرضه انبوه گندله از سوی هند سبب شده است تا گندله شرکت های ایرانی در چین با کاهش تقاضا روبرو شود.
در حال حاضر قیمت گندله در چین حدود ۱۳۰دلار و هزینه حمل این محصول از ایران به چین حدود ۲۷دلار است.
قیمت بالای حمل کشتی های گندله به مقصد چین و مشکلات مربوط به انتقال پول با توقف فرایند سوئیفت به کاهش صادرات گندله کمک کرده است.
دو کشتی گندله ایران که راهی مقصد چین است معامله آن از سوی خریدار لغو شده است.
حرکت کشتی حامل سویا آمریکا به سمت ایران
برای دومین هفته متوالی، یک کشتی فله بر حامل سویا، بنادر آمریکا را به مقصد ایران ترک کرده است.
بر اساس اطلاعات وزارت کشاورزی آمریکا کشتی فله بر سی لیدی روز اول نوامبر از یک پایانه بندری در لانگ ویوی واشنگتن عازم بندر امام خمینی ایران شده است.
این در حالی است که دولت آمریکا روز دوشنبه تحریم های جدیدی را علیه بخش های انرژی، کشتیرانی و بانکی ایران به اجرا گذاشت. این تحریم ها بر اساس توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ لغو شده بودند.
تحریم های جدید در ظاهر شامل محصولات کشاورزی نمی شود، اما به دلیل محدودیت های ایجاد شده برای تراکنش های مالی معاملات مرتبط با ایران، این تحریم ها عملا فروش مواد غذایی به ایران را نیز با اختلال مواجه می کند.
این محموله ۵۶ هزار و ۹۵۱ تنی سویا سیزدهمین محموله ای است که از ماه جولای از آمریکا عازم ایران می شود. آمریکا از زمان آغاز جنگ تجاری با چین در ماه جولای، ۸۷۳ هزار و ۴۲۰ تن سویا به ایران صادر کرده است.
آمریکا به منظور پر کردن جای خالی چین، بزرگترین مصرف کننده سویای جهان، به دنبال افزایش فروش خود به کشورهایی نظیر آرژانتین، مصر و ایران است.
آمارهای وزارت کشاورزی آمریکا نشان می دهد که میزان صادرات سویای این کشور به ایران از ۲۶ میلیون میلیون دلار در سال ۲۰۱۷ به ۲۱۱ میلیون دلار در سال ۲۰۱۸ افزایش یافته است.
این بیشترین میزان صادرات سویا از آمریکا به ایران دست کم از سال ۲۰۰۰ تا کنون است.
ثابت ماندن قیمت قراضه در معاملات جدید
در حالیکه خریداران منتظر انجام معامله ای جدید برای تعیین روند قراضه بودند، امروز خریدهایی انجام شد که برای چندمین هفته متوالی نشان داد قیمت قراضه خیال کاهش ندارد.
در جدیدترین معاملات هفته جاری، ۱۴ هزار تن قراضه ۸۰ درصد از مبدا آمریکا به قیمت ۳۴۰ دلار/تن سی اف آر انجام شد که در قیاس با هفته گذشته تقریبا ثابت ماند. افزایش تقاضا در بازار داخلی موجب شده تا عرضه کنندگان از دادن تخفیف خودداری نمایند.
محموله ای مرکب از ۱۵ هزار تن قراضه ۷۵ درصد به قیمت ۳۳۰ دلار تن، ۳ هزار تن قراضه شرد به قیمت ۳۴۰ دلار تن و ۷ هزار تن قراضه پرمیوم به قیمت ۳۴۵ دلار تن از مبدا اروپا توسط یک فولادساز ترک خریداری شد که برآورد قراضه ۸۰ درصد را به ۳۳۵ دلار تن سی اف آر رساند.
همچنین محموله ای از قراضه ۹۰ درصد روسیه نیز به قیمت ۳۳۰ دلار تن سی اف آر معامله شد که نسبت به قیمت های هفته قبل بدون تغییر مانده است.
آهن اسفنجی می تواند از نظر هزینه تولید جایگزین خوبی برای قراضه آهن باشد.
معافیت واردات برق و گاز طبیعی عراق از تحریم های ایران
برایان هوک اعلام کرد عراق از تحریمهای آمریکا علیه ایران در حوزه انرژی معاف شد است وی از بیان جزئیات بیشتر در این رابطه خودداری کرد.
بغداد همچنان به واردات خود از ایران ادامه میدهد و یک حساب بانکی هم برای پرداخت هزینهها به دینار افتتاح کرده است.
کاخ سفید پیش از این هم، هشت کشور را از تحریمهای نفتی علیه ایران مستثنی کرده بود.
هوک در همین زمینه مدعی شده که افزایش صادرات نفت عراق، کمکی برای جایگزینی سهم ایران در بازار جهانی بوده است.
عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق اما روز سه شنبه بار دیگر تصریح کرد که این کشور جزئی از نظام تحریم نخواهد بود.
وی تاکید کرد که موضع عراق در این خصوص، شبیه موضع اتحادیه اروپا، روسیه، چین و ژاپن است؛ یعنی حفظ منافع ملی و در عین حال مذاکره با همه طرف ها و تلاش برای رفع اختلاف میان آنها بر اساس اصل عدم زیان دوسویه است.
بیلت CIS و ترکیه افزایش قیمت داشت در حالیکه بیلت صادراتی در چین و ایران کاهش داشت
فزایش بهای قراضه وارداتی ترکیه به ۳۲۰ دلار CFR و افزایش قیمت محصولات طویل از رشد بهای بیلت در ترکیه و کشورهای CIS حمایت کرده است.
شاخص بیلت CIS به ۴۶۷ دلار فوب رسیده و انتظار ثبات یا افزایش اندک در هفته جاری وجود دارد.
قیمت میلگرد داخلی ترکیه ۵۲۰ دلار منهای VAT بود و مفتول با ۱۰ دلار افزایش در CIS به ۵۲۵ دلار فوب و میلگرد به ۴۹۵ تا ۵۰۵ دلار رسید.
فروش به مصر فعال بوده و اوکراین یک محموله بیلت را ۴۸۵ دلار برای تحویل در CFR به مصر فروخته است و یک محموله ۴۸۹ دلاری برای تحویل CFR مصر معادل ۴۶۷ تا ۴۶۸ دلار فوب معامله شد.
روسیه بیلت فوب را ۴۷۰ دلار پیشنهاد می دهد و ۱۰ هزار تن بیلت به فیلیپین به ۵۰۸ دلار CFR فروخته است که کرایه حمل حدود ۲۵ دلار در نظر گرفته می شود.
بیلت پیشنهادی CIS تحویل مرمره ۴۸۰ دلار بود در حالیکه اسلب صادراتی از CIS به ۴۶۰ دلار رسیده است.
ترکیه یک محموله بیلت با منگنز بالا و پرمیوم را ۴۸۵ دلار فوب به اتیوپی فروخت.
واردات میلگرد امریکا از ترکیه متوقف است و آنها امیدوارند بزودی امریکا به میز مذاکره برگردد. در چین نیز به علت افزایش عرضه و افت تقاضا، فولادسازان بهای بیلت را کاهش دادند.
شمش فولاد در چین بدون تغییر ۵۳۰ دلار رسید.
شمش روی با ۴۰ دلار افزایش ۲۵۸۶ دلار قیمت خورد.
زغالسنگ با ۰.۵ دلار کاهش ۲۰۸ دلار معامله شد.
قیمت های جهانی
اخبار داخلی
بندر چابهار هم از تحریمهای جدید آمریکا معاف شد
وزیر خارجه آمریکا:
آمریکا بندر چابهار را از دور جدید تحریمهای ضدایرانی معاف کرد.
واشنگتن دلیل معاف شدن پروژه توسعه بندر چابهار را «کمک به توسعه اقتصادی افغانستان» اعلام کرده است.
بندر چابهار با سرمایه گذاری مستقیم کشور هند ساخته شده است و برای واردات کالا از هند و جایگزینی واردات از چین این بندر می تواند بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
اثر تحریم بر صنعت هواپیمایی ایران
هواپیمای ماهان ایر از مسیر پکن به تهران امروز بدلیل تحریم دیشب، نتوانست از خط هوایی قرقیزستان مجوز عبور بگیرد و ناچار به تغییر مسیر شد . این موضوع عامل افزایش طول مسیر و تاخیر زمانی و هزینه سوخت و نهایتا بلیط هواپیما میشود.
کمیته کارشناسی تنظیم بازار وزارت صمت پیشنهاداتی را به منظور بهبود بازار به کمیته اصلی ارایه داده است:
۱- به منظور تحریک تقاضا، مشتریان خارج از بهین یاب نیز امکان خرید از بورس کالا را داشته باشند.
۲- افزایش قیمت پایه بورس از ۴۲۰۰ به نیما (مشابه پتروشیمی ها ، فراموش نکنیم که هیات دولت مصوب نموده تا قیمت گاز بر اساس نیما دریافت شود که لازمه اصلاح قیمت پایه بورس کالا به نیما است)
۳- خریداران آهن اسفنجی الزامی به عرضه شمش خود در بورس کالا نداشته … بعلاوه سقف قیمت آهن اسفنجی در بورس ۵۰% فولاد تعیین میشود.
فولاد خوزستان در صادرات و ارزآوری به چرخه اقتصاد ملی در رتبه نخست قرار دارد
آیین کلنگ زنی احداث کارخانه مگا مدول آهن اسفنجی
مراسم کلنگزنی احداث کارخانه مگامدول آهن اسفنجی (زمزم ۳) فولاد خوزستان با حضور دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور، رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت و هیات همراه، غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان و با استقبال محمد کشانی مدیرعامل، اعضای هیات مدیره، جمعی از معاونان و مدیران شرکت فولاد خوزستان برگزار شد.
این طرح به درخواست معاونت برنامه ریزی و توسعه به عنوان کارفرما، در اختیار شرکت مهندسی معادن فناور فلزات برای اجرا قرار گرفته و طبق برنامه ریزی صورت گرفته به مدت ۳۶ ماه عملیاتی خواهد شد.
هدف این پروژه عظیم را افزایش تولید آهن اسنفجی با هدف تامین کمبود آهن اسفنجی مورد نیاز برای پایداری تولید فعلی و ایجاد ظرفیت برای توسعه های آتی شرکت فولاد خوزستان عنوان کرد وی در ادامه سرمایه گذاری این پروژه را ۱۳۵ میلیون یورو برشمرد. .
از ویژگی های شاخص این کارخانه می توان به بالاترین ظرفیت تولید آهن اسفنجی با کیفیت در بین طرح های مشابه اجرا شده در سطح کشور، دارا بودن سیستم تزریق اکسیژن، بکارگیری تکنولوژی جدید در بخش کوره ها و افزایش قطر کوره از ۶/۶۹ متر به ۷/۱۵ متر، بهره گیری از بیشترین تعداد Bay در طراحی Reformer (19Bay) انجام شده است.
خصوصیسازی بلوک فولاد خوزستان
بلوک ٧.٢۶ درصدی سهام شرکت فولاد خوزستان به ارزش کل پایه ١٠ هزار و ٩٨٣ میلیارد و ۶٧۴ میلیون و ٩٠٨ هزار و ٨٠٠ ریال توسط سازمان خصوصیسازی در بورس اوراق بهادار عرضه میشود.
این بلوک فولادی بهصورت ٣۵ درصد نقد و بقیه اقساط یکساله در حالی روی میز فروش بورس میرود که زمان قطعی عرضه آن، قرار است توسط شرکت بورس اعلام شود.
هشدار سرقینی به خریداران ورق فولاد ی از بورس کالا
کشف ۴هزار تن آلومینیوم احتکار شده توسط سپاه در بافق
سپاه الغدیر موفق به کشف ۴۰۰۰ تن شمش آلومینیوم احتکار شده به ارزش ۱۲۰ میلیارد تومان در شهرستان بافق شدند.
این انبارها با همکاری اداره صنعت، معدن و تجارت و سازمان تعزیرات حکومتی استان یزد شناسایی شده است. این مقدار آلومینیوم توسط فرد متخلف در انبارهای مختلف اعم از زمینبازی، تعمیرگاه، انبار روباز و انبار قطعات یدکی احتکار شده بود.
در پی هشدار آمریکا به شرکتهای بیمه برای تحریم نفتکشهای ایرانی ، تهران از این اقدام آمریکا به سازمان بینالمللی دریانوردی شکایت کرد .
معدنی صبا نور خبر از فروش بلوک١.۴ درصدی سهام سرمایه گذاری معادن و فلزات داد
شرکت معدنی و صنعتی صبانور خبر از عرضه بلوک١.۴ درصدی سهام هلدینگ معادن و فلزات با قیمت پایه هر سهم ۵٨٠ تومان داده است.
غیرفعال شدن سوئیفت بانک ملی از ۲۱ آبان ماه سال جاری
کاهش هزینه اجاره کشتیهای فلهبر، دستاورد یک اتحاد
مهرداد اکبریان، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران با بیان این مطلب گفت: از طرفی صادرکنندگان ایرانی به دلیل اینکه وضعیت کشتیرانی یا تحریمها را نامشخص میدیدند سعی کردند به هر قیمتی کشتیها را اجاره کنند.
از این فرصت صاحبان کشتیها نهایت استفاده را میکردند و نرخ اجارهها را بسیار بالا بردند، به حدی که از قیمتهای منصفانه منطقه به ویژه در مقایسه با بندر صحار عمان ۱۴ تا ۱۵ درصد بالاتر بود. به طور نمونه اجاره کشتی ۱۸ دلار بود اما در بارهای جدید ناچار به اجاره آن به ۳۰ دلار به ازای هر تن میشدیم.
وی افزود: نکته این بود که این پول به جیب تاجران ایرانی چه تولیدکننده و چه صادرکننده نمیرفت بلکه از ذخایر پولی این کشور خارج میشد و به جیب خارجیها میرفت.
اکبریان با بیان اینکه این افزایش نرخ هیچ ربطی به هزینههای کشتی مانند افزایش نرخ سوخت یا بیمه کشتیها نداشت، گفت: انجمن سنگ آهن در راستای رفع این موانع با همگرایی و وحدت بین اعضا، جلسهای با حضور صادرکنندگان عمده سنگ آهن تشکیل داد و حساسیت موضوع را گوشزد کردیم. در این جلسه به ویژه از صادرکنندگان عمده و تعیینکننده نرخ درخواست شد از آنجا که رفتار آنها بیشترین تاثیر را در تعیین نرخ کشتیها دارد، با توجه به نرخ منطقه و بنادر همتراز، نرخ بدهند.
وی تصریح کرد: این کار انجام شد و آن زمان نرخ منصفانهای را پیشنهاد دادیم. در وهله نخست، شرکتهای کشتیرانی مقاومت کردند اما وقتی دیدند تمام اجارهکنندگان از یک نرخ صحبت میکنند آنها هم نرخ را پایین آورده و به نرخ تعیین شده در کارگروه رساندند.
با این حال در مرحله دوم، قیمتها را باز هم کاهش دادیم تا اجاره اعلامی بر سر جای خود بنشیند. با توجه به شرایط فعلی، مالکان کشتیها تمکین کردند و نرخ توافقی به شرایط بین صاحبان محصولات معدنی ایرانی و شرکتهای خارجی تبدیل شد.
رئیس انجمن سنگ آهن ایران تاکید کرد: در شرایط فعلی کشور، مواردی از این دست زیاد داریم؛ شرایطی که موجب میشود چه خریداران و چه واسطهها، حملونقلکنندگان بارهای معدنی و حتی بانکها با تصور اینکه تاجران ایرانی مجبورند با هر قیمتی که آنها اعلام میکنند کار کنند قیمتها را افزایش دهند و موجب هیجان و نگرانی در آن صنف میشوند که این امر خود به خود باعث رفتار نادرست تاجران ایرانی شده و به افزایش قیمتها دامن میزند.
اکبریان ادامه داد: هر چه تب تقاضا بالا برود، اشتهای طرف خارجی برای افزایش قیمتها بالاتر میرود. به همین دلیل میتوان با روشی که انجمن سنگ آهن ایران به کار گرفت تاجران را ترغیب به صبر کرد تا از حالت هیجانی بیرون بیایند و با شرایط برنده-برنده، کار را پیش ببرند.
بهترین ها و بدترین های تجارت معدن و صنایع معدنی در ۷ماه امسال
عملکرد ۷ ماهه تجارت خارجی زنجیره معدن کشور اعلام شد
زنجیره معدن و صنایع معدنی ایران در ۷ ماه ابتدای امسال موفق به صادرات ۵٫۸۱ میلیارد دلار انواع محصولات شده که رشد ۶درصد را نسبت به سال گذشته ثبت کرده است.
فولاد در مجموع ۴۸درصد ارزش صادرات زنجیره را تشکیل میدهد. عملکرد ۷ ماهه نشان از صادرات ۵٫۸۶ میلیون تن فولاد (۲۲درصد رشد) به ارزش ۲٫۷۸ میلیارد دلار است .
مس با صادرات ۴۹۲ میلیون دلار وبا ۱۶درصد رشد در مجموع ۸درصد صادرات زنجیره را بخود اختصاص داده و سهم سیمان نیز ۶درصد صادرات ایران است.
افزایش ۱۴درصدی کنسانتره سنگ آهن طی ۷ ماه امسال و کسب درامد ۲۵۷ میلیون دلار از محل آن نکته جالب گزارش صادرات محصولات معدن و صنایع معدنی است.
صادرات زغالسنگ رشد مطلوبی داشته است و ارزش صادرات این حوزه ۳۴۶درصد افزایش داشته و به ۵۹٫۳ میلیون دلار رسیده است
در سایر بخش ها.روی با کاهش (۲۴درصد ی) و سرب با کاهش (۳۷درصد ) همچنان بحران صادرات دارند .انتظار می رود با اصلاحات دستورالعمل وزارت صمت گلوگاه صادرات این صنعت هرچه سریعتر برطرف شود .آلومینیم نیز شاهد کاهش ۴۰درصد ارزش صادرات بوده است که ناشی از تقاضای بالای بازار داخلی و کاهش رقابت پذیری در بازارهای جهانی ناشی از تحریم است.
نگاهی به عملکرد فولاد خوزستان طی ۷ ماه نخست سال ۱۳۹۷
درخصوص تولیدات اصلی شرکت یعنی بلوم، بلیت و اسلب نیز تا مرداد ماه تولید یکنواخت در میزان مناسبی پیشرفته است. چنانکه نمودار ۱ نشان میدهد از ابتدای سال جاری تولیدات بلوم و بلیت و اسلب به نوعی مکمل یکدیگر بودهاند به این معنی که با کاهش در تولید بلوم و بیلت، تولید اسلب افزایش یافته است و در مقابل نیز در هنگام کاهش در تولید اسلب، بلوم و بیلت روند افزایشی در تولید را طی کردهاند. پر واضح است که دلیل این امر میزان کشش تقاضای بازار بوده است. این موضوع در شهریور و مهر ماه سال جاری به وضوح قابل مشاهده است.
از فروردین تا مرداد تولید اسلب در شرکت در محدوده ۱۳۰ هزار تن تا ۱۷۵ هزار تن در نوسان بود و میزان تولید بلوم و بیلت نیز در دامنه ۱۷۰ هزار تن تا ۱۸۵ هزار تن تغییر کرد. اما در شهریور و مهر میزان تولید اسلب و بلوم به ۸۴ هزار تن تا ۸۸ هزار تن رسید و در مقابل تولید بلوم و بیلت تا بیش از ۲۲۸ هزار تن افزایش یافت. نمودار ۲ حجم تولیدات شرکت را طی مهرماه ۱۳۹۷ نشان میدهد.
کم بود ۳۰ میلیون تنی سنگ آهن در چند سال آینده و جایگزینی معادن افغانستان برای واردات
یک کارشناس حوزه معدن گفت: در سال ۱۴۰۴ کشور ما نیازمند بیش از ۱۶۰ میلیون تن سنگ آهن کلوخه است و طبق تحقیقات به عمل آمده بیش از ۳۰ میلیون تن کسری خواهیم داشت.
بر اساس آخرین آمار مربوط به تولید کالاهای منتخب معدنی و صنایع معدنی از بین ۱۳ کالای تولیدی منتخب، فولاد خام، کاتد مس، شمش آلومینیوم، آلومینا، سنگ آهن، کنسانتره زغال سنگ، کاشی، شیشه جام، ظروف شیشهای و ظروف چینی با رشد تولید مواجه بودند و سه کالای، سیمان، محصولات فولادی و چینی بهداشتی نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش تولید روبهرو شدهاند.
بر این اساس از آغاز سال جاری تا پایان تیرماه امسال، فولاد خام ۱۰ درصد، کاتد مس ۶۲.۳ درصد، شمش آلومینیوم ۸.۲ درصد، آلومینا ۰.۶ درصد، سنگ آهن ۱۶.۶ درصد، کنسانتره زغال سنگ ۹.۹ درصد، کاشی ۴.۷ درصد، شیشه جام ۰.۱ درصد، ظروف شیشهای ۱۷.۶ درصد و ظروف چینی ۱۲.۶ درصد رشد تولید داشته اند.
تولیدات سنگ آهن کفاف نیازهای داخل را میدهد، اما طبق آمارها و تحقیقات به عمل آمده در سال ۱۴۰۴ با کمبود سنگ آهن مواجه خواهیم شد، زیرا استخراج به دلیل نبود اکتشافات جدید با رکود مواجه شده است.
وی در ادامه افزود: در سال ۱۴۰۴ کشور ما نیازمند بیش از ۱۶۰ میلیون تن سنگ آهن کلوخه است و طبق تحقیقات به عمل آمده حدود ۳۰ میلیون تن کسری خواهیم داشت و این وضعیت از سال ۱۴۰۱ احساس میشود و تا سال ۱۴۰۴ به اوج خود خواهد رسید.
نام معدن اصلی سنگآهن افغانستان «حاجیگک» است، معدن حاجی گک ۱.۸ میلیارد تن ذخیره قطعی سنگ آهن داشته و بزرگترین معدن سنگ آهن بکر آسیا به شمار میرود.
افغانستان دارای معادن برتر سنگآهن، مس و لیتیوم است و این موارد جزو اولویتهای این کشور از نظر استخراج و بهرهبرداری قرار میگیرد، هرچند این اتفاق به دلیل مسائل امنیتی و درگیریهای موجود نتوانست به خوبی شکل بگیرد.
ارز آوری نیم میلیارد دلاری فولاد و آهن اسفنجی برای هرمزگان
دو محصول آهن اسفنجی و فولاد ارز آوری بیش از نیم میلیارد دلار در هفت ماهه سال جاری داشته اند.
در حوزه صنایع و معادن استان در هفت ماهه سال جاری بیش از یک میلیون تن آهن اسفنجی و فولاد با ارزش بیش از ۵۰۸ میلیون و ۴۱۸ هزاردلار صادر شده ست.
از لحاظ ارزش دلاری این دو محصول ۵۰ درصد کل صادرات بخش صنایع و معادن استان را تشکیل دادهاند.
عمده کشورهای صادراتی این دو محصول تایلند، برزیل، اندونزی، چین و ایتالیا است.
کاهش ۳۴ درصدی و اردات نفت چین از ایران در ماه سپتامبر
بنابر آمار ارائه شده توسط گمرک چین، چین خرید نفت از ایران در ماه سپتامبر را در مقایسه با ماه آگوست ۳۴ درصد کاهش داده است. از طرف دیگر این کشور نسبت به ماه سپتامبر سال گذشته واردات نفت از آمریکا را دو برابر کرده است.
سپنوپک بیشترین نفت وارداتی چین از آمریکا را به خود اختصاص داده و ۸۰ درصد این نفت را وارد کرده است.
امیدواری آمریکا به کاهش صادرات نفت ایران با استفاده از تصویربرداری ماهوارهای
نفتکشهای حامل نفت ایران همواره از چند روش از جمله تغییر پرچم و یا خاموش کردن سیستمهای ناوبری برای حمل نفت ایران در زمان تحریمها استفاده کردهاند.
آمریکا امیدوار است بتواند با استفاده از فناوریهای پیشرفته از جمله تصویربرداری ماهوارهای جلوی بخشی از صادرات نفت ایران را پس از آغاز اعمال تحریمها بگیرد.
کدال
قاروم
قند ارومیه در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۹۷/۰۴/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۱۰,۱۶۹ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۴۳٪ فروش میباشد.
این شرکت براساس عملکرد ۱۲ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۴/۳۱ مبلغ ۱۶۵,۱۸۳ میلیون ریال سود خالص محقق کرده است.
شلرد
کود شیمیائی اوره لردگان در دوره ۶ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۱ ریال زیان محقق کرده است شرکت در سال مالی جاری سرمایه خود را ۸۰٪ افزایش داده و با لحاظ سرمایه جدید نسبت به مدت مشابه سال قبل در زیان هر سهم تغییری نداشته ولی زیان خالص ۱۵۴٪ افزایش داشته که عمدتا بخاطر شناسایی ۳۷۲ میلیون ریال سایر هزینه های غیرعملیاتی- اقلام متفرقه میباشد.
نطرین
دریافت مجوز تغییر بیش از ۱۰ درصد در نرخ فروش محصولات دربافت کرد.
توریل
واگذاری سهام شرکت تجهیزات ناوگان ریلی البرز نیرو
فخوز
پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه شرکت فولاد خوزستان
درصد افزایش سرمایه: ۴۵%
محل تامین: مطالبات و آورده نقدی , سود انباشته
وبملت
تکذیب شایعه ادغام بانک سرمایه در بانک ملت
لپارس
شفاف سازی در خصوص افزایش تولید
سود پیش بینی شده هرسهم قبلی: ۳۹۰ ریال
سود پیش بینی شده هر سهم فعلی: ۱,۱۷۱ ریال
درصد تغییر: ۲۰۰٪ تعدیل مثبت
پوشش ۶ ماهه ۷۱٪ مبلغ ۸۳۰ ریال
قهکمت
شفاف سازی در خصوص نوسان قیمت سهام و تعدیل مثبت ۱۳٪ سود هرسهم
فخاس
زمانبندی پرداخت وجوه حاصل از فروش حق تقدم های استفاده نشده و مطالبات سالهای قبل منتشر شد.
هرمز
توضیحات شرکت در خصوص صورتهای مالی میاندوره ای منتهی به ۱۳۹۷/۶/۳۱
قنیشا
قند نیشابور در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هرسهم ۴۴۲ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۸٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۳۴٪ فروش میباشد.
این شرکت براساس عملکرد ۱۲ ماهه آخرین پیش بینی سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۶/۳۱ را ۱۱۰٪ پوشش داده است.
افزایش سرمایه
درصد افزایش سرمایه: ۵۰%
محل تامین: سود انباشته
دلر
برگزاری مزایده فروش ساختمان دفتر مرکزی و یک باب مغازه تجاری
قشرین
واگذاری ۵٪ از سهام شرکت فراورده های غذایی و قند تربت جام(سهام عام) به قیمت ۳۱۴۹ ریال
اوان
شفاف سازی در خصوص قرارداد تبلیغاتی با صدا و سیما را اعلام کرد
حفاری
برگزاری مزایده فروش یک باب ساختمان مسکونی مشتمل بر ۲۹ واحد واقع در شیراز به مبلغ ۲۷۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ریال
انرژی
شفاف سازی در خصوص عرضه نفت خام
دسبحا
پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه شرکت گروه دارویی سبحان
درصد افزایش سرمایه: ۶۴%
محل تامین: مطالبات و آورده نقدی
خزر
برگزاری مناقصه عملیات تغییر مسیر کابل برق ۲۰ کیلو ولت و احداث ابنیه ساختمانی و تامین و نصب تجهیزات پست برق ۲۰ کیلو ولت به ۴۰۰ ولت
غمارگ
افشای اطلاعات با اهمیت
تغییر ۱۰۲ ریال زیان هر سهم پیش بینی شده قبلی به ۳۶ ریال سود هر سهم پیش بینی شده فعلی
درصد تغییر: ۱۳۵٪ تعدیل مثبت
شناسایی ۲۳۲ ریال زیان در ۹ ماهه
چفیبر
صدور مجوز افزایش سرمایه
درصد افزایش سرمایه: ۵۷۳%
محل تامین: مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها
آ س پ
اعلام زمانبندی پرداخت سود سهام سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۶/۳۱
شکبیر
پتروشیمی امیرکبیر دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۴,۹۰۵ میلیارد ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۲۴,۶۰۸ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۳% رشد داشته است.
وپترو
برگزاری مزایده فروش سهام شرکت تولیدی گاز لوله (سهامی عام)
شرنگی
دریافت مجوز تغییر بیش از ۱۰ درصد در نرخ فروش محصولات
کی بی سی
خرید ۳دستگاه آپارتمان ازشرکت گروه دارویی برکت
شبندر
بهره برداری از پروژه تولید نفت گاز یورو ۴ با ظرفیت اسمی ۸ میلیون لیتر
فاراک
ماشین سازی اراک در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ (حسابرسی نشده)به ازای هر سهم ۲ ریال سود محقق کرده است این در حالیست که شرکت در مدت مشابه سال قبل به ازای هر سهم ۱۷۱ ریال زیان محقق کرده بود.
(افزایش ۱۰۱٪ درآمدهای عملیاتی و نیز افزایش ۵۵۴٪ سایر درآمدهای عملیاتی از عمده دلایل شناسایی سود نسبت به مدت مشابه سال قبل میباشد.)
این شرکت طبق آخرین گزارش ارائه شده برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۶/۳۱ به ازای هر سهم ۴۲ ریال زیان پیش بینی کرده است.
ونفت
توضیحات تکمیلی شرکت در خصوص موافقت اصولی تامین خوراک وکیوم باتوم جهت احداث واحد قیر سازی
فالوم
انعقاد قرارداد فروش کابل های ACSR مورد نیاز پروژه تغلیط مس درآلو کرمان
خریخت
پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه شرکت صنایع ریخته گری ایران
درصد افزایش سرمایه: ۲۱۷%
محل تامین: مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها
حفارس
برنده شدن درمناقصه حمل گندم و کالاهای اساسی به مبلغ ده میلیارد و چهارصو و چهل میلیون ریال
کگهر
(عرضه_اولیه مورخ ۹۷/۰۸/۲۶)
سنگ آهن گهر زمین در دوره ۹ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۵۲۳ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۳٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۵۶٪ فروش میباشد.
این شرکت براساس عملکرد ۹ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۹/۳۰ مبلغ ۶,۴۳۹ میلیارد ریال سود خالص محقق کرده است.
تحلیل بازار
با آغاز تحریم ها بسیاری از هزینه های شرکت های افزایش یافته است.هزینه حمل نفت کش ها از ۱۸۰۰۰دلار به ۵۱۰۰۰دلار رسیده، هزینه عمومی و اداری بسیاری از شرکت ها از نظر بیمه و حمل ونقل افزایش یافته و وصول پول حاصله از فروش محصولات نیز بسیار دشوار شده به طوری که شرکت ها پس از فروش محصول سود حسابداری و نرخ تسعیر ارز را در صورت های مالی خود وارد می کنند ولی پولی دریافت نمی کنند.
درحال حاضر کالاهای کوچک و جامد که بر اساس هر تن بر حسب دلار ارزش بیشتری دارند، ارزش صادرات دارند زیرا بسیاری از کالا های حجیم با درصد سود پایین صرفه اقتصادی ندارند مثل سیمان سنگ آهن بیلت
اما در این میان کالا هایی مثل روی مس متانول به دلیل حجم کم و ارزش بیشتر در هر تن صرفه اقتصادی بیشتری دارند، پس این صنایع و صنایع داخلی فروش که مشتریان داخلی دارند و پول حاصله از فروش کالا را دریافت می کنند شرایط بهتری نسبت به دیگر شرکت ها دارند.
های وب : قرار دادهای جدید را رونمایی می کند، عقد قرارداد با شرکت نفت و گاز پارس که می تواند شرایط بهتری را در گروه خودش داشته باشد، همچنین در یکی از شفاف سازی هایش اعلام کرد که می تواند با سازمان پدافند غیر عامل همکاری داشته باشد که در این دوران تحریم می تواند یک مزیت خوبی برای این شرکت باشد.
گروه پرداخت: در این گروه خبر هایی خوبی می رسد، این گروه می تواند با توجه به حرکت بازار به سمت خرید و فروش نقدی شرایط بهتری پیدا کند، علاوه بر این با اجرا قوانین مالیاتی و افزایش تورم شرایط خوبی پیش رو دارند.
سپ پتانسیل مثبتی در این گروه دارد، مرقام افزایش سرمایه دارد، رکیش پایین ترین p/e را دارد، آپ خدمات اینترنتی و موبایلی دارد .
در کل این گروه با نزدیک شدن به پایان سال می توانند از تراکنش های پایان سال شرایط بهتری پیدا کند.
بیمه : در گروه بیمه شرکت هایی که بیمه عمر در سبد بیمه خود دارند، از نظر سودآوری شرایط بهتری دارند مثل بیمه ما، همچنین اتکام p/e مناسبی دارد.
حمل و نقل:
حتاید و حسینا با راه اندازی بندر چابهار می توانند شرایط بهتری پیدا کنند، بندر چابهار از تحریم های آمریکا معاف شد و این می تواند خبر خوبی برای این ۲ شرکت باشد، علاوه بر این حتاید با افزایش هزینه انبار داری افزایش درآمد در سال جاری دارد.
گروه بانکی: این گروه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی و سود تسعیر ارز دارند، همچنین دولت می خواهد بدهی پیمانکاران را با بدهی های خود به بانکها تهاتر کند که می تواند محرک خوبی برای این گروه باشد.
کانی های غیر فلزی: از تحریم ها اثری نمی برند همچنین برای سرمایه گذاری مناسب ارزیابی می شوند.
سیمان: خبرهایی از افزایش نرخ ۲۰% از این گروه می رسد که محرک خوبی برای این صنعت هست، علاوه بر این شرکت هایی که نزدیک مرز هستند به دلیل نداشتن هزینه حمل ونقل امکان صادرات به کشورهای همسایه را دارند.
در این میان سیمان خوزستان، ارومیه، هرمزگان شرایط مناسبی دارند. این صنعت گاز مصرف می کند که در صورت افزایش قیمت گاز می تواند بر سودآوری این صنعت تاثیر منفی بگذارد.
شبصیر که به تازگی عرضه شده سودآوری خوبی در حد ۲۰۰تومان دارد ولی جزء شرکت های تحریم شده است.
شوینده: این گروه با کاهش مواد پالایشی و پتروشیمی زمان مناسبی برای خرید مواد اولیه دارند، همچنین در فصل پاییز فروش این شرکت ها افزایش می یابد که خود تاثیر با اهمیتی بر سودآوری این شرکت ها دارد. در این میان ساینا و شوینده گزینه های خوبی هستند.
ریشمک جز شرکت های تحریم شده است.
دعبید: محصول جدیدی روانه بازار کرده است.
کاغذ:
در این گروه چکاپا طرح توسعه ظروف یکبار مصرف را راه اندازی کرده است، این شرکت افزایش نرخ های خوبی گرفته ولی مواد اولیه اش گران نشده و همچنین محصولات تولیدی این شرکت داخلی فروش است.
چکارن: افزایش نرخ ۲ برابری را در محصولات خود داشته و محصولات تولیدی این شرکت داخلی فروش هستند.
غذایی ها: این گروه با افزایش نرخ هایی که دریافت کرده اند، شرایط خوبی دارند، علاوه بر این هزینه های این شرکت ها نسبت به افزایش نرخ هایشان با اهمیت نبوده است. در این میان غشهداب-غچین-تبرک-غمینو-غصینو شرایط خوبی دارند.
قند و شکر: این گروه افزایش قیمت جدیدی ندارند، مبلغ فروش شکر به ۳۰۰۰تومان رسیده، البته در فصل زمستان مصرف قند و شکر بیشتر میشود ولی این گروه تا حدودی به حالت اصلاح می رود.
در این گروه افزایش نرخ جدیدی گزارش نشده است ولی قهکمت مورد توجه بازار بوده است.
خودرو: در این گروه به دلیل خبر افزایش نرخ خودرو تحرکات مثبتی از این گروه مشاهده می شود، در این میان گروه سایپا پیشتاز این صنعت است.
فلزات: این گروه به دلیل شرایط تحریمی کاهش فروش داشته اند و برای بررسی دقیق تر باید منتظر گزارشات ماهانه این شرکت ها بمانیم.
کاوه یکی از صادراتی های این گروه است شرایط خوبی دارد. فایرا بدهی ارزی دارد که در حال تسعیر با دلار آزاد است. فولاد فروش داخلی دارد.
کگل و کچاد خریدار های خوبی دارند. باما سود بالای ۲۰۰ تومان را پیش بینی کرده است.
پالایشی ها: کاهش کرک اسپرد بنزین برای این گروه بد بوده ولی کرک اسپرد گازئیل بالا رفته است.
روانکارها به دلیل کاهش قیمت نفت و محصولات پالایشی شرایط بهتری دارند. در این میان شسپا مناسب است. شرانول افزایش سود داشته است. ولی تحریم ها می تواند بر فروش صادراتی این شرکت ها اثر بگذارد.
تایرسازها: این گروه منتظر افزایش قیمت محصولات خود هستند، علاوه بر این بعضی از شرکت های این گروه مانند پکرمان از نوار پیچ کردن تایرها صرفه نظر کرده که می تواند باعث کاهش هزینه های این شرکت بشود.
همچنین با توقف واردات تایر های مشابه تولید داخل و در صورت عدم افزایش مواد اولیه این صنعت شرایط بهتری برای این گروه در پیش است.
پکرمان یکی از شرکت های پر پتانسیل این گروه است.
تاپیکو به دلیل نداشتن محصولات سنگین مانند نفت کوره دربلند مدت شرایط بهتری دارد، پایین ترین level تولیدی زیر مجموعه های این شرکت گازوئیل است که با توجه به استاندارد های زیست محیطی سال ۲۰۲۰ این شرکت استاندارد بالایی در تولید محصولات دارد.
شاراک با توجه به افزایش ۲ برابری نرخ خوراک و نیمایی شدن نرخ فروش محصولات شرکت شرایط بهتری در پیش رو دارد.
گروه لیزینگ
در این گروه شرکت های لیزینگ خودرو شرایط بهتری دارند، ولساپا- ولبهمن ۲ شرکت لیزینگ خودرویی هستند که خودروهایی را از سال قبل خریداری کرده اند ولی هنوز به بازار عرضه نکرده اند که این خود سود خوبی برای شرکت در پیش دارد.
مخابرات
پس از حذف تعرفه آبونمان، مخابرات یک ردیف جدیدی در قبض ها قرار داده که مبلغ آن از آبونمان هم بیشتر است.
همراه هم که از زیر مجموعه های مخابرات است شرایط خوبی دارد.
این گروه با این قیمت ها برای سرماه گذاری بلند مدت گزینه های خوبی هستند.
با توجه به آغاز تحریم ها ریسک هایی پیش رو بازار است:
- کاهش صادرات محصولات
- مشکل حمل و نقل
- بنادر که کشتی ها یا کالاهای ایرانی را می پذیرند.
- دریافت پول و کارمزد های دریافتی واسطه ها برای دریافت پول حاصله از فروش محصولات صادراتی
با توجه به این مسائل شرکت های داخلی فروش جذاب تر به نظر می رسند، ولی باید تا رسیدن گزارشات ماهانه و مشخص شدن اثر تحریم ها کمی صبر کرد. ولی از نظ تکنیکالی شرایط خوبی برای بازار متصور بود. به امید روزهای بهتر برای اهالی بازار سرمایه
با آرزوی موفقیت و پیروزی برای شما همراهان گرامی
دیدگاهتان را بنویسید