تحلیل بنیادی هفته دوم آبان ماه ۹۷

برنده اصلی تحریم نفتی آمریکا علیه ایران سوپر نفتکش ها هستند
در آستانه تحریم نفتی ایران و به دلیل بروز تغییر و تحولات در نقل و انتقال نفت از خاورمیانه اجاره نفتکش ها برای مسیر خاورمیانه به چین طی یک ماه گذشته حدود ۳ برابر شده است.
تولید بیشتر نفت اوپک و سفرهای دریایی طولانی تر صاحبان کشتیها را به روزهای خوب بازگردانده است .
درست یک ماه پیش اجاره یک سوپرنفتکش برای مسیر خاورمیانه خلیج فارس به چین، روزی ۱۸ هزار دلار بود. این مقدار در هفته جاری به بیش از ۵۱ هزار دلار در روز رسید که بالاترین حد از اوایل سال ۲۰۱۷ بوده است.
دلیل این افزایش قیمت این است که با تقاضای زیاد چینی ها و افزایش تولید اوپک و متحدانش به خاطر تحریمهای قریبالوقوع صادرات نفت ایران، به شدت از کشتیهایی که ظرفیت حمل ۲ میلیون بشکه نفت را در اقیانوس دارند استفاده می شود .
قبل از آغاز تحریم های آمریکا علیه ایران در ۴ نوامبر، تولید کشورهای منطقه خلیج فارس افزایش یافته است. عربستان هفته گذشته اعلام کرد که« اوپک در حال تولید با بالاترین ظرفیت خود است». با صادرات فراوان آمریکا به آسیا و افزایش جریان صادرات به چین از آفریقای غربی و برزیل، مالکان کشتی ها سود زیادی می برند.
پدی راجرز رئیس انتورپ، یک شرکت اروپایی مالک نفتکش در بلژیک گفت: بسیاری از کسانی که نفت خام ایران را در آخرین دور تحریم های ایران می بردند، این بار این کار را نمی کنند. با این که تصور میشد تقاضای نفت کم میشود ولی همچنان بالاست و مهمتر اینکه کشتیها مسافت های طولانی تری را طی می کنند.
در حالی که کاهش تولید اوپک و متحدانش در آغاز سال گذشته میلادی، تلنگری برای غولهای نفتی بود ولی این بار بیشتر بر دوش مالکان کشتی ها سنگینی می کرد که ناوگانی از کشتی هایشان برای حمل محموله های کمتر رقابت میکردند.
حالا به نظر می رسد بازار آنها رونق گرفته است.تولیدکنندگان دوباره عرضه نفت را افزایش دادند و کشتی ها شاهد مسافت های بیشتر و تراکم بیشتری هستند.
مثلا سفر یک سوپرنفتکش از ایران به کره جنوبی ۳ هفته طول میکشد، در حالی که از اروپای شمال شرقی چهل روز و از خلیج آمریکا ۸ هفته است.
کرایه حمل بار با افزایش تقاضا در خاورمیانه و آفریقای غربی بالا رفته است. به نظر میرسد با ثبت سفارش برای اوایل نوامبر این کرایه ها باز هم بالاتر بروند .
به نظر می رسد بازار با افزایش فصلی تولید اوپک، تحریمهای ایران و افزایش مسیر حرکت کشتی ها، دشواری هایش را پشت سر گذاشته باشد.
بازار آنی بورس دالیان و اصلاحات اخیر شی جین پینگ
چین در حال فشار به استانها در تعریف و اجرای پروژه های زیرساختی به منظور تحریم سرمایه گذاری و رشد اقتصادی است. بر این اساس، شورای توسعه ملی چین NDRC که مسئول تصویب پروژه های زیرساختی است، با ابلاغ دستورالعملی، وظایف خود در استانها را به شعبه محلی خود تفویض کرده است تا از بروکراسی اداری بکاهد.
برخلاف پیش بینی های قبلی، بازار آتی سنگ آهن چشم انداز رو به بالایی را به جهت کاهش موجودی فولاد جهت اجرای پروژه های جدید زیر ساختی، نشان می دهد.
حتی در مدت کوتاهی قیمت سنگ آهن عدد ۵۴۶٫۵ یوان (معادل ۷۸٫۵۰ دلار) که بالاترین سطح از ۵ مارس ۲۰۱۸ (۱۴ اسفند ۹۶) می باشد را تاچ کرد.
براساس اطلاعات دریافتی از (SteelHome) موجودی سنگ آهن چین در روز جمعه ۲۶ اکتبر با ۱۵۰ هزار تن کاهش نسبت به هفته قبل به ۱۴۳ میلیون و ۸۵۰ هزار تن رسید.
دولت چین به مقامات استانی اجازه داده که محدودیت های تولید خود را در مقایسه با محدودیت های تولید قبل تعدیل نمایند.
بزوس مالک شرکت آمازون زیان ۱۹.۲ میلیارد دلاری طی دو روز
شاخص میلیاردرهای بلومبرگ نشان می دهد که ثروت جف بزوس موسس آمازون که به عنوان ثروتمندترین مرد جهان هم شناخته می شود تنها در دو روز بازار معاملاتبورس ۱۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرد.
اگرچه بزوس با ضرر هنگفتی طی ۴۸ ساعت در بازار بورس روبرو شد؛ اما همچنان در جایگاه ثروتمندترین فرد جهان قرار دارد. البته مجموع ثروت وی در حال حاضر بسیار نزدیک به «بیل گیتس» مدیر عامل سابق مایکرو سافت است. «بیل گیتس» در جایگاه دومین شخص ثروتمند جهان بر اساس شاخص میلیاردرهای بلومبرگ قرار دارد.
شاخص نزدک در روز دوشنبه به کمترین سطح خود از ماه آوریلسال جاری میلادی به بعد رسید که منجر به سقوط ارزش سهام آمازون تا تقریبا ۱۴ درصد شد که در نهایت ثروت «بزوس» را به ۱۲۸ میلیارد و یکصد میلیون دلار رساند؛ این در حالی است که در اوایل ماه گذشته میلادی مجموع ثروت او با رسیدن به ۱۶۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به بالاترین رقم رسیده بود.
پیش از این هم در ماه جولای دارایی «مارک زاکربرگ» موسس فیس بوک در یک شب ۱۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرد که یک رکورد محسوب شد.
اقتصاد چین و شرایط پیش رو
عملکرد صنایع کوچک و متوسط چین توسط شاخص PMI موسسه کایشین منتشر میشود و تحلیلگران نگاه ویژه ای به آن دارند … طبق آمار امروز، شاخص PMI با رشد ۰٫۱+ واحدی نسبت به ماه قبل به ۵۰٫۱ رسیده که بهتر از انتظار ۴۹٫۹ اقتصاددانان بوده و شاهد رشد اندک این حوزه هستیم! حد خنثی PMI رقم ۵۰ است.
داده ها نشان از فشار تورمی به تولیدکنندگان چین ناشی از افزایش قیمت مواد اولیه (فولاد) بوده و مارجین تولیدکنندگان روندی نزولی دارد . بعلاوه مشکل کمبود اعتبار همه گیر بوده و نیاز به حمایت بیشتر بانک مرکزی چین PBOC دارد.
۳۰% تولید ناخالص داخلی GDP چین را صنعت تشکیل میدهد و اقتصاد کلان، توجه ویژه ای به این حوزه دارد
در بخش اشتغال، کاهش نیروی صنایع کوچک چین همچنان یک روند ۵ ساله نزولی را طی میکند و در ماه اکتبر ادامه دارد بعلاوه سفارشات صادراتی ناشی از جنگ تجاری با آمریکا، با وجود بهبود اندک نسبت به ماه سپتامبر، همچنان کمتر از مرز ۵۰ بوده و نزولی است.
اهرم فشاری آمریکا در مناقشه عربستان و قطر پس از ماجرای قتل خاشقچی
آمریکا در تلاش است تا از فرصت پیش آمده به واسطه فشارهای بینالمللی به عربستان سعودی به دلیل قتل «جمال خاشقچی» روزنامهنگار منتقد عربستانی، برای حل مناقشه میان سعودیها و قطر استفاده کند.
به گفته یک منبع ناشناس واشنگتن ریاض را برای توقف محاصره اقتصادی و سیاسی قطر تحت فشار قرار داده و خواستار آن است که بحران قطر حل شده و گام مشابهی هم در ارتباط با جنگ یمن برداشته شود.
هفته گذشته جینا هاسپل رئیس سیا پس از بازگشت از ترکیه، با «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا دیدار کرده و او را در جریان جزئیات پرونده قتل خاشقچی قرار داد. گفته میشود او در ترکیه فایل صوتیای را که نوشته رسانههای ترکیهای ثابت میکند قتل خاشقچی از پیش برنامهریزی شده بوده، گوش داده است.
ترامپ دو هفته پیش از قتل خاشقچی و توضیحات بعدی سعودیها که تلاش کردند مرگ این روزنامهنگار را اتفاقی جلوه دهند، انتقاد کرد و آن را «یکی از بدترین سرپوشگذاریهای تاریخ» توصیف کرد. وی با این حال تأکید کرده که نمیخواهد به روابط اقتصادی با ریاض لطمه بزند، چراکه این کار برای اقتصاد آمریکا خسارتبار است.با گذشت حدود یک ماه از قتل خاشقچی در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول، آمریکا تقریبا هیچ اقدامی علیه ریاض انجام نداده است. «سارا سندرز» سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت واشنگتن در حال ارزیابی گزینههای خود برای پاسخ دادن به این اقدام سعودیها است.
اعمال تعرفه بر کالاهای چینی جزء اولین برنامه جدید ترامپ
آمریکا قصد دارد در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات ماه دسامبر میان ترامپ و همتای چینی وی برای پایان دادن به جنگ تجاری میان دو کشور، بر باقی مانده واردات کالاهای چینی تعرفه وضع کند.
این فهرست تعرفه شامل کالاهای چینی خواهد شد که در دور تعرفههای قبلی قرار نداشتند و بر مبنای آمار واردات سال گذشته، ممکن است ارزش آنها به ۲۵۷ میلیارد دلار بالغ شود.
تصمیمات نهایی هنوز گرفته نشده و مقامات آمریکایی آماده چنین سناریویی میشوند تا در صورت عدم پیشرفت مذاکرات رهبران دو کشور در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ در بوینوس آیرس در نوامبر، آن را پیش ببرند.
اقتصاددانان و شرکتهای آمریکایی هشدار دادهاند که هزینههای فزاینده تعرفهها ممکن است به اقتصاد آمریکا لطمه بزند.
جنگ تجاری میان آمریکا و چین در مارس آغاز شد که دولت ترامپ با هدف تنبیه چین برای سرقت مالکیت معنوی آمریکا و سیاستهای اقتصادی غیرمنصفانهای که به شرکتهای آمریکایی لطمه زده است، روی واردات کالاهای چینی به ارزش ۵۰ میلیارد دلار تعرفه جدید اعلام کرد. چین نیز در واکنش به این اقدام، روی واردات کالاهای آمریکایی به ارزش مشابه تعرفه وضع کرد.
با وجود مذاکرات میان دو طرف، نخستین موج تعرفهها در ژوییه به اجرا درآمد و ترامپ پس از آن از دومین موج تعرفهها روی واردات ۲۰۰ میلیارد دلار کالای چینی خبر داد که تعرفههای مذکور نیز در سپتامبر وضع شدند. چین نیز روی واردات ۶۰ میلیارد دلار کالای آمریکایی تعرفه جدید اعلام کرد.
درخواست چین از دو شرکت نفتی CNPC و سینوپک برای عدم خرید نفت ایران
در حالی که آمریکا خود را برای وضع تحریم های نفتی علیه ایران آماده می کند، دولت چین به حداقل دو شرکت نفت دولتی خود اعلام کرده که از خرید نفت ایران خودداری کنند.
توقف واردات نفت توسط شرکت ملی نفت چین cnpc و شرکت سینوپک موقتی است و خریدها ممکن است بسته به نتیجه مذاکرات با دولت آمریکا از سر گرفته شود. شرکت هایی که بعد از ۴ نوامبر به خرید نفت از ایران ادامه دهند، ممکن است با خطر محرومیت از سیستم مالی آمریکا مواجه شوند.
این تصمیم پیش از نشست پیش رو میان شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین و همتای آمریکایی اش دونالد ترامپ در نشست ماه آینده گروه ۲۰ و همزمان با بالا گرفتن تنش های تجاری میان دو کشور اتخاذ شده است.
توقف خرید شرکت های سی ان پی سی و سینوپک از ایران بدان معناست که تهران بخشی از فروش نفت خود به مهمترین مشتری اش را از دست خواهد داد. این در حالی است که پیشتر مشتریان عمده ای نظیرژاپن و کره جنوبی خرید نفت از ایران را متوقف کرده اند.
برای نخستین بار از ۲۰۱۳ افزایش خرید طلا از سوی بانک های مرکزی جهان
تازه ترین آمارهای رسمی نشان می دهد که بانک های مرکزی جهان برای نخستین بار از سال ۲۰۱۳ میلادی ، خرید طلا را افزایش داده اند.
در حالی که بانک های مرکزی اروپا و آسیا به دنبال متنوع کردن ذخایر ارزی خود هستند، آمارهای جدید نشان می دهد میزان خرید طلا از سوی بانک های مرکزی جهان در سال ۲۰۱۸ میلادی برای نخستین بار در ۵ سال اخیر افزایش داشته است.
موسسه سرمایه گذاری متال فوکوس پیش بینی کرده است که میزان خالص خرید طلا توسط بانک های مرکزی جهان امسال به ۴۵۰ تن خواهد رسید. این رقم در سال ۲۰۱۷ میلادی نیز به ۳۷۵ تن رسیده بود. این نخستین افزایش خرید طلا از سوی بانک های مرکزی جهان از سال ۲۰۱۳ به شمار می رود.
بانک های مرکزی جهان در سال ۲۰۱۳ میلادی بیش از ۶۴۶ تن طلا خریداری کرده بودند.
به اعتقاد تحلیلگران موسسه متال فوکوس، تلاش های کشورهای نوظهور برای متنوع کردن ذخایر ارزی خود موجب خواهد شد تا خرید طلا از سوی بانک های مرکزی طی ماه های آینده نیز افزایش یابد. البته ذخایر طلای بانک های مرکزی کشورهای نوظهور در مقایسه با ذخایر کشورهای غربی هنوز خیلی پایین است.
مساله عجیب و قابل توجه ، افزایش ذخایرطلای لهستان و مجارستان برای نخستین بار طی دهه های اخیر است. البته روسیه بیشترین سهم را در افزایش ذخایر طلا در بین بانک های مرکزی جهان داشته است. این کشور به طور میانگین هر ماه ۲۰ تن طلا خریداری کرده است.
افزایش قیمت نفت پس از آغاز تحریم های نفتی ایران
باتوجه به کمتر بودن میزان معافیت های صادره توسط واشنگتن برای خریداران نفت ایران نسبت به آنچه پیش از این انتظار می رفت، بهای هر بشکه نفت در بازارهای جهانی تا ۹۰ دلار افزایش خواهد یافت.
موسسه مدیریت ریسک ‘هج آی’ اعلان کرد: بازارهای جهانی نفت در پی اجرای تحریم های نفتی آمریکا بر صادرات نفت ایران تا حدود یک هفته دیگر، ممکن است شاهد تکانه و شگفتی دیگری باشد.
جو مک مانیگل رئیس بخش سیاست انرژی هج آی در یادداشتی نوشت: معامله گرانی که انتظار دارند برخی کشورها با دریافت معافیت های ایالات متحده، امکان ادامه خرید نفت از جمهوری اسلامی را بیابند، به شدت دچار اشتباه محاسبه هستند.
این کارشناس بازار نفت افزود: ما با احتمال بیش از ۵۰ درصد پیش بینی می کنیم که اجرای زودهنگام تحریم های واشنگتن بر ایران، با ارسال پیامی به بازارهای نفت، دیگران را برای قطع واردات نفت از ایران تحریک کند و به نظر ما این امر موجب ایجاد تکانه غیرمنتظره ای در بازارهای نفت خواهد شد.
یکی از علت های کاهش ناگهانی بهای نفت در ماه جاری (اکتبر)، گمانه زنی هایی بود که ممکن است معافیت های واشنگتن از تاثیرهای منفی تحریم ها بر تهران در بازارهای جهانی بکاهد.
اما کارشناسان موسسه هج آی در گمانه زنی دیگری، چنین پیش بینی می کنند که با کاسته شدن عرضه روزانه دستکم یک میلیون بشکه نفت از صادرات ایران به بازارهای جهان، بهای نفت خام برنت تا پنج دلار درهر بشکه بالا برود.
مناقشه نفتی منابع مشترک عربستان و کویت مانعی برای اجرای تحریم نفتی ایران
اختلاف عربستان و کویت بر سر منابع نفتی مشترک در زمانی سر باز کرده که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا چشم امید به نفت این کشورها برای مقابله با ایران دارد، نوشته است: تحریم های آمریکا علیه ایران قرار است اوایل نوامبر مجددا برقرار شوند و همین مسئله، گمانه زنی هایی را درباره افزایش قیمت نفت به بالاترین میزان در ۴ سال گذشته مطرح کرده است.
پانصد هزار بشکه نفتی که به صورت روزانه می تواند از منطقه نفتی مشترک عربستان و کویت روانه بازار شود، می تواند نقش مهمی در اطمینان بخشیدن به بازار نفت پس از تحریم نفتی ایران ایفا کند، اما اختلاف این دو کشور بر سر این موضوع هنوز به صورت حل نشده باقی مانده است.
دیپلمات های آمریکایی طی ماه های اخیر تلاش زیادی را برای حل اختلافات عربستان و کویت بر سر استخراج نفت از منابع نفتی مشترک انجام داده اند تا از عرضه کافی نفت به بازار پس از تحریم نفتی ایران اطمینان حاصل کنند اما همگی دست خالی به خانه بازگشته اند.
منطقه نفتی مشترک عربستان و کویت (شامل دو میدان نفتی خفجی و الوفره) از حدود ۳ سال پیش به دلیل نگرانی های زیست محیطی و برخی اختلافات حاکمیتی تعطیل شده و از سرگیری تولید نفت در آن نیز به دلیل تداوم اختلافات میان دو کشور تاکنون میسر نشده است.
در آخرین تلاش دیپلماتیک برای حل این مسئله، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، ماه گذشته برای دیدار با شیخ صباح الاحمد جابر الصباح، امیر کویت، راهی این کشور شد اما آنچه که قرار بود یک سفر دو روزه تاریخی برای حل اختلافات موجود باشد به اندازه ای ناامیدکننده نشان داد که بن سلمان تنها پس از گذشت چند ساعت، این سفر را نیمه تمام گذاشت و به کشورش بازگشت. وی چندی بعد در یک مصاحبه، مسائل حاکمیتی را عامل به توافق نرسیدن دو طرف اعلام کرد.
از آن زمان تاکنون اختلافات عربستان و کویت بر سر استخراج نفت از این منابع نفتی مشترک عمیق تر نیز شده است و به همین دلیل، علیرغم فشار آمریکا برای تولید نفت بیشتر به منظور پایین نگه داشتن قیمت آن پس از آغاز تحریم های ایران، از سرگیری فعالیت آن به این زودی محتمل به نظر نمی رسد.
افزایش بهای سنگ آهن در چین
قیمتها نسبت به سال قبل ۳۱٫۶%+ بالاتر بوده و به روند صعودی خود ادامه میدهد. قیمتها طی ۲ ماه اخیر ۱۶٫۵%+⬆ بالا رفته که ناشی از رشد تولید فولادی های چین در آستانه فصل زمستان است. تولید معادن چین پایین و موجودی پرعیار در معادن محدود بوده و خبر کمی از رسیدن کشتی جدید از استرالیا به گوش میرسد.
خروج رنو از ایران و کاهش شدید درآمدی رنو
کاهش درآمد بیش از انتظار شرکت رنو در سه ماهه سوم ۲۰۱۸، ناشی از بحران در بازارهای نوظهور و کاهش روابط تجاری با ایران و همچنین سقوط ارزش ارز چندین بازار کلیدی این شرکت بوده است.
شرکت خودروسازی رنو به علت بحران در بازارهای نوظهور از ترکیه گرفته تا کاهش روابط تجاری با ایران و همچنین سقوط ارزش ارز چندین کشور کلیدی، یک کاهش درآمد، بیش از انتظار تحلیلگران را در سه ماهه سوم گزارش کرد.
پس از اینکه این خودروساز فرانسوی اعلام کرد تقاضا برای خودروهای این شرکت در ترکیه،آرژانتین و هند کاهش یافته و این وضعیت با خروج از ایران همراه شده است، ارزش سهام رنو به کمترین میزان در ۳ سال گذشته سقوط کرد. کاهش ارزش ارز کشورهایی نظیر برزیل و روسیهاز دیگر دلایل فشار بر این خودروساز بود.
این نتایج نشان میدهد که رنو تا چه میزان به کشورهای در حال توسعه به نسبت دیگرخودروسازان بزرگ وابسته است. روسیه بزرگ ترین بازار رنو و چین چهارمین بازار آن است.
رنو اعلام کرد این شرکت از ابتدای سال میلادی جاری تقریبا ۱۰۰ هزار خودرو در ایران به فروش رسانده و اکنون به علت تحریمهای آمریکا تحویل خودرو به این کشور متوقف شده است. کلاتیلد دلبوس، مدیر ارشد مالی این شرکت گفت رنو برای جبران توقف فروش به ایران، بازارهای دیگری در آفریقا نظیر آفریقای جنوبی یافته است.
درآمدهای شرکت رنو ۶ درصد کاهش یافته و به ۱۱.۵ میلیارد یورو رسیده است. این درحالی است که تحلیلگران درآمد ۱۲.۲ میلیارد یورویی را برای آن پیشبینی کرده بودند.
ماه اکتبر رو به پایان بوده و سرمایه گذاران هرگز این ماه فراموش نخواهند کرد
زیان ۸ تریلیون دلاری سرمایه گذاران بورس (بدترین از بحران سال ۲۰۰۸)
کاهش ۱۱٫۸%- قیمت نفت
کاهش ۷٫۳%- قیمت آلومینیم
کاهش ۶٫۴%- قیمت روی
زیمنس از شرکت در همایش اقتصادی عربستان انصراف داد
مدیر اجرایی شرکت زیمنس انصراف خود را از شرکت در همایش سرمایهگذاری عربستان در پی قتل روزنامهنگار منتقد سعودی، اعلام کرد.
مدیر اجرایی شرکت آلمانی زیمنس، دوشنبه انصراف خود را از شرکت در همایش سرمایهگذاری در ریاض، پایتخت عربستان سعودی (اف آی آی) در پی قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، اعلام کرد.
کائسر امروز با انتشار پیامی در صفحه کاربری خود در توئیتر نوشت: زیمنس یک شریک قابل اعتماد پادشاهی سعودی و چشم انداز ۲۰۳۰ این کشور است، اما در حال حاضر حقیقت باید روشن و عدالت اجرا شود. من قصد ندارم در نشست اف آی آی ۲۰۱۸ شرکت کنم.
مدیر اجرایی زیمنس روز یکشنبه اعلام کرده بود سیاستمداران آلمانی او را برای تحریم همایش اقتصادی ریاض تحت فشار قرار داده اند.
احتمال ۶۰ درصدی وقوع رکود اقتصادی در آمریکا در دو سال آینده
جی پی مورگان احتمال فرو رفتن اقتصاد آمریکا در رکود اقتصادی تا سال دو سال دیگر (۲۰۲۰) را بیش از ۶۰ درصد اعلام کرد.
احتمال رکود اقتصادی آمریکا در سال آینده تقریبا ۲۸ درصد است و در دو سال آینده به بیش از ۶۰ درصد خواهد رسید. در سه سال آینده هم این احتمال به بیش از ۸۰ درصد میرسد .
طبق فدرال رزرو نیویورک احتمال رکود اقتصادی آمریکا در سال آینده ۱۴.۵ درصد است که تفاوت فاحشی با ۶۰ درصد جی پی مورگان در سال ۲۰۲۰ دارد . این تفاوت به خاطر مدل پیچیده جی پی مورگان است که تمام نشانه های مربوط به اقتصاد جهانی را در نظر می گیرد. برخی از این نشانه ها عبارتند از: رشد پاداشها، نظر مصرف کنندگان و کسب و کارها و مشارکت نیروی کار .
استفان استنلی ، اقتصاددان ارشد پیرپونت پیشنهاد داد که سال ۲۰۲۰ را میتوان به عنوان یک دوره پیش از رکود اقتصادی در آمریکا در نظر گرفت. ولی او هم با نظر جی پی مورگان موافق است که با وجود قدرت اقتصاد آمریکا به خاطر نرخ پایین بیکاری و یک بازار رو به ترقی، خطر رکود اقتصادی در سالهای آینده وجود دارد .
لیبی با شرکت های BP و Eni برای افزایش تولید نفت همکاری می کند
شرکت های بریتیش پترولیوم و انی میتوانند کار روی یک پروژه نفتی لیبی را در سه ماهه اول سال آینده میلادی آغاز کنند و زمینه افزایش تولید نفت را به صدها هزار بشکه در روز فراهم آورند .
مصطفی سانانا، رئیس شرکت ملی نفت لیبی آخر هفته گذشته گفت که میانگین تولید نفت خام در این کشور آفریقای شمالی علیرغم چالشهای امنیتی، بالاتر از یک میلیون بشکه در روز است .
این دو شرکت که در ۸ اکتبر به توافق رسیدند ، میتوانند به کمک تسهیلات موجود در منطقه سریعاً به تولید برسند .
لیبی از سال ۲۰۱۱ پس از سرنگونی و کشته شدن معمر قذافی، درگیر اختلافات سیاسی و جنگ داخلی بوده است.
مقامات لیبی سعی کرده اند پس از کاهش جهانی عرضه نفت خام، به خاطر وضع تحریم ها علیه صنعت انرژی ایران و بحران اقتصادی در ونزوئلا، تولید نفت و گاز طبیعی را افزایش دهند .
تولید در بزرگترین میدان نفتی لیبی شراره پس از ربوده شدن چهار کارگر توسط یک گروه مسلح کاهش یافت. شرکت ملی نفت گفت در این ماه به علت کمبود امنیت در پالایشگاه زاویه که نفتش را از شراره می گیرد، امکان ادامه کار وجود ندارد. این نیروگاه ظرفیت فرآوری ۱۲۰ هزار بشکه نفت در روز را دارد .
بازار داخلی
اطلاعیه بورس کالای ایران در خصوص غیر فعال کردن کدهای بورس کالا
رکورد های جدید فروش و تولید در فولاد ارفع
درآمد حاصل از فروش شرکت در مهرماه ۱۹۲ میلیارد تومان می باشد.
میزان فروش شرکت نسبت به شهریور ماه در حدود ۲۰ درصد رشد کرده است همچنین درامد فروش نسبت به میانگین ماهانه نیز در حدود ۸ درصد رشد کرده است.
شرکت همانند شهریور ماه تنها شمش داخلی را به فروش رسانده است از طرفی نرخ فروش شمش داخلی نسبت به شهریور تغییر محسوسی نداشته است .در نتیجه تنها عامل افزایش میزان درآمد مربوط به افزایش فروش مقدار شمش می باشد.
احتمال معافیت پروژه چابهار از تحریمهای آمریکا
روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت: توقف فعالیت بندر چابهار چیزی است که آمریکا بسیار برای انجام آن تمایل دارد اما این کار خلاف تلاشهای این کشور برای تقویت دولتهای هند و افغانستان است.
به نوشته روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال توسعه بندر چابهار واقع در جنوب ایران یکی از دوراهیهای پیش روی سیاستگذاران آمریکایی در شرایطی است که این کشور برای اجرای تحریمها علیه تهران تلاش میکند. چابهار که در موقعیتی استراتژیک قرار دارد جزو دستهبندی توسعه اقتصادی ایران به شمار میآید که دولت ترامپ رئیس جمهور آمریکا قصد دارد با اجرای تحریمهایش آن را متوقف کند
مزایده ۵۵هزار تن گندله سنگ آهن از سوی میدکو خارج از بورس کالا.
قرار داد۱٫۵میلیون تنآهن اسفنجی بین فولاد خوزستان وام ام تی نهایی شد.
بر اساس اعلام گمرک، در ۷ماهه نخست سال، ۲۷ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی صورت گرفته و عراق با ۵ میلیارد و ۷۳۰ میلیون دلار در صدر کشورهای واردکننده کالا از ایران قرار گرفت.
عرضه دو محموله در شرکت مس
شرکت ملی صنایع مس ایران در روز چهارشنبه ۲محموله مس کاتد با حجم های ۲۰۰ و ۵۰۰کیلوگرم با قیمت پایه هر کیلوگرم ۶۱۹۸۶۹ریال در بورس کالا عرضه کرده است.
فروش بلوک ۳۱٫۶ درصدی فولاد اکسین خوزستان به قیمت ۴۶۰ میلیارد تومان به گروه فولاد مبارکه اصفهان
قیمت جدید مس در بورس کالا اعلام شد.
روز دوشنبه ۷ آبان، ۳۰۰۰ تن مس کاتد در بورس کالا به قیمت ۶۲۶۱۳۱ ریال عرضه و ۲۴۰ تن از آن معامله شد. قیمت مس کاتد نسبت به قیمت ۶۰۵۴۴۰ ریالی هفته گذشته ۲۰۶۹۱ ریال افزایش داشته است.
قیمت جهانی مس در بورس کالای لندن ۶۱۵۸ دلار بر تن است
گزارش هفت ماهه تولید و فروش فولاد خوزستان
شرکت در آخرین گزارش تولید و فروش ماهانه موفق به تحقق ۸۸۰ میلیارد تومان فروش از ناحیه محصولات خود شده است و به طور کلی تا کنون ۵ هزار و چهارصد میلیارد تومان فروش محقق نموده است که با توجه به بهای تمام شده ۳ هزارو ششصد میلیاردی، سود عملیاتی هزار و هشتصد میلیاردی را محقق نموده است. هرچند در این گزارش مقادیر تولید شده کاهش ۲۸ درصدی داشته اما این کاهش از محل محصولات اصلی مانند اسلب و بیلت نبوده است. مقادیر فروش نیز روی هم رفته نسبت به ماه قبل ۱۷ درصد کاهش داشته است که عمدتا ناشی از مقادیر فروش داخلی می باشد اما مقادیر فروش صادراتی تقریبا ۶۵ درصد رشد داشته است که ناشی از بولوم و بیلت صادراتی است. نکته قابل توجه این است که نرخ های فروش محصولات داخلی شرکت نسبت به ماه قبل افزایش داشته است که دلیل آن محاسبه قیمت پایه محصولات در بورس کالا توسط سامانه نیما می باشد. در بین محصولات فوق،اسلب داخلی با ۴۲ درصد و بلوم و بیلت داخلی با ۲۷ درصد افزایش نرخ مواجه بوده اند. از طرفی نرخ فروش محصولات صادراتی از جمله اسلب با ۱۴ درصد کاهش مواجه بوده است هرچند نسبت به ابتدای سال و متوسط نرخ شش ماهه بیش از ۶۵ درصد رشد داشته اند. در ماه شهریور ماه با توجه به نوسانات ارزی و نرخ های جهانی، نرخ اسلب صادراتی از دومیلیون تومان برای هر تن به چهارونیم میلیون تومان رسید که در مهرماه این رقم معادل سه میلیون هشتصد هزار تومان می باشد.
به طور کلی نسبت به ماه قبل فروش شرکت تغییر چندانی نداشته است اما نسبت به مهرماه سال ۱۳۹۶ نرخ های فروش بیش از ۷۰ درصد و مبالغ فروش بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشته اند. با توجه به روند تولید و فروش شرکت و بررسی نرخ های جهانی در محاتاطانه ترین حالت شرکت میتواند برای پایان سال بیش از ۱۸۰ تومان سود به ازای هر سهم محقق نماید.
چین اعلام کرد که پاداش های صادراتی فولاد را افزایش می دهد
تعریف سیستم جدید بانکی میان ایران و چین
با احتمال قطع روابط بانکی میان بانک کونلون چین با تجار ایرانی، پکن در نظر دارد که یک سیستم جدید بانکی برای ادامه همکاری های مالی و بانکی با تهران دایر کند.
این منابع با اشاره به اینکه بانک کونلون به دلیل فشارهای آمریکا اعلام کرده است روابط بانکی با ایران را از اول نوامبر تضمین نمی کند تاکید کردند این سیستم که قرار است جایگزین بانک کونلون شود قرار است از اول نوامبر یا با تاخیر فعالیت خود را شروع کند.
در همین حال اتاق بازرگانی ایرانیان مقیم چین نیز در نشستی با مسئولان ایرانی و چینی خواستار تعریف خواسته های آنان در قالب سیستم جدید شده است به نحوی که مشکلات بانک کونلون در این سیستم جدید رفع شده باشد.
با این حال کارشناسان معتقدند در مدل جدیدی که چینی ها در نظر می گیرند نمی توان موردی غیر از تاسیس یک بانک جدید را در نظر گرفت در غیر این صورت راه های دیگر مشکل زا خواهند بود.
ممکن است ایجاد ساختارهای جایگزین از سوی چین مدتی به طول انجامد به همین دلیل پیش بینی می شود این سیستم جدید به سال ۲۰۱۹ میلادی موکول شود.
بانک کونلون یک صندوق اعتباری است که برای مبادله چین با ایران طراحی شده و در دوره قبل تحریمهای آمریکا علیه ایران نیز به دلیل ادامه فعالیت های تجاری با تهران مورد تحریم واشنگتن قرار گرفت.
کاهش وجه تضمین اولیه قرارداد آتی زعفران
قرار داد آتی زعفران در بورس کالا آغاز به کار کرده است. وجه تضمین اولیه این قرار داد ۳۰۰۰۰۰۰ریال و وجه تضمین اضافی ۶۱۵۰۰۰۰۰ ریال است.
آغاز قطعی مبادلات بانکی ایران و اروپا از هفته آینده
رئیس دفتر رئیس جمهور:
مبادلات بانکی ایران و اروپا(SPV) قطعا در هفته آینده آغاز خواهد شد. مقدمات و مذاکرات آن پیش از این انجام شده است. آخرین مذاکرات آن مربوط به پنجشنبه گذشته است که در آلمان صورت گرفته است.
در رابطه با مذاکرات ما با اروپا هم مسیر خوبی طی شده است و ما به هیچ وجه نسبت به این موضوع نگران نیستم.
عراق و افغانستان دو مقصد مهم صادراتی ایران
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت:عراق و افغانستان دو مقصد مهم صادراتی ما هستند و پیش بینی میکنیم که صادرات به عراق تا پایان سال به ۹ میلیارد دلار و افغانستان ۳٫۵ میلیارد دلار برسد.
افزایش تولید و فروش سنگ آهن و محصولات فولادی در چادرملو
به گزارش روابط عمومی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، در ۷ ماه گذشته میزان تولید کنسانتره سنگ آهن در مجتمع معدنی چادرملو از مرز ۵ میلیون تن عبور کرد.
هند از امضای مصوبه مکانیزم خرید نفت ایران با روپیه خبر داد
وزیر نفت هند اعلام کرد: در راستای احیای مکانیزم تجارت با روپیه، به زودی مصوبه ای با ایران به امضا خواهیم رساند که طی آن دهلی نو برای تجارت با تهران از مکانیزم پرداخت با روپیه استفاده خواهد کرد.
تاکید سینوپک چین بر ادامه واردات نفت ایران با وجود تحریمها
هوانگ ونشنگ، نایب رئیس شرکت سینوپک چین:
بسیاری از پالایشگاههای این شرکت برای پالایش نفت خام ایران شکل گرفته اند که یک ترکیب خاص دارد و این شرکت قرارداد های مدت دار با ایران در این دو دهه داشته است .
سینوپک در حال مذاکره با مقامات دولت و تولیدکنندگان ایرانی است و سعی میکند تمهیدات خاصی برای جریان نفت در هفته های آتی در نظر بگیرد.
معافیت کره جنوبی برای خرید نفت ایران
رویترز گزارش داده که وزیر خارجه کره جنوبی در تماس تلفنی با وزیر خارجه آمریکا خواستار دریافت معافیت (در خرید نفت و میعانات گازی ایران) شده است.شواهد حاکیست احتمالا ترامپ به کره ای ها معافیت بدهد.
۱۰ دکلدار بزرگ خاورمیانه
ملی حفاری در صدر
بزرگترین شرکتهای صاحب دکل خشکی در خاورمیانه به روایت داگلاس وستوود از این قرارند:
- NIDC
- SINOPEC Group
- NDC (ADNOC)
- Nabors
- KCA Deutag
- Weatherford
- Iraqi Drilling Company
- Kuwait Drilling Company
- ZP Arabia
- Saipem
رویدادهای فولاد مبارکه طی یکماه گذشته
تغییر مدیرعامل شرکت
تحریم آمریکا و قرار گرفتن در فهرست OFAC
خرید سهام شرکت ورق عریض اکسین
گواهینامه سطح طلایی بنیاد مدیریت کیفیت اروپا (EFQM)
مقدمات خروج سهام نظامی و خرید #سهم توسط شرکت (تابعه)
اقدام جهت استخدام وکیل و خروج از فهرست تحریمها در اروپا
صادرات ورق گالوانیزه به اروپا
سهم گاز طبیعی در تولید فولاد
سهم هزینه گاز طبیعی = ۳٫۳% هزینه تولید ۱ تن آهن اسفنجی = ۲٫۸% قیمت فروش
مدتی است دولت قصد افزایش قیمت گازطبیعی واحدهای فولادساز ایران را دارد . شهریورماه جلسه ای در این خصوص در وزارت نفت با حضور آقای زنگنه برگزار شده و متعاقب آن، جلساتی در سازمان مدیریت با حضور فولادسازان هماهنگ شد. سوالی که مطرح بود اینکه، پایه قیمت فروش در بورس کالا از ۴۲۰۰ به نیما اصلاح شود (مشابه پتروشیمی) و در ازای این امتیاز، قیمت گاز طبیعی نیز بر اساس دلار نیما افزایش یابد.
بازار های جهانی
کدال
پکرمان
گروه صنعتی بارز دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۱,۰۰۶ میلیارد ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۶,۰۰۵ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶% رشد داشته است.
زپارس
شرکت ملی کشت وصنعت ودامپروری پارس در دوره ۱ ماهه منتهی به۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۲۳,۰۵۰ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۶۲۸,۳۵۵ میلیون ریال درآمد داشته است.
شاراک
پتروشیمی شازند (پتروشیمی اراک) در دوره ۶ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۷۹۲ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۸۶٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۷۲٪ فروش میباشد.
فجر
فولاد امیرکبیر کاشان دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۶۲۳,۹۹۳ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه مبلغ ۴,۷۲۲,۳۲۸ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۲% رشد داشته است.
بکهنوج
این شرکت براساس عملکرد ۹ ماهه مبلغ ۱,۹۰۸,۷۵۲ میلیون درآمد داشته که معادل ۸۷% فروش پیش بینی شده سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۰/۳۰ میباشد.
قپیرا
فرآورده های غذایی و قند پیرانشهر دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۳۶۱,۳۶۳ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۳ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ مبلغ ۴۵۱,۰۶۷ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۰۳% رشد داشته است.
کبافق
معادن بافق دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۷/۳۰ از محصولات تولید شده خود فروشی نداشته است
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۴۶,۴۰۵ میلیون ریال درآمد داشته است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۴% افت داشته است.
رمپنا
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۸/۰۱/۳۱ مبلغ ۱۰,۹۴۹ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶% افت داشته است.
لخزر
صنعتی پارس خزر دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۲۷۷,۱۷۹ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۱,۳۰۸,۱۰۲ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۲% رشد داشته است.
غچین
مجتمع کشت و صنعت چین چین در دوره ۳ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۳۷۶ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳۱٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۱۲۲٪ فروش و نیز افزایش ۱۷۹٪ سایر درآمدهای عملیاتی میباشد.
کتوکا
تولیدی و خدمات صنایع نسوز توکا در دوره ۶ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۲۷۵ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۹۶٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۲۰٪ فروش میباشد.
فاذر
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۱,۶۷۷,۶۶۶ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۷% رشد داشته است.
چکاوه
صنایع کاغذ سازی کاوه دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۶۹,۲۱۳ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه مبلغ ۳۱۳,۲۶۲ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۲% رشد داشته است.
کاما
باما در دوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۳۴۰,۵۲۰ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۱,۳۳۲,۲۷۹ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۱% رشد داشته است.
فاراک
ماشین سازی اراک دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۷/۳۰ مبلغ ۸۶,۴۳۸ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۱ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۸/۰۶/۳۱ مبلغ ۸۶,۴۳۸ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۹% رشد داشته است.
شخارک
پتروشیمی خارگ در دوره ۶ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۸,۷۹۹ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۳۳٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۱۴۲٪ فروش و نیز افزایش ۹۱۹٪ سایر درآمدهای عملیاتی میباشد.
شفارا
پتروشیمی فارابی در دوره ۶ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۳۱۳ ریال زیان محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۳٪ کاهش زیان داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۶۶٪ فروش میباشد.
فایرا
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۱۳,۵۸۳ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۱% رشد داشته است.
چافست
این شرکت براساس عملکرد ۱ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۸/۰۶/۳۱ مبلغ ۵۸,۰۰۵ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۰% رشد داشته است.
سغرب
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۸۲۵,۹۷۸ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۷% رشد داشته است.
بهپاک
این شرکت براساس عملکرد ۱۰ ماهه مبلغ ۶,۹۱۳,۶۴۱ میلیارد درآمد داشته که معادل ۷۲% فروش پیش بینی شده سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۹/۳۰ میباشد.
دفارا
داروسازی فارابی دردوره ۱ ماهه منتهی به۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۳۳۴,۰۱۱ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۱,۵۱۴,۰۲۰ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۷% رشد داشته است.
کساوه
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۸۷۴,۲۴۶ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳% رشد داشته است.
ساربیل
سیمان آرتا اردبیل (سیمان اردبیل و آهک آذرش) دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۱۰۰,۶۵۳ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۱۰ ماهه مبلغ ۷۲۷,۵۲۷ میلیون ریال درآمد داشته که معادل ۹۴% فروش پیش بینی شده سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۹/۳۰ میباشد.
حپارسا
توسعه حمل و نقل ریلی پارسیان دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۷/۳۰ مبلغ ۱۲۲,۰۰۱ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۱ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۸/۰۶/۳۱ مبلغ ۱۲۲,۰۰۱ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۵% رشد داشته است.
قنیشا
قند نیشابور دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۶۰,۲۵۱ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۱ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۸/۰۶/۳۱ مبلغ ۶۰,۲۵۱ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱۱% رشد داشته است.
درازک
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۱,۸۹۴,۱۹۳ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۶% رشد داشته است.
خزر
فنرسازی زر دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۴۹,۴۸۳ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۲۴۶,۰۹۹ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۶% رشد داشته است.
غشصفا
شیر پاستوریزه پگاه اصفهان دردوره ۱ ماهه منتهی به۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۴۳۰,۹۶۵ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۲,۲۶۲,۹۴۳ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۷% رشد داشته است.
امید
تامین سرمایه امید دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۱۸۱,۹۷۷ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۱۰ ماهه مبلغ ۱,۷۰۷,۴۰۰ میلیون ریال درآمد داشته که معادل ۹۳% درآمد پیش بینی شده سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۹/۳۰ میباشد.
کحافظ
کارخانجات کاشی و سرامیک حافظ دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۱۲,۸۳۷ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۸۵,۸۵۹ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۴۹% رشد داشته است.
کچاد
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۳۴,۳۵۹ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳۷% رشد داشته است.
فروس
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۱,۰۱۷,۰۲۳ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۹۹% رشد داشته است.
فولاد
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۱۱۲,۰۱۷ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۹% رشد داشته است.
شنفت
نفت پارس دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۱,۵۴۶ میلیارد ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۷,۵۹۲ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۶% رشد داشته است.
زگلدشت
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۳۹۹,۷۷۲ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۴% رشد داشته است.
همراه
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۷۹,۵۴۲ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱% رشد داشته است.
حریل
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۶۷۷,۳۶۲ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۲% رشد داشته است.
دبالک
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۳۶۹,۲۳۶ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۷% رشد داشته است.
شسپا
نفت سپاهان دردوره ۱ ماهه منتهی به۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۳,۰۵۷ میلیارد ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۱۴,۷۶۷ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۸% رشد داشته است.
فلامی
این شرکت براساس عملکرد ۱ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۸/۰۶/۳۱ مبلغ ۳۹,۴۲۶ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶۵% رشد داشته است.
کفرا
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۱,۰۲۵,۸۴۲ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱۹% رشد داشته است.
نبروج
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۷۲۶,۱۲۴ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۲% رشد داشته است.
شکلر
این شرکت براساس عملکرد ۲ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۸/۰۵/۳۱ مبلغ ۲۳۰,۸۸۶ میلیون درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴۶% رشد داشته است.
فبیرا
صدور مجوز افزایش سرمایه
درصد افزایش سرمایه: ۲,۱۴۰%
محل تامین: مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها
اوان
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۵۹۰,۳۱۴ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱۴% رشد داشته است.
شپترو
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۱,۲۰۱,۴۳۴ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۳% رشد داشته است.
لپارس
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۱۹,۵۹۵ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳۷% رشد داشته است.
کنور
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۲,۲۲۱,۴۹۷ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۹% رشد داشته است.
زنگان
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۱۷۱,۹۲۲ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۷% رشد داشته است.
فباهنر
صنایع مس شهید باهنر دردوره ۱ ماهه منتهی به۹۷/۰۶/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۱,۲۷۶ میلیارد ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۵,۳۴۲ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۶% رشد داشته است.
خزر
دریافت مجوز تغییر بیش از ۱۰ درصد در نرخ فروش محصولات دریافت کرد.
مداران
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۹۲۹,۸۴۶ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۳% رشد داشته است.
خراسان
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۴,۱۹۴,۵۴۶ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۵% رشد داشته است.
آپ
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۲۶,۵۹۹ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۴% رشد داشته است.
کاذر
فرآورده های نسوز آذر دردوره ۱ ماهه منتهی به۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۶۹,۱۷۷ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۴۴۸,۳۶۲ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۳% رشد داشته است.
شسینا
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۳۴۳,۱۳۲ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۸% رشد داشته است.
زاگرس
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۴۰,۱۳۰ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۲% رشد داشته است.
قچار
فرآورده های غذایی و قند چهارمحال دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۷/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۱۳۲,۷۹۳ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۷۰۸,۵۸۰ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲۳% رشد داشته است.
بورس
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۸۳۳,۱۶۹ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵۹% رشد داشته است.
کشرق
این شرکت براساس عملکرد ۷ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۶۴,۲۱۰ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳۳% رشد داشته است.
حریل
شفاف سازی در خصوص قرارداد حمل و نقل ریلی مواد اولیه شرکت فولاد خوزستان
انرژی
شفاف سازی در خصوص عرضه نفت خام
تحلیل هفته
با اتمام موج اصلاحی بازار، شاهد رشد مجدد شاخص سهام هستیم. با نزدیک شدن به ۱۳ آبان و آغاز تحریم های نفتی و بازرگانی اهمیت رشد شاخص و قرار گرفتن سهام بر روند صعودی نمایان تر می شود، این به این معنا می باشد که اگر روند اصلاحی قبل از ۱۳ آبان شروع نمی شد بازار دچار بحران مخربی می شد، ولی با اصلاح قیمتی که پیش آمد بازار بورس می تواند پر توان تر از قبل وارد موج جدید صعودی شود.
این به این معنا نیست که مثل ۱ ماه قبل با هر سهمی که بدون تحلیل بخریم سود کنیم، بلکه در حال حاضر تحلیل دقیق بازار از همه زمان ها بیشتر باید مورد توجه واقع شود، پس از آمدن گزارشات ۶ ماه و خوب ظاهر شدن بیشتر شرکت ها و رسیدن افزایش نرخ های محصولات بعضی از صنایع، این سوال مطرح می شود که چه سهامی برای خرید مناسب تر از مابقی سهام هستند.
به طور مثال: گروه لبنی افزایش نرخ با اهمیتی داده اند ولی این افزایش نرخ ها مربوط به بالا رفتن ظروف بسته بندی مواد لبنی هست که جزء مواد تولیدی شرکت های پتروشیمی است. پس در این میان سود شرکت لبنی افزایش پیدا نکرده بلکه هزینه تولید افزایش یافته که خود به نوبه خود باعث کاهش فروش محصولات لبنی می شود و برنده اصلی این افزایش نرخ ها گروه پتروشیمی است که مواد ظروف بسته بندی را تولید می کند.
پس این را می توان نتیجه گرفت که هر افزایش نرخی باعث سودآوری شرکت ها نمی شود و در این میان توجه به
- صادراتی یا غیر صادراتی بود کالای تولیدی
- چه بخشی از درآمد شرکت ارزی یا ریالی می باشد
- هزینه های شرکت ارزی یا ریالی می باشند
- آیا شرکت تحت تاثیر تحریم ها قرار می گیرد
- مشکلی در صادرات و حمل ونقل کالاهای خود دارد
توجه به این مسائل می تواند دید روشن تری نسبت به انتخاب سهام مناسب برای خرید بدهد
سیمانی ها:
گروه سیمان مواد اولیه این صنعت تحت تاثیر افزایش قیمت با اهمیتی واقع نمی شود ولی پاکت بسته بندی این محصول دچار افزایش قیمت شده ولی بخش از محصولات تولیدی این صنعت به صورت فعله عرضه می شود که هزینه بسته بندی ندارد. همچنین سیمان افزایش نرخ هم گرفته است که می تواند شرایط مناسب تری را پیدا کند.
شرکت هایی که محصول صادراتی دارند بیشتر مورد نظر باشند به دلیل آغاز تحریم ها
سرود نرخ سیمان را از ۱۰۸۰۰۰ به ۲۲۰۰۰۰ رسانده است.
سکرما: سیمان تیپ ۵ را از هر تن ۱۲۰۰۰۰ به ۱۳۷۰۰۰ رسانده است.
کاشی و سرامیک:
این گروه هم مانند سیمانی ها مواد اولیه افزایش قیمت با اهمیتی ندارد، ولی افزایش قیمت محصولات این گروه بیشتر بود است.
کسرا گلوله های سایز ۷۵ – ۱۵تولیدی را با از ۸۱,۶۳۱به ۱۶۶,۹۳۰ رسانده است.
کپارس افزایش قیمت کاشی دیواری از ۱۸۰۰۰ به ۲۶۰۰۰ رسانده است.
کسعدی هم افزایش نرخ داشته است.
کاغذ: این گروه مواد اولیه داخلی دارند و بازار مصرف داخل دارند
چکاپا:خمیر ویرجین از ۴۲۰۰۰۰۰ به ۷۹۰۰۰۰۰۰ رسانده است.
چکارن: نرخ ۲ برابری در تولید انواع کارتن داشته است.
لاستیک و پلاستیک:
این گروه با توجه به اعمال تعرفه های وارداتی کالای مشابه یا لغو بعضی از کالا های مشابه امسال شرایط بهتری دارند. گروه تایر ساز افزایش نرخ ۲۰% را در پیش رو دارد.
پسهند: که در کار تولید تسمه نقاله است کالای مشابه وارداتی ندارد و با افزایش نرخ توانسته در گزارش ۶ ماه خوب ظاهر شود و می تواند ۶ ماه دوم هم شرایط بهتری داشته باشد.
پکرمان پکویر پتایر : هم با افزایش ۲۰% تایر و داشتن بازار مصرف داخلی برای تایر رادیال سواری و بایاس باری می تواند شرایط مناسبی پیدا کنند، قیمت تایر الان ۱۴۰۰۰۰۰۰ است که می تواند بالای ۱۶۵۰۰۰۰۰ رود، همچنین مواد اولیه این صنعت با ارز ۴۲۰۰ وارد می شود.
پرداخت: گروه پرداخت و دستگاه های کارت خوان برای شفاف سازی فروش محصولات حواله ای (همچون تایر های باری) و تشخیص میزان فروش کسبه به کار می رود که با افزایش تورم حجم تراکنش ها بالا می رود، همچنین در ۶ ماه دوم و آخر سال تعداد تراکنش ها هم افزایش می یابد.
رکیش-آپ-پرداخت-رتاپ-سپ گزینه های مناسبی هستند
یک نکته ای :در صورت قطع اینترنت شرکت های که خدمات اینترنتی ارائه می دهند، مانند پرداخت با استفاده از اپلیکیشن ها، با کاهش میزان تراکنش مواجه می شوند.
رکیش سهم بازاری است. پرداخت برای بانک ملت (مورد اطمینان کسبه). آپ خدمات اینترنتی در کنار دستگاه pos دارد.
مخابراتی: با افزایش تعرفه مکالمه تلفن همراه و تلفن ثابت سود آوری این گروه نمایان می شود، هزینه عملیاتی این گروه در مقابل درآمد هایش رشدی نکرده است. حتی با حذف آبونمان سود آوری این گروه کم نشده است.
اخابر بزرگترین سهام دار همراه است که از درآمد همراه می تواند بهره ببرد.
پالایشی ها :
برخی از مادهای این گروه افزایش نرخ ۱۰% گرفته اند، طرح سهمیه بندی بنزین هم با سهمیه ۶۰ لیتر ماهانه اجرا می شود. نرخ محصولات این گروه افزایش یافته ولی مبنای استفاده مواد اولیه روان کارها و شوینده ها بر اساس دلار ۴۲۰۰ است. افزایش نرخ در این گروه سهام این صنعت را برای سرمایه گذاری مناسب کرده و pe سهم ها هم منطقی تر شده اند.
شتران-شپنا-شبندر افزایش ۱۰% نرخ فروش را داشته اند.
شوینده ها: شپاکسا-ساینا
روانکارها: شبهرن(بهران)-شرانول
پتروشیمی ها : به دلیل تحریم ها شرکت های صادراتی آینده نامشخصی دارند، در این میان اوره سازها با آزاد سازی نرخ داخلی اوره شرایط بهتری پیدا می کنند.
خراسان به دلیل تولید ملامین و حاشیه سود بالا مورد توجه است.
شاراک نرخ خوراک افزایش پیدا نکرده و مشکلی در سودآوری ندارد، فقط صادرات به عراق برای هیدروکربور A80 اگر با مشکلی مواجه نشود مناسب است.
پارس،جم،فناوران و تاپیکو (برای پروژه بنزین سازی ستاره خلیج فارس) فارس
دارویی:
دارویی ها هم به دلیل تحریم ها می توانند تولید داخلی را افزایش دهند.
درازک-دتماد گزارشات ۶ ماه خوبی داده اند.
تک نمادها: فاذر،فاراک سهامی که در تحریم ها به خاطر پروژه های داخلی افزایش تولید دارند و الان هم مورد توجه بازار هستند.
فلزات اساس:
این گروه با مشکل صادرات و افزایش هزینه حمل و نقل و کاهش قیمت های جهانی مواجه است. ولی در این میان گروه سرب و روی با توجه به افزایش قیمت بازار و حجم کم و ارزش بالا برای صادرات و درو زدن تحریم ها مناسب هستند.
فرآور، کبافق، فاسمین
فولاد و فولاژ هم به دلیل تولید داخلی می توانند بهتر از هم گروه های خود باشند
گروه خودرو:
این گروه منتظر افزایش قیمت هست، شاید افزایش قیمت برای این گروه افزایش فروش را به همراه نداشته باشد ولی لازم است و می تواند بر قیمت سهام این گروه تاثیر خوبی داشته باشد. پیش فروش خودرو به صورت نقدی همیشه مورد توجه بوده است و در صورت آغاز فروش لیزینگی هم فروش خودرو بالا می رود هم برای شرکت های لیزینگی بهتر می شود.
افزایش قیمت خودرو توان مردم برای خرید خودرو به صورت نقدی کاهش می دهد و اقبال خودرو صفر به صورت لیزینگی بیشتر می شود.
خساپا-خزامیا-خپارس
قطعه سازان هم از افزایش قیمت می توانند شرایط بهتری پیدا کنند.
قند و شکر :
صادرات محصولات شیرینی ایران ۳۳% رشد داشته، مواد اولیه این گروه کاملا داخلی و با ریال است و افزایش با اهمیتی نداشته است ولی محصول نهایی به قیمت ۳۰۰۰ تومان رسیده که می تواند باعث سودآوری این گروه شود تا آخر سال.
قند و شکر هم در عزاداری و هم در شادی ها استفاده می شود و محصولی هست که در خیلی از سفره مردم جا دارد.
قزوین-قهکمت-قصفها
حمل و نقل:
حمل و نقل دریایی ایران مورد تحریم واقع شده است ولی بندر چابهار به دلیل سهیم بودن هندی ها در این بندر می تواند به کار خود ادامه دهد، حجم بارگیری این بندر کم می شود ولی درآمد ارزی به توجه به افزایش قیمت ارز افزایش می یابد.
در این میان شرکت های ریلی باری امسال مورد توجه دولت قرار گرفته اند و در صورت وارد کردن واگن می توانند از معافیت حق استفاده از ریل استفاده کنند.
حتاید- حسینا
موفق و پر سود باشید
درباره مهرناز سلطانی
نویسنده کتاب: ثروت نهفته در بورس ایران ،مدرس و مربی دوره های بورس و هوش مالی مقدماتی و پیشرفته ،بنیان گذار مجموعه همیار سرمایه ،تحلیگر و معامله گر بورس اوراق بهادار ،نویسنده روزنامه همشهری در حوزه بورس کارشناس رادیو اقتصاد سیما سخنران در سمینارها و همایش های مالی نگارنده بیش از 150 مقاله آموزشی در بازارهای مالی
نوشتههای بیشتر از مهرناز سلطانی
دیدگاهتان را بنویسید