تحلیل بنیادی هفته اول مهرماه ۹۷

هفته قبل تحلیل کاملی از وضعیت سهام و بازار بین المللی ارائه کردیم که می توانید از اینجا بخوانید. همچنین می توانید آرشیو کامل تحلیل های بنیادی هفته های گذشته را در اینجا ببینید.
فدرال رزرو نرخ بهره را افزایش می دهد، دوران سیاست پولی انبساطی به پایان رسیده است.
تحلیل بنیادی هفته اول مهرماه ۹۷| با توجه به اینکه انتظار میرود بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را در روز چهارشنبه افزایش دهد، بازارهای مالی چشم به راهند تا ببنند که آیا نشانه های شتاب در رشد اقتصادی ایالات متحده باعث می شود تا بانک مرکزی سرعت سیاست انقباظی را افزایش دهد.
نشست دو روزه فدرال رزرو در این هفته می تواند پایان رسمی سیاست انبساطی فدرال رزرو برای حمایت از اقتصاد آمریکا از زمان شروع رکود اقتصادی ۲۰۰۷-۲۰۰۹ باشد.
احتمال افزایش ۲۵ واحدی نرخ بهره بانک مرکزی امریکا در روز چهارشنبه ۹۵ درصد می باشد،که سومین رشد نرخ امسال است و احتمال یک رشد نرخ دیگر در دسامبر بسیار بالاست.
سوال بزرگتر این است که آیا فدرال رزرو چشم انداز سیاست پولی خود را برای چند سال آینده در جهت افزایش رشد تولید ناخالص داخلی تغییر می دهد یا اینکه آیا نگرانی ها در مورد یک جنگ تجاری و احتمال کاهش رشد اقتصاد باعث می شود که به دیدگاه فعلی خود ادامه دهد.
طبق آمار منتشر شده توسط وزارت بازرگانی ایالات متحده در ماه گذشته، تولید ناخالص داخلی در سه ماهه دوم ۴.۲ درصد رشد یافته است. رشد اقتصادی امریکا در سه ماهه اول ۲.۲ درصد بوده است. بعضی از تحلیل گران حتی انتظار دارند که شیب رشد نرخ بهره برای سال آینده افزایش بیشتری داشته باشند. با این توصیف، بازارهای مالی باید برای روزهای سخت تری خود را آماده کنند، خصوصا اگر نتایج رشد اقتصادی سه ماهه سوم نیز نزدیک به ۴ درصد بوده و دستمزدها با توجه به نرخ بیکاری ۳.۹ درصد باز هم جهش پیدا کنند.
ترکیه واردات فولاد را سهمیه بندی و تعرفه بندی نمود.
ترکیه نیز به جمع کشورهایی پیوست که بر واردات فولاد تمهیدات حمایتی وضع نمود. این پاسخ آنکارا به تصمیمات بند ۲۳۲ امریکا و سهمیه های واردات فولاد در اروپا می باشد. ۲۱ گروه محصول فولادی برای مدت ۲۰۰ روز سهمیه بندی خواهند شد و واردات محصول خارج از سهمیه تعیین شده مشمول ۲۵ درصد تعرفه خواهند شد.
این خبر البته با واکنش تند واردکنندگان مواجه نشده، چرا که بسیاری انتظار چنین حرکتی را از سوی دولت اردوغان داشتند.
بسیاری عقیده دارند مبادی صادرکننده فولاد به ترکیه قادر به برآوردن سهمیه ۳/۱ میلیون تنی تعیین شده نخواهند بود و این سهمیه و تعرفه ها مشکل جدی در واردات ایجاد نخواهند نمود. از طرفی اما، هنوز توضیح دقیقی در خصوص مسئله واردات موقت شرکتهای ترک ارائه نشده است و معلوم نیست آیا این روش از تعرفه واردات مصون خواهد بود یا نه.
لازم به ذکر است که بیلت و اسلب از شمول سهمیه ها و تعرفه ها خارج هستند.
چین، محرک افزایش تولید فولاد در دنیا
تولید فولاد دنیا در ماه آگوست به رهبری چین به رشد خود ادامه و با افزایش ۲/۶ درصد نسبت به آگوست ۲۰۱۷ به ۱۵۱/۷ میلیون تن رسید. چین از دیرباز بیشترین سهم را در افزایش تولید فولاد دنیا داشته است. چینی ها در ماه گذشته به لطف مارجین بالای فولادسازان خود بیش از ۸۰ میلیون تن فولاد تولید کرده اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲/۷ درصد رشد داشته است. همانطور که در تحلیل دیروز پلنر نیز اشاره شد، فولادسازان چین با مواجه شدن با افت تولید گندله به دلیل تمهیدات زیست محیطی، به استفاده بیشتر از قراضه و سنگ آهن عیار بالا روی آورده اند. حاشیه سود جذاب ۲۰ دلاری میلگردسازان چینی باعث شده تا آنها به هیچ وجه مایل به کاهش تولید نباشند.
تولید فولاد ترکیه اما در آگوست شاهد کاهش ۵/۷ درصدی بوده است. دلیل این امر قیمتهای بالای قراضه و وضع تعرفه های حمایتی امریکا علیه ترکیه بوده است. تولید فولاد ایران طی این مدت با رشد ۹ درصدی به ۲ میلیون تن رسیده است.
بهای فولاد چین در آستانه تعطیلات اکتبر کاهش یافت
بازارهای فیوچرز دالیان و شانگهای معاملات امروز خود را در محدوده منفی نمودار به پایان بردند. در این میان، میلگرد با ۷۶ یوان افت طی معاملات صبح بیشترین کاهش را ثبت نمود. بیلت تانگشان نیز امروز ۴۰ یوان افت نمود و به ۳۹۳۰ یوان/تن رسید. اگرچه، موجودی انبارهای فولادسازان و تجار فعلا در سطح پایینی قرار دارد که امید به بازگشت قیمت را زنده نگه داشته است.
دولت چین از دیروز و به مدت ۴ روز اعلام وضعیت فوق العاده نمود. طی این مدت، کوره بلندها و واحدهای گندله سازی بایستی ظرفیت تولید خود را پایین آورده و تردد کامیون ها در محوطه بنادر و جاده ها محدود خواهد شد. امروز همچنین ۹ کارخانه فولادسازی قیمت محصولات خود را بین ۲۰ تا ۷۰ یوان تعدیل نمودند.
میانگین بهای میلگرد در ۲۵ شهر مهم چین امروز با ۱۳ یوان کاهش به ۴۶۰۷ یوان/تن رسید. علیرغم گذشت ۲۵ روز از “سپتامبر طلایی”، هنوز تقاضای موثری به بازار تزریق نشده است و با احتمال افزایش موجودی ها طی دوره آتی، بازار نگران به هم خوردن تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار و نهایتا افت چشمگیر قیمت می باشد. از هفته آینده نیز بازار برای یک هفته به طور کامل تعطیل خواهد بود و عملا معاملاتی ثبت نخواهد گردید.
میانگین بهای ورق گرم نیز در ۲۴ شهر چین با کاهش ۱۰ یوانی به ۴۳۳۲ یوان/تن رسید. سطح معاملات امروز برای تجار رضایت بخش بوده، در صورتی که در بعدازظهر به دلیل افت معاملات برخی مجبور به دادن تخفیفات بیشتر شده اند به این امید که در هفته قبل از تعطیلات ملی تقاضای پایین دست افزایش یابد.
فولادسازان در شمال چین امروز بیشتر مشغول خرید سنگ آهن برای ترمیم موجودی های خود پیش از تعطیلات بوده اند. از این رو، بهای سنگ آهن در بازار بنادر در محدوده ۵۱۰ تا ۵۱۵ یوان/تن ثابت ماند.
در مجموع، اگرچه کاهش قیمت در معاملات امروز بازار چین مشهود بود، با این حال سطح پایین موجودی انبارها اجازه افت شدید قیمت را نخواهد داد. از سوی دیگر اما، تقاضای مورد انتظار تجار هنوز آزاد نشده و فشار نقدینگی بر آنها افزایش یافته است. احتمال می رود بازار فولاد چین طی این هفته روندی کند را دنبال کند.
کاهش تولید فولاد چین، از رویا تا واقعیت
به نظر می رسد تولید فولاد در بزرگترین تولیدکننده دنیا طی سالهای اخیر بی وقفه ادامه داشته است. نه محرک های کاهش ظرفیت و نه تمهیدات زیست محیطی فصلی نتوانسته اثر مناسبی بر رکوردشکنی های پی در پی تولید فولاد در این کشور داشته باشد. از این رو، نباید در زمستان امسال هم چندان به کاهش تولید فولاد چین مثبت نگریست.
فولاد مازاد در ۲۰۱۵ باعث ورود بسیاری از فولادسازان چینی به محدوده ضرر شد و حتی برخی را به مرز ورشکستگی رساند. در آن زمان، بسیاری از شرکتها صرف نظر از تقاضای واقعی بازار داخلی دست به تولید زدند و پس از عدم توفیق در فروش آنها در داخل، محصولات خود را با قیمتی بسیار ارزان به بازارهای جهانی گسیل نمودند و از این طریق ضرردهی را به فولادسازان سایر کشورها سرایت دادند. آنها تنها به دریافت وام های جدید و پرداخت دیون قدیمی خود فکر می کردند.
اگرچه از اواخر ۲۰۱۶ دولت چین برنامه های مختلفی را برای کاهش ظرفیت تولید اعلام نموده است، اما حجم سالیانه فولاد این کشور پی در پی به دلیل رشد حاشیه سود فولادسازان افزایش داشته است. البته به نظر می رسد هدف اصلی دولت مرکزی بیشتر متوجه توقف واحدهای بی کیفیت و القایی بوده تا کاهش واقعی تولید. بسیاری از این واحدهای قدیمی در حال جایگزینی با ظرفیت های جدیدتر می باشند.
چین امسال قصد دارد حذف ۳۰ میلیون تن ظرفیت قدیمی از مجموع ۱۵۰ میلیون تنی که تا سال ۲۰۲۰ باید جایگزین شوند را عملیاتی نماید. اگرچه بسیاری از شهرهای شمال چین از نوامبر پارسال تا کنون به انحای مختلف تحت تمهیدات کاهش ظرفیت قرار داشته اند، اما عملا هیچگونه کاهش تولیدی در آنها مشاهده نشده است، چرا که این امر اصلا جزء اهداف پکن نیست. چینی ها برای کاهش حجم فولاد تولیدی گزینه های بهتری مانند کاهش فعالیت کنورتورها را در اختیار دارند، در حالیکه سخت گیری های آنها بیشتر به واحدهای گندله سازی محدود می شود. فولادسازان چینی نیز برای دور زدن این محدودیت به مصرف بیشتر قراضه و یا سنگ آهن با کیفیت تر روی آورده اند تا حجم تولید را ثابت نگه دارند.
دیگر محرک افزایش تولید فولاد چین جایگزینی حجم تولید کوره های القایی با کوره های قوس الکتریکی در سال ۲۰۱۷ بوده است. حجم تولید کوره های القایی که پارسال متوقف شدند به دلیل کیفیت پایین و غیرقانونی بودن در محاسبات تولید فولاد چین منظور نمی شدند. پس از توقف آنها، کوره های قوس که کاملا قانونی بودند نرخ بهره گیری از ظرفیت خود را برای تامین حجم حذف شده بالا بردند و تولید آنها در آمار سالانه این کشور محاسبه می شد.
امسال محدودیت های تولید زمستانی ۶ هفته زودتر از سال قبل به اجرا در می آیند، اما با توجه به تغییرات داده شده در نحوه اجرای محدودیت ها، احتمال افت واقعی تولید کمرنگ تر از ۲۰۱۷ می باشد. از این رو، انتظار بر این است که دنیا رکورد جدیدی را در تولید فولاد چین طی سال جاری شاهد باشد.
بازارهای سهام دنیا همچنان متاثر از جنگ تعرفه ای
امروز بازارهای سهام آسیا تحت دور جدید تعرفه های وضع شده چین و امریکا علی یکدیگر در محدوده قرمز معامله شدند. شاخص MSCI برای بازارهای آسیا و اقیانوسیه با ۰.۱۵ درصد کاهش روبرو شد که عمدتا متاثر از افت بازارهای مالی در چین بوده اند. دیشب نیز در نتیجه همین تعرفه ها شاخص های بازار سهام نیویورک کاهش شدیدی را تجربه نمودند. این شرایط در حالی رقم میخورد که اقتصاد امریکا در هفته حساس افزایش نرخ بهره و تنش های سیاسی داخلی خود قرار دارد. فدرال رزرو جلسه دو روزه ماه سپتامبر خود را در روز پنجشنبه آغاز خواهد نمود که تاثیر بسیار زیادی بر تعیین روندهای آتی بازارهای سهام دنیا خواهد داشت.
در بازار ارزها، یویرو امروز مجددا ذر برابر دلار تقویت شد و به قله ۳.۵ ماهه خود یعنی ۱.۱۸۱۵ رسید و سپس مجددا کمی تضعیف شد. شاخص دلار در برابر ارزهای مهم جهان ۰.۱۵ درصد تقویت شده و به ۹۴.۳۲۹ رسید. یوان نیز با اعلام خبر عدم انجام مذاکرات جدید با امریکا افت پیدا کرد.
بهای نفت نیز در اوج قله سه ساله خود حوالی ۸۱.۴۸ دلار/بشکه باقی ماند. دیروز قیمت نفت خام با تصمیم اوپک مبنی بر عدم افزایش تولید در حدود ۳ درصد افزایش یافت. این مسئله و همچنین کاهش عرضه از سوی ایران از ماه آینده باعث شده تا بسیاری پیش بینی نفت ۱۰۰ دلاری را برای نوامبر نمایند.
احتمال به صفر رسیدن واردات نفت هند از ایران در ماه نوامبر
بلومبرگ:
هند هیچ برنامهای برای خرید نفت از ایران در ماه نوامبر ندارد که این چشمانداز از دست رفتن یک مشتری بزرگ دیگر تهران، با آغاز تحریمهای آمریکا، را پررنگتر میکند.
هند هم به کشورهای آسیایی دیگر مانند کرهجنوبی و ژاپن ملحق شد و قبل از آغاز تحریمهای آمریکا بر علیه صادرات نفت ایران در اوایل نوامبر، از حالا واردات خود از این کشور را متوقف کرده است.
به گفته مقامات شرکت ملی نفت هند و شرکت بهارات پترولیوم، که بزرگترین پالایشگاههای دولتی هند هستند، هیچ درخواستی برای بارگیری نفت ایران در ماه نوامبر ثبت نشده است. یک مدیر دیگر صنعت نفت هم خبر داد که نایارا انرژی هم برنامهای برای خرید ندارد.
تضعیف بازار فولاد چین در آستانه تعطیلات اکتبر
بازار فولاد چین امروز نیز ضعیف ظاهر شد و در نتیجه بهای بیلت تانگشان به ۳۹۰۰ یوان/تن سقوط کرد. بازارهای فیوچرز باز هم در محدوده منفی معامله شدند و بسیاری از سرمایه گذاران از بازار فعلا بیرون آمدند. از سوی دیگر، نقدینگی در صنایع پایین دستی کاهش یافت و با توجه به احتمال رشد موجودی انبارها پس از تعطیلات، تجار حاضر به دادن تخفیفات بیشتر به خریداران شدند. امروز همچنین ۱۱ کارخانه فولادسازی چین قیمت های خود را بین ۱۰ تا ۵۰ یوان کاهش دادند.
میانگین بهای میلگرد در ۲۵ شهر مهم چین با کاهش ۲۷ یوان نسبت به روز قبل به ۴۵۸۰ یوان/تن رسید. افت قیمت در بازار فیوچرز شانگهای بر بازار فیزیکی تاثیرگذار شد، اگرچه در معاملات عصر کمی بر حجم خریدها افزوده شد. فعلا برای کاهش ریسک پس از تعطیلات، تمایل فروشندگان به فروش بالاست، اگرچه برخی نیز پیش بینی رشد قیمت پس از تعطیلات را دارند. انتظار می رود قیمت میلگرد در محدوده معینی نوسان داشته باشد و افت شدید متصور نیست.
بهای ورق گرم نیز در ۲۴ شهر مهم چین نسب به دیروز به طور میانگین ۱۹ یوان کاهش داشت و به ۴۳۱۳ یوان رسید. بازار انتظار دارد که تقاضا در چند روز باقیمانده به تعطیلات به بازار برگردد، اما صنایع پایین دستی به شرایط بازار پس از هفته اول اکتبر اطمینان ندارند. بازار به حالت بیم و امید فرو رفته و خریداران ترجیح می دهند فعلا منتظر بمانند.
اما در بازار مواد اولیه، خصوصا سنگ آهن شرایط مثبت بود و میزان خریدها باعث شد تا بهای سنگ آهن با افزایش همراه سود. فولادسازان در پی کاهش عرضه گندله، به دنبال خرید سنگ آهن با عیار بالا و قراضه مر باشند تا در دوره شروع محدودیت های زمستانی جزء فولادسازان پاک بوده و مجبور به کاهش تولید کمتری باشند. انتظار می رود بهای سنگ آهن در هفته جاری همچنان قوی بمانند.
موجودی انبارهای فولادسازان طی هفته گذشته به ۹/۸۳۳ میلیون تن رسید که ۱/۷ درصد از هفته منتهی به ۱۶ سپتامبر پایین تر است. این میزان برای موجودی انبار کارخانجات نیز افت ۰/۹ درصدی را نشان می داد. در میانه سپتامبر، عرضه و تقاضای فولاد در بازار چین همچنان در شرایط بالانس به سر می برد. اگرچه، در اواخر این ماه، به دلیل تولید مجدد کوره بلندها، عرضه کمی افزایش یافته است و توازن بازار کمی بهم خورده است. بازارهای فیوچرز هم تحت تاثیر تعرفه های چین و آمریکا با شبهات زیادی روبرو شده است. از طرفی، هنوز نحوه کاهش ظرفیت های زمستانی مشخص نیست و نقدینگی در دست تجار و صنایع پایین دست کاهش یافته است. احتمال بر این است که علیرغم همه این فاکتورها، پیش از تعطیلات تنها شاهد کمر اصلاح در قیمت فولاد چین باشیم.
تحلیل بازار
افت بهای میلگرد در بازار فیوچرز شانگهای با انتشار خبر تسهیل سختگیری های زیست محیطی تولید در زمستان و افزایش تنش های تجاری با آمریکا.
تحلیل بازار بیلت چین در هفته ای که گذشت
در هفته گذشته میانگین هزینه تولید چدن مذاب در فولادسازی های تانگشان به ۲۲۲۸ یوان/تن و میانگین هزینه تولید فولاد خام به ۲۰۴۰ یوان رسید . این در حالیست که در روز جمعه گذشته بیلت تانگشان ۳۹۷۰ یوان/تن معامله شد. از این رو، حاشیه سود فولادسازان این منطقه به ۹۳۰ یوان/تن رسید که ۱۳ یوان نسبت هفته قبل بالاتر است.
از مجموع ۱۶۴ کوره بلند موجود در تانگشان، ۶۵ عد در تعمیرات به سر می بردند. این میزان برابر ۴۵۳۰۰ مترمکعب بوده که فولاد خامی بالغ بر ۹۱۰ میلیون تن تولید می کنند. نرخ بهره برداری از کوره بلندهای این منطقه طی هفته گذشته به ۶۹.۸۷ درصد رسید که نسبت به هفته گذشته ۰.۰۶ درصد رشد را نشان می دهد.
موجودی انبارهای بیلت تانگشان هم اکنون در محدوده ۳۶۳۷۰۰ تن می باشد که ۱۶۰۰۰ تن نسبت به هفته گذشته افزایش یافته است. در حال حاضر، اشتیاق خرید میان متقاضیان زیاد نیست و اکثرا منتظر تعیین جهت آتی بازار می باشند. همچنین، شرایط بد آب و هوایی در جنوب چین بر افت بیشتر تقاضا افزوده است. از سوی دیگر، دور جدید بازرسی های فنی از ابتدای هفته آتی در استان شانشی آغاز می شود که خود می تواند میزان عرضه را مجددا محدود نماید. انتظار می رود در کوتاه مدت و خصوصا پس از تعطیلات اکتبر بهای فولاد در بازار داخلی چین تحت فشار قرار گیرد.
فدرال رزرو در دو راهی سخت افزایش یا عدم افزایش نرخ بهره
افت نرخ بیکاری ایالات متحده به کمترین سطح طی ۲۰ سال اخیر به عنوان فاکتوری مهم فدرال رزرو را ترغیب به افزایش نرخ بهره در سپتامبر نموده است، در حالیکه نشانه های رکود مانند عکس شدن روند بازدهی اوراق قرضه ۲ و ۱۰ ساله ریسک رشد نرخ را بالا برده است و حالا فدرال رزرو در یک دوراهی تصمیم گیری مانده است.
سیاست گذاران نهاد سیاست پولی ایالات متحده هفته آینده با یکدیگر دیدار می کنند تا خطرات و فواید هر گزینه را بسنجند و نظر نهایی خود را اعلام کنند. بر طبق برآوردها، احتمال افزایش نرخ بهره در روز چهارشنبه، و یک رشد دیگر در دسامبر هنوز محتمل ترین گزینه خواهد بود. این مسئله البته می تواند با عکس نمودن نمودار نرخ بازدهی اوراق قرضه ۲ و ۱۰ ساله، سرمایه گذاران را به خرید اوراق کوتاه مدت تشویق نموده و بدبینی ها به شرایط بلند مدت اقتصاد امریکا را افزایش دهد.
از سوی دیگر، ثابت نگه داشتن نرخ تورم در حالی که جامعه در شرایط اشتغال کامل قرار دارد ممکن است به رشد نقدینگی اقتصاد و به هم خوردن تعادل بازارها منجر شود. همچنین، عدم رشد نرخ بهره باعث کاهش ارزش بیشتر دلار خواهد شد که البته چندان هم از خواست ترامپ دور نیست. باید منتظر بود و دید که فدرال رزرو در هفته آینده چه تصمیماتی را اتخاذ خواهد نمود.
افزایش ارزش دلار، قیمتها را تحت فشار قرار داد/ در این بین، افت موجودی آلومینیوم به کمترین مقدار از مارس ۲۰۰۸، رشد قیمت آن را در پی داشت.
ایران از ابتدای ماه ژانویه تا پایان ماه اوت ۲۰۱۸ میلادی، ۱۶ میلیون و ۴۳۷ هزار تن فولاد خام تولید کرد که نسبت به مدت مشابه ۲۰۱۷ میلادی (۱۳ میلیون و ۵۱۳هزار تن)، ۲۱٫۶ درصد رشد نشان میدهد. این رقم نشان میدهد میزان رشد تولید فولاد ایران طی این مدت، حدود ۵ برابر بیش از رشد تولید جهانی بوده است.
همچنین در ماه اوت ۲۰۱۸ میلادی، تولید فولاد خام ایران با رشد ۹ درصدی به یک میلیون و ۹۸۰ هزار تن فولاد خام رسید. این رقم در مدت مشابه سال گذشته یک میلیون و ۸۱۶ هزار تن بود.
۶۴ کشور فولادساز جهان در ۸ ماهه نخست۲۰۱۸میلادی، یک میلیارد و ۱۹۴میلیون و ۱۵۳هزار تن فولاد خام تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون و ۵۰۷ هزار تن بود که ۴٫۷ درصد رشد کرده است.
همچنین میزان تولید ماه اوت ۲۰۱۸ فولادسازان جهانی (۱۵۱میلیون و ۹۵۱هزار تن) نسبت به میزان تولید ۲۰۱۷ (۱۴۷ میلیون و ۸۵۲ هزار تن) نشان میدهد که این روند ۲٫۸ درصد افزایش یافته است.
طبق این گزارش، طی ۸ ماهه نخست میلادی به ترتیب چین با تولید ۶۱۷ میلیون و ۳۹۸ هزار تن، هند با تولید ۷۰میلیون و۸۳۱ هزار تن، ژاپن با تولید ۷۰ میلیون و ۱۹۵ هزار تن، آمریکا با تولید ۵۶ میلیون و ۹۰۳ هزار تن و کره جنوبی با تولید ۴۸ میلیون و ۳۳۰هزار تن ۵ کشور برترتولید کننده فولاد خام جهان بودند.
صادرات قراضه آهنی آمریکا همچنان بیرقیب است
قراضه آهنی یکی از محصولات کاربردی و استراتژیک صنعت فولاد هر کشوری است. طبق پیشبینیهای انجام شده تا سال ۲۰۵۰، قراضه آهنی جای سنگ آهن را خواهد گرفت که دلیل اصلی آن نیز کافی بودن قراضه در دسترس برای تولیدات جهانی و عدم نیاز به استخراج بیش از حد سنگ آهن است. آمریکا بهعنوان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده قراضه آهنی در جهان میتواند تأثیرات بسیاری در تنظیم بازار این محصول داشته باشد.
میزان صادرات قراضه آهنی از آمریکا به ترکیه از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ بهترتیب ۳٫۹۶، ۳٫۱۸ و ۳٫۶۳ میلیون تن بوده که این ارقام حکایت از تجارت بالای قراضه آهنی میان آمریکا و ترکیه دارد. با تغییر در ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ و تغییرات اعمال شده اخیر، تعرفههای بسیار سنگینی بر صادرات محصولات ترکیه به آمریکا اعمال شد که در نتیجه آن موجب اعتراض کشور ترکیه شد. با توجه به نیاز شدید کشور ترکیه به واردات قراضه آهنی از کشور آمریکا بهعنوان ماده اولیه تولیدی در صنعت فولاد خود، باید دید که ترکیه همچنان به تجارت خود با آمریکا ادامه میدهد و یا اینکه قراضه آهنی خود را از سایر کشورها تأمین خواهد کرد. گفتنی است که کشورهای مکزیک، تایوان و چین در جایگاههای بعدی واردات قراضه آهنی آمریکا قرار دارند.
از سوی دیگر با توجه به نیاز آمریکا به واردات پایین محصولات کشورهایی مانند ترکیه، تصور میشود که این کشور مبادی تجاری خود را تغییر داده و یا در صورت امکان با افزایش ظرفیتهای تولید در تأمین مواد اولیه به خودکفایی برسد. لازم به اشاره است که در مورد برخی از کالاها، واردات کشور آمریکا از کشورهای مخالف سیاستهای خود در حد ناچیزی بوده لذا این امکان برای این کشور فراهم است تا با تغییر سیاستهای خود یا تغییر مبادی وارداتی آنها، دچار مشکلات چندانی برای تأمین بازار داخل نشود.
افزایش قیمت نفت و تاثیرات آن بر آلومنیوم:
پیشبینی افزایش قیمت نفت برنت تا ۱۰۰ دلار بر بشکه، میتواند میتواند محرک قیمت فلزات صنایع انرژیبری چون آلومینیوم باشد و قیمت آن را تا سطح ۲،۵۰۰ دلار بر تن افزایش دهد.
آخرین قیمت های نفت و گاز جهانی
نفت اوپک: ۸۰٫۴۴ دلار
سوال استراتژیک بلومبرگ با عبور برنت از ۸۰ دلار؟
افت شدید بهای میلگرد در بازار فیوچرز شانگهای در معاملات ۲۷سپنامبر نشان از بدبینی بازار به افت تولید از ابتدای اکتبر دارد.
افت شدید بهای میلگرد در بازار فیوچرز شانگهای در معاملات ۲۷سپنامبر نشان از بدبینی بازار به افت تولید از ابتدای اکتبر دارد.
کدال
شزنگ
تجهیز نیروی زنگان در دوره ۹ ماهه منتهی به ۹۷/۰۵/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۵۵۷ ریال زیان محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۲% افزایش زیان داشته عمدتا بخاطر کاهش ۷۹%فروش میباشد.
این شرکت براساس عملکرد ۹ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۸/۳۰ مبلغ ۱۵,۵۹۴ میلیون ریال زیان خالص محقق کرده است.
خفنر
دریافت مجوز تغییر بیش از ۱۰ درصد در نرخ فروش محصولات دریافت کرد.
کفرآور
فرآورده های سیمان شرق در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۹۷/۰۵/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هرسهم ۱,۶۱۰ ریال سود محقق کرده است این در حالیست که شرکت در مدت مشابه سال قبل و به ازای هر سهم ۳۷۲ ریال زیان محقق کرده بود.
(افزایش ۳۳۵ میلیارد ریال سایر درآمدهای غیرعملیاتی- اقلام متفرقه از عمده دلایل شناسایی سود نسبت به مدت مشابه سال قبل میباشد)
این شرکت بر اساس عملکرد ۱۲ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۵/۳۱ مبلغ ۲۸۹,۷۲۷ میلیون ریال سود خالص محقق کرده است.
شلیا
مواد ویژه لیا دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۵/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۴۱,۳۱۶ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۱۲ ماهه مبلغ ۲۴۷,۴۹۵ میلیون ریال درآمد داشته که معادل ۱۰۲% فروش پیش بینی شده سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۵/۳۱ میباشد.
فارس
صدور مجوز افزایش سرمایه:
درصد افزایش سرمایه: ۸۳%
محل تامین: سود انباشته
ارفع
صدور مجوز افزایش سرمایه:
درصد افزایش سرمایه: ۵۰%
محل تامین: مطالبات و آورده نقدی
قهکمت
قند هکمتان دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۱۶۷,۲۲۶ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۱۲ ماهه مبلغ ۲,۳۶۱,۳۹۹ میلیون ریال درآمد داشته که معادل ۱۱۷% فروش پیش بینی شده سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۶/۳۱ میباشد.
قلرست
افشای اطلاعات با اهمیت:
سود پیش بینی شده هرسهم قبلی: ۶۳۱ ریال
سود پیش بینی شده هر سهم فعلی: ۷۳۹ ریال
درصد تغییر: ۱۷% تعدیل مثبت
پوشش ۹ ماهه ۵۴% مبلغ ۳۹۶ ریال
کرازی
کارخانجات تولیدی شیشه دارویی رازی دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۱۰۴,۵۱۴ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۳۸۰,۶۰۷ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۲% رشد داشته است.
چکاپا
گروه صنایع کاغذ پارس دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۳۶۲,۴۱۲ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۱۰ ماهه مبلغ ۲,۳۹۸,۴۳۷ میلیون ریال درآمد داشته که معادل ۸۱% فروش پیش بینی شده سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۸/۳۰ میباشد.
کطبس
پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه شرکت ذغالسنگ نگین طبس:
درصد افزایش سرمایه: ۳۳%
محل تامین: مطالبات و آورده نقدی , سود انباشته
چکاوه
صنایع کاغذ سازی کاوه دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۵۸,۱۱۵ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه مبلغ ۲۴۴,۰۴۹ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۲% رشد داشته است.
شغدیر
پتروشیمی غدیر دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۳۷۱,۸۵۹ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه مبلغ ۲,۳۱۷,۶۷۴ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸% رشد داشته است.
نطرین:
عطرین نخ قم دردوره ۱ ماهه منتهی به۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۶۳,۷۹۴ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه مبلغ ۳۲۵,۴۸۵ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸% رشد داشته است.
تکنو
بازرسی فنی و کنترل خوردگی تکین کو دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ مبلغ ۵۹,۹۹۰ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه مبلغ ۳۲۰,۰۸۵ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۷% رشد داشته است.
لبوتان
گروه صنعتی بوتان دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۱,۲۸۴ میلیارد ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه مبلغ ۳,۸۵۸ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳% رشد داشته است.
قمرو
قند مرودشت در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۹۷/۰۴/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۵۱۳ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۷٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۳۰٪ فروش میباشد .
این شرکت براساس عملکرد ۱۲ ماهه آخرین پیش بینی سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۴/۳۱ را ۱۰۰٪ پوشش داده است.
قشیر
تولیدی قند شیروان، قوچان و بجنورد دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ شرکت هیچ گونه فعالیت تولید و فروش نداشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۱۰۸,۰۶۸ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۶% افت داشته است.
فولاژ
فولاد آلیاژی ایران دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۲,۰۱۰ میلیارد ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۷,۵۰۹ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۹% رشد داشته است.
تایرا:
تراکتور سازی ایران دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۱,۰۰۸ میلیارد ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۴,۷۲۷ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۸% رشد داشته است.
غمینو
صنایع غذائی مینو شرق دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۵۵,۹۴۸ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۲۸۸,۶۰۴ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳% رشد داشته است.
کخاک:
صنایع خاک چینی ایران دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۸۰,۰۱۶ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۴۳۱,۴۵۱ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸% رشد داشته است.
خاذین
سایپا آذین دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۱۲۴,۹۹۰ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۱,۴۴۳,۲۱۸ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱% رشد داشته است.
چکاپا:
دریافت مجوز تغییر بیش از ۱۰ درصد در نرخ فروش محصولات را دریافت کرد.
گروه صنایع کاغذ پارس در دوره ۹ ماهه منتهی به ۹۷/۰۵/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۵۳۴ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵۰٪ رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۸۶٪ فروش میباشد.
این شرکت براساس عملکرد ۹ ماهه پیش بینی فعلی سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۸/۳۰ را ۷۱٪ پوشش داده است
شخارک:
پتروشیمی خارگ دردوره ۱ ماهه منتهی به۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۳,۸۹۷ میلیارد ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۱۱,۷۸۲ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۲% رشد داشته است.
هرمز
فولاد هرمزگان جنوب دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۳,۲۲۴ میلیارد ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۱۶,۵۷۲ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۹% رشد داشته است.
شاراک
پتروشیمی شازند (پتروشیمی اراک) دردوره ۱ ماهه منتهی به۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۳,۹۶۶ میلیارد ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۲۲,۰۱۳ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۲% رشد داشته است.
قنیشا
قند نیشابور دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۲۸,۶۱۹ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۱۲ ماهه مبلغ ۸۴۳,۸۹۴ میلیون ریال درآمد داشته که معادل ۱۰۱% فروش پیش بینی شده سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۶/۳۱ میباشد.
حتاید
تاید واتر خاورمیانه دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ مبلغ ۲۱۳,۳۷۹ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۱,۶۰۹,۳۴۳ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۱% رشد داشته است.
شپارس
بین المللی محصولات پارس دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۱۷۷,۸۳۳ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۱۲ ماهه مبلغ ۱,۸۹۶,۱۳۳ میلیون ریال درآمد داشته که معادل ۸۷% فروش پیش بینی شده سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۶/۳۱ میباشد.
قزوین
کارخانجات قند قزوین دردوره ۱ ماهه منتهی به۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۱۷۶,۵۰۷ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۱,۰۶۴,۲۸۰ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۶% رشد داشته است.
غچین:
مجتمع کشت و صنعت چین چین دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۱۹۷,۱۵۹ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۳ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۸/۰۳/۳۱ مبلغ ۲۷۵,۸۴۹ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲۲% رشد داشته است.
پسهند:
صنایع لاستیکی سهند دردوره ۱ ماهه منتهی به۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۵۴,۷۱۰ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۲۱۳,۶۲۴ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶۲% رشد داشته است.
زنگان
صنعت روی زنگان دردوره ۱ ماهه منتهی به۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۵۰,۲۶۲ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۱۴۹,۹۱۴ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۷% رشد داشته است.
فاذر:
صنایع آذراب دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ مبلغ ۳۴۴,۸۷۷ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۶ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۱,۲۰۲,۷۷۰ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۳% رشد داشته است.
رمپنا
گروه مپنا در دوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۱/۳۱ (حسابرسی شده) به ازای هر سهم ۶۹۹ ریال زیان محقق کرده است که نسبت به گرارش ۱ ماهه حسابرسی نشده ۱,۶۹۲٪ افزایش زیان داشته که عمدتا بخاطر ۵,۱۵۶ میلیارد ریال سایر هزینه های عملیاتی و نیز ۲,۳۶۶ میلیارد ریال سایر هزینههای غیرعملیاتی- اقلام متفرقه میباشد.
این شرکت براساس عملکرد واقعی ۱ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۱/۳۱ مبلغ ۶,۹۸۵ میلیارد ریال زیان خالص محقق کرده است.
گروه مپنا دردوره ۱ ماهه منتهی به۹۷/۰۶/۳۱ مبلغ ۷۷۹,۳۸۰ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۵ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۸/۰۱/۳۱ مبلغ ۸,۸۳۷,۲۹۳ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵% افت داشته است.
چافست
افست دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۸۶,۶۲۴ میلیون ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۱۲ ماهه مبلغ ۱,۸۴۳,۸۲۶ میلیون ریال درآمد داشته که معادل ۱۰۷% فروش پیش بینی شده سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۶/۳۱ میباشد.
بازار
روی:
پرمیوم اختلاف قیمت بین کف بازار و بورس (LME) بوده و میتواند مثبت + و یا منفی – باشد و به پارامترهایی از قبیل نام برند تولیدکننده/ آنالیز شیمیایی فلز یا ماده معدنی/ مشخصات فیزیکی و ابعاد کالا/ استاندارد و وضعیت عرضه/تقاضای بازار و … حساس است.
اگر فرض کنیم قیمت روی LME امروز ۲۵۳۰$ است، پرمیوم ۲۰۰$ به معنی قیمت فروش ۲۷۳۰$ در بازار فیزیکی خواهد بود که بایستی از سمت خریدار پرداخت شود.
پرمیوم شانگهای این هفته به روند صعودی خود ادامه داد و به رکورد تاریخی ۳۰۰$ رسید تا نمایانگر روند نزولی موجودی انبارها و قدرت تقاضا باشد… البته این روند با توجه به بسته شدن آربیتراژ LME_SHFE در روزهای آینده مهار خواهد شد.
فولاد
نسبت صادرات/تولید ۵ ماهه بزرگان فولاد ایران
فولاد کاوه جنوب ۸۳%+
فولاد خوزستان ۷۰%+
فولاد هرمزگان ۶۰%+
سنگ آهن:
سنگ آهن قیمتهای صادراتی کنسانتره آهن ایران امروز ۵شنبه ۰٫۴$+ در بندرعباس گران شده، لکن از نظر هفتگی شاهد افت ۰٫۳%- است.
محصولات متوسط عیار و کم عیار نیز بین ۰٫۳%-/۸%- افت دارد.
حمل دریایی :
حمل دریایی رشد ۶۴%+ هزینه حمل دریایی بار معدنی ایران به چین در سال ۲۰۱۸ همین بازه شاخص حمل دریایی بین المللی (بورس بالتیک لندن- کشتی ۷۰ هزار تنی پانامکس) تنها ۲۳% رشد دارد.
هزینه حمل در ماه August مبلغ $۱۹٫۹ بود و در حال حاضر به تن $۲۵٫۹ رسیده است.
دلار ثبات طلا ۰٫۲۵%+
بانک مرکزی آمریکا دیشب طبق انتظار ۰٫۲۵%+ به نرخ بهره دلار اضافه و آن را به ۲٫۲۵% رساند… آقای پاول رییس فدرال رزرو در نطق دیشب خود تاکید کرد شواهدی از رشد تورم مشاهده نمیشود و فدرال رزرو قصد حرکت رو به جلو به منظور کنترل تورم ندارد. این نکته مهمی است که میتواند بعنوان ترمز برای رشد ارزش دلار در هفته های آینده عمل نماید!
۳ تغییر عمده اقتصاد_کلان آمریکا در گزارش منتشر شده فدرال رزرو:
بهبود رشد GDP از ۲٫۸%+↖۳٫۱% (۲۰۱۸) و از ۲٫۴%+↖۲٫۵%+ (۲۰۱۹)
رشد بیکاری از ۳٫۶%+ به ۳٫۷%+ طی سال جاری!
کاهش تورم از ۲٫۱%+ به ۲%+
کامودیتی اعضاء با وجود انتظار رشد بیکاری و عدم رشد تورم، تصمیم گرفتند تا فعلا بهره دلار در دسامبر سال ۲۰۱۹ را بدون تغییر ۳٫۱%+ نگه داشته و منتظر انتشار داده های بیشتر تا ۲ ماه آینده باشند تا در جلسه دسامبر امسال نمای بهتری از بهره سال ۲۰۱۹ منتشر شود.
نفت بازار در انتظار قیمت نفت ۱۰۰$
شرکتهای بازرگانی کامودیتی دنیا شامل ترافیگورا و مرکوری میگویند در تحریم نفتی ایران، بازار انتظار کاهش تا ۷۰۰ هزار بشکه را داشت و در عمل این رقم به ۱٫۵ میلیون بشکه در روز خواهد رسیدلذا قیمتها از مرز ۱۰۰$ عبور خواهد کرد.
آمریکا بهعنوان بزرگترین صادرکننده قراضه آهنی دنیا نقش مؤثری در تولیدات محصولات فولادی کشورهای دیگر دارد. ترکیه واردکننده بزرگ قراضه آهنی آمریکا بهشمار میرود؛ حال باید دید که با ایجاد جنگ تجاری میان آمریکا و ترکیه چه صدماتی بر حوزه بازار قراضه آهنی ترکیه وارد خواهد آمد.
گلگهر:طی ۶ماه نخست امسال شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با تولید ۱۴ میلیون و ۱۷ هزار تن انواع محصول ، موفق شد ۵۲ درصد از برنامه تولید سال ۹۷ خود را محقق کند.
پس از اعمال تعرفه وارداتی روی ۲۰۰ میلیارد دلار کالاهای چینی توسط آمریکا، چین نیز در اقدامی متقابل بروی ۶۰ میلیارد دلار از کالاهای آمریکایی تعرفه بست/ تداوم این تنشها، قیمتها را کاهش داد.
اردوغان: چطور خانههای مردمم را گرم کنم اگر گاز از ایران خریداری نکنم؟
بلومبرگ: ردگیری محموله های نفتی ایران دشوارتر شود.
در فاصله ۶ هفته مانده به شروع تحریم های نفتی آمریکا، نفتکش های ایرانی شروع به غیرفعال کردن سیستم های ردیابی ماهواره ای خود کرده اند و این کار موجب می شود تا ردیابی فروش نفت این کشور دشوارتر شود.
روحانی:درزمینه سوآپ انرژی آماده همکاری باارمنستان هستیم.
رئیس جمهوری اسلامی ایران بر ارتقای روابط اقتصادی با ارمنستان همپای روابط سیاسی تاکید کرد و گفت: در زمینه سوآپ انرژی آماده همکاری با ایروان هستیم.
تک سهم ها
گروه سرب و روی:
قیمت های جهانی روی در حال افزایش است و پرمیوم شانگهای این هفته به روند صعودی خود ادامه داد و به رکورد تاریخی ۳۰۰$ رسید تا نمایانگر روند نزولی موجودی انبارها و قدرت تقاضا باشد.
شرکت باما سود خود را می تواند به ۲۰۰ تا ۲۵۰ تومان برساند.
کبافق قابلیت افزایش تولید دارد، کبافق قابلیت این را دارد محصول تولیدی را انبار کند و به قیمت مناسب در بازار به فروش برساند.
کروی سهم که سودی بالای ۱۰۰ تومان دارد و مورد توجه بازار قرار گرفته است.این نماد به دلیل نوسان ۲۰% متوقف شده است.
شرکت های سرب و روی به دلیل، حجم کم فروشف به راحتی صادر می شود و صادرات به کشورهایی است که شامل تحریم ها نمی شود.
محصولات کاغذی:
در این گروه چکاپا سهمی است که هم شرایط بهتری دارد و هم مورد توجه بازار است، چکاپا خود را از محدوده قیمتی ۳۴۰ به ۸۳۰ رسانده است همچنین افزایش نرخ بالای ۱۰% را دریافت کرده است.
چکاپا طرح توسعه ظروف یکبار مصرف کاغذی به نتیجه رسیده است، همچنین تعهد صادراتی این شرکت به پایان رسیده و امکان فروش داخلی را دارد که هم در میزان فروش و هم نرخ فروش برای چکاپا شرایط بهتری را ایجاد می کند.
چکاپا سود ۸۵ تومانی را دارد.
چکاوه تولید کاغذ قهوه ای و فلوتینک را دارد که درآمد بهتری برای شرکت دارد. رشد قیمت ۳۵% را داشته است. این شرکت زیان ده بوده ولی می تواند امسال شرایط بهتری را بدست آورد.
پالایشی:
گروه پالایشی هنوز افزایش نرخ نداده اند ولی با افزایش نرخ شرایط بهتری در سال ۹۸ خواهند داشت.
شپنا و شتران به دید یک ساله و برای سال ۹۸ مناسب هستند.
فولاد و فلزات اساسی:
فولاژ: استفاده کننده آهن اسفنجی است و افزایش قیمت آهن اسفنجی و هزینه تولید را افزایش داده. محصولات اصلی این شرکت محصولات آلیاژی و ساختمانی و صنعتی دارد و بیشتر فروش داخلی دارد.
ذوب: با افزایش قیمت حامل های انرژی(گاز) اثری بر ذوب ندارد، زیرا سوخت این شرکت ذغال سنگ و کک است.
خودرویی:
در طرح کلید به کلید تعویض خودروهای فرسوده شرکت های خدیزل-خاور-خزامیا-خکاوه شرکت دارند که خکاوه شرایط بهتری دارد. خبری مبنی بر خروج شرکت ولوو از ایران منتشر شد که می تواند اثر بدی بر خکاوه داشته باشد.
قندو شکر:
امسال شرکت های این گروه شرایط بهتری از لحاظ سودآوری داشته اند، همچنین دولت با لغو واردات شکر خام می تواند بر قورش و سودآوری این شرکت ها موثر باشد.
در این گروه قزوین،قصفها و قهکمت شرکت های هستند که هم سودآوری بهتری دارند و بیشتر مورد توجه بازار هستند.
قهکمت مجمع در پیش داره.
مبین:
مبین به محدوده ۸۵۰ رسید، این شرکت با فروش محصولات با دلار بازار ثانویه رشد درآمدی ۲ برابری پیدا کرده که می تواند شرایط خوبی را داشته باشد، این افزایش نرخ از تیمه دوم مرداد ماه امسال انجام شده و با آمدن گزارشات ۶ ماه روند سودآوری این پتروشیمی مشخص تر می شود. این شرکت سود ۲۰۰ تومانی دارد.
پتروشیمی:
شرکت های پارس، جم، شاراک و مارون در این گروه، فروش محصول با افزایش قیمت بیشتری داشته اند.
جم بخش زیادی از محصولاتش را در بورس کالا عرضه می کند ۳۵% پلی اتیلن و ۷۵% پلی پروپیلن فروش در بورس کالا دارد.
مارون ۸۰% محصولات تولیدی صادراتی می باشد و به بورس کالا کاری ندارد.
پارس در این هفته در محدوده ۴۰۰۰ تثبیت شد که هنوز نسبت که گروه پتروشیمی رشد قابل اهمیتی نداشته و پتانسیل رشد بیشتر را در این گروه دارد.
گروه مواد غذایی:
غشهداب با P/E 8.2 ، ۲۵% محصول سال قبل را هنوز به فروش نرسانده که با افزایش نرخ که امسال داشته می تواند باعث سودآوری این شرکت در سال جاری شود.
روغن خوراکی و رب گوجه فرنگی افزایش قیمت داشته اند.
کساوه: محصولا صادراتی دارد و از گروه جا مانده و می تواند شرایط بهتری داشته باشد.
سیمان:
سیمان خوزستان افزایش نرخ داشته و در این گروه سیدکو ساروم سهکمت سدور و هگمتان شرایط بهتری از لحاظ فروش و بنیادی دارند.
سیدکو جامانده این گروه است و به لحاظ ماهیت سرمایه گذاری می تواند رشد خوبی داشته باشد.
گروه سیمان در سال جاری به دلیل حذف تخفیف فروش و افزایش نرخ محصولات و صادرات محصول توانسته شرایط خوبی کسب کند.
وتجارت این نماد جامانده از گروه بانکی به محدوده قیمتی ۱۰۰ تومان رسید این نماد افزایش سرمایه را در دستور کار قرار داده است.
ولساپا سهمی کم ریسک است با تقسیم سود ۱۰ تومانی که می تواند در سال پیش رو شرایط بهتری از لحاظ سوداوری و رشد قیمت سهم داشته باشد.
با افزایش قیمت خودرو ، خرید لیزینگی خودرو افزایش می یابد.
ارتباطات:
اخابر و همراه: DPS بیشتری نسبت به سود بانکی دارند با p/e زیر ۵ که برای صندوق های سرمایه گذاری و حقوقی ها مورد توجه هستند و ریسک کم دارند و همچنین افزایش نرخ داشته اند ولی هزینه های این ۲ شرکت افزایش قابل ملاحظه ای نداشته است.
مسکن:
ثباغ سهمی بنیادی است
ثمسکن به بالای ۱۰۰ رفته است.
با توجه به nav این گروه تمامی نمادهای این گروه باید بالای ۱۰۰ تومان باشند که در این ماه شرایط بنیادی این گروه با ارائه گزارشات ۶ ماه مشخص می شود.
رمپنا سود تسعیر ارز دارد و بازار انتظار سودآوری بیشتری از این سهم دارد.
پرداخت ها:
دولت می خواهد در سال جاری سیستم دریافت مالیاتی بر اساس خرید و فروش کالا صورت گیرد که برای این منظور ارائه فاکتور رسمی توسط بنگاه های اقتصادی لازم است و همچنین تمامی پرداخت ها به دستگاه های کارت خوان در فروشگاه ها صورت گیرد و مالیات تراکنش دریافت شود.
این کار باعث شفاف سازی مالیاتی و افزایش تراکنش مالی می شود که برای شرکت هایی مانند رکیش،رتاپ، پرداخت،آپ، سپ خبر خوبی است
در گروه پرداخت به دلیل کم ریسک بودن و تاثیر نبردن از تحریم ها شرایط سودآوری بالایی برای این گروه شاهد خواهیم بود.
دیدگاهتان را بنویسید