تحلیل بنیادی هفته اول آذر ۹۷
رد درخواست آمریکا از ترکیه برای قطع واردات محصولات نفتی از ایران
مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه روز چهارشنبه پس از دیدار با همتای آمریکایی خود گفت که آنکارا درخواست واشنگتن برای قطع واردات محصولات نفتی از ایران را رد کرده است.
چاووش اوغلو گفت: هیچ کس از این تحریم ها حمایت نمی کند. این تصمیمی یکجانبه از طرف آمریکا است.
وی ادامه داد: ترکیه نمی تواند منابع تامین انرژی خود را ظرف ۶ ماه یا حتی ۲ سال تغییر دهد.
ترکیه یکی از هشت کشوری است که آمریکا در پی ناکامی اجرای سیاست هایش، آن ها را از تحریم ها علیه ایران معاف کرد.
این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که خریداران بزرگ نفت ایران، تحریم های یکجانبه غیرقانونی از سوی دولت ترامپ را رد کردند.
سقوط بیت کوین به کانال ۴۰۰۰ دلار
قیمت بیتکوین به زیر ۵۰۰۰ دلار رسیده و به نظر میرسد سقوط آزاد آن همچنان ادامه دارد.
هنگام نگارش این مطلب، بیتکوین با قیمت ۴۴۰۱ دلار معامله میشود که قیمت آن نسبت به روز گذشته حدود ۱۴ درصد کاهش یافته است.
بعد از فراز و فرودهای فراوان، قیمت بیتکوین طی ماههای متمادی نوسان چندانی نداشت و در یک ثبات نسبی قرار داشت.
در ماه اکتبر که بازار بورس آمریکا نوسانات زیادی را پشت سر میگذاشت، بیتکوین با قیمت حدود ۶۴۰۰ دلار معامله میشد. اما از چند روز قبل، سقوط ناگهانی قیمت این ارز دیجیتالی آغاز شده است.
که این روند نزولی تقریبا همزمان با انشعاب ارز دیجیتالی «بیتکوین کش» (Bitcoin Cash) به دو ارز به نامهای Bitcoin ABC و Bitcoin SV شروع شده است. قیمت دیگر ارزهای دیجیتالی معروف مانند اتریوم و XRM هم با توجه به این وضعیت، کاهش یافته است.
سال گذشته در ماه دسامبر، قیمت بیتکوین به حدود ۱۹ هزار دلار رسید و ۴ هفته بعد به زیر ۱۰ هزار دلار سقوط کرد. باید ببینیم که این روند نزولی قیمت ادامهدار خواهد بود یا اینکه قیمت بیتکوین در محدودهی مشخصی دوباره
تثبیت میشود.
از سرگیری خرید نفت ایران توسط چین
منابع مطلع از شروع مجدد بارگیری نفت خام ایران از سوی چین و رفع مسئله نحوه پرداختهای مالی پکن به ایران خبر دادند.
به دنبال معافیت از تحریمهای اخیر آمریکا، چین بارگیری نفت خام از ایران را از ماه نوامبر و بعد از یک ماه توقف از سر میگیرد.
چین از معدود کشورهای بوده که توانسته معافیت از تحریمهای آمریکا علیه ایران را کسب کند. این کشور توانسته مجوز خرید روزانه ۳۶۰ هزار بشکه نفت خام از ایران به مدت ۶ ماه که از آذرماه شروع میشود را کسب کند.
دولت چین پیشتر از توقف خرید نفت ایران از سوی دستکم ۲ پالایشگاه دولتی خود خبر داده بود.
اعلام از سرگیری خرید نفت خام ایران از سوی چین در حالی صورت میگیرد که «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین قصد دارد هفته آینده در حاشیه برگزاری اجلاس «جی_۲۰» در آرژانتین با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا دیدار کند.
منابع مطلع در این زمینه اظهار داشتند که نحوه پرداخت پول خرید نفت ایران از سوی چین نیز قرار است در روزهای آتی رفع شود.
همچنین احتمال تعلل پالایشگاههای کره جنوبی در پرداخت پول نفت خریداری شده از ایران تا ماه اسفند یا بعد آن وجود دارد.
هند، یکی دیگر از خریداران عمده نفت ایران نیز قرار است ۱.۲۵ میلیون تن نفت خام را در آذرماه از ایران خریداری کند.
مشتریان ایران بعد از معافیت آمریکا چقدر می توانند نفت بخرند؟
این معافیتها بهمعنای آن است که صادرات نفت ایران که سومین تولیدکننده بزرگ اوپک است، همچنان ادامه پیدا خواهد کرد. شرکت ملی نفت ایران برای حفظ مشتریانش، تخفیفهای قابل توجهی داده است.
برخی از مشتریان بزرگ نفت ایران با دریافت معافیت از تحریمهای آمریکا برای ادامه واردات نفت، برای خرید از ایران آماده میشوند.
تقریبا همه خریداران بزرگ نفت ایران برای دریافت معافیتها، با آمریکا مذاکره و استدلال کرده بودند توقف خرید نفت از ایران، بر صنایع انرژی آنها تاثیر منفی گذاشته و هزینههای سوخت را افزایش خواهد داد. برایان هوک، مسئول گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا مدعی شده است شمار این خریداران در نهایت کاهش پیدا خواهد کرد و اشباع عرضه بازار نفت در سال ۲۰۱۹ به فروش کمتر نفت ایران کمک می کند.
هند، چین و کره جنوبی که سه خریدار از چهار خریدار بزرگ آسیایی هستند، معافیت دریافت کرده اند که به آنها اجازه می دهد جمعا ۸۶۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران خریداری کنند. میزان خرید ژاپن، ایتالیا و یونان هنوز تایید نشده است. ترکیه نیز برای خرید حدود ۶۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران معافیت گرفته است.
معافیتها به مدت ۱۸۰ روز اعطا شده و در پایان این مدت، مورد بازنگری قرار خواهد گرفت.
«کره جنوبی»
معافیت: حداکثر ۲۰۰ هزار بشکه در روز میعانات
خرید پیش از تحریمها: ۳۰۰ هزار بشکه در روز میعانات در سال ۲۰۱۷
اگرچه این کشور آسیایی که سومین واردکننده بزرگ نفت ایران بود، نخستین خریدار بزرگی بود که تحت فشار آمریکا پیش از آغاز تحریمها، خریدش را متوقف کرد اما اکنون اجازه پیدا کرده است حداکثر ۲۰۰ هزار بشکه در روز میعانات خریداری کند اما میزان واقعی وارداتش هنوز مشخص نیست.
خرید کره جنوبی ممکن است به محمولههای میعانات محدود شود زیرا این نوع نفت فوق سبک برای کره جنوبیاهمیت دارد و پالایشگاههای کرهای برای فراوری این نوع نفت مجهز هستند. این کشور در سال ۲۰۱۷ حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز میعانات پارس جنوبی را از ایران خریداری کرده بود.
به گفته منابع آگاه، کره جنوبی ممکن است برای ازسرگیری واردات میعانات ایران تا مارس دست نگه دارد زیرا هنوز مسائل پیرامون حمل و بیمه محموله ها مشخص نشده است. مذاکرات قیمت شرکتهای کره ای با همتایان ایرانی شان هنوز انجام نگرفته است.
کرهایها سیستم پرداخت وون با ایران را حفظ خواهند کرد و پول وارداتشان را در یک حساب امانی در بانک صنعتی کره و بانک ووری سپردهگذاری خواهند کرد. این پول مستقیما به ایران نمیرود و تنها میتواند برای خرید مواد غذایی، دارویی و سایر کالاهای غیرتحریمی مورد استفاده قرار گیرد.
«ژاپن»
معافیت: هنوز تایید نشده
خرید پیش از تحریمها: ۱۶۰ هزار بشکه در روز در فاصله ژانویه تا سپتامبر سال ۲۰۱۸
هیروشیگه سیکو، وزیر اقتصاد، بازرگانی و صنعت ژاپن ماه میلادی جاری گفت: پالایشگاههای ژاپنی احتمالا واردات نفت ایران را ازسرخواهند گرفت.
به گفته منابع آگاه، شرکتهای ژاپنی همچنان تلاش می کنند مسائل پیرامون حمل، بیمه و بانکی را مشخص کنند و به همین دلیل بعید است در ژانویه نفت ایران را بارگیری کنند.
سخنگوی شرکت فوجی اویل هفته گذشته اظهار کرد: این شرکت سرگرم بررسی درباره استفاده از معافیت آمریکا و ازسرگیری واردات نفت ایران است. نفت سنگین ایران یکی از گریدهایی است که فوجی اویل احتمالا خریداری خواهد کرد.
در این بین، شرکت JXTG هولدینگ که بزرگترین پالایشگاه نفت ژاپن است، هفتم نوامبر اعلام کرد همچنان سرگرم بررسی از سرگیری واردات نفت ایران است.
تارو آسو، وزیر دارایی ژاپن در ششم نوامبر گفته بود پالایشگاههای ژاپنی تحت فشار آمریکا، خرید نفت ایران را در اکتبر متوقف کردند.
«هند»
معافیت: حداکثر ۳۰۰ هزار بشکه در روز
خرید پیش از تحریمها: ۵۶۰ هزار بشکه در روز در فاصله ژانویه تا اکتبر سال ۲۰۱۸
هند یکی از مذاکره کنندگان پیگیر برای دریافت معافیتهای نفتی بود زیرا افزایش هزینههای سوخت در آستانه انتخابات سال آینده، دولت این کشور را با اعتراضاتی روبرو کرده بود.
تحت این معافیتها، هند اجازه خواهد یافت حداکثر ۳۰۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کند که کمتر از حدود ۵۶۰ هزار بشکه در روز وارداتی است که امسال از ایران داشته است. طبق آمار کشتیرانی که از سوی بلومبرگ گردآوری شده است، هند در سال ۲۰۱۷ تقریبا ۴۵۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده بود.
طبق اظهارات سانجیو سینگ، رییس هیات مدیره شرکت ایندین اویل، پالایشگاههای دولتی هند قرار است ۱.۲۵ میلیون تن نفت ایران را در نوامبر و به همین میزان را در دسامبر خریداری کنند. این پالایشگاهها همچنین پول خریدشان را در یک حساب هندی به روپیه واریز خواهند کرد.
«چین»
معافیت: حداکثر ۳۶۰ هزار بشکه در روز
خرید پیش از تحریمها: ۶۵۸ هزار بشکه در روز در فاصله ژانویه تا سپتامبر سال ۲۰۱۸
به گفته منابع آگاه، چین که بزرگترین خریدار نفت ایراناست، اعلام کرده خرید نفت ایران را پس از یک وقفه یک ماهه ازسرخواهد گرفت و بارگیری نفت ایران را پس از این که در اکتبر متوقف کرد، در نوامبر آغاز خواهد کرد.
چین تحت معافیتها اجازه یافته ۳۶۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کند. این میزان شامل نفتی که در پروژههای تحت مشارکت چینیها در ایران تولید میشود، نیست.
اگرچه چین در ۹ ماهه نخست سال میلادی جاری حدود ۶۵۸ هزار بشکه در روز نفت از ایران خریداری کرده بود اما پکن پیش از آغاز تحریمها از دو شرکت نفتی دولتی خواسته بود خرید نفت ایران را متوقف کنند. این تصمیم پیش از دیدار شی جین پینگ، رییس جمهور چین با دونالد ترامپ، همتای آمریکایی وی گرفته شده بود و با تشدید جنگ تجاری میان پکن و واشنگتن مصادف شده بود.
احتمال دیدار پوتین با بنسلمان در اجلاس آتی G20 برای گفتوگو درباره بازار نفت
کاخ کرملین طی بیانیهای از احتمال دیدار ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان، در اجلاس هفته آینده جی ۲۰ خبرداد.
دو طرف در صورت ملاقات درباره موضوعاتی نظیر شرایط بازار نفت با یکدیگر گفتوگو خواهند کرد.
در حالی شاهد دیدار احتمالی پوتین و بنسلمان در جی ۲۰ خواهیم بود که به فاصله چند روز نشست اوپک و دیگر کشورهای تولیدکننده نفت در وین اتریش برگزار خواهد شد و در این نشست عربستان سعودی تلاش خواهد کرد تا روسیه را قانع کند در زمینه کاهش عرضه نفت به بازار جهانی به دلیل سقوط قیمت آن و بازگرداندن تعادل به بازار همکاری کنند.
در سال ۲۰۱۶ همکاری روسیه و کشورهای اوپک قیمت نفت را از سطوح بسیار پایین بالا کشید.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین میگوید: با توجه به اینکه هر دو مقام که در اجلاس گروه جی ۲۰ شرکت میکنند این فرصت وجود دارد در حاشیه اجلاس با یکدیگر ملاقات کنند.
روسیه و عربستان از مهمترین کشورها در اوپک و به طور کلی کشورهای تولیدکننده نفت در جهان هستند.
از زمانی که دو کشور در ماه ژوئن تصمیم گرفتند برای جبران کسری عرضه نفت از سوی ایران و ونزوئلا تولید خود را افزایش دهند شاهد مواضع متفاوتی نسبت به اقدامات لازم برای بهبود شرایط بازار نفت از سوی آنها هستیم.
در حالیکه عربستان خواستار کاهش عرضه نفت به بازار جهانی است و نسبت به بروز مازاد عرضه هشدار داده است اما روسیه سیاست صبر و نظارت را در پیش گرفته و میگوید پیش از هرگونه تصمیمگیری نیازمند نظارت بیشتر بر بازار هستیم.
تعدادی از کشورهای آسیایی از جنگ تجاری چین و آمریکا منفعت میبرن
آسیا به طور کلی از جنگ تجاری آمریکا و چین ضرر خواهد کرد اما معدودی از کشورها به عنوان برنده ظاهر خواهند شد.
بررسی شرکت “نومورا هولدینگز” از کالاهایی که در فهرست تعرفهها قرار گرفتهاند، نشان داده که اقدام شرکتهای آمریکایی و چینی برای جایگزینی واردات به نقاط دیگر آسیا، به نفع مالزی خواهد بود و پس از آن ژاپن، پاکستان، تایلند و فیلیپین بیشترین سود را خواهند برد.
همزمان با اقدام شرکتها برای تغییر مقصد واردات محصولاتشان از چین، کشور ویتنام و پس از آن مالزی، سنگاپور و هند برنده خواهند بود.
از میان ۱۳ کشوری که مورد بررسی قرار گرفتهاند، بنگلادش، هند و کره جنوبی از جایگزینی واردات سود میبرند. پاکستان حداقل برد را از تغییر مقصد واردات و سرمایهگذاری مستقیم خارجی خواهد داشت.
شاخص جایگزینی واردات نومارا بر مبنای معیارهایی شامل: تخصصی بودن هر محصول، فاصله جغرافیایی ۱۳ کشور از چین و آمریکا، میزان توانایی آمریکا و چین در تولید داخلی محصول به جای واردات آن، اهمیت محصولات در واردات چین و آمریکا و اهمیت محصولات در مجموع واردات از آمریکا و بالعکس است.
طبق گزارش نومورا، بزرگترین سودی که مالزی میبرد از مدارهای یکپارچه الکترونیکی، گاز طبیعی مایع و دستگاه های ارتباطی است.
جنگ تجاری میان آمریکا و چین در مارس آغاز شد که دولت ترامپ با هدف تنبیه چین برای سرقت مالکیت معنوی آمریکا و سیاستهای اقتصادی غیرمنصفانهای که به شرکتهای آمریکایی لطمه زده است، روی واردات کالاهای چینی به ارزش ۵۰ میلیارد دلار تعرفه جدید اعلام کرد. چین نیز در واکنش به این اقدام، روی واردات کالاهای آمریکایی به ارزش مشابه تعرفه وضع کرد.
با وجود مذاکرات میان دو طرف، نخستین موج تعرفهها در ژوییه به اجرا درآمد و ترامپ پس از آن از دومین موج تعرفهها روی واردات ۲۰۰ میلیارد دلار کالای چینی خبر داد که تعرفههای مذکور نیز در سپتامبر وضع شدند. چین نیز روی واردات ۶۰ میلیارد دلار کالای آمریکایی تعرفه جدید اعلام کرد.
پیشنهاد تاسیس اتحادیه بانکداری در اروپا برای تضمین ثبات یورو
عضو شورای مستقل آنجلا مرکل متشکل از مشاوران اقتصادی گفت که تاسیس یک اتحادیه بانکداری در اروپا برای کاهش خطرات بروز بحران های مالی لازم است .
وی گفت: برای ثبات اتحادیه پولی اروپا، وجود یک اتحادیه بانکداری الزامی است. ما در بحران یورو شاهد بودیم که بحران در یک کشور عضو اتحادیه بدتر می شود، اگر بانک ها وابسته به کشوری باشند که در آن قرار دارند. بنابراین کم کردن این خطر بین بانک ها و کشورها به وسیله یک اتحادیه بانکداری لازم است .
مشاور مرکل تاکید کرد حوزه یورو باید تقویت شود و یک اتحادیه بانکداری قبل از انتخابات پارلمانی اروپا در ماه مه آینده ایجاد شود.
در غیر این صورت مسائل دیگری مثل مهاجرت و برگزیت بر آن تأثیر میگذارند. پروژه اتحادیه بانکداری اتحادیه اروپا که قدمتش به ۲۰۱۲ بر میگردد همچنین سعی دارد زمینه را برای بازارهای مالی اروپا هموار کند .
اسنابل گفت: هر کس مخالف اتحادیه بانکداری است، یعنی اساسا مخالف یورو است .
ترامپ به اوپک نیاز دارد
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در توئیتر علیه کشورهای تولیدکننده نفت مطالبی منتشر می کند، اما واقعیت این است که بدون کمک آنها قادر به مدیریت قیمت نفت نخواهد بود.
وزارت دادگستری آمریکا به طور رسمی در حال بازنگری قوانین آنتی تراست است که با هدف محدود کردن قدرت اوپک در بازارهای نفت جهان تنظیم شده است و حکایت از آن دارد که این قانون ضد اوپک برای امضا روی میز دونالد ترامپ قرار میگیرد.
این قانون ضد اوپک که از حمایت هر دو حزب آمریکایی برخوردار است و هم در مجلس نمایندگان و هم سنا مطرح شده، هنوز در هیچکدام از این دو مجلس به رای گذاشته نشده است.
کمیته قضایی مجلس نمایندگان در ماه ژوئن قانون «نه به گروههای تولیدکننده و صادرکننده نفت» یا «نوپک» را به تصویب رساند. این قانون جدید “قانون آنتی تراست شرمن” را که در سال ۱۸۹۰ تصویب شده است، اصلاح میکند و به دادستان کل آمریکا اختیار می دهد به اتهام تلاش برای کنترل تولید نفت یا تاثیرگذاری بر قیمت ها در بازار جهانی، ضد سازمان اوپک اعلام جرم کند. روسای جمهور پیشین آمریکا می گفتند چنین قانونی را در صورت تصویب وتو خواهند کرد. اما اینکه واکنش ترامپ چه خواهد بود، قابل پیش بینی نیست.
با توجه به علاقه ترامپ به پایین بودن قیمت بنزین و یاوه گوییهای مداوم وی در توئیتر ضد اوپک، به نظر می رسد که این بار کاخسفید با نمایندگان کنگره برخورد دوستانهتری خواهد داشت. از طرف دیگر حمایت علنی ترامپ از محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، از آن حکایت دارد که احتمالا وی درباره امضای قانونی که ممکن است به عربستان و ولیعهد جوان آن آسیب برساند و فروش تسلیحات به این کشور را که رئیس جمهور بسیار مشتاق آن است، در معرض خطر قرار دهد، تردید خواهد داشت.
منطقی که پشت قانون نوپک وجود دارد، کاملا بدیهی است. قیمت نفت خام بر حدود ۶۰ درصد از قیمت بنزین و سوخت در آمریکا تاثیر میگذارد که خیلی بیشتر از اروپا است که مالیات قیمت خرده فروشی را تعیین می کند و این یعنی کاهش قیمت نفت خام در پی مهار قدرت اوپک، می تواند به پایین آمدن قیمت بنزین در آمریکا منجر شود. اما اوضاع به این سادگی نیست. افزایش تولید نفت آمریکا بدین معنی است که این محصول در مقایسه با چند سال قبل، سهم بیشتری در اقتصاد کشور خواهد داشت. در نتیجه اکنون مزایای قیمت های پایین نفت برای کشور کمتر از زمانی که نفت بشکه ای ۱۰۰ دلار به فروش می رسید و تولید آمریکا نصف امروز بود، مشخص است.
به گفته متخصصان مورگان استنلی، کاهش اخیر قیمت نفت احتمالا اوضاع اقتصاد آمریکا را که هم اکنون نیز با چالش مواجه است، وخیم تر خواهد کرد.
عربستان سعودی به کرات اعلام کرده است که به تنهایی توازن عرضه و تقاضا را برقرار نخواهد کرد. خیلی زمان نیاز بود تا توافقی که به افزایش قیمت نفت پس از کاهش های شدید در سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ کمک کرد، حاصل شود زیرا عربستان اصرار داشت تولیدکنندگان خارج از اوپک هم به این جنبش بپیوندند.
اوضاع نابسامان ارزهای دیجیتالی
باتوجه به وبلاگها و انجمنهای تخصصی بیتکوین میتوان اینطور نتیجه گرفت که ارزهای رمزنگاریشده بدترین روز و هفته خودشان را سپری میکنند.
بیتکوین تا زیر ۴ هزار دلار هم پایین آمد و دیگر همتایانش هم حال و روز چندان مساعدی ندارند و شاخص رمزنگاری گلکسی بلومبرگ، کاهش ۱۶ تا ۲۳ درصدی در ماه نوامبر در این حوزه را نشان میداد.
این اتفاق شاید بدترین رخداد برای ارزهای رمزنگاریشده از زمان اوجگیریاش در اوایل ماه ژانویه باشد.
برخلاف سال گذشته که روال، روال بالا رفتن و اوجگیری برای ارزهای رمزنگاریشده بود و شاید خیلیها را متقاعد کرده بود که این اوجگیری حبابی بیش نیست، حالا نگرانیهایی در اواخر سال ۲۰۱۸ در خصوص این رمزنگاریشدهها به وجود آمده است.
استفان اینس از صرافی اوندا میگوید که مردم بسیاری در این بازی دخیل هستند و اگر بیتکوین رو به سقوط برود و به زیر ۳ هزار دلار برسد فاجعهای است که موجب میشود افراد بسیاری برای خروج از این بازی مصمم شوند. او پیشبینی کرده است که خریدوفروش بیتکوین در بازه کوتاهمدتی بین ۳۵۰۰ تا ۶۵۰۰ دلار انجام شوداما این پتانسیل را هم دارد که تا ماه ژانویه به ۲۵۰۰ دلار هم برسد.
بسیاری از ارزهای رمزنگاریشده چند روز پیش تا ۷/۶ درصد کاهش قیمت پیدا کردند و آخرین تبادلی که در این حوزه انجام شد با قیمت ۴ هزار و ۲۸۵ دلار بوده است که از اکتبر سال قبل تا به امروز پایینترین میزان خریدوفروش انجامشده در این حوزه بوده است. به گفته کوینمارکتکپ، ارزش بازار کل ارزهای رمزنگاریشده تا ۱۴۰ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است در حالیکه این ارزش در زمان اوج رمزنگاریشدهها ۸۳۵ میلیارد دلار بوده است.
شاید بیشترین تلفات این اتفاق نصیب سرمایهگذاران شخصی شد که زمانی به این حوزه ورود کردند که قیمتها در بالاترین حد ممکن خوددش بود و همینطور شرکتهایی مانند Nvidia که از اکوسیستم رمزنگاریشدهها پشتیبانی میکردند و باعث شد تا این شرکت سازنده چیپ از ماه اکتبر و از زمان آغاز کاهش تقاضا برای تراشههای ماینینگ ارزهای رمزنگاریشده، نزدیک به نیمی از ارزشش را از دست داد.
البته باید گفت که تاثیر اقتصادی این فروپاشی ارزهای رمزنگاریشده تاکنون بسیار محدود بوده است چراکه اکثر بانکهای بزرگ و مدیران صندوقهای پولی بهطور بسیار بسیار محدودی خودشان رادر معرض ارزهای مجازی قرار داده بودند.
اما از طرف دیگر این کاهش قیمت برای بیشتر سرمایهگذاران به موضوع بسیار مهمی تبدیل شده است. افت ۷۰۰ میلیارد دلاری در داراییهای دیجیتال از ماه ژانویه تاکنون همراه با از بین رفتن ۱/۳ هزار میلیارد دلار از ارزش بازار سهام جهانی در طولیک هفته اتفاقی نیست که بشود نسبت به آن بیتفاوت بود.
با اینکه برخی از دلالان رمزنگاریشدهها بر این باور بودند که بیتکوین و دیگر ارزهای رمزنگاریشده جزو مناطق امن در بازارهای مالی سنتی به شمار میآیند که از گزند آشفتگیها در اماناند، حال باتوجه به این فروپاشیها و سقوط قیمتها میتوان خط بطلانی روی این ادعاها کشید.
با این حال به نظر میرسد که برخلاف ارزهای رمزنگاریشده، قیمت طلا رو به افزایش بوده است و اینس در اینباره میگوید: قیمت طلا به طرز قابل توجهی افزایش یافته است و به نظر میرسد که باید شاهد ایجاد یک رابطه معکوس میان قیمت کوینها و طلا باشیم.
با وجود این اتفاقات برخی بر این باورند که شاید رمزنگاریشدهها رو به زوال نباشند اما رویای تبدیل شدن بیتکوین به آینده پول را باید کنار گذاشت.
لیر ترکیه همچنان کم ارزش است
بانک «سوشیت جنرال» فرانسه اعلام کرد که با وجود جبران کاهش ارزش لیر ترکیه در برابر دلار، این ارز همچنان کم ارزش است.
کیت جاکز مدیر استراتژی ارز در بانک فرانسوی «سوشیت جنرال» گفت: با وجود افزایش ارزش اخیر در پول ترکیه، لیر همچنان کم ارزش است.
این کارشناس بانکی گفت: اگر با ارزش فعلی لیر ترکیه اقدام به خرید یک فنجان قهوه در یک قسمتی از جهان کنید، متوجه می شوید که همچنان در کم ارزش ترین سطح خود قرار دارد.
وی در ارتباط با سوال سرمایه گذاری های احتمالی به ارزها گفت: فکر می کنم آنچه که بازارها به شما می گویند این است که ارزها کم ارزش باقی می مانند یا می توانند کم ارزش شوند و ممکن است که در نیمه دوم سال آینده میلادی بازگشت سود اتفاق بیافتد.
لیر ترکیه تقریبا یک سوم ارزش خود را در سال جاری میلادی در مقابل دلار آمریکا از دست داده و در ماه اوت هم هر ۷.۲۲ لیر با رسیدن به یک دلار، رکورد نزولی از خود به جای گذاشت؛ اما از ماه اوت به بعد با افزایش ارزش روبرو شد و هر ۵.۲۹ لیر به یک دلار رسید.
در ابتدای سال جاری میلادی هر ۳.۷۸ لیر در مقابل یک دلار معامله می شد؛ اما نگرانی ها در ارتباط با بیش از حد داغ شدن اقتصاد ترکیه و بحران سیاسی با ایالات متحده ارزش لیر را زمین زد.
نفت ۵۰ دلاری برای اقتصاد جهان چه معنایی دارد
تاثیر کاهش قیمت نفت بر اقتصاد جهان بستگی به این دارد که تقاضای جهانی نفت در مواجهه با بالا رفتن ارزش دلار و کشمکشهای تجاری جهان چگونه شکل می گیرد و عکس العمل تولیدکنندگان بزرگ نفت چیست .
چند ماه پیش تاجران اصلی نفت بازگشت نفت ۱۰۰ دلاری را پیشبینی میکردند. حالا با نصف شدن قیمت نفت باید ببینیم این سقوط قیمت چه معنایی برای اقتصاد جهان دارد .
وارد کنندگان انرژی مثل هند و آفریقای جنوبی در این بین سود میبرند. تولیدکنندگان نفت مثل روسیه و عربستان آسیب میبینند. بانکهای مرکزی تحت فشار برای بالا بردن نرخ سود، مهلت می گیرند. کسانی که به دنبال احیای قیمت نفت هستند، مثل بانک ژاپن هم با جریان مخالف مواجه می شوند .
عربستان سعودی بین روسیه و آمریکا قرار دارد.
روسیه متحد او در مدیریت تولید برای حمایت از قیمت نفت است و آمریکا مدام در توییتر پیام می فرستد که قیمت ها را پایین بیاورد. تمام نگاهها به اجلاس G20 دوخته شده است تا مشخص شود آیا توافقی در مورد تولید بین عربستان و روسیه صورت میگیرد یا نه و آیا طی گردهمایی هفته آینده اوپک اجرایی می شود .
تاثیر نفت ارزان بر رشد جهانی چیست؟
با نزدیک شدن زمستان در نیمکره شمالی، کاهش قیمت نفت از خانواده ها و کسب و کارها طی این دوره افت رشد اقتصادی حمایت میکند. کشورهای وارد کننده نفت که دچار کمبود بودجه هستند مثل آفریقای جنوبی، سود خواهند برد. چین بزرگترین وارد کننده نفت است و در حال حاضر در بحبوحه جنگ تجاری با آمریکا و چالشهای داخلی، درگیر متعادلسازی وسیعتری در اقتصاد خود است .
تاثیر نفت ارزان بر تورم چیست؟
قیمت پایین تر نفت یعنی فشار کمتر بر تورم و فشار کمتر بر بانکهای مرکزی برای افزایش نرخ سود. مثلا کاهش قیمت انرژی برای هند تعیین کننده است و دورنمای بانک رزرو هند را به حالت طبیعی بازمی گرداند .
اقتصادهای نوظهور چگونه با کاهش قیمت نفت مواجه می شوند؟
هر ۱۰ دلار کاهش قیمت در هر بشکه نفت درآمد بازارهای نوظهور وارد کننده نفت را حدود ۰.۵ تا ۰.۷ درصد تولید ناخالص داخلی بالا می برد. همین مقدار کاهش قیمت نفت، ۳ تا ۵ درصد افت تولید ناخالص داخلی در اقتصادهای خلیج فارس به وجود می آورد و یک کاهش ۱.۵ تا ۲ درصدی در تولید ناخالص داخلی برای امارات، روسیه و نیجریه در پی خواهد داشت. تمام این ها به صورت سالیانه محاسبه شده اند .
معنای نفت ارزان برای بزرگترین اقتصاد جهان چیست؟
ترامپ سقوط قیمت نفت را معادل کاهش مالیات توصیف میکند ولی کاهش اتکای آمریکا به نفت وارداتی به خاطر افزایش تولید شیل، پیامدهای مثبت اقتصادی را در سطح صنعت از بین میبرد.
مایکروسافت از اپل پیشی گرفت
پس از یک وقفه طولانی مدت ۸ ساله بالاخره سهام مایکروسافت از اپل پیشی گرفت.
در روز سه شنبه سهام این غول تکنولوژی با رشد ۰.۶ درصدی به سقف ۸۰۰ میلیارد دلار آمریکا رسید.
گفتنی است این مقدار حدود ۱ میلیارد دلار بالاتر از ارزش سهام کمپانی اپل است.
قابل ذکرست سهام اول در اثر بالا گرفتن فروش گوشی های موبایل این شرکت در ماه اخیر با کاهش عجیب ۲۳% مواجه شده است.
آخرین باری که ارزش سهام کمپانی مایکروسافت بالاتر از اپل بوده است به سال ۲۰۱۰ بر میگردد.
بازار داخلی
تحریمها به بیت کوین هم رسید
وزارت خزانهداری آمریکا برای نخستین بار چند آدرس بیتکوین را در لیست تحریم های خود قرار داد.
این آدرسها پس از مجرم شناخته شدن دو هکر ایرانی در خارج کردن چند میلیون دلار از آمریکا اعلام شده و هر فرد، شرکت یا کشوری که با حساب های مورد اشاره تراکنش داشته باشد، توسط آمریکا تحریم خواهد شد.
فرامرز شاهی سوندی ۳۴ ساله و محمد مهدی شاه منصوری ۲۷ ساله دو هکری هستند که با استفاده از باج افزار «SamSam» به زیرساخت های چندین شهر آمریکا و کانادا در ۴۳ ایالت، از جمله آتلانتا در جورجیا و نیوآرک در نیوجرسی، حمله کرده و با هدف قرار دادن بیش از ۲۰۰ قربانی، عمدتاً سازمان ها، در حدود ۶ میلیون دلار پول از آمریکا خارج کردهاند.
تجارت ایران با ۵ کشور اوراسیا تسهیل می شود
وزیر نیرو: با اجراییشدن توافقنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، زمینههای تجارت کالا و خدمات بین ایران و ۵ کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل روسیه، قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و قرقیزستان فراهم میشود.
گوشی تلفن همراه به زودی ارزان میشود
آذری جهرمی، وزیر ارتباطات در پایان نشست مشترک با وزیر صمت و سایر دستگاههای فعال در تنظیم بازار:
در این جلسه، اعلام شد که قاضی مربوطه، به رفع توقیف محمولههای تلفن همراه موجود در گمرک رأی داده و مقرر شد کارگروهی، کار هماهنگی با سایر دستگاههای مربوط برای عرضه هرچه سریعتر این گوشی ها به بازار را دنبال کند.
علاوه بر مشکلات ناشی از افزایش نرخ ارز، کمبود عرضه نیز موجب بروز حباب در این بازار شده است که امیدواریم با افزایش عرضه ، هرچه سریعتر این کالا کاهش قیمت یابد.
شاخص صادرات کشور ۱۳.۵ درصد افزایش یافت
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، گفت: شاخص صادرات محصولات غیرنفتی کشور از ابتدای سال جاری تا پایان آبانماه نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد ۱۳.۵ درصدی را نشان میدهد.
رایزنی برای ابطال معاینه فنی خودروهای تصادفی
دبیرشورای عالی هماهنگی ترافیک:
نقص خودرو که در معاینه فنی محرز شده است، نقش مهمی در بروز تصادفات دارد
اگر خودرویی گواهی معاینه فنی را دریافت کند، اما روز بعد بنابر حادثهای با خودروی دیگری تصادف کند؛ به طوری که در این تصادف جلوبندی ماشین تغییر شکل دهد، برای اطمینان از سلامت و ایمنی دوباره نیازمند بررسی مجدد است.
به همین جهت در حال مذاکره با پلیس راهنمایی و رانندگی هستیم تا بتوانیم بعد از این حوادث، گواهی معاینه فنی معتبر را باطل کنیم.
سرپرست سازمان توسعه تجارت:در حال حاضر هیچ برنامهای برای آزاد شدن واردات خودرو وجود ندارد
حدود ۱۶ هزار دستگاه خودرو در گمرکات کشور مانده که هنوز تعیین تکلیف نشده است.
از هیات دولت خواستاریم تا هر چه زودتر وضعیت خودروهای در گمرک مانده را تعیین تکلیف کند.
شروط همکاری بانک ها با ایران
بانکها همکاری با ایران را به پذیرش CFT منوط میکنند/ شرکتهای دارویی با مشکل نقل و انتقالات پول مواجه هستند/ حاکمیت در بحث اعتماد عمومی حرکتی نو انجام دهد
سخنگوی فراکسیون دیپلماسی و منافع ملی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:
چه بانکهایی که در کشورهای دوست ما هستند و چه بانکهایی که در سایر کشورها هستند، اگر بخواهند اقدامی را جهت همکاری با ما انجام دهند، آن را به پذیرش CFT منوط میکنند.
معاملات کاتد مس
معامله مس کاتد با نرخ ۵۴۳۴۸۱ ریال انجام شد
مشابه هفته گذشته، برای عرضه، تقاضای کاملی وجود نداشت و از ۳۰۰۰ تن عرضه ، تنها ۱۳۶۰ تن معامله شد.
تغییر فرمول عرضه مفتول مسی :
فرمول :(میانگین لندن + ۲۰۰ دلار) * (دلار نیما)
آمار معاملات چهار شنبه محصولات فولاد مبارکه در بورس کالا:
ورق گرم B :
تقاضا: ۵۴۷۸۰تن
عرضه: ۴۲۹۰۰تن
قیمت میانگین: ۴۵۹۹۴ریال
افزایش قیمت ۳۱۰۴ریال
۷٫۲۴درصد افزایش
ورق گرم C:
تقاضا: ۶۸۲۰تن
عرضه: ۵۵۰۰تن
به قیمت میانگین: ۳۸۰۳۱ریال
افزایش قیمت ۶۵۱۳ریال
۲۰٫۶۷ درصد افزایش
ورق سرد B:
تقاضا: ۵۰۰۰تن
عرضه: ۳۰۰۰تن
به قیمت میانگین: ۵۵۸۵۵ریال
افزایش قیمت ۱۵۳۳۳ ریال
۳۷٫۰۸درصد افزایش
با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار تهران اتفاق افتاد
افزایش سرمایه ۱۸۰۰ میلیارد تومانی فملی
سازمان بورس و اوراق بهادار تهران مجوز افزایش سرمایه ۳۰ درصدی شرکت ملی صنایع مس ایران را از محل سود انباشه صادر کرد.
رشد قیمت محصولات ذوب آهن اصفهان در روز چهارشنبه:
در پی عرضه چهارشنبه ذوب آهن اصفهان، اکثر تولیدات با قیمت پایه معامله شد. اما تیرآهن۱۸ این شرکت با رشد قیمتی ۱۵درصدی و تیرآهن طول کوتاه ۱۴ نیز با رشد ۶درصدی به فروش رسید.
معاملات آلومینیوم ایران:
آلومینیوم ایران، چهارشنبه شمش ۱۰۰۰p-99.8 با حجم ۱۵۰۰ تن با قیمت پایه ۱۸۵,۴۶۵ ریال (تقریبا برابر با پایه قبلی)به ازای هر کیلو در بورس کالا عرضه کرد،که این معامله با میانگین قیمت ۲۴۰,۹۵۹ریال(۲۹٫۹۲ درصد بالاتر از پایه و۱٫۷ درصد کمتر میانگین معامله قبلی)معامله گردید.
هزینه حمل بار فله سنگ آهن ایران به چین:
هزینه حمل بار فله (سنگ آهن) از بندرعباس به بنادر چین این هفته ۱٫۷درصد گران شد و به ۲۹دلار در هر تن رسید از زمان خروج آمریکا از برجام هزینه حمل دریایی از مبدا ایران به چین ۴۷٫۲درصد افزایش دارد.
فولاد ارفع
آهن و فولاد ارفع در دوره ۶ ماهه منتهی به ۹۷/۰۶/۳۱(حسابرسی شده) به ازای هر سهم ۹۴۰ ریال سود محقق کرده است که نسبت به گزارش ۶ ماهه حسابرسی نشده ۳درصد رشد داشته که عمدتا بخاطر کاهش هزینه های مالی در گزارش حسابرسی شده میباشد.
این شرکت براساس عملکرد واقعی ۶ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۳,۷۵۹ میلیارد ریال سود خالص محقق کرده است.
شفاف سازی (وآتی)
“وآتی” در خصوص واگذاری لاستیک پارس شفاف سازی کرد
“وآتی” اعلام کرده است در راستای واگذاری شرکت های تابعه این هلدینگ؛ بر اساس تصمیم گیری در کمیته واگذاری سهام و هیئت مدیره مبنی بر موافقت با واگذاری ۹۶ درصد از سهام شرکت لاستیک پارس مجموع تعداد ۱۵۴ میلیون و ۱۱۳ هزار و ۳۴۷ سهم به میزان ۹۶٫۳۸ درصد جمعاً به ارزش پایه ۸۳۱ میلیارد ریال از طریق مزایده عمومی عرضه شد.
شرکت گروه سرمایه گذاری آتیه دماوند با انتشار اطلاعیه ای در کدال اقدام به افشای اطلاعات با اهمیت کرد.
“وآتی” اعلام کرده است در راستای واگذاری شرکت های تابعه این هلدینگ؛ بر اساس تصمیم گیری در کمیته واگذاری سهام و هیئت مدیره مبنی بر موافقت با واگذاری ۹۶ درصد از سهام شرکت لاستیک پارس مجموع تعداد ۱۵۴ میلیون و ۱۱۳ هزار و ۳۴۷ سهم به میزان ۹۶٫۳۸ درصد جمعاً به ارزش پایه ۸۳۱ میلیارد ریال از طریق مزایده عمومی عرضه شد که شرکت مهر پایدار پارس، با پیشنهاد قیمت ۸۳۱,۱۰۰ میلیون ریال در مزایده مذکور شرکت کرده است، که پس از بازگشایی پاکت ها در تاریخ ۱۶ آبان ماه امسال پیشنهاد واصله جهت اعلام برنده مزایده در حال بررسی و اتخاذ تصمیم توسط این شرکت قرار دارد که نتیجه متعاقباً اعلام می شود. “وآتی ” در خصوص این واگذاری نکته ای با اهمیت نیز اعلام کرده است. این شرکت تاکیده کرده است با توجه به اینکه سهام موضوع واگذاری دارای سابقه حقوقی بوده و ۸۳ درصد از سهام شرکت دارای تعارض مالکیتی است، انعقاد هرگونه قرارداد منوط به توافق و یا تعیین تکلیف پرونده حقوقی با مسئولیت برنده مزایده است و در صورتی که برنده ظرف مدت ۳ ماه نسبت به توافق و یا تعیین تکلیف و مختومه کردن پرونده حقوقی اقدام کند، آثار مالی و سود زیانی ناشی از واگذاری در تاریخ قطعیت اعلام می شود اما در صورتی که برنده مزایده در مدت ۳ ماه امکان توافق لازم را نداشته باشد، مزایده کان لم یکن تلقی و مبلغ ۲ میلیارد ریال از سپرده شرکت در مزایده نامبرده کسر و مابقی سپرده به ایشان مسترد خواهد شد.
شرکت سرمایه گذاری آتیه دماوند در خصوص پیامدهای این مناقصه گفته است در حال حاضر آثار مالی اطلاعات افشا شده فوق مشخص نیست و نیاز به بررسی های بیشتر دارد. بنابراین به محض روشن شدن، موضوع در اسرع وقت اطلاع رسانی می شود.
صادرات ایران:
عراق، چین، افغانستان و ترکیه عمده مقاصد صادراتی محصولات ایرانی بوده است.
۱۶ هزار تن پروپان، ۶٫۳ هزار تن اوره، ۲۶ هزار تن انواع گریدهای پلی اتیلن و ۴۵ هزار تن سیمان صادر شد.
طی این سه روز اول آذر ماه، ۶۸ هزار تن متانول، ۵ هزار تن اوره، ۲۴ هزار تن پلی اتیلن گرید فیلم، ۴۸ هزار تن انواع سیمان صادرات صورت گرفته است.
ارزش کالای صادراتی طی روزهای مورد اشاره به ترتیب ۱۶۸ میلیون دلار، ۲۲۳ میلیون دلار و ۱۶۳ میلیون دلار بوده است.
وام خرید مسکن ۲ برابر میشود
رئیس کمیسیون عمران مجلس: برای میزان افزایش سقف وام خرید مسکن باید محاسبات انجام شود، از آنجاکه مسکن امسال حدود ۹۰ درصد افزایش یافته است از این رو وام باید حداقل دو برابر شود.
پتروشیمی زاگرس
زاگرس در ۳ ماهه اول سال با فروش ۱۰۱۳۴ مواجه بوده و توانسته بود سود خالص ۴۳۴۶میلیارد ریالی محقق کند که می شود ۱۸۱۱ ریال به ازای هر سهم
در ۳ ماهه دوم فروشش ۲۴۴۲۷ میلیارد ریال بوده و سود خالص ۱۷۵۷۷ میلیارد ریالی که میشه ۷۳۲۳ ریال به ازای هر سهم
یعنی جمع فروش ۶ ماهه اول سال ۳۴۵۶۰ میلیارد بوده و سود به ازای هر سهم ۹۱۳۵ ریال
در دوماهه ابتدای پاییز زاگرس توانسته ۱۷۲۳۹ میلیارد ریال فروش داشته باشد و جمع فروش ۸ ماهه را به۵۱۷۹۹ ریال برساند
با یک حساب کتاب ساده تا همینجا زاگرس توانسته ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ تومان سود محقق کند و اگر این رویه برای ۴ ماه پایانی سال نیز ادامه داشته باشد تحقق سود ۱۵۰۰ تا ۱۷۰۰ تومانی برای زاگرس دور از ذهن نیست.
بودجه سال ۱۳۹۸
بودجه با صادرات یک میلیون بشکه نفت و نرخ ۸۰۰۰ تومانی دلار بسته می شود.
درآمد ۱۱۰۰ میلیارد تومانی فولاد آلیاژی ایران در ۸ ماه ابتدایی سال
شرکت فولاد آلیاژی ایران، در آخرین گزارش تولید و فروش ماهانه آبان ماه موفق به تحقق ۱۹۹ میلیارد تومان فروش از ناحیه محصولات خود شده است و به طور کلی تا کنون ۱۱۰۱ میلیارد تومان فروش محقق نموده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۸۰ درصد رشد داشته است.
در ماه گذشته یعنی مهر ماه، شرکت توانسته بود ۱۵۱ میلیارد تومان از محل فروش را محقق نماید که در مقایسه با آبان ماه، شرکت توانسته است ۳۱ درصد رشد را در فروش محصولات خود محقق نماید. از نظر حجم فروش نیز شرکت با ۲۳ درصد افزایش نسبت به ماه گذشته حدود ۳۸ هزار تن محصول به فروش رسانده است. به طور کلی حجم فروش شرکت نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۴ درصدی داشته است.
به طور متوسط، نرخ های شرکت نسبت به ماه گذشته با رشد ۷ درصدی همراه بوده است که به طور کلی عملکرد آن مناسب بوده است.
باید توجه کرد که گزارش خوب شرکت در مهرماه بنا بر افزایش نرخ ها بوده است در حالی که گزارش پیش رو که خود رکوردی در گزارشات ماهانه سال ۱۳۹۷ می باشد، به علت افزایش حجم فروش محقق شده است. در گزارشات پیشین نیز اشاره کرده بودیم که افزایش حجم فروش از اهمیت بیشتری برخوردار است چرا که برای افزایش فروش سیاست های بازاریابی باید تدارک دیده شود اما افزایش نرخ ها از عوامل بیرونی تعیین می شود.
نکات کلی گزارش:
فروش ۳۸ هزار تن محصول در آبان ماه
فروش ۲۷۴ هزارتن محصول تا انتهای آبان
افزایش ۷ درصدی نرخ محصولات
افزایش ۸۰ درصدی مبلغ فروش نسبت به مدت مشابه سال قبل .
افزایش قیمت فولاد و مواد اولیه
قیمت سنگ آهن ۶۲ درصد در چین در روز چهارشنبه با ۱.۰۵ دلار افزایش ۶۵.۸ دلار معامله شد.
قیمت سنگ آهن ۶۲ درصد با ۱.۰۵ دلار افزایش ۶۵.۸ دلار معامله شد. سنگ آهن عیار ۶۵درصد نیز با همین میزان افزایش ۸۲.۸ دلار معامله شد.
شمش فولاد در چین با ۱ دلار افزایش ۴۳۹ دلار رسید.
شمش روی با ۹ دلار افزایش ۲۵۱۴ دلار قیمت خورد.
زغالسنگ با ۱.۵ دلار کاهش ۲۰۱.۵ دلار معامله شد.
اخبار پتروشیمی:
رشد ۴۳ درصدی درآمد پتروشیمی مارون
پتروشیمی مارون دردوره ۱ ماهه منتهی به۹۷/۰۸/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۹,۷۰۸ میلیارد ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۸ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۴۷,۲۸۵ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۳% رشد داشته است.
مبلغ فروش آبان پتروشیمی مبین دو برابر سال قبل شد
شرکت پتروشیمی مبین از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه حدود ۴۱۹۲ میلیارد تومان فروش داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۸ درصد افزایش یافته است.
مبلغ فروش آبان ماه امسال شرکت حدود ۸۵۵ میلیارد تومان بوده که نسبت به میانگین ماهانه هفت ماه قبل ۷۹ درصد افزایش داشته و نسبت به آبان سال قبل بیش از دو و نیم برابر شده است.
نرخ فروش بیشتر محصولات شرکت در آبان با افزایش قابل توجه همراه بوده است.
نخستین معامله نفتای پالایشگاه آبادان در بورس انرژی انجام شد
نخستین معامله نفتای شرکت پالایش نفت آبادان در رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران انجام شد.
رینگ داخلی این بورس، دیروز شاهد عرضه کالاهای متانول پتروشیمی فنآوران، زاگرس و شیراز، نفتا، سیاو و حلال ۴۱۰ پالایش نفت آبادان، آیزوریسایکل، حلال ۴۰۰، ۴۰۲، ۴۰۶ و ۴۱۰ پالایش نفت اصفهان، آیزوفید، آیزوریسایکل، حلال ۴۰۲ و ۴۰۴ پالایش نفت تبریز، نیتروژن، برش سنگین و سوخت کوره سبک پتروشیمی تبریز بود.
امروز کالاهای نفتای سنگین پالایش نفت تهران، حلال ۴۰۲ پالایش نفت بندرعباس، میعانات گازی پالایش گاز ایلام و ریفورمیت پتروشیمی بوعلی سینا در رینگ داخلی و گاز مایع شرکت نفت ستاره خلیجفارس در رینگ بینالملل عرضه میشود.
زنگنه: سهمیهبندی بنزین در این مرحله مطرح نیست
بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در حاشیه جلسه امروز (۷ آذر) هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره احیای کارت سوخت گفت:
بحث سهمیهبندی در این مرحله مطرح نیست. : هنوز در مرحله ثبت نام کارت سوخت هستیم و وقتی این مرحله تمام شد، تاریخ اجرای طرح تحویل بنزین با کارت سوخت را اعلام میکنیم. فعلا بحث سهمیه بندی مطرح نیست، بلکه بحث استفاده از کارت سوخت در تحویل بنزین مطرح است.
وی درباره قیمت احتمالی بنزین گفت: قیمت در بودجه میآید.| زنگنه درباره قیمت نفت نیز اظهار داشت: قیمت نفت تابع عرضه و تقاضاست و متأسفانه دخالتهای برخی کشورها برای اشباع کردن بازار و ضربه زدن به ایران را نباید نادیده گرفت.
واردات نفت هند از ایران افزایش یافت
واردات نفت هند از ایران در ماه اکتبر سال جاری نسبت به ماه پیش از آن ۳۶ درصد افزایش داشته و همچنین واردات نفت این کشور از عربستان صعودی نیز ۱۳ درصد کاهش یافته است.
براساس گزارش سازمان کل اطلاعات تجاری و آمار هند، واردات نفت خام این کشور از ایران در ماه اکتبر به ۲٫۵۷ میلیون تن افزایش یافته و به ارزش ۱٫۴۲ میلیارد دلار رسیده است.
هند که پس از چین بیشترین وارد کننده نفت از تهران است، از اول ماه آوریل تا اول ماه اکتبر سال جاری، در مجموع ۱۷٫۶۲ میلیون تن نفت خام از ایران وارد کرده است.
کدال
غبشهر
صنعتی بهشهر دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۸/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۲,۹۲۱ میلیارد ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۱۱ ماهه مبلغ ۲۳,۷۴۶ میلیارد ریال درآمد داشته که معادل ۸۹% فروش پیش بینی شده سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۹/۳۰ میباشد.
دلر
داروسازی اکسیردردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۸/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۳۹۸,۵۲۰ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۸ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۳,۰۰۹,۸۶۹ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۶% رشد داشته است.
فمراد
آلومراد دردوره ۱ ماهه منتهی به۹۷/۰۸/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۳۳,۵۳۱ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۸ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۱۵۳,۶۳۰ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۴% رشد داشته است.
ارفع
آهن و فولاد ارفع دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۸/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۲,۸۰۴ میلیارد ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۸ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۱۵,۳۴۵ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲۹% رشد داشته است.
کدما
معدنی دماوند دردوره ۱ ماهه منتهی به۹۷/۰۸/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۳,۵۸۰ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۸ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۸۵,۶۳۰ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۷% رشد داشته است.
چکاپا
گروه صنایع کاغذ پارس دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۸/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۳۶۱,۴۵۹ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۱۲ ماهه مبلغ ۳,۱۱۷,۶۴۱ میلیون ریال درآمد داشته که معادل ۱۰۶% فروش پیش بینی شده سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۸/۳۰ میباشد.
غشهد
صدور مجوز افزایش سرمایه
درصد افزایش سرمایه: ۳۱۹%
محل تامین: مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها
غچین
مجتمع کشت و صنعت چین چین دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۸/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۱۷۸,۲۶۹ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۵ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۸/۰۳/۳۱ مبلغ ۷۶۲,۴۳۳ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱۳% رشد داشته است.
اوان
مبین وان کیش دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۸/۳۰ مبلغ ۴۶,۱۵۳ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۸ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹مبلغ ۶۳۶,۴۶۷ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۷% رشد داشته است.
سفارس
برگزاری مزایده فروش ۵۰% بعلاوه ۱ سهم شرکت سیمانسفید نیریز
قزوین
کارخانجات قند قزوین دردوره ۱ ماهه منتهی به۹۷/۰۸/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۲۷۰,۰۶۶ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۸ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۱,۵۷۵,۱۰۵ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۰% رشد داشته است.
کرازی
کارخانجات تولیدی شیشه دارویی رازی دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۸/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۸۵,۷۸۵ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۸ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۵۵۶,۴۸۷ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱۸% رشد داشته است
سشمال
سیمان شمال دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۸/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۹۵,۲۳۶ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۱۱ ماهه مبلغ ۹۳۹,۸۰۷ میلیون ریال درآمد داشته که معادل ۹۲% فروش پیش بینی شده سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۹/۳۰ میباشد.
حتاید
تاید واتر خاورمیانه دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۸/۳۰ مبلغ ۱۷۳,۲۷۰ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۸ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۲,۰۳۳,۹۳۸ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۲% رشد داشته است.
قشکر
شکر دردوره ۱ ماهه منتهی به ۹۷/۰۸/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۷۶,۲۱۷ میلیون ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۲ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۸/۰۶/۳۱ مبلغ ۷۶,۵۹۴ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۱۶% رشد داشته است.
بفجر
پتروشیمی فجر دردوره ۱ ماهه منتهی به۹۷/۰۸/۳۰ از محل فروش محصولات خود مبلغ ۱,۲۱۸ میلیارد ریال درآمد داشته است
این شرکت براساس عملکرد ۸ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۱۰,۶۶۶ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳% رشد داشته است.
تحلیل بازار
نشریه های خارجی ۲۰% کاهش صادرات را برای ایران اعلام کرده اند، ولی برای آگاهی از این قضیه باید منتظر گزارشات ۹ ماه شرکت ها بمانیم. در این میان اگر میزان فروش افت هم کرده باشد ولی ارزش فروش محصولات رشد داشته است، با توجه به افرایش نرخ محصولات داخلی و قیمت دلار می توانند شرایط بهتری داشته باشند.
سرب و روی:
دولت برای این شرکت ها منع صادرات وضع کرده به دلیل حمایت بازار داخلی، به دلیل حجم تولید زیاد این شرکت ها و عدم جذب همه این محصولات در بازار داخلی، صادرات برای این گروه لازم است، که باید منتظر تصمیم های بعدی بمانیم.
گروه فولاد:
قیمت محصولات فولادی کاهش داشته است به طور مثال اسلب به ۴۰۰ دلار رسیده که با فرا رسیدن فصل زمستان می توان شاهد افزایش قیمت در این بازار باشیم. همین امر باعث فشار فروش در سهام این شرکتها شده است.
فولاد سازان ایرانی در هر تن ۲۰دلار تخفیف می دهند، در این میان میزان فروش این شرکت ها در حد مطلوبی است.
در بازار داخلی محصولات ذوب آهن اصفهان، تیرآهن ۱۸ با رشد ۱۵% و تیرآهن ۱۴ با رشد ۶% همراه بود که دلیل این افزایش قیمت به دلیل تقاضای داخلی برای این محصول است.
پالایشی ها:
به دلیل کاهش قیمت نفت کرک اسپرد بنزین کاهش یافته است ولی به دلیل اینکه شرکت های ایرانی ۴۰% محصولات تولیدیشان گازئیل است و کرک اسپرد این محصول ۹دلار افزایش یافته شرایط بهتری نسبت به شرکت های خارجی دارند.
در این میان کاهش قیمت جهانی نفت به محدوده ۵۰ دلار و مشخص نبودن زمان آزاد سازی قیمت بنزین سهام این شرکت ها را به محدوده منفی رسانده است.
ونفت هم قراردادهای خودش دریافت کرده و قیمت سهم به ثبات رسیده است.
کاغذ و محصولات کاغذی:
این گروه به دلیل اینکه فروش داخل دارند تحریم ها نمی توانند بر این گروه ها تاثیر داشته باشند، همچنین مواد اولیه در این صنعت هم از داخل تهیه می شنود.
در این میان چکاپا و چکارن شرایط بهتری دارند.
فملی:
سود بالای ۱۰۰ تومان را می تواند محقق کند، میزان تقاضا برای مس افزایش یافته است و برای تولید خودروهای برقی تقاضای زیادی برای این فلز وجود دارد، قیمت مس در بازار داخلی بر اساس قیمت LME و دلار نیمایی است.
این شرکت افزایش سرمایه ۳۰% از محل سود انباشته دارد.
تایر و پلاستیک:
صنعت تایر منتظر افزایش قیمت در محصولات خود است، با توجه به کاهش قیمت نفت و محصولات نفتی، مواد اولیه این صنعت با کاهش قیمت مواجه شده که با افزایش قیمت محصولات لاستیکی این شرکت ها شرایط و رشد بهتری پیدا می کنند.
خودروسازان:
افزایش نرخ در این صنعت در ابهام است، ولی با افزایش نرخ در این گروه شرکت های خپارس-زامیاد و سایپا شرایط بهتری پیدا می کنند.
قندو شکر:
گزارش ماهانه خوبی داده اند و محصولات جانبی این گروه ها افزایش نرخ خوبی داشته است.قزوین و قپیرا محصولات جانبی دارند که می توانند مورد توجه بازار قرار بگیرند.
عرضه برق و بخار:
در این گروه بفجر به دلیل به روز کردن قرار دادها و افزایش نرخ می تواند مورد توجه قرار گیرد، مبین هم افزایش نرخ ۲ برابری داشته ولی افزایش هزینه های با اهمیتی را نداشته است.
محصولات غذایی:
به دلیل افزایش قیمت محصولات لبنی و افزایش قیمت مواد بسته بندی قیمت شیر و محصولات لبنی افزایش یافته است که این باعث کاهش فروش محصولات این شرکت ها شده است.
مقدار فروش شرکت های تبرک-غچین-غشهداب به دلیل افزایش قیمت محصولات رشد خوبی داشته است همچنین امکان صادرات محصولات رب مهیا شده است که این خبر خوبی برای این شرکت ها است.
پتروشیمی ها:
به دلیل افت قیمت محصولات پتروشیمی و مشخص نبودن چشم انداز این شرکت ها فشار فروش در این سهام افزایش یافته است.
در این میان شرکت های شوینده به دلیل کاهش مواد اولیه و فرا رسیدن فصل فروش محصولات این شرکت ها شرایط مناسبی پسدا کرده اند.
دوده سازها هم شرایط مشابه مانند شوینده ها دارند.
بانک ها:
در این گروه خبر افزایش سرمایه و شناسایی سود تسعیر ارز می تواند خبر خوبی برای این گروه باشد. وتجارت افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی دارد که نظر بیشتری نسبت به این سهم است.
در این گروه نمادهای بانک ملت-صادرات-تجارت می توانند شرایط مطلوبی داشته باشند.
لیزینگی ها:
شرایط خوبی دارند مانند ولساپا و لیزینگ بهمن مناسب هستند.
حمل و نقل:
در این گروه شرکت های افزایش نرخ داشته اند ولی حق دسترسی افزایش نیافته است، در این میان شرکت های ریلی باری با وارد کردن واگن های باری می توانند از تخفیفات از طرف دولت برخوردار شوند.
گروه حمل و نقل شرایط مناسبی دارد.
بیمه:
در این گروه شرکت های بیمه ای که بیمه شخص ثالث دارند به دلیل عدم رشد در قیمت بیمه نامه ها دچار زیان می شوند ولی شرکت های بیمه ای که بیمه های عمر دارند به دلیل طولانی بودن سر رسید این نوع بیمه ها و اطمینان شرکت های بیمه از سالم بودن اشخاص بیمه شده، این نوع بیمه نامه سوداوری بالاتری برای این شرکت ها دارد. شرکت های بیمه ما- اتکام بیمه عمر در سبد مخدمات خود دارند.
همچنین این شرکت ها افزایش سرمایه هم در دستور کار خود دارند.
گروه پرداخت:
در این گروه به دلیل کاهش سقف خرید دستگاه های pos و کاهش نقل و انتقال بانکی شرایط مبهمی دارند.
دراین روزها به دلیل افزایش ابهام در برخی صنایع مانند پتروشیمی و پالایشی تاثیر منفی بر دیگر گروه ها داشته است، همچنین افزایش قیمت خودرو در ابهام است که باعث می شود هر افت قیمتی بر کل بازار تاثیر منفی داشته باشد و دیگر گروه های بازار که شرایط مطلوبی دارند هم با عرضه های زیاد روند منفی به خود بگیرند، در این شرایط به سهامداران توصیه می شود از خرید و فروش هیجانی و بدون تحلیل خودداری کنند.
با آروزی موفقیت و کسب سود برای همراهان گرامی
دیدگاهتان را بنویسید