تحلیل بنیادی هفته آخر شهریورماه ۹۷

تحلیل بنیادی هفته آخر شهریورماه ۹۷ |ظریف: منتظر اجرایی شدن اقدامات عملی اتحادیه اروپا هستیم
محمدجواد ظریف،وزیر امور خارجه گفت:
یکشنبه آینده به نیویورک میروم. سفر نیویورک فرصت خوبی است که دیدگاههای ایران را مطرح کنیم.
علت عصبانیت تیم ترامپ از دیدار ظریف و کری: نتایجی از مذاکرات ظریف-کری-شرمن به بیرون درز پیدا کرده است.
علت عصبانیت تیم ترامپ از این دیدار ها اینست که در این جلسات به اروپایی ها نحوه دور زدن تحریم های امریکا را نشان داده اند.
یک مقام دیپلماتیک روس گفت کشورهای عضو برجام بدون آمریکا روز ۲۴ماه سپتامبر در نیویورک نشست برگزار میکنند و موگرینی مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در آن شرکت دارد.
اسپوتنیک: طبق توافقهای انجام شده میان ایران و روسیه قرار شده روسیه، با اینکه خود بزرگترین تولید کننده نفت است، حجم زیادی از نفت ایران را خریداری کند.
همچنین خبرها از تداوم خرید نفت توسط چین، هند و ژاپن که بزرگترین خریداران نفت ایران میباشند، حکایت دارد.
رشد تقاضای نفت خام ادامه خواهد یافت و به دلیل جنگ اقتصادی میان چین و آمریکا هنوز قیمت نفت رشدی نکرده است.
ایران و ترکیه بانک مشترک تاسیس میکنند.
رییس نمایندگی شورای تجاری ایران و ترکیه گفت دو کشور قصد دارند در آیندهای نزدیک اقدام به تاسیس یک بانک مشترک نمایند؛ اقدامی که با هدف دور زدن تحریمهای آمریکا انجام میشود.
بعد از اظهار نظرهای مقامات نفتی عربستان سعودی و اظهار تمایل به قیمت های کنونی نفت، نواک وزیر نفت روسیه گفته است در بلندمدت قیمت نفت خام در محدوده ۵۰ دلاری قرار خواهد داشت.
از نظر او افزایش قیمت نفت خام به محدوده ۷۰ تا ۸۰ دلاری موقتی است و عامل اصلی آن تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران است.
تصویب طرح عرضه نفت خام به صورت ارزی
شورای عالی هماهنگی اقتصادی با هدف متنوعسازی روشهای فروش نفت، طرح عرضه نفت خام در رینگ صادراتی بورس انرژی در داخل کشور به صورت ارزی را تصویب کرد.
براساس این طرح، وزارت نفت میتواند با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای صادرات، نفت خام و فرآوردههای نفتی را به قیمت رقابتی، در بورس داخل کشور به فروش برساند.
وزرای خارجه ایران و ترکیه تلفنی درباره توافق ادلب گفتگو کردند
در تماس تلفنی مولود چاووش اغلو وزیر امور خارجه ترکیه با محمد جواد ظریف، طرفین در خصوص جزئیات ” توافق ادلب ” که به دنبال مذاکرات در آنکارا، تهران و سوچی حاصل شد، گفتگو و تبادل نظر کردند.
طرفین توافق کردند تا جزییات توافق را در نشست سه جانبه وزرای امور خارجه ایران، روسیه و ترکیه در نیویورک پیگیری نمایند.
چین در اقدامی تلافی جویانه که جنگ تجاری میان واشنگتن و پکن را تشدید می کند، تعرفه های جدید بر ۶۰ میلیارد دلار از کالاهای آمریکایی اعمال کرد.
سران دو کره توافقنامه نظامی امضا کردند
سران دو کره پس از دیدار در پیونگیانگ، ضمن امضای توافقنامه در بخش دفاعی، بیانیهای مشترک در خصوص غیرهستهای شدن شبهجزیره کره منتشر کردند.
اقتصاد داخلی
نرخ تورم کالاهای مصرفی و روزمره مردم بدون شک بالای ۵۰درصد است.
هر تصمیم و راهحلی که برای حل بحران نقدینگی اتخاذ شود قطعا مثل یک عمل جراحی نمیتواند بدون خونریزی و عوارض جانبی باشد.
اگر مشکلات بانکی و مراودات ارزی ما حل شود قطعا شاهد کاهش شدید نرخ ارز خواهیم بود اما ممکن است در کوتاهمدت شرایط بدترهم بشود.
اگر یک میانگین وزنی از نرخ و میزان مصرف ارزها گرفته شود، میبینیم که نرخ ارز در محدوده ۱۴هزار تومان قرار ندارد و بسیار کمتر خواهد بود.
واردات اسکناس ارز قاچاق نیست.
گمرک اعلام کرد ورود ارز، طلا و طلای خام به کشور بدون محدودیت امکان پذیر است.
براساس سیاست جدید ارزی دولت که به تصویب هیات وزیران رسیده است، واردات اسکناس ارز و طلای خام به کشور توسط صرافیها و اشخاص با رعایت تشریفات گمرکی مجاز و واردات طلای خام از پرداخت حقوق، عوارض قانونی و مالیات بر ارزش افزوده معاف است.
نرخ خرید تضمینی گندم باید ۲۰درصد افزایش یابد
مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی:
دولت باید نرخ خرید تضمینی گندم را به صورت منطقی و بر اساس هزینههای تولید تعیین کند.
این عدم تناسب باعث شد که در سال جاری ۶هزار تن گندم با تبدیل شدن به آرد از کشور خارج شود.
برای نخستین بار، ریل UIC60 در )#ذوب آهن اصفهان( تولید شد.
ذوبآهن به عنوان تنها تولیدکننده ریل در خاورمیانه، پس از تولید ریل U33، اینک موفق به تولید ریل UIC60 شد؛ ریل UIC60 در خطوط پرسرعت راهآهن استفاده میشود.
تولید اتوبوس کاهش یافت.
مرداد امسال تولید انواع اتوبوس ۶۳٫۶ درصد کاهش یافت؛ براساس جدیدترین آمار وزارت صمت تولید انواع اتوبوس از ۱۶۲ دستگاه در مرداد سال گذشته به ۵۹ دستگاه رسید. گفتنی است تولید اتوبوس در )#خاور( متوقف شده است.
واردات دستگاههای استخراج بیت کوین و ارز رمزنگار قانونی میشود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی از پذیرفته شدن استخراج ارزهای رمزنگار به عنوان صنعت توسط دولت خبر داد و گفت:
هماهنگیهای لازم با نهادهای ذیربط برای آزادسازی واردات دستگاههای ماینینگ بیت کوین و انواع ارز رمزنگار انجام شده و این خبر نویدبخش توجه دولتیها به مساله ارزهای مجازی خواهد بود.
با توجه به فشارهای اقتصادی از طریق تحریمهای ظالمانه دولت آمریکا و نیاز به ابزاری برای تبادل مالی میان کشورهای دوست و دارای روابط تجاری گسترده با کشور برنامه ایجاد ارز ملی مشترک در دستور کار قرار گرفت که این رمز ارز توسط بانک مرکزی گسترش پیدا کرد.
هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس از تصمیم جدید دولت برای شرکتهای دارویی و پتروشیمی خبر داد و اعلام کرد داروسازان از حضور در رقابت بورس کالا معاف شدند و می توانند مستقیما با شرکتهای پتروشیمی قرارداد امضا کنند.
برای ادغام بانکها پایFATFدر میان است؟
در محافل بانکی شنیده می شود یکی از دلایلی که پنج بانک نظامی قرار است در بانک سپه ادغام شوند موضوع FATF است.
با اجرای FATF قیمت دلار می تواند روند نزولی به خود بگیرد و این به دلیل امکان ورود ارز به داخل کشور است.
دستور ساخت فاز چهارم پالایشگاه خلیج فارس صادر شد.
همزمان با برنامه ریزی آمریکا برای تحریم و توقف صادرات میعانات گازی ایران، دستور ساخت چهارمین فاز توسعه پالایشگاه ستاره خلیج فارس با هدف افزایش قدرت چانهزنی فروش میعانات گازی در پالایشگاههای پارس جنوبی صادر شد.
روسها جای ایران را در اروپا میگیرند
گفته می شود ایران حدود ۵میلیارد دلار در شرکتها و بانکهای اروپایی بصورت چراغ خاموش جهت کمک به تبادلات مالی با ایران سرمایه گذاری کرده است.
این حرکت گام مثبتی برای ایران در جهت حفظ فروش نفت و تبادلات مالی با جهان خواهد بود.
رقم تقریبی قیمت دلار در تعیین قیمت بورس کالا پس از حذف سقف رقابت
آهن_اسفنجی ۵۹۲۱ تومان
میلگرد ۵۲۳۹ ت
ورق_گرم ۵۳۵۸ ت
تیرآهن ۵۷۲۵ ت
بازار جهانی
تقاضا برای دلار، طلا را ارزان کرد. هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۱۱۹۹.۲۰ دلار رسید.در بازار آمریکا، هر اونس طلا برای تحویل در دسامبر با ۰.۲ درصد کاهش، در ۱۲۰۳.۹۰ دلار ایستاد.
نرخ بهره برداری از کوره بلندهای تانگشان:
نمودار نرخ بهره برداری از کوره بلندهای تانگشان نشان می دهد که این میزان از میانه مارس ۲۰۱۸ و همزمان با برداشته شدن محدودیتهای تولید زمستانی رشد قابل توجهی داشته است. این در حالیست که از ۲۰ جولای امسال و با اعلام مجدد محدودیتهای تولید این نرخ رو به کاهش بوده است
بسیاری از سهام های آسیا امروز را با افت شروع نمودند. اعلام دونالد ترامپ مبنی بر نزدیک بودن زمان اعمال تعرفه های جدید (احتمالا ۱۰ درصد)، سرمایه گذاران را بسیار نگران نموده است. چین در مقابل اعلام کرده که تنها به دفاع نخواهد پرداخت و در صورت لزوم در برابر امریکا حالت تهاجمی خواهد گرفت.
شاخص MSCI برای بازارهای آسیا و اقیانوسیه خارج از ژاپن ۱/۲ درصد افت نمود و شاخص بورس شانگهای کاهش ۱/۱ درصدی را تجربه نمود. این احتمال وجود دارد که ترامپ امروز شروع اعمال تعرفه های جدید را اعلام کند. پکن اعلام کرده که در صورت انجام این حرکت از سوی امریکا، از مذاکرات تجاری با این کشور خارج خواهد شد. همچنین پکن در نظر دارد تا از فروش قطعات و تجهیزات مورد نیاز امریکا خودداری نماید.
امروز همچنین لیر ترکیه در برابر دلار مجددا تضعیف شد و به ۶/۱۷ رسید. این در حالیست که لیر هفته گذشته با افزایش نرخ بهره ۴ درصد ار ارزش خود را بازیابی نموده بود. آنکارا اعلام کرده تمهیدات جدیدی برای کنترل ارزش لیر در سر دارد که به زودی اعلام خواهند شد. بهای نفت نیز امروز علیرغم افت نا چیز دلار کمی کاهش یافت. نفت برنت با ۱۱ سنت و نفت سبک امریکا با سنت کاهش به ترتیب به محدوده ۷۸ و ۶۸/۸۹ دلار/بشکه رسیدند.
بازارهای سهام آسیا در تب و تاب اعمال تعرفه ۲۰۰ میلیاردی امریکا
روابط تجاری میان چین و امریکا امروز با اعلام رسمی واشنگتن مبنی بر اعمال تعرفه های جدید بر واردات از چین وارد مرحله جدیدی از تیرگی ها میان دو کشور شد. چین در پاسخ به ایالات متحده متعهد به تلافی شد.
نماینده تجارت امریکا امروز اعلام کرد که بر ۲۰۰ میلیارد دلار کالای وارداتی از چین تعرفه ۱۰ درصدی وضع خواهد نمود. این کالاها شامل ۵۷۴۵ قلم از ۶۰۳۱ قلم کالا در لیست منتشر شده در ۱۰ جولای می باشند. آلومینیوم و فولاد آلیاژی و آلیاژی در زمره اجناس این لیست قرار دارند. این تعرفه ها از ابتدای ۲۰۱۹ به ۲۵ درصد افزایش خواهند یافت.
ترامپ تهدید کرده در صورتی که چین اقدام به تلافی علیه کشاورزان و دیگر صنایع امریکایی نماید، فاز سوم یعنی وضع تعرفه علیه ۲۶۷ میلیارد دلار کالای دیگر را عملیاتی خواهد کرد. چین البته امروز اعلام کرد چاره ای جز اقدام متقابل در برابر کاخ سفید ندارد. هنوز جزئیاتی از برنامه چین در قبال امریکا رسانه ای نشده است، با این حال پلنر معتقد است گام اول چین تعلیق مجدد واردات نفت خام از امریکا خواهد بود.
فولاد چینی مجددا در لیست تعرفه های جدید ترامپ، احتمال تعلیق خرید نفت امریکا توسط پکن:
روابط تجاری میان چین و امریکا امروز با اعلام رسمی واشنگتن مبنی بر اعمال تعرفه های جدید بر واردات از چین وارد مرحله جدیدی از تیرگی ها میان دو کشور شد. چین در پاسخ به ایالات متحده متعهد به تلافی شد.
نماینده تجارت امریکا امروز اعلام کرد که بر ۲۰۰ میلیارد دلار ۰کالای وارداتی از چین تعرفه ۱۰ درصدی وضع خواهد نمود. این کالاها شامل ۵۷۴۵ قلم از ۶۰۳۱ قلم کالا در لیست منتشر شده در ۱۰ جولای می باشند. آلومینیوم و فولاد آلیاژی و آلیاژی در زمره اجناس این لیست قرار دارند. این تعرفه ها از ابتدای ۲۰۱۹ به ۲۵ درصد افزایش خواهند یافت. ترامپ تهدید کرده در صورتی که چین اقدام به تلافی علیه کشاورزان و دیگر صنایع امریکایی نماید، فاز سوم یعنی وضع تعرفه علیه ۲۶۷ میلیارد دلار کالای دیگر را عملیاتی خواهد کرد.
چین البته امروز اعلام کرد چاره ای جز اقدام متقابل در برابر کاخ سفید ندارد. هنوز جزئیاتی از برنامه چین در قبال امریکا رسانه ای نشده است، با این حال پلنر معتقد است گام اول چین تعلیق مجدد واردات نفت خام از امریکا خواهد بود. پکن قصد داشت از ابتدای اکتبر خرید مجدد نفت از چین را شروع کند.
لیر در مسیر سراشیبی محرک بهای فولاد داخلی ترکیه
لیر در مسیر سراشیبی محرک بهای فولاد داخلی ترکیه در حالی که تنها چند روز از افزایش نرخ بهره ترکیه به ۲۴ درصد می گذرد، افت ارزش لیر مجددا آغاز شده است. از این رو، فولادسازان ترک لیست قیمتهای خود را افزایش داده اند.ایچداش” امروز قیمت میلگرد خود را برای بالانس کردن نوسانات نرخ ارز طی یکروز ۶۰ لیر افزایش داد. در حال حاضر، بهای میلگرد ایچداش ۳۹۳۰ لیر/تن درب کارخانه با احتساب VAT، معادل ۵۲۰ دلار/تن بدون احتساب VAT می باشد. اگرچه، در مقیاس دلاری قیمتها ۳ دلار افت داشته اند. تقاضا در بازار داخلی ترکیه برای میلگرد همچنان در سطح پایینی قرار دارد. علیرغم لیر قوی تر نسبت به هفته گذشته، قیمت ها در مقیاس دلاری کاهش داشته اند.
شرکت ESAI Energy در گزارشی با عنوان دورنمای نفت کشورهای مشترک المنافع نوشت: صادرات بالاتر نفت روسیه درست زمانی روی میدهد که پالایشگاههای اروپایی واردات نفت ایران را کاهش دادهاند و این به سود روسیه خواهد بود.
تحولات کوتاه مدت در عوامل بنیادین نفت روسیه و تاثیر بازار آنها را بررسی کرده است، تولید بالاتر نفت در ژوییه و اوت باعث شد میانگین صادرات نفت روسیه به ۵.۱ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کند که ۱۰۰ هزار بشکه در روز بالاتر از نیمه اول سال میلادی جاری بود.
افزایش قیمت ذغال سنگ
زغال سنگ استرالیا تحت انتشار خبر تغییر سیاست پکن برای کاهش ظرفیتهای تولید فولاد طی زمستان با اقبال خریداران روبرو شد و تقاضای خوبی را شاهد بود. از این رو بهای این نهاده تولید ۸ تا ۱۰ دلار نسبت به ابتدای هفته گذشته و ۱۰ تا ۱۳ دلار نسبت به هفته منتهی به ۷ سپتامبر افزایش داشت و به ۲۰۵ دلار/تن فوب، بالاترین رقم از میانه مارس رسید. اعلام خبر کاهش ظرفیت تولید فولاد چین بسته میزان انتشارات ذرات آلاینده هر فولادساز موجی از خوش بینی را نسبت به رشد آتی تقاضای زغال سنگ در بازار این کشور رقم زده است.
اگرچه برخی معتقدند افزایش شدید این ماده با اصلاحی در ادامه همراه خواهد بود، اما دورنمای این ماده اولیه مثبت پنداشته می شود. این در حالیست که بهای زغال سنگ داخلی در استان شانشی طی هفته قبل ۱۵ دلار کاهش داشته است. این دورنمای مثبت همچنین با توقف ارسال محموله ها به استان کوئینزلند استرالیا تقویت شده است. از سوی دیگر، طوفان فلورنس در آمریکا باعث شده تا بارگیری محموله ها از بنادر این کشور متوقف شود که کاهش عرضه را در پی خواهد داشت.
یکی از مهمترین نهاده های تولید اوره، متانول و فولاد در چین، زغالسنگ است. سقف سال های قبلی شکسته می شود. افزایش هزینه تولید برای چین به دنبال دارد.
افزایش مجدد بهای الکترود گرافیتی، تامین نیاز فولادسازان ایرانی در خطر.
علیرغم کاهش بهای الکترود گرافیتی از میانه سه ماهه دوم تا اواسط آگوست، قیمت این نهاده تولیدی از اواخر ماه گذشته رو به افزایش گذارده است و قیمت بین ۴۳۷ تا ۲۹۱۷ دلار/تن بسته به سایز رشد داشته است.
بر طبق اطلاعات استیل مین هند، بهای الکترود ۴۵۰ میلی متری با رشد ۶/۲۵ درصد فعلا در محدوده ۷۰۰۰ تا ۷۷۳۰ دلار/تن، ۶۰۰ میلی متری با ۲۵ درصد رشد در محدوده ۱۱۶۷۰ تا ۱۶۷۷۰ دلار/تن و الکترود ۷۰۰ میلی متری در محدوده ۱۶۰۰۰ تا ۱۹۶۹۰ دلار/تن پیشنهاد می شوند. تولیدکنندگان الکترود فعلا موجودی کافی ندارند و تقاضا با توجه به افزایش نرخ بهره برداری از کوره های قوس طی زمستان رشد یافته است. از سوی دیگر، محدودیت های زیست محیطی به شکل مستقیم بر تولید الکترود اثر منفی داشته اند.
فولادسازان که در شرایط افت قیمت الکترود تنها به رصد بازار پرداخته بودند، حالا درخواست های خرید بیشتری را به تولیدکنندگان گسیل داشته اند. بهای مواد اولیه مانند کک سوزنی نیز در پی رشد قیمت الکترود افزایش داشته است. در حال حاضر بهای کک سوزنی داخلی چین در محدوده ۳۶۴۶ تا ۴۶۷۰ دلار/تن پیشنهاد می شود و کک وارداتی بین ۳۹۰۰ تا ۴۰۰۰ دلار معامله می شود.
اخباری در بازار ایران مبنی بر کمبود الکترود گرافیتی و نیاز فولادسازان بزرگ کشور به واردات این محصول شنیده می شود. تولیدکنندگان بزرگ دنیا با توجه به تحریم های مشخص امریکا بر صادرات الکترود به ایران از بستن قراردادهای بلندمدت با خریداران ایرانی طی سال گذشته خودداری نموده و به نظر موجودی فعلی برای تولید تا پایان سال کافی باشد. دسامبر زمان تجدید قراردادهای جدید فولادسازان کشور می باشد و بایستی دید چه تدبیری برای تامین الکترود توسط فولادسازان کشور اندیشیده خواهد شد.
کدال
زمگسا: سود نقدی به ازای هر سهم به مبلغ ۲۵۰ ریال تصویب شد.
وصندوق : شفاف سازی در خصوص نوسان قیمت سهام
داسوه : اعلامیه پذیره نویسی عمومی شرکت داروسازی اسوه، بر اساس تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده ۱۳۹۶/۱۰/۱۷ با توجه به افزایش سرمایهُ شرکت از مبلغ ۲۵۰,۰۰۰ میلیون ریال بهمبلغ ۷۵۰,۰۰۰ میلیون ریال ، تعداد ۴۸۲,۶۱۱,۳۲۳ سهم به مبلغ ۱۰۰۰ریال برای پذیره نویسی عمومی عرضه میگردد.
مهلت پذیره نویسی عمومی از تاریخ ۱۳۹۷/۰۶/۲۵ لغایت تاریخ ۱۳۹۷/۰۷/۲۳ است.
سپاها: شفاف سازی در خصوص نوسان قیمت سهام منتشر کرد.
شرانل: شفاف سازی در خصوص نوسان قیمت سهام منتشرکرد.
سپاها: سیمان سپاهان در دوره ۹ ماهه منتهی به ۳۱/۳/۹۷ به ازای هر سهم ۲۸ ریال زیان شناسایی کرده است که نسبت به گزارش قبل ۵۶% افزایش زیان داشته است.
شکربن: شفاف سازی در خصوص نوسان قیمت سهام منتشر کرد.
سمگا: شفاف سازی در خصوص کنفرانس اطلاع رسانی به دلیل افزایش قیمت سهم داشته است.
اخابر شفاف سازی در خصوص نوسان قیمت سهام منتشر کرده است.
ونوین : بانک اقتصاد نوین در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۹۶/۱۲/۲۹ (حسابرسی شده) به ازای هر سهم ۶۲ ریال سود محقق کرده است که نسبت به گزارش ۱۲ ماهه حسابرسی نشده ۲۱% کاهش داشته که عمدتا بخاطر کاهش جمع درآمدهای غیر مشاع در گزارش حسابرسی شده میباشد.
تیپیکو : به ازای هر سهم ۱۰۰۰ریال سود تقسیم کرده است.
سرمایه گذاری دارویی تامین در دوره ۳ ماهه منتهی به ۹۷/۰۵/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۸ ریال زیان محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۶% کاهش داشته که عمدتا بخاطر کاهش ۸۸% هزینه های مالی میباشد.
حکشتی : کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۹۷/۰۳/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۸۷ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲% افت داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۱۸%هزینههای فروش، اداری و عمومی و نیز ۲۴۷ میلیارد ریال سایرهزینههای غیرعملیاتی میباشد.
مبین: دریافت مجوز تغییر بیش از ۱۰ درصد در نرخ فروش محصولات دریافت کرد. این شرکت براساس عملکرد ۵ ماهه مبلغ ۱۹,۰۲۰ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به گزارش قبل ۲۱ % رشد داشته است.
ثنور: سرمایه گذاری کوه نور در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۹۷/۰۳/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۱۴ ریال سود محقق کرده است شرکت در این دوره افزایش سرمایه ۷۶۵% را به ثبت رسانده و با لحاظ سرمایه جدید نسبت به مدت مشابه سال قبل در سود هر سهم ۹۲% کاهش داشته ولی سود خالص کاهش ۳۲% داشته که عمدتا بخاطر کاهش ۸۳% جمع درآمدهای عملیاتی میباشد.
حکشتی :کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۹۷/۰۳/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۸۷ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲% افت داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۱۸%هزینههای فروش، اداری و عمومی و نیز ۲۴۷ میلیارد ریال سایرهزینههای غیرعملیاتی میباشد.
سخزر : درصد افزایش سرمایه: ۱۱۷%
محل تامین: مطالبات و آورده نقدی , سود انباشته.
وپترو : سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی در دوره ۳ ماهه منتهی به ۹۷/۰۵/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۵ ریال زیان محقق کرده است این درحالیست که شرکت در مدت مشابه سال قبل به ازای هر سهم ۱۲ ریال سود محقق کرده بود. (کاهش ۸۳% جمع درآمدهای عملیاتی از عمده دلایل شناسایی زیان نسبت به مدت مشابه سال قبل میباشد. این شرکت براساس عملکرد ۳ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۸/۰۲/۳۱ مبلغ ۹,۰۱۰ میلیون ریال زیان خالص محقق کرده است.
میدکو: افزایش سرمایه ۲۲% از محل مطالبات و آورده نقدی مورد تصویب قرار گرفت.
سنیر : درصد افزایش سرمایه: ۲۰۰%
محل تامین: مطالبات و آورده نقدی
واحیا: سود نقدی به ازای هر سهم به مبلغ ۸۰۰ ریال تصویب شد.
پترول: گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان در دوره ۳ ماهه منتهی به ۹۷/۰۵/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۱ ریال زیان محقق کرده است این درحالیست که شرکت در مدت مشابه سال قبل به ازای هر سهم ۱ ریال سود محقق کرده بود.
(کاهش ۷۰% جمع درآمدهای عملیاتی از عمده دلایل شناسایی زیان نسبت به مدت مشابه سال قبل میباشد.
سهرمز: سیمان هرمزگان در دوره ۹ ماهه منتهی به۹۷/۰۵/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۵۵۰ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۷% رشد داشته که عمدتا بخاطر افزایش ۲۳% فروش میباشد.
این شرکت براساس عملکرد ۹ ماهه پیش بینی فعلی سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۰۸/۳۰ را ۱۲۴% پوشش داده است.
دسبحا: درصد افزایش سرمایه: ۶۴%
محل تامین: مطالبات و آورده نقدی
شنفت: درصد افزایش سرمایه: ۱۰۰%
محل تامین: مطالبات و آورده نقدی
سفارس: سیمان فارس و خوزستان در دوره ۳ ماهه منتهی به ۹۷/۰۵/۳۱ (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۲ ریال زیان محقق کرده است این درحالیست که شرکت در مدت مشابه سال قبل به ازای هر سهم ۰ ریال زیان محقق کرده بود.
(کاهش ۳۰% جمع درآمدهای عملیاتی و افزایش ۶۰% هزینههای فروش، اداری و عمومی از عمده دلایل افزایش زیان نسبت به مدت مشابه سال قبل میباشد.
وخارزم: سرمایه گذاری خوارزمی در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۹۷/۰۳/۳۱(حسابرسی نشده) به ازای هر سهم ۷۸ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰% افت داشته که عمدتا بخاطر کاهش ۱۶% جمع درآمدهای عملیاتی میباشد.
تحلیل بازار
در تحلیل های گذشته اشاره به این شد که درصورتی که بیمه های داخلی اقدام به بیمه نفتکش ها و کشتی های ایرانی کنند، امکان صادرات نفت وجود دارد.
در دوره قبلی تحریم ها این بحث مطرح شده بود، اما شرکت های بیمه داخلی، نه امکان مالی برای این کار را داشتند و نه شرکت های خریدار محصولات این نوع بیمه را قبول می کردند. مجددا استفتده از بیمه های خارجی برای صادرات محصولات مطرح شده، در این میان شرکت دومی که محصولات را از ایران خریداری می کند، باید این نوع بیمه را قبول کند که گویا هندی ها می خواهند در بیمه نفتکش ها با ایران همکاری کنند اما همچنان مشکلات بانکی سد راه این مسئله است.
در صورتی که آمریکا به بعضی از کشورها برای خرید نفت از ایران معافیت دهد فروش نفت و بیمه نفتکش ها بدون مشکل انجام می گیرد.
در صورت ادامه خرید نفت ایران توسط هند، پروژه بندر چابهار به کار خود ادامه می دهد و این خبر خوبی برای حسینا و حتاید است.
در زمان اجرای تحریم ها در ۱۳ آبان ماه سال جاری، این مسئله مطرح می شود که چه شرکتهایی اثر کمتری از تحریم ها میبرند، شرکت هایی که می توانند محصولات خودشان را در داخل به فروش برسانند شرایط بهتری دارند.
فولاد:
شرکت ذوب آهن اصفهان اقدام به تولید ریل UIC60 با ظرفیت تولید ۷۰ تن بر ساعت ریل ملی ، سالانه بیش از ۴۰ هزار تن ریل تولید کرده که برای خطوط پر سرعت به کار می رود.
خطوط پر سرعت به منظور حمل و نقل برون مرزی با کشورهای همسایه کاربرد بسیاری دارد، یکی از دلایل از دست دادن صادرات به کشور های همسایه کند بودن خطوط ریلی است که با این ریل UIC60 این مشکل حل خواهد شد.
شرکت ذوب آهن حتی با آغاز تحریم ها می تواند خطوط ریلی داخلی را تامین کند که این خبر خوبی برای این شرکت می باشد.
فولاد هم از جمله شرکت هایی است که امکان فروش داخلی دارد ولی آزاد سازی قیمت فلزات در بورس کالا شاهد عرضه این محصولات از انبار های دپو شده هستیم که این روند باعث کاهش قیمت فلزات اساسی در بازار داخل می شود.
ساخت خطوط ریلی پر سرعت برای شرکت های حمل و نقل ریلی خبر خوبی است،حسیر اقدام به خرید واگن های باری کرده و همچنین با تسهیلات که دولت به شرکت های ریلی باری می دهد، میتوان شاهد رشد شرکت های ریلی باشیم.
شیر و محصولات لبنی:
قیمت شیر خام افزایش داشته که بر محصولات لبنی دیگر هم اثر گذاشته است، یکی از دلایل افزایش قیمت محصولات لبنی چون شیر ظروف پلاستیکی این محصولات که تولید شرکت های پتروشیمی است و دیگر دلیل افزایش قیمت، افزایش قیمت شیر خام است.
شاید افزایش قیمت شیر برای دامداران و شرکت های دامپروری مثل تلیسه زمگسا و زگلدشت خوب باشد اما در میان مدت مصرف شیر و محصولات لبنی کاهش می یابد و این خبر خوبی برای شرکت های زراعی و دامپروری و لبنی نیست.
دولت علوفه دام شیری را با دلار ۴۲۰۰ عرضه می کند ولی با بالا رفتن قیمت دلار، قیمت شیر افزایش یافته است، در صورت عدم بررسی این موضوع مشکلاتی برای این صنایع پیش می آید. (افزایش نرخ محصولات همیشه با سودآوری همراه نیست، بلکه باعث کاهش تولید میشود)
فروش تراکتور متوقف شده است، احتمالا به دلیل افزایش قیمت خودرو، شرکت های تراکتور ساز هم خواهان افزایش قیمت تراکتور های تولیدی شده هستند و این امر باعث سودآوری شرکت تایرا می شود.
حکشتی پس از اصلاح ۲ ساله ،روند صعودی مجددا آغاز کرده، گرچه بعضی از تحلیلگران نسبت به حکشتی به خاطر شروع تحریم ها خوشبین نیستند ولی این نماد پس از اصلاح طولانی داشته مورد توجه بازار قرار گرفته است. از نظر بنیادی کمی باید صبر کرد تا بعد از گفتگو های سازمان ملل و تایید بیمه های ایرانی برای کشتیرانی، تا آینده این شرکت مشخص شود، ولی در حال حاضر این نماد مورد توجه بازار است.
تایر و روانکارها محصولات مثل تایر خودرو و روانکارها (روغن موتور اتومبیل) افزایش قیمت داشته اند، گروه تایر چند سالی بود که افرایش نرخ نداشت ولی بالاخره موفق به دریافت مجوز افزایش نرخ شد، تایر های باری خارجی و مواد اولیه تایر مثل کائوچو طبیعی با ارز ۴۲۰۰ به دست تولید کننده می رسد ولی در بازار آزاد محصولات تولیدی تایر سازان افزایش قیمت بی رویه داشته است که این افزایش قیمت مربوط به تولید کننده نمی شد.
یکی دیگر از مشکلات صنعت تایر وارد پلیمر های ساخت تایر است، همین مسئله باعث کاهش کیفیت تایرهای تولیدی داخلی و مشکل در برخی از تایرها شده است به همین منظور مجددا دولت دستور واردات تایر های خارجی رادیال سواری و باری را با ارز ۴۲۰۰ صادر کرد.
روانکارها هم افزایش قیمت داشته اند که یکی از دلایل آن افزایش هزینه های تولید این محصولات است.
عمده فعالیت و فروش این ۲ صنعت در نیمه اول سال است که به دلیل هوای گرم مصرف تایر و روغن موتور افزایش می یابد، ولی با افزایش قیمت این ۲ گروه، مصرف این محصولات به دلیل افزایش قیمت و ورود به نیمه دوم سال کاهش می یابد.
نماد مبین و بفجر از نمادهایی هستند که به دلیل فروش محصولات با نرخ دلار بازار ثانویه مورد توجه قرار گرفته اند، در این میان مبین افزایش ۱۰% نرخ فروش محصولات داشته و تا تاریخ ۱۵ مرداد ماه سال جاری محصولاتش را با دلار ۴۴۱۲تومان به فروش می رسانده و بعد از تاریخ محصولاتش را با دلار بازار ثانویه عرضه می کند.
سیمان: شرکت های سیمانی که در مناطق نزدیک مرز قرار دارند به دلیل کاهش هزینه حمل و نقل محصولات، امکان صادرات محصولات را با نرخ فروش مناسب تری دارند. در این میان شرکت هایی مانند سهرمز، سکرما، ساروم و سیدکو بیشترین تاثیر را از صادرات محصولات سیمانی و خود سیمان برده اند.
گروه خودرو: در این گروه شاهد رشد قیمت سهام این گروه هستیم که یکی از دلایل آن افزایش قیمت خودرو و آمدن نقدینگی به سمت این گروه توسط سهامداران است، واردات خودرو هم فعلا توسط مجلس ممنوع شد، حتی اگر واردات هم آزاد می شد، مشتریان خودروهای داخلی توان خرید خودروهای وارداتی را ندارند و تاثیری بر رشد این گروه ندارد و فقط شایعه سازی بوده است.
فلزات: با آمدن فصل سرما و محدودیت های زیست محیطی در چین قیمت فولاد و فلزات مجددا رشد خواهد کرد ولی افزایش قیمت الکترود گرافیتی، فولاد سازان داخلی را با مشکل مواجه کرده، تولیدکنندگان الکترود فعلا موجودی کافی ندارند و تقاضا با توجه به افزایش نرخ بهره برداری از کوره های قوس طی زمستان رشد یافته است. از سوی دیگر، محدودیت های زیست محیطی به شکل مستقیم بر تولید الکترود اثر منفی داشته اند.
ارتباطات و پرداخت:
این ۲ گروه از گروه های کم ریسک بازار هستند که تحریم ها اثری بر این ۲ گروه ندارد و با افزایش نرخ خدماتشان باعث سودآوری این ۲ گروه میشود، در این میان اخابر از جمله سهام کم ریسکی است که در روند صعودی که آغاز کرده مورد توجه بازار قرار گرفته است.
از گروه پرداخت رکیش، پرداخت، سپ، رتاپ، آپ می توانند با افزایش تراکنش ها به سودآوری بیشتری دست پیدا کنند.
در این میان رکیش با عبور از محدوده ۳۳۰ خود را در روند صعودی تثبیت کرد، سپ افزایش سود اعلام کرده، آپ تراکنش های غیر دستگاه pos دارد به صورت اینترنتی که این خود یک مزیتی است.
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من برای مشهود کردن این مطلب صفحه های زیادی
را جستجو کردم و به نظرم این مطلب می تواند درخصوص وافر از بازدید کنندگان
مناسب باشد
این یادداشت مشاوره و پیشنهاد مناسب به خاطر کسانی است که می خواهند دوروبر مطالب ماننده بوسیله این
مطلب مطالعه بیشتری داشته باشند
عالی است مطلب نگارش شده توسط شما
خیلی لثه گردآوری شده است و من مطمئن هستم که این پست برای متعدد از
وبلاگ نویسان ستوده است
من این پیغام را خواندم و می توانم این نبا
را به اشخاص دیگر بی آرامی پیشنهاد کنم