تحلیل بنیادی نماد خپارس
تاریخچه
شرکت پارس خودرو در سال 1335 هجری شمسی با نام شركت بازرگانی جیپ ایران درحومه تهران قديم ( كيلومتر 9 جاده مخصوص كرج ) تاسیس گرديد. جعفر اخوان بازرگان مبتکری که واردات اتومبیل به ایران و سپس مونتاژ و تولید آن را بنیان نهاد نمی توانست تصوری از آینده این اقدام خود و تاثیر آن داشته باشد. در آن دوران صنعت خودروسازی نه تنها در ایران بلکه در هیچ یک از کشور های خاورمیانه بوجود نیامده بود.
پس از تاسیس، اولین اقدام شرکت، واردات جیپ ویلیز از آمریکا بود و بعد از آن نیز نخستین خطوط تولید این محصول نصب و راه اندازی شد و اولین خودروی ایرانی درسال 1338 بنام جیپ شهباز توسط این شرکت به بازار عرضه شد، به دنبال آن وانت سیمرغ به عنوان یک خودرو پرقدرت دومین محصولی بود که در همان سال تولید شد. انتخاب این محصولات برای بازار آن دوران ایران انتخابی هوشمندانه بود، چراکه با توجه به وضع راه های کشور، یک خودروی دو دیفرانسیل شاسی بلند، بهترین خودروی ممکن برای رفت و آمد در ایران بود. در سال 1346 تنوع محصولات تولیدی شرکت با تولید خودرو های رامبلر با نام های آریا، شاهین، مدل های کالسکه ای و کروکی جیپ شهباز و وانت آهو افزایش یافت.
دراین سال تولید سالیانه 2650 دستگاه اتومبیل هر چند به ظاهر اندک ولی برای بازار ایران در آن مقطع چشمگیر بود. در سال 1352 کمپانی جنرال موتورز که 15 سال با جیپ ایران همکاری کرده بود بخشی از سهام این شرکت را خریداری کرد و نام شرکت به جنرال موتورز ایران تغییر داده شد. جنرال موتورز ایران در نخستین سال فعالیت خود شورولت ایران(اپل)در سه مدل2500 و2800سی سی و رویال را روانه بازار کرد که به رکورد فروش 7000 دستگاه در همان سال اول دست یافت. پس از این دوره، با توجه به استراتژی شرکت که تولید کلکسیونی از خودرو های لوکس با حفظ تولید اتومبیل های دو دیفرانسیل بود اقدام به تولید محصولاتی همچون بیوک اسکای لارک اولین خودروی 8 سیلندر تولید داخل، کادیلاک سویلSeveil، شورلت نوا و وانت شورولت نمود .
هم اکنون شرکت پارس خودرو با مساحت 600020 متر مربع مشتمل بر یک سایت شمالی به مساحت 56355 متر مربع و یک سایت جنوبی به مساحت 543665 متر مربع و ظرفیت اسمی 300000 دستگاه در سال برای بیش از 6000 نیروی مستقیم و هزاران نیروی غیر مستقیم فرصت شغلی فراهم کرده است. از جمله امکانات تولیدی شرکت پارس خودرو می توان به سالن¬های تولید بدنه و مونتاژ محصولات رنو با مساحت 46300 متر مربع و ظرفیت تولید 32 دستگاه اشاره کرد که سیستمهای تولید MES و وپ در آنها بگونه ای طراحی گردیده که محصولات مختلف بصورت همزمان و سنکرون در خطوط بدنه و مونتاژ تولید شده و این یکپارچگی با سالن رنگ متمرکز نیز همزمان بوسیله یک گالری و بافرهای مناسب بدنه های خام و رنگ شده برای حفظ بالانس تولید، ایجاد شده است.
سالنهای تولید محصولات برلیانس نیز در دو سالن بدنه مجزا برای مدلهای سری 200 Hو سری 300 Hو همچنین یک سالن مونتاژ برای هر دو مدل با ظرفیت تولید بیش از 15 دستگاه در ساعت در حال تولید محصولاتی با کیفیت برای مشتریان شرکت می باشد.
تمامی محصولات شرکت پارس خودرو در سالن رنگ متمرکز به مساحت 46200 مترمربع، رنگ میشوند. در این سالن تمامی فرایندهای رنگ خودروها شامل پی تی، ایی دی، آستر و رویه انجام شده و با بکارگیری تکنولوژیهای روز قابلیت رنگهای متنوع خودرو در انواع مختلف ایجاد شده و برای دستیابی به کیفیت مناسب و یکنواخت رنگ انواع خودروها، 23 ربات رنگ بکار گرفته شده است. با توجه به نقش حیاتی و استراتژیک این سالن ، همواره پروژه هایی برای افزایش ظرفیت، نگهداری و روزآمد نمودن آن تعریف و اجرا گردیده است. بارزترین بهبود های صورت گرفته در این سالنها افزایش ظرفیت از 25 دستگاه، به بیش از 60 دستگاه در ساعت میباشد که این امکان را برای شرکت فراهم نموده، تیراژ تولید 3 شیفت را در 2 شیفت محقق نماید.
تمامی محصولات شرکت پارس خودرو در سالن رنگ متمرکز به مساحت 46200 مترمربع، رنگ میشوند. در این سالن تمامی فرایندهای رنگ خودروها شامل پی تی، ایی دی، آستر و رویه انجام شده و با بکارگیری تکنولوژیهای روز قابلیت رنگهای متنوع خودرو در انواع مختلف ایجاد شده و برای دستیابی به کیفیت مناسب و یکنواخت رنگ انواع خودروها، 23 ربات رنگ بکار گرفته شده است. با توجه به نقش حیاتی و استراتژیک این سالن ، همواره پروژه هایی برای افزایش ظرفیت، نگهداری و روزآمد نمودن آن تعریف و اجرا گردیده است. بارزترین بهبود های صورت گرفته در این سالنها افزایش ظرفیت از 25 دستگاه، به بیش از 60 دستگاه در ساعت میباشد که این امکان را برای شرکت فراهم نموده، تیراژ تولید 3 شیفت را در 2 شیفت محقق نماید.
در حوزه کیفیت نیز شرکت پارس خودرو با الگو برداری از سیستمهای کیفی شرکتهای رنو و نیسان ،کنترلها و ارزیابیهای مستمر شرکای تجاری و فعالیت های گسترده کیفی در شرکت ، همواره تلاش نموده محصولات خود را با بهترین کیفیت ممکن به مشتریان ارائه نماید.
نشان های 4 ستاره کیفی برای محصولات رنو شامل ساندرو، استپ وی و پارس تندر، و 3 ستاره کیفی برای تندر 90 و گروه برلیانس و همچنین اخذ ، استانداردهای مدیریت کیفیت از جمله ISO 9001 مبین این موضوع است. از امکانات و زیرساختهایی که در راستای تضمین و کنترل کیفیت بکار گرفته شده اند میتوان به آزمایشگاه CMM، مرکز ارزشیابی خودروهای شرکت، سالن روتوش متمرکز، مرکز تست جاده، مرکز اندازه گیری سه بعدی قطعات و مجموعه ها، مرکز تست تخریب ، آزمایشگاه کنترل کیفیت رنگ که به عنوان آزمایشگاه مرجع سیلر، موفق به اخذ گواهینامه17025 ISO/IEC و تاییده های لازم از شرکت رنو گردیده و بسیاری امکانات دیگر اشاره نمود.
در حوزه محیط زیست و انرژی شرکت پارس خودرو در راستای مسئولیتهای اجتماعی خود همواره فعالیتها و پروژه هایی را در جهت حفظ و بهبود محیط زیست و مدیریت مصرف انرژی طرحریزی و اجرا نموده از جمله این اقدامات میتوان به تصفیه خانه شرکت با ظرفیت تصفیه 2500 متر مکعب فاضلاب به صورت روزانه ، تعریف پروژه های مدیریت مصرف بهینه منابع انرژی همچون برق و گاز و تعریف پروژه های بهبود شرایط مصرف آب و بازگشت آن به چرخه تولید و مصرف که ضامن حفظ محیط زیست و منابع آن خواهند بود اشاره کرد، در راستای اطمینان از فعالیتهای بهبود محیط زیست، استاندارد مدیریت زیست محیطی ISO 14001، استاندارد راهنمای ISO 14031 ، استاندارد مدیریت منابع انرژیISO 50001 در شرکت پیاده سازی شده است. که تمامی فعالیتها و برنامه های زیست محیطی و انرژی شرکت پارس خودرو باعث شده این شرکت در زمره شرکتهای خوشنام نزد سازمان حفاظت محیط زیست و انرژی قرار گرفته و موفق به اخذ نشانها و تقدیرنامه ها در این زمینه شود.
استراتژی های شرکت
توسعه محصوالت ، بهبودکیفیت وارتقای مشخصات و ویژگی های آنها
رسوخ در بازار با تقویت و یکپارچه سازی فعالیت های بازاریابی و افزایش تولید
عرضه محصوالت به بازارهای صادراتی گروه خودرو سازی سایپا
بهبود ساختار هزینه ها و استفاده حداکثری از دارایی ها
ریسک های شرکت
ریسک تحریم ها
ریسک نوسانات نرخ ارز
ریسک بیماری کرونا
پیشنهاد می شود مقاله در خصوص تحلیل بنیادی پتروشیمی زاگرس را مطالعه نمایید.
درآمد عملیاتی شرکت
درآمد عملیاتی شرکت نسبت به مدت مشابه سال قبل 384% رشد داشته است.
سودآوری شرکت
این شرکت سودآور نیست و نسبت به مدت مشابه سال قبل در گزارش 9 ماهه 39% زیان بیشتر ایجاد کرده است.
همچنین شرکت در گزارش 9 ماهه 4000 میلیارد تومان زیان انباشته دارد که پیرو آن مجوز افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی (418%) جهت اصلاح ساختار مالي و خروج از شموليت مادۀ 141 لايحه قانوني اصلاح قسمتي از قانون تجارت صادر شده است. ولی این موضوع صرفا یک عملیات حسابداری است و کمکی به سودآوری شرکت نمی کند حتی هینه استهلاک را نیز افزایش می دهد.
نتیجه گیری
شرکت از نظر عملیات و سودآوری عملکرد مناسبی ندارد و زیان ده است.
از نظر دارایی نیز طبق تجدید ارزیابی انجام شده توسط کارشناسان و گزارش منتشر شده روی سامانه کدال سرمایه شرکت حدود 11800 میلیارد تومان است که از ارزش بازار حدود 13500 میلیارد تومانی شرکت کمتر است.
دیدگاهتان را بنویسید