تحلیل بنیادی نماد شاملا (گزارش شش ماهه1400)
در تحلیل بنیادی نماد شاملا(شرکت شرکت معدنی املاح ایران) ابتدا به بررسی تاریخچه، سهامداران عمده و سپس بررسی گزارشها و عملکرد آن و چشم انداز آتی و همچنین ارزش ذاتی سهم خواهیم پرداخت.
معرفی شرکت معدنی املاح ایران
شرکت معدنی املاح ایران بزرگترین شرکت تولیدکننده سولفات سدیم در خاورمیانه و بزرگترین تولیدکننده داخلی نمک خوراکی است که در تاریخ 1363/03/08 به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس گردید و در تاریخ 1375/28 / 03 در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده است. عمده مصرف سولفات سدیم در تولید پودرهای شوینده، تولید شیشه و صنایع نساجی و کاغذ سازی می باشد.
همچنین این شرکت یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نمک خوراکی در کشور می باشد و با توجه به حجم فروش نمک خوراکی این شرکت جایگاه اول را در کشور دارا می باشد
سرمایه شرکت در مجمع فوق العاده تاریخ 15 آذرسال جاری از 84 میلیارد تومان به 270 میلیارد تومان از محل مطالبات و آورده نقدی افزایش یافت.
شرکت در صنعت اکتشاف، استخراج و فرآوری املاح مختلف معدنی بالاخص سولفات سدیم فعالیت میکند.
جایگاه شرکت در صنعت
- جایگاه اول از لحاظ حجم فروش نمک خوراکی در کشور
- دارا بودن سهم 86 درصدی از سولفات سدیم در بازار داخلی
- دارا بودن سهم 14 درصدی از نمک تصفیه در بازار داخلی
سهامداران عمده
محصولات
شرکت در مورد هر دو محصول فروش صادراتی دارد و درآمد عمده شرکت از محل فروش پودر سولفات سدیم بوده است.
میانگین نرخ فروش پودر سولفات سدیم در شش ماه ابتدایی امسال، 1345 تومان بوده است. نرخ این محصول در دوره مشابه سال گذشته با رشد 112 درصدی (632 میلیون تومان بوده) همراه بوده است.
در 6 ماهه ابتدایی امسال روند مقدار فروش شرکت باثبات بوده است. 42 هزار تن نمک تصفیه شده و 90 هزار تن پودر سولفات سدیم فروخته است.
افزایش سرمایه
سرمایه شرکت در زمان تاسیس مبلغ 10000 میلیون ریال (شامل یک میلیون سهم 10000 ریالی) بوده که طی چند مرحله افزایش که جزئیات آن در جدول زیر ارائه شده است. به مبلغ 420000 میلیون ریال (شامل 420 میلیون سهم 1000 ریالی) افزایش یافته است.
شرکت در سال 1399 افزایش سرمایه 100 درصدی از مبلغ 420000 میلیون ریال به 840000 میلیون ریال را در دست اقدام داشته که مجوزهای لازم از سازمان بورس دریافت و در تاریخ 1400/02/11 در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری تهران ثبت گردید.
مهمترین ریسکهای حاکم بر فعالیت شرکت
- ریسک کاهش حجم برداشت ماده معدنی سولفات سدیم از معدن میقان
- ریسک تامین ماده اولیه سولفات سدیم گرمسار
- ریسک مقررات زیست محیطی در رابطه با معدن
- ریسک فروش سولفات پتاسیم
- ریسک حمل و نقل ماده معدنی
- ریسک محدودیت صادرات به عراق
پتانسیل های شرکت
- نسبت بسیار پایین هزینه انرژی به بهای تمام شده
- بالاتر بودن ظرفیت عملی شرکت نسبت به ظرفیت اسمی تولید
- تولیدکننده انحصاری سولفات سدیم
- بالا بودن تقاضای سولفات سدیم نسبت به تولید در کشور
- عدم وابستگی مواد اولیه به نرخ ارز
اهم نکات مطرح شده در جلسه مربوط به افزایش سرمایه شرکت:
- معدن نمک تخت رستم در مرحله بهره برداری است.
- معادن سولفات پتاس که غیر فعال بود در حال فعال شدن هستند. فرآیند جذب نیروی آن در مردادماه برگزار شده است.
- چند ملک را برای ارزشگذاری و مزایده قرار دادیم تا سرمایههای غیر مولد را به مولد تبدیل کنیم.
- افزایش سرمایه به منظور تأمین منابع مالی و خرید ماشینآلات و تجهیزات و تریلی برای عملیات معادن و حمل و نقل مواد معدنی و تهیه بخشی از مواد اولیه وارداتی پروژه های سولفات پتاسیم و همچنین مواد اولیه خطوط تجاری طرح توسعه نمک تبلور مجدد است.
بررسی اجمالی تحلیل بنیادی نماد شاملا (گزارش شش ماهه1400)
در ادامه به طور مختصر به بررسی روند و عملکرد فروش و نسبتهای مالی شرکت خواهیم پرداخت.
روند فروش
عملکرد آذر ۱۴۰۰ و مقایسه با آبان و تابستان شاملا
این شرکت در آذر فروش 52.8 میلیارد تومانی را ثبت کرد که نشان از افت 5 درصدی نسبت به آبان و رشد 12 درصدی نسبت به میانگین فروش ماهانه تابستان دارد.
متوسط فروش شش ماهه اول و دوم سال مالی گذشته شرکت برای هر ماه به طور متوسط بر اعداد 26 و 40 میلیارد استوار بوده که در سه ماهه اول و دوم سال 1400 به 47 میلیارد رسید و فروش مهر و آبان 49 و 55 میلیارد گزارش شده است و در آذر 53 میلیارد است.
- مقدار تولید متوسط شرکت 15,600 تن سدیم سولفات است که در ماه مورد گزارش 15,800 تن تولید دارد
- بزرگترین تولیدکننده سدیم سولفات خاورمیانه در سال گذشته فروش هایی در حد تولیدات داشته و در شش ماهه 92 هزار تن فروش داشت و در پاییز به ترتیب 15 ،16 و 15 هزار تن فروش گزارش کرده است
- نرخ های فروش در سال 99 بسته به مقدار فروش سهیمه به میزان 60 درصد و 40 درصد آزاد شرکت، نرخ های متفاوتی ثبت کرده است و متوسط نرخ 1,900 تومان بود, در سال جاری با آزاد سازی نرخ ها و فروش در بورس کالا نرخ فروش در بازه 2,500 تا 2,600 تومان است ,با افزایش نرخ دریافتی ماه مهر، نرخ های فروش به کانال 2,800 تومانی وارد شده است.
پیشنهاد می شود برای اطلاع از نحوه بررسی مبلغ و نرخ فروش محصولات مقاله موجود در سایت را مطالعه کنید.
صورت سود و زیان تابستان ۱۴۰۰ و مقایسه با بهار شاملا
این شرکت در تابستان ۱۴۰۰ با فروش 141.5 میلیارد تومان سود خالص 70.3 میلیارد تومانی را محقق کرد؛ با سرمایه 84.0 میلیارد تومان موفق به ساخت سود 83.7 تومانی به ازای هر سهم شده است.
شاملا در بهار سود خالص 89.8 میلیارد تومانی را با فروش 140.2 میلیارد تومان شناسایی کرده بود؛ سود هر سهم 106.9 تومانی در بهار.
حاشیه سود ناخالص تابستان و بهار به ترتیب برابر با 59.0 و 61.6 درصد است.
حاشیه سود ناخالص تقریبا ثابت که نشان دهنده رشد قیمت و نرخ همزمان با رشد نرخ مواد اولیه و هزینه ها است با طرح توسعه ای که از سال بعد راه خواهد افتاد و محصولات جدیدی همچون سولفات پتاسیم(نوعی کود کشاورزی )؛ کلرید کلسیم است که به نظر می رسد مبلغ فروش شرکت پس از فول ظرفیت بیش از 50 درصد رشد کند. ارزش دلاری شرکت از 350 میلیون دلار به کمتر از 100 میلیون دلار رسیده است با این که طرح توسعه سال بعد راه می افتد.
خلاصه ای از صورت مالی شرکت
- درصدی فروش آذر ۱۴۰۰ در مقایسه با ماه گذشته کاهش (۴.۸۳)
- درصدی فروش آذر ۱۴۰۰ در مقایسه با آذر ۱۳۹۹ : رشد ۳۶.۳۶
- درصدی فروش ۹ ماهه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته: رشد ۶۹.۰۶
نسبت های مالی شاملا
تقسیم سود نقدی
نتیجه گیری
برآورد می شود تا پایان سال 1400 شرکت موفق به تحقق سود 1240 ریالی به ازای هرسهم و p/e فوروارد 4.5 شود.
قیمت روز سهم در تاریخ04 آذرماه 1400 برابر تومان بود که EPS TTM روی تابلو با این گزارش به عدد 8.16 رسید که با P/E 11.72 در حال معامله شدن میباشد.
دیدگاهتان را بنویسید