تحلیل بنیادی نماد شاروم
معرفی شرکت
پتروشیمی ارومیه در جنوب غربی شهرستان ارومیه، کیلومتر 30 جاده ارومیه – مهاباد در زمینی به مساحت 110 هکتار با محوطه صنعتی به وسعت 50 هکتار و 60 هکتار فضای سبز و استخرهای پساب احداث شده است. مواد اولیه مجتمع، اوره آمونیاک، گوگرد است و آب مورد نیاز آن از دو حلقه چاه در جوار مجتمع تأمین می گردد.
مجتمع دارای 3 واحد فرآیندی تولید کریستال ملامین، سولفات آمونیم و اسید سولفوریک و نیز سرویسهای جانبی تأمین کننده آب، بخار، هوا، نیتروژن، توزیع برق و مخازن است.
طرح های جدید در حال احداث تولید سولفات پتاسیم و اسید کلریدریک نیز در سال 1397 به واحدهای تولیدی مجتمع پتروشیمی ارومیه اضافه میشوند.
طرح های جدید دیگری قرار است به واحدهای مجتمع اضافه گردند.
تاریخچه احداث ملامین در ایران به سال 1345 بر می گردد از آن زمان اقداماتی برای اخذ تکنولوژی تولید کریستال ملامین از طرف شرکت ملی صنایع پتروشیمی آغاز شد، ولی به علت عدم پذیرش شرکت های صاحب لیسانس، بدون رسیدن به نتیجه متوقف شد. از سال 1368 اقدامات همه جانبه ای آغاز گردید و ضمن تماس با کلیه شرکت های صاحب این تکنولوژی، شرکت CNCCC چین آمادگی خود را برای فروش دانش فنی تولید کریستال ملامین اعلام نمود و قرارداد مربوطه در مرداد ماه 1369 منعقد گردید. در اواخر همان سال، طراحی سرویس های جانبی به شرکت طراحی و مهندسی صنایع پتروشیمی واگذار شد.
عملیات ساختمانی از سال 1370 شروع شد و متعاقب آن نصب تجهیزات فرآیندی توسط پیمانکار ایرانی از اردیبهشت ماه سال 1371 آغاز گردید و با تأمین تجهیزات سرویس های جانبی فعالیتهای ساختمان و نصب آنها از مهر ماه 1371 بوسیله پیمانکار ایرانی انجام پذیرفت و سرانجام در شهریور ماه 1374 با پایان یافتن عملیات نصب و پیش راه اندازی مجتمع رسماً افتتاح شد و بهره برداری ار واحدهای جانبی و فرآیندی آغاز گردید.
تولیدات پترروشیمی ارومیه 4000 تن کریستال ملامین و 40000 تن سولفات آمونیم و 50000 اسید سولفوریک در سال است.
واحد دو جذبی اسید سولفوریک DCDA ، با ظرفیت تولید 150 تن در روز با غلظت بالای 98% در سال 1394 به بهره برداری رسید. این واحد توانایی کار در بین 30-110 درصد ظرفیت را دارا می باشد.
ریسک های شرکت
نوسانات نرخ ارز جهت تامین مواد اولیه
ریسک رقابت در صنعت ( پتروشیمی خراسان به عنوان رقیب محصول شرکت)
برنامه های آینده شرکت
با توجه به وجود زیر ساخت های لازم و نزدیکی به مرز 3 کشور آذربایجان ترکیه و عراق مطالعه و امکان سنجی و همچنین اجرای چند پروژه توسعه ای در دست اقدام است.
روند فروش
فروش شرکت از مرداد ماه 180% رشد داشته است.
حاشیه سود خالص
حاشیه سود شرکت از حدود 19% در 6ماهه 99 به 24 % در گزارش 9 ماهه 99 رسیده است.
روند سودسازی شرکت
سودسازی شرکت در گزارش 9 ماهه 99 نسبت به گزارش 6 ماهه 99 بیش از 2 برابر شده است.
وجه نقد ناشی از عملیات
با وجود افزایش فروش وجه نقد دریافتی کاهش یافته است.
نتیجه گیری
پیش بینی می شود شرکت به ازای هر سهم حدود 80 تومان سود بسازد که برای سهم پی بر ای حوالی 22 را نشان می دهد ولی پتانسیل و روند رشدی شرکت می تواند پی بر ای به طور نسبی را متعادل کند. همچنین کاهش وجه نقد دریافتی در کنار افزایش فروش نشانه مثبتی نیست هرچند فعلا سرمایه در گردش مثبت است ولی ادامه کاهش جریان ورود پول می تواند هزینه مالی شرکت را افزایش دهد و از حاشیه سود بکاهد.
دیدگاهتان را بنویسید