تحلیل بنیادی فنوال

در تحلیل بنیادی فنوال(شرکت نورد آلومينيوم) ابتدا به بررسی تاریخچه، سهامداران عمده و سپس بررسی گزارشها و عملکرد آن و همچنین ارزش ذاتی سهم خواهیم پرداخت.
معرفی شرکت
آلومینیوم پارس بزرگترین تولید کننده کویل و فویل آلومینیوم در کشور میباشد.
محصولات شرکت نورد آلومینیوم در ۳ دسته ساختمانی، پتروشیمی،نفت و دارویی و غذایی جای دارد. ماده اولیه مورد نیاز شرکت شمش آلومینیوم میباشد که از سه شرکت فایرا، المهدی و هرمزال تهیه میگردد.
در سال ۱۳۹۲ حکم ورشکستگی آلومینیوم پارس داده شد و شرکت به لیست شرکتهای ورشکسته ورود پیدا کرد اما در سال ۱۳۸۷ نیز این شرکت اعلام ورشکستگی کرده بود و دادگاه نیز اعلام بر مناسب نبودن شرایط مالی شرکت کرده بود.
(طبق قانون از زمان توقف دیگر از آن روز تاخیر در تادیه تعلق نمیگیرد. زمان حکم ورشکستگی فپارس سال ۱۳۹۲ میباشد اما تاریخ توقف سال ۱۳۸۷ میباشد یعنی خسارت تاخیر تادیه از سال ۱۳۸۷ دیگر به شرکت تعلق نمیگیرد. یعنی میزان بدهی شرکت به بانک همان بدهی تا ۱۳۸۷ به صورت ثابت خواهد ماند.)
اداره امور ورشکستگی پس از ورشکسته شدن شرکتها میتواند شرکت را تعطیل و با مراقبت از اموال شرکت تا مرحله رای دادگاه صبر کند و در نهایت فروش کارخانه و اموال آن را انجام دهد و درآمد حاصل را بین طلبکاران توزیع کند. اما در راستای دستورات مقام معظم رهبری به منظور ایجاد شغل و تولید، اداره امور ورشکستگی این شرکت را تعطیل نکرد و با اقداماتی بینظیر به روزهای اوج خود رساند.
ابتدا که شرکت را اداره ورشکستگی در دست گرفت ماهانه ۱.۵ میلیارد تومان زیان میساخت.
- اولین اقدام امور ورشکستگی انتخاب آقای گودرزی به عنوان مدیرعامل شرکت بود ایشان رئیس سندیکای_آلومینیوم کشور میباشد و تجربهای بسیار در زمینه تولید آلومینیوم دارد.
- دومین اقدام کاهش هزینهها و مخارج شرکت
با این اقدامات توانستند در ۴ ماه زیاندهی ماهانه را صفر کنند و در کمتر از یک سال به سوددهی رسیدند.
آلومپارس توانست از محل درآمدهای حاصله از فعالیت عملیاتی شرکت بدهیها را پرداخت کند و به سود انباشته هم رسیده است اما تا زمانی که حکم اعاده_اعتبار داده نشود از حالت ورشکستگی خارج نمیشود. فپارس توانست خودش بدهیها را بدهد و مستحق این هست که قرارداد ارفاقی ببندد.
شرکت فنوال طبق نامهای خواستار پرداخت کلیه دیون شرکت و برگرداندن مدیریت فپارس به خود از اداره امور ورشکستگی شد که طبق قانون پذیرفته نشد و باید فقط از طریق مزایده به فروش برسد.
زمین شرکت ۲۱۶,۸۱۴ مترمربع میباشد که در محدوده مسکونی قرار گرفته است و بهای تمام شده این زمین در صورتهای مالی شرکت ۶۰ میلیارد تومان میباشد. یعنی متری ۲۷۷ هزارتومان. طبق پرس محلی با مراجعه به محل شرکت قیمت زمین در آن محدوده هم اکنون توسط بنگاهداران ۱۵ میلیون تومان به ازای هر متر بدست آمد. اگر قیمت هر متر این زمین را ۱۵ ، ۱۰ ، ۸ و ۵ میلیون تومان به ازای هر متر لحاظ کنیم این زمین امروز ارزشی معادل ۳۲۵۲ ، ۲۱۶۸ ، ۱۷۳۴ و ۱۰۸۴ میلیارد تومان دارد. اگر بخواهد از محل این زمین فقط افزایش سرمایه دهد پتانسیل به ترتیب ۴۷۰۸٪ ، ۳۱۰۹٪ ، ۲۴۶۹٪ و ۱۵۱۰٪ افزایش سرمایه دارد که در صورت اعمال آن قیمت تئوریک سهم به ترتیب ۴۸ ، ۷۳ ، ۹۰ و ۱۴۶ تومان خواهد داشت.
با توجه به قرارگرفتن فنوال در محدوده مسکونی شهرداری اراک به شرکت پیشنهاد جابجایی به شهرک صنعتی خیرآباد را دارد که اخیرا آلوم_رول نیز از همین محدوده به شهرک صنعتی خیرآباد منتقل گردیده است. در این شهرک صنعتی شرکت زمینی تهیه کرده است و طبق گفته افراد مطلع قصد جابجایی به آنجا را دارد. این نکته قابل توجه است که در صورت جابجایی زمین با تنفس ۲۰ سال میگیرد و زمین ۲۲ هکتاری واقع منطقه مسکونی را میتواند به فضایی تفریحی فروشگاهی تبدیل کند و یا با تفکیک به شهرک مسکونی تبدیل کند که در هر صورت ارزش افزوده بالایی به همراه خواهد داشت.
جايگاه شركت در صنعت
آلومينيوم چه از نظر خواص و چه از نظر ارزش ، كاربردي ترين فلز بعد از آهن است و تقريباً در تمامي بخش هاي صنعت داراي اهميت مي باشد . رشد روز افزون استفاده از اين فلز در صنايع خودرو سازي ، ساختمان ، ظروف و صنايع پيشرفته نشان از نقش فزاينده صنعت آلومينيوم در اقتصاد كنوني جهان دارد .
در نه ماهه سال جاري نسبت به مدت مشابه سال گذشته مقدار وزني فروش كليه محصولات اعـم از كويـل ، ورق و تسـمه آلومينيومي 12 درصد افزايش نشان مي دهد.
فعاليت اصلي
موضوع فعاليت شركت طبق ماده 2 اساسنامه كه بر اساس تصميم مجمع عمومي فوق العاده صاحبان سهام در تير ماه 1395 اصلاح شده است ، تأسيس كارخانجات توليدي و صنعتي به منظور ساخت ورق آلومينيوم و هر نوع فرآورده هاي ديگر آلومينيومي و تصدي به هر نوع امور توليد و صنعتي و فروش محصولات و مصنوعات شركت ، ارائه دهنده خدمات آزمون بعنوان آزمايشگاه همكار به اداره كل استاندارد و ساير سازمان ها و متقاضيان مراكز دولتي و خصوصي می باشد.
معرفی نماد
نام شرکت: نورد آلومينيوم
نماد بورسی: فنوال
سال تاسیس: 1351
پذیرفته شدن در بورس: 1371
بازار: بازار اول (تابلوي فرعي) بورس
موضوع فعالیت: تولیدی بازرگانی
گروه: فلزات اساسی
شرکت های هم گروه
گروه فلزات اساسی
فولاد | کیمیا | میدکو | فنوال | ذوب | فولاژ | فساپا | هرمز | فخوز | فالوم | فایرا | ارفع | کاوه | وتوکا | فباهنر | فروی | فولای | فنفت | فرآور | فخاس | وسدید | فافزا | کویر | فسرب | فجر | فاهواز | فرزین | زنگان | فپنتا | فگستر | فسازان | فنورد | فتوسا | فلوله
محصولات و خدمات
- محصولات کلد(کويل ،ورق ،تسمه)
- ورق آلومينيومي
- تسمه آلومينيومي
- کويل آلومينيومي
- ورق کامپوزيت
ماده اولیه
- ضايعات آلومينيومي و مواد غير مستقيم
- شمش و کويل آلومينيومی
سهامداران (عمده)
مهمترين ريسك ها
مهم ترین ریسک هایی که شرکت با آن مواجه است عبارت است:
ريسك نوسانات نرخ ارز
با عنايت به اينكه شركت هيچ گونه بدهي ارزي به سيستم بانكي ندارد ، لذا از محل تغييرات نرخ ارز هيچگونه ريسكي متوجه شركت نيست .
ريسك تجاري
شركت با دريافت تضمين كافي از قبيل سند مالكيت ،ضمانت نامه بانكي ، اعتبار اسنادي داخلي و همچنين فروش محصولات به صورت نقدي ريسك ناشي از فروش محصولات خود را كاهش داده است.
ريسك نقدينگي
شركت همواره از محل فروش نقدي محصولات ، پيش دريافت فروش از مشتريان و اخذ تسهيلات بانكي مناسب ، نقدينگي خود را تأمين مي نمايد.
طرح توسعه
شرکت در نظر دارد خط تولید نورد گرم را به روز کند و هزینه این طرح ۲ میلیارد تومان برآورده شده است که تا بهار ۱۴۰۱ قرار است تکمیل شود. طرح دیگر طراحی و ساخت اره برای برش صفحه بود که هزینه ۴۰۵ میلیون تومان تقریبا به اتمام رسیده است. همچنین طرحهایی که امثال به اتمام میرسند میتوان به طراحی افزایش ظرفیت خط رنگ، پروژه ساخت استندهای کارگاه تولید، بازسازی میزهای نوردگرم، پروژه طراحی مکانیسم تعویض آرایش اسلیتر سبک و ساختمان ورزشگاه جدید و بازسازی کوره شماره ۴ اسلب ریزی اشاره کرد.
شرکت ها محصولات مختلفی تولید میکنند که مهم ترین محصول تولیدی که بیشترین فروش را داشته باشد، به عنوان محصول استراتژی شناخته می شود. با بررسی محصول استراتژیک شرکت و میزان نرخ فروش آنها، می توان سودآوری شرکت را متوجه شد. 5 محصول استراتژیک شرکت در نمودار مشخص شده است.
به دلیل افزایش 10 درصدی میزان سفارش ها، تولید 9 ماهه نسبت به قبل افزایش یافته است. شرکت چند طرح توسعه نیز در آینده فنوال در برنامه دارد که فعلا در مرحله برآورد طرح میباشد از جمله تولید قوطیها آلومینیومی نوشابه و چند طرح دیگر.
گزارش دیماه
کارخانههای تولیدی نورد آلومینیوم در دی ماه با فروش ۱,۰۰۴,۶۳۸ میلیون ریالی همراه بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل۷۴٪ افزایش داشته است.
به میزان افزایش سفارش ها، فروش9 ماهه 1400 نسبت به مدت مشابه سال قبل، با افزایش 12درصدی همراه است.
میانگین فروش ماهانه
فروش شرکت طی 10 ماه اخیر نسبت به فروش ماهانه سال 99 افزایشی بوده است، بجز تیر ماه که کاهش یافته است.
- فروش دی ماه نسبت به ماه گذشته ۱۰٪ افزایش داشته است.
- فروش دیماه نسبت به میانگین امسال ۴۹٪ افزایش داشته است.
- در سال ۹۸ میانگین فروش ماهانه ۳۰۶,۲۵۷ میلیون ریال بوده است.
- در سال ۹۹ میانگین فروش ماهانه ۴۹۷,۷۶۹ میلیون ریال بوده است.
در سال مالی ۱۴۰۰ میانگین فروش ماهانه تا به اینجای سال ۷۰۹,۵۵۱ میلیون ریال بوده که نسبت به سال گذشته میانگین فروش ماهانه ۴۹٪ افزایش داشته است. حجم و نرخ فروش نسبت به مدت مشابه قبل افزايش یافته است.
دی ماه ورق را ۹۳.۵ ، کویل را ۹۳.۳ ، تسمه را ۹۶.۴هزار تومان و محصولات کلد را ۱۰۲ هزارتومان به ازای هرکیلوگرم به فروش رسانده است.
این ماه ۱۹۸ تن کویل، ۱۹۵تن تسمه، ۳۵۷ تن ورق و ۷۷ تن محصولات کلد تولید داشته است و ۴۳۴ تن خدمات کارمزدی ارائه کرده است.
همچنین در دی ماه ۷۷تن ورقآلومینیومی صادرات داشته است که هر کیلوگرم را ۹۷هزار فروخته است.
مجموع درآمد 10 ماهه این شرکت به 709.5 میلیارد تومان رسیده و رشد 49 درصدی در قیاس با دوره مشابه پارسال را نشان میدهد.
در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۰ شرکت ۶۰۹ میلیارد تومان فروش داشته است که ۴۶۰ میلیارد فروش داخلی داشته و ۲۲.۲ میلیارد هم صادرات داشته است و ۱۲۷ میلیارد نیز درآمد محصولات کارمزدی بوده است.
کل فروش شرکت در سال ۱۳۹۸ به میزان ۳۷۷ میلیارد بوده و در سال ۱۳۹۹ کل فروش ۵۹۷ میلیارد تومان بوده است.
برای سال ۱۴۰۰ طبق برآورد شرکت ۱۳,۷۹۰ تن انواع محصول را تولید خواهد نمود که برای شرکت ۹۵۰ میلیارد درآمد خواهد داشت.
- فروش دی ۱۴۰۰ در مقایسه با ماه گذشته: افزایش ۹.۵۶ درصدی
- فروش دی ۱۴۰۰ در مقایسه با دی ۱۳۹۹: رشد ۷۳.۹۶ درصدی
- فروش ۱۰ ماهه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته: رشد ۴۸.۹۵ درصدی
بررسی صورت مالی فنوال و خلاصه ای از تحلیل بنیادی فنوال
حاشیه سود ناخالص پاییز و تابستان به ترتیب برابر با 26.0 و 42.1 درصد است.
در دوره ۹ ماهه درآمدهای غیرعملیاتی از محل اقلام متفرقه نیز ۱۱.۸ میلیارد تومان بوده است. در نهایت سود عملیات در حال تداوم قبل از مالیات ۱۸۶ میلیارد تومان بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱٪ افزایش داشته است.
سود عملیاتی شرکت ۱۸۸ میلیارد تومان بوده است که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۹٪ افزایش داشته است.
بخش عمده بهای تمام شده محصولات شرکت مواد مصرفی میباشد که در طول دوره ۳۸۹ میلیارد تومان بوده است که ۸۸٪ بهای تمام شده را به خود اختصاص داده است.
در زمینه ماده اولیه نیز در ابتدای دوره ۳۴.۴ میلیارد تومان ارزش مواد اولیه موجود بوده و در طی دوره ۳۸۹ میلیارد تومان صرف خرید ماده اولیه شده و به مقدار ۳۶۸ میلیارد مصرف شده و در نهایت موجودی انبار ۵۶ میلیارد تومان میباشد.
ماهانه تقریبا ۲۰۰۰ تن شرکت مصرف شمش آلومینیوم دارد که همیشه به اندازه مصرف یک ماه موجودی شمش را تامین میکنند.
پس از کسر مالیات سود خالص عملیات در حال تداوم شرکت ۱۴۴ میلیارد تومان خواهد بود که نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۱٪ افزایش داشته است.
این شرکت در پاییز ۱۴۰۰ با فروش 263.4 میلیارد تومان سود خالص 46.9 میلیارد تومانی را محقق کرد؛ با سرمایه 68.0 میلیارد تومان موفق به ساخت سود 69.0 تومانی به ازای هر سهم شده است.
فنوال در تابستان سود خالص 57.5 میلیارد تومانی را با فروش 195.5 میلیارد تومان شناسایی کرده بود؛ سود هر سهم 84.6 تومانی در تابستان.
شرکت در سال ۱۳۹۹ از زیان انباشته خارج شده و به سود انباشته رسیده است.
طبق ماده 90 اصلاحیه قانون تجارت، حداقل 10 درصد سود خالص تقسیم می شود. فنوال با سرمایه ثبتی ۶۷.۸ میلیارد تومان تا پایان دوره ۹ ماهه توانسته ۱۴۵ میلیارد سود انباشته را ثبت کند.
نمودار سود تحقق یافته به ازای هر سهم روند صعودی را نشان میدهد که نشان دهنده رو به رشد بودن سود سهم در یک سال گذشته است.
EPS تحقق یافته در شش ماه ابتدایی سال 400 شرکت فنوال 2123 ریال است که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش 21 درصدی و نسبت به سه ماهه گذشته، 18 درصد کاهش یافته است.
در پایان
باتوجه به اینکه عملکرد شرکت در پاییز بهتر از تابستان بوده است و نرخ محصولات استراتژی شرکت نیز نسبت به گذشته روند صعودی داشته است، می توان یه این نتیجه رسید که از لحاظ نرخ رشد نیز در وضعیت مطلوبی قرار دارد و سود تحقق یافته در زمستان افزایش خواهد یافت.در صورت ادامه روند فعایت، p/e شرکت به صفر نزدیک و به ازای هر سهم سود 3 هزار تومانی محقق خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید