تحلیل بنیادی شفن

در تحلیل بنیادی شفن (پتروشیمی فن آوران) به بررسی معرفی و تاریخچه، ریسکها، بررسی گزارشها و عملکرد و ارزش هر سهم شرکت خواهیم پرداخت.
تاریخچه شرکت
شرکت پتروشیمی فنآوران در اردیبهشت 77 به صورت شرکت سهامی عام در منطقه اقتصادی ماهشهر تاسیس و در بهمن 86 سهام آن در بازار بورس اوراق بهادار عرضه شد.
پتروشیمی فناوران در صنعت محصولات شیمیایی طبقه پتروشیمی با سرمایه 95 میلیارد تومان ، ارزش بازار 294 میلیارد تومان مشغول به فعالیت است.
حجم مبنای نماد 322هزار سهم و سهام شناور آن 14% است.
اطلاعات نماد بورسی
نام شرکت : پتروشیمی فن آوران
نماد بورسی:شفن
سال تاسیس:1377
پذیرفته شدن در بورس:بهمن 1386
بازار:بازار اول (تابلوي اصلي) بورس
موضوع فعالیت:تولیدی بازرگانی
گروه:محصولات شیمیایی
محصولات و خدمات:
- • متانول
- اسید استیک
- مونوکسید کربن
- هیدروژن
سهامداران (عمده):
سهامداران عمده شرکت به شرح زیر است:
• شركت سرمايه گذاري نفت وگازوپتروشيمي تامين-س.ع
• شركت.س.صندوق بازنشستگي كشوري-سهامي عام-
• شركت گروه پتروشيمي تابان فردا-سهامي عام-
• شركت سرمايه گذاري خوارزمي-سهامي عام-
• شركت سهامي بيمه ايران-سهامي خاص-
• موسسه صندوق بازنشستگي،وظيفه،ازكارافتادگي وپ
• شركت سرمايه گذاري ملي ايران-سهامي عام-
اهداف شرکت
مهمترین برنامه شرکت در سال مالی جاری این است که با بهره مندی از تجارب نیروی انسانی متخصص و مجرب خود در نظر دارد نسبت به رفع گلوگاه های تولید و نزدیک شدن به ظرفیت اسمی اقدام نماید.
شرکت پتروشیمی فناوران در تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۳۷۷ به صورت شرکت سهامی عام تاسیس شد و در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید و در تاریخ ۱۰ بهمن ۱۳۸۶ در سازمان بورس و اوراق بهادار پذیرفته شد.
موضوع فعالیت شرکت
موضوع اصلی فعالیت شرکت عبارت است از احداث و راه اندازی و بهره برداری کارخانجات صنعتی به منظور تولید و بازاریابی و بسته بندی و فروش و صدور محصولات پتروشیمی و پتروشیمیایی و فرآورده های فرعی آن می باشد.
شرکت پتروشیمی فناوران یکی از تولیدکنندههای متانول، اسید استیک و منواکسید کربن در کشور است.
فناوران در میان شرکتهای بورسی همگروه شرکت پتروشیمی زاگرس و خارک میباشد.
پتروشیمی فارابی بزرگترین سرمایهگذاری غیر بورسی شرکت محسوب میشود که انواع محصولات پتروشیمی مانند DOP و PEF را تولید میکند. این شرکت به تازگی در بانک ملت سرمایهگذاری کرده است.
افزایش سرمایه شرکت
سرمایه شرک در بدو تاسیس مبلغ 10 میلیون ریال ( تعداد 10 هزار سهم به ارزش اسمی هر سهم 1000 ریال) بوده که طی مرحله به شرح زیر، به مبلغ 950000 میلیون ریال افزایش یافته است.
ریسک ها و فرصت های شرکت :
- پتروشیمی فجر تنها تامین کننده گاز اکسیژن و گاز خوراک شرکت می باشدو هرگونه محدودیتی در تولید و فرایند عملیاتی شرکت، برای شرکت ریسک دارد.
- پتروشیمی شفن عمدتا صادرات محور میباشد، از این روافزایش نرخ ارز موجب افزایش حاشیه سود شرکت می شود. سرعت افزایش فروش شرکت بیش از افزایش هزینه گاز خوراک است.
- ریسک نوسان نرخ بهره؛ کاهش نرخ بهره بانکی موجب افزایش نسبت قیمت به درآمد در بازارو افزایش جذابیت سهم می شود.افزایش نرخ بهره به طور کلی منجر به افزایش حداقل نرخ بازده مورد انتظار سرمایه گذاران می شود و به طور عمومی موجب افزایش ریسک نرخ بهره در سطح کلی بازار و بالاخص پتروشیمی فن آوران می گردد.
شرکت در طی سال های اخیر وام سنگینی اخذ نکرده بلکه از سال ۹۲ به بعد اقدام به تسویه وام های خود کرده است و به همین دلیل ریسک نرخ بهره (در واقع ریسک افزایش نرخ سود سپرده بانکی) چندان برای آن وجود ندارد.
نکات صورت مالی در تحلیل بنیادی شفن
عملکرد شفن در سال مالی منتهی به اسفند 1399 بسیار مطلوب بوده است.
مهمترین نکات گزارش حسابرسی شده شرکت پتروشیمی فن آوران:
- سود عملیاتی شرکت با رشد 85 درصدی همراه بوده و به 26000میلیارد تومان رسیده است.
- موجودی مواد و کالاهای شرکت با رشد 66 درصدی مواجه شده است و سرمایه گذاری های بلند مدت شرکت با رشد 6 درصدی به رقم 2024 میلیون تومان رسیده است که با توجه به شرایط خاص شرکت و هزینه های طرح های توسعه ای بسیار چشمگیر می باشد.
- سرمایه گذاری های کوتاه مدت شرکت پتروشیمی فناوران با یک جهش فوق العاده 516 درصدی در سال مالی گذشته همراه بوده و به رقم 4669 میلیارد تومان رسیده است.
- جمع دارایی های جاری شرکت در دوره ی مورد بررسی تحول اساسی را تجربه کرده است و با یک جهش بسیار عالی رشد 241 درصدی را نشان می دهد.
هرچه دارایی های جاری شرکت بیشتر باشد نشاندهنده ی بنیاد قویتر شرکت می باشد بنابراین شفن در سال مالی گذشته از نظر بنیادی ارزشمندتر شده است. - سود انباشته ی شرکت در دوره ی مورد بررسی با 255 درصد رشد توام شده و به عدد 6330 میلیارد تومان رسیده است که نشاندهنده ی عملکرد مطلوب شرکت در سود سازی و استقرار نظام صحیح کنترل مالی است.
- جمع بدهی های جاری و غیر جاری شرکت به واسطه هزینه های طرح های در دست اقدام شرکت با رشد مواجه بوده است و به عدد 2659 میلیارد تومان رسیده است.
این بدهی ها با توجه به حاشیه سود شرکت در دوره مذکور طی سالهای آتی مشکلی برای شرکت ایجاد نخواهد کرد اما انتظار داریم در سال مالی جاری از محل سود سازی شرکتهای زیر مجموعه در پرتفو شفن تا حد زیادی این بدهی کاهش پیدا کند. - سود خالص شرکت و سود پایه هر سهم با رشد 281 درصدی در دوره ی مذکور مواجه شده است و به عدد 6117 میلیارد تومان رسیده است که با توجه به شرایط کرونا و مشکلات صادرات عملکردی قابل تحسین می باشد.
- موجودی نقد شرکت پتروشیمی فناوران علی رغم هزینه های طرح های توسعه ای و سرمایه گذاری های کوتاه مدت ش
رکت نسبت به دوره مشابه سال قبل با رشدی معادل 122 درصد به عدد 1314 میلیارد تومان رسیده است.
روند فروش ماهانه شفن
پتروشیمی فن آوران در خرداد به فروش 777 میلیارد تومانی رسیده است. شفن در اردیبهشت 583 میلیارد تومان و در فروردین 480 میلیارد تومان فروش زده بود.
شفن 26 هزار تن از تولید متانول را ذخیره کرده است و جمع فروش سه ماهه را به رقم فوق العاده 1835 میلیارد تومان رسانده که 3 برابر مدت مشابه سال قبل است.
• در زمینه ی تولید و تعداد فروش محصولات و فروش آنها نکات بسیار مهمی در ترازنامه ی شرکت مشاهده می شود:
اول اینکه میزان فروش داخلی متانول داخلی شرکت از 228821 تن به به 235236 تن رسیده است.
مبلغ فروش تقریبا 100 درصد رشد داشته است بنابراین فناوران در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است.
فروش صادراتی متانول فناوران با کاهش جزیی نسبت به دوره ی قبل مواجه بوده است و از ۶۸۹,۵۲۳ تن به ۶۷۵,۴۸۹ تن رسیده است اما در عوض نرخ فروش رشد 73 درصدی داشته است.
در وهله ی دوم فروش استیک اسید داخلی کاهش جزیی داشته است (حدود 2.5 درصد) اما در بخش صادراتی فروش استیک اسید تقریبا 6 برابر شده است و از 12499تن به 73888 تن رسیده است.
فناوران در صادرات این محصول بسیار موفق تر از سال مالی قبل عمل کرده است.
نکته ی بسیار مهم باب شفن، توجه به سرمایه گذاری های فناوران در شخارک و وبملت است که در نتیجه از سود مجامع این سرمایه گذاری ها طی سالهای آتی قطعا بهره مند خواهد شد. سود تلفیقی نیز بالاتر از مقادیر فعلی خواهد رفت.
باتوجه به مجامع، توزیع سود این دو شرکت در پایان تیرماه انتظار داریم شفن از محل این دو شرکت نیز سود بسیار خوبی را شناسایی و صرف تکمیل پروژه های مهم پلی الفین فناوران و جداسازی کربن دی اکسید کند و یا به غنی تر کردن پرتفو بورسی خود بپردازد.
علی رغم مشکلات زیاد، طرح استراتژیک پلی الفین شرکت در سال های اتی برای شرکت سود عملیاتی بالایی را محقق خواهد کرد.
طرح جدا سازی کربن دی اکسید شرکت تکمیل شده که باعث بالاتر رفتن حاشیه سود و بهبود فرایندهای عملیاتی طی سال جاری شرکت می شود.
از مهمترین سرمایه گذاری های شفن، پتروشیمی مرجان با طرفیت حدود 1.5 میلیون تن متانول است که در حال حاضر به بهره برداری نرسیده است و شفن مالک 33 درصدی آن است و از این محل می تواند سود جذابی شناسایی کند
باتوجه به اینکه هنوز از پتروشیمی مرجان حتی یک ریال سود به شفن نرسیده است و در سال مالی پیش رو با توجه به عملیات در حال تداوم مرجان و تولید و صادرات محصول متانول، سود خوبی از این شرکت تحصیل خواهد کرد.
48 درصد شفن در تملک شفارا است که اخیرا به سود رسیده است. این سود در سال مالی آتی خود را در صورت حسابهای شرکت نشان خواهد داد. شفارا نیز نقش پر رنگی در جهش سود غیر عملیاتی شفن خواهد داشت.
شخارک با توجه به رونق در صادرات محصول متانول خود در سال اینده حداقل دوبرابر امسال سود خواهد ساخت و شفن بیش از 4 درصد این شرکت را در تملک دارد. این شرکت که طرح های توسعه ای قابل توجهی دارد طی سالهای پیشرو سود خوبی شناسایی خواهد کرد از سود.
نیم درصد پتروشیمی خراسان در تملک شفن است. سال مالی پیشرو جهش خوبی در سود سازی خواهد داشت بنابراین فناوران با سرمایه گذاری روی این شرکت طی سال مالی منتهی به اسفند 1400 سود بسیار خوبی را محقق خواهد کرد.
با توجه به نکات گفته شده، قطعا سود عملیاتی شفن در سال آینده بیشتر از امسال و سود تلفیقی حاصل از سرمایه گذاریها فوق العاده بالا خواهد بود.
نکته بسیار مهم دیگر پیرامون این شرکت پیشرو، توجه به مدیریت پویا و با فراست شرکت است که باعث شده شفن علاوه بر رشد قابل قبول سود سازی سرمایه گذاریهای هوشمندانه ای نیز در بازار سرمایه و طرح های توسعه ای داشته باشد که چشم انداز این شرکت را بیش از پیش روشن نشان می دهد.
چرا طرح پلی الفین شفن ارزشمند است؟
ساخت مجتمع پلی الفین فن آوران از رویکردهای بسیار عالی شرکت در جهت ایجاد سیکل استفاده از متانول برای تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر است. پلی پروپیلن کاربردهای گسترده ای در صنایع پایین دستی دارد؛ لذا در این بخش به یکی از کابردهای این پلیمر مهم اشاره می کنم:
پلی پروپیلن که از طریق پلیمریزاسیون پروپیلن به صورت یک پلیمر خطی تهیه می گردد و به اختصار PP نامیده می شود، بعد از پیدا شدن کاتالیست زیگلر- ناتا تولید شد. یکی از مهمترین کاربردهای این ماده در صنایع نساجی است.
الیاف پلی پروپیلن چیست؟
عدم امکان رنگررزی الیاف پروپیلن به روش های متداول برای دیگر الیاف ، باعث جلو گیری از رشد بیشتر این لیف مصنوعی گردیده است.
الیاف و نخ های نواری که دو کاربرد پلی پروپیلن را تشکیل می دهند نسبتاً به آسانی به روش ذوب ریسی تهیه می گردند و آسان بودن تولید این نوع الیاف و پائین بودن هزینه تولید استقبال بسیار گسترده ای از آن را به همراه داشته است.
با بکار گیری مواد بالا برنده مقاومت در مقابل اشعه ماوراء بنفش سعی شده است عیب کم بودن مقاومت پلی پروپیلن PP در مقابل این اشعه مرتفع گردد.
پلی پروپیلن PP دارای دمای ذوب بالا تر (175-165درجه سانتیگراد) در مقایسه با پلی اتیلن می باشد. از نقطه نظر استحکام ومقاومت در مقابل سایش ، پلی پروپیلن PP با پلی اتیلن تفاوت زیاد ندارد.
طی چند سال اخیر استفاده از این الیاف در صنعت نساجی جهش قابل ملاحظه ای داشته و تولید این الیاف ارز آوری قابل توجهی خواهد داشت.
با توجه به قیمت بسیار بالای پلی پروپیلن در مارکت جهانی و تقاضای بسیار بالای بازار جهانی و نیاز صنایع پایین دستی شرکتهای داخلی به این پلیمر ارزشمند، طی سالهای آتی پتروشیمی فناوران با تکمیل این طرح و بهره برداری از آن به عنوان قطب تولید پلی پروپیلن در منطقه شناخته خواهد شد و حجم درآمدهای صاداراتی شرکت به نحو چشمگیری افزایش خواهد یافت.
مشکلات فنی احداث این شرکت با توجه به تجربه موفق شرکتهای پتروشیمی داخلی با هم افزایی در حال مرتفع شدن است و در سال جاری روند تکمیل این پروژه ی استراتژیک شتاب بیشتری خواهد گرفت.
سخن پایانی
شفن امروز نه به عنوان یک شرکت متانول ساز صرف، بلکه به عنوان یک هلدینگ پتروشیمیایی مطرح است.
امتیازات شفن علاوه بر تولید محصول اختصاصی استیک اسید با کیفیت بالا، سرمایه گذاری در شماری از بهترین شرکتهای بورسی و غیر بورسی کشور است.
با توجه به اعلام افزایش سرمایه 4200 درصدی از آورده نقدی در مجمع و روند سود سازی سهم ، یک فرصت عالی جهت کسب سود کم ریسک می باشد مطمنا به زودی با افزایش فروش و اعلام Eps جدید گپ را پر خواهد کرد
بانک ملت طی سال مالی جاری با شناسایی سود 78 تومانی، بهترین عملکرد ممکنه را از خود برجای گذاشته است و با توجه به وجود 9 میلیارد برگه سهم از بانک ملت در پرتفوی شفن، انتظار داریم از محل تقسیم سود این بانک، شفن به شدت منتفع شود.
از سوی دیگر شخارک هم با سود سازی فوق العاده، دورنمای درخشانی را برای سهامداران خود نوید می دهد؛ اما پتروشیمی فارابی بعد از 4 سال زیان سنگین عملیاتی با مشارکت فناوران، اورهال یا بازآماد بسیار خوبی طی سال قبل را تجربه کرده و بعد از مدتها به سود عملیاتی رسیده است.
با این حساب پتروشیمی فناوران با توجه به جهش سودسازی بالا در فرایندهای عملیاتی، سرمایه گذاری های ارزشمند و طرح های توسعه ای پیشرو از بنیاد بسیار قوی برخوردار بوده و در قیمتهای فعلی ارزنده ارزیابی می شود.
سرمایه گذاری در این شرکت برای بلند مدت توصیه می شود؛ چرا که دورنمای این شرکت طی یک دهه ی آینده به وضوح روشن است.
جمع بندی تحلیل بنیادی شفن
فناوران تنها تولیدکننده اسید استیک در کشور محسوب میشود. این ماده در صنعت و بازار فروش آن با نامهای دیگری از جمله اسید اتانوئیک، متان کربوکسیلیک اسید و سرکه شناخته میشود.
فناوران در بانک ملت سرمایهگذاری کرده و این به معنای تغییر در شیوه سرمایهگذاریهای بورسی شرکت است.
باتوجه بهP/E سهم 4.79 می باشد که در مقایسه با P/E صنعت که برابر 9.46 می باشد کمتر است.
سود هر سهم پس از کسر مالیات در 12 ماهه منتهی به اسفند 99 مبلغ 64395 ریال است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 281% داشته است.
دیدگاهتان را بنویسید