تحلیل بنیادی شرکت مخابرات ایران (لکما)

شرکت مخابرات ایران (لکما)
معرفی
شركت كارخانجات مخابراتي ايران به عنوان اولين و بزرگترين توليد كننده تجهيزات مخابراتي در كشور میباشد ایران در سال ۱۳۴۵با مشاركت وزارت پست و تلگـراف و تلفن (ارتباطات و فناوري اطلاعات) به نسبت ۳۰% ، بانك توسعه صنعتی به نسبت۳۰ % و شركت زيمنس آلمـان به نسبت ۴۰ % بصورت شركت سهامی خاص در شيراز در زمينـي به مساحت در حدود يكصد هزار متر مربع بمنظـور توليد تجهيزات مورد نياز شبكه مخابراتي كشور و با ظرفيت اسمـي ساليانه ۴۵ هزار خط تلفن EMD و ۶۰ هزار دسـتگاه تلفن روميزی تأسيس و در سال ۱۳۴۸ به بهره برداري رسيد .
این شرکت از تاريخ 1391/07/18 براساس طبقه بندي بازار پايه فرابورس،در گروه ساخت دستگاهها و وسايل ارتباطي منظور گردیده است.

موضوع فعالیت شرکت مخابراتی ایران (لکما)
تحقیق طراحی و تولید تجهیزات مخابراتی و رایانه ای و سیستم های الکترونیکی و الکتریکی ، اجرای پروژه های نصب ، راه اندازی ، نگهداری و پشتیبانی فنی شبکه ها و تجهیزات مخابراتی و طراحی و تولید صنایع فلزی و انجام کلیه خدمات فنی و مهندسی در زمینه فعالیت شرکت
لیست محصولات و خدمات قابل رائه به مشتریان
روند تغییرات سرمایه طی 50 سال
سرمايه شركت در بدو تاسيس مبلغ 180 ميليون ريال (شامل تعداد 18000 سهم، به ارزش ا سمي هر سهم ده هزار ريال) بوده كه طي چند مرحله به شرح زير به مبلغ 362،235،3 ميليون ريال ( شامل تعداد 000،362،235،3 سهم، به ارزش اسمي هر سهم هزار ريال) افزايش يافته است.
ایجاد دفاتر منطقه ای از جمله در شهر مقدس مشهد ، تبریز و … و پشتيبانی فنی از هزاران مركز تلفن منصوبه توليدی اين كارخانجات ، نگهداری شبکه های زیر ساخت کشور و کسب عنوان پیمانکار برتر در این حوزه از ديگر مواردي است كه در طول ساليان اخير به طور جدی مورد توجّه مديريت شركت بوده است.
سایت اصلی شرکت كارخانجات مخابراتي ايران در شهر شيراز ( استان فارس) واقع شده و همچنين داراي يك دفتــر در تهران و زمین ها و ساختمان هایی به شرح ذیل مي باشد:
وضعیت سهامداران
وضعیت سهامداران شرکت در پايان سال مالي منتهي به 1399/12/30 و تاريخ تاييد گزارش به شرح جدول زير است.
وضعیت عملکرد شرکت
با توجه به نمودار نسبت مالکانه که از محاسبه نسبت حقوق صاحبان سرمایه به جمع داراییها برآورد گردیده است، استحکام و قدرت مالی شرکت را در برابر بدهی بلند مدت نشان میدهد.
همچنین در بررسی گزارشات صورت مالی، شرکت زیان ده بوده و میزان زیان انباشته شرکت نسبت به سال قبل افزایش داشته که سرمایه گذاران باید به این نکته توجه ویژه داشته باشند .بعنوان مثال شرکت با سرمایه 323 میلیارد تومان، 160 میلیارد تومان زیان انباشته دارد که این رقم حدود نیمی از سرمایه شرکت می باشد.
ریسک های تاثیر گذار بر درآمد شرکت
ريسك مربوط به عوامل بين المللي و يا تغيير مقررات دولتي
ريسك نقدينگي
ريسك نوسانات نرخ ارز
اقبال مشتريان به محصولات جايگزين
ریسک تجاري
ريسك كيفيت محصولات
ريسك كاهش قيمت محصولات
ريسك قيمت نهاده هاي توليدي
ريسك نوسانات نرخ بهره
نتیجه گیری
با توجه به روند تغییر بازارهای مخابراتی کشور در سالهای اخیر ،استراتژی شرکت به سمت خروج از بازارهای تک محصولی و استفاده از تمامی ظرفیت های کارخانجات بوده است .در حوزه تحقیق و توسعه (R&D) ، بر اساس سياست راهبردي خوداتكايي صنعتي، از سال ۱۳۷۸ ، ضمن تجديد نظر بنیادی در ساختار این حوزه ، نسبت به همكاری نزديك با دانشگاه ها و مراكز معتبر تحقيقاتی كشور اقدام گردید. از جمله مهمترین پروژه های انجام شده در این واحد مي توان به طراحي مراكز ITMX ، منابع تغذيه، انواع گوشي تلفن روميزي، دستگاههاي هماتولوژی و راديولوژی ، مركز تلفن همراه كم ظرفيت و طراحی سامانه آبیاری هوشمند اشاره نمود كه اكثر اين موارد به مرحله توليد نيز رسيده اند. در این راستا ورود به بازارهای ساخت و تولید صنایع فلزی و … در دستور کار قرار گرفت و با بکارگیری دستگاه های پیشرفته و روش بهبود مستمر و نیز جاری سازی و اخذ گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت منطبق بر استاندارد ایزو ۹۰۰۱ ویرایش ۲۰۰۸ ، موفق به افزایش کیفیت تولیدات و محصولات شده است.
با توجه به اهمیت سرمایه گذاران به شرایط بنیادین شرکت ،در صورتیکه قصد سرمایه گذاری در سهمی بنیادی را دارید باید بدانید، سهم لکما بنیاد خوبی ندارد در گروه نماد های پایه زرد فرابورس واقع شده است، سرمایهگذاران كارخانجات مخابراتي ايران (لکما) باید حد ریسک زیادی را پذیرا باشند همچنین درصورتیکه بنیادسهم برای شما اهمیتی ندارد پیشنهاد میشود با توجه به اینکه قیمت سهم پس از اصلاح 80 درصدی به قیمت ارزش اسمی سهام رسیده است با استفاده از تحلیل تکنیکال و مهارت تابلو خوانی از سهم (لکما) جهت نوسان گیری و ورود پله ای با دید کوتاه مدت استفاده نمایید .
دیدگاهتان را بنویسید