تحلیل بنیادی شرکت سیمان خوزستان (پاییز 1400)

معرفی شرکت سیمان خوزستان
شرکت سیمان خوزستان با وجود موقعیت مناسب صادراتی و ظرفیت تولید خوبی که دارد یکی از مناسبترین گزینههای سرمایهگذاری در میان شرکتهای سیمانی است.
شرکت سیمان خوزستان (سهامی عام)در صنعت سیمان فعالیت می کند که در بورس اوراق بهادار در بخش سیمان،گچ و آهک طبقه بندی شده است.به دلیل حضور بسیاری از شرکت های فعال این صنعت در بورس اوراق بهادار ،اطلاعات شرکت های یاد شده در دسترس و قابل اتکا می باشد و همچنین بر اساس تحقیقات بازار بخش عمده ای از بازار داخلی محصولات در استان خوزستان (بیش از 41% بازار) در اختیار این شرکت قرار دارد.
موضوع فعالیت اصلی شرکت سیمان خوزستان
تولید و فروش محصولات مرتبط با فرآیند تولید در کارخانجات سیمان شامل انواع سیمان،کلینکر و محصولات مرتبط با زنجیره خدمات پس از تولید از جمله بتن،فرآورده های بتنی و پیش ساخته،ایجاد و تأسیس شرکت حمل و نقل همچنین کارخانجات تولید سیمان و سایر صنایع جنبی و کارخانجات وابسته به آن و تهیه ، تأمین ، فروش و ساخت قطعات و لوازم یدکی ماشین آلات دستگاه ها و تهیه مصالح ساختمانی و تولید و هر گونه اقدامات و عملیات و معاملاتی که برای انجام برنامه های مربوط به موضوعات فوق ضرورت داشته باشد.
مزیت رقابتی شرکت
مالکیت 60% کارخانه سیمان العماره با ظرفیت اسمی 860000 تن در سال
امکان افزایش نرخ سیمان یا آزادسازی نرخ
دسترسی آسان به آبهای خلیج فارس ،نزدیکی به مرزهای خاکی و آبی کشور عراق و وجود طرح های عمرانی در استان خوزستان به خصوص پروژه های کشاورزی صنایع نفت پتروشیمی و صنایع پایین دستی آنها موقعیت استراتژیک و امتیازات ویژه ای برای این شرکت فراهم نموده است.
سهامدار عمده شرکت
نزدیک به نیمی از سهامداران سخوز زیرمجموعه سازمان تامین اجتماعی هستند و این سازمان از سهامداران عمده سخوز بهشمار میآید.در جدول زیر برخی از سهامداران سخوز که زیرمجموعه سازمان تامین اجتماعی هستند قابل مشاهده است.
ریسک های عمده شرکت شامل 7 مورد زیر می باشد:
• نوسانات نرخ ارز
• افزایش بهای حامل های انرژی و هزینه های حمل
• افزایش نرخ تورم ناشی از شرایط اقتصادی
• ورود رقبا به بازارهای داخلی استان و فروش محصولات تولیدی با قیمت پایین بدون در نظر گیری بهای تمام شده
• کاهش بودجه های عمرانی و عدم رونق ساخت و ساز در کشور
• ریسک تغییر قوانین و مقررات داخلی و بین المللی
• ریسک کاهش سهمیه برق و کاهش تولید
سایر عوامل اثر گذار بردر آمد شرکت
رکود اقتصادی ، چالشهای ناشی از تعاملات سیاسی با سایر کشورها و تورم حاکم بر بازار اقتصادی ایران و کاهش طرحهای عمرانی و میزان تولید مازاد بر نیاز کشور و عدم توازن عرضه و تقاضا از موضوعات اثر گذار بر صنعت سیمان در سال های گذشته و حال بوده است.
همچنین رکود حاکم بر صنعت ساخت و ساز یکی دیگر از عوامل اثر گذار بر صنعت سیمان می باشد که موجب عدم رونق اقتصادی در بازار صنعت مذکور گردیده است.
شرکت تولیدی سیمان خوزستان نیز تحت تاثیر موارد مطرح شده فوق قرار داشته است، در این راستا شرکت تلاش نموده است با بکارگیری توان و تجربه های داخلی همکاران پر تلاش و همچنین استراتژیهای مرتبط با حوزه کسب و کار بتواند توان تولید و کسب و کار خود را در وضعیت فعال حفظ نماید.
بررسی روند درآمدی شرکت
روند فروش شرکت نشان دهنده این است که فروش شرکت در طی سنوات گذشته همواره روند نوسانی داشته است. این روند در حالی می باشدکه همان گونه که عنوان گردید نوسانات بازار اقتصادی حاکم بر کشور در سنوات گذشته قابل ملاحظه بوده است. با توجه به رکود بازار ساخت و ساز ،تورم افزایشی و کاهش بودجه های عمرانی طى دوره های گذشته و جاری و نقش آفرینی عوامل متعدد بازار ساز در بازار حاکم بر محصولات شرکت، مدیریت شرکت برنامه های خود را به گونه ای تدوین نمود تا ضمن حفظ منافع ذینفعان، از دستیابی به تداوم فعالیت حصول اطمینان نماید. با توجه به وضعیت اقتصادی و چالش های موجود فعلی از قبیل افزایش نرخ ارز ، افزایش تعرفه واردات ،تعهد سپاری ارزی جهت صادرات،کاهش توان مالی مصرف کنندگان و بالا بودن هزینه های تولید و … برنامه آتی شرکت بر مبنای حفظ وضعیت توان تولید و فروش خود در بازار های داخلی و خارجی همچنین دستیابی به سطوح بالاتری از عملکرد در صورت بهبود وضعیت اقتصاد حاکم بر جامعه خواهد بود.
شاخص عملکردی
شرکت همواره جهت کنترل برنامه ها در راستای دستیابی به اهداف تعریف شده معیارهای مالی و غیر مالی مرتبط را مورد توجه قرار می دهد .
در تفسیر نتایج ناشی از عملیات شرکت که توسط معیارهای مذکور نشان داده می شود همواره به موارد اثر گذار در سطح کلان اقتصاد و شرکت نیز توجه می گردد، با توجه به وضعیت رقابتی موجود دستیابی به سطح بالاتری از شاخص ها نسبت به سال مالی قبل نمایانگر وضعیت مطلوب می باشد.
مقایسه درآمدهای عملیاتی سال جاری نسبت به دوره مشابه قبل بیانگر رشد 40 درصدی فروش شرکت می باشد که با افزایش نرخ فروش محصولات و تغییر در ترکیب فروش، مبلغ کل فروش افزایش داشته است.
مقایسه بهای تمام شده کالای فروش رفته دوره جاری نسبت به دوره مشابه قبل بیانگر افزایش 43 درصدی بهای تمام شده کل می باشد.دلیل اصلی این افزایش با وجود مدیریت هزینه ها و کنترل افزایش هزینه های تولید، عمدتاً مربوط به افزایش سالیانه هزینه های دستمزد مطابق ابلاغیه وزارت کار قبمت مواد اولیه و خریدقطعات یدکی و افزایش هزینه های جاری می باشد.
مقایسه هزینه های مالی دوره جاری نسبت به دوره مشابه قبل بیانگر کاهش 89 درصدی می باشد که ناشی از تسویه تسهیلات می باشد.
در نهایت سود خالص شرکت با وجود شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه و شرایط سایر شرکتهای سیمانی رشد قابل توجه 25 درصدی داشته است که این افزایش عمدتاً ناشی از افزایش 40 درصدی درآمد های عملیاتی در مقایسه با دوره مشابه سال قبل می باشد.
نتیجه گیری
در صورت افزایش نرخ انرژی در سال 1400، احتمال افزایش بیشتر نرخ فروش محصولات شرکت وجود دارد و این امر منجربه افزایش سودآوری شرکت خواهد بود. این سهم با پی بر ای فوروارد 7.8 و رشد سودآوری جز سهام ارزان و کم ریسک گروه سیمان می باشد.در بررسی های انجام شده در آذر 1400 محدوده قیمت 21000 ریال ارزنده در نظر گرفته میشود.
جهت مطالعه اینجا را بررسی بفرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید