تحلیل بنیادی سیمرغ
در تحلیل بنیادی سیمرغ(شرکت سیمرغ) ابتدا به بررسی تاریخچه و سهامداران عمده شرکت و سپس بررسی گزارشها و عملکرد آن و ارزش ذاتی سهم خواهیم پرداخت.
تاریخچه شرکت
شرکت سیمرغ در سال 1354 با اولین واحد تخمگذار در اصفهان فعالیت خود را آغاز و به تدریج با احداث واحدهای یزد، کرمان، اصفهان 2 و خراسان تعداد واحدهای خود را به 5 واحد رساند.
شرکت سیمرغ بزرگترین مجتمع مرغداری در خاورمیانه است که با قدمتی بیش از 39 سال و با داشتن 7 واحد تولیدی در 5 استان اصفهان،قزوین،خراسان،کرمان و یزد به عنوان بزرگترین وتولید کننده تخم مرغ خوراکی در کشور فعالیت می نماید. شرکت سیمرغ سالانه توانایی تولید بیش از چهل و پنج هزار تن تخم مرغ خوراکی ، 23 میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی و 4 میلیون قطعه جوجه یکروزه تخمگذار و پرورش 1640000 قطعه پولت تخمگذار را داراست. علاوه بر آن ، شرکت با مجهز بودن به کارخانجات پیشرفته تهیه و بسته بندی خوراک دام و طیور سهمی بزرگ در تولید و تامین دان مورد نیاز کشور را نیز بر عهده دارد. شرکت سیمرغ علاوه بر تولید انبوه تخم مرغ خوراکی ، فعالیتهای گسترده ای نیز در زمینه کشاورزی و باغبانی دارد که از آن جمله میتوان به 220 هکتار باغهای پسته اشاره نمود.
شرکت سیمرغ به عنوان بزرگترین تولید کننده تخم مرغ خوراکی در کشور به دلیل همجواری سالنهای تولیدی با بخشهای بسته بندی بدون نیاز به جمع آوری تخم مرغ از فواصل دور و نزدیک و با توجه به تعدد و گستردگی مزارع تولیدی در نقاط مختلف کشور با تولید و توزیع روزانه تخم مرغ توانسته است تازه ترین تخم مرغ خوراکی را با بهترین کیفیت و طعم به دست مصرف کنندگان برساند که این یکی از ویژگی های غیر قابل رقابت شرکت سیمرغ محسوب میگردد.
معرفی نماد
نام شرکت: سيمرغ
نماد بورسی: سيمرغ
سال تاسیس: 1353
پذیرفته شدن در بورس: 1397
بازار: بازار اول (تابلوی فرعی) بورس
موضوع فعالیت: تولیدی خدماتی
گروه: زراعت و خدمات وابسته
محصولات و خدمات:
- تخم مرغ
- جوجه يکروزه تخمگذار
- جوجه يکروزه گوشتي
- دان ساخته شده
- کود مرغی
موضوع فعالیت
انجام هرگونه فعالیت های کشاورزی از قبیل زراعت باغداری، دامپروری، مرغداری، جوجه کشی،تولید مرغ مادر، تبدیل جور کن بوجاری و بسته بندی محصولات کشاورزی، تبدیل محصولات فرعی دام و کشاورزی واردات و صادرات تولیدات کشاورزی. شرکت کوشش در ازدیاد کشت و تولید ذرت دانهای و سایر نباتات علوفهای میباشد.
سهامداران (عمده):
- شركت خدمات پشتيباني مهر78 سهامي خاص 40%
- شركت سرمايه گذاري گروه توسعه ملي سهامي عام 11%
- بانك تجارت 5%
- شركت مديريت طرح وتوسعه آينده پويا سهامي خاص 5%
شرکت سیمرغ از تاریخ 1398/4/02 با واگذاری 10 درصد از سهام خود در بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران عملاً ماهیت خود را از سهامی خاص به سهامی عام تغییر داده است .و در حال حال حاضر شرکت از بازار دوم به بازار اول بورس اوراق بهادار تهران ارتقا یافته است.
همچنین در تاریخ مورد گزارش میزان سهام شناور شرکت از 10% به 36% افزایش یافته است.
کنترل و مدیریت شرکت در اختیار بانک کشاورزی است. شرکت صنعتی مقواسازی شرق که سهامدار 2 درصدی شرکت است، از شرکت های فرعی سیمرغ محسوب می شود.
سرمایه
شرکت سیمرغ در تاریخ 1353/3/07 با سرمایه اولیه چهل میلیون ریال در اداره ثبت شرکت های تهران به ثبت رسیده است و اکنون سرمایه شرکت به 13 میلیارد تومان رسیده است.
سال مالی شرکت درسال 1397 از ماه 12 به 9 تغییر کرده است.
شرکت سیمرغ دارای 4 شرکت فرعی به شرح زیر میباشد:
1. شرکت توسعه کشت ذرت: سرمایه شرکت000 , 70 میلیون ریال میباشد و 7/98 درصد سهام آن متعلق به شرکت سیمرغ است. موضوع فعالیت شرکت تولید ذرت دانهای و سایر نباتات علوفهای میباشد.
2. شرکت صنعتی مقوا سازی شرق: سرمایه شرکت 65,000 میلیون ریال میباشد و کلیه سهام آن متعلق به سیمرغ است. موضوع فعالیت شرکت تولید مقوا و شانه تخم مرغ و کارتن تخم مرغ و بهره برداری از کارخانه مقواسازی و صدور مواد تولید شده میباشد.
3. شرکت مهرگستران زیاران: سرمایه شرکت200,000 میلیون ریال میباشد و کلیه سهام آن متعلق به سیمرغ است. موضوع فعالیت شرکت، تأسیس و اداره مرکز تهیه مواد غذایی و محصوالت کشاورزی و دامی و سایر تأسیسات لازم جهت تولید، بسته بندی و توزیع و فروش محصولات می باشد.
4. شرکت داماش ترابر ایرانیان: سرمایه شرکت مبلغ 10 میلیون ریال میباشد و کلیه سهام آن متعلق به سیمرغ است. موضوع فعالیت این شرکت، حمل و نقل مواد غذایی و محصولات کشاورزی و دامی و سایر اقلام است.
محصولات
بخشی وسیعی از محصولات تولیدی شرکت سیمرغ در کشور بفروش می رسند و در صورتی که شرایط و ضوابط صادرات وجود داشته باشد کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عمان، قطر و بحرین و کشورهای دیگری چون افغانستان، عراق و تاجیکستان مشتریان محصولات تولیدی شرکت خواهند بود.
برنامه آینده و طرح های در دست شرکت:
- احداث مزرعه شماره 3 مرغ تخمگذار با ظرفیت 480000 قطعه. قابل ذکر است ظرفیت کل ذکر شده در پروانه ی بهره برداری 450،000 قطعه مرغ تخمگذار بوده که ظرفیت عملی آن 480،000 قطعه می باشد که موجب افزایش ظرفیت تولید، تنوع بخشی شیوههای فروش و گسترش بازارهای فروش محصولات می گردد.
از ظرفیت عملی ذکرشده 270،000 قطعه به بهره برداری رسیده و 210،000 قطعه در دست اقدام می باشد.
درخصوص ظرفیت عملی تولید طرح مذکور در 5 سال آتی؛میانگین تولید 6000 تن در سال بوده که موجب افزایش 10% در تولید می گردد. - همچنین چشم انداز پیش روی بازار، پروژه های توسعه ای برای ایجاد رقابت بهتر با سایر تولیدکنندگان منطقه و همچنین افزایش سهم بازار به لحاظ شرایط کیفی محصولات، ارتقاء در کسب و کار تولیدی را یک الزام برای خود در نظر گرفته است.
ریسک های مهم شرکت:
- ریسک عوامل بین المللی و مقررات دولتی
- ریسک نقدینگی
- ریسک نوسانات نرخ ارز و مبادلات بانکی
- ریسک تامین مواد اولیه دان مصرفی
- ریسک بهداشتی و شیوع بیماری های واگیردار
صورت وضعیت مالی سیمرغ
موجودی نقد
موجودی نقد شرکت در دوره مورد گزارش حدود 144 درصد نسبت به سال مالی منتهی به 30/09/99 افزایش داشته است
دریافتنی های تجاری و سایر دریافتنی ها
مطالبات شرکت در دوره مورد گزارش نسبت به سال مالی منتهی به 30/09/99 حدود 6درصد افزایش یافته است .
موجودی مواد و کالا
موجودی مواد و کالای شرکت دوره مورد گزارش نسبت به سال مالی منتهی به 30/09/99 حدود 43درصد افزایش یافته است.
سرمایه گذاری های بلندمدت
شرکت سیمرغ دارای 4 شرکت فرعی می باشد. جزییات مربوط به سرمایه گذاری انجام شده بشرح زیر می باشد؛
بررسی روند فروش
به بررسی مقدار و نرخ و مبلغ فروش شرکت سیمرغ در دوره های اخیر می پردازیم.
مقدار فروش
با توجه به راه اندازی طرح های جدید روند تولید و فروش شرکت طی ماه های اخیر با افزایش همراه بوده است. به طوری که متوسط ماهانه مقدار تولید تخم مرغ در فصل بهار سال جاری، 5،333 تن بوده و با افزایش قابل توجه در ماه هـی تیر، مرداد و شهریور به ترتیب به عدد 5,933 تن، 6,295 تن و 6,928 تن رسیده است.
نرخ فروش
متوسط نرخ فروش محصول تخم مرغ در فصل بهار133062058 ریال به ازای هر تن و در فصل تابستان 181،000،000 ریال بوده است. همچنین نرخ فروش شهریورماه معادل 696,016 , 198ریال بوده. برای نرخ تخم مرغ و سایر محصولات، در سال مالی 1401 ،افزایش نرخ 25 درصـدی در نظر گرفته شده اسـت.
مبلغ فروش
با توجه به ترکیـب درآمدی شرکت بیش از 85 درصد از مبلغ فروش مربوط به تخم مرغ و 15 درصد مابقی سهم جوجه یکروزه گوشتی و تخم گذار، پولت و سایر محصولات است. سایر محصولات شامل محصولات کشاورزی، دان ساخته شده و کـود مرغی است.
با توجه به ترکیب درآمدی شرکت بیش از 85 درصد از مبلغ فروش مربوط بـه تخم مرغ و 15 درصد مابقی سهم جوجه یکروزه گوشتی و تخم گذار ، پولت و سایر محصولات است. سایر محصــولات شامل محصولات کشاورزی ، دان ساخته شده و کود مرغی است.
درآمد شرکت در فصل تابستان 440 میلیارد تومان بوده که نسبت به بهار و زمستان 60% و 68% رشد داشته است
درآمد شرکت در این 6 ماه 978 میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 96% رشد داشته است.
شرکت سيمرغ در مجموع نه ماهه با افزایش ۹۶ درصدی درآمد خود توانسته به ازای هرسهم 2,292 ریال سود محقق نماید که نسبت به دوره مشابه سال گذشته 405 درصد رشد داشته است.
عملکرد شهریور 1400 و مقایسه با مرداد و بهار سیمرغ این شرکت در شهریور فروش 173.6 میلیارد تومانی را ثبت کرد که نشان از رشد 25.0 درصدی نسبت به مرداد و رشد 92.0 درصدی نسبت به میانگین فروش ماهانه بهار دارد.
بررسی صورت مالی شرکت
در تحلیل بنیادی سهام یکی از مباحث پر کاربرد کانسلیم می باشد. تحلیل کانسلیم در بازار تورمی ایران شرکتهایی که رشد بیشتری از تورم سالیانه کشور دارد را می تواند مشخص کند. بر این اساس:
- شرکت ها باید گذشته در دو گزارش آخر خود نسبت به سال گذشته، درصد سود بیشتری ساخته باشند.
- سود ساخته شده در آخرین گزارش ارائه شده، اولین یا دومین سود عالی در یک سال اخیر باشد.
همان طور که از جدول کانسلیم شرکت سیمرغ مشخص است، هر دو شرایط را دارد.
در آخرین گزارش منتشر شده نسبت به مدت مشابه سال قبل سود شرکت رشد 507 درصدی را محقق کرده است. س میتوان گفت شرکت از این لحاظ در وضعیت مناسب و خوبی قرار دارد.
- سیمرغ 9 ماهه خوبی داشت و به سود 2292 ریالی رسیده است که 405% نسبت به مدت مشابه رشد داشته است 2864 میلیارد ریال سود عملیاتی و 2979 میلیارد ریال سود خالص دارد.
- شرکت سيمرغ در مجموع نه ماهه با افزایش ۹۶ درصدی درآمد خود توانسته به ازای هرسهم ۲,۲۹۲ ریال سود محقق نماید که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۴۰۵ درصد رشد داشته است.
- این شرکت در فصل تابستان 156 میلیارد تومان سود ساخته که نسبت به بهار و زمستان به ترتیب 178% و 82% رشد داشته است.
P/E صنعت بصورت تاریخی حدودا دو واحد بالاتر ازP/E بازار بوده است.
در یک سناریو خوشبینانه با رشد نرخ میانگین دلار ماده اولیه به 20.000 تومان و نرخ تخم مرغ 27 هزار تومانی، شرکت به سود حدود 250 تومانی خواهد رسید که در این حالت نیز P/E آینده نگر سهم با در نظر گرفتن قیمت 1900 تومان،می تواند تا محدوده 7 کاهش یابد.طبق صورتهای مالی ۹ماهه ۲۳۰تومان به ازای هر سهم محقق کرده است که ۴۰۶درصد نسبت به دوره مشابه رشد داشته است.
دیدگاهتان را بنویسید